Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang




Telefilem Travelling Beruang bertujuan untuk berkongsi perkembangan terbaharu serta respons positif daripada rakyat Malaysia setelah dutanya, Ungku Ismail Aziz kembali daripada menjelajah enam buah destinasi bagi menjalankan penggambaran dan kapsul istimewa buat kempen tersebut.


Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang


Enam destinasi tersebut adalah Lombok (Indonesia), Perth (Australia), Siem Reap (Kemboja), Bandaraya Ho Chi Minh (Vietnam), Tokyo (Jepun) dan Chongqing (China) yang juga merupakan destinasi dalam rangkaian Air Asia.



Kempen Travelling Beruang ini dijayakan oleh stesen televisyen rasmi, TV3 serta Air Asia selaku penaja utama dan Altel sebagai penaja bersama. Kempen ini menerima maklum balas yang memberangsangkan terutama dalam penggunaan hashtag #TravellingBeruang dimana salah satu inisiatif kempen ini adalah menyeru supaya orang ramai untuk bergambar bersama patung beruang setiap kali mengembara yang diinspirasikan oleh adik Nurhasmime Abdul Hamid (Mime) penghidap leukemia yang ingin melihat dunia. Sehingga kini lebih 11,521 keping foto berkaitan kempen itu telah dimuat naik menerusi instagram. 


Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang
Turut sama menyokong usaha murni itu adalah para selebriti seperti Fara Fauzana, Elfira Loy, Shukri Yahaya, Azrel Ismail, Fiza Sabjahan, Izreen Azminda, Janna Nick, Nazim Othman dan ramai lagi yang mengambil peluang untuk bergambar bersama ikon patung Travelling Beruang.

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang
Patung Travelling Beruang  dijual dengan harga RM65 mendapat permintaan yang menggalakkan di mana keseluruhan hasil pembelian akan diserahkan kepada Tabung Travelling Beruang MAKNA. Patung yang pada mulanya boleh didapati menerusi wowshopping.com.my kelolaan TV3 dan di Altel Concept Store, kini juga boleh didapati di dalam semua penerbangan domestik dan antarabangsa Air Asia Malaysia (penerbangan AK) sejak awal September sehingga akhir tahun ini.


Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang
Thanks Air Asia :)

Tayangan amal telefilem Travelling beruang diadakan selama dua hari di dua pawagam berbeza. iaitu di  GSC Tropicana City pada 24 Oktober 2015  dan TGV The Mines pada 25 Oktober 2015.Tiket tayangan amal ini  dijual sekitar RM25 menerusi laman wowshopping.com.my di mana sekali lagi semua kutipan itu akan disalurkan terus ke Tabung Travelling Beruang MAKNA. Anda juga boleh mendapatkan tiket secara walk in di kaunter informasi The Mines, tetapi anda perlu hadir satu jam lebih awal daripada tayangan iaitu pukul 1 Untuk membeli tiket sebelum tayangan bermula. 
Telefilem Travelling Beruang ini juga akan disiarkan di TV3 pada 31 Oktober 2015 Jam 9 Malam untuk bahagian pertama manakala bahagian kedua pada 2 November 2015 Jam 9 malam .


Inisiatif kempen dan simbolik harapan pesakit kanser kanak-kanak yang disandarkan kepada patung beruang itu juga tidak akan terhenti kerana patung asal yang sebelum ini dimiliki Ungku Ismail Aziz akan ditukarkan kepada pemilik baru iaitu Cik Aireen Omar, Ketua Pegawai Eksekutif, Air Asia Berhad. Cik Aireen Omar akan menyambung pengembaraan bersama patung tersebut sebelum tugas tersebut diserahkan kepada pengembara-pengembara yang seterusnya. Patung itu diramal bakal menjadi legasi kepada kempen ini.

Perjalanan penuh inspirasi Ungku Ismail Aziz di enam destinasi tajaan Air Asia dan maklumat lanjut mengenai kempen ini boleh didapati di laman web rasmi www.travellingberuang.com.my

Tayangan Amal Travelling Beruang GSC Tropicana City 24 Oktober 2015

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang


Cik iena telah di jemput oleh pihak Air Asia untuk turut sertai tayangan amal ini pada 24 Oktober 2015 bertempat di GSC Tropicana City . Setelah menonton bahagian pertama cerita ini cik iena rasa bersemangat dan tidak sabar untuk menonton bahagian dua pada 2 November 2015 jam 9 malam di TV3.  Tak sabar untuk mengetahui kisah selanjutnya tentang Aisyah dan juga chot yang menghidap Kanser . Pada yang ingin menderma dan meyaksikan tayangan ini awal. Anda boleh lah hadir tayangan pada 25 Oktober 2015 ini. Sambil menonton sambil menderma tau. Tiket berharga RM25 akan di derma kepada MAKNA.


Okay jemput cuci mata tengok sebahagian gambar cik iena di sekitar majlis tayangan amal tersebut. Selebihnya akan dikemaskini. Internet slow di kampung T____T . Selepas selesai event tadi, cik iena keluar makan then balik rumah packing barang and balik kampung. Sampai kampung mestilah luang masa bersama keluarga. Selepas semua tidur baru bukak laptop nak update sebabnya esok ade lagi satu tayangan amal. Nak Inform kat korang2 kot ada yang tak tau lagi ke kan. Eh esok ape, hari ini kalau ikut tarikh lalallala. Tadi pun masa makan ada orang tahan cik iena bertanya tentang travelling beruang. Tiba-tiba dengan semangatnye cik iena bercerita macam mana nak dapat. Beli kat mana dan berapa harga. Okay yang best boleh pulak cik iena tanya soalan kat dorang. Akak tau tak ape tujuan utama kempen ni. ehehe mereka tau dari tv3 tapi tak berapa jelas . Cik iena pun cerita lah. Ahaaa kalau dalam cerita Telefilem Travelling beruang tu cik iena macam Elizad Shariffudin, kuat bercerita (^_~)



Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang



Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang
Add caption

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang

Tayangan Amal Telefilem Travelling Beruang

Esok cik iena sambung update caption dan selebihnya ya.. Masalah internet sangat kura-kura di kampung  T___T




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Kempen #TravellingBeruang


Kempen Travelling Beruang yang dilancarkan sejak Jun lalu telah mendapat perhatian seluruh masyarakat Malaysia menerusi #TravellingBeruang yang diperkenalkan.Kempen ini bertujuan untuk  mengumpul dana bagi membantu pesakit kanser kanak-kanak di Malaysia menerusi Tabung Travelling Beruang MAKNA.


Kempen #TravellingBeruang


Kempen Travelling Beruang ini dijayakan oleh stesen televisyen rasmi, TV3 serta Air Asia selaku penaja utama dan Altel sebagai penaja bersama. Kempen ini menerima maklum balas yang memberangsangkan terutama dalam penggunaan hashtag #TravellingBeruang dimana salah satu inisiatif kempen ini adalah menyeru supaya orang ramai untuk bergambar bersama patung beruang setiap kali mengembara yang diinspirasikan oleh adik Nurhasmime Abdul Hamid (Mime) penghidap leukemia yang ingin melihat dunia. Sehingga kini lebih 11,521 keping foto berkaitan kempen itu telah dimuat naik menerusi instagram.

Turut sama menyokong usaha murni itu adalah para selebriti seperti Fara Fauzana, Elfira Loy, Shukri Yahaya, Azrel Ismail, Fiza Sabjahan, Izreen Azminda, Janna Nick, Nazim Othman dan ramai lagi yang mengambil peluang untuk bergambar bersama ikon patung Travelling Beruang.

Patung Travelling Beruang  dijual dengan harga RM65 mendapat permintaan yang menggalakkan di mana keseluruhan hasil pembelian akan diserahkan kepada Tabung Travelling Beruang MAKNA. Patung yang pada mulanya boleh didapati menerusi wowshopping.com.my kelolaan TV3 dan di Altel Concept Store, kini juga boleh didapati di dalam semua penerbangan domestik dan antarabangsa Air Asia Malaysia (penerbangan AK) sejak awal September sehingga akhir tahun ini.

Kempen travelling beruang ini telah dikembangkan Luas dengan Telefilem Travelling Beruang yang bakal di siarkan di tv3. Untuk mengetahui tentang Telefilem ini KLIK SINI.

Dalam Telefilem tersebut Ungku Ismail Aziz telah melawat enam destinasi. Enam destinasi tersebut adalah Lombok (Indonesia), Perth (Australia), Siem Reap (Kemboja), Bandaraya Ho Chi Minh (Vietnam), Tokyo (Jepun) dan Chongqing (China) yang juga merupakan destinasi dalam rangkaian Air Asia.

Inisiatif kempen dan simbolik harapan pesakit kanser kanak-kanak yang disandarkan kepada patung beruang itu juga tidak akan terhenti kerana patung asal yang sebelum ini dimiliki Ungku Ismail Aziz akan ditukarkan kepada pemilik baru iaitu Cik Aireen Omar, Ketua Pegawai Eksekutif, Air Asia Berhad. Cik Aireen Omar akan menyambung pengembaraan bersama patung tersebut sebelum tugas tersebut diserahkan kepada pengembara-pengembara yang seterusnya. Patung itu diramal bakal menjadi legasi kepada kempen ini.

Perjalanan penuh inspirasi Ungku Ismail Aziz di enam destinasi tajaan Air Asia dan maklumat lanjut mengenai kempen ini boleh didapati di laman web rasmi www.travellingberuang.com.my.



Nota Blog : Cik iena pun dah bawa cik #travellingberuang jalan-jalan ke Chiang Mai & Chiang Rai Thailand . Dan cik iena ada kongsikan gambar di instagram cik iena :) Selebihnya kisah travel cik iena bersama #travellingberuang cik iena akan update kemudian ye. Terlalu banyak gambar. Rambang mata cik iena nak share yang mana (^_~)













iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


aQu - It's Me | Set Penjagaan Wajah Berasaskan air, Buah-buahan dan Tumbuhan


Miliki kulit yang anda impikan selama ini dengan serum yang diformulasi dari gabungan istimewa ekstrak buah bearberry, aloe vera dan ekstrak bamboo. aQu - It's Me  merupakan produk penjagaan wajah buatan Malaysia, yang berasaskan air, buah-buahan dan tumbuhan. dimana ianya selamat, suci bersih dan Halal untuk di gunakan. aQu telah mendapat kelulusan dari KKM dan Halal JAKIM .



aQu - It's Me | Set Penjagaan Wajah Berasaskan air, Buah-buahan dan Tumbuhan Buatan Malaysia



Sangat penting untuk kaum wanita melindungi dan mengekalkan kecerahan semulajadi kulit, terutama sekali dengan cuaca yang panas di Malaysia. Jadi untuk itu cik iena mencadangkan produk buatan Malaysia Berasaskan air, Buah-buahan dan Tumbuhan untuk ada cuba . Produk aQu terdiri daripada Face Wash , Face Scrub , Refreshing Toner , Radiant Moisturiser dan CC Cream SPF 35 . Kelima lima item ini boleh di dapati dengan harga RM 132.90 di Watsons Berhampiran anda dan juga boleh di beli secara online di www.aqu.my . Anda juga boleh membeli setiap item berasingan dengan harga serendah RM20 ke RM35.



Majlis  Pelancaran Rasmi aQu eksklusif di Watsons Malaysia


aQu - It's Me | Set Penjagaan Wajah Berasaskan air, Buah-buahan dan Tumbuhan Buatan Malaysia
Pendaftaran pihak Media

Tanggal 9 Oktober 2015 yang lepas, cik iena berkesempatan untuk menghadirkan diri di Majlis Perlancaran aQu - it's Me di The Royal Selangor Golf Club,Kuala Lumpur . Majlis perlancaran ini cukup meriah dengan kehadiran rakan media dan juga tetamu-tetamu kehormat yang lain.

Majlis  Pelancaran Rasmi aQu eksklusif di Watsons Malaysia
Cik iena bersama rakan blogger Lyssa Faizuren semasa sesi pendaftaran


Majlis  Pelancaran Rasmi aQu eksklusif di Watsons Malaysia


 Dari kiri:
aQu Brand Ambassador; Carey Ng, Miss Universe Malaysia 2013
Adura Kamarul Zaman,Marketing Director of Fountain of Health Sdn.Bhd.
Caryn Loh, General Manager of Trading Watsons Malaysia
Yang Mulia Tengku Mudzaffar Tengku Zaid,Executive Director of Fountai of Health Sdn.Bhd.




Majlis  Pelancaran Rasmi aQu eksklusif di Watsons Malaysia
Set Penjagaan Wajah aQu - It's Me

Majlis  Pelancaran Rasmi aQu eksklusif di Watsons Malaysia
aQu Brand Ambassador; Carey Ng, Miss Universe Malaysia 2013

Majlis  Pelancaran Rasmi aQu eksklusif di Watsons Malaysia
Adura Kamarul Zaman,Marketing Director of Fountain of Health Sdn.Bhd.
Puan Adura Berkata  “We are very proud to be exclusively available at Watsons as this is a major stepping stone for us seeing that our target markets preferred personal  health care store is Watsons. aQu – it’s me is not another skin care product but a product which is made out of natural plant and fruit extracts in which we are particularly proud of as we have only the best ingredients to offer at an affordable price.”




Kekal Berseri dengan 5 Langkah


Kekal Berseri dengan 5 Langkah
Kekal Berseri dengan 5 Langkah

Face Wash - Mencuci Wajah
Face Scrub - Membuang Sel Kulit Mati
Refreshing Toner - Menyerap Minyak
Radiant Moisturiser - Melembapkan wajah
CC Cream - Melindungi wajah dari sinaran UV

Kenapa anda perlu beli dan cuba skin care ini ?

  • mengekalkan KELEMBAPAN kulit
  •  MENYEGARKAN dan MELEMBUTKAN kulit
  •  mengembalikan KEANJALAN kulit
  • menyingkirkan WHITEHEADS & BLACKHEADS
  • menyingkirkan SEL KULIT MATI
  •  mengimbangi TONA KULIT
  • memberi perlindungan UV tambahan
  • mengatasi masalah PENUAAN kulit

Selain daripada itu kelebihan aQu Skin Care ini adalah ianya sesuai untuk semua peringkat umur tidak mengira jantina, sesuai untuk lelaki mahupun perempuan dan yang paling penting sekali ianya sangat jimat dan menguntungkan. harga yang di tawarkan adalah harga mampu milik yang cukup murah . Pelajar pun mampu memiliki set penjagaan ini dimana harga bagi setiap item bermula daripada RM 20 ke RM 35 Manakala harga bagi 1 set penjagaan wajah aQu Skin care adalah RM 132.90 .




STEP 1 : FACE WASH

FACE WASH
FACE WASH


Pembersih yang mencerahkan kulit diperkaya dengan Licorice dan Chamomile ekstrak sesuai untuk semua jenis kulit. Menyediakan pembersihan yang mendalam untuk membuang kotoran dan make-up remover tanpa menanggalkan minyak semula jadi kulit meninggalkan kulit anda dengan cahaya yang sihat semula jadi.

Dapatkan SEKARANG dengan harga RM 25 SAHAJA. 







STEP 2 : REFRESHING TONER
TONER
REFRESHING TONER


Selepas mencuci muka, tekapkan muka secara perlahan dengan Cecair Penyegar aQu. Ia berfungsi mengecilkan liang pori pada muka, membantu menyegarkan dan melembutkan kulit.

Hasilnya ? Mestilah kulit terasa lembut dan berseri !

Dapatkan SEKARANG dengan harga RM 23 SAHAJA.





STEP 3 :  RADIANT MOISTURISER

 RADIANT MOISTURISER
 RADIANT MOISTURISER


Memulihkan kulit semasa anda tidur dengan mengunci kelembapan sehingga 24 jam. Wake- sehingga lembut dan satin kulit licin seperti garis-garis halus dan kedutan dilicinkan keluar.

Dapatkan SEKARANG dengan harga RM 23 SAHAJA.  







STEP 4 : AQU CC CREAM SPF 35


AQU CC CREAM SPF 35
AQU CC CREAM SPF 35



-Memberi pelindungan UV tambahan
-Mengimbangi tona kulit muka
-Mengekalkan kelembutan kulit
-Memberi kesegaran pada kulit sepanjang hari

dan yang paling BEST CC Cream kami sesuai untuk semua kulit dan mengikuti tona kulit muka anda.

Dapatkan SEKARANG dengan harga RM 29.90 SAHAJA.



 

STEP 5 : FACE SCRUB 

FACE SCRUB
FACE SCRUB




Face Scrub amat penting untuk penjagaan kulit muka, kerana ia membantu menyingkirkan blackheads dan whiteheads. Selain itu ia juga berfungsi sebagai pembersih yang menyingkirkan sel kulit mati. Gunakan AQU Face Scrub seminggu 2 atau 3 kali untuk mendapatkan kulit muka yang bersih, tona kulit sekata dah cerah.

Dapatkan SEKARANG dengan harga RM 20 SAHAJA.





aQu - it's Me peneman setia cik iena sewaktu percutian di Chiang Mai & Chiang Rai Thailand 


aQu - it's Me peneman setia cik iena sewaktu percutian di Chiang Mai & Chiang Rai Thailand
SET PENJAGAAN WAJAH AQU CIK IENA BERSAMA TRAVELLINGBERUANG CIK IENA


aQu - it's Me peneman setia cik iena sewaktu percutian di Chiang Mai & Chiang Rai Thailand
INI MUKA TANPA MAKE UP SEBELUM TIDUR, EHE TAK BOLEH TINGGAL AQU IT'S ME (^_~)




aQu - it's Me peneman setia cik iena sewaktu percutian di Chiang Mai & Chiang Rai Thailand
CC CREAM YANG BEST, SENTIASA BAWA

aQu - it's Me peneman setia cik iena sewaktu percutian di Chiang Mai & Chiang Rai Thailand
WHITE TEMPLE, CHIANG RAI THAILAND | BUKAN CC CREAM JE, SEMUA CIK IENA BAWA :)

aQu - it's Me peneman setia cik iena sewaktu percutian di Chiang Mai & Chiang Rai Thailand
HARI TERAKHIR DI CHIANG MAI, POSSING DENGAN AQU DULU :)

Review Dari Cik iena : Semasa awal penggunaan aQu, cik iena memang sedia ada jerawat batu seketul yang mana memang setiap bulan muka cik iena akan tumbuh jerawat sewaktu datang bulan. Tetapi kebiasaannya jerawat biasa. Kali ni agak luar biasa. hadiah sempena set penjagaan wajah baru kot. Cik iena dapat jerawat batu yang cukup besar di dahi . Walau tutup dengan make up still nampak. Tetapi dengan penggunaan set penjagaan wajah aQu ni, jerawat batu cik iena mengecut lebih awal berbeza dengan situasi-situasi sebelum ini jika cik iena ada jerawat batu. Memakan masa yang agak lama untuk kecut. Selain daripada itu kulit cik iena pun terasa lembab dan lembut seperti kulit bayi. Dengan kulit yang lembab dan lembut ini lebih bertambah mudah untuk cik iena mengenakan make up. Senang nak blend make up, nampak cantik dan flawless kulit. Sebelum mengenakan make up, jangan lupa pakai CC Cream dulu tau. Hasil dia memang glowing (^_~)



Okay jemput tonton video  aQu - It's Me




Hubungi aQu Skin Care


Fountain of Health Sdn Bhd (1058337-U)
B-6-2 Jalan Selaman 1,
Dataran Palma, 68000 Ampang,
Selangor, Malaysia

+6019 276 2aQu
+603 4270 5830
+603 4270 7431


Website : www.aqu.my
Email: operation@aqu.my
Facebook: AQU - Skin Care
Instagram: @aqu.official





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Kelazatan Meadow Gold Aiskrim berperisa Mewah !

Meadow Gold Ice Cream RoadShow




Tahukah anda Aiskrim merupakan salah satu sumber kalsium yang baik untuk dinikmati terutama buat ibu hamil. Aiskrim  juga di makan untuk mengurangkan masalah sakit tekak . Disamping itu ianya juga dimakan untuk menenangkan minda bagi mereka-mereka yang mengalami tekanan perasaan ataupun bagi mereka yang sedang bersedih terutamanya buat wanita. Selain itu Aiskrim juga adalah makanan yang digemari oleh kanak-kanak.




Kelazatan Meadow Gold Aiskrim berperisa Mewah dengan harga Murah





Untuk mendapatkan khasiat Kalsium daripada Aiskrim, pemilihan aiskrim yang betul amat penting. Kita perlu memilih aiskrim yang mengandungi susu, lemak dan kalsium untuk mendapatkan khasiat daripada aiskrim yang dimakan. Untuk pengetahuan anda Meadow Gold Ais Krim telah melancarkan empat perisa mewah yang terbaru yang diperbuat daripada produk tenusu sebenar dan bahan-bahan asli yang berkualiti tinggi seperti kacang pecan dan bijian macadamia.





Kelazatan Meadow Gold Aiskrim berperisa Mewah dengan harga Murah


Aiskrim-aiskrim ini sangat sesuai untuk di makan seisi keluarga mahupun bersama rakan-rakan. Kandungan Meadow Gold Aiskrim adalah 750ml dalam satu bekas .








MEADOW GOLD AIS KRIM MELANCARKAN EMPAT PERISA ENAK TERBARU


Koleksi Ais Krim Mewah terbaru ini terdiri daripada empat perisa lazat iaitu Bold Chocolate Decadence, Delectable Caramel Pecan, Heavenly Macadamia dan Lush Red Velvet.
Slogan Meadow Gold adalah “Make Pleasure A Habit” bermakna Jadikan Kenikmatan Ais Krim Sebagai Suatu Tabiat. Meadow Gold Ais Krim  Dibungkus dalam tab premium 750ml dan dijual pada harga RM 21.90 / Tub  Semenanjung Malaysia  . Untuk pengetahuan anda bersempena roadshow yang sedang berlansung, terdapat harga promosi di tawarkan di roadshow-roadshow yang sedang di jalankan.



  Meadow Gold Delectable Caramel Pecan








Nikmati keenakan kacang pecan dan alunan karamel di dalam aiskrim vanila susu yang mewah. Dengan tekstur tersendiri yang lembut dan manis, Delectable Caramel Pecan akan membuktikan ia sukar ditolak oleh mereka yang gemarkan sesuatu yang manis.











  

Review Cik iena : Rasa vanilla yang sungguh menusuk kalbu. Pekat rasa vanilla dia. Memang best. Lemak berkrim disukai ramai. Ditambah pula dengan Caramel pecan yang sememangnya enak . Pasti buat korang nak makan lagi . Err cik iena terbayang-bayang sambil menaip tau keenakan rasa vanilla beserta Caramel Pecan tu (^_~)

Untuk menikmati keenakan aiskrim berperisa vanilla ni, Cik iena ambil aiskrim ni letak dengan air coke. Auchhhhh super duper nyummyyy. Korang mesti cuba okay.



 Meadow Gold Bold Chocolate Decadence










Bersedia untuk menghayati kelazatan aiskrim coklat susu dengan fudge coklat dan juga ketulan coklat. Keenakan yang sukar ditolak dengan coklat yang banyak. Bold Chocolate Decadence adalah sensasi coklat mewah yang menantikan anda untuk menikmatinya!













   Review Cik iena :  Rasa coklat yang begitu enak. Rasa coklat yang kurang manis berbanding jenama lain yang terlalu manis. Bila tergigit ketulan coklat lagi bertambah sedap ouh yeahh





Meadow Gold Heavenly Macadamia








Inginkan pemanis mulut yang enak selepas makan malam? Nikmatilah perisa Heavenly Macadamia, aiskrim vanila klasik yang dipertingkatkan. Diperbuat daripada krim susu segar dan dicampur dengan kacang macadamia panggang, teksturnya yang lembut dan rangup pada masa yang sama, menjadikannya seperti perisa dari langit!







  



Review Cik iena :  Rasa vanilla yang sungguh Lazat, pekat, lemak berkrim. Memang best.Jika dibanding dengan aiskrim vanilla jenama lain. Rasa Aiskrim ni lebih kuat vanilla nya. Memang sedap tau.. Ditambah pula dengan  kacang macadamia yang sememangnya enak . Pasti buat korang nak makan lagi .







Meadow Gold Lush Red Velvet









Disaluti dengan aiskrim coklat baldu merah dan marshmallow, Lush Red Velvet merupakan inspirasi daripada pemanis mulut yang popular dan dijanjikan dapat memuaskan keinginan anda untuk pemanis mulut.
















Review Cik iena : Penggemar Cake Red Velvet pasti menggemari aiskrimni . Rasa Red velvet yang cukup pekat ditambah dengan marshmallow yang cukup enak di padankan dengan aiskrim membuat anda rasa teruja untuk mencubanya (^_~)





Menarik kan ke empat-empat perisa baru Meadow Gold Aiskrim . Keempat-empat perisa tersebut cik iena suka makan kerana rasa kurang manis nya berbanding aiskrim-aiskri  jenama lain. Ditambah lagi tekstur aiskrim yang cukup lembut dan berlemak gituw . Antara keempat nie cik iena terpaling suka adalah....
Okay jom kita buat senaman jari
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
Ehhh penat takkk scroll lalalalalla
Korang rasa yang mana sedap kalau ikut pada komen-komen cik iena 
(^_~)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
Taraaaaaaaaaaaaaa
Cik iena paling suka


Kelazatan Meadow Gold Aiskrim berperisa Mewah dengan harga Murah
 




Meadow Gold Delectable Caramel Pecan




Untuk pengetahuan anda, Koleksi ais krim ini boleh didapati di pasaraya-pasaraya utama di Semenanjung Malaysia. Anda juga boleh mendapatkan nya di roadshow-roadshow yang sedang berlansung dengan harga promosi yang istimewa. Okay anda boleh rujuk di bawah untuk jadual terbaru roadshow Meadow gold Ice Cream :)


JADUAL ROADSHOW



Date Day Time Venue Address
21-25 Oct Wednesday - sunday 10.00am-10.00pm Empire Shopping Gallery "Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor"
26-Oct Monday 8.30am-4.30pm Astro Bukit Jalil "All Asia Broadcast Centre, Lebuhraya Puchong-sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur, Malaysia"
27-Oct Tuesday 11.30am -6.30pm Media Prima Berhad, Sri Pentas "No. 3. Persiaran Bandar Utama, Bandar Utama, 47800 Petaling Selangor"
29-Oct Thursday 11.30am -6.30pm Wisma Ali Bawal "11, Lorong Tandang 51/204b, Seksyen 51, 46050 Petaling Jaya"
3-Nov Tuesday 10.00am-5.00pm UTAR Sg Long "Jalan Sungai Long, Bandar Sungai Long, Cheras, 43000, Kajang, Selangor"
4-Nov Wednesday 11.00am-6.00pm Jaya33 Jalan Semangat, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor


Untuk maklumat lanjut tentang Meadow Gold dan Sebarang perubahan jadual  roadshow yang bakal berlansung dan sedang berlansung , sila layari

Website :  www.meadowgold.my 
Facebook : MeadowGold-MY







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Day 1 | Sawadee ka Chiang Mai


Alhamdulillah, 8.40 am cik iena tiba di Chiang Mai . Perkara perlu di buat setibanya di lapangan terbang adalah membeli sim card yeah 

 Sawadee ka Chiang Mai
Sawadee ka :).. ehh ade awek thai sambut kita bg bunga la 

 Sawadee ka Chiang Mai
Selfie with travellingberuang :)


 
 
 Untuk pengetahuan, Chiang Mai adalah sebuah bandar di pergunungan utara Thailand . Ia adalah  kawasan bandar lama yang masih mengekalkan sisa-sisa dinding dan parit daripada sejarah sebagai pusat budaya dan agama. Ia juga rumah kepada beratus-ratus kuil , termasuk abad ke-14 Wat Phra Singh dan abad ke-15 Wat Chedi Luang, dihiasi dengan ular-ular yang diukir.





Cerita penuh akan cik iena update sekembalinya di Malaysia ya :)


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve