Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label beauty product. Show all posts
Showing posts with label beauty product. Show all posts

Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream


Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream



Baru-baru ini Cik iena telah menghadiri Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream bertempat di Laman Pengantin Zarlith . Majlis berjalan cukup meriah dan gilang gemilang. Ianya di rasmikan sendiri oleh 3 pengasas Sonrei Cosmetic iaitu Puan Zarinah Haji Mohideen, Puan Siti Hasmah dan Puan Nor Asimah Abdul Salam .







Di sini juga Cik iena berpeluang mencuba sendiri Lip Matte Color Cream dari Sonrei Cosmetic. Pertama kali Cik iena aplikasikan pada bibir terasa sentuhan tekstur lembut ringan yang mudah di pakai dan warna nya juga sangat pigment . Tidak perlu sapuan yang banyak . Hanya sapuan nipis sudah cukup unutk menampakkan warna lip matte color cream tersebut.


Untuk pengetahuan anda,  Sonrei Lip Matte Color Cream menggunakan Formula Antarabangsa 'Formulation Of France'  dan ianya  sangat selamat di gunakan kerana menggunakan 100% bahan semulajadi dan tidak mempunyai chemical. Sonrei Lip Matte Color Cream mengandungi Vitamin E  dan Jojoba oil .


Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Cik iena sedang mencuba Sonrei Lip Matte Color Cream - kod 503 Blossom




Jojoba Oil ini berfungsi untuk menjaga kelembutan bibir manakala Vitamin E  berfungsi sebagai antioksidan. Gabungan dua nutrien hebat ini membuat lipstik ini sangat sesuai di aplikasikan oleh semjua jenis kulit kerana ianya akan mengekalkan kelembapan bibir dan membuat warna bibir anda kelihatan cantik.


Selain daripada itu ianya juga Sangat smooth dan very light weight. Tak terasa seperti memakai lipstick tebal tapi warna nya acukup terang. Tambahan lagi ianya juga adalah Mesra wuduk . Sangat mudah untuk di aplikasikan dan sangat mudah juga untuk di tanggalkan. Hanya wipe dengan wet tisu atau basuh dengan air ianya akan hilang.



Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Photo Credit to www.sunshinekelly.com


Gambar di Sekitar Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream




Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Photo credit to www.bettyjourney.com


Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream


Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Photo credit to www.bettyjourney.com


Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Cik iena di Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream


Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Cik iena di Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream



Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Cik iena bersama salah seorang pengasas Sonrei Cosmetic Puan Siti Hasmah di Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream

Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Cik iena dan Raja Azura di Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream


Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Cik iena di Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream

Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream
Cik iena di Majlis Pelancaran Sonrei Lip Matte Color Cream




6 Shades Of  Sonrei Lip Matte Color Cream

6 Shades Of  Sonrei Lip Matte Color Cream
6 Shades Of  Sonrei Lip Matte Color Cream


  • 501 Primrose
  • 502 Zinia
  • 503 Blossom
  • 504 Lilac
  • 505 Ester
  • 506 Sonrei
6 BAHAN ORGANIK SONREI LIPS CREAM
6 BAHAN ORGANIK SONREI LIPS CREAM


6 BAHAN ORGANIK SONREI LIPS CREAM


  1. Vitamin E
  2. Minyak Jojoba
  3. Minyak Castor
  4. Minyak Zaitun
  5. Minyak Bunga Matahari
  6. Minyak Kelapa

Harga Sonrei Lip Matte Color Cream


Untuk permulaan iannya di jual pada harga RM45 untuk setiap warna.
Harga asal  Sonrei Lip Matte Color Cream adalah RM55 . Jadi jangan lepaskan peluang untuk beli  Sonrei Lip Matte Color Cream pada harga permulaan RM45 dimana anda dapat jimat RM10 :)





Menarik bukan Sonrei Lip Matte Color Cream. Ianya bukan di cipta untuk tujuan kecantikan sahaja malahan ianya juga untuk kesihatan bibir kita . Kepada anda yang gemar bersolek atau gemar memakai lipstick anda boleh dapatkan Sonrei Lip Matte Color Cream sebagai salah satu dari koleksi anda.


Cik iena yakin pasti anda akan jatuh cinta dengan tekstur lembut dan ringan  Sonrei Lip Matte Color Cream ni. Berikut gambar terbaru Cik iena cuba dua warna dari Sonrei Lip Matte Color Cream Kod 503 dan 506.



Sonrei Lip Matte Color Cream Code 506 Sonrei
Sonrei Lip Matte Color Cream Code 506 Sonrei

Sonrei Lip Matte Color Cream Code 503 Blossom
Sonrei Lip Matte Color Cream Code 503 Blossom

Insta Post : #ienaelienaxsonrei

Untuk maklumat lanjut layari laman sosial mereka iaitu :

Facebook : SonRei Cosmetic Hiasan Wanita
Instagram : @sonreicosmetic
Whatsapp : 60123066097
 

Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty


Tidak akan lengkap suatu solekan tanpa gincu atau lipstick . Oleh itu Lipstick dikatakan elemen yang sangat penting untuk menghasilkan solekan yang cantik. Padanan warna lipstick yang menarik dan sesuai juga boleh menaikkan lagi seri wajah atau seri solekan.

Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty



Dalam zaman serba moden ini terdapat pelbagai jenama Lipstick berada di Pasaran. Antara yang menjadi pilihan Cik iena adalah Lipstick dari Lip & Co. Beauty.



Lip & Co Beauty


Terdapat banyak jenama seperti cendawan tumbuh. Kepelbagaian jenama Lipstick merupakan trend terkini dalam industri kecantikan global yang sedang melanda pasaran Malaysia khususnya.  Lip & Co Beauty memperkenalkann barisan produk utama iaitu  Beloved Classic Bullet Lipstick Range , Velvet Pout.


Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty


Untuk anda yang gemar bersolek seperti Cik iena sudah pasti anda tahu bahawa warna bibir adalah bahagian penting dalam solekan. Walaupun anda tidak mengenakan pembayang mata atau pemerah pipi, hanya dengan mengenakan lipstick yang sesuai dapat menaikkan seri wajah. Pemilihan warna yang betul boleh menaikkan lagi seri wajah dan  menyempurnakan bentuk wajah anda.





Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty




Rangkaian Velvet Pout Lip & Co Beauty hadir dengan 10 warna terdapat dalam formulasi semi-matte yang mengandungi pigmen formulasi yang boleh dibina yang direka untuk memastikan keselesaan dan memastikan seri wajah anda naik.


Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty


Lipstick dari Lip & Co Beauty Direka selepas tempoh penyelidikan dan pembangunan yang intensif, Lip & Co Beauty menghasilan lipstick yang mempunyai warna yang tinggi pigmen dan telah dicipta untuk memastikan ianya tahan lebih lama daripada warna liptick biasa .


Review Semi-Matte Lipstick  dari Lip & Co Beauty


Antara kesepuluh warna Cik iena telah mencuba 3 warna iaitu :-

  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )

Cik iena suka lipstick Semi-Matte ini kerana ianya sesuai untuk bibir Cik iena yang kering. Jika dilihat sekarang sangat banyak matte lipstick di pasaran. Matte lipstick sememangnya cantik akan tetapi ianya tidak sesuai untuk Cik iena yang berbibir agak kering.

Untuk memakai matte lipstick cik iena terlebih dahulu perlu memakai lipbalm supaya dapat memberi kelembapan pada bibir . Berbeza dengan lip & Co Beauty , Cik iena tidak perlu mengenakan lipbalm terlebih dahulu kerana ianya tidak 100% matte.

Okay jom Cik iena tunjuk Hasil tiga warna yang cik iena cuba dan beberapa warna yang cik iena campur :)



Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


Velvet Pout SeVelvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )mi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Warna Pink sememangnya warna kegemaran Cik iena . Tidak kira pink lembut atau terang. Cik iena senang menggayakan apa jua tona warna pink :) 

Ingin tampak lebih menarik boleh campur dengan warna yang lain 
(^_~)

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )



Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


  • Texture : 9/10
  • Colour : 10/10



Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Ini merupakan salah satu warna yang jarang Cik iena cuba. Kalau Cik iena cuba pun sekadar untuk review ataupun jika ada photoshoot de ngan tema tertentu yang memerlukan cik iena memakai warna coklat .

Warna ini membuat cik iena nampak garang . Walaubagaimanapun jika diaplikasikan selapis sahaja atau dengan jumlah yang kecil warna nya cantik , nampak seperti nude colour.

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )

  • Texture : 9/10
  • Colour : 7/10 




Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )


Tona warna merah juga merupakan salah satu warna lipstick kegemaran Cik iena. Ramai yang tidak berani mengenakan warna merah tapi berbeza dengan Cik iena. Untuk kelihatan lebih Matang dan Elegant Cik iena akan memakai lipstick bewarna Merah.

Almaklumlah Cik iena walaupun berusia 32 tahun wajah Cik iena kelihatan muda dari usia. Adakalanya Cik iena perlu kelihatan usia Cik iena jadi Cik iena akan memakai warna Merah :)


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )





Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious ) 

  • Texture :9/10
  • Colour : 10/10

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )





  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Cantikkan, Cik iena guna warna Grace #07 pada keseluruhan bibir kemudian letakkan warna Audacious #01 pada bahagian bibir di tengah. Bibir yang selalu kita guna letak Lip Tint :)

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Ha, ini pu;a gabungan Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul ) . Di mana kedua-duanya di blend sekali. Bermaksud pakai dua-dua warna dan Cik iena kemam-kemam bibir bagi sekata . Cara pemakaiannya berbeza dengan gabungan dua warna diatas.



Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty
Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty

Macam mana ? Cantik kan warna lipstick dari Lip &  Co Beauty ni. Cik iena sangat suka Teksture semi-matte lipstick ni . Sememangnya sangat sesuai untuk bibir Cik iena .


Harga Lipstick  Semi-Matte Lip & Co Beauty


Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty
Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty


Harga  Lipstick Semi-Matte Lip & Co adalah RM 49
Untuk pengetahuan anda Terdapat promosi Beli Dua Lipstick Dengan Harga RM69 dimana anda dapat berjimat RM29



Kepada anda yang berminat boleh dapatkan secara online di lawan web yang Cik iena sertakan di bawah ataupun boleh DM instagram mahupun facebook mereka.


Product review & collaboration With Blogger And Sosial Media Influencer


Istimewa buat anda yang bergelar Blogger dan juga Influencer anda berpeluang untuk Review Lipstick ini tau . Nak tau Caranya. Mudah Sahaja. Sila Isi Form pada pautan yang Cik iena beri di bawah .

Mana tau ada rezeki untuk Review. Blogger dan Influencer terpilih akan dapat Lipstick yang sangat Cantik dari Lip & Co Beauty ni.

Sila Lengkapkan Borang di Product review & collaboration


Untuk Maklumat Lanjut Layari :


Website : https://lipandco.com/
Facebook : https://www.facebook.com/lipandcobeauty
Instagram : https://www.instagram.com/lipandcobeauty/
Twitter : https://twitter.com/lipandcobeauty


Frangipani Shampoo dari Lemongrass House syampu kelemumur terbaik


Rambut merupakan mahkota bagi wanita. Cik iena yakin pasti ada dikalangan wanita diluarsana khususnya yamng memakai tudung mengalami masalah kelemumur yang teruk. Begitu juga dengan cik iena. Sejujurnya sejak tahun lepas selepas cik iena membuat rawatan rambut di sebuah saloon. Rambut cik iena didatangi masalah kelemumur yang sangat teruk. Mungkin kerana produk yang di gunakan oleh saloon tersebut tidak sesuai dengan cik iena.


Kelemumur Hilang dengan Syampu Natural dan Organik dari Lemongrass House




Selepas daripada itu cik iena telah mencuba pelbagai jenis syampu . Ada diantaranya yang tidak memberi kesan lansung dan juga ada yang memberi kesan tetapi memakan masa dua ke tiga bulan untuk menampakkan hasil. Kemudian sekiranya berhenti ia akan datang lagi.

Frangipani Shampoo | Syampu Natural dan Organik dari Lemongrass House  


Baru-baru ini cik iena telah mencuba syampu natural dan organik dari Lemongrass House iaitu Frangipani Shampoo.

Review Frangipani Shampoo Lemongrass House


Syampu ini sememangnya sangat cik iena gemari kerana ia berhasil menghilangkan masalah kelemumur cik iena yang sangat teruk dalam masa dua ke tiga hari sahaja.

Dalam tempoh dua ketiga hari penggunaan kelemumur lansung tiada di rambut cik iena. Rakan cik iena sendiri tegur perubahan cik iena. Jika sebelum ini cik iena ke surau di pejabat untuk solat apabila cik iena menguruskan rambut, akan kelihatan kelemumur yang banyak jatuh pada baju , lagi-lagi jika cik iena memakai baju bewarna hitam atau gelap.


Frangipani Shampoo Lemongrass House
Frangipani Shampoo Lemongrass House

Sejujurnya sangat tidak selesa. Sudah pasti rasa gatal yang teramat. Alhamdulillah selepas menggunakan frangipani shampoo ini kelemumur hilang hampir 100% dan kegatalan pada kulit kepala serta masalah rambut gugur berkurangan. Mungkin sekiranya cik iena teruskan penggunaan masalah kulit kepala gatal dan rambut gugur juga boleh pulih :)


Jadi kepada anda diluar sana yang masih tercari-cari syampu untuk masalah kelemumur anda boleh cuba frangipani shampoo dari lemongrass house ini. Tidak salah mencuba bukan? selagi kita tidak cuba kita tidak tahu akan hasillnya tambahan pula setiap orang akan mempunyai kesan yang berbeza. jadi berikhtiar lah. Cuba sampai jumpa syampu yang sesuai.

Harga  Frangipani Shampoo 120ml RM40 

 Lemongrass House


Selain daripada syampu terdapat banyak lagi produk keluaran Lemongrass House . Selain syampu, ntara yang cik iena cuba adalah  Thai Bergamot Soap Bar, Royal Lotus Conditioner dan Mandarin Orange Shower Gel . Untuk pengetahuan kesemua produk Lemongrass House adalah natural dan organik.


Pelbagai Pilihan Syampu di Lemongrass House
Pelbagai Pilihan Syampu di Lemongrass House

Pelbagai Pilihan Syampu di Lemongrass House
Pelbagai Pilihan Syampu di Lemongrass House

Pelbagai Pilihan Perapi di Lemongrass House
Pelbagai Pilihan Perapi di Lemongrass House

Pelbagai Pilihan Perapi di Lemongrass House
Pelbagai Pilihan Perapi di Lemongrass House

Untuk lebih banyak gambar lihat di Lemongrass House Malaysia

Pelbagai Pilihan Shampoo dan Conditioner

Di lemongrass house bukan sahaja syampu, conditioner juga ada di jual sekali. Terdapat pelbagai jenis pilihan shampoo dan juga conditioner .Sejujurnya cik iena juga agak rambang mata membuat pilihan.. Cik iena telah dibantu oleh jurujual kecantikan disitu untuk memilih shampoo dan conditioner yang sesuai.


Kelemumur Hilang dengan Syampu Natural dan Organik dari Lemongrass House
terlalu banyak pilihan syampu dan perapi, cik iena pun rambang mata


Review Royal Lotus Conditioner Lemongrass House

Royal Lotus Conditioner Lemongrass House
Royal Lotus Conditioner Lemongrass House


Tidak lengkap syampu tanpa conditioner bukan? Maka dengan itu cik iena telah dicadangkan oleh jurujual kecantikan untuk menggunakan Royal Lotus Conditioner . Cik iena juga suka akan conditoner ini kerana haruman yang bertahan lama. Kenapa cik iena katakan haruman tahan lama kerana beberapa hari yang lepas cik iena sangat sibuk dan cik iena tidak sempat syampu rambut selama tiga hari. Tetapi rambut cik iena masih berbau harum seperti baru di cuci :)

Royal Lotus Conditioner dan fangipani shampoo  Lemongrass House
Royal Lotus Conditioner dan fangipani shampoo  Lemongrass House

Harga Royal Lotus Conditioner 120ml RM40


Review Thai Bergamot Soap Bar Lemongrass House


Thai Bergamot Soap Bar Lemongrass House
Thai Bergamot Soap Bar Lemongrass House


Sabun ini sesuai digunakan untuk mandian mahupun untuk membersihkan wajah. Cik iena juga menggunakannya untuk membersihkan wajah. Selepas mencuci wajah dengan sabun ini kulit akan rasa  bersih . Segala kekotoran akan hilang.




Thai Bergamot Soap Bar Lemongrass House
Thai Bergamot Soap Bar Lemongrass House

Cik iena suka sabun ini kerana minyak-minyak pada muka hilang serta solekan mudah dibersihkan tanpa menggunakan make up remover. Kebiasaannya cik iena akan menggunakan make up remover terlebih dahulu sebelum mencuci muka. Dengan sabun ini solekan anda mudah untuk di bersihkan. Selain itu ianya juga mempunyai buih yang banyak serta haruman yang menenangkan.

Tekstur Thai Bergamot Soap Bar
Tekstur Thai Bergamot Soap Bar

Apa yang cik iena perhatikan juga sabun ini  tidak mudah cair seperti sabun yang lain sekiranya di terkena air di dalam bilik air.  Sabun ini juga tahan lama . Untuk penjimatan potong sabun seperti yang cik iena lakukan.

Harga Thai Bergamot Soap Bar 200g RM40

Review Mandarin Orange Shower Gel Lemongrass House

 Mandarin Orange Shower Gel Lemongrass House
 Mandarin Orange Shower Gel Lemongrass House


Haruman Mandarine orange ini unisex sesuai untuk perempuan dan juga lelaki. Haruman mandarine orange ini sememangnya akan memberikan ketenangan ketika anda membuat sapuan pada tubuh anda. Kulit anta juga akan lembut dengan menggunakan mandian ini.

 Mandarin Orange Shower Gel Lemongrass House
 Mandarin Orange Shower Gel Lemongrass House

Harga Mandarin Orange Shower Gel 120ml RM40 

Selepas mencuba empat produk dari Lemongrass house sememangnya cik iena akui produk ini sangat bagus. Cik iena difahamkan oleh boss cik iena juga Lemongrass House merupakan jenama yang terkenal di Thailand. Pusat urutan yang bagus juga adalah lemongrass house.

Alkisah yang membuat boss bercerita adalah , hari ini cik iena dan rakan-rakan pejabat akan bercuti ke Bangkok, Thailand. Sewaktu sesi perbincangan , rakan pejabat ingin mencari pusat urutan yang memberikan perkidmatan yang terbaik dan boss cik iena bersuara mengatakan Lemongrass House. Cik iena tersenyum sendiri dan di dalam hati berkata  "patutlah produk ni berkesan dan ok rupanya produk ni agak polular dan menjadi pilihan boss cik iena yang cerewet di Thailand"




Lemongrass House


Wokay istimewa buat pembaca Blog cik iena  anda boleh dapatkan Butterfly Pea Hair Conditioner 60ml secara PERCUMA dengan pembelian RM100 dan ke atas untuk pembelian di kedai.Disamping itu anda juga layak menerima diskaun 5% tanpa pembelian minimum.  
  
  
Gunakan Kod promosi:  eliena-lgh.  
Kod promosi sah sehingga 30hb. Sept.



VIDEO REVIEW LEMONGRASS HOUSE

Jemput tonton cik iena membebel mengnai produk lemongrass house yang awesome ni (^_~)


 


Disini juga  cik iena ingin kongsikan serba sedikit mengenai Lemongrass House :)


Pengasas Lemongrass House - Dari Filem ke Aromaterapi


Kelemumur Hilang dengan Syampu Natural dan Organik dari Lemongrass House
Diasaskan oleh Bobby dan  Palita Duchowny, Lemongrass House merupakan pembekal dan penyedia produk spa buatan tangan terkemuka untuk hotel dan pusat spa bertaraf dunia.   Lemongrass House  terkenal sejak bertahun-tahun dari segi integriti, kreativiti dan kualiti.

Bobby dilahirkan di Malibu, Amerika Syarikat. Pada tahun 1996, dia datang ke Thailand untuk tugasan filem, dan akhirnya dia jatuh cinta dengan Thailand,. Beliau telah memutuskan untuk menetap terus di Thailand. Beliau juga telah membangunkan kepakaran dalam pengekstrakan minyak tumbuhan tulen, dan telah lanjutan itu, beliau telah diberi ilham untuk mencipta satu jenama yang berasaskan dan berakar umbikan sumber alam di mana produk-produknya menggunakan bahan-bahan tulen yang diperoleh daripada sumber alam yang kekal.

Dengan menggunakan “”Neem Oil” sebagai racun serangga semula jadi, Bobby dan Palita menghasilkannya di dapur apartmen mereka di Bangkok dan menjualnya di Chatuchak Weekend Market di Bangkok.

Dari Chatuchak Market ke Pengiktirafan Antarabangsa



Kelemumur Hilang dengan Syampu Natural dan Organik dari Lemongrass House
Tuah datang bergolek kepada mereka apabila UNICEF Thailand telah membuat tempahan produk yang besar untuk racun semburan nyamuk semulajadi mereka. Selepas itu, sebagaimana yang mereka katakan, adalah sejarah sehinggalah kejayaan mereka hari ini. Lemongrass House semenjak itu telah dipaparkan dan di war warkan sebagai "Yang Terbaik di Asia" dalam majalah TIME, Conde Nast Traveler dan The New York Times.

 

 

Pembekal kepada Hotel dan Spa Bertaraf 5 dan 6 Bintang

Kelemumur Hilang dengan Syampu Natural dan Organik dari Lemongrass House
antara haruman diffuser yang menjadi kegemaran cik iena

Dengan latar belakang dalam aromaterapi yang diperolehi di Amerika Syarikat, rangkaian produk Lemongrass House telah berkembang dengan pesat sekali. Dari gerai yang ringkas di Chatuchak Weekend Market, Lemongrass House kini mempunyai 40 cawangan runcit di 11 buah negara. Produk kami diedarkan di 55 negara di seluruh dunia, di lebih 480 hotel dan spa bertaraf 5 dan 6 bintang. 

100% Produk Semulajadi dan Mesra Alam



Lemongrass House
Lemongrass House pada masa ini menghasilkan lebih 1,200 produk spa dan penjagaan badan, kesemuanya buatan tangan, pada kuantiti satu kilogram pada satu-satu masa. Produk-produk dihasilkan di outlet utama kami di Phuket, Thailand. Kesemua produk dibuat menggunakan minyak pati dan bebas daripada parabens, sulfat, pewarna, minyak wangi, dan tidak pernah diuji ke atas haiwan.

Lemongrass House mempunyai komitmen yang tinggi kepada alam sekitar, di mana ia boleh dilihat dalam setiap aspek syarikat kami. Hanya bahan-bahan segar dan yang paling asli (bebas bahan kimia) digunakan dalam produk kami. Premis kedai kami direkabentuk dengan latar belakang kayu asli dan rak. Bahan-bahan pembungkusan produk-produk kami diperbuat daripada bahan kitar semula 100%.

 

Pemenang Anugerah Produk Spa Buatan Tangan Telah Tiba Malaysia


Dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman dan penyelidikan saintifik dalam aromaterapi, jenama Thailand terkenal di peringkat antarabangsa ini telah tiba di Malaysia, diedarkan secara eksklusif oleh Little Empire Sdn Bhd di Kuala Lumpur.

Lemongrass House


Menempatkan pelbagai minyak pati, mandi & badan, penjagaan muka, penjagaan rambut, kanak-kanak & penjagaan bayi, penjagaan haiwan peliharaan, aromaterapi rumah, teh herba dan racun penghalau serangga semulajadi, Lemongrass House disebut-sebut sebagai produk buatan tangan spa yang ulung dan terbaik untuk mereka yang ingin melibatkan diri dalam aromaterapi.

Lemongrass House Malaysia terletak di F102B, Tingkat 1, Pusat Beli Belah 1 Utama Old Wing, dibuka pada November 2016.


Antara Produk Lain di Lemongrass House


Lemongrass House
pelbagai pilihan shower gel


Lemongrass House
pelbagai pilihan diffuser

Lemongrass House
pelbagai pilihan hand soap

Lemongrass House
Baby massage oil

Lemongrass House
Body mAssage


Lemongrass House
Towel cologne

Lemongrass House
soap bar


Lemongrass House
Tea

Lemongrass House
herbal compress



Lemongrass House
body butter

Lemongrass House
Toning face mask




 Menarik bukan? terdapat banyak lagi produk keluaran lemongrass house, cik iena tak sempat ambil semua . Untuk lebih banyak gambar lihat di  Lemongrass House Malaysia



Kepada anda di luar sana yang ingin  mencari rakan kongsi spa atau menjual produl lemongrass house di seluruh Malaysia.  anda boleh hubungi mereka di talian  013-333 6807 untuk maklumat lanjut.

Untuk Maklumat Lanjut :




Nota Blog : Cik iena harap cik iena jumpa Produk Lemongrass House di Pratunam atau Platinum Bangkok . Tahun sebelum ni cik iena ke Chatuchak tapi tahun ni takde dalam itinerary. Agak sedikit sedih la sebab cik eina suka shopping di chatucak . Sekiranya jumpa cik iena akan beli lagi sebab produk ni memang bagus :)






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve