Make Up Service By Cik Iena
Engagement : RM 200  |  Reception : RM 350  | Pre-Wedding RM200| Solemnization : RM 250  | Day/ Night Makeup/Dinner : From RM 150  | Photoshoot : From RM 150  | CONTACT PERSON : 013-6736215(sms dlu bru call yer)  |  Email: iena@ienaeliena.com  |  Fanpage

Wednesday, March 3, 2010

Blog Tutorial-How to create blog

Hye..
mlmnie iena nk wat entry mcm mane tuk create blog..
memandangkan ramai jugak member fb iena yg berminat nk buat blog cm iena..
hehe..
so klu nk jawab bnyk kali soklan cm ne nk wat blog tu cm lecah la plak kn citer benda yg same
so..mlm nie iena wat tutorial utk anda2 d luar sane yg belum ade blog & berminat nk buat blog..

owkay mule2 g daftar dlu kat sini

tekan sini yer

klik create a blog




lpastu akan kuar page nie




ha pastu isi la form ni eyy..
d isi klik CONTINUE

step 2- name kn blog anda



mcm bese lah da isi klik CONTINUE..

haa..pastu choose template



dah tu CONTINUE lagi

Your blog has been created!



klik start blogging



haa..nie ruangan tuk masukkan entry..
korang wat la entry yg pertama..
pastu klik publish post



untuk view ape yg korang tulis..
klik view post..



ahaaa nie lah view dia..
ni blog yg baru d buat..
masih tak cantik lagi..
step seterus nyer..
korang kene lah mekap2 sket blog ni..
dkat atas skali sebelah kanan klik CUSTOMIZE



kat sini lah korang nk mekap2 blog korang
korang leh ADD GADGET..
korang gak boleh alih2 tempat gadget tu...
just drag n drop je..
mudah kan..

klu korang klik add a gadget
new window akan kuar
korang leh pilih gadget2 yg d sediakan



ahaa cam malas lak nk menerangkan sume gadget yg ader..
next time iena story eyy...

lpastu nie penting gak tau..
mencantiks kan blog dgn background yg comel2...
eheee..

korang leh g website ni
cari lah design yg korang suker..
lepastu ikut je arahan dia..
nanti dia akan ajar nk letak coding kat maner..
:)
http://www.thecutestblogontheblock

WoOps..

Entry tambahan..

so sorry..blog yg iena create mlm td yg utk tutorial tu ..iena guna email lain..tp luper lak email tu adalah alternatife email iena..

kehkeh..

so...pagi ni bukak blog ..

tgk blog bru buat tu masuk dlm account yg blog iena eliena...

patut lah rase mcm ade step yg kurang..

but dont wory..step nyer lebih kurang sama..

cume lepas isi borang yg mule2 tu

blogspot akan mintak verification number..

woopsss..verification number ni dia tak anta kat email tau..

dia akan bg dua options..

1.SMS...2.VOICE CALL..

ahaa iena prefer VOICE CALL sb dia akan terus call..

klu SMS kadang2 lambat..

tapi kene dengar betul2..dia speaking English tau..

ahaa agak2 x reti BI tu guna la SMS yer..

:)



JIKA RAJIN..SILA KLICK..





 

Nando yg comel


bru je balik dr lunch td..
bukak fb kejap..
ahaaa ternampak la gambar nando yg sgt comel nie..
jom kiter menjamu selera tgk kucing yg sgt comel nie..
pic nie iena amek dari fb kak erin

kak erin fb

 


nando said : ape tengok2..
iena : nk tgk nando yg comel




nando g playground



nando nk men nyorok2 ker



comel nyer nando



nando pandai panjat pokok..
hero sejati beb



yeahh nando da smp atas pokok



nando tgh usha aweks nie..line clear je dr atas pokok tau



aweksss....nyummy



ops..ader awek cun lah..
nando nak turun nak kejar




jap2..usha line dlu..
lek dlu eyy



opss jom



adoii penat nyer nk naik benda nie..
berat badan nando nie..



ala cedih nyer..x sempat g jmp awek td..
haha..
nando hanya mampu merenung



merenung again..




comel giler nando nie..
untung kak erin dpt nando..

aha...
sekian entry ari ini
:)








JIKA RAJIN..SILA KLICK..





 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...