Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Accessories Untuk Hari Raya




Penampilan seseorang akan kelihatan lebih menarik jika pakaiannya dipadankan bersama "matching
accessories". Bagi wanita, aksesori adalah antara fashion item yang  penting bagi mereka.Sesetengah jenis aksesori mungkin kelihatan kecil dipandangan mata tetapi ianya mampu memberikan perubahan yang agak significant keatas penampilan seseorang wanita agar kelihatan lebih bergaya  dan lebih berkeyakinan dengan penampilannya.
 

pic credit to hijab by emma maembong

pic credit to hijab by emma maembong




Jika anda adalah seorang pencinta fesyen dan sering mengambil tahu akan trend atau berita fesyen terkini, pastinya anda tahu terdapat banyak jenis aksesori di luar sana. Antaranya ialah jewellery, eyewear, belts, scarves dan hair accessories untuk wanita.












Sama seperti fashion item yang lain, anda boleh dapatkan banyak jenis aksesori dalam pasaran. Tidak kiralah sama ada ianya kecil atau besar, pastinya mereka mempunyai kegunaan dan memberi erti yang berbeza. Setiap aksesori yang dipakai juga boleh melambangkan keperibadian seseorang wanita.

Sebagai contoh seorang wanita yang suka memakai aksesori yang besar atau warna-warna yang agak terang, wanita itu adalah wanita yang berani menonjolkn diri dan mempunyai daya keyakinan yang tinggi

ehem ehem nak cakap diri sendiri lah tu cik iena (^_~)

Apa apa pun kita sendiri perlu yakin dengan apa yang kita pakai barulah kita rasa cantik gituw..bila dah pakai aksesori tu jangan lah dok belek2 depan orang ramai yer. Jalan lah penuh comel dan yakin (^_~) 
cik iena guna hair clip kat tudung

ahaha buat muka diva siket  sambil catwalk (^_~)
Yang penting yakin okeyhh  .

tak semestinya catwalk kat fashion show je okey , cik iena kalau da pakai heels automatik catwalk sampai member tegur tak payah la catwalk kat sini huhu
tapi cik iena catwalk jugak tapi bukan lah catwalk mcm fashion show tu ..over  pulak kan.
Apa yang penting posture badan korang jalan tu pon melambang kan identiti korang.Takmau jalan bongkok2 tau nampak macam kita tak yakin dengan diri sendiri.
wahh colour block betol kan..yeayy yang penting yakin..nie cik iena guna hairben & hairclip as accessories untuk tudung & pakai belt utk aksesori baju (^_~)

Haishh cik iena nie dah terbawak pulak apa yang dibelajar dalam modelling class (^_~)
okay2 kita sambung topik asal ;)
Hari Raya Aidilfitri bakal menjelma tidak lama lagi dalam masa kurang daripada dua bulan sahaja. Banyak persiapan sudah mula dilakukan oleh orang ramai. Bagaimana pula dengan anda? Sekarang kita masih mempunyai masa untuk membuat persiapan bagi menyambut Lebaran.

Seperti kebiasaannya pada waktu beginilah kita akan mula mencari baju raya dan mungkin ramai sudah lama membuat tempahan baju raya sebenarnya. Jika tahun lepas baju raya 2013 di dominasi dengan baju kurung peplum moden namun untuk koleksi baju raya 2-14 terkini mungkin baju kurung moden lace akan mencuri perhatian.
  
 
Tidak kiralah apa pun pilihan baju raya anda, pastikan untuk tahun ini anda padankan pakaian tradisional anda dengan matching
accessories yang sesuai seperti rantai, anting-anting, cincin, bracelet atau skarf. Penampilan anda di pagi raya pastinya akan kelihatan lebih anggun bergaya.

Pilih aksesori yang boleh dipakai bukan sahaja untuk majlis-majlis istimewa malah cukup versatile untuk digayakan pada hari biasa juga.

Hadiri rumah terbuka atau pergi bergaya kerumah sanak saudara dengan bajukurung dipadankan bersama women accessories, clutch atau tote bag berserta sepasang kasut tumit tinggi untuk gaya yang glamorous.

Anda pasti akan menjadi bahan pujian teman-teman yang melihat!

dimana nak dapatkan aksesori?

soalan senang je kan. kat kedai aksesori lah kan
TAPI sekarang ni kan dunia dihujung jari jer tau
kita boleh je boleh beli secara online
klik klik hah esok lusa barang da dapat
cik iena memang suka beli online sebab cik iena takde masa nak keluar
weekly kerja as programmer weekend buat part time modelling & make up & amek tempahan jahit manik tuk butik pengantin. Huh super duper bz.
so untuk anda2 yang bz mcm cik iena nie boleh lah beli secara online di ZALORA
macam2 ada tau kat zalora
Tapi kt sini cik iena nak cakap pasal aksesori gituh

          meh tgk siket menu tuk accessories
cik iena print screen
 (^_~)

http://www.zalora.com.my/women/accessories/

 Ni baru katageori aksesori
ade banyak lagi yg d jual kat zalora
jom tinjau sub2 catagories tuk accessories


JEWELLERY

http://www.zalora.com.my/women/accessories/jewellery/


EYEWEAR

http://www.zalora.com.my/women/accessories/eyewear/


                                            BELTS

http://www.zalora.com.my/women/accessories/belts/

 SCARVE

http://www.zalora.com.my/women/accessories/scarves/

Memang banyak  aksesori kat zalora . Nak print screen semua pitam cik iena (^_~)
Banyak sangat ;)

Jangan lupa tinjau2 yer kot ade yang berkenan di hati.
Boleh lah pakai tuk raya ni.







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Skynet's Bad Service : Setelah 5 hari status "OUT FOR DELIVERY"


Alhamdulillah,
setelah 5 hari "OUT FOR DELIVERY" akhirnya sampai jugak.
Jauh kot pandan cahaya dengan skynet tu.kene dayung sampan,naik turun bukit 
(^_~)
kalau pos laju pon, pos arini esok sampai
skynet 
Pos jumaat , jumaat jugak dapat tetapi jumaat berikutnya ya
So awas pada peniaga online diluar sana adalah digalakkan untuk tidak menggunakan skynet demi untuk menjaga customer anda.
If customer beli barang dapat lambat, korang rase customer tu nak beli lagi ke?
kalau korang pon mesti taknak kan
So pepandai lah pikir yer
Kalau cik iena mmg cik iena taknak beli lg dh dgn penjual online yg guna skynet
macam haram servis
talifon banyak kali
cakap baek kami akan hantar
tapi tak jugak hantar
hari ni adik cik iena tlg call kan skynet
ape lagi kene marah pulak skynet dgn adik cik iena
baru lah nak hantar betoi2
pasni kene suh adek call lah
since ari rabu call, cakap nk post tak post gak
ari kames mmg bnyk kali la call
sampai ke ptg
pon cakap akan anta ari kames jugak
konon la
macam haram
penipu nak mampos skynet
hari jummat yg dapat brg
tu pon selepas di maki lagi
memang super duper bad service lah
5 hari "OUT FOR DELIVERY"  baru sampai
kene naek sampan kot dayung sampan baru sampai
(^_~)





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Skynet’s bad service - customer service for branch 0361841188 very rude


Super duper bad service lah skynet,semalam call ingatkan blh dpt brg smlm,rupanya tak dpt jugak. Tapi status "OUT FOR DELIVERY". 
Seller hantar barang hari jumaat lepas(6 jun 2014) sampai harini status sama 
"OUT FOR DELIVERY".
 Harini call lg, HQ bagi number branch suruh call branch.
Bila call branch 0361841188 , 
punyalah lama nak angkat phone. Bila dah angkat suruh tunggu kejap. 
Lama gile tunggu, dah lama tgu dgr suasana opis tu lepastu dia terus matikan talifon. 
Very RUDE. cik iena call hq lg.
 hq cakap dia pon berinteraksi dgn branch guna email dia dah email ke branch suruh hantar barang hari ni. 
yg data2 dalam sistem tu branch yang isi kalau cik nak tau kenapa "OUT FOR DELIVERY" tapi barang x sampai cik kene call branch. 
cik cuba call lagi selepas sejam kalau cik nak tau status sebenar dan cik cuba tanya kenapa dorang matikan phone, sepatutnya tak boleh matikan phone bila customer on line. 
 
Hurm saket hati betul la
kurang ajar btul branch tu

 

 
kepada anda2 yg jual barang online tu jangan lah pakai skynet yer
lembab giler, nanti akan bg kesan negatif jugak kat biz
sekali org beli, sampai lambat
pastu taknak beli dah
setakat nie yg cik iena beli online
pos laju mmg ok la
skynet asyik problem je 
 
tgk kat fb siap ade fanpage 

STOP Use Skynet Courier Malaysia

 

 

 

 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Adik request sambal udang tuk sahur

Opss memalam masak tuk adik nak sahur esk..
Pijau nye tangan, basuh cili yg d masak tu.pijau plak.sblm ni tak pijau pun T___T
Arini cili nye pedas sgt tu pijau kot.
Cam mane nak ilang pijau eyh.

Esk adik nak puasa nisfu sya'ban
Cik iena xley join hihi cuti umum (^_~)
Esk pn cik iena tak bwak bekal..opismate da pesan ari kames xyah masak, nk blanje makan yeayy .
Nak belanja makan ade makna tu kan kan kan.

Wokiess selamat berpuasa pd yg berpuasa esok (^_~)

SkyNet Courier Shipment Tracking


Pernah tak korang ada masalah dengan skynet nie ? cik iena ada beli barang dgn groupon. Pihak groupon kata dah pos, dia bagi tracking number 
bile cek dekat website skynet , dah "out for delivery" since monday 
yang pelik nya kat rumah tu ade je org, 
kenapa barang tak sampai kan 
pelik betul cik iena call skynet. 
dia cakap kedua2 barang cik iena masih ade dgn dorang, 
belum keluar buat penghantaran lagi 
cik iena bg tau dia dalam sistem tulis monday n tuesday
 status dia "out for delivery"
 budak tu cakap ouh tak tak 
tidak cik ,dalam sistem yang saya cek barang cik 
masih belum keluar untuk penghantaran 
hari ini dijangka keluar untuk penghantaran 
so ape guna shipment tracking tu yer 
yang masuk data tu masuk ikut sesuka hati je ke ???? 
 
 
sebelum cik iena call, hari rabu takde ape2 status. 
cik iena call pkl 10.54 pagi, 
pkl 11.01 AM dh update status "out for delivery" 
hope dapat lah barang hari ni 
 lepas ni kalau beli barang online 
kene tanya dlu pakai courier ape 
kalau skynet tak mo beli 
T___T





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve