Rawatan Kecantikan Eksklusif di Beaute library


Rawatan Kecatikan Ekslusif di Beaute library


Kecantikan wajah merupakan  salah satu keinginan para wanita di seluruh dunia. Namun untuk mendapatkan wajah yang cantik kitabukan sahaja perlu menjaga  kecantikan dengan memakai set kecantikan seperti pencuci muka, pengegar wajah, krim malam , krim siang dan lain-lain yang berkaitan . Sebaliknya rawatan kecantikan di sebuah klinik kecantikan juga sangat penting.



Rawatan Kecatikan Ekslusif di Beaute library



Untuk itu cik iena ingin kongsikan tempat dimana cik iena melakukan rawatan kecantikan iaitu di Beaute library yang terletak di MyTOWN KL.






Rawatan Kecatikan Ekslusif di Beaute library





Beaute library Pusat Kecantikan Eksklusif di Kuala Lumpur

 


Rawatan Kecatikan Ekslusif di Beaute library



Beaute library  boleh dikatakan sebagai sebuah Pusat Kecantikan yang  Eksklusif di Kuala Lumpur. Cik iena yakin sekiranya anda juga ke Beaute library anda juga pasti merasakan yang sama. Menjejakkan kaki di ruangan pendaftaran Beaute library sudah membuat anda rasa tertarik dan tidak sabar untuk memulakan rawatan.



Rawatan Kecatikan Ekslusif di Beaute library


Beaute library di MyTOWN KL merupakan cawagan terbaru Beaute library yang mana ianya di buka bagi memenuhi permintaan pelanggan yang ramai khususnya di sekitar Cheras dan kawasan yang berhampiran.


Rawatan Kecatikan Ekslusif di Beaute library


Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment


Sebelum memulakan rawatan , wajah cik iena di analisa terlebih dahulu untuk mengetahui jenis kulit serta rawatan apakah yang sesuai. Untuk kulit wajah cik iena kurang bermasalah seperti jerawat dan blackheads serta whiteheads. Cik iena cuma mengalami masalah kulit kering dan kurang kolagen. Almaklumlah ini juga mungkin di sebabkan faktor usia.




Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment



Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
alat yang digunakan untuk memeriksa kulit



Dengan pemeriksaan sebegini sedikit sebanyak dapat membantu cik iena untuk memilih set penjagaan wajah yang sesuai untuk kulit cik iena. Seharusnya anda juga melakukan rawatan seperti ini sekurang-kurangnya sebulan sekali untuk memastikakan kulit anda kekal cantik berseri.  Selepas beberapa bulan melakukan rawatan ini anda boleh mengurangkan kadar kekerapan rawatan kepada 2 bulan sekali atau 3 bulan sekali bergantung kepada kondisi kulit wajah anda.



Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
tempat rawatan

Difahamkan sekiranya dilakukan berturutan setiap bulan anda akan mendapatkan bentuk wajah yang runcing disamping kulit wajah yang lembut mulus serta cerah berseri.


Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
jurukecantikan menerangkan tentang kondisi kulit

Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment



Baiklah cik iena kongsikan pengalaman cik iena semasa sesi rawatan ini dan beberapa gambar yang sempat diambil semasa sesi rawatan.

Langkah 1 : Welcome Massage

Welcome massage adalah urutan untuk menjadikan wajah kita lebih relax.. Setelah raut wajah kita di urut, wajah akan lebih relax dan lebih mudah untuk menyerap kebaikaan serta khasiat dari penggunaan bahan-bahan kecantikan dalam sesi rawatan ini.


Langkah 2 : Remove Make Up and  Double Cleanse

Seperti biasa, sebelum menjalani rawatan, jurukecantikan akan membuang segala sisa mekap pada wajah dan bersihkan wajah dengan pencuci muka. Pencuci muka yang yang di pakai pada wajah cik iena ni berbau harum dan berjenis  foam dimana pencuci berjenis ini akan membuat kulit jadi lebih mudah untuk di bersih kan.

Langkah 3 : Aqua Exfoliator Cream Mask / Scrubber and  Steamer (Hot/Cold)

Selepas proses membersihkan wajah, muka cik iena di scrub untuk pembersihan wajah secara lebih mendalam. Ianya dapat membersihkan lagi kotoran terutamanya di bawah kulit. Selain tu scrub juga sangat bagus untuk membuang sel kulit mati.

Selepas proses scrub pada wajah, cream mask disapukan pada wajah dan kemudian wajah akan di steam.Proses ini dapat membantu pembukaan pori-pori bagi memudahkan lagi sesi rawatan ini.

Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
semasa wajah cik iena di steam

Langkah  4 : Buang jerawat , blackheads dan whiteheads

Selepas steam wajah, jerawat serta blackheads dan whiteheads akan di buang menggunakan alat khas. Masa ni rasa tak sakit sebab wajah telah di steam. jerawat pun lembut, mudah untuk di picit :)


Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
proses memicit jerawat



Langkah 5 : Hydrating Cream Mask


Selepas picit jerawat ni, ada shoulder massage. Ini memang paling cik iena gemari. Terasa rindu nak pergi Thailand. Sekiranya cik iena bercuti di Thailand hampir setiap hari pergi massage :)



Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
hydrating cream mask

Langkah 6 : Extraction, Rose Water

Toner rose digunakan untuk menyegarkan kulit wajah. Cik iena suka baunya yang wangi dan menyenangkan. Kulit muka pun rasa lebih lembab.

Langkah 7 : Apply Cream Mask / HA Collagen Soothing Gel and  Machine (eye, face and neck)

Selepas itu wajah cik iena sekali lagi disapukan masker dan kemudiannya  mesin khas digunakan untuk menjadikan kulit muka lebih tegang dan juga lebih lembab. Selain itu ianya juga bertujuan untuk mendapatkan bentuk V pada wajah. Sekiranya diamalkan selalu raut wajah anda akan lebih runcing. Rawatan ini lah yang sering di buat oleh artis-artis tanah air untuk mendapatkan wajah yang runcing.



Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
sesi meruncingkan wajah :)


Langkah 8 : Face, Eye, Neck and Shoulder Massage

Selepas selesai sesi menegangkan wajah tersebut . Seterusnya adalah sesi Urutan untuk meregangkan tekanan pada bahagian muka dan juga bahu.

Langkah 7 : Apply LAvender Mask

Selepas Shoulder massage, Masker Lavender disapukan pada kulit wajah dan dibiarkan selama beberapa minit.


Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
Lavender Mask


Langkah 8 : Apply Toner, Moisturizer, Sunblock  and TQ Massage

Langkah terakhir rawatan jurukecantikan akan apply toner, moisturizer dan sunblock pada wajah.
Setelah selesai,  TQ massage akan di berikan.

Kemudian anda akan di beri minumam teh panas yang sedap lagi melegakan :)


Proses keseluruhan Beaute Beauté Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment ini memakan masa lebih kurang 150 minit. Setakat ini cik iena memang berpuas hati sangat-sangat dengan layanan dari staff Beauté Library MyTOWN dan juga Beaute Beauté Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment.

Beaute Floral Essential Hydrating Enriching Facial Treatment
leganya dapat minum teh panas selepas rawatan


Cik iena rasa jenuh juga dia melayan karenah cik iena yang suka berselfie ni :) Tapi beliau tetap sabar hehe. Setiap rawatan yang dilakukan juga di jelaskan mengapa dan kenapa. Cuma cik iena tak dapat nak ingat semua (^_~)

jurukecantikan disini juga sangat peramah dan boleh menjawab segala pertanyaan pelanggan. Agak banyak juga persoalan yang diajukan oleh cik iena tentang penjagaan kulit wajah untuk wanita di awal 30 an. Haaaaaaa cik iena dah berusia 32 tahun. Jadi kene lebih prihatin dalam menjaga kecantikan kulit :)

 Senarai Rawatan di Beaute library


Antara Servis yang di tawarkan di  Beaute library adalah seperti berikut.

Facial Treatments


Facial Treatments
Facial Treatments


Body Treatments



Body Treatments
Body Treatments


Hair Removal


Hair Removal
Hair Removal


Men's Body Treatments 



Men's Body Treatments
Men's Body Treatments


Men's Facial Treatments




Men's Facial Treatments
Men's Facial Treatments



Menarik kan? . Banyak servis yang di tawarkan di Beaute library. Jadi anda boleh pilih yang mana sesuai untuk anda. Bukan sahaja untuk kaum wannita. Lelaki juga anda. Siapa kata wanita je perlu manjakan kulit. Lelaki juga perlu tau :)


Kepada anda yang ingin mendapatkan nasihat percuma dari jurukecantikan sila klik http://www.beautelibrary.com/free_consultation.html Manakala untuk khidmat percuma rawatan mata pula sila klik http://www.beautelibrary.com/free_eye_treatment.html



Baiklah untuk mengetahui lebih lanjut tentang Beaute library sila layari


Website :
www.beautelibrary.com

Facebook :
Beauté Library 

Instagram :

Phone: +603 58911314 | HP: +6012 9261838  | Fax: +603 58911214





 Untuk pengetahuan anda Beaute library mempunyai tujuh cawangan iaitu di

Cawangan Beaute library | Beaute library outlet


  1. MyTown Cheras
  2. Mid Valley
  3. USJ Taipan
  4. Puchong (Setiawalk)
  5. Kota Damansara
  6. Kepong
  7. Cheras Mahkota


Beaute library Mid valley LifeStyle Center

Address

Ground Floor, 57G the Boulevard, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra 59200 Kuala Lumpur.

Operation Hours :

Mon – Fri: 11.00am - 8.00pm l Sat and Sun: 10.00am – 6.00 p.m (including public holidays)

Tel : +603 2283 1312
Fax : +603 2201 6318
Email : midvalley@beautelibrary.com

Beaute library Kepong LifeStyle Center

Address

No.6. Vista Magna, Jalan Prima Metro Prima, 52100 Kuala Lumpur.

Operation Hours :

Mon – Fri: 11.00am - 8.00pm l Sat and Sun: 10.00am – 6.00 p.m (including public holidays)

Tel : +603 6252 6312
Fax : +603 6242 4882
Email : kepong@beautelibrary.com​

Beaute library USJ LifeStyle Center

Address

No 24, Jalan USJ 10/1E, 47620 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Selangor.

Operation Hours :

Mon – Fri: 11.00am - 8.00pm l Sat and Sun: 10.00am – 6.00 p.m (including public holidays)

Tel :​ +603 5632 1312
Fax :​ +603 8011 0882
Email :​ usj@beautelibrary.com

Beaute library Puchong LifeStyle Center

Address

C-10-1, SetiaWalk, Persiaran Wawasan, Pusat Bandar Puchong, 47160 Puchong, Selangor
Google Maps : Beaute library Puchong LifeStyle Center

Operation Hours :

Mon – Fri: 11.00am - 8.00pm l Sat and Sun: 10.00am – 6.00 p.m (including public holidays)

Tel : +603 5879 1314
Fax : +603 5879 1214
Email : puchong@beautelibrary.com​

Beaute library Kota Damansara LifeStyle Center

Address

32A-1, Ground Floor, Jalan PJU 5/10, Dataran Sunway, 47810, Petaling Jaya, Selangor.

Operation Hours :

Mon – Fri: 11.00am - 8.00pm l Sat and Sun: 10.00am – 6.00 p.m (including public holidays)

Tel : 03-82111314 / +6017 361 0800
Fax : 1700813567
Email : kd@beautelibrary.com​

Beaute library CHERAS MAHKOTA LIFESTYLE CENTER


Address

No 11 and 11M, Jalan Temenggung 25/9, Bandar Mahkota Cheras 43200 Selangor.

Operation Hours :

Mon – Fri: 10.00am - 9.00pm l Sat and Sun: 10.00am – 6.00 pm (including public holidays)
Tel : +6012 607 2426
Fax : 1700 81 3733
Email : cmbeautelibrary@gmail.com

 










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve