Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Make Up By Cik Iena. Show all posts
Showing posts with label Make Up By Cik Iena. Show all posts

Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty


Tidak akan lengkap suatu solekan tanpa gincu atau lipstick . Oleh itu Lipstick dikatakan elemen yang sangat penting untuk menghasilkan solekan yang cantik. Padanan warna lipstick yang menarik dan sesuai juga boleh menaikkan lagi seri wajah atau seri solekan.

Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty



Dalam zaman serba moden ini terdapat pelbagai jenama Lipstick berada di Pasaran. Antara yang menjadi pilihan Cik iena adalah Lipstick dari Lip & Co. Beauty.



Lip & Co Beauty


Terdapat banyak jenama seperti cendawan tumbuh. Kepelbagaian jenama Lipstick merupakan trend terkini dalam industri kecantikan global yang sedang melanda pasaran Malaysia khususnya.  Lip & Co Beauty memperkenalkann barisan produk utama iaitu  Beloved Classic Bullet Lipstick Range , Velvet Pout.


Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty


Untuk anda yang gemar bersolek seperti Cik iena sudah pasti anda tahu bahawa warna bibir adalah bahagian penting dalam solekan. Walaupun anda tidak mengenakan pembayang mata atau pemerah pipi, hanya dengan mengenakan lipstick yang sesuai dapat menaikkan seri wajah. Pemilihan warna yang betul boleh menaikkan lagi seri wajah dan  menyempurnakan bentuk wajah anda.





Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty




Rangkaian Velvet Pout Lip & Co Beauty hadir dengan 10 warna terdapat dalam formulasi semi-matte yang mengandungi pigmen formulasi yang boleh dibina yang direka untuk memastikan keselesaan dan memastikan seri wajah anda naik.


Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty


Lipstick dari Lip & Co Beauty Direka selepas tempoh penyelidikan dan pembangunan yang intensif, Lip & Co Beauty menghasilan lipstick yang mempunyai warna yang tinggi pigmen dan telah dicipta untuk memastikan ianya tahan lebih lama daripada warna liptick biasa .


Review Semi-Matte Lipstick  dari Lip & Co Beauty


Antara kesepuluh warna Cik iena telah mencuba 3 warna iaitu :-

  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )

Cik iena suka lipstick Semi-Matte ini kerana ianya sesuai untuk bibir Cik iena yang kering. Jika dilihat sekarang sangat banyak matte lipstick di pasaran. Matte lipstick sememangnya cantik akan tetapi ianya tidak sesuai untuk Cik iena yang berbibir agak kering.

Untuk memakai matte lipstick cik iena terlebih dahulu perlu memakai lipbalm supaya dapat memberi kelembapan pada bibir . Berbeza dengan lip & Co Beauty , Cik iena tidak perlu mengenakan lipbalm terlebih dahulu kerana ianya tidak 100% matte.

Okay jom Cik iena tunjuk Hasil tiga warna yang cik iena cuba dan beberapa warna yang cik iena campur :)



Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


Velvet Pout SeVelvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )mi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Warna Pink sememangnya warna kegemaran Cik iena . Tidak kira pink lembut atau terang. Cik iena senang menggayakan apa jua tona warna pink :) 

Ingin tampak lebih menarik boleh campur dengan warna yang lain 
(^_~)

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )



Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


  • Texture : 9/10
  • Colour : 10/10



Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Ini merupakan salah satu warna yang jarang Cik iena cuba. Kalau Cik iena cuba pun sekadar untuk review ataupun jika ada photoshoot de ngan tema tertentu yang memerlukan cik iena memakai warna coklat .

Warna ini membuat cik iena nampak garang . Walaubagaimanapun jika diaplikasikan selapis sahaja atau dengan jumlah yang kecil warna nya cantik , nampak seperti nude colour.

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )

  • Texture : 9/10
  • Colour : 7/10 




Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )


Tona warna merah juga merupakan salah satu warna lipstick kegemaran Cik iena. Ramai yang tidak berani mengenakan warna merah tapi berbeza dengan Cik iena. Untuk kelihatan lebih Matang dan Elegant Cik iena akan memakai lipstick bewarna Merah.

Almaklumlah Cik iena walaupun berusia 32 tahun wajah Cik iena kelihatan muda dari usia. Adakalanya Cik iena perlu kelihatan usia Cik iena jadi Cik iena akan memakai warna Merah :)


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )





Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious ) 

  • Texture :9/10
  • Colour : 10/10

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )





  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Cantikkan, Cik iena guna warna Grace #07 pada keseluruhan bibir kemudian letakkan warna Audacious #01 pada bahagian bibir di tengah. Bibir yang selalu kita guna letak Lip Tint :)

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Ha, ini pu;a gabungan Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul ) . Di mana kedua-duanya di blend sekali. Bermaksud pakai dua-dua warna dan Cik iena kemam-kemam bibir bagi sekata . Cara pemakaiannya berbeza dengan gabungan dua warna diatas.



Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty
Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty

Macam mana ? Cantik kan warna lipstick dari Lip &  Co Beauty ni. Cik iena sangat suka Teksture semi-matte lipstick ni . Sememangnya sangat sesuai untuk bibir Cik iena .


Harga Lipstick  Semi-Matte Lip & Co Beauty


Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty
Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty


Harga  Lipstick Semi-Matte Lip & Co adalah RM 49
Untuk pengetahuan anda Terdapat promosi Beli Dua Lipstick Dengan Harga RM69 dimana anda dapat berjimat RM29



Kepada anda yang berminat boleh dapatkan secara online di lawan web yang Cik iena sertakan di bawah ataupun boleh DM instagram mahupun facebook mereka.


Product review & collaboration With Blogger And Sosial Media Influencer


Istimewa buat anda yang bergelar Blogger dan juga Influencer anda berpeluang untuk Review Lipstick ini tau . Nak tau Caranya. Mudah Sahaja. Sila Isi Form pada pautan yang Cik iena beri di bawah .

Mana tau ada rezeki untuk Review. Blogger dan Influencer terpilih akan dapat Lipstick yang sangat Cantik dari Lip & Co Beauty ni.

Sila Lengkapkan Borang di Product review & collaboration


Untuk Maklumat Lanjut Layari :


Website : https://lipandco.com/
Facebook : https://www.facebook.com/lipandcobeauty
Instagram : https://www.instagram.com/lipandcobeauty/
Twitter : https://twitter.com/lipandcobeauty


New Face Duo Stick dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku

WANITA dan kecantikan sememangnya tidak dapat dipisahkan. Untuk kelihatan cantik,
wanita sanggup menghabiskan wang ringgit untuk membeli produk kecantikan mahupun solekan.
Tidak kurang juga dengan cik iena, cik iena memang gemar mengumpul alat solek.


New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku

Baru-baru ini cik iena telah mencuba dua Produk dari Shekku Skin Revolution iaitu NEW FACE Duo Stick dan CHU CHU Tone Up Sun Stick.  Menariknya  produk dari Shekku ini adalalah kedua-duanya dalam bentuk Duo stik .




Cik iena yakin mesti anda tidak pernah dengar akan jenama Shekku. Cik iena pun baru first time dengar. Ternyata produk ini memang sangat bagus dan menarik. Ia merupakan produk dari Korea.  Korea sememangnya kaya dengan produk kecantikan dan kosmetik. Cik iena sememangnya sangat  menggemari produk Korea ni.


New Face Duo Stick dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku



NEW FACE Duo Stick yang berfungsi untuk menghilankan blackhead sangat unik berbanding krim atau nose pad untuk mengatasi masalah blackheads. CHU CHU Tone Up Sun Stick pula menarik kerana mempunyai berus untuk anda meratakan foundation yang di gunakan.

Produk keluaran Shekku ini juga mempunyai kelulusan dari KKM. Jadi anda tidak perlu ragu-ragu menggunakannya kerana produk ini selamat untuk digunakan

Okay jom cik iena kongsi tentang kedua-dua produk dari Shekku yang telah Cik iena cuba.

New Face Duo Stick dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku



NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick




NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick
NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick


NEW FACE Duo Stick ini merupakan produk 2 dalam 1 dimana satu bahagian adalah untuk blackhead stick manakala lagi satu hujung adalah pore tightening ice stick. Ia mempunyai packaging yang sangat menarik dan amat menyenangkan pengguna kerana ianya mudah untuk diaplikasikan dan juga mudah untuk dibawa ke mana-mana.





NEW FACE Duo Stick Blackhead Stick & Pore Tightening Ice Stick






Untuk pengetahuan, Blackhead stick ini diperbuat daripada serbuk arang dan tepung jagung. NEW FACE DUO STICK ini juga berfungsi untuk membuang whitehead, blackhead dan  sel kulit mati. serta Mempunyai fungsi cooling effect .


NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick
NEW FACE Duo Stick |  Blackhead Stick



Fungsi Blackhead stick ni adalah:


  • Menghapuskan blackhead dan whitehead
  • Membaiki stratum corneum (lapisan paling luar epidermis)
  • Mengurangkan rembesan sebum
  • Membersihkan kulit secara mendalam
  • Melegakan kulit yang merengsa
  • Mengecilkan liang pori

Manakala Pore Tightening Ice Stick pula ianya diperbuat daripada air glasier Iceland.



NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick
NEW FACE Duo Stick |  Pore Tightening Ice Stick

Fungsi Pore Tightening Ice Stick :


  • Mengecilkan liang pori dan melegakan kulit.
  • Meningkatkan tona kulit.
  • Menurunkan suhu kulit.
  • Mengurangkan bengkak pada muka.
  • Menghasilkan rasa berais apabila disapu.

Cara penggunaan NEW FACE Duo Stick:


1. Basahkan muka anda terlebih dahulu dengan air suam (tujuan membasuh muka menggunakan air   suam adalah untuk membuka pori-pori wajah)

Sapukan Blackhead stick pada tempat yang anda ingin hapuskan bintik hitam dengan gerakan membulat
Sapukan Blackhead stick pada tempat yang anda ingin hapuskan bintik hitam dengan gerakan membulat



2. Sapukan Blackhead stick pada tempat yang anda ingin hapuskan bintik hitam dengan gerakan membulat.

urut perlahan-lahan dan bilas dengan air bersih
urut perlahan-lahan dan bilas dengan air bersih






3. Apabila buih yang mencukupi telah dibentuk, urut perlahan-lahan dan bilas dengan air bersih .
Lap hingga kering.



4. Sapukan Pore Tightening Ice stick secara perlahan supaya bahannya dapat meresap sepenuhnya pada tempat yang anda inginkan.



Sapukan Pore Tightening Ice stick
Sapukan Pore Tightening Ice stick


Info Produk:

NEW FACE Duo Stick  Blackhead and Pore Tightening Ice Stick

KKM - NOT170907076K
Berat 16g
RM149.00 sebiji

CHU CHU Tone Up Sun Stick 



CHU CHU Tone Up Sun Stick
CHU CHU Tone Up Sun Stick



CHU CHU Tone Up Sun Stick berfungsi untuk melindungi kulit daripada cahaya matahari dan  bertindak sebagai asas solekan untuk solekan natural. Jika kita lihat, gadis-gadis Korea tidak mengenakan solekan tebal.


CHU CHU Tone Up Sun Stick





Mereka hanya mengenakan solekan nipis atau natural supaya dapat menyerlahkan lagi kecantikan semulajadi mereka. Solekan mereka semuanya kelihatan cantik semulajadi dan kelihatan segar dengan efek-efek kemerahan pada wajah di mana blusher atau pembayang pipi memainkan peranan penting dalam solekan orang korea.


Untuk pengetahuan anda CHU CHU Tone Up Sun Stick ini juga 2 dalam 1, cuma bezanya adalah satu bahagian adalah foundation dan satu bahagian lagi adalah berus solekan.  Foundation seperti ni sangat sesuai untuk di bawa ke pejabat mahupun untuk travel. Sangat Mudah dan praktikal.  Anda tidak perlu membawa banyak-banyak berus lagi di dalam beg tangan anda. Selain itu dapat juga menjmatkan ruang beg tangan anda.

CHU CHU Tone Up Sun Stick
CHU CHU BRUSH

Kelebihan CHU CHU Tone Up Sun Stick :


  • Mempunyai 7 jenis vitamin yang berfungsi untuk mencerahkan tona kulit wajah anda dan anti-kedut.
  • Mempunyai 5 jenis minyak berasaskan tumbuhan untuk kelembapan kulit anda.
  • Mampu mencerahkan kulit serta-merta
  • Bertindak 2 kali ganda sebagai pelindung matahari kepada kulit anda.
  • Bintang pada stick tu pula akan menyesuaikan warna kulit anda dengan tepat dan menjadikan kulit anda kelihatan semulajadi lepas memakainya.


CHU CHU Tone Up Sun Stick
CHU CHU Tone Up Sun Stick

Cara penggunaan CHU CHU Tone Up Sun Stick :



1. Sebelum mengaplikasikan CHU CHU Tone Up Sun Stick cik iena terlebih dahulu mengenakan pelembab wajah kerana tekstur kulit cik iena adalah kering.


Sapukan Tone Up Sun stick pada kulit wajah
Sapukan Tone Up Sun stick pada kulit wajah



2.  Kemudian Sapukan Tone Up Sun stick pada kulit wajah .



Ratakan pada keseluruhan wajah dengan menggunakan berus
Ratakan pada keseluruhan wajah dengan menggunakan berus



3. Ratakan pada keseluruhan wajah dengan menggunakan berus yang terdapat pada satu bahagian lagi.
4. Kemudian Siap!


Untuk menampakkan ala-ala korea letak pemerah pipi pada wajah dan gunakan pembayang mata bewarna peach atau pink lembut pada kelopak mata dan letakkan sedikit pembayang mata yang sama di bahagian bawah mata juga. Sapukan mascara dan lipstick kemudain siap . Solekan ringkas yang dapat melindungi kulit anda daripada cahaya matahari.


New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku
Yeay dah siap guna New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku




New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku
New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku



Selepas beberapa minit diaplikasikan pada wajah kulit cik iena jadi glowing dan tidak kering. Dah macam kulit orang korea pulak glowing shining :)



Info Produk

Chu Chu | Tone Up Sun Stick

KKM - NOT170907199K
Berat 11.5g
RM149.00 sebiji



Kepada anda yang ingin mendapatkan produk dari Shekku ini, sekarang mereka sedang mengadakan promosi Christmas.

shekku critsmas promo








Info Produk:


NEW FACE Duo Stick | Blackhead & Pore Tightening Ice Stick

KKM - NOT170907076K
Berat 16g
RM149.00 sebiji

Chu Chu | Tone Up Sun Stick

KKM - NOT170907199K
Berat 11.5g
RM149.00 sebiji

New Face + Chu Chu
RM249.00 sahaja



Untuk maklumat lanjut mengenai produk sila layari  www.shekku.com/home-dh






Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


Memiliki kult wajah yang yang lembut, halus serta tegang seperti kulit bayi sememangnya menjadi idaman setiap kaum wanita. Kulit yang lembut ini akan menaikkan lagi seri wajah apabila di oleskan dengan solekan mahupun hanya sekadar solekan ringan.


Review Althea 'Born This Way' Beauty Box
Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


Buat anda yang mencari-cari set produk kecantikan yang pelbagai  terutama aneka produk yang di satukan di dalam box da dijual pada satu harga anda boleh dapatkan di Althea.

Yuuups, ALTHEA !! Cik iena pasti anda sudah kenal dengan Althea ?? Ia merupakan portal online yang menjual barangan kecantikan dari Korea . ALTHEA menawarkan produk-prdouct K-Beauty (Korea) dengan harga termurah, 100% asli, dan ianya juga menawarkan penghantaran percuma seluruh dunia.


Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


Mengapa harga produk K-Beauty Althea paling termurah? Ini adalah kerana produk-produk yang terdapat di Althea adalah produk K-Beauty yang dikirim secara lansung dari negara Korea dan tentunya jaminan 100%  asli. Bukan itu sahaja, banyak lagi kelebihan jika anda berbelanja di Althea, seperti promo-promo discount yang diberikan. serta program kotak kecantikan atau Beauty Box yang dikenal sebagai ALTHEA BEAUTY BOX.


Althea Beauty Box


Althea Beauty Box adalah salah satu program dari althea yang  mana ianya merupakan kotak  kecantikan atau beauty box yang didalamnya mengandungi 6-12 produk  K-beauty yang ianya   disesuaikan dengan tema dari kotak tersebut.



Althea 'Born This Way' Beauty Box
Althea 'Born This Way' Beauty Box

Mengapa Althea Beauty Box ini bernilai untuk anda beli? 


  1. Kotak tema-tema yang diberikan cukup menarik
  2. Harga dari 1 (satu) kotak kecantikannya lebih murah dibandingkan jika kita membeli unit harga dari produk-produk yang terdapat di dalam kotak itu
  3. Kotak kecantikan ini tidak perlu menggunakan program  langganan seperti kebanyakan kotak kecantikan yang diluar sana.
  4. Semua kotak  merupakan edisi terhad .

Althea Beauty Box sendiri mempunyai kotak kecantikan 2 (dua) jenis iaitu:


ALTHEA BOX: Beauty Box ini berdasarkan tema tertentu, dimana isi dalam kotak itu merupakan campuran dari  produk yang terkenal dan produk kegemaran ramai yang terbaru.


TREND BOX: Beauty Box   ini berdasarkan dari trend kecantikan semasa di Korea. Di lengkapi  dengan produk K-Beauty yang paling terkenal (baik dari jenama baru atau produk terbaru dari jenama yang sudah sedia ada).


Baru-baru ini cik iena di beri kesempatan untuk review  Althea 'Born This Way' Beauty Box.  Jom lihat apa yang ada di dalam Beauty Box ini dan review dari cik iena :)


Althea 'Born This Way' Beauty Box 



Althea 'Born This Way' Beauty Box
Althea 'Born This Way' Beauty Box

Produk kecantikan yang terdapat di dalam box ini adalah :

  1. Innisfree Green Tea Cleansing Foam
  2. Beuins Nutrient Emulsion Skin
  3. 3CE Back To Baby Pore Velvet Primer
  4. Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX
  5. Aritaum Mono Eyes Eyeshadow
  6. Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint (Watermelon Red)
  7. Pure Smile Art Point Pack
  8. Dr. Mind Apot Red Mask

Untuk pengetahuan anda, kesemua produk kecantikan yang terdapat di dalam box ini adalah  bersaiz penuh dan ianya bernilai RM 567.00. Akan  tetapi anda boleh mendapatkan kotak kecantikan Althea 'Born This Way' ini hanya dengan harga  RM 116.00.



Murah bukan Harga yang ditawarkan . Sememangnya ianya sangat-sangat  berbaloi untuk anda miliki.



Untuk mendapatkan Born This Way Beauty Box ini sila layari  http://my.althea.kr/born-this-way-box (iena buang link sebab dah takde promo ni, korang boleh tgk main page https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)
Selain Born This Way Beauty Box ini anda juga boleh mendapatkan Beauty Box yang lain di http://my.althea.kr/althea-box 



 Video Review Althea 'Born This Way' Beauty Box




Althea Born This Way Box


1.  Innisfree Green Tea Cleansing Foam


Innisfree Green Tea Cleansing Foam adalah pembersih muka yang mengandungi teh hijau segar yang diekstrak dari daun teh hijau organik. Produk ini juga kaya dengan asid amino dan mineral yang dapat melembapkan dan meringankan kulit kering dari pembersihan. Dengan tekstur berbentuk busa, produk ini dapat membersihkan sisa dan kotoran dari dalam liang-liang, menjadikan kulit berasa bersih dan segar.

Innisfree Green Tea Cleansing Foam
Innisfree Green Tea Cleansing Foam


Cara Penggunaan : 


Picitkan sejumlah yang sesuai ke tangan anda dan kemudian urut di muka sehingga berbusa  dan bilas dengan air suam.


Kandungan :


GLYCERIN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT(28770mg), STEARIC ACID, MYRISTIC ACID, WATER, PEG-32, POTASSIUM HYDROXIDE, KAOLIN, LAURIC ACID, PROPANEDIOL, GLYCERYL STEARATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, CITRUS PARADISI (GRAPEFRUIT) FRUIT EXTRACT, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT EXTRACT, ORCHID EXTRACT, CITRUS UNSHIU PEEL EXTRACT, CAMELLIA JAPONICA LEAF EXTRACT, OPUNTIA COCCINELLIFERA FRUIT EXTRACT, CITRUS TANGERINA (TANGERINE) EXTRACT, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT EXTRACT, PEG-100 STEARATE, DISODIUM EDTA, TREHALOSE, SODIUM BENZOATE, FRAGRANCE



Review Innisfree Green Tea Cleansing Foam

Cik iena suka Tekstur lembut halus dan berbusa cleansing foam ini. Apabila selesai mencuci wajah, wajah terasa segar dan bersih . Terasa kekototan pada wajah hilang dan wajah tidak berminyak
serta kulit menjadi lembut dan lembab.

Haruman nya juga sangat wangi dan menenangan. Cleansing foam ini sesuai untuk kulit kombinasi ke berminyak.

Rating :

10/10




2.  Beuins Nutrient Emulsion Skin



Wrinkle improvementwhitening 5-Free: Paraben, Triethanolamine, Minyak mineral, Benzophenone, Sulfate Emulsi + toner yang sangat pekat memberikan kesan emulsi dan toner serentak.

Ia menjadikan kulit berasa lembut dengan merapikan tekstur kulit dan dengan memberikan kelembapan dan nutrisi yang banyak buat kulit. Bahan-bahan seperti adenosin, niacinamide, peptida dan ekstrak calendula dapat memberikan kulit yang sihat.


Beuins Nutrient Emulsion Skin

Cara Penggunaan :


Gunakan selepas mencuci muka pada waktu pagi dan pada waktu malam. Secara merata gunakan jumlah yang sesuai di seluruh muka.

Kandungan :

Purified water, Dipropylene Glycol, Glycerin, Octyldodecanol, Niacinamide, Butylene Glycol, Betaine, Cyclomethicone, Dimethicone, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, crylates/C10-3- Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Calendula Officinalis Flower Extract, Adenosine, Disodium EDTA, Isopropyl Myristate, Linalool, Linalyl Acetate, ,Sodium Hyaluronate, Coumarin, Geraniol, Oligopeptide, Oligopeptide-6, Hydrogenated Lecithin, Soybean Oil , Sodium Oleate, Phenoxyethanol


Review Beuins Nutrient Emulsion Skin

Cik iena suka haruman yang lembut dan harum. Tekstur yang lembut untuk di aplikasikan di wajah serta mudah meresap. Membuatkan kulit berasa sangat lembab dan lembut serta sejuk seolah kulit bayi.

Rating :

9/10


3. 3CE Back To Baby Pore Velvet Primer


Bagi yang mengalami masalah pori-pori terbuka anda boleh Kurangkan penampilan liang pori terbuka mahupun parut kecacatan dengan asas primer ini. Ia dapat menutupi masalah tersebut secara sekata serta ianya mampu menghilangkan minyak yang berlebihan pada wajah dan meninggalkan kesan kanvas licinpada wajah anda. Formula serbuk sutera mampu mengekalkankelembapan kulit.

3CE Back To Baby Pore Velvet Primer
3CE Back To Baby Pore Velvet Primer

Cara Penggunaan :

 Selepas mencuci wajah serta mengaplikasikan toner mahupun krim penjagaan wajah yang lain. Gunakan Primer ini sebagai asas solekan.

Review 3CE Back To Baby Pore Velvet Primer

Cik iena suka Baby Pore Velvet Primer ni kerana kulit kita akan kelihatan sangat halus mulus seperti bayi. Kulit kelihatan matte dan tidak berminyak . Sesuai juga untuk anda yang mempunyai kulit berminyak kerana tekstur kulit anda akan menjadi matte . Liang-liang pori juga akan tertutup seperti kanvas licin dimana ianya juga menaikkan lagi seri wajah anda dengan kelihatan sangat flawless.

Cik iena sangat suka cuma ianya kecil sangat. Kalau ada yang besar mesti seronok. Memang tak rugi beli.



Rating :

10/10


4. Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX


Natural 100 Mineral Sunkill RX adalah  serbuk mineral pelindung matahari yang mempunyai fungsi  perlindungan SPF42 PA ++. Ia mengandungi 10 organik, 100% mineral semulajadi yang juga sesuai untuk kulit sensitif! Manfaat utama nya adalah ianya bebas minyak  dan produk ia juga merupakan produk bebas kimia yang sesuai digunakan untuk anda semua bagi  mendapatkan 100% khasiat serbuk matahari mineral semulajadi.

Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX
Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX


Cara Penggunaan :


Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX


Review Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX

 

Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX
Max Clinic Catrin Natural 100 Mineral Sunkill RX

 

Cik iena suka loose powder ini ini kerana ianya mudah dipakai berbanding loose powder yang lain dimana ada diantara loose powder yang tidak didatangkan dengan sponge dan  cermin. Berbeza dengan Natural 100 Mineral Sunkill RX ianya di datangkan dengan sponge serta cermin dan cara pemakaiannya juga sangat mudah.

Tiada lagi masalah loose powder atau bedak tabur yang berterabur. Sama seperti loose powder lain anda perlu dap dap untuk mendapatkan kesan yang cantik , sekata serta tahan lama. Semakin lama anda dap dap semain ia meresap sekata pada wajah.




Rating :

8/10


5. Aritaum Mono Eyes Eyeshadow


Advanced Mono Eyes generasi kedua dengan warna yang lebih baik dan tiga tekstur yang berbeza: Matte, Shimmer, Glitter .

Aritaum Mono Eyes Eyeshadow bertekstur matte berwarna Coral Squeeze ini mempunyai tiga kegunaan iaitu sebagai pembayang mata, pemerah pipi serta shading.


Aritaum Mono Eyes Eyeshadow
Aritaum Mono Eyes Eyeshadow

Cara Penggunaan : 


Oleskan Mono Eyes pada kelopak mata sebagai pembayang mata . Warna Coral Squeeze ini juga boleh di gunakan sebagai shading dan blusher.


Kandungan :


TALC,MICA,NYLON-12,SILICA,POLYMETHYL METHACRYLATE,TITANIUM DIOXIDE (CI 77891),OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE,PENTAERYTHRITYL TETRAETHYLHEXANOATE,YELLOW 6 LAKE (CI 15985),YELLOW 5 LAKE (CI 19140),ETHYLENE/ACRYLIC ACID COPOLYMER,ISOSTEARIC ACID,POLYETHYLENE,CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE,PHENYL TRIMETHICONE,POLYBUTENE,CETYL ETHYLHEXANOATE,1,2-HEXANEDIOL,RED 7 LAKE (CI 15850),METHICONE,GLYCERYL CAPRYLATE,IRON OXIDES (CI 77491),PTFE,HYDROGENATED LECITHIN,AMINOPROPYL DIMETHICONE,POLYMETHYLSILSESQUIOXANE,ALUMINA,TIN OXIDE


Review Aritaum Mono Eyes Eyeshadow


Cik iena suka Mono Eyes kerana ianya mempunyai tiga kegunaan iaitu sebagai pembayang mata, pemerah pipi dan juga shading. Sangat jimat dan mudah kerana tidak perlu bawa banyak barangan mekap jika travel. Hanya menggunakan Mono Eyes ini untuk tiga kegunaan.

Untung penggemar warna terang dan striking cik iena gunakan Mono Eyes berwarna Coral Squeeze ini untuk solekan ringkas ke pejabat.



Rating :


7/10

6. Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint (RD307 Watermelon Red)


Ia merupakan fresh lip satin yang menggunakan Warna terang dan indah seperti buah buah.
Ramuannya kaya dengan vitamin dan bahan pelembab dalam ekstrak buah delima dan limau gedang .
Ianya  menyerap dengan cepat dan mampu mengekalkan kelembapan bibir ianya juga tahan lama

Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint
Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint

 

Cara Penggunaan :


Oleskan segel tint di bibir pada bahagian tengah dan perlahan-lahan perlahan ke luar bibir dari dalam ke luar bibir.

Kandungan : 


Water, Glyceryl Polymethacrylate, Glycerin, Propanediol, Trehalose, Pentylene Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/vp Copolymer, Polysorbate 20, Tromethamine, Polyacrylate-13, Titanium Dioxide (Ci 77891), Polyisobutene, Dehydroacetic Acid, Fragrance, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Red 27 (Ci 45410), Yellow 6 (Ci 15985), Silica, Red 33 (Ci 17200), Alumina


Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint
Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint


Review Etude House Dear Darling Ice-Cream Water Gel Tint (RD307 Watermelon Red)


Cik iena suka tekstur dan rasa gel tint ini . Sejujurnya banyak kali cik iena makan lip tint ni. Rasa manis mellon . Warna yang dihasil juga nampak semulajadi serta ianya tahan lama. 

Untuk menghasilkan warna yang cantik. Lakukan shading pada bahagian luar bibir dimana cik iena gemar memakai lipstick bewarna lembut di bahagian luar bibir kemudian cik iena oleskan lip tint ini pada bahagian dalam bibir. Bibir anda akan kelihatan mungil :)



Rating :

8/10


7. Pure Smile Art Point Pack



Pure Smile Art Point Pack  mempunyai 2 keping topeng wajah yang sangat comel dan berwarna-warni. Ia mempunyai kolagen, asid hyaluronik, ekstrak plasenta. Ia berbau sangat manis dan  berbau buah.Sesuai digunakan bersama teman untuk melakukan rawatan kulit sambil bergembira.


 Pure Smile Art Point Pack
Pure Smile Art Point Pack

Cara Penggunaan :

Cuci wajah sehingga bersih, selepas mencuci anda boleh juga mamakai toner anda dan Keluarkan lapisan topeng dari pek, bentuk dan letakkan pada bahagian-bahagian diwajah anda yang ingin anda lembabkan. Biarkan selama 5-10 minit.

Kandungan :

 Vitamin E, Collagen dan Hyaluronic Acid dan bahan pelembab lain.

Pure Smile Art Point Pack


Review Pure Smile Art Point Pack


Cik iena haruman manis segar dari Pure Smile Art Point Pack ini. Sudah tentu rasa comel bila memakai face mask ini kerana ianya sangat comel. Cik iena sangat suka kesannya. Selepas menganggalkan mask. Kulit terasa sangat lembab dan lembut.
 



Rating :
10/10


8. Dr. Mind Apot Red Mask


Dr. Mind Apot Red Mask adalah hadiah percuma dalam Althea 'Born This Way'  Beauty Box ini.
Ianya berfungsi untuk merehatkan kulit dan membantu mengimbangi minyak kulit untuk memastikan kulit yang sihat.


Dr. Mind Apot Red Mask
Dr. Mind Apot Red Mask

Cara Penggunaan :

Cuci wajah sehingga bersih, selepas mencuci anda boleh juga mamakai toner anda dan keluarkan topeng ini serta letak di wajah secara sepenuhnya. Biarkan selama 5-10 minit.


Review Dr. Mind Apot Red Mask

Cik iena yang merupakan pencita face mask sememangnya akan menyukai mask ini. Rasa bersih, segar lembut kulit selepas menggunakannya.

Rating :

10/10



Review Althea 'Born This Way' Beauty Box
Review Althea 'Born This Way' Beauty Box


 Menarik kan  Althea 'Born This Way' Beauty Box  . Harganya juga sangat murah untuk kesemua barangan bersaiz asal ini. TErdapat 7 Produk bersaiz asal di dalam box ini dengan percuma satu Dr. Mind Apot Red Mask.





Untuk mendapatkan Born This Way Beauty Box ini sila layari  http://my.althea.kr/born-this-way-box (iena buang link sebab dah takde promo ni..korang boleh tengok main page https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)
Selain Born This Way Beauty Box ini anda juga boleh mendapatkan Beauty Box yang lain di http://my.althea.kr/althea-box 

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : http://my.althea.kr
Facebook : Althea
Instagram :  @altheakorea
Youtube : https://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve