Grab The Promo

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015




Selepas menghadiri Majlis KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal , cik iena sempat menghadirkan diri ke program kerja amal bersama 1charity.  Lawak betul dengan skirt kembangnya datang buat kerja amal. Sediakan makanan buat golongan yang memerlukan dan gelandangan. 


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015
Walaupun agak penat menghadiri majlis KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal namun cik iena gagahkan jua untuk ke program kerja amal tersebut. Program ini diadakan setiap minggu pada hari khamis dan jumaat pada pukul 10 hingga 12 malam bertempat di Bank Muamalat Jalan MElaka. Pada minguu ini bersamaan hari raya aidil adha program ini tidak dijalankan kerana sukarelawan-sukarelawan pulang berhari raya. Insya Allah  1 dan 2 Oktober akan berjalan seperti biasa. 



Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015
Sukarelawan sedang menyediakan makanan |Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 10 September 2015


Kepada anda yang berminat untuk menjadi sukarelawan amatlah dialu-alukan . Tiada syarat dikenenakan untuk menjadi sukarelawan cukup sekadar anda turut sama hadir membantu menyediakan makanan buat golongan yang memerlukan disamping sedikit peraturan yang perlu di patuhi untuk menghormati golongan gelandangan dan yang seantara dengannya iaitu tidak mengambil gambar mereka atau pun mengambil gambar suasana disana menggunakan flash sehingga ketara maneampakkan raut wajah mereka . Setiap mereka yang datang mengambil makanan ada masalah yang tersendiri . Kita perlu hormat mereka supaya tidak menyebarkan gambar mereka secara jelas.


Kepada yang berminat boleh hadir di bank muamalat jalan melaka, belakang lrt masjid jamek aliran kelana jaya pada pukul 10 malam, setiap hari khamis dan jumaat. Kepada yang berminat untuk memberi sumbangan makanan juga amatlah dialu-alukan tetapi anda dikehendaki menghubungi pihak kami terlebih dahulu supaya tidak berlaku pembaziran makanan.




HELP THE POOR :- Remember even the smallest of gifts like a piece of bread given to them may be the reason Allah forgives you and enters you into Jannah.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Siapa saja di antara orang mukmin yang memberi makan saudaranya sesama mukmin yang lapar, nescaya Allah akan memberinya buah-buahan syurga. Siapa saja antara orang mukmin yang memberi minum saudaranya sesama mukmin yang dahaga, nescaya Allah akan memberinya minuman Rahiqul Makhtum.

(Hadis Riwayat at Tirmizi)





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal



KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal

Baru-baru ini KFC Malaysia telah meganjurkan sebuah peraduan di Instagram bersempena Sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia yang bertemakan #sehatisejiwa. Dimana peraduan itu telah berlangsung bermula dari 1 Ogos sehingga 3 September 2015. Peraduan ini telah menerima sambutan yang sangat menggalakkan.
KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal
KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal


Tanggal 10 september 2015 , bertempat di The View, Roof Top, G Tower Hotel, KL,  KFC  telah mengadakan satu majlis untuk meraikan para pemenang peraduan tersebut. Cik iena turut sama di jemput untuk memeriahkan majlis tersebut yang diberi nama KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal.

View, Roof Top, G Tower Hotel, KL
cik iena di View, Roof Top, G Tower Hotel, KL



Melalui peraduan tersebut , peserta dikehendaki mengambil gambar secara bersendirian atau berkumpulan beserta pesanan makanan yang di beli melalui KFC Delivery hotline atau laman web mengikut kreativiti memasing . Gambar yang dimuat naik perlu membawa pengertian “ Sehati Sejiwa “ bersempena dengan tema kemerdekaan tahun ini .
Pemenang kontes KFC Delivery #sehatisejiwa
Pemenang kontes KFC Delivery #sehatisejiwa


Gambar para peserta yang bertanding dalam peraduan ini telah dinilai melalui gambar kretif berkaitan dengan KFC Delivery dan slogan yang  terbaik. Seramai tiga pemenang utama telah memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM 1500 ( Johan ), RM 1300 ( Naib Johan ) dan RM 1000 ( Tempat Ketiga ) . Manakala 7 lagi telah mendapat hadiah saguhati berupa wang tunai sebanyak RM 200 setiap seorang . 
KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal
Cik iena bersama Scha Alyahya



KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal
cik iena bersama Awal Ashaari





Pelbagai aktiviti yang menyeronokkan telah diadakan termasuk cabutan bertuah, face painting, dan juga pelbagai permainan yang menghiburkan . Sesi ramah mesra dengan selebriti jemputan iaitu pasangan suami isteri popular Scha dan Awal adalah acara yang paling meriah. Telatah Awal dan Scha sangat mencuit hati para hadirin yang hadir. Sifat ramah mereka menambahkan lagi kemeriahan majlis tersebut.


KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal
Permainan bersama artis KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal



Gambar bersama rakan blogger yang turut hadir di majlis KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal
Gambar bersama rakan blogger yang turut hadir di majlis KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal




KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal
KFC #SehatiSejiwa Bersama Schawal

Terima kasih di ucapkan kepada KFC kerana sudi menjemput cik iena dan rakan-rakan untuk memeriahkan majlis ini. Mohan jangan segan silu jemput lagi  (^_~)
 Website : www.kfcdelivery.com.my
Hotline  : 1300-222-888

Gambar Kredit Kepada  : www.feeqsays.com


Live Update


A video posted by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


A video posted by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


A video posted by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on



A video posted by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


#TravellingBeruang campaign


#TravellingBeruang Adalah kempen untuk mengumpul dana dan sokongan untuk kanak-kanak Malaysia yang disahkan menghidap penyakit kanser. #TravellingBeruang comel telah melawat pelbagai negara setakat ini untuk menjadi mata dan telinga  kanak-kanak berpenyakit kanser yang tidak mampu untuk melakukan perjalanan, dan kini  #TravellingBeruang boleh didapati  di penerbangan AirAsia! . Ianya dijual dengan Harga RM65

Semua hasil daripada #TravellingBeruang akan disalurkan terus kepada MAKNA untuk membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik yang mana keluarga mereka  tidak mampu membayar rawatan kanser yang mahal.

Hanya ikut langkah-langkah mudah di bawah: -

1) Muat turun  gambar #TravellingBeruang kempen karya seni diatas dan muat naik ke dalam akaun Instagram anda

2) Kongsi bagaimana anda boleh meningkatkan kesedaran tentang kanak-kanak yang dijangkiti  kanser melalui #TravellingBeruang comel ini dalam kapsyen anda

3) Sertakan hashtags #TravellingBeruang #AABCTravellingBeruang dan hantar!


Nota Blog : Insya Allah 14 oktober 2015 cik iena akan travel ke luar negara dengan menggunakan Air Asia. Cik iena akan support kempen ini dengan membeli #TravellingBeruang dalam flight nanti :)



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming di Amel Fawz Beauty & Spa




Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming di Amel Fawz Beauty & Spa


Mesotherapy Vshape Lifting & Firming adalah rawatan untuk membantu membuang lemak di sekitar wajah, dagu dan leher.Ia akan memberi kesan kulit yang tegang dan anjal serta merta selepas rawatan.Disamping itu ia nya membantu mengurangkan kedutan pada wajah dan membentuk wajah agar kelihatan runcing.




Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming di Amel Fawz Beauty & Spa
yeahhh ini lah Amel Fawz Beauty & Spa

Rawatan ini sering di lakukan oleh Artis-artis Malaysia untuk mendapatkan dagu yang runcing tanpa suntikan dimana rawatan ini menggunakan teknik urutan khas, dan mesin urutan khas bagi membantu membentuk dagu agar kelihatan runcing. Namun untuk mendapatkan hasil dagu yang runcing anda memerlukan rawatan yang berterusan.


Amel Fawz Beauty & Spa
Amel Fawz Beauty & Spa


Pada anda yang baru mengamalkan rawatan ini, adalah di cadangkan untuk melakukan rawatan ini tiga kali berturut-turut dimana ianya dilakukan seminggu sekali. Bermaksud dalam masa tiga minggu. Anda perlu melakukan sekali seminggu rawatan ini secara berturut. Kemudian di ikuti dengan rawatan dua minggu sekali selama sebulan, bermaksud dalam sebulan itu anda melakukan rawatan ini dua kali secara berturut. dan seterusnya anda hanya perlu melakukan rawatan ini sebulan sekali bagi mengekalkan keruncingan dagu anda.


Amel Fawz Beauty & Spa
keadaan bilik rawatan



Menarik bukan, tanpa perlu suntikan kolagen dan botok anda boleh mendapatkan dagu yang runcing hanya menggunakan teknik urutan khas beserta mesin urutan khas untuk membentuk dagu anda agar kelihatan runcing. Kebanyakan wanita mengamalkan rawatan ini di Amel Fawz Beauty & Spa . Rawatan ini jarang ditawarkan di Spa Lain . Artis juga turut melakukan rawatan ini di sini. Nak tau artis mana, jom lah pergi Amel Fawz Beauty & Spa . Servis yang ditawarkan memang terbaik. Layanan yang cukup baik daripada pekerja dan juga pemilik Amel Fawz Beauty & Spa .


Amel Fawz Beauty & Spa
selepas sesi rawatan, cik iena bersama pemilik Amel Fawz Beauty & Spa  dan miza (rakan blogger)





Jutaan terima kasih di ucapkan kepada pemilik Amel Fawz Beauty & Spa  kerana sudi melayan cik iena, mengurut sendiri wajah cik iena. Wah cik iena terharu sangan, pemilik Amel Fawz Beauty & Spa , Puan Azliana Yusof  yang membuat rawatan itu sendiri. Memandangkan ramai pelanggan yang hadir ketika itu dan ada salah seorang pekerja tidak sihat maka Puan Azliana Yusof    sendiri turun padang untuk memberi khidmat buat pelanggan. Sangat bagus bukan. Boss yang baik okay.



Amel Fawz Beauty & Spa
bersiap sedia untuk baring di sini yeahh



Okay jom baca sedikit prosuder ketika cik iena melakukakn rawatan ini.




Procedure:


1. Cleansing Milk
2. Facial Cleanser
3. Face massage with face massage cream by hand (10mnt)
4. Face massage with lifting & firming serum by Mesotherapy machine (15mnt)
5. Firming & Lifting Mask
6. Ultrasonic with Lifting & Firming Serum
7. Skin Activator Spray for Lifting & Firming
8. Moisturiser

RM200 per treatment


Langkah yang buat cik iena rasa nak tidur bila Puan Azliana Yusof urut wajah cik iena dengan tangan. Rasa seronok pulak orang belai muka kita kan. Kemudian langkah paling penting urutan menggunakan Mesotheraphy machine, hehe cik iena penggeli.

Mula-mula terkejut.Ada rasa macam kebas-kebas enjit semut gitu. Kalau tak rasa macam tu maknanya mesin tu tak bertindak balas la kan.
Selepas Puan Azliana Yusof melakukan urutan tersebut pada bahagian kanan wajah cik iena. Cik iena lihat sendiri hasilnya. MEmang jauh perbezaan pipi kanan dan kiri cik iena. Pipi kanan yang telah di urut semakin kurus dan runcing ke dagu.

Wahhh suka nya cik iena. Tapi cik iena tak boleh nak selfie  sebab semasa rawatan , pelanggan berkemban je. Pelanggan di berikan baju kemban khas. Aahahahha seksi tau. Makanya cik iena tak boleh lah nak ambil gambar. Seksi banget :D
Selepas tu cik iena di pakaikan mask. Okay cik iena tidur terus. Best, sejuk je.



Firming & Lifting Mask
Firming & Lifting Mask, ahaha cik iena tidur waktu ni, gambar diambil oleh pihak spa
Selepas bukak mask ni, memang rasa sangat segar tau, kulit pun rasa lembab, tegang. Lepas tu wajah cik iena di  semburkan dengan Skin Activator Spray for Lifting & Firming dan kemudian krim pelembab. Adoi memang toing-toing kulit lembut macam iklan baby. Itu antara kesan terawal yang cik iena dapat sejurus selepas rawatan. Kulit rasa tegang , anjal dan lembut. Blackheads cik iena hilang serta merta okay. Bersih hidung cik iena.Dah takde rasa keras-keras blackheads kat bahagian hidung. Memang licin dan lembut je bahagian hidung cik iena yang keras ade blackheads tu. Eh tapi dalam gambar memang tak nampak pasal cik iena make up kan (^_~)

Okay selain daripada Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming  . Terdapat pelbagai lagi rawatan yang di tawarkan di Amel Fawz Beauty & Spa. Okay boleh rujuk gambar di bawah ya

Amel Fawz Beauty & Spa
okay ni senarai rawatan yang ada, haha cik iena saja selfie nak tunjuk ini lah wajah tanpa make up cik iena selepas rawatan tersebut. Gambar awal-awal tu ada make up simple2. Ouh rawatan ini tak boleh hilangkan eyebags harap maklum. itu kesilapan cik iena sendiri kurang tidur hehe




Okay pada anda yang ingin mendapatkan rawatan ini anda boleh hubungi 0196098400 & 0196688400 untuk tempahan dan pertanyaan .  Amel Fawz Beauty & Spa  terletak di Bukit Jelutung Shah Alam.


Official Page : Amel Fawz Official
Instagram : @amelfawzbeaute 
whatsapp : 0196098400 & 0196688400








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Katalog Avon Kempen 18 2015


Katalog Avon Kempen 18 2015


Hai korang, dah tengok ke belum katalog avon kempen 18 ? Maaf cik iena hampir lupa update katalog terbaru Avon . Okay jom kita tengok promosi-promosi menarik dari avon



Tarikh

15- 29 September 2015

PERCUMA!
Dapatkan 
Risalah Kemuncak 
+ 
Risalah Shop & Earn 
Kempen 19, 2015 Di
BUTIK KECANTIKAN AVON
Senarai Alamat 

berhampiran anda.




Katalog Avon Kempen 18 2015

Katalog Avon Kempen 18 2015


Okay jom tengok lebih lanjut lagi

 
 Katalog AVON kempen 18 2015




 Katalog Sebelum

 Katalog AVON kempen 17 2015

Katalog Semasa Sila Klik
KATALOG ONLINE AVON






Untuk membuat Pesanan secara online
Sila hubungi adik manis

Shila

Atau boleh datang ke mana-mana butik Avon berhampiran anda mahupun dealer-dealer avon berhampiran anda
(^_~)







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve