CABARAN 30 HARI | DAY 25 : BERITA TERKINI HARI INI YANG ANDA BACA


BAYI CEDERA DISERANG BIAWAK AIR,
itulah berita terkini yang cik iena baca hari ini.
Today cik iena ade meeting memang tak online sangat sebab meeting dekat office client then balik office sambung kerja.
 


 


Kejadian ni berlaku pada 22 september 2014.
Tapi cik iena baru terbaca hari ini.
Almaklumlah sibuk kerja. Takde masa nak tengok tv tengok berita.
hehe
 
Kesian nye tengok pi baby nie
comel pulak baby tu
 




Hah nie biawak yang serang baby tu kot
tengok dekat  SINI
besar lah jugak


 Berita Penuh sila baca
 
http://www.sinarharian.com.my/semasa/bayi-lapan-bulan-cedera-diserang-biawak-1.319302 
 
http://www.omaq.org/v3/info-bayi-lapan-bulan-cedera-diserang-biawak/ 
 






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

AK NOODLE HOUSE ONE UTAMA


Assalammualaikum,
selamat tengah hari.
Today cik iena lunch jauh siket..
pagi tadi meeting dengan client dekat bandar utama damansara.



Habis meeting, 
Client belanje lunch dekat one utama..
boleh lah jalan2 cuci mata
(^_~)


Cik iena makan lo si fun soup je
and apple juice



Terima kasih reese 
belanja makan hari ni

first time datang meeting dekat office longtail sdn bhd
datang berdua je dgn
my project manager 
enchek ahmad farhan



Hah tu dia da bayar parking dah..
Nak balik office dah
(^_~)

Daaaaa







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 24 : RUMAH IMPIAN ANDA


 
Semua orang sudah pastinya mengimpikan rumah yang besar dan selesa,
begitu juga dengan cik iena. Nak mencapai tu mungkin tunggu dah kawin kot,share beli dengan enchik suami.
Now cik iena dah ada rumah yang beli sendiri.
Rumah dua tingkat jugak.
Tapi rumah teres dua tingkat kos rendah je
(^_~)
itu jelah yang cik iena mampu beli.
Tapi rumah tu dekat Batang Kali,
Cik iena duduk KL.

So Rumah tu bagi familly duduk.

Tapi kan, cik iena berangan nak macam rumah dalam gambar tu.
Lebih kurang lah.

Insya Allah kalau ade rezeki tak kemana kan
Work Hard Cik iena
(^_~)

walaupun sibuk di office cik iena nak tulis jugak untuk cabaran 30 hari kelabbloggerbenashaari.
Okiesss ..
cik iena masih di office nie
nak sambung kerja





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Day 2 at Pulau Pinang: MAKAN2 DI GURNEY DRIVE, PULAU PINANG


 
Hari kedua di  pulau pinang (khamis-18/09/2014) .
Selepas berjalan di street art, jalan armenian.
Destinasi seterusnya
Cik iena pergi makan di gurney drive
 







cik iena minum air kelapa
and makan laksa peneng


Laksa dia mmg sedap giler
beli kat sini




penang famous laksa..memang sedap..

Okies 
ini pasembor yang dalam program supper @tv9 kaka






Slepas makan
kak ti shopping lagi
hehe





Lepas  makan and shopping
balik apartment..
solat jamak takhir
and tidur..
esok nye nak sambung pusing2 pulau pinang lagi
(^_~)
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Day 3 at Pulau Pinang:The Penang Butterfly Farm, Jalan Teluk Bahang, Pulau Pinang



 
 
Hari Ketiga di Pulau pinang (jumaat-19/09/2014)
Mengikut perancangan,
Destinasi pertama hari ke tiga adalah kek lok si atau pun lebih dikenali dengan pagoda.
  Member cik iena nak cari tempat shopping dekat kek lok si tetapi malangnya kami tak jumpa..
maka nya plan berubah kepada taman rama rama..
Tiket untuk dewasa RM 18
 
 

tiket utk 2 dewasa 2 kanak2 RM46

 
 
okies 
jom tengok gambar
 
 
 
 















































Wokies
sila jangan muntah darah bile cik iena dah mula keluarkan monopod
selfie, wefie je lah kerja nye















6





































































Selesai bersiar siar di taman ram rama,

Kami singgah solat then cari kedai makan,
lapar wooo

Hajat asal Nak cari char kuey teow dekat tanjung bungah
yang dalam program supper @ tv9 by kaka tu

Tapi Malangnya tak jumpa
Jumpa kedai makan melayu ni
Nasi berlauk
ok lah kan









 kedai ni terletak dekat atas bukit, seberang jalan dekat masjid tanjung bungah.
Lupa pulak apa nama masjid tu.
masjid tu tepi pantai je
kalau tak silap masjid terapung orang panggil

Makanan kat sini semua nya sedap2
terutama SAYUR
haa pencita sayur amek gambo sayur je la









nyum2
menarikkan sayur dia haha







Selesai makan.
cik iena pun balik ke apartment.
Berehat.
Konon nya malam nak ke night market.
Tapi......

Tuggu next entry
(^_~)
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve