Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty

Wanita dan kecantikan sememangnya tidak dapat dipisahkan. Tidak kiralah samada kecantikan dalaman atau luaran serta kecantikan wajah dan tubuh badan. Bagi Wanita yang belum mendirikian rumah tangga khususnya bentuk badan amat di titik beratkan.

Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Suasana Amante Wellness Beauty yang cantik dan tenang lagi ekslusif


Untuk mendapatkan bentuk badan yang di idamkan, pelbagai cara dilakukan termasuklah senaman, berdiet, dan juga pengambilan ubat untuk menurunkan berat badan mahupun makanan sampingan atau supplement bagi mengenyangkan serta membekalkan tenaga untuk tujuan mengawal kenaikan berat badan.

Selain daripada cara diatas terdapat cara lain lagi bagi mendapatkan bentuk badan yang cantik iaitu dengan Rawatan Pembentukan Perut atau Peha.



Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Amante Wellness Beauty



Beberapa minggu yang lepas cik iena telah menjalani rawatan Rawatan Pembentukan Perut atau Peha  di Amante Wellness Beauty cawangan USJ Taipan. Ini merupakan pengalaman pertama cik iena menjalani rawatan ini.. Pada awalnya cik iena rasa segan kerana prosuder rawatan ini adalah anda di kehendaki untuk menanggalkan pakaian anda.


Hai korang, tadi iena baru je buat Body Shaper Treatment dekat @amantewellnessbeauty USJ Taipan.. Cantik betul tempat ni, hilang stress..tenang je rasa.. Thanks kak emelda sb buang lelemak bahagia iena haha..Best gile satu badan kene berus buang lemak.. Iena rasa mcm berus kain pulak..sental sental.. Haha ada la alat khas yang di gunakan nanti iena cari apa nama alat tu tp mmg best..amek gambar peha kanan yg dah massage dgn kiri yg blm massage..mmg berbeza..selim peha iena tau..lepas tu bukan slim je..putih habak hang..putih glowing.. Iena rasa treatment ni sgt sesuai utk wanita yg nk jaga badan n yang nak kawen tu..yg cik abg da kawen tu belanja la wife buat treatment ni..mmg bertambah cun body puan isteri nty ❤❤❤ . . Untuk maklumat lanjut layari www.amante.my atau nak booking blh call.. . Amante @ USJ Taipan 03-5879 9954 Amante @ Aman Suria 03-7803 4664 Amante @ Mont Kiara 03 - 6203 0221 Amante @ Puchong 03 - 8062 2652 Amante @ Kepong 03 - 6259 0884 Amante @ Bangsar 03 - 2287 9089 Amante @ Jaya One 03 - 7492 0476 #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #instagood #photooftheday #fashion #amantespa #amantewellnessbeauty #bodyshaper #bodyshapertreatment #buanglemak
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on




Bagi cik iena yang masih bujang tentunya agak kekok, namun kerana juru kecantikan yang peramah dari Amante spa meyakinkan cik iena, hilang sedikit rasa gementar dan malu.

Berikut Cik iena kongsikan pengalaman cik iena semasa sesi rawatan ini. Sebelum itu cik iena terangkan serba sedikit mengenai Rawatan  ini.

Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Amante Wellness Beauty

Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment | Rawatan Pembentukan Perut atau Paha


Rawatan Pembentukan Perut atau Paha Amante adalah rawatan eksklusif yang disesuaikan untuk
kontur atau membentuk badan menggunakan sikat berus getah khas (unique firm rubber nubs brush). Seluruh tubuh badan anda akan disikat menggunakan berus khas dan minyak khas .


Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Amante Wellness Beauty


Rawatan ini sememangnya mampu membuang membuang selulit dan juga ianya mampu mencerahkan tona warna badan dengan memecahkan kantung-kantung simpanan lemak dengan menggunakan unique firm rubber nubs brush , kulit anda dirangsang dengan mengaktifkan semula sel badan.

Aktiviti ini menyebabkan pengaliran cecair berlebihan dan dapat memerangkap toksin dalam badan.
Untuk mendapatkan hasil rawatan yang lebih baik, serum 24 jam pekat digunakan bersama
dengan menggunakan alat Far Infrared.


Amante Wellness Beauty cawangan USJ Taipan


Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Amante Wellness Beauty


Merupakan cawangan terbaru Amante Wellness Beauty . Ianya terletak berhampiran Macdonald serta berdekatan Watsons dan terletak diatas Guardian USJ Taipan. Keadaan susun atur SPA yang sangat cantik dan menenangkan serta eksklusif pasti membuat sesiapa yang mengunjunginya berasa teruja.

Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Amante Wellness Beauty


Pengalaman melakukan Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment


Pengalaman cik iena di urut menggunakan alat ini adalah cik iena merasakan seolah olah seperti kulit cik iena di berus menggunakan berus kain.

Walaupun ada kala nya terasa sakit namun ini adalah prosuder rawatan tersebut. Sekiranya berasa sakit, anda boleh memberitahu juruterapi kecantikan untuk mengurangkan tekanan semasa mengurut menggunakan alat khas tersebut.

Sebelum memulakan rawatan , cik iena di kehendaki membuka pakaian dan hanya menggunakan seluar dalam pakai buang yang di berikan sahaja. Bermakna tiada seutas benang melainkan seluar dalam pakai buang tersebut.



Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Tuala dan seluar dalam pakai buang yang disediakan



Untuk melancarkan lagi urutan serta mempercepatkan proses pembakaran lemak dan membentukkan tubuh, sejenis minyak khas digunakan dimana ianya berfungsi untuk menyingkirkan lemak .

Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Ruangan rawatan di Amante Wellness Beauty yang sangat selesa

Semasa menjalani sesi urutan ini, pada bahagian kaki , Ketara perbezaan bahagian kaki yang telah di urut dan belum di urut.

Kaki yang telah di urut menjadi lebih kecil dari yang asal dan lebih putih serta berseri. Maaf gambar hanya untuk simpanan cik iena. Anda sendiri harus cuba dan rasakan perbezaannya.Jangan lupa ambil gambar sebelum dan selepas bagi melihat keberkesanannya pada tubuh badan anda.


Urutan ini juga mampu membentuk tubuh badan kita seperti menaikkan pinggul, mengecilkan peha ,lengan serta perut.

Terdapat teknik-teknik urutan khas bagi setiap bahagian tubuh untuk mendapatkan kesan yang di inginkan namun untuk mendapatkan hasil yang di inginkan anda seharusnya menahan sakit ketika di urut menggunakan alat khas tersebut.

Selepas selesai rawatan cik iena dapat merasakan perbezaan betis serta peha yang lebih kecil dari sebelumnya serta perut yang tight.



 Juruterapi Kecantikan Yang Peramah Dan Cekap



 Di Amante Wellness Beauty , juruterapi kecantikan mereka sangat cekap dan profesional serta sangat peramah membuat cik iena tidak berasa segan dan sangat selesa dengan rawatan tersebut. Pelbagai tips dan info di berikan semasa sesi rawatan.


Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Juruterapi kecantikan yang membuat rawatan untuk cik iena

Jadi kalau anda ke Amante Wellness Beauty USJ Taipan jangan lupa cari Kak Emelda tau . Cik iena sangat suka servis dari kak Emelda. Memang terbaik dan sangat memuaskan.


Kebaikan Amante’s Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment


- Detoksifikasi kulit
- Membantu mengurangkan berat badan dan juga memberi kesan langsing
- Mengurangkan Selulit dan Air yang berlebihan
- Memulihkan dan membaiki keadaan kulit
- Memberi kesan tona kulit yang lebih baik dan menambah keserian kulit
- Meningkatkan kelancaran perjalanan darah di dalam badan
- Meningkatkan kadar metabolik pada kulit

Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment di Amante Wellness Beauty
Amante Wellness Beauty

Jadi kepada anda di luar sana khususnya yang bakal bwrkahwin, rawatan ini sesuai untuk anda.Tidak lupa juga bagi wanita yang telah mendirikan rumah tangga ianya juga sangat sesuai untuk anda bagi menambat hati sang suami :)

Kepada yang berminat untuk mendapatkan rawatan ini, anda boleh dapatkan rawatan di Amante Spa . Selain daripada Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment  terdapat beberapa lagi rawatan seperti yang tertera di dalam poster di bawah.


Senarai Rawatan di Amante Wellness Beauty



Senarai Rawatan di Amante Wellness Beauty
sila klik pada gambar untuk melihat Senarai Rawatan di Amante Wellness Beauty

Untuk Maklumat Lanjut mengenai Amante Wellness Beauty :

Alamat : USJ Taipan Outlet
1st Floor, No.14, Jalan USJ 10/1,
47620 UEP Subang Jaya, Selangor.
(Atas Guardian)
Contact number : 03-5879 9954 / 012 678 3722
Operation hours : (Selasa – Ahad) 10am – 8pm Cuti Hari Isnin


Website : https://www.amante.my/
Facebook : Amante Wellness Beauty
Instagram : @amantewellnessbeauty 


 

Cawangan-Cawangan Amante Wellness Beauty



Bangsar @ Telawi

28A-1, 1st Flr, Jalan Telawi,
Bangsar, Kuala Lumpur.
Tel No: 03 - 2287 9089
11.00am - 09.00pm

Kepong @ Metro Perdana

61A, Jln Metro Perdana Barat 2,
Taman Usahawan, Kepong Utara,
Kuala Lumpur.
Tel No: 03 - 6259 0884
10.00am - 08.00pm

Mont Kiara @ Solaris

1st and 2nd floor
No.17-1, Jalan Solaris 4,
Kuala Lumpur.
Tel No: 03 – 6203 0221
11.00am - 09.00pm

PJ @ Aman Suria

No. C-G-5, Jalan PJU 1/45,
Aman Suria, 47100
Petaling Jaya,
Selangor.
Tel : 03 - 7803 4664
11.00am - 09.00pm


PJ @ Jaya One

Lot 007 & 009,Level P1
The School @ Jaya One,
72A, Jalan Universiti, 46200
Petaling Jaya,Selangor.
Tel No: 03 - 5879 9954 / 012 – 678 3722
11.00am - 09.00pm

Puchong @ Bandar Puteri

1st Flr, No 22-1,
Jalan Puteri 1/2.
Tel No: 03 – 8062 2652
11.00am - 09.00pm




Hypermarket Arab Berkonsep Halal Tawar Harga Murah dan Mampu Milik | LuLu Hypermarket



Hypermarket, supermarket atau pasaraya sering  menjadi tumpuan penduduk terutama penduduk di bandar untuk membeli brangan keperluan harian di bawah satu bumbung dengan keadaan yang selesa serta kemudahan yang serba lengkap .

Hypermarket Arab Berkonsep Halal Tawar Harga Murah dan Mampu Milik | LuLu Hypermarket
Hypermarket Arab Berkonsep Halal Tawar Harga Murah dan Mampu Milik


Terdapat pelbagai jenis Hypermarket yang menjual pelbagai keperluan seharian wujud pada masa kini  akan tetapi Pernahkah anda terfikir bahawa sebuah pasaraya yang menjual pelbagai keperluan seharian yang melengkapi kemahuan anda dan yang paling penting sekali adalah halal.

Hypermarket Arab Berkonsep Halal Tawar Harga Murah dan Mampu Milik


Terdapat banyak pasaraya, hypermarket dan supermarket yang tumbuh bagai cendawan akan tetapi ada diantaranya menjual produk-produk yang tidak halal terutamanya minuman keras di dalam satu bumbung. Kini anda tidak perlu risau  kerana LuLu Hypermarket yang sangat terkenal di seluruh dunia terutamanya di tanah Arab kini sudah pun berada di Malaysia.

Lulu Hypermarket Malaysia
sabun pakaian jenama LULU


Lulu Hypermarket Caps Square merupakan Cawangan pertama yang dibuka di Malaysia. Ianya terletak bersebelahan dengan Jakel Mall di Caps Square Kuala Lumpur, Jalan Munshi Abdullah. Walaupun ianya baru lebih kurang setahun di rasmikan iaitu pada febuari 2016 tetapi pasaraya ini sudah ada peminatnya yang tersendiri. Pasaraya ini sering di kunjungi ramai penduduk Malaysia tidak kiralah warganegara mahupun pelancong atau penduduk bukan warganegara.

LuLu Hypermarket Satu daripada 10 peruncit yang paling pesat berkembang di dunia



Lulu Hypermarket Malaysia
Ruangan cheese


Ia menawarkan produk berkualiti pada harga yang kompetitif dan perkhidmatan pelanggan pada  tahap tinggi. Untuk pengetahuan, Lulu Hypermarket  telah disenaraikan oleh Deloitte sebagai salah satu daripada 10 peruncit yang paling pesat berkembang di dunia.

LuLu Hypermarket adalah pasaraya pertama di Malaysia yang sentiasa mengekalkan kebersihan tahap tinggi pada setiap masa.  Sepanjang cik iena membeli belah selama dua hari berturut-turut di sini, keadaannya sangat bersih dan memuaskan.


Pasaraya ini menawarkan 100% Barangan Halal. Anda tidak perlu berasa  risau  tentang bahagian makanan yang tidak halal di dalam pasaraya ini sepertimana yang terdapat di pasaraya lain di Malaysia dimana terdapat ruangan makanan tidak halal.

Selain dari menawarkan barangan Halal, ianya juga menawarkan Harga Barangan yang  Murah dan  Mampu Milik. Terdapat pelbagai barangan yang di jual di dalam pasraya ini dan terdapat pelbgai bahagian atau department sama seperti pasaraya besar yang lain.



Pusat Beli Belah Setempat



Ia dikatakan pusat beli belah setempat kerana anda boleh mendapatkan pelbagai barangan di bawah satu bumbung sebagai contoh barangan di LuLu fashion Store yang terdapat banyak pilihan pakaian untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak daripada pelbagai jenama tanah air dan juga antarabangsa.

LuLu Hypermarket


Manakala di bahagian LuLu Connect pula anda boleh dapatkan pelbagai gajet terbaru, barangan elektrik. Terdapat beberapa bahagian lagi seperti LuLu Roastery, LuLu Celebrate dan medan selera di bawah satu bumbung dimana ianya dapat memberikan keselesaan yang maksima untuk anda membeli belah disini disamping kemudahan Surau, tempat tukar lampin , toilet dan juga parking.



LuLu Roastery



LuLu Roastery merupakan antara salah satu tumpuan apabila berkunjung ke LuLu kerana di bahagian ini sememangnya terdapat banyak pilihan kacang panggang dan juga buah buahan kering dari seluruh dunia.
ruangan LuLu Roastery di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Roastery di Lulu Hypermarket


ruangan LuLu Roastery di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Roastery di Lulu Hypermarket

LuLu Celebrate


LuLu Celebrate menawarkan koleksi pakaian tradisional india dan juga pakaian-pakaian lain yang berkaitan . Untuk Sepanjang bulan september 2017 ini terdapat diskaun 25% untuk koleksi pakaian di Lulu Celebrate ini. Di sini terdapat pelbagai jenis kain terbaik untuk di jadikan sari, malahan terdapat juga instant sari di jual.

ruangan LuLu Celebrate di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Celebrate di Lulu Hypermarket


Untuk pengetahuan anda, sutera yang terdapat di LuLu diimport khas dari India. Sekiranya anda berasa ragu-ragu atau perlukan bantuan dalam pemilihan fabrik, anda boleh minta bantuan pendapat pada konsultan professional berpengalaman dalam mendapatkan hasil terbaik daripada fabrik pilihan anda.

LuLu fashion Store


LuLu fashion Store menawarkan pakaian untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak daripada pelbagai jenama tanah air dan juga antarabangsa.

ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket

ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket

ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket

ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket

ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Fashion Store di Lulu Hypermarket


LuLu Connect 


LuLu Connect  menawarkan pelbagai pilihan gajet terbaru serta barangan elektrik. Terdapat diskaun setiap minggu untuk barangan terpilih.

ruangan LuLu Connect di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Connect di Lulu Hypermarket

LuLu Bakery


Lulu Bakery menawarkan pelbagai jenis kek dan roti yang murah . Harga yang dipamerkan agak murah berbanding kedai bakery yang lain.

ruangan LuLu Bakery di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Bakery di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Bakery di Lulu Hypermarket
ruangan LuLu Bakery di Lulu Hypermarket

Makanan Laut


Makanan laut yang ditawarkan juga pada harga berpatutan serta ianya segar.

ruangan Barangan basah dan makanan laut di Lulu Hypermarket
ruangan Barangan basah dan makanan laut di Lulu Hypermarket



LuLu Sushi


Di sini juga menjual pelbagai jenis sushi .



ruangan Lulu Sushi di Lulu Hypermarket
ruangan Lulu Sushi di Lulu Hypermarket


ruangan Lulu Sushi di Lulu Hypermarket
ruangan Lulu Sushi di Lulu Hypermarket


Lulu Delicatessen


Lulu Delicatessen ini juga agak menarik kerana ianya menjual pelbagai jenis cheese serta pelbagai sambal dan sayuran jeruk serta jeruk dan olive oil yang murah.


Hypermarket Arab Berkonsep Halal Tawar Harga Murah dan Mampu Milik | LuLu Hypermarket

ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket
ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket

ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket
ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket


ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket
ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket

ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket
ruangan Lulu Delicatessen di Lulu Hypermarket


 LuLu Healthy Choice


 LuLu Healty Choice menawarkan pelbagai buah segar yang siap di potong samaada untuk dimakan begitu shaja mahupun di buat salad.


 LuLu Healty Choice
 LuLu Healthy Choice

 LuLu Healty Choice
 LuLu Healthy Choice

 Pelbagai Coklat Berjenama Pada Harga Rendah


Lulu menawarkan harga coklat yang lebih murah berbnding pasaraya lain. Ini merupakan salah satu coklat. Terdapat banyak lagi coklat pada harga rendah.

 Pelbagai Coklat Berjenama Pada Harga Rendah
 Pelbagai Coklat Berjenama Pada Harga Rendah


Perabot


Di Lulu juga terdapat perabot yang di jual .


Perabot di LuLu Hypermarket
sebahagian dari ruangan Perabot untuk clearance sales  di LuLu Hypermarket


Ruangan Clearance Sale


Ruangan Clearance Sale
Ruangan Clearance Sale

LuLu Hot Food


LuLu Hot Food
LuLu Hot Food


LuLu Hot Food
LuLu Hot Food

Medan Selera Hidang Pelbagai Hidangan



Medan selera adalah penting bagi sesebuah pasaraya dan bagi LuLu, terdapat pelbagai hidangan halal yang disediakan di medan selera di sini termasuklah dari Timur Tengah dan Kontinental.



Kadar Parking


Semasa kehadiran cik iena kadar parking untuk hujung minggu adalah RM4 per entry. Walaubagaimanapun kadar asal adalah seperti dalam gambar di bawah . Mungkin ada hari-hari tertentu kadar paking akan jadi berlainan.

Hasil Membeli Belah Hari Pertama
Kadar parking lulu hypermarket


Record-Breaking Attempt Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia


Pada 16 September 2017 yang lepas LuLu Hypermarket telah  Berjaya mencipta nama dalam Malaysia Book of Records melalui kejayaannya menyediakan kek buah segar terpanjang di Malaysia.

Majlis sambutan itu berlansung cukup meriah dengan kehadiran pengunjung serta pelanggan Lulu Hypermarket. Untuk pengetahuan semua hasil jualan Kek pada hari tersebut akan di sumbangkan kepada rumah amal yang terlibat.

Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia

Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia

Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia
sesi mengira panjang kek

Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia

Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia
bergambar bersama penghuni rumah amal yang terlibat sebagai tetamu

Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia
bergambar bersama rakan blogger

Facebook Liveupdate Record-Breaking Attempt Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia

Pengalaman Membeli-Belah Dua Hari Berturut-turut di LuLu Hypermarket


Sememangnya ia pengalaman yang menarik . Cik iena suka akan keadaan pasaraya ini yang bersih . Keadaan persekitaran di jaga rapi. Mereka amat mementingkan soal kebersihan.

Apa yang cik iena suka di Lulu Hypermarket lagi adalah barangan yang djual adalah pada harga yang berpatutan. Ada diantara barangan yang di jual lebih murah berbanding pasaraya lain. Cik iena sentiasa tertarik pada barangan yang mempunyai potongan harga yang tinggi.

Jadi dengan itu cik iena telah membeli satu set comforter single beserta sarung tilam dan bantal yang mana harga asalnya adalah RM309 dan pada hari tersebut ianya di jual pada harga RM60.

Hei korang dah pergi Lulu Hypermarket blm? Ni haa nk habaq murah comforter ni dari RM 309 ,harga runtuh RM60 je tau..ada sarung bantal n tilam lg.. Ni utk single ehh..heeee cik iena kn single so beli yg single la.. Selain daripada tu ada bnyk lagi promosi sempena har Malaysia. Untuk 16 dan 17 september terdapat diskaun 50% utk barangan terpilih. Lulu Hypermarket bukan sahaja menawarkan barangan basah dan kering, malahan terdapat barangan keperluan harian yg lain seperti pakaian, barangan penjagaan diri, barangan komputer serta gadget, barangan elektrik, perabot dan banyak lagi. Selain itu terdapat juga food court dan paling penting ada surau serta ruangan tukar lampin bayi. Hypermarket yg terletak di tengah2 ibu kota ini sememangya menawarkan harga yang murah berbanding dengan hypermarket atau sulermarket di tengah bandar kuala lumpur ni. Wokayy korang jangan lupa singgah Lulu Hypermarket tau, terletak berdekatat Jakel Mall kuala lumpur.Terdapat banyak lagi promosi sempena hari malaysia ni.. Sepanjang bulan september akan ada promosi okay❤❤❤ Jom follow untuk update terkini πŸ‘‰ @luluhypermy . πŸ‘‰ @luluhypermy . πŸ‘‰ @luluhypermy . #luluhypermarket #luluhypermarketkl #longestfreshfruitcake #longestfreshfruitcakeinmalaysia #freshfruitcake #jomkelulu #jompilulu #ctss
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Pada hari pertama cik iena membeli-belah disini iaitu ketika hari  Record-Breaking Attempt Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia , cik iena hanya membeli barangan rumah seperti comforter, bantal, selimut , kuali serta sejadah dan barang kecil yang lain . Kos perbelanjaan cik iena pada hari pertama adalah sekitar RM200++.


Pada hari kedua pula cik iena hadir sekali lagi ke LuLu Hypermarket kerana cik iena ingin membeli Pizza yang hangat diperkatakan dikalangan rakan cik iena . Memandangkan pada hari sabtu cik iena telupa membeli Pizza tersebut, jadi sekali lagi cik iena ke Lulu Hypermarket untuk membeli Pizza.

Dek kerana nak beli piza lulu ni gara2 kak @diya.nadia terjebak shopping lagi kt Lulu Hypermarket tau.. Dua hari berturut2 shopping lulu huhu ouh luluh duit kite tapi nasib la kt lulu ni harga tak mahal. Haa ni iena baru habis kemas brg dapur n makan pizza lulu yg awesome..cheese leleh betul..banyak cheese n harga pun berpatutan😊😊 . . Untuk pengetahuan korang, Lulu Hypermarket bukan sahaja menawarkan barangan basah dan kering, malahan terdapat barangan keperluan harian yg lain seperti pakaian, barangan penjagaan diri, barangan komputer serta gadget, barangan elektrik, perabot dan banyak lagi. Selain itu terdapat juga food court dan paling penting ada surau serta ruangan tukar lampin bayi. Hypermarket yg terletak di tengah2 ibu kota ini sememangya menawarkan harga yang murah berbanding dengan hypermarket atau sulermarket di tengah bandar kuala lumpur ni. Wokayy korang jangan lupa singgah Lulu Hypermarket tau, terletak berdekatat Jakel Mall kuala lumpur.Terdapat banyak lagi promosi sempena hari malaysia ni.. Sepanjang bulan september akan ada promosi okay❤❤❤ . Jom follow untuk update terkini πŸ‘‰ @luluhypermy . πŸ‘‰ @luluhypermy . πŸ‘‰ @luluhypermy . . #luluhypermarket #luluhypermarketkl #longestfreshfruitcake #longestfreshfruitcakeinmalaysia #freshfruitcake #jomkelulu #jompilulu #ctss
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on

Akan tetapi seperti biasa cik iena ni seorang yang gemar membeli-belah. Melihatkan kesegaran dan kepelbagaian barangan berserta rempah-rempah bijiran masakan. Cik iena pun tertarik untuk membeli barangan kering untuk rumah cik iena.

Walaupun cik iena hanya duduk bujang berdua dengan adik. Cik iena membeli barangan kering seperti gula, milo, rempah ratus (jintan manis, jintan putih, ketumbar,lada sulah, bunga cengkih, kuit kayu manis, sup bunjut, origano). Terdapat banyak lagi barangan kering  serta buah-buahan (berhasrat untuk diet, setiap malam makan buah) yang cik iena beli untuk hari kedua. Kos perbelanjaan pada hari tersebut adalah RM200 ++


Kepada anda di luar sana, cik iena cadangkan datang sendiri ke Lulu Hypermarket untuk merasai sendiri perbezaan LuLu Hypermarket dan pasaraya lain di Malaysia terutamanya dari segi kebersihan dan kepelbagaian barangan dan yang paling penting ianya halal dan tidak mempunyai sudut atau ruangan barangan tidak halal di dalam pasaraya tersebut.


Hasil Membeli Belah Hari Pertama



LuLu Hypermarket Malaysia
Hasil Membeli Belah Hari Pertama

LuLu Hypermarket Malaysia
Hasil Membeli Belah Hari Pertama


Hasil Membeli-belah hari kedua


LuLu Hypermarket Malaysia
Hasil Membeli-belah hari kedua

LuLu Hypermarket Malaysia
Hasil Membeli-belah hari kedua

LuLu Hypermarket Malaysia
Hasil Membeli-belah hari kedua


Gambar di LuLu Hypermarket



LuLu Hypermarket Malaysia
sayuran yang segar



LuLu Hypermarket  Malaysia
Buah segar




LuLu Hypermarket  Malaysia
Kemudahan surau



LuLu Hypermarket  Malaysia
betapa susahnya cik iena nak cari kuali untuk induction cooker cik iena yang super duper cerewet. Induction cooker yang belikan untuk mak okay saja kalau pakai apa-apa periuk atau kual yang ada tulis untuk induction cooker tapi berbeza dengan induction cooker cik iena. Ye lah maybe sebab murah haha..jadi dia cerewet untuk kuali n periuk pulak. Hanya boleh kuali atau periuk yang rata bahagian bawahnya yang tiada ruang udara masuk gitu. Setelah banyak pasaraya pergi akhirnya jumpa kuali kat sini. Periuk senang cari yang permukaan rata. Kuali sangat susah

LuLu Hypermarket  Malaysia
sama seperti pasaraya lain, terdapat kemudahan price checker

LuLu Hypermarket  Malaysia
cik iena nak shopping bantal tapi lupa ambil troli makanya duk pegang jela kuali yang berat tu


LuLu Hypermarket  Malaysia
pizza yang menggoda cik iena


LuLu Hypermarket  Malaysia
Cik iena pun beli sabun LuLu tau, nak cuba

LuLu Hypermarket  Malaysia
Susu Nestle full cream milk yang lebih murh dari tempat biasa yang cik iena beli



LuLu Hypermarket  Malaysia
cik iena dan adik menghabiskan masa yang lama di sini untuk membeli segala jenis rempah


Promosi LuLu Hypermarket



Bersempena  Hari Malaysia  dan Bersempen  Record-Breaking Attempt Longest Fresh Fruit Cake In Malaysia, LuLu Hypermarket menawarkan pelbagai tawaran hebat untuk anda antaranya adalah diskaun 30% untuk barangan terpilih dari 18 hingga 30 September 2017.


Selain daripada itu terdapat juga tawaran yang lain. Untuk mengetahui tentang tawaran tersebut sila klik PROMOSI LULU HYPERMARKET




 Ini adalah pizza yang menjadi punca cik iena datang sekali lagi ke LuLu Hypermarket. Pizza yang kaya dengan cheese dan tekstur roti yang lembbut di tambah dengan topping yang banyak dan cheezy



Pizza LuLu Hypermarket
Pizza LuLu Hypermarket

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website :  www.luluhypermarket.com
Facebook : LuLu Hypermarket
Instagram : luluhypermy
Telefon :  017-644 4200.











Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve