Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label FaCeBooK. Show all posts
Showing posts with label FaCeBooK. Show all posts

Koobface Virus Is Back On Facebook

Koobface adalah virus terbaru yang telah menyerang fenomena rangkaian sosial. halaman-halaman rangkaian sosial seperti facebook dan myspace .

Virus berasal pada awal Disember dan dilaporkan telah beberapa komputer dijangkiti dengan menggunakan platform facebook. Walaupun virus seperti telah dilaporkan sebelumnya di myspace, tetapi ini yang baru menggunakan kaedah yang berbeza untuk mencari ke dalam PC pengguna dan malware menyebar ke komputer.

Huwaaa patut lerrr..

iena bace artikel ni



How Koobface Infects a Computer?

Basically if you are using facebook you should watch for automated email messages that display either insulting message or some thing very tempting about you. Messages like, "you look funny in this video" or "you look so stupid in this pic" can be used to persuade somone to click on the link attached. Once the user clicks on them it takes you to a video which doesn't play and they ask you to download certain codecs which can be a 'flash_player.exe' file.

If the file is downloaded your computer becomes open to Koobface malware. It downloads a file 'tinyproxy.exe' which hijacks your PC. It can even alter search results from google,yahoo etc and redirect you to websites selling malicious softwares.

http://hubpages.com/hub/How-To-Remove-Koobface-Virus (NAK BACA BNYK LG CLICK)

hmmm patut ler pg td dok nengok2 video yg org anta,org tag kt fb..

bnyk sgt video kt fb yg d tgk so x dpt detect la tang video mane yg kene tu..

pastu ade kua flash player.exe tu

hishhh sb tu ruper nyer..

nasib baik ler facebook jer yg prob xley login..kene verify segala mcm tu

my lappy okeh2 jah sb ade jackie chan..

 

hurmmm ni bace lg..


The Koobface virus is back on Facebook, alive and well, waiting to cripple your computer should you make the wrong click.  Beware of emails sent by your Facebook friends that contain a link to view a video.  This link will take you to a fake YouTube site which will request you to upgrade/download the Adobe Flash Player.  What really downloads is Koobface virus. Snopes has confirmed this as well.



The latest and most sophisticated variant of Koobface, a computer virus which targets social networks, is attacking Facebook. Originally discovered in December 2008, a potent version of the virus hit Twitter and other social networks in spring and summer 2009. Updated tracking of the Koobface virus suggests that a specific strain (Net-Worm.Win32.Koobface.b) of the computer worm is becoming rampant on Facebook. My Cured Computer, an online computer repair company, is using remote repair and log-in technology to rid infected computers of the Facebook virus.

When Koobface infects a computer, the virus turns it into a useless machine. Koobface has recently started to manipulate the computer registry and trick a computer so that it does not recognize its own files. The virus will also try to collect personal data such as credit card information.

Savvy Koobface controllers lure social networking users into infecting their own computers. The virus is starting to attract users with new and more sophisticated ploys. Yet the original method for tricking users still works to spread the virus.

Facebook users will receive a message from their friend's infected computer. The message directs users to a link and then they will receive a request to download a video player. The download is an executable file that gets past most antivirus programs and infects a user's computer.

Koobface uses popular videos and messages to attract the most views such as breaking news about celebrities. The Koobface scheme does not even require hacking into a hard drive. Users download the virus and then transfer it unknowingly to their Facebook friends. The brains behind Koobface always alter the bad code and try to stay a step ahead of antivirus software.

Source:
http://news-public.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1542:koobface-virus-is-back-on-facebook-alive-and-well&catid=35:tech-a-biz&Itemid=66

 

hurmm kalau nk tau lg pasal koobface nie..g jer jmp Dr google
pastu taip Koobface
hah korang bace ler..
adehhh x sempat nk bace sume nie..
bace ala kadar jer nie..
kojer tgh bnyk kn..
okeh2..
jika anda tau apa2 pasal koobface ni sharing2 la eyy
pasnie xmo nengok2 video yg org anta kat fb lagi..
huhu





♥.:Ayunar Hijab Style Challenge Contest:.♥

JOM VOTE IENA


Facebook saya tak boleh bukak lagi !!!


adehh smlm fb xley login..
arini lain lak problem nyer
tak sempat nk printscreen yg mule2 interface yg kuar yg mengatakan account iena x blh login due to security issue..
haishhh ngaper nie..
nie screen yg ke 3 dan seterus nye yg sempat d printscreen
;)

huhu puan suzie...
gambo hang n laki hang yg kuar..
yeahhh i know u..
lallaaa seb bek tau name penuh laki ko suzie..
adeh klu d buatnyer tak konal..
xboleh lah den nk bukak account fb den ni ha...








yeahhhh finally bolehh gak login..




xsempat nk story each pic..
nk bersiap2 g kojer ni ha...
yg penting dh leh login..
hurmm nape lah fb nie cmnie..
adehh..




♥.:Ayunar Hijab Style Challenge Contest:.♥
JOM VOTE IENA



Updates : iena dh tau nape x blh login..
sebab KOOBFACE....
okeh nti mlm iena wat entry pasal KOOBFACE okay..

Your account is currently unavailable due to a site issue


Account Temporarily Unavailable!!!
adehhhh sajer jer fb nie tau..
bru jer bertemu my adek angkat kt SMK Syed Mashor dulu..
lame gile lost contact..
time nk bermesra2 ni lah fb wt hal..
ayooooo



Account Temporarily Unavailable.

Your account is currently unavailable due to a site issue. We expect this to be resolved shortly. Please try again in a few minutes.


Shehan2..
so sorry dear..
akak x ley bukak akaun fb akak..

misss you dear

 


shehan..
akak add shehan guna account kedua akak..






♥.:Ayunar Hijab Style Challenge Contest:.♥

JOM VOTE IENA


KANAK2 HILANG LAGI

 

Dear Friend,



Please help ~!



NAME : WAN NUR FADHILAH ANUM BT WAN BUDIMAN

AGE : 7 YEARS OLD

LAST SEE AT : SEKOLAH AGAMA BERSEPADU (SRAB), JOHOR TOWN

TIME : 5 PM

MISSING DATE : 13/08/2010

CLOTHES : SCHOOL UNIFORM, BROWN BAG & SMALL PINK BAG

REFER TO SCHOOL GUARD, HE SAW THIS GIRL ENTER A PROTON ISWARA IN WHITE COLOUR


Regards,

Daniel Leyong

Personal Assistant

Lima Bintang Logistics Sdn Bhd

PTD 41365, Jalan Idaman 3/2,

Senai Industrial Park, Taman Desa Idaman,

81400 Senai Johor, Malaysia


Tel:+607-5987687 Ext:124

Fax:+607-5990570

H/P:+6012-7813117


Email :daniel@lblgh.com

Web : www.lblgh.com


ISO 9001 :2000 Certified Company : SG08/01991



Source From :
http://www.facebook.com/photo.php?pid=342091&id=100000533591706&ref=fbx_album


 

IKLAN OWNER BLOG

Jom Vote My pic Utk Ayunar Hijab Style Challenge Contest Klik SIni

 

 

Pengguna Facebook 500 Juta Hits

 

SAN FRANCISCO, July 22 (Bernama) - Facebook kini mempunyai sekitar 500 juta pengguna aktif, sebuah tonggak sejarah yang menguatkan kedudukannya sebagai terbesar dan popluar halaman rangkaian sosial dunia, kata Ketua Pegawai Eksekutif dan co-pengasas Facebook Mark Zuckerberg.



"Pada Rabu (Julai 21) pagi, 500 juta orang di seluruh dunia secara aktif menggunakan Facebook untuk tetap berhubung dengan rakan-rakan mereka dan orang-orang di sekitar mereka," dikutip China agensi berita Xinhua Zuckerberg mengatakan, menambah bahawa jumlah pengguna Facebook dua kali ganda dalam satu tahun terakhir.



Jumlah hits pengguna sebanyak 250 juta di bulan Julai 2009.



Untuk merayakan tonggak baru, website ini melancarkan aplikasi baru bernama Facebook Cerita di mana pengguna boleh berkongsi cerita dan membaca beratus-ratus yang lain, dikategorikan dengan tema dan lokasi di seluruh dunia, Zuckerberg diumumkan dalam posting blog.



Ditubuhkan pada bulan Februari 2004, Facebook saat ini merupakan syarikat swasta dan berkantor pusat di Palo Alto, California.



- Bernama

 

Source From Bernama Radio

Click sini utk baca article asal

BANTULAH IBU INI


BANTULAH IBU INI - Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.



Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar. Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen. Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu. Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi.



Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong. Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat.



Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah. Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat. Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan. Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.



2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang. Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen. Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan…kaki pula bersimen.



Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya.Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.



Di kesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan. Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah.



Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatn dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.



Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya rozex_3056@yahoo.com.

 

Source from
http://www.facebook.com/photo.php?pid=248129&id=100000502354207




JIKA RAJIN..SILA KLICK..

Windows Vista Sidebar- Facebook Explorer -


Owkay td sajer2 cari slidebar baru utk vista.

Terjumpa lah fb explorer..maybe dah ade yg dh tau tp

iena nk share jugak

;)

Klik http://vista.gallery.microsoft.com/vista/SideBar.aspx?mkt=en-us

download fb explorer



pastu add gedget yerp..

 

hehe ni lah current desktop iena
tgk tu da tambah new gadgets-fb explorer


hehe kasi zoom sket new gadgets tu

huhu amacammm..huhu best ler..xyah nk bukak google chrome lg nk tgk updates..
tgk kt slidebar jer..


Okehh sekian entry utk mlm ini..
mau titun..
perut pun suda kenyang mkn mlm kali kedua..
kehkeh mau menggemukkan badan..
wokey sumerr
niteee..






JIKA RAJIN..SILA KLICK..

Tulisan Terbalik Untuk Website, Blog , Email, Facebook & Friendster

 

Tool Flip Carakter Generator untuk membuat Tulisan terbalik dari ESC creation ini boleh dipergunakan untuk menulis karakter secara terbalik (Flip) pada Website, Blog, Facebook, E-mail , Comment, Profile, Friendster, dan sebagainya.

Buatlah kejutan kepada teman - teman anda, kerana tulisan anda ditampilkan secara terbalik dari atas ke bawah.




uhuuuu ini adalah gmbr owner blog yg suke begambo wlupn tak cun..haha

ɹɐqɯɐƃɹǝq ʞıpʍǝƃ ɐuǝılǝ ɐuǝı



JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Delete Pending Friend Request-OpSss Sorry


Hari ni nk add member
tetibe tak buley sb akaun dh nk penuh..
kene delete friend atau delete pending friend request dlu..
sorry ler sape yg add terpakse mendelete nye ha..
iena akn approved org2 yg iena kenal n yg rase2 iena nk kenal je..hhuhuhu..
tp klu korang adalah d kalangan bloggers,just msg ckp korang blogger k..mesti iena approved
;)
jom mendelete









yehaa akhir nyer dah clear sumer nye..
seee





uhuuu nie pic owner blog di saat kebosanan..
d saat mendelete pending friend request..haha
bosan lorr kak nora mc...
pucat nye muke iena tanpe mekap..
huhu

























JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI !!



ahaaaa siapakah gerangan gambar budak d atas..
uhuu tu gambar budak baru nak up..
heheh iena terbace kisah pasal budak nie yang mengutuk Arwah Din Beramboi..
berikutan daripada kekurang ajaran budak itu
wujud lah group
Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI !!

 

Tak tau leh budak zaman sekarang nie knp nk kurang ajar sangat..
think positif jelah..
dah memang karier arwah tu dlm bidang perlawakan..
knp pulak dia perlu bengang dgn lawak arwah..
sedangkan arwah tak de pulak wat salah kat dia..
wat lawak pasal dia..
kalau korang nk tau story boleh la bukak group tu..


ni diantara komen yg menyengat budak terencat akal nie



ya allah al-fatihah dibawak main2 budak nie

Owkay ni page dak sengal RAFIQIN DARWISY(click)

Ni plak group Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI !!

 








JIKA RAJIN..SILA KLICK..







iena ader kembar ker??

owhhh i got twin..
haha
ade org tanyer iena nie kembar ker?
member iena tu pun ckp org ingt kami kembar..
ngEEeeee
same ker ?

profile pic iena

profile pic ecah



Adakah kami kelihatan seperti kembar?????







JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Betul ke nie Dato Seri Shahidan Kassim



hurmmm..
haha bukak fb tgk friend request
ader friend request dari Dato Seri Shahidan Kassim

hurmmm cam tak cayer jerk
biasa nyer org2 kenamaan mcm nie ..kiter yg add dia..
nie terbalik pulak..Dato Seri Shahidan Kassim yg add iena..
rase cam fake profile jer sb terjumpa gak FB Dato Seri Shahidan Kassim yg lain
yang mane satu yg betul ni eyy..
hurmmm tapi kan agak kembang gak ler Dato Seri Shahidan Kassim add fb sayer
hahahah walaupun tatau betul tu Dato Seri Shahidan Kassim ke tidak
xper2 saje nk share2..

hahhh betul ke tak nie




hurmmmm fake profile ke ni

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000572705472


mane 1 yg btul ni eyy

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1083324&id=1046657928#!/photo.php?pid=1083325&id=1046657928&fbid=1365083600924

Sedikit Info mengenai Dato Seri Shahidan Kassim

Yang Berhormat

 Datuk Seri Shahidan Kassim
Shahidan Kassim

Ahli Dewan Undangan Perlis

untuk N12 Tambun Tulang

Kerakyatan Malaysia
Parti politik BN-100px.jpg BN-UMNO
Pekerjaan ADUN
Agama Islam

YB Dato' Seri Shahidan bin Kassim merupakan seorang ahli politik Malaysia berbangsa Batak dari Sumatra Utara. [perlu rujukan] Beliau pernah memegang jawatan Menteri Besar Perlis sejak 1995 sehingga Mac 2008 apabila digantikan oleh Dato' Seri Md Isa bin Sabu. Shahidan berkeras untuk kekal dengan jawatan tersebut atas dasar dia adalah Pengerusi Badan Perhubungan Umno Perlis dan mendapat surat perlantikan daripada Perdana Menteri. [1]Bagaimanapun, mengikut Undang Tubuh Negeri Perlis, Raja Perlis boleh memilih sendiri sesiapa yang Tuanku perkenan atau mengikut kata putus kesemua wakil rakyat. Dato' Seri Md Isa Sabu telah mendapat sokongan majoriti wakil rakyat dan diperkenan Tuanku sebagai Menteri Besar Perlis yang baru. Shahidan pernah menjadi Ahli Parlimen Arau, pengerusi kelab penyokong kerajaan (BBC) di Parlimen, Pengerusi FAMA, Pengerusi Yayasan MARA dan Pengarah MARA. Di dalam bidang sukan pula, beliau juga memegang banyak jawatan. Di antaranya adalah Presiden Persatuan Bola Sepak Perlis(PBP) dan juga Presiden Kesatuan Olahraga Amatur Malaysia (KOAM), Kesatuan Renang Amatur Malaysia (ASUM) dan Persatuan Kabbadi Malaysia (KAM).[2]

Dari Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas.

 

 

 

 

http://drshahidankassim.blogspot.com/












IKLAN












iena nak mintak jasa baik korang




untuk undi iena ley tak







haha muker tak tau malu btul..







hehe ;)







buley la.. buley la erk..







korang ley undi kat blog mrs weiyda














contest number iena 29.SITI FAZLINA







undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010











http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Nando yg comel


bru je balik dr lunch td..
bukak fb kejap..
ahaaa ternampak la gambar nando yg sgt comel nie..
jom kiter menjamu selera tgk kucing yg sgt comel nie..
pic nie iena amek dari fb kak erin

kak erin fb

 


nando said : ape tengok2..
iena : nk tgk nando yg comel




nando g playground



nando nk men nyorok2 ker



comel nyer nando



nando pandai panjat pokok..
hero sejati beb



yeahh nando da smp atas pokok



nando tgh usha aweks nie..line clear je dr atas pokok tau



aweksss....nyummy



ops..ader awek cun lah..
nando nak turun nak kejar




jap2..usha line dlu..
lek dlu eyy



opss jom



adoii penat nyer nk naik benda nie..
berat badan nando nie..



ala cedih nyer..x sempat g jmp awek td..
haha..
nando hanya mampu merenung



merenung again..




comel giler nando nie..
untung kak erin dpt nando..

aha...
sekian entry ari ini
:)








JIKA RAJIN..SILA KLICK..





Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve