Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Sunday, April 11, 2010

Pokok tumbang di jalan sungai tua

Hye sumer..
assalammualaikum..
uhuuu rase cam lame lak tak on9..
hehe ptg td otw balik dr batang kali ke KL..
iena ikut jalan sungai tua..
cuaca hujan jerk..
tetibe jalan slow..
pastu ade ler keter dok bg lampu tinggi..
ingatkan ade polis ke aper..
ruper nyer kat depan ader pokok tumbang..
maybe hujan lebat + ribut kot..
pokok tumbang dkat jalan menghala ke btg kali..
uhuu
tetibe iena jadi pemandu yg baik pulak..
bagi laluan kat org dr KL tu jalan dulu..
sb tgk keter depan2 iena sume tak kasi dorang jalan
walaupun dorang dah angkat tangan n bg lampu..
hurmmm..cian lak tgk
iena bg lah dorang jalan..
keter2 tu yg pasan iena bg dorang jalan tu sume angkat tangan tanda time kasih..
uhuuuu tapi kn takkan ler nk bag sampai jalan clear plak..
kang marah org blakang
gilir2 jalan la kn
iena pn jalan ler..himpit sket2..
skali ader keter laju dari depan..dia potong sume keter yg berbaris panjang tu
pastu terus jalan dpan iena..
ya allah..syukur iena selamat
nasib baik iena sempat mengelak..
kalau tak berdentum kat situ..
teruk betul kereta tu..
da la ade pokok tumbang dia bwak laju2 potong sume keter yg berbaris tunggu giliran nk jalan tuh
kejam keter tu
moga allah balas balasan yg setimpal buat dia..

Ni gambar yg sempat adek iena amek..
heheh benti kt dpn skali nk bg org sbelah jalan..
so sempat la snap pic
;)

Masa nie..keter depan2 iena sumer tak kasi keter sebelah jalan..cian




iena pn benti n kasi lampu suh dorang jalan..



pokok tu tutup jalan nk ke btg kali
jem la jalan dua2 arah







JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Saturday, April 10, 2010

Need 2 go hospital tapah

iena baru jer balik dari Sek Men Agama Bestari Subang Jaya..
ade keje kat sane..
uhu tak sempat mau story kisah kat sekolah td mmg best..
tetibe otw balik pandan mak call bagi tau adek bongsu iena masuk hospital tapah..
demam panas..
ya allah risau nye hati nie..
sebelum nie dgr bnyk kes pasal PLKN nie..
harap2 adek iena okay la..
so now iena kene g tapah nk tengok adek bongsu manje kesayangan ku..
tp sblm tu kene g UKM bangi dlu jemput adek ppuan iena kat UKM bangi..




nk g jemput ini budak dlu..dekno



adek bongsuku..epul






epul n me






epul n mak










JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Friday, April 9, 2010

Satu Jam Menunggu Gilaran Di TM Pandan Indah

Salam sumer..



tgh ari td teman kak nora g bayar bils kat TM ..
ayoyooo lame giler menunggu giliran..
siap g maybank lg..
pastu iena kuar g beli buah potong lagi..



ayoyoyo lame giler tgu 1jam menunggu utk bayar bils..


uhuuu geram nyer...
kak nora pun mesti da bosan menunggu



haha kak nora tgk dak ppuan tu wat kejo..lamenyerrrr


walau pn tulis kt situ xley bwk minuman n makanan
iena tak pedulik..huhu..
makan jugak..makan buah jer la..
lame bebenor menunggu giliran nye ha..
finally naik ler nombor yg d tunggu2..
ayoyoooo lame nyer


kak nora tgh bayar bill
huhu menyempat je curik2 snap pic..hehe pakai hp boley ler..org tak pasan sgt

owkay done..
jom balik..
baru ler nk cenyum




















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Thursday, April 8, 2010

Semerah Cinta Stilleto (Semerah kasutku..haha)

Halu sumer..
hehe iena baru jer balik dr tgk citer Semerah Cinta Stilleto..
uhuuuu lawak citer Semerah Cinta Stilleto nie..
Cat Farish ader mmg lawak ler..
Banyak gelak ler tgk citer nie..
tp ade gak part sedey..
bile letto terpakse buat pilihan untuk melepaskan stila
demi mase depan stila..
ayah stila ni agak hampeh ler..blagak giler..
mak stila ni owkay la..
dia slawtalk elok2 dgn letto..
yg akhirnya berjaya memisahkan stila n letto buat seketika demi mase depan stila..
uhuuu sambung blaja ler..
Tapi yg best stila habis blaja dia cari letto balik..
uhuuu cinderella yg mencari putera..
cume citer ni jadi agak slow bile stela da xder..
ending dia tak bape best ler..
uhuuu tgk ler dlu baru tau
hehe jom layan pic iena sblm n slps tgk citer nie..
haha tp gambo kt umah je lah..
cik abe tu tak suke bergambo pown..


oPss cm dgr bunyi keter..En Ismail da sampai kot




ha ah la..En ismail da sampai..owkayy papai..






  1. ehe minah gewdik kamera sempat2 je snap pic dlm keter





huhu snap pic lagi





anak sape la yg suke begambo sensorang ni





ahaa kunun2 kasut yg dlm citer tu ler





hehe posing dgn kasut pn jadi





uhuuu tapi tak ler same dgn kasut dlm citer tu pown..tu tinggi lagi..ni rendah je



gambor syok sndri kat bilik..haha


uhuuu





bajet comel la tu





pose lagi





ayoyo..bersepah kt blakang





my make up tonight




smokey eyes..




saje je nk nunjuk mekap mate yg tak cun nie







hhehe sekian saje entry tuk mlm ni
;)

ehhh cop2..iena tak pakai pown kasut merah tu..

sajer2 je amek gambo..haha minah gewdik bergambo..

lalala...takde koje ler nk pakai high heels mlm2 nie ha..

ponat den jalan tertonggek tonggek..

haha pakai selipar udah..lalallala sempoi saje



JIKA RAJIN..SILA KLICK..







2nd Place : I 'LOVE' HIJJAB - BEAUTY CONTEST





OppSss iena menang ker!!


alhamdulillah..

iena bertuah lagi kali nie

hehe dapat no 2 tu..

tahniah kepada 2 pemenang yg lain

nie entry iena utk I 'LOVE' HIJJAB - BEAUTY CONTEST

Jom tengok pemenang pertama and ketiga kat sini

nzizee.blogspot.com

ahaa nk promote cket..kalau nak beli shawls atau tudung plak

boley klik gambar di bawah

 

huhu ini adalah gambaw owner blog dikala entry ini ditaip..

huhu gambar arini ler..











JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Semerah Cinta Stilleto - Release Today 8 April 2010


Semerah Cinta Stilleto


Release Date: 8 April 2010
Language: MLY
Classification:  U
Genre:  Comedy, Romance
Run Time: 87 Minutes
Director: Ahmad Idham
Cast:  Farid Kamil, Lisa Surihani
 

 

    ~SYNOPSIS~

Pretty university student Siti Laila a.k.a Stila (Lisa Surihani) comes from a good family background and is well to do while Leto (Farid Kamil) is an average Joe who works as a fishmonger in the wet market opposite Stila's posh residence. They meet one day when Stila follows her mother, Datin Fairuz, to buy fish for dinner with Stila's boyfriend, Raymond.


 

wahh cam menarik jer..

cinta antara org kaye n org sederhana..

mesti bnyk halangan..

cadang nyer mlm nie nak nengok kat MBO Galaxy Ampang ..

dekat cket dgn umah..parking pown senang..

uhuu cik abe tu minat bebenor kat Farid Kamil..

uhuuu layan jerk la..

jom tgk kt MBO nye showtimes

http://www.mbocinemas.com/listproduct.asp?Subject=Showtimes

SEMERAH CINTA STILLETO (U) - MLY

12:00PM 1:45PM 3:30PM 5:15PM 7:00PM 8:45PM 10:30PM

uhuuu nk amek kol bape nyer eyyy..

kalau sempat 8:45 PM pn owkay gak

harap2 sempat la eyy..

owkay jom kiter bace sket sinopsis citer nie

 

Farid Kamil dan Lisa Surihani bakal berlakon fielm komedi romantik terbaru, SEMERAH CINTA STILLETO arahan David Teo yang merupakan filem ke-37 terbitan Metrowealth. Farid Kamil memegang watak Leto manakala Lisa sebagai Siti Laila mengakui mereka ada keserasian ketika berlakon walapun Farid kini bercinta dengan Diana Danielle. Ini adalah kali ke-4 mereka bergadingan dan filem ke ke-3 mereka bersama dalam satu filem.

SINOPSIS FILEM SEMERAH CINTA STILLETO

Semerah Cinta Stilleto mengisahkan kehidupan bahagia Siti Laila atau Stila (Lisa Surihani). Stila dilahirkan dan dibesarkan dalam kemewahan dan segala yang dihajati akan ditunaikan oleh kedua-dua ibu bapanya. Dia juga seorang remaja perempuan yang cantik, masih menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi terkemuka di ibu kota.

Leto (Farid Kamil) pula seorang pemuda yang hidup dalam keadaan serba sederhana. Bekerja sebagai penjual ikan di pasar borong dan tinggal di flat murah berhadapan kawasan banglo mewah keluarga Stila.

Pertemuan Stila dan Leto bermula apabila ibu Stila iaitu Datin Fairuz ke pasar membeli ikan untuk dimasak bagi menyambut kedatangan teman lelaki Stila iaitu Raymond ke rumah. Kejadian tidak disangka berlaku. Pergaduhan besar tercetus antara penjual ikan di pasar sehingga memaksa Datin Fairuz membatalkan niat untuk membeli ikan.

Di situlah, Leto terpandang dan tertawan dengan keayuan Stila. Dalam kejadian itu juga, Leto dibuang kerja. Pada malam pertemuan Stila dan Raymond, Stila telah cuba digoda dan dinodai Raymond. Stila lari dan berjalan seorang diri sehingga bertemu Leto dan kawannya Yani (Cat Farish).

Yani sebelum ini setiap hari mengganggu Stila untuk membalas dendam, tetapi mangsanya adalah Leto. Stila menendang punggung Leto sehingga berdarah dengan menggunakan stilletonya. Yani yang terkenal dengan sikap nakalnya telah membawa Leto mencuri kasut untuk dijual.

Kebetulan semula, rumah yang dicuri itu adalah rumah banglo keluarga Stila. Kehilangan stiletto telah mengundang rasa sedih Datin Fairuz dan membuatkan Stila berasa bersalah dan berusaha untuk mendapatkan sepasang lagi stiletto.

Pertemuan semula dengan Leto telah membantu Stila untuk mendapatkan semula kasutnya. Dalam tempoh pencarian stilletto itu, Stila terserempak ibunya bermesra bersama dengan lelaki lain tanpa rasa malu. Melihat sikap acuh tak acuh bapanya, Datuk Azahar akan tinggah laku isterinya, Stila mengikut Leto pulang.

Stila tidak tinggal di rumah kerana berasa kecewa dan sedih. Di rumah Leto, Stila telah bertemu dengan erti kesempurnaan hidup. Namun, hubungan Stila dan Leto mendapat tentangan dari keluarga Stila dan keraguan kedua ibu bapa Leto.

Dapatkah Stila mendapatkan stilettonya semula? Apakah reaksi Stila terhadap segala tindakan keluarganya? Dan bagaimanakah kesudahan perhubungan antara Stila dan Leto? Segalanya terjawab dalam filem “Semerah Cinta Stiletto” terbitan ke-37 MIG production arahan Ahmad Idham.

 

 







JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Inner Syria




iena ni penggemar shawls..
suke sgt pakai shawls..
banyak shawls dr tudung bawal..
tudung ariani tu suke tp cm panas ler awning dia..
ahhaa..tp iena suke pakai inner syria..
skrg ni pn da ader inner syria 2 layer..3 layer..
nk 4 layer pown boley..
actually muke iena ni beso sket..
kawan2 ckp iena ni mcm tweety bird..
kepala beso badan kecik..
heheheh mmg klako badan kecik pale beso..
so biler beli inner syria nie kene kasi alter sket ler..
kalau tak alter inner syria tu melekap kt muke nmpk ketat sgt melekap kt muker..
hehe lagi ler nmpk tembam giler muker nie..
so ape yg iena wat..iena tetas sumer inner syria iena..
huhu nk nengok tak inner syria yg iena dah tetas jahitan nyer..


nie inner syria 2 layer..yg bhagian hitam dah tetas..yg pink belum tetas..



iena tetas lebih kurang seinci sengah ler...kepale beso la katekan


half inner pown iena tetas jugak tau

mule2 pakai dlu tak tetas..
mmak aiii ketat nyer
poning pale den ni ha..
tak larat tahan pening pale nie sb ketat sgtkn..
iena pun tetas la sumer inner syria iena..
full inner ke half inner ke..iena tetas utk sesuaikan dgn bentuk muke n kepale yg agak beso nie
huhu..




hehe selesai menetas summer inner syria





ehh dah tetas tu jangan luper jahit sket yer..
kang terkoyak sume lak kang..

Stakat nie iena takder lagi beli inner 3 layer
sb nyer kale2 yg dh already made tu kadang2 tak match dgn baju kiter..
so iena wat sendiri la layer2 tu gune half inner yg ader..
kalau gune full iner tebal sangat nanti lagi la nmpk beso kepale iena
hehe..
kt bwh nie gambar inner syria yg iena susun sndri half inner mengikut kale yg iena suke n rase2 sesuai..

Sila fokus pader inner yer..haha owner blog ni g keje x mekap pown..malas cket..huhu mekap klu ade meeting dgn client jerk..so muke yg x mekap tu sangat buwookkk

































































Oppss new update :

dah tak perlu tetas2 inner syria lg..

dh jumpe tempat yg inner dia mmg sesuai dgn bentuk muker iena yg ala2 tweety nie

Pastu iena dh ade 3 layer inner syria..

haha dh ubah statement kt atas nampak..

kate susah nk match kale..

hehe yg tmpt baru beli ni lain drpd yg lain..

kiter boley tempah sndri kale ape yg kiter nk

ikut combination kale yg kite suke..

haaaaa i like it..

mau beli lagi dkat ayun pasnie

Rugi x beli tau..

murah pun mmg murah ler dr blogshop lain.

jom bace entry nie

REVERSIBLE 3 TONE AYUNAR







JIKA RAJIN..SILA KLICK..