Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label blogger event. Show all posts
Showing posts with label blogger event. Show all posts

Harga Tiket Zoo Negara


Harga Tiket Zoo Negara

Untuk pengetahuan semua harga tiket masuk ke Zoo Negara dan juga Harga tiket untuk ke Giant Panda Convention Centre adalah berbeza , Bagi Giant Panda Convention Centre anda perlu memilih masa untuk masuk ke Giant Panda Convention Centre . Pada setiap sesi hanya 20 minit.

Sila rujuk gambar di bawah untuk senarai harga .


Harga Tiket Zoo Negara


Anda boleh membeli tiket secara Online di http://www.zoonegaramalaysia.com
Untuk pengetahuan anda perlu membeli tiket dua hari awal sekiranya ingin membeli tiket secara online dan kemudian anda hanya perlu cetak tiket online dan tebus di kaunter di bawah.
 



Harga Tiket Zoo Negara

Harga Tiket Zoo Negara

Harga Tiket Zoo Negara

Harga Tiket Zoo Negara

Okay jemput cuci mata gambar cik iena sebelum memasuki zoo negara bersama kelab blogger ben ashaari
(^_~)


Harga Tiket Zoo Negara

Harga Tiket Zoo Negara

Harga Tiket Zoo Negara

Harga Tiket Zoo Negara


Harga Tiket Zoo Negara

Harga Tiket Zoo Negara

 
Baca Cerita lain cik iena dan #kelabbloggerbenashaari di Zoo Negara
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/Taman-Rama-Rama-Zoo-Negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pusat-hornbill-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/akuarium-tunku-abdul-rahman-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pertunjukan-haiwan-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/muzium-lebah-sedunia.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/giant-panda-convention-centre.html 
 
 
 
Website :


Online Ticketing Website






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Pusat Hornbill Zoo Negara



Pusat Burung Enggang Zoo Negara
 
 
Daripada 10 spesies burung enggang yang boleh didapati di Malaysia, anda boleh melihat 9 spesies burung enggang di Zoo Negara. Pusat Hornbill  ditubuhkan pada tahun 2010 sebagai pusat pembiakan Kenyalang Besar, Kenyalang Badak, Kenyalang berkedut dan Oriental Pied Kenyalang. Pasangan burung Kenyalang mempunyai tingkah laku yang unik untuk hidup dan juga bersarang unik. Kenyalang Betina akan mengelak dirinya dan telur dia di dalam lubang pokok dengan lumpur, muntah makanan dan najis dan akan meninggalkan lubang kecil menerima makanan dari burung kenyalang enggang jnatan.
 

 
Pusat Hornbill  Zoo Negara
 
 
 
Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara


Harap maaf cik iena tak dapat aambil gambar enggang yang banyak disini kerana terlalu ramail rakna blogger yang mengambil gambar dan melihat burung tersebut. 
Jom tengok telatah mereka



Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

Pusat Hornbill  Zoo Negara

 
 
Baca Cerita lain cik iena dan #kelabbloggerbenashaari di Zoo Negara
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/Taman-Rama-Rama-Zoo-Negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pusat-hornbill-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/akuarium-tunku-abdul-rahman-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pertunjukan-haiwan-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/muzium-lebah-sedunia.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/giant-panda-convention-centre.html 
 
 
 
Website :


Online Ticketing Website








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara


Di dalam Taman Rama-Rama Zoo Negara , anda boleh melihat sendiri rama-rama berterbangan di sana sini. Anda juga berpeluang melihat sendiri rama-rama menghisap madu yang berada di atas bunga raya.  Pelbagai jenis, warna , corak dan saiz rama-rama ada terdapat di taman rama-rama ini.

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

vTaman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara

Taman Rama-Rama Zoo Negara


Nota : Video akan di upload kemudian. Internet slow kat kampung cik iena T___T



 
Baca Cerita lain cik iena dan #kelabbloggerbenashaari di Zoo Negara
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/Taman-Rama-Rama-Zoo-Negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pusat-hornbill-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/akuarium-tunku-abdul-rahman-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pertunjukan-haiwan-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/muzium-lebah-sedunia.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/giant-panda-convention-centre.html 
 
 
 
Website :


Online Ticketing Website






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Muzium Lebah Sedunia Zoo Negara


Muzium Lebah Sedunia

Muzium Lebah Sedunia terletak di tengah-tengah Zoo Negara .Ia di wujudkan bagi membantu mendidik pengunjung mengenai pelbagai jenis lebah di negara ini. Disini juga anda dapat merasa lebah madu asli . 

Muzium Lebah Sedunia Zoo Negara


Berikut merupakan gambar di luar muzium lebah . Disebabkan terlalu ramai blogger dan keluarga blogger ditambah lagi cik iena sedang menjaga anak kepada salah seorang blogger jadi cik iena tidak dapat masuk ke dalam untuk melihat yang lebih lanjut jadi cik iena cuma selfie di luar muzium lebah sedunia sahaja.

Muzium Lebah Sedunia

Muzium Lebah Sedunia

Muzium Lebah Sedunia

Muzium Lebah Sedunia


 
Baca Cerita lain cik iena dan #kelabbloggerbenashaari di Zoo Negara
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/Taman-Rama-Rama-Zoo-Negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pusat-hornbill-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/akuarium-tunku-abdul-rahman-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pertunjukan-haiwan-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/muzium-lebah-sedunia.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/giant-panda-convention-centre.html 
 
 
 
Website :


Online Ticketing Website







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Pertunjukan Haiwan Zoo Negara


Pertunjukan Haiwan Zoo Negara


Aktiviti yang tak boleh dilepaskan apabila ke ke zoo negara adalah  animal show yang bertempat di Show Amphitheatre . Waktu persembahan adalah setiap hari, jam 11.00 pagi & 3:00 petang / 3:30 petang (Jumaat). Pelbagai pertunjukan haiwan seperti singa laut, ular,burung, ,burung kakak tua dan lain-lain.
Pertunjukan Haiwan Zoo Negara



Waktu pertinjukan yang ditunggu-tunggu telah pun tiba. So, memang seronok melihat persembahan haiwan-haiwan yang telah dilatih bersama pengacara yang sangat berbakat dan pandai menambat hati penonton. Kagum betul melihat telatah singa laut yang bernama dombi dan dombut serta burung kakak tua yang membuat persembahan.   
Sebelum persembahan haiwan berlansung, maskot panda akan mengutip derma daripada para pengunjung dan pengunjung boleh bergambar bersama maskot panda tersebut.
Pertunjukan Haiwan Zoo Negara

Pertunjukan Haiwan Zoo Negara


Semasa menunggu persembahan haiwan, cik iena di datangi oleh seorang budak lelaki comel putih gebu. Pada awalnya cik iena tidak tahu dia adalah anak daripada salah seorang blogger iaitu kak julia johari.  Qaiser Ilman nama di beri sungguh comel sekali. Telatah nya membuat kita senang hati. Hari ini 31 ogos 2015 merupakan ulang tahun kelahiran Qaiser yang ke 3 tahun . Happy Birthday sayang dari kak iena :)
EHh kak iena ke aunty iena. Nak feeling-feeling muda panggil kakak lah ye (^_~)


Pertunjukan Haiwan Zoo Negara

Pertunjukan Haiwan Zoo Negara

Pertunjukan Haiwan Zoo Negara

Pertunjukan Haiwan Zoo Negara



Nota : Video penuh pertunjukan cik iena upload selepas balik KL yer.Internet slow di kampung :)



 
Baca Cerita lain cik iena dan #kelabbloggerbenashaari di Zoo Negara
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/Taman-Rama-Rama-Zoo-Negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pusat-hornbill-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/kelab-blogger-ben-ashaari-bloggers-day.html?m=0 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/akuarium-tunku-abdul-rahman-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/pertunjukan-haiwan-zoo-negara.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/muzium-lebah-sedunia.html 
 
http://www.ienaeliena.com/2015/08/giant-panda-convention-centre.html 
 
 
 
Website :


Online Ticketing Website


 
 






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve