Cik Iena di Utusan Malaysia 15 November 2014


Cerita bermingu yang sudah, lupa nak update kat blog sebab time tu tengah bz,Alhamdulillah terpilih sebagai blogger pilihan Utusan malaysia on that day.Thanks to broframestone sebab pagi2 lagi dah tag iena kat insta, baru la terhegeh2 nak cari paper utusan.
Cik iena nie jarang baca paper (^_~)
time cik iena nak beli paper, paper habis. Nasiblah adik ada tolong belikan.

terima kasih tak terhingga kepada abg photographer cik iena
abg gs guilto steno  sebab bagi pinjam gambar. Cik iena sibuk kerja jadi tak dapat datang sesi photoshoot pada hari yang diminta. Alhamdulillah reporter Utusan Malaysia, En.Azrin memahami situasi cik iena.Terima kasih juga En.Azrin.
Jadi cik iena cuma bagi gambar and interview dialam maya je (^_~)

Okay nak tau apa cerita nye jom tengok pic yang cik iena snap (^_~)


Cik Iena di Utusan Malaysia


Cik Iena di Utusan Malaysia



Cik Iena di Utusan Malaysia

Cik Iena di Utusan Malaysia

Cik Iena di Utusan Malaysia

Cik Iena di Utusan Malaysia






Cik Iena di Utusan Malaysia
Gambar masa hari kejadian hehe..bergambar dgn anak abg gs..anak photographer gambar cik iena yg keluar paper ni. 
Nota blog : pic kat atas tu pic harini sebelum keluar rumah.. hari ni cik iena ade photoshoot. Memandangkan make up artist di sediakan makanya cik iena tak perlu makeup sendiri. Datang tanpa mekap senang.sampai sana terus tadah muka..takyah nak remove2 mekap bagai..leceh.. hehe 
tugas make up artist arini mencantikskan muke cik iena yang kurang tidur ni. Eye bag tu kene cover hehe . Cik iena update ni pun pakai phone je. Otw nak pergi Ambassador row service suites hotel. Mekap mekap di sana.Hope semuanya berjalan lancar harini. 





IF WE BURN,YOU BURN WITH US - THE HUNGER GAMES : MOCKINGJAY - PART 1




Cerita jumaat malam sabtu yang lepas.Dah lama cik iena tak tengok wayang.Ini aktiviti office.
"Ionnex Movie Day Out". Ehh tapi cik iena kerja dekat Globaltium. Kenapa cik iena sesat. Cik iena and Enchik Ahmad Farhan Hamsani Wakil dari Globaltium Sdn Bhd, Kami ni anak syarikat kepada Ionnex. Lebih kurang macam tu lah. Ionnex ni kira HQ. Tengok Movie free siapa taknak kan (^_~)

Ramai budak office cik iena taknak pergi sebab dorang kata tak best cerita ni. Cik iena ni semua cerita cik iena layan . Cik iena okay2 saje tapi tolong jangan bawak tengok cerita SERAM haha.
Memang nahas siapa duduk sebelah . Free2 je kene peluk nanti haha

Lepas tengok cerita ni. Cik iena rasa okay je. Enjoy. Walaupun cik iena banyak tak kenal staff2 Ionnex tapi ok la , cik iena boleh bawak diri. Dari company cik iena dua orang je pergi. Nasib baik si paan ni tak tidur, selalu tengok movie dengan officemate dia suka tidur haha..

Owkay taknak cerita banyak, ade hal nak keluar hari ni. Jom tengok gambar yang sempat diambil.
Nak ambil gambar ramai2 cik iena tak biasa dengan staff Ionnex. Cik eina bergambar dengan yang kenal je la (^_~)


yeayy two from Ionnex, two from globaltium

Ionnex Staff

Ionnex Staff

popcorn ini saya yang punyaaaa


cik iena,ratu selfie haha opss kite tak mekap g keje

dua tiket sesat utk staff globaltium

cik iena with abg wesley (Ionnex staff)

yeayy two from Ionnex, two from globaltium

Nota Belog : Lepas ni nak tunggu THE HUNGER GAMES : MOCKINGJAY - PART 2 dan seterys2 nya pulak (^_~)






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Mashed Potato Ikan Masin


Bila dah jarang masak and bahan nak masak takde, terpaksa masak asal boleh.Harini MC memang malas nak keluar. Mashed potato Ikan Masin, kelas ko mak jemah. Resepi ape lah ni. Yang pasti tekak cik iena memang tekak melayu


Dari pagi tadi baru nak makan ni ha ,mudah je cik iena masak ape yang ade.
Kebetulan ada kentang and ikan masin.

Okay jom cik iena tunjuk macam mana cik iena buat
haha rasa macam baby pulak makan macam ni hari ni

Dah lama cik iena tak masak sekarang sebab housemate memasak tak mengemas.
Itu dapur macam dia punya. Bila kita nak masak susah, pinggan mangkuk dia kat atas dapur kat dalam sinki. Jadi takde mood nak masak.
Ni sebab saket terpaksa masak apa yang ada la nak makan kan.

Kiter takde boyfren nak datang hantar makanan.
Kite duduk jauh dari family

eh takyah tacing lebih

JOm


Kentang yang di rebus

Bawang besar


bawang putih
Ikan masin
 cik iena tak tau ikan masin apa nama nya ni, tapi dia isi je lah. Takde tulang, so memang sesuai lah nak masak dengan mashed potato.

Ikan masin ni kawan cik iena yang bagi daripada sabah.
Thanks riana.
Sedap ikan masin ni
Berselera makan
haha tekak melayu sangat
(^_~)


kentang yang direbus, letak dalam blender

tumis bawang n ikan masin tadi sampai garing and letak black pepper, guna minyak sikit je

masukkan bawang n ikan masin yang dah di tumis garing dalam blender bersama kentang yang telah direbus

okay blender tanpa menggunakan air


Nyummmyyy sedap tau hehe
Kalau ada fresh milk lagi sedap ni, boleh buat potato soup . Macam mushroom soup tu
Huh favourite tu


Nasib lah pandai masak and pandai tuka-tuka resepi haha . Boleh la alas perut.
Ini kira makan malam sekali la.

Okay setakat ini saje (^_~)
gegedik nak update blog juga walau menu tak seberapa

ouh ikan masin






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Get Well Soon Cik Iena



 
 
Today cik iena tak MC.CIk Silverster Ni La Yang jaga kita hari ni.Pesanan doktor Kassim kalau nak cepat elok sebelum makan ubat cirit birit minum air coca cola dulu.
 
 
Air coca cola ni membantu untuk mengurangkan cirit birit. Next time kalau takde ubat boleh je minum coca cola untuk mengurangkan cirit birit.

Tapi jangan amalkan selalu coca cola. Minum jika perlu sahaja

patung busuk cik iena dari sekolah menengah

Okay nak beradu sebelah cik silverster kiter


Nota Blog : ceria nye warna tempat beradu cik iena. seceria orangnya (^_~) . Cik Silverster tu patung busuk cik iena, umur dia lagi tua dari anak buah yang sulung. hehe hadiah birthday dari abang ipar sebelum dia kawen dengan kakak. Nak kakak kene lah bodek adik dulu kan . Ni jelah patung yang tinggal. Yang laen dah kene kebas dengan anak buah .






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Birthday Celebration at La Rambla Cafe, Megan Avenue II Jalan Yap Kwan Seng


25 November 2014 , Hari ulang tahun kelahiran my boss. Happy Birthday boss, semoga biz semakin maju dan bertambah maju (^_~)
Boleh lah pergi overseas jauh-jauh lagi hihi

Kekenyanyan hari ni cik iena banyak makan . Vegetarian pasta tak habis makan sebab tak berapa berkenan. Kurang sedap lah. Tapi pizza dua keping cik iena makan .



vegetarian pasta
manggo juice



Then makan lagi cake and cheese tart . Huh penunh perut. Ngantuk dibuatnya bile terlebih kenyang.
Eh banyak pic makanan tak ambil sebenarnye hehe.. layan yang ade je lah yer

 
 







paan si noty, suruh amek gamba cik iena, dia suh kite senyum rupanya dia selfie



lychee cincau..sedap









selfie (^_~)

selfie (^_~)






 Okay jom nyanyi lagu birthday





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog