Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos

Bersempena hari raya baru-baru ini, Dominos telah mengadakan Promosi Raya Kaw Kaw istimewa buat peminat Dominos . Masih belum lambat lagi untuk anda menikmati promosi Raya Kaw-Kaw. Pesan 2 Pizza Deals dengan tambahan hanya RM15 untuk piza sederhana. Selain daripada itu anda juga boleh Pesan secara online untuk dapatkan Tropicana Frutz secara PERCUMA




Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos

Cik iena juga sebagai salah seorang peminat Dominos pasti tidak melepaskan peluang ini . Cik iena dan rakan-rakan juga telah beberapa kali membeli beberpa promosi yang di tawarkan secara online di pejabat mahupun secara walk in .


Pada anda yang ingin mengetahui tentang promosi ini boleh rujuk gambar di bawah atau pun boleh layari  Promosi Raya Kaw Kaw














 
Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos

Menarik kan, dengan itu jom cik iena belanja sedikit gambar cik iena kenduri dominos bersama rakan di pejabat dan juga di dominos :)



Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
Bersama rakan pejabat , jika kami malas keluar kami akan order dominos :)

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
Kenduri dominos bersama rakan-rakan pejabat

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
kalau order dengan kawan lelaki mesti beli yang extra large sebab perut mereka extra large hahaha

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
Nyummyyy sedap nya banyak cheese tau

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
bersama rakan blogger, dilla
Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
bersama rakan blogger

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
bersama rakan blogger

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
bersama rakan pejabat, tu megat yang lelaki tu teringin nak dominos, meh cik iena belanja memandangkan ada promosi raya kaw kaw ni

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
bersama rakan pejabat


Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
amboi kemain dia suka sangat dominos tak perasan kite selfie

Promosi Raya Kaw Kaw Bersama Dominos
berdominos dengan rakan pejabat lagi..ida

Haa kalau ikutkan banyak sangat gambar makan dominos tapi cik iena belanja yang paling latest ni lah ye. Pic makan dominos bulan ogos :)

Cik iena ni memang malas keluar pejabat , kebiasaan nya akan order online . Dominos merupakan salah satu daripada makanan pilihan online cik iena .

Okies perkembangan promosi terkini dari dominos anda juga boleh layari laman facebook dan instagram  dominos

Instagram : @dominosmy 
Website : www.dominos.com.my
 




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Pengalaman pembaharuan passport di saat viral tempoh pembaharuan 6 bulan




Gara gara viral 6 bulan tempoh pembaharuan passport, pejabat imigresen di banjiri orang ramai dan orang ramai mula menunggu nombor seawal jam 2 pagi.

Ini merupakan pengalaman yang sangat teruk untuk membuat pembaharuan passport. Di sebabkan cik iena perlu ke bandung bulan hadapan dan passport cik iena tamat tempoh pada 30 ogos 2016 cik iena terpaksa juga menempuh tempoh sukar ni haha.

Malam semalam cik iena dan rakan tidur di rumah rakan yang terletak di wangsamaju kemudian cik iena perlu menjemput rakan pejabat lelaki di ukay perdana. Terima kasih sharul sebab kakak sharul bagi tumpang tidur and terima kasih juga teman kami queue nombor di imigresen.

Cik iena bangun sewal 4 pagi kemudian jemput rakan pejabat dan tiba di jabatan imigresen wangsamaju sekitar jam 5.
Pada pukul 7.30 pagi nombor mula di edarkan. Untuk hari ini nombor yang di keluarkan sehingga 100 sahaja.
Selepas mengambil nombor cik iena hantar rakan pejabat ke lrt dan kembali ke imigresen. Semasa tiba di imigresen, nombor masih belum di panggil. Nombor mula di panggil sekitar jam 8.45 am.
Bermulalah sekali lagi penantian. Tapi Alhamdulillah asalkan dapat nombor giliran.
Ini merupakan tempat ke empat cik iena datang untuk membuat pembaharuan passport.
Sebelum ni cik iena pergi utc pudu. Nombor yang di keluarkan setakat 100 nombor sahaja. Orang ramai mula queue pada jam 5 dan cik iena tiba jam 8. 
Kemudian cik iena ke imigresen putrajaya.Juga tidak bernasib baik walaupun nombor yang di buka sebanyak 700 namun kehadiran orang ramai yang mula menunggu sejak jam 5 menyebabkan kehabisan nombor.nombor giliran habis diedarkan sekitar jam 8 ++.
Kemudian cik iena ke imigresen kajang. Bernasib tidak baik juga kerana nombor yang dibuka setakat 160 akan tetapi ianya habis kerana.orang mula menunggu sejak jam 3 pagi dan pada hari tersebut juga berlaku pergaduhan untuk mendapatkan nombor giliran.

Di sini cik iena sempat bertanya kepada pegawai imigresen mengenai viral yang menyatakan tempoh pembaharuan passport adalah selama 6 bulan berbeza dengan kadar menunggu sebelum di mana ianya siap satu jam selepas pembayaran.
Pegawai tersebut menyatakan ianya tidak benar belaka. Apa yang berlaku adalah pihak imigresen menghadkan pengeluaran passport atas sebab kekurangan bekalan passport dari pihak vendor.
Kalau dah buku merah takde nak print details kita kat mana kan. Takkan di kertas A4.Jadi pihak imigresen mengambil inisiatif untuk menghadkan pengeluaran passport bagi setiap cawangan.
Kadar pengeluaran passport bagi setiap cawangan adalah berbeza pada setiap hari bergantung pada bekalan passport yang di bekalkan dari pihak vendor.
Berikutan isu 6 bulan tempoh pembaharuan passport menjadikan orang ramai berpusu2 membuat passport walaupun jadual perjalanan mereka adalah 6 bulan dari tarikh semasa.
Pada cik iena, dalam hal ini pihak media seharus nya memaklumkan kepada orang ramai bahaea merancang perjalana dengan betul.Pada yang ingin travel 8 bulan keatas tidak perlu.membuat pembaharuan passport pada waktu seperti ini yang boleh dikatakan agak.kritikal kerana orang ramai terpaksa beratur seawal jam 2 pagi.
Seharusnya keutamaan di berikan kepada mereka yang ingin travel dalam masa 6 bulan. Cik iena sangat kesian tengok ramai orang terpaksa balik kerana nombor yang di keluarkan hanya 100 untuk hari ini di wangsamaju. Dianggarkan lebih dari 300 telah beratur pada jam 6.30 pagi.
Alhamdulillah cik iena antara yang terselamat.gituh. Cik iena yang ke 73. Syukur sangat. Ini merupakan destinasi ke 4 untuk.membuat pembaharuan passport. Asalkan.dapat.nombor cik.iena bersyukur.
Setibanya cik iena di sini.memang ramai yang telah menunggu. Orang yang terawal menunggu adalah seorang uncle cina yang berada di sini sejak jam 2 pagi. Cik iena sangkakan cawangan kajang yang paling awal menunggu jam 3 pagi, rupanya di wangsamaju jam 2 pagi sudah ada yang menunggu.
Dalam tempoh menunggu giliran ni cik iena tulis artikel ini untuk di kongsi bersama dan juga mungkin untuk rujukan anda yang ingin membuat passport.
Ini.merupak mimp ngeri cik iena lah nak renew passport seteruk ini gara gara viral 6 bulan tersebut.
Okies nanti cik iena update lagi ye







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Make Up Cleanser Milk


ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Make Up Cleanser Milk
Make Up Cleanser Milk sangat bagus untuk membersihkan solekan dari wajah di samping memberikan nutrisi pada wajah serta mengekalkan kelembapan wajah . Ianya sangat sesuai terutama buat anda yang berkulit kering. Sekiranya anda mengalami kulit kering. Make Up Cleanser Milk mampu mengurangkan kadar kekeringan kulit wajah anda. Penggunaan yang konsisten mampu memberikan kelembapan pada wajah anda.

Terdapat banyak jenis Cleansing Milk yang berada di pasaran, diantaranya yang harus anda cuba adalah Make Up Cleanser Milk dari Ecowell . Ianya merupakan Organic Skincare yang di cipta has buat anda untuk mengekalkan dan merawat masalah kulit anda secara semulajadi tanpa bahan yang boleh memudaratkan kulit anda.

Make Up Cleanser Milk sangat bagus untuk membersihkan solekan dari wajah di samping memberikan nutrisi pada wajah serta mengekalkan kelembapan wajah . Buat anda yang berkulit kering.

ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Make Up Cleanser Milk
ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Make Up Cleanser Milk
 Cik iena sendiri telah mencuba Make Up Cleanser Milk ini selama 6 hari . Solekan dapat di tanggalkan dengan mudah apabila menggunakan Make Up Cleanser Milk ini . Solekan dapat di bersihkan dengan mendalam di samping memberi kesegaran serta kelembapan pada wajah  . Di hasilkan dari Organic Olive Oil tanpa bahan yang dapat memudaratkan kulit.


ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Make Up Cleanser Milk
 Packaging nya juga sangat memudahkan anda untuk mengaplikasikan  Make Up Cleanser Milk tersebut . Ianya dalam bentuk spray. jadi sangat mudah untuk menggunakannya.  Hanya spray pada kapas dan aplikasikan pada wajah anda . Lakukan urutan supaya ianya meresap ke dalam kulit kemudian lap dengan kapas dan anda akan dapati sisa-sisa solekan pada kapas tersebut


 Kepada anda yang berminat untuk mencuba produk ini bolah dapatkan di senarai online store di bawah . Ianya juga di jual dalam bentuk trial pack bagi memudahkan anda untuk mencuba produk ini terlebih dahulu . 

Kebiasaannya tahap kesesuaian sesuatu produk kepada seseorang adalah berlainan . Jadi anda boleh mencuba trial pack tersebut terlebih dahulu untuk mengetahui keberkesanannya . Cik iena sendiri mencuba trial pack tersebut. Nanti cik iena akan kongsikan lagi apa yang ada dalam trial pack ini dalam artikel berikutnya .



 DI MANA ANDA BOLEH DAPATKAN PRODUK INI ?

ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Make Up Cleanser Milk
ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Make Up Cleanser Milk






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Kenyataan Media - Pemberitahuan Mengenai Tempoh Memperbaharui Pasport


Viral bahawa proses permohonan pasport mengambil masa enam bulan adalah tidak benar. Berikutan Viral ini, pejabat imigresen telah di banjiri orang awam untuk membuat permohonan baru dan memperbaharui passport.

Masalah ini juga sedikit sebanyak memberi kesan pada cik iena yang turut sama terlibat dalam proses pembaharuan passport. Gara-gara viral tersebut pihak majikan mengarahkan cik iena untuk memperbaharui passport kerana cik iena ada dan syarikat ada urusan kerja dan bercuti di bandung pada bulan hadapan.

Hari ini tanggal 2 Ogos cik iena ke UTC Pudu untuk membuat pembaharuan tersebut . Cik iena tiba sekitar jam 8 pagi, queue untuk mengambil tiket sudah sampai ke bahagian parking . *8.30 am pejabat buka. beberapa minit selepas buka nombor telah pun habis. UTC pudu hanya mengeluarkan sebanyak 100 nombor sahaja.

Kemudian cik iena ke Jabatan Imigresen Putrajaya, cik iena tiba di sana dalam pukul 9.20 am tetapi nombor juga sudah habis. Di sini mereka mengeluarkan 700 nombor. Akan tetapi di sebabkan viral tersebut seawal 7.30 setelah kaunter di buka nombor tersebut habis di edarkan. Menurut pengawal keselelamatan di situ. Orang ramai mula menunggu sejak jam 5 pagi lagi.

Cik iena di minta untuk cuba ke Imigresen lain .Memandangkan berada di putrajaya cik iena ke Imigresen Kajang. Keadaan yang sama berlaku. Nombor habis. Di kajang hanya 160 nombor di buka. Di Kajang cik iena sempat bertanya pada pegaiwai mengenai viral 6 bulan tersebut. Menurut pegawai tersebut viral itu tidak benar belaka . Situasi yang sebenar adalah pihak imigresen menghadkan pengeluaran atau pembaharuan passport diatas sebab mereka sedang dalam proses menaiktaraf passport Malaysia . Bukan seperti yang di hebahkan tempoh 6 bulan untuk membuat passport dan memperbaharui passport.

Berikutan dari viral ini, ramai orang salah faham dan membanjiri pejabat imigresen untuk membuat dan memperbaharui passport mereka termasuklah cik iena. Diatas desakan majikan cik iena ke 3 pejabat imigresen pada hari ini di mana ketiga2 nya tidak membuah kan hasil kerana kebanjiran orang awam yang hadir untuk memberpaharui passport.

Selepas itu cik iena pulang ke pejabat dengan hampa. setibaya di pejabat cik iena baca laman web Imigresen . Ni cik iena kongsikan.



 
Kenyataan Media - Pemberitahuan Mengenai Tempoh Memperbaharui Pasport
 

TEMPOH MEMPERBAHARUI PASPORT 


Jabatan ini merujuk kepada kenyataan yang dibuat oleh beberapa akhbar tempatan pada 29 Julai 2016 bahawa proses permohonan pasport mengambil masa enam bulan Situasi ini dikatakan berpunca dari masalah kekurangan bekalan pasport oleh pihak pembeka

Jabatan ini mengambil serius akan laporan tersebut yang telah menyebabkan situasi panik dikalangan orang ramai.  Susulan daripada laporan tersebut,  pejabat-pejabat pasport seluruh negara dibanjiri dengan orang ramai untuk membuat permohonan,  sama ada permohonan baharu atau memperbaharui pasport. 

Untuk makluman orang ramai,  walaupun Pasport Malaysia Antarabangsa sedang dalam proses transisi kepada pasport vorsi baharu dan menghadapi sedikit masalah penghantaran namun pihak Jabatan lmigresen sentiasa memastikan agar bekalan pasport tidak terganggu.  Untuk makluman permohonan pasport sedia ada akan diproses pada hari yang sama

Pihak Kerajaan dan Jabatan ini secara khusus sentiasa melaksanakan usaha yang terbaik dalam memperkasakan perkhidmatan awam.  Selama ini rekod pengeluaran Pasport Malaysia Antarabangsa adalah yang terbaik berbanding negara-negara lain dan penyerahan pasport dalam masa 1 jam selepas bayaran adalah yang pertama diperkenalkan di dalam dunia.  Negara-negara maju juga mengambil masa selama 2 minggu ke 3 bulan bagi mendapatkan pasport. 

Dalam keadaan sekarang orang ramai diseru agar merancang perjalanan dengan bijak bagi mengelakkan sebarang masalah.  Orang ramai juga digalakkan untuk mengelak dari membuat permohonan di saat akhir di mana keadaan ini akan mengakibatkan masalah yang lebih besar kepada pemohon sekiranya pasport mereka tidak dapat diproses pada hari yang sama akibat lambakan orang ramai di pejabat pasport seluruh negara .

Sehubungan itu dinasihatkan agar orang ramai tidak panik di atas isu ini dan memberi ruang dan sokongan kepada Kerajaan untuk menangani isu ini dengan berkesan.  Pihak Jabatan akan terus memastikan bahawa perkhidmatan yang diberikan adalah yang terbaik untuk kemudahan semua pihak.






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Dr.Morita Mask topeng muka/facial sheet mask terkenal di Hong Kong dan Taiwan


Dr Morita merupakan produk kecantikan yang terkenal dengan rangkaian topeng muka/facial sheet mask dari Taiwan. Ia menggunakan perubatan gred bahan-bahan semula jadi dengan topeng sutera kapas berkualiti tinggi untuk memanjakan dan menyuburkan kulit anda. 

Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask

Dr Morita merupakan topeng muka/facial sheet yang terlaris di Hong Kong dan Taiwan. Terdapat 13 siri lembaran topeng muka/facial sheet  & 2 berair (topeng tidur) di Malaysia dan.  Kini anda boleh dapatkan 13 rangkaian topeng muka/facial sheet  dari  Dr.Morita Mask  di dapatkan  di Guardian di seluruh negara termasuk Malaysia.

Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask

Kesemua rangkaian topeng muka/facial sheet  Dr.Morita  di jual pada harga RM22.90 satu box. Dr.Morita Watery Cream with RM39.90.
Cik iena sendiri telah mencuba dua dari 13 rangkaian  topeng muka/facial sheet dari Dr.Morita iaitu 
Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask  dan Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask. Kedua dua topeng muka ini memberi kesan yang sangat baik di mana kulit cik iena lebih lembut, lembab dan anjal.

 

Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask 


Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask
Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask mengandungi tanah liat glasier yang kaya dengan mineral, cepat menembusi jauh ke dalam kulit, dan berkesan membersihkan, melembapkan kulit dan mengekalkan keanjalan. ekstrak rumpai laut dimasukkan dan asid hyaluronik memberi khasiat yang banyak dan mengisi semula kelembapan kulit. 


Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask

Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask



Setelah cik iena mencuba Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask  ini, kulit cik iena terasa lebih lembut, lembap dan anjal . Struktur kulit yang lembut serta lembab memudahkan lagi jika cik iena mengenakan solekan . Solekan lebih mudah menyerap dan serasi dengan kulit wajah serta ia akan kelihatan labih cantik.



Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask
Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask


Selain cik iena, Rakan cik iena juga telah mencuba face mask ini di mana jerawat yang ada pada wajahnya mengecut dengan pantas dari biasa apabila beliau memakai Dr.Morita Clacial Clay Seaweed Moisturizing Facial Mask ini.



Dr.Morita Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask



Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask
Dr.Morita Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask  mengandungi intipati kaviar dan asid hyaluronik (HA) yang cepat menembusi jauh ke dalam kulit, dan berkesan membersihkan, melembapkan kulit dan mengekalkan keanjalan. ekstrak tumbuh-tumbuhan itu termasuk memberikan khasiat lanjut dan mengisi semula kelembapan. 


Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask
Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask


Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask


Dr.Morita Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask   ini juga memberi kelembapan serta keanjalan kulit buat cik iena. Penggunaan yang berterusan dapat meremajakan lagi kulit anda.

Untuk mendapatkan kulit yang cantik , sekurang-kurangnya anda perlu memakai face mask sebanyak dua kali seminggu bagi mengekalkan kecantikan, kelembapan serta keanjalan kulit di samping meremajakan lagi kulit wajah anda.


Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask




Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask
Dr.Morita Mask Moisturizing Essence Ultra Slim Facial Mask

Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari Laman sosial facebook Dr.Morita : https://www.facebook.com/DrMoritaMY/


Kesemua rangkaian topeng muka/facial sheet  Dr.Morita  di jual pada harga RM22.90 satu box. Dr.Morita Watery Cream with RM39.90.




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve