Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Pati HerbaMadu Turunkan Kolestrol Dengan Mudah


Pati HerbaMadu Turunkan Kolestrol Dengan Mudah


Kolestrol merupakan sejenis komponen sterol yang penting dalam metabolisma serta penghasilan hormon. Kolestrol juga penting  untuk tubuh badan kita. Kolestrol bergerak bersama sama dengan aliran darah sebagai lipoprotein. Lipoprotein ni terdiri daripada lemak (lipid) yang diselaputi dengan protein. 

Kolestrol  berperanan membawa tenaga dari hati kepada sel dan mengembalikan tenaga dari sel kepada hati. 


Pati HerbaMadu Turunkan Kolestrol Dengan Mudah



Kolestrol yang keluar dari hati kepada sel dipanggil kolestrol jahat (LDL), manakala kolestrol yang keluar dari sel dan kembali kepada hati dikenali sebagai kolestrol baik (HDL). Bila kolestrol jahat tidak dapat kembali ke hati, maka kandungan kolestrol jahat akan meningkat di dalam darah.


Apakah Bahaya Kolestrol Kepada Kesihatan ?


Masalah kolestrol ni bukan berasal daripada kolestrol semata-mata tapi berasal daripada gabungan beberapa isu yang lain seperti stress dan tekanan darah tinggi.

Bila kita mengalami stress dan tekanan darah tinggi, pengaliran darah termasuk yang mengandungi kolestrol jahat tadi akan meningkat di dalam salur darah (arteri).

Bila tekanan darah semakin tinggi, ia turut akan memberi tekanan kepada dinding arteri. Jika keadaan ini berlarutan dalam tempoh yang lama, dinding arteri akan mengalami keretakan kecil.


Pati HerbaMadu Turunkan Kolestrol Dengan Mudah



Bila kolestrol melalui salur darah ini, kolestrol mudah terperangkap di dalam retakan dinding tersebut. Semakin lama, semakin banyak kolestrol terperangkap dan boleh membentuk plak dan sebagainya serta boleh menyebabkan dinding arteri tersumbat.

Akibatnya, ia boleh menyebabkan serangan penyakit jantung. Penyakit jantung jika kronik, sememangnya boleh membawa maut.




6 Jenis Ramuan Berkesan yang membantu Menurunkan Paras Bacaan Kolestrol. 




1. Bawang Putih

Bawang Putih
 

Bawang putih mengandungi Allicin. Allicin ialah zat anti bakteria yang bertindak sebagai anti biotik semula jadi.

2. Halia
Halia

Halia ini sifatnya panas. Halia menghalang kolestrol melekat pada saluran jantung.

3. Lemon

lemon


Berfungsi sebagai detoks untuk mengurangkan berat badan.  Lemon membantu meningkatkan kadar metabolism badan .
Lemon dapat mengurangkan risiko kolestrol yang berlebihan.

 
4. Pati Cuka Epal

 Pati Cuka Epal


Pati Cuka Epal mengandungi Pectin. Pectin ini yang membantu
untuk kurangkan kolestrol dalam badan.

5. Madu Lebah Asli


Memang tak dapat disangkalkan lagi manfaat Madu Lebah Asli. Sehingga dirakam dalam al-Quran.
“Di dalamnya (madu) terdapat ubat yang boleh menyembuhkan bagi manusia.” – (An-Nahl:69)
.
Madu lebah merawat penyakit jantung dan penyakit dalaman kerana mengandung karbohidrat,
glukosa, fraktose, zat gula tebu, protein, potassium, zat besi, belerang dan fosfor.


6. Kurma

 Kurma
 
Merupakan Makanan sunnah Nabi . Kandungan gulanya 50-57% glukosa.
Bermakna, tenaga yang diserap adalah serta-merta tanpa perlu dipecahkan oleh enzim.
Hebat ciptaan Allah. Kurma mengandungi kalium yang penting bagi fungsi tubuh,
terutama jantung dan pembuluh darah.Jadi, saluran jantung kita dapat selamat dari risiko kolestrol tersumbat.


Pati HerbaMadu Turunkan Kolestrol Dengan Mudah




Kesemua 6 ramuan diatas di blend dan dijadikan 1 cawan masing-masing dan harus di gabungkan dan dimasak dengan sempurna antara 40-60 minit. Gabungannya harus mengikut sukatan yang tepat supaya kadar asid seimbang. Paling penting ramuan ini harus di tapis sempurna tanpa ada sedikit pun hampas kerana boleh menyebabkan masalah pada buah pinggang. Nampak macam sukar untuk menghasilkan ramuan ini tapi anda jangan bimbang kini ianya boleh di dapati di pasaran . 

 
Pati HerbaMadu di rumuskhas dari 6 ramuan diatas bagi mengatasi masalah kolestrol dang juga masalah-masalah lain.


Kekal Sihat, Cergas dengan Pati HerbaMadu

 

Pati HerbaMadu Turunkan Kolestrol Dengan Mudah

 


Pati HerbaMadu merupakan produk keluaran Clear Herbs Sdn Bhd dan Clear Herbs Trading. Dihasilkan dari gabungan Madu lebah asli, Halia ,Bawang Putih ,Jus Lemon,Cuka epal dan Kurma yang dirumus khas bagi Menurunkan Kadar Kolesterol, Membersihkan saluran jantung yg tersumbat, Menurunkan Berat Badan, Melancarkan process pembuangan, baik untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis serta membuang angin dalam badan.
Ianya 100% asli tanpa bahan pengawet serta mempunyai sijil-sijil GMP KKM, Mesti KKM dan ahli Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Pati HerbaMadu di jual pada Harga RM69 semenanjung/ RM79 Sabah swak  di mana setiap botol mengandungi 250 ml sebotol.




Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari Atau Hubungi

Facebook :   Clear Herbs
Contact Number : 0192535796 / 0133627775 / 0125157396

Untuk Mengetahui Senarai Agen berhampiran anda sila layari


Untuk membaca lebih lanjut mengenai testimoni-testimoni sila layari






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit

Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit


Kehadiran blackhead terutama di bahagian hidung sememangnya akan menimbulkan ketidakselesaan pada seseorang. Permukaan kulit yang terasa kasar serta liang roma terbuka membuatkan kita rasa tidak selesa.

Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit

Blackhead  dan Whitehead terjadi apabila permukaan liang-liang pori yang tersumbat yang disebabkan oleh debu, kosmetik dan kotoran yang tidak dibersihkan dengan betul. Setiap folikel atau liang ini mengandungi kelenjar sebaceous yang menghasilkan minyak, iaitu sebum yang membantu melembapkan dan melembutkan kulit kita.

Namun apabila sel kulit mati bersama minyak terkumpul dalam folikel, benjolan kecil akan terbentuk di panggil comedone. Jika comedone masih dibawah kulit ia adalah whitehead atau bintik putih. Tapi jika benjolan menjadi semakin besar dan lapisan kulit diatasnya terbuka, ia mula menjadi hitam akibat terdedah kepada udara dan ini dipanggil blackhead atau bintik hitam.

Bintik hitam adalah proses pertama sebelum terjadinya jerawat. Jika dibiarkan kuman dan bakteria akan berkembang biak disitu. Lama kelamaan ia akan merebak dan bernanah. Ditambah pula kulit kita yang sentiasa mengeluarkan minyak, keadaan akan semakin teruk jika tidak dirawat.

Oleh itu sebelum terjadi jerawat yang mengjengkelkan, cik iena nak kongsi produk untuk  menghilangkan Blackhead & Whitehead. Cara ini sangat berkesan dan sangat mudah untuk dilakukan dan yang paling penting ianya tidak sakit sepertimana jika kita membuang blackhead ketika melakukan rawatan muka di Pusat Kecantikan/ Spa mahupun ketika melakukan rawatan sendiri menggunakan alat pemicit jerawat mahupun menggunakan 'Pore Pack'.

Okay nah cik iena perkenal kan set B.Liv Pore Be Clean . Set ini di datangkan dengan tiga item iaitu  Deep Impact, Off With Those Heads  and Absolute Matte.


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit


Okay mari cik iena tunjuk satu per satu apa yang ada dalam ni. 



B.liv Deep Impact
B.liv Deep Impact

Off With Those Heads
B.Liv Off With Those Heads

B.Liv Absolute Matte
B.Liv Absolute Matte

 Taraaaaaaaaaaaaaa, bawah ni gambar kesemua isi dalam box tadi
Ada dua keping face mask


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit


Cik iena beli dekat

 

Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit
Gambar sebelum selepas 4 hari iaitu hari ini di mana hari entry ini di publish. Gambar diambil dgn HDR setting supaya nampak kulit tu.. haha cer korang amek gambo skin korang dekat2 guna HD, tengok banyak tak blackhead. kahkah cik iena punya banyak woooo tu berusaha cari penawar lalalallalaa
Wahhh 4 hari je bleakheads iena dah berhijrah, suka sangat hidung tak keras-keras dah. Blackhead dah takda. Hahaha kalau ikutkan nak post 14 hari selepas cik iena try produk ni. Malam tadi belek-belek cermin macam dah kurang blackhead so cik iena mengatur langkah untuk menulis tentang produk ni. Dah hari ni masa lunch cik iena ambil gambar selepas dekat pejabat.
Tu atas tu before after memang ketara kan
(^_~)


Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Tanpa Rasa Sakit
bye bye blackhead whitehead


Okay jom cik iena kongsi lebih lengkap tentang produk ni,
Jemput baca di bawah ya 
(^_~)




B.liv Pore Be Clean

B.liv Pore Be Clean



HARGA 1 SET (GST): RM 241.80 
HARGA PROMOSI : RM 155.66


B.Liv Deep Impact


B.Liv Deep Impact B.Liv Deep Impact B.Liv Deep Impact B.Liv Deep Impact


Emulsion ini membersih secara mendalam untuk mengusir atau membuang kecelaan pada kulit anda .Ia membersih dan urut wajah anda dengan porcelain perfection. Ia juga lembut tetapi berkesan menanggalkan kulit mati sehingga menjelaskan keserian kulit anda. Kecantikan kulit wajah anda yang sebenar kini boleh bersinar dalam ke luar.


B.Liv Deep Impact


Kebaikan :  

Membersihkan liang pores
• Menggalakkan peredaran mikro untuk kulit  pores yang sihat
 
Velvety smooth touch of skin
Mencegah jerawat dan liang tersumbat



HARGA RUNCIT (GST): RM65
HARGA RUNCIT (SEBELUM GST): RM 61.32 


B.Liv Off With Those Heads



B.Liv Deep Impact



Ucapkan selamat tinggal kepada  teknik menyah blackhead iaitu painful squeezing yang sungguh menyakitkan ! Gel ini bertujuan untuk memudahkan anda mengeluarkan bintik hitam degil dan whitehead dalam masa 14 hari untuk penggunaan setiap hari. Ia menyimpan rembesan minyak yang berlebihan  dan menghalang irritation dan jerawat dari tumbuh.


B.Liv Off With Those Heads






B.Liv Off With Those Heads
Kebaikan :

• Menghilangkan blackhead dan whitehead
• Memastikan jerawat di bawah kawalan
• Mengawal minyak
• Tidak menyumbat liang pores
• Pengelupasan yang lembut
• Mempunyai ciri-ciri yang menenangkan dan menghidratkan





B.Liv Absolute Matte [clarifying charcoal mask]



Inovatif skin-saver adalah yang anda perlu untuk membuang sisa kekotoran dan sebum yang berlebihan, menjadikan kulit anda lebih cantik, gebu dan bercahaya.


B.Liv Absolute Matte [clarifying charcoal mask]



Absolute matte membantu memerangi sebum dan mengawal lebihan permukaan berminyak serta ia  membersihkan dan menyegarkan kulit anda. Ia menggunakan arang aktif  yang bertindak seperti magnet untuk menarik keluar kotoran dari dalam-kediaman liang pores yang tidak dapat dilakukan oleh face mask yang lain.



Menarik kan, tak perlu tahan sakit lagi ketika membuat rawatan muka di Spa, malahan anda dah tak perlu ke Spa untuk membuang Blackhead serta whitehead . Anda hanya perlu amalkan set ini bagi memastikan blackhead dan whitehead hilang dari wajah anda secara lembut dan semulajadi .

Pada yang berminat untuk dapatkan produk ini boleh dapatkan di www.hermo.my/b-liv
Selain daripada produk ni terdapat pelbagai lagi produk menarik yang di jual di Hermo. Cik iena gemar membeli skincare dari Korea di Hermo. Kalau anda tengok semua pasti rambang mata di tambah lagi dengan promosi-promosi yang di tawarkan. Untuk melihat produk lain sila layari www.hermo.my

Okay jemput tengok video tutorial cik iena menggunakan set ini . Tapi maaf agak gelap kerana cik iena rakam menggunakan kamera depan. Video Selfie tambahan pula linghting dalam bilik air tak terang .








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System


Ramai yang mengambil endah tak endah tentang penjagaan kuku tanpa disedari. Kuku yang cantik juga melambangkan keperibadian seseorang. Kecantikan dan kebersihan perlu bersatu untuk menambahkan lagi seri dan keyakinan diri seseorang.

Kuku yang hitam dan comot menampakkan keperibadian yang kurang elok pada seseorang. 
Jadi, jom cik iena kongsikan Sistem penjagaan kuku elektronik  daripada Scholl. (Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System

Set penjagaan rawatan kuku yang mudah dimana ianya boleh di lakukan sendiri oleh anda di rumah. Dengan hanya tiga langkah mudah ,kuku anda akan kelihatan cantik, lembut dan berkilat secara semulajadi. 
Ia nya menggunakan bateri dan sangat mudah untuk di kendalikan serta ringan. Selain daripada itu ianya juga amat mudah untuk di bawa kemana-mana . Dapat kan produk ini hanya di Lazada dengan harga promosi RM 135.20 dan dapatkan lagi diskaun sebanyak RM8.88 dengan menggunakan Code - LENALZD8 ! ‪#‎SchollMY‬

Jom tonton video tutorial dari cik iena




Set penjagaan rawatan kuku yang mudah dimana ianya boleh di lakukan sendiri oleh anda di rumah. Dengan hanya tiga...
Posted by ienaeliena.com on Thursday, January 14, 2016



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve