Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, December 31, 2014

Majlis Pelancaran Kolum Blog O'Rama Dalam Majalah Libur - Kumpulan Karangkraf


Pada 20 Disember 2014, bertempat di Starbucks Kota Kemuning Shah Alam, Majalah LIBUR telah melancarkan kolum  terbaru iaitu Blog O’Rama, dimana ianya merupakan kolum khas untuk memperkenalkan penulis-penulis blog yang aktif.

Keutamaan akan diberi kepada penulis blog yang banyak berkongsi informasi mengenai dunia pengembaraan, tempat-tempat makan yang menarik serta platform penulisan blog berniche Pelancongan dan Gaya Hidup (Lifestyle).


opss cik iena, ni event. bukan photoshoot. takyah pose lebey2 (^_~)


                                                    Adakah blog anda yang di cari?




Blog O’Rama dalam Majalah LIBUR

Bermula Januari 2015, pihak editorial LIBUR akan memilih 2 blog yang menarik untuk diperkenalkan kepada pembaca Majalah LIBUR.
Pengisian sebanyak 16 muka surat bagi ruangan ini meliputi review blog-blog menarik dan artikel percutian yang disumbangkan  oleh blogger beserta temubual bersama blogger tersebut.

Objektif Blog O’ Rama adalah untuk menjadikan ia sebagai platform bagi  blogger-blogger mengasah bakat penulisan secara formal disamping mengetengahkan blogger-blogger ‘otai travel’ serta blogger-blogger yang baru yang berkecimpung dengan niche pelancongan dan gaya hidup ini.

Mereka yang terpilih di dalam Blog O’Rama LIBUR berpeluang untuk mengikuti program percutian dan tugasan bersama Majalah LIBUR.

Sekiranya ingin menjadi sebahagian daripada Blog O’Rama pilihan LIBUR, hantarkan penyertaan dan pautan blog anda kepada ahmad.syahir@karangkraf.com


Okay jom kita lihat gambar-gambar dan video yang sempat cik iena ambil disekitar majlis pelancaran ini

Video Majlis Pelancaran Blog O’Rama

 

 

Gambar Sekitar Majlis Pelancaran Blog O’Rama

 

 




Bersama Rakan Blogger, kak amy and deqnor





tuan empunya blog yang suka selfie

thanks for the goodies bag (^_~)

thanks for the goodies bag (^_~)

Mr Jocko, otai travel blogger berucap (^_~)


Event ni berlansung di starbucks, makanya makanan di taja oleh pihak starbucks











Cik iena siap tapau okey
(^_~)





Krew majalah libur dan karangkraf

aksi top blogger berselfie

bergambar bersama krew majalah libur and karangkraf

Bersama Mr. Jocko, top travel blogger

Bersama rakan blogger yang gemar menulis mengenai travel, deqnor


aksi top blogger and penyampai top malaysia berselfie

bersama penyampai top malaysia , Radin selaku pengacara majlis

kurus nye saye dalam gambar ni haha

blogger photogedik, thanks majalah libur & karangkraf

bersama editor (En.Meor) & writer(En. Syahir) majalah libur

bersama adik kpd Mr. Jocko (^_~)



Antara blogger yang hadir, kredit pada MohdZarin.com

Nota Blog : Terima kasih diatas jemputan . Event yang sangat meriah . Pengacara majlis, radin yang kuat berceloteh dan menyakat bertambah meriah majlis.








Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

Lirik Kasih jangan kau pergi


Bila ku hanya sesaat bagimu
Jangan biarkan ku terlanjur menyayangmu
Aku tak sanggup jauh darimu
Kerna kau yang membuat aku menyayangmu
Cinta yang ku punya bukan sekadar kata
Cintaku ini abadi untuk mu
Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa aku tak sanggup bila sendiri
Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa bila kau pergi
Aku tak sanggup jauh darimu
Kerana kau yang membuat aku menyayangmu
Cinta yang ku punya bukan sekadar kata
Cintaku ini abadi untukmu
Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meningggalkan aku sendiri
Aku tak bisa aku tak sanggup bila sendiri
Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa bila kau pergi
Kasih jangan jangan jangan jangan kau pergi
Jangan pernah meninggalkan aku sendiri
Aku tak bisa bila kau pergi
Aku tak bisa bila kau pergi
Aku tak bisa bila kau pergi

  Kasih jangan kau pergi cover  by wanie
 

Cik iena suka yang wanie nyanyi
(^_~)
 
 http://youtu.be/apSufbzunqM
                                                
Nyanyian asal
Kasih jangan kau pergi By PriaBand

                                                                                  
Nota Blog : Lagu yang cukup bermakna untuk kamu yang sentiasa berada dalam hati saya. Hanya mampu berdoa dan terus berdoa semoga kamu adalah jodoh yang ditakdirkan untuk saya (^_~)
Kita rindu awakkk tapi bila la awak ade masa untuk keluar, awak sentiasa sibuk dengan kerja and badminton T____T






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

Saturday, December 27, 2014

La Tahzan : Dugaan Allah ada Hikmahnya


Ade sesuatu perkara tak diduga terjadi. Ya Allah sedihnya rasa hati .Kenapa dah buat sesuatu baru bagi tahu . Sepatutnya tanya pendapat dulu . Walaupun baju cik iena tak cantik ke ape jangan sesekali ubah tambah itu ini tanpa keizinan.

Team work itu penting. Kalau tidak bertanya dan buat keputusan sendiri , selepas buat baru inform,itu bukan team work namanya sayang. Allah maha mengetahui betapa terguris nya hati ini. Susah payah menyiapkan baju tu . 

Betapa sibuk nye cik iena masih cuba cari masa untuk menjahit. Tiada masa nak berehat lansung. Sampaikan cik iena sendiri jatuh sakit. Now badan pun tak berapa sihat lagi.Esk lepas subuh pun kene gerak ke melaka and johor. memang sangat busy dan masih lagi tidak tidur sekarang.Weekday kerja. Weekend sibuk attend event invitation .

Last week pun sibuk dengan event majalah libur karangkraf & 1600 Pandas My. Sesibuk mana pun ade sedikit je masa terluang cik iena jahit manik. Cik iena bawak baju tu pergi event. Rasa sesuai untuk jahit cik iena jahit. Now sekarang ni pun cik iena balik rumah bukan tidur tau. Cik iena buat kerja. sesambil tunggu habis buat database maintenance untuk testing script cik iena update blog.Beginilah kerja programmer tak tentu masa. Pukuk 3.50 pagi masih tak tidur
  dan mungkin tak tidur sebab lepas subuh nak gerak ke melaka and johor.
Ada kenduri kawen di Johor, and kawan yag datang dari sarawak teringin nak pergi melaka.So sebelum ke johor, singgah melaka. Bayangkanlah betapa sakitnya hati ni.KECEWA SANGAT..

Semangat cik iena buat tau -->> http://www.ienaeliena.com/2014/12/persiapan-baju-pertandingan-miss-petite.html
Sakit2 masih jahit -- >> http://www.ienaeliena.com/2014/12/low-back-pain.html


Walauapapun esok cik iena doakan dia dapat buat dengan baek . Cukuplah baju cik iena jahit tu je berubah design. Tercalar sungguh hati ini.Terasa tidak dihargai.Teruskanlah perjuangan mu wahai sahabat.

Nota blog : Banyak betul dugaan cik iena, Bersabarlah wahai hati. Allah tidak akan menduga diluar kemampuan hambanya.






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

Baju Untuk Si Bulus Che Tom Anak Jantan Kesayangan Mak


Ceritera tanggal 25 Disember 2014 . Merehatkan minda berjalan2 di Mid Valley .
Hajat dihati nak makan ice cream Magnum tapi penuh pula.
Terpaksa batalkan . Cik iena jalan jalan window shopping and beli baju untuk anak bulus cik iena.
Beli baju untuk my pet cat. Benda yang selalu cik iena beli kalau menjejakkan kaki ke Mid Valley adalah barang2 kucing.
Kesian lah aih kucing cik iena kene melayan karenah tuan nye ni. Beli baju itu ini.
Beli chocker comel.Kandang besa je tak beli kan lagi sebab susah nak bawak balik T___T



Biasa nya cik iena beli di pet wonderlands mid valley, tapi hujung2 bulan tak gaji lagi beli dekat Daiso pon okay, janji ade baju untuk si bulus
(^_~)







penuhnya magnum, panjang queue

tak dapat makan ice cream magnum, selfie jela










Selepas bersiar2 dan beli baju che tom bulus,
cik iena makan di


Kemudian sebelum balik cik iena tapau takoyaki dulu okey







lupa ambil gambar , dah habis

nyummyyy
Selesai tapau takoyaki, cik iena balik rumah sambung jahit manik la untuk baju pertandingan miss petite hari sabtu ni.

Nota Blog : mood cik iena sedih tak terkata setelah sesuatu terjadi kepada baju yang cik iena jahit
entry sblm -> http://www.ienaeliena.com/2014/12/persiapan-baju-pertandingan-miss-petite.html
Next Enty Cik iena cerita .








Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

Mini Lazada