Merindu Tanpa Kata

Nk Tdo Layan Suria FM..
tetibe dgr lagu nie..
cam teringat zaman dulu2..
haha jom layan lagu nie



Penyanyi: Kapilla

Tajuk Lirik Lagu: Merindu Tanpa Kata

Dikaulah yang ku sayang 

Dikaulah yang ku rindu 

Segenap ruangku terbayang 

Wajahmu di ingatan

Harumnya harum cinta 

Semadi dalam jiwa 

Mengapa aku yang terasa 

Merindu tanpa kata

Ku puja bunga larangan 

Kuntum-kuntum yang berseri 

Kelopak gugurnya berderai 

Sungguh ku pilu 

[ Merindu Tanpa Kata lyric found on www.lirik.my ] 

Pilu di hati 

Cintaku semai sudah berbunga 

Takku miliki

Sampai hati engkau khianati 

Rasa cinta berubah dusta 

Tak sedikit kau rasa berdosa 

Sedangkan ku pedih luka 

Dihiris sembilu bisa 

Katamu ku hanya 

Teman biasa



Jiwang seh saye nie
;)
okeh mau titun
nite u ollSs~~~


Contest Mata Menawan

 



Salam to all readers..
Hari ini tersasa mau join contest ler..
Ini adalah kali kedua iena join contest anjuran CPM Honey Nuraliza..
Wahh rajin sungguh CPM Honey wat contest kan..
mudah2an murah rezeki CPM Honey Nuraliza
;)
Owkeh Kalau Nak Join Contest Mestilah ada Syarat Yg Perlu diPatuhi Kan..
Jom Kita Baca Syarat2 Nya DLu eYY..

 


Terma & Syarat penyertaan:



1) contest ini terbuka kpd smua kaum hawa yg rasa2 nya matanya cantik & sihat...x kira sesiapa pon boleh je join...anak dara,mak dara,mak buyung,wanita lps bersalin....yg penting CPM nk ngk mata anda yg menawan & sihat tuh...


2) Anda dikehendaki membuat entry di blog anda sendiri yg bertajuk " Contest Mata Menawan"...link kan skali contest ini di blog anda...mana tahu org yg terbaca entry anda itu berminat jugak utk mencubanya...jugak x lupe,dlm entry contest tuh,anda haruslah meletakkan gambar mata anda yg menawan itu agar pihak juri dpt menilai betul ke mata anda sihat & menawan..hehe...;p


3) Anda hendaklah meletakkan 2 keping gambar (lebih pon x pe)...gambar hendaklah fokus di bhgn mata anda dan sekeping lg adalah gambar keseluruhan muka anda..Anda juga boley mengambil gambar menggunakan contact lense tp suka saya nak ingatkan di sini,saya x berapa suka dgn contact lence yg bukan2 colournya seperti biru,hijau,merah,pink & etc....lence anda hendaklah colour2 yg natural seperti coklat @ hitam...itu saya suka..;p

selain itu,utk menambah seri mata, anda juga boleh mengenakan gaya makeup2 yg natural...mungkin ianya boley membantu menyerikan keserian di mata anda.


4) Selain itu juga,sila nyatakan petua @ tips2 yg anda lakukan utk menjaga kecantikan & keserian mata anda...mungkin tips2 berguna ini boleh dikongsi dgn org lain...betul x??


5) setelah selesai membuat entry psl makeup,anda haruslah membuat slogan yg pendek dan ringkas mengenai " CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah........( tidak melebihi dr 15 patah perkataan) dan biarlah slogan itu ikhlas dr hati anda dan bukannya bodek...huhu


6) anda wajib jd follower blog ini....kpd yg dh jd,sila abaikan...


7) Jgn lupa paste kan banner ni di side bar blog anda beserta logo link contest ini...


8) dh selesai smua, sila link kan contest anda di bhgn comment entry ini...atau anda boley lah email to CPM @ honey_nurhaliza@yahoo.com


9) contest ini bermula pada tarikh 28 june 2010 --> 28 julai 2010,so ada masa sebulan utk anda join contest ini.


10) pemenang akan diadili berdasarkan mata anda yg cantek & sihat...keputusan pengadil adalah muktamad.


11) pemenang akan diumumkan setelah tarikh contest ini tamat iaitu pd 29 julai 2010...




Ahhaa Dah Ader Contest Tentu ade hadiah nyer kan..
nak tau tak hadiah nyer ape?
Jom Wat Senaman Jari..
Scroll owkay...


|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|



Hadiah Pemenang




hadiah utk pemenang "contest mata menawan" ini adalah set makeup "mata" from marykay product...beserta contact lense bigger eyes ( colour dirahsiakan ya kwn2)

 

Menarikkan hadiah nyer..

Alangkah indah nyer kalau dapat Hadiah nie

;)

Owkehhh dah baca Syarat & Hadiah nyer kan..

Jom Tgk GamBar Yg Menjadi PerTaruhan..

hehe bajet mate cantek la tuh..

huhu nk kate cantek tak lah cantek tapi nk gak masuk contest nie sb hadiah nyer tersangat menaraik tertarik the boom!!

Jeng jeng jeng....

Gambar Yg D Per TarUh Kan AdaLah

 


|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|






alamak bwh mata tu cm kedut..tak cukup tdo nie...nmpk cm org tua la pulak...nie mase kenduri sepupu kawen..mmg x cukup tido lh..kene menolong nyer ha..sepupu rapat..teman membesar semasa kecik2..so kene keje keras..mata pn lebam..klu x mekap lg nmpk lebam nye tau

;)

Owkehh ..ini lh gambo yg d pertaruhkan..bese2 aja..
ingatkan nk ltak gombo yg nie

Tapi Dah Terang2 CPM HOney Nuraliza kata
saya x berapa suka dgn contact lence yg bukan2 colournya seperti biru,hijau,merah,pink & etc....lence anda hendaklah colour2 yg natural seperti coklat @ hitam...itu saya suka..;p
(sila baca syarat ke tiga)
uhuuuuu x ley ler kn sb ni bkn lence kale coklat atau itam..


Syarat Ke empat



petua @ tips2 yg anda lakukan utk menjaga kecantikan & keserian mata



    Petua
  • makan sayur2an spt carrot & brokoli
  • Letakkan Hirisan timun atau tomato pada mata(masa tidur atau rehatkn diri-dlm keadaan mata tertutup)
  • Selalu pandang Objek Hijau yg dpt menenagkn mata d fikiran--huhu dlu time blaja ,lecturer yg ajar..kalau kite penat study ke stress ke..kite kene rehatkan mata dgn memandang objek hijau..objek paling memberi efek adalah pokok2 & gunung ganang..
    seriess mmg sejuk mata memandang..damai..tenang..


    Tips Mencantekkan mata
  • Mekap Mata(smokey eyes)
  • kalau malas mekap mate pakai eye liner je..
  • Pakai contact lens
  • Pakai Mascara atau false eye lashes yg sesuai
  • Sentiasa cuci mekap owkay--terutama tang mata--eyeliner tu kasi cuci bersih..kalau malas cuci cincai lama2 mata kamu jadi tak cantek nmpk lebam





Syarat Ke lima



SLOGAN



CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah seorang ibu yang sangat penyayang,wanita yang anggun dan blogger yang suka berkongsi pelbagai tutorial




Owkehh mudah kan kengkawan..
jom join contest nie
;)
Sila klik pada gmbr d bwh utk ke blog tuan penganjur

 




Current Pic Today 30/06/2010
haha owner blog yg suke bergambo




70 penghuni RTK dihalau


 




Nasib penghuni Rumah Titian Kasih kini kabur setelah banglo mereka berteduh di Persiaran Titiwangsa, Kuala Lumpur diarah dikosongkan mulai hari ini.




KUALA LUMPUR - Tujuh puluh penghuni wanita berusia antara dua bulan dan 85 tahun akan hilang tempat tinggal apabila mereka diarah keluar dari rumah perlindungan Rumah Titian Kasih (RTK) yang disewa selewat-lewatnya hari ini.

Pengusaha RTK, Sharifah Adlan berkata, mereka telah diarah keluar atas perintah mahkamah dari banglo No. 15 Persiaran Titiwangsa, Taman Tasik Titiwangsa apabila pemiliknya mahu menjual kediaman berkenaan untuk tujuan komersial.

"Kami menyewa kediaman ini sejak tahun 2008, namun pada tahun lepas, pemilik banglo ini mengambil keputusan untuk menjual kediaman itu atas dasar komersial.

"Kami tidak mampu untuk membeli banglo ini dengan harga RM2.7 juta," katanya kepada pemberita di sini semalam.




Source From :
http://www.kosmo.com.my/


Awan berbentuk jenazah

 

BENTUK awan aneh menyerupai jenazah yang sempat dirakam di Kota Bharu semalam.

KOTA BHARU - Dua anggota tentera di sini terkejut apabila terlihat kepulan awan yang berbentuk seperti jenazah yang dikafan berdekatan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra awal pagi semalam.

Kedua-dua mereka, Penolong Pengawal Gudang Peluru, Koperal Mahiran Che Taib, 33, dan Koperal Suhaimi Mahsan, 38, dari Kem 21 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) Pengkalan Chepa di sini mendakwa melihat objek itu pada pukul 6.40 pagi.

Menurut Mahiran, dia melihat kepulan awan berbentuk aneh itu selepas menunaikan sembahyang Subuh di surau kem tersebut.

"Ketika itu saya berjalan keluar dari surau untuk meneruskan tugas di balai pengawal dan menjenguk rakan yang bertugas di menara kawalan di kem tersebut.

"Kemudian rakan saya (Suhaimi) tunjuk isyarat menggunakan tangan supaya melihat ke langit kerana terdapat objek berbentuk jenazah setinggi lebih satu meter dan ia seolah-olah sedang bergerak turun dari langit," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Selain itu, Mahiran pula berkata, kepulan awan yang berbentuk seperti kalimah syahadah juga kelihatan di atas objek tersebut.

 

 



Source from :
http://www.kosmo.com.my/kosmo


Pesanan Buat Pemandu Kereta Yang Berkenaan

Salam to all readers..
hehe arini nk wat entry pasal pg td time g keje nk parking keter..
Iena sangat bengang dgn pemandu kereta d bwh ni




iena tunggu org kuar parking kat lorong opis nie ha...
iena tunggu bagi signal..
tibe lepas je keter tu kuar parking..
muncul kereta yg pemandunya agak tidak bermoral dan kurang ajar lah
kiter dh tunggu org tu kuar parking..
dh bg signal nk masuk parking
dgn slumber n tak tau malu terus masuk parking..padahal dia baru je dtg..
tak tunggu parking pun..


hahaha siap lukis kedudukan keter tu..lalala hodoh nye..



pemandu tersebut adalah perempuan CINA!!!!!!
saket nye jiwaaaa
dia wat muke tak bersalah parking situ trus blah..
tak gune btul..
Sangat kurang asam..
len kali nk parking pn hormat lh org yg dh tgu parking tu..
kejam btl lh..
lorong tu kecik jerk..
takkan lah tak nampak iena dh tgu dg bg signal nk masuk parking..
hurmmm geram2...
mmg kuang ajo la ppuan cine tu..

iena : hahaha sbenarnye dh xder story nk post kt blog arini..hehe tp tangan ni gatal nk menulis kt blog nie..
wat lah pasal citer pg td nie..opss kisah benar okay..bukan rekaan..


Berkelah Bersama Teman & Keluarga

Aktiviti ni dirancang untuk bertemu rakan2 sekolah..
hanya 4 org yang hadir drpd ramai gak lh yg d jemput..huhu tp xperlah..plan last minit kan..
A million thanks to ummie,suzie,suraya n azhari yg sudi hadir..
best sangat..
time kasih gak tuk usben usben ummie n suzie yg sangat sporting..
korang mmg best..ahaa gambo dgn mber2 tak banyak la pulak
;)


    Menu2 yg d sediakn
  • Ayam Bakar
  • Keledek Bakar
  • Kerang Bakar
  • Kerang Rebus
  • Ketupat Sotong
  • Nasi Goreng
  • Nasi Lemak
  • Air Soya

ade mkanan yg abes dlu sb tetibe lak sedara sbl ayah iena dtg..
huhuhu..
ummie n suzie lak bwk

  • Ayam Bakar
  • Hotdog bakar
  • Sup Ayam
  • Nasi Goreng

Wahh meriaknn..bnyk mkanan..

jom layannZZzn gambo


tgh tgh hidupkn api nk bakar ayam





kakak saye tg jaga anak nye






api tak hidup lg..






keledek yg telah di bungkus dan sedia d bakar






owh keledek






keledek lg






mak menunjukkan cara2 nk pasang gas utk dapur mini mak nie






percubaan membakar keledek d atas dapur gas






alaa nape x panas2 lg nie






laaaaaaa lame tulll..xley jd nie..kene masak atas bara ler jwbnyer






masih menanti api menjadi bara






get ready!!






oke ltak ayam n tabur minyak






tekun adek n abg iparku






balik jgn tak balik






uhu mari membakar






angkat la tu..nk angus da






hepi nyer kami..ops gambo gegar le






suzie terkejut






owh abg ku..






my mum berborak dgn mak kpd suraya






makannn






aa apekene si mat tu






durian time






duriann






haha ummie n mat sorok durian..mkn berdua






syoknyer mkn






auummm






nyummy




Jom Mandi pulak






















haha dalam jugak airnye kn






main buaiannn






my abg..ahaaa mencari batu






suzie takot






haha takot nk ke dpn ye kak






husband ummie nk terjun






buiai...buaiii..buai ku laju






syampoo girl






suzie masi tak gerak2 kt tmpt same











huhuu






syampoo boy






nk menari ke






syampoo boy terjun sungai takot gambo nye d snap






mama...mak suraya..






Location: Dusun Sungai Hijau, ulu Rening,Btg Kali


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve