Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus


Penjagaan kesihatan gigi sama penting seperti menjaga bahagian anggota tubuh yang lain. Malangnya, ada segelintir individu yang mengabaikan penjagaan gigi kerana mereka menganggap bahawa rawatan untuk gigi itu adalah perkara yang remeh.



Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus

Bagi mendapatkan gigi yang sihat dan kuat, penjagaan gigi sewajarnya  dilakukan sejak kecil selepas kanak-kanak tumbuh gigi susu. Namun begitu, masih belum terlambat lagi bagi orang dewasa melakukan penjagaan gigi supaya masalah kerosakan dapat dikurangkan.

Selain mendapatkan rawatan di klinik gigi anda juga boleh mengamalkan penggunaan ubat gigi yang sesuai terutama buat mereka yang mempunyai gigi yang sensitif.

Cik iena juga tergolong di kalangan orang yang mempunyai gigi sensitif .Baru-baru ini cik iena mengalami kesakitan gigi yang menyebabkan cik iena kurang selesa dan menghadapi tekanan apabila bekerja .

Memandangkan cik iena agak sibuk dengan kerjaya cik iena sebagai seorang programmer dan blogger cik iena tidak mempunyai masa untuk ke klinik. Jadi cik iena mencuba inisiatif lain untuk mengatasi masalah "sakit gigi" cik iena.



Dah hampir dua minggu cik iena sakit gigi.. okay now jumpa ubat gigi ni dekat @biorepairplus.my iena nak cuba hope boleh kawal masalah sakit gigi iena ni la.. bila sampai sakit gigi tu Allah je la yang tau..tak boleh makan..siapa je buat bising siapppp..hahahah Nak g klinik plak kalau nak tau sebenarnya iena sejenis orang takut jumpa dokto haha bila da kritikal baru pergi kadang sampai masuk emergency haha okay degil gile.. ubat pun kene ada orang paksa n bebel baru nak makan.. maka dengan itu cik iena cuba cari ubat gigi yang boleh atasi masalah sakit gigi cik iena dan cik iena terjumpa @biorepairplus.my menarik tertarik nak cuba.. hihi nanti cik iena share okay ke tidak tau.. #biorepairplus #halal #toothpaste #oralcare #badbreath #halitosis #fluoridefree #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #sheonista #fashionista #love #fashion #igers #instadaily
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on







Cik iena telah mencuba ubat gigi dari Biorepair® Plus beberapa bulan yang lepas . CIk iena sangat berpuas hati kerana selepas beberapa hari menggunakan ubat gigi tersebut gigi cik iena kembali pulih dan kini tiada lagi rasa sakit. Jadi sehingga sekarang cik iena masih mengamalkan ubat gigi dari Biorepair® Plus.




A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on





Untuk pengetahuan cik iena menggunakan Biorepair® Plus Sensitivity Control ​ . Selain daripada itu juga terdapat untuk kegunaan lain di mana keluarga cik iena menggunakan Biorepair® Plus Total Protection 





Apa yang boleh Biorepair® Plus Boleh lakukan untuk gigi anda?


Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
  1. Pencegahan cavities dengan pemineralan original lesions
  2.  Desensitising kesan pada dentin dengan menutup dentinal tubules
  3.  Tartar dan pencegahan plak (terima kasih kepada tindakan antibakteria Zn2 +, dengan ciri-ciri antiseptik yang diiktiraf)
  4. Penyerapan sebatian sulfat seperti H2S, yang bertanggungjawab untuk halitosis (bau mulut)
  5. Pemutihan gigi dengan microparticles microRepair® yang secara semula jadi 



Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus

Apa yang membuatkan Biorepair® Plus berbeza daripada ubat gigi yang lain?

formula yang dipatenkan Biorepair® Plus Total Protection berperanan khusus untuk membaiki permukaan enamel, mengisi microscratches hadir di atasnya. Selain itu, terima kasih kepada 13% daripada Zink PCA yang terkandung dalam formula, ia mempertahankan gigi daripada serangan asid dan bakteria, melindungi mereka daripada plak, pereputan gigi dan tartar.
Biorepair® Plus Kepekaan Kawalan terima kasih kepada microRepair®, pembaikan enamel gigi kimia ikatan dengannya dan dentin, menutup tubul dan mencegah rangsangan haba untuk mencapai saraf pada enamel. Selain itu, ia melindungi daripada hakisan enamel dan mengurangkan kehilangan keputihan gigi.

Biorepair® Plus Sensitivity Control ​


Ia mengurangkan gigi sensitiviti  dan membantu pembaikan enamel. Selain itu ia dapat menghilangkan rasa sakit akibat memberus dan rasa sakit akibat memakan makanan panas atau sejuk mahupun minuman sejuk.


Biorepair® Plus Sensitivity Control ​
Biorepair® Plus Sensitivity Control ​


Kandungan 


Aqua, Zinc Hydroxyapatite*, Glycerin, Sorbitol, Cellulose Gum, PEG-32, Silica, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Aroma, Sodium Saccharin, Citric Acid, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate. *microRepair®.
The concentration of microRepair® in Biorepair® Plus Sensitivity Control is 24%


Ianya Tidak Mengandungi 


  •     No Fluoride
  •     No Titanium Dioxide
  •     No Sodium Lauryl Sulphate
  •     No Parabens
  •     No Abrasive Silica

Biorepair® Plus Total Protection 


Ia membantu dalam proses pembaikan permukaan enamel untuk melindungi kesihatan gigi dari plak, tartar, pereputan gigi dan hakisan asid.

Biorepair® Plus Total Protection
Biorepair® Plus Total Protection

Kandungan

Aqua, Zinc Hydroxyapatite*, Glycerin, Hydrated Silica, Sorbitol, Silica, Aroma, Cellulose Gum, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Citric Acid, Tetrapotassium Pyrophosphate, Zinc PCA, Sodium Saccharin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate. *microRepair®

The concentration of microRepair® in Biorepair® Plus Total Protection is 20%

Ianya Tidak Mengandungi

  •     No Fluoride
  •     No Titanium Dioxide
  •     No Sodium Lauryl Sulphate
  •     No Parabens


Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus
Penjagaan Gigi Sensitif Bersama Biorepair® Plus


Pada yang berminat untuk mencuba kebaikan ubat gigi ini anda boleh beli secara online di https://www.tianibiotech.com/shop


Selain itu boleh juga beli online di Lazada, untuk Biorepair® Plus Sensitivity Control ​  klik http://bit.ly/biorepair1 manakala untuk Biorepair® Plus Total Protection  klik http://bit.ly/biorepair2
Untuk melihat pakej kombo klik http://bit.ly/biorepairCombo

Untuk Maklumat Lanjut Sila layari















iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




Kepentingan Kelengkapan Keselamatan Kebakaran di Rumah


Menurut kenyataan , Datuk Wan Mohd Nor Ibrahim Selaku Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat baru-baru ini,


Kepentingan Kelengkapan Keselamatan Kebakaran di Rumah

"isi rumah di seluruh negara perlu dilengkapi dengan  sekurang-kurangnya alat pengesan asap di dapur dan kawasan yang mempunyai litar elektrik, dan alat pemadam api.
Langkah berjaga-jaga adalah sangat penting tetapi realitinya  sebilangan besar rumah di Malaysia tidak mempunyai keperluan yang paling asas untuk keselamatan kebakaran seperti asap pengesan penggera."

Menurut rekod pemantauan 11street terdapat peningkatan sebanyak 60% dalam penjualan pengesan asap pada 15 Februari yang lalu, berbanding dengan bulan yang sama pada tahun 2016 iaitu tahun lepas. Ini sebenarnya merupakan satu tanda positif  bahawa rakyat Malaysia telah mula mengambil langkah-langkah keselamatan terhadap insiden kebakaran di rumah. 





Bak pepatah melayu, 'Mencegah lebih baik daripada mengubati', jadi pengesanan awal boleh menjadi titik perubahan untuk melindungi anda dan orang yang anda sayangi dan lebih baik menyediakan anda dalam keadaan yang tidak diduga.

Seperti yang kita sedia maklum, Kita tidak akan dapat meramalkan kejadian perkara-perkara  yang tidak dijangka tetapi kita boleh mengambil langkah berjaga-jaga dengan menyediakan kelengkapan yang sepatutnya supaya apabila  berlaku kejadian kebakaran dan yang seumpamanya, anda boleh mula berfikir tentang bagaimana anda boleh melindungi orang yang anda suka dan rumah terhadap musibah.

Berikut merupakan senarai peralatan pencegahan kebakaran yang anda boleh dapati di 11street. Melabur untuk  membeli kelengkapan keselamatan kebakaran adalah kecil nilainya berbanding denngan besarnya nilai  keselamatan diri dan nyawa yang terancam jika berlakunya kebakaranterhadan anda dan orang yang anda sayangi.

  1. Smoke detector at RM16.50
  2. Portable fire extinguisher at RM149.90
  3. Fire Safety Package (1 Smoke Alarm Detector + 1 Fire Blanket) at RM63.00

Smoke detector at RM16.50


Smoke detector
Smoke detector
 

"Home Security Photoelectric Cordless Smoke Detector Fire Sensor Alarm smokehouse Alarm Detector

Features:

100% brand new and high quality
High sensitivity
Excellent stability
Low battery indicator
Alarm test button for easy testing
Alarm Indication: Red LED flash
Simple installation
This small gadget will alert and warn people to stay far away from danger field
 when it detects smoke(Smoke concentration in the air of 10%).
This product named Photoelectric detector (hereinafter called detector) detects
 the smoke by a couple of infrared diodes. The principle of detecting is granule in
The detector is suitable for detecting the smoke in the house, shop, hotel, restaurant,
 office building, school, bank, library, computer house, storehouse etc.
       

Smoke detector
Smoke detector


Specifications:

9V battery (Not Included)
Sound Level :> =85dB/m
Operating Temperature: -10°C ~ +40°C
Operating Humidity: 95%RH
Detecting Area: 20 square meter
Smoke Sensitivity: 2.36%/FT +/-1.251%/FT OBS
Size: 107*35mm
Color: White"


Smoke detector
Smoke detector








Portable fire extinguisher at RM149.90




Portable fire extinguisher
Portable fire extinguisher

Portable fire extinguisher
Portable fire extinguisher

= Portable EMR PFE Fire Eliminator  = 


SPECIAL PROMOTION ! 

Brand: NANOMAN
Technology : USA

For you and your Love one !!
MUST HAVE in Kitchen / bedroom/ car !!!!!!!!!!!!!!!!


- Effective to extinguish category A,B,C E+F Combustion 
- Safe , Convenience , easy to use 
- Human, Equipment, Environmental friendly 
- 5 Years Lifespan 
-  5 years 1 to 1 Manufacturing Warranty 
- No yearly Maintenance fee

>> ' Aerospace  Technology '<<  
Non Pressurized  (Non explosive), you can safely keep in your car.  
Portable fire extinguisher





Fire Safety Package (1 Smoke Alarm Detector + 1 Fire Blanket) at RM63.00



Fire Safety Package




Performance:

Best to keep in store, shops, boats, vehicles, especially for home kitches to prevent spread of fires, protection of persons and property.
Especially useful when it involves flaming liquid fuels such as flaming pan, simply cover the fire with this fire blanket and watch the flames go off.
PVC box provides a neat look mounting it on walls.
This fire blanket is reusable after each use, provided it suffers no damage from previous usage, and may keep up to 10 years.




Specification:

Fire blanket demo: http://www.youtube.com/watch?v=MF9FVmlfI-w
Effects of water on oil fire: http://www.youtube.com/watch?v=6PGgiJHJ908
Contents: Fiber glass fire resistance cloth
Packaged dimensions: 25 x 16 x 3.5cm
Fire blanket dimensions: 1.2m x 1.2m
Thickness: 0.43mm
Temperature Limit: 550 ~ 600 degrees Celsius
Packaging: PVC box pack
Weight: 1kg

Fire Safety Package
Fire Safety Package





Untuk Maklmat Lanjut Layari 








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




Sewa vs. Beli Rumah Yang Manakah Jalan Terbaik Untuk Anda?


Kenaikan harga sewa dan kadar gadai janji yang rendah memacu rata-rata pembeli untuk membeli hartanah lebih awal dari perancangan. Sesetengah yang lain pula lebih selesa menunggu pasaran hartanah pulih, walaupun pelbagai insentif diadakan, sebelum mula membeli hartanah. Sebenarnya, tiada jawapan yang tepat untuk soalan sama ada untuk menyewa atau membeli rumah. 



Sewa vs. Beli Rumah Yang Manakah Jalan Terbaik Untuk Anda?
Sewa vs. Beli Rumah Yang Manakah Jalan Terbaik Untuk Anda?


Ada beberapa faktor yang perlu anda pertimbangkan sebelum membuat sebarang keputusan. Kedua0dua pilihan ada kebaikan dan keburukan tersendiri, dan kekuatan kewangan anda adalah faltor terkuatr dalam membuat pilihan.

Sewa


Walaupun anda tidak mampu menambah ekuiti anda, menyewa menawarkan anda lebih kebebasan, terutamanya jika anda menyewa secara bulanan. Anda boleh mencari unit sewaan yang baik di bahagian apartmentfor rent in KL di PropertyGuru.

Kelebihan:


·         Anda tidak perlu memikirkan tentang isu penyelenggaraan. Jika ada sebarang kerosakan di ru ah sewa anda atau anda perlukan khidmat juru elektrik, anda cuma perlu menghubungi pengurus bangunan. 

·         Senang untuk berpindah. Jika anda masih di tahap kerjaya yang memaksa anda untuk tidak menetap di satu-satu tempat dalam jangka masa yang lama atau anda mungkin akan dipindahkan bila-bila masa, adalah mudah untuk anda berpindah dan anda tidak perlu sampai menjual rumah anda.  

·         Tiada aset susut nilai. Nilai hartanah kekal, naik atau atau turun dalam pasaran hartanah. Tiada jaminan yang nilai pangsapuri anda akan naik dalam jangka masa yang khusus.

Kekurangan:


·         Kenaikan harga sewa bulanan. Biasanya harga sewa akan naik terutamanya di bandar besar. Ini bermakna anda mungkin akan perlu bayar lebih sebaik sahaja perjanjian sewaan anda tamat.
·         Tiada ekuiti. Bayaran yang anda buat setiap bulan memberikan anda tempat tingal, tetapi tidak memberi anda aset yang anda boleh jual di kemudia hari. 

·         Tiada faedah cukai. Merujuk laporan Asia One Business , pemilik rumah akan terus menerus mendapat pelbagai faedah dan insentif daripada kerajaan, seperti yang dinyatakan AsiaOneBusiness. Sudah tentu penyewa tidak berhak untuk menikmati insenti dan faedah yang dinyatakan. 

·         Perlukan kebenaran pemilik sebelum melakukan apa-apa ubahsuai. Ada sesetengah pemilik yang baik hati dan memberi kebenaran ubahsuai seperti mengecat rumah kepada penyewa. Bagaimanapun anda perlu berbincang dengan mereka berkenaan pemilihan warna. Sebarang perubahan yang berkaitan dengan penambahbaikan perkakasan memerlukan kebenaran daripada pemilik rumah atau pengurus kompleks perumahan.

Beli


Pilihan untuk membeli bukan untuk semua orang, tetapi ia menawarkan kelebiohan dari sudut emosi dan kewangan.

Kelebihan:


·         Menambah ekuiti. Kebiasaannya, nilai pangsapuri akan bertambah pada kadar 4 ke 6 peratus setiap tahun. Walaupun nilainya tidak bertambah, anda masih dikira menambah ekuiti semasa anda menjelaskan bayaran gadai janji anda selama mana nilai hartanah anda tidak berubah.
·         Pengecualian cukai. Pemilik rumah memiliki banyak kelebihan cukai di Malaysia. Kelebihan ini mampu membantu mengurangkan kos untuk membeli rumah anda. 

·         Pembayaran yang stabil. Gadai janji kadar rata menawarkan bayaran pokok dan bunga yang sama untuk tempoh pinjaman anda. Bagaimanapun, insuran dan cukai mungkin berubah. 

·         Rumah sebagai pelaburan. Jika anda pilih untuk membeli rumah dan menyewakan hartanah itu, anda akan dapat pendapatan yang berterusan. Bagaimanapun, ini cuma berlaku jika anda boleh menampung  bayaran pinjaman anda dengan bayaran sewa. Oleh itu, jika anda ingin membeli, pilihlah hartanah yang mampu memberikan pulangan di masa depan. 

·         Menetap di sebuah komuniti. Komitmen yang ada dalam pembelian sesebuah hartanah membuatkan anda lebih melibatkan diri di komuniti kejiranan kerana anda akan berada di situ bertahun-tahun. Anda boleh berkenalan dengan jiran anda, menyertai Kesatuan Penduduk (yang menawarkan pelbagai manfaat seprti yang dijelaskan PersatuanPembeli Rumah Kebangsaan) bahkan membantu secara sukarela di projek setempat yang bertujuan menambah baik taraf kehidupan komuniti atau sekolah. 

·         Kebebasan menghias. Salah satu kelebihan memiliki rumah adalah kebebasan mengubahsuai persekitaran rumah anda untuk disesuaikan dengan cara hidup anda. Bagaimanapun, jika anda hidup dalam lingkungan kesatuan pemilik rumah, kebebasan anda untuk menghias ruangan luar agak terbatas, tetapi sekurangnya anda masih boleh mengecat dapur anda dengan warna kuning terang jika anda mahu.

Kekurangan:


·         Anda bertanggungjawab untuk menyelenggara. Anda akan habiskan banyak masa dan wang demi memastikan rumah anda dalam keadaan baik. 

·         Aset  tak cair. Jika secara tiba-tiba anda mengalami perubahan dari sudut kerjaya, perpindahan atau situasi yang mendesak, anda tidak boleh menjual rumah anda secepat mungkin. 

·         Cukai tanah. Cukai boleh meningkat, dan membuatkan kediaman anda di luar kemampuan anda. 

·         Kehilangan nilai. Tiada jaminan nilai hartanah anda akan meningkat. 

Membeli rumah baru untuk didiami adalah perkara besar yang tidak patut dipandang ringan. Bagaimanapun, kenaikan kos dan penurunan kadar gadai janji menjadikan pembelian satu pilihan yang lebih baik. Ambil masa anda dan teliti semua kelebihan dan kekurangan. 

Bergantung kepada perkara di atas, anda mungkin mendapati yang pangsapuriuntuk disewa di KL di PropertyGuru Malaysia mungkin pilihan  kewangan yang tepat sebelum anda membuat keputusan untuk memiliki hartanah






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




We are looking for KOLs ! | Broadcasting Live Video


Hai semua hari ini cik iena nak kongsikan pada anda semua, jika ada diantara anda yang berminat dan mempunyai bakat seni seperti menari dan menyanyi sera berkemahiran menghiburkan orang anda boleh sertai kominiti kami .
 
 

 
 live broadcasting video
 

Merupakan satu Aplikasi yang membuat  Broadcasting Live Video yang dapat memberikan anda pendapatan dengan hanya bekerja dari rumah atau dari mana-mana sahaja dengan menggunakan smart phone anda sahaja.
 
 
Aplikasi ini sudah popular di negara cina dan kini ianya akan di bawa masuk ke pasaran Malaysia. Jadi dengan itu kami masih lagi mencari anda yang berbakat untuk menyertai kami. Kepada yang berminat sila rujuk poster di bawah dan email details yang di perlukan kepada  talent@inx.my


 

 live broadcasting video
live broadcasting video
 
Cik iena rasa ada yang tertanya apa itu KOLs? 


KOLs  bermaksud   Key Opinion Leaders.


Untuk jawatan ini anda hanya perlu membuat kerja dari rumah sahaja atau di mana-mana lokasi yang anda suka asalkan anda sentiasa dengan smart phone anda .


Sekiranya anda sangat berbakat dalam menghiburkan orang awamm dengan membuat video-video yang menghiburkan anda sangat sesau untuk menyertai kami. Anda cuma memerlukan masa minimum 2 jam untuk tugasan ini.









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




Powered by Jasper Roberts - Blog