Sunday, February 14, 2010

Kelahiran terbaru dan Cabutan Bertuah cikmin.com’.


This is sticky mood Entry..Please scroll down for latest one!!..


Entry ini akan d sticky mood kan sehingga tarikh tutup penyertaan iaitu pada14 February 2010


hye sumer..kehkeh..
esok cuti..
mlm nie nak merajinkan diri join contest..
cabutan bertuah nie dianjurkan bersempena
kelahiran blog baru cikmin iaitu
cikmin.comblog lama cikmin adalah http://kasehabadi.blogspot.com.
tahniah kpd cikmin yer
:)


 

 

Cikmin.com merupakan sebuah laman blog peribadi yang mengisahkan tentang cikmin dan keluarga,disamping itu cikmin.com juga tempat cikmin berkongsi petua,resepi masakan,luahan perasaan,tips2 berguna untuk dimanfaatkan bersama.Semoga kelahiran cikmin.com yang amat istimewa ini akan terus mendapat sokongan padu dari anda semua.Salam untuk semua dan Terima Kasih.

 

nak tau hadiah dia

taraaa



Set Minyak Wangi PURE

Watermark versi hitam/putih dari Little Colour Shop

kalau nak join sila klik disini

 


JIKA RAJIN..SILA KLICK..



CABUTAN BERTUAH SEMPENA PELANCARAN BLOG "FREEBIES & CHEAPIES STORE"



This is sticky mood Entry..Please scroll down for latest one!!..



Sila klik pada gambar dibawah skali untuk ke blog tuan rumah




Ape yg perlu anda buat utk join giveaway ni

 




  • Jadi followers FREEBIES & CHEAPIES STORE. DONE!!
  • Masukkan link FREEBIES & CHEAPIES STORE ke blog list anda selama cabutan bertuah ini berlangsung (dah abih nnt, bleh remove ye...)DONE!!
  • Tempohnya bermula dari 1 FEBRUARI 2010 hingga 14 FEBRUARI 2010.sempat lg!!
  • Tinggalkan url blog anda di SHOUT BOX (supaya mudah dikesan) atau bleh tinggalkan komen anda di sini....DONE!!
  • 3 pemenang bertuah akan diumumkan pada 20 FEBRUARI 2010 yang mana cabutan akan dilakukan oleh 3 ahli keluarga saya.HARAP2 BERTUAH LA

kalau korang bertuah..korang akan dapat..




Pemenang bertuah #1 akan menerima blender cover, hanger berkain satin, CD organizer, washing bag & 'automatic' toothpicks holder.


Pemenang #2 akan menerima blender cover, hanger berkain satin, CD organizer & washing bag.


Pemenang #3 akan menerima washing bag, penyangkut plastik sampah & set of 4 laundry balls.

So aper lagi jomlah join..


Sila klik pada gambar untuk ke blog tuan rumah









JIKA RAJIN..SILA KLICK..



Friday, February 12, 2010

FRIENSHIP CONTEST



This is sticky mood Entry..Please scroll down for latest one!!..


Entry ini akan d sticky mood kan sehingga tarikh tutup penyertaan iaitu pada12 February 2010

Sila klik pada gambar dibawah skali untuk ke blog tuan rumah




Ape yg perlu anda buat utk join giveaway ni

 






  • gambar mestilah gambar korang dgn mmber2 korang.xkesah la brpe org pun tp jgn r smpai 1clas plak...hehe (nnti dh mcm classmate contest plak)DONE!!
  • paling penting msti original ok,jgn copy kt tenet plak....klu nk edit2 pun suke ati la tp msti menampakkn "FRIENDSHIP" tu.DONE!!
  • hah!!! lg 1 plz la letak banner kt atas ni ye kt blog korang,bleh mempopularkan cik mar&kwn2 !!!hahaha (sengal je bunyi) xtually tuk meramaikn blogger tuk join,senang ckit nmpk.DONE!!
  • pastu klu nk follow blog cik mar ni, follow la.tiada paksaan ok. tuk memudahkan korang tau keputusan & persaingannye nnti better r follow,senang nk tau any progress about this contest.DONE!!



  • jz 1 picture je kay,kang terlalu rambang mata cik mar tuk memilih...hehehe



Gambar yang akan dipertaruhkan adalah

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
*

ni gambar lama mase time blaja dulu

TAHUN 2006

My best friend forever

we all ade nama gabungan tau

SyallyNiena


Sya = AISYAH

Lly = SALLY
Nie
= YANIE
Na
= IENA & ERNA

kalau korang bertuah..korang akan dapat..



PERTAMA = TOPUP RM 20

KEDUA = TOPUP RM 10

So aper lagi jomlah join..


Sila klik pada gambar untuk ke blog tuan rumah









JIKA RAJIN..SILA KLICK..



Thursday, February 11, 2010

Contest " Baju Kurung Menawan" anjuran HoneyBee



Contest " Baju Kurung Menawan" anjuran HoneyBee!!..




Sila klik pada gambar dibawah skali untuk ke blog tuan rumah




Ape yg perlu anda buat utk join contest ni

 



SYARAT 1

Korang dikehendaki meletakkan banner diatas pada ENTRY dan SIDEBAR blog anda. Tidak kiralah ianya sebelah kanan atau kiri tapi di sidebar anda dan dibahagian top/ atas sekali sehingga tarikh tamat..kalo nak letak sampai bila2 pun bley gaks.....uols okay?? pastu jangan lupa banner tu link dgn my blog supaya senang org nak search..DONE!!


SYARAT 2



Korang hendaklah menjadi salah seorang follower di bog honeybee ini..klik jer kat blog ini..conpem dapat jadi follownyer..DONE!!




SYARAT 3

Gambar yang disertakan hendaklah original gambar korang leh diedit mengikut kesesuaian korang..tapi korang wajib memakai samaada baju kurung, baju kebaya, baju kebarung, baju jubah, atau baju melayu..Yang melambangkan kemelayuan seseorang itu...BAJU KEBAYA!!




SYARAT 4

Buat satu entry mengenai contest ini dan pastikan ada backlink ke blog Hon3yb33 ini...Huraikan ikut kreativiti anda..lagi complete lagi bagus..!! suka atiiiii..!!DONE!!




SYARAT 5

Buat satu entry yang menyambung ayat ini  dibawah gambar contest tersebut : DONE!!


"Saya nak masuk contest ini kerana............................dan warna yang saya suka ialah................."DONE!!


Huraikan entry tersebut sesempoi yang mungkin..xperlu berjela-jela panjang..!! sekadar padat dan menarik...DONE!!




SYARAT 6

Dari mana korang tahu contest ini? sila tulis nama dan link blog mereka...........EMA TEDDY!!



SYARAT 7

Jangan lupa tinggalkan komen dan url link anda di kotak komen mrs weiyda dibawah entry ini..Komen di entry ini sahaja..jika tinggal di entry lain x akan diambil kira...pastu tinggal jejak kat chatbox di sidebar...DONE!!



Gambar yang akan dipertaruhkan adalah

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
*


iena pilih yang pakai baju kebaya..
iena suker sgt pakai kebaya..lagi2 kebaya lama2..
gambar nie diambil mase wedding Nor Hafizah & Alfian dkat PWTC
amacam ayu tak..seayu bunga2 kat bawah tu kan..
kehkeh sopan jer berbaju kebaya..baju kebaya berkain batik jawa gitu..
wooopss im not jawa..


Saya nak masuk contest ini kerana saya amat tertarik dgn contest ini yang mengutamakan ciri2 kemelayuan dan hadiah nye tersangatlah best..klu bertuah boley la tempah baju kebaya lagi dan warna yang saya suka ialah PINK..ehh tapi tak pakai pink pun kan..nie sebab ikut kale tema majlis tu :)

SAYA TAU CONTEST NIE DARI EMA TEDDY


kalau korang sumer tau dr iena..korang tulis camnie eyy..


SAYA TAU CONTEST NIE DARI IENA ELIENA : http://ienaeliena.blogspot.com


kalau korang bertuah..korang akan dapat..



HADIAH PERTAMA





1 X KAIN PASANG







1 X TUDUNG







1 X KERONGSANG





HADIAH KEDUA



1 X KAIN PASANG







1 X TUDUNG



HADIAH KETIGA

1 X TUDUNG







1 X KERONGSANG



 

 


Hah betol tak iena ckp..hadiah nyer tersangat menarik..
So aper lagi jomlah join..


Sila klik pada gambar untuk ke blog tuan rumah









JIKA RAJIN..SILA KLICK..









IKLAN

iena nak mintak jasa baik korang

untuk undi iena ley tak

haha muker tak tau malu btul..

hehe ;)

buley la.. buley la erk..

korang ley undi kat blog mrs weiyda


contest number iena 29.SITI FAZLINA

undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010


http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html


Wednesday, February 10, 2010

Metro Driving Academy


woopsss..
tetiber lak teringat time nk wat JPJ test dlu..
kehkeh..
dulu iena amek lesen dkat METRO DRIVING ACADEMY..
takot nyer pasal..
takot failed ler...
amek la yg pakej sampai lulus..
mahal gak ler membayar nyer..
tp xper d sebabkn mase 2 lansung x tau driving
amek la pakej smp lulus..
tapi kn xde la failed plak..
kehkeh..
sume pass tau
Nie gambar iena n member sebelum n selepas amek test..
kehkeh..
jom layan

SEBELUM JPJ TEST



IENA..MUKER CUAK GILER..takot seh



KAK ROHAIDA- happy sokmo akak nie



KAK ROHAIDA- siap julur lidah lg..kehkeh



KAK IENA - cool jer muke akak cikgu nie



KAK SUBA-rileks jer


MUKER SELEPAS JPJ TEST



IENA-haha lege rasenye..LEPASSSS



KAK ROHAIDA-hehe..cian kak rohaida..nie muker tak pass..kehkeh..

lepas tu wat test lg trus lepas kn kak..hehe tahniah



KAK IENA - hehe happy nyer..cikgu dapat lesen daaa



hahah nie sume gambar setahun yang lepas..
so now nie masih P ler...
kehkeh..

JOM JOIN GIVEWAY AKU (OYA)



JOM JOIN GIVEWAY AKU (OYA)!!..



Sila klik pada gambar dibawah skali untuk ke blog tuan rumah




Ape yg perlu anda buat utk join giveaway ni

 



  1. mcm biasa kalau nak join wajib jd follower AKU coz hanya follower je yang layak okies...DONE!!
  2. sunat follower BLOG CONTEST akuALREADY FOLLOW B4 THIS!!

  3. hehehe korang addlah blog aku yang cun ni kat blog korangDONE!!

  4. letak banner kat mane ko nak letak<DONE!!/li>
  5. buat sikit entry sal giveway ni...(simpe dah lera)DONE!!


  6. then korang list post entry yang korang buat kat http://oya-contest.blogspot.com/2009/11/perserta-giveway-aku.html (klik okies)DONE!!

  7. siap...

kalau korang bertuah..korang akan dapat..



6 bukan 6 helai lah tp 5helai je...soly2x i .


3 bijik tabung ni...tomel

& yang ni lg sempoi blanket bb..( darwisy & darwisya guna lembut je)

So aper lagi jomlah join..

Sila klik pada gambar untuk ke blog tuan rumah


JIKA RAJIN..SILA KLICK..



Valentine Day Cash money giveaway contest



Valentine Day Cash money giveaway contest






What u must do to join this giveaway..

 



1.Subscribed to this blog (can unsubscribed anytime)DONE!!
iena_nce@yahoo.com

2.Add “Donnyien” as your FB’s friend(if not yet added me)DONE!!

3.Just say “hello/hi Donny” on this postDONE!!

4.And tell your friend about this contest.DONE!!

That is it!very simple rite?YES..VERY SIMPLE..I LIKE IT!!



Lets join this giveaway..


Click on the picture below to organizer blog









JIKA RAJIN..SILA KLICK..



:: mietos lucky draw ::



:: mietos lucky draw ::



Sila klik pada gambar dibawah skali untuk ke blog tuan rumah




Ape yg perlu anda buat utk join lucky draw ni

 





#xkisah la sama ada hendak follow atau tidak blog ni, janji ada blog.... tapi dalam entry anda, silanyatakan referrer anda...DA FOLLOW & LTAK KAT LIST!!.



#postkan banner atas ni pada entry & sidebar blog dan link kat blog aku!!!sila tinggal link entry kat bahagian comment....DONE!!



#tarikh tutup pada 13 February 2010 (before chinese new year)DONE!!



# 2 hadiah untuk cabutan bertuah & 1 hadiah untuk referrer terbanyak (ajak la member2 join skali) so, sila tulis souvenier dari negara mana yang dihendaki!!!pilih satu sahaja, antaranya....DONE!!

@japan

@barbados

@koreaIENA PILIH KOREA!!

@egypt

@france

@USA

REFERRAL = http://malaysiagiveaway.blogspot.com/



So aper lagi jomlah join..


Sila klik pada gambar untuk ke blog tuan rumah









JIKA RAJIN..SILA KLICK..



::little fingers world @ full of wonder contest::



::little fingers world @ full of wonder contest::



Sila klik pada gambar dibawah skali untuk ke blog tuan rumah




Ape yg perlu anda buat utk join contest ni

 




  1. dgn rela hati menjadi rakan followerku (paksarela.. hik3)DONE!!

  2. sila addkan banner contest kat ats tuh kat side bar blog anda n linkkan trus kpd contest nihDONE!!
  3. sila linkkan ten little fingers di blog andaDONE!!

  4. sila wat special n3 psl contest nih dgn meng'upload'kan sekeping (1) gambar ur sweet lil baby (newborn to 3 yrs old) sdg bermain sambil explore @ secara kreatif n mmg bijak (ceritakanla skit yer apa yg berlaku)DONE!!
  5. sila nyatakan nama si explorer, mommynyer n umo explorer yer.....DONE!!

  6. jgn luper, sila tinggalkan komen anda disini utk proses menjejak....DONE!!

Hadiah nyer..


SPECIAL but SURPRISE

Gambar yang d pertaruhkan adalah


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Explorer : Affieratul Natasya(ANAK BUAHKU!!)
mummy explorer : siti saharah(KAKAK KU!!)
umur explorer (ketika gambar d ambil): 1 thn
Situation : tengah meng explore tahi lalat yang ader kat muke afiq..nampak cam cokelat katenyer..
tapi biler d amek tak boley pulak..sampai si afiq memuncungkan mulut nyer..opsss cakettt

So aper lagi jomlah join..


Sila klik pada gambar untuk ke blog tuan rumah









JIKA RAJIN..SILA KLICK..



Menghilangkan Jerawat

Petua 1 : Ambil sedikit asam jawa dan beberapa inci kunyit hidup . Tumbuk kunyit itu dan campurkan dengan asam jawa dan sedikit air . Setelah campuran itu sebati, sapu ratakan ke seluruh muka anda . Biarkan kira-kira 20 minit . Kemudian ketika anda mandi , basuhlah dengan bersih . Jika selalu diamalkan , muka anda akan sukar ditumbuhi jerawat dan kulit menjadi lebih halus .

Petua 2 : Campurkan air limau nipis dengan satu sudu minyak masak . Sebelum tidur , sapukan campuran tadi ke seluruh muka anda. Sekiranya anda merasa pedih , itu hanya sementara . Esoknya , ambil beberapa keping asam gelugur (asam keping) dan rendam dalam air panas . Setelah sejuk atau suam , basuhlah muka anda dengan air itu . Ambil asam dan gosokkan ke seluruh muka anda . Kuatkan gosokan anda pada tempat -tempat yang berparut. Bairkan beberapa minit , kemudian basuh dengan air biasa. InsyaAllah , muka anda akan menjadi licin dan bersih.

Petua 3 : Campur bedak sejuk dengan garam dan air asam jawa. Selawat pada Nabi 3 kali. Sapukan di muka dan di tempat jerawat. InsyaAllah, jerawat akan beransur hilang.

Petua 4 : Hilangkan jerawat dengan sebungkus daun teh (masih hijau). Didihkan kemudian lekatkan ke jerawat.

Petua 5 : Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Bilas dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 6 : Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari sehingga jerawat berkurangan.

Petua 7 : Basuh muka dengan air basuhan beras. Setelah kering cuci dengan air bersih. Amalkan selalu.

Petua 8 : Campurkan putih telur (ayam lampung) bersama satu sudu tepung jagung dan minyak zaitun. Gaul rata dan kemudian sapukan ke seluruh muka. Biarkan sehingga kering dan kemudian bilas dengan air suam. Ia elok untuk kulit bermasalah dan boleh membantu mengatasi jerawat. Amalkan 2 kali seminggu.

Petua 9 : Sapukan sedikit larutan tepung kanji bercampur air di sekeliling jerawat yang timbul. InsyaAllah ia akan membantutkan pertumbuhan jerawat tanpa sebarang parut.


 

 


JIKA RAJIN..SILA KLICK..




javascript:void(0)

Menghilangkan Bekas Jerawat

Petua 1 : Ambil sepotong ubi kayu. Kupas kulitnya. Buang kulitnya. Bersihkan. Parutkan. Perah untuk dapatkan airnya. Sapukan air perahan pada muka anda yang ada bekas jerawat. Lakukan setiap hari selama seminggu. Insya-Allah, kesannya memuaskan.

Petua 2 : Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air. Sapukan pada bekas jerawat. Amalkan selama seminggu.

Petua 3 : Ambil 10 helai daun sireh muda, Bersihkan dan tumbuk lumat. Muka hendaklah dibersihkan dengan air suam dan sapukan sireh pada muka terutama di bahagian bekas jerawat. Biarkan kira-kira setengah jam atau hingga kering. Cuci muka bersih-bersih dan lap kering. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 4 : Selain daripada ulam yang enak dan berkhasiat, pegaga juga boleh digunakan untuk menghilangkan tanda hitam parut jerawat di muka. Caranya ialah dengan mengisar daun pegaga dengan bedak sejuk dan air secukupnya. Pupukkan adunan tersebut di tempat tanda hitam parut jerawat di muka anda setiap hari atau setiap malam sebelum tidur. Campuran kisaran pegaga dan bedak sejuk tersebut boleh disimpan di dalam peti sejuk dengan memasukkannya ke dalam botol yang kering.

Petua 5 : Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Esoknya, cucilah dengan air suam.

Petua 6 : Tumbuk sepuluh helai daun sireh muda. Tempelkan pada muka terutama bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 7 : Kisar timun dan tapis airnya.Tampalkan hampas timun pada wajah yang berparut. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci dengan air suam.


 

 




JIKA RAJIN..SILA KLICK..



Hilangkan Jerawat Halus

Seringkali jerawat halus ini menganggu fikiran kita. Walaupun tidak
kelihatan jelas namun kulit muka masih menggerutu. Untuk mangatasi
masalah ini ambil dua sudu tepung ubi. Kemudian dicampurkan dengan air
asam jawa. Biar kelihatan pekat. Simpan dalam pei sejuk selama 1/2 jam.
Sebelum tidur pakai sebagai mask/topeng.

 





JIKA RAJIN..SILA KLICK..



Cara Untuk Menghilang Jerawat Batu@Besar

Ambil telur putih sahaja , masukan telur putih dalam bekas kecil

Ambil Kapas, dan ambil cebisan kapas kecil , sapukan telur itu di kapas..

letakkan di jerawat itu, sebolehnya lakukan cara itu sebelum tidur..

hasilnya ,jerawat itu akan melekat di kapas itu…

selamat mencuba…




JIKA RAJIN..SILA KLICK..



owh jerawat !!

Owh Jerawat !!!
odoiii...x suker jerawat !!!
asal nk peot jer..
jerawat datang melawat..
hurmmm..




memikirkan jerawat..hehe snap pic kasi jerawat x nmpk




haha tunjuk satu dulu




up lagi sket..nmpk 2 dah..




haha dua jer..tp tetap x sukeeeee



hurmmm..cmner yer nk kasi dia kecut cepat..
cam nak jd jerawat batu jer..
owh tidakkkkk
jangannnnn nanti nk g wedding mber bln 3
aiyookkkk x best ler ade jerawat..
memandangkan ni time rehat..
jom g jmp doktor...
nk tau iena g jmp doktor ape

|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

Dr. Google !!!








JIKA RAJIN..SILA KLICK..




Followers

Google+ Followers