Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Nando's , Dine With Your Favourite Chick And Pay As You Wish.


Nando's ?? Biar betul ? Dine With Your Favourite Chick And Pay As You Wish. Makan dan bayar amaun yang kita rasa nak bayar !!!

Jom jangan lepaskan peluang ini , anda boleh bayar berapa sahaja amaun dan makan  sempena wajah baru  Nando's Mid Valley .


Try Something New, Try Something Nandos


Nando's Mid Valley kembali dengan wajah ceria dan berwarna-warni yang BARU untuk menyajikan sajian Nandos di Restoran Nando's yang berimej baru  di Malaysia. Nando's mengalu-alukan anda semua untuk hadir di housewarming  Nando's Mid Valley.


Apa yang menarik pada majlis ini adalah setiap wang yang di bayar akan di sumbangkan kepada badan kebajikan maknanya ianya akan di derma bagi pihak anda dan yang paling istimewa anda boleh membayar mebgikut amaun yang anda suka di mana amaun tersebutlah yang akan di dermakan kepada Yayasan Chow Kit.

nandos


Jom Sertai kami di kami  Nando's Mid Valley pada 16 November 2016 daripada 12:00 sehingga 22:00 dan nikmati dalam pengalaman Nandos yang unik ini, yang diilhamkan oleh akar Afro-Portugis .

ALAMAT : Lot LG-053, Lower Ground Midd Valley

Jika anda berminat untuk makan dan sertai hausewarming sambil menderma anda amat dialu alukan untuk datang pada jam 11.30 pagi untuk masa makan tengah hari atau 17:30 untuk makan malam untuk mendapatkan tempat yang istimewa.
Psttt : kiter tak dapat hadir, ada hal. Tolong makan tuk cik iena okay :)




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


BIANCO MIMOSA TAMPIL BERANI DENGAN KOLEKSI NEO GLADIATOR DI MALAYSIA FASHION WEEK 2016


Pada awal November yang lepas Bianco Mimosa, jenama pakaian yang tidak asing lagi di kalangan penggemar fashion telah memperagakan Koleksi Neo Gladiator sewaktu  Malaysia Fashion Week 2016 .


KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA


Sedikit info mengenai Bianco Mimosa, ia ditubuhkan pada 26 April 2013 dengan visi untuk menjadi salah sebuah butik fesyen paling berprestij tanah air. Nama Bianco Mimosa diambil daripada bahasa Itali yang menyaksikan Bianco membawa maksud putih (Houses Couture Atelier) manakala Mimosa pula adalah nama saintifik bagi tumbuhan semalu.

Bianco Mimosa merupakan butik fesyen yang menyediakan koleksi `ready to wear', Bianco Mimosa turut mengambil inspirasi daripada pereka fesyen dari luar negara dan fabrik yang digunakan juga didatangkan khas daripada pelbagai lokasi di luar negara termasuk dari Itali, Perancis, United Kingdom (UK), Turki, Afrika Selatan, India, Vietnam dan pelbagai lagi.

TAMPIL BERANI DENGAN KOLEKSI NEO GLADIATOR DI MALAYSIA FASHION WEEK 2016

Sewaktu Malaysia Fashion Week 2016 yang lepas Bianco Mimosa Mengekalkan keunikan sambil mengukuhkan lagi penjenamaannya sebagai sebuah hub fesyen couture yang mempunyai kelas tersendiri dengan menampilkan  10 lagi koleksi busana terbarunya iaitu Koleksi Neo Gladiator .


10  koleksi busana terbaru iaitu Koleksi Neo Gladiator


Bianco Mimosa mencetuskan konsep dan tema gah bak berada di zaman kemegahan bumi Rome ratusan tahun dahulu,  Neo Gladiator diangkat sebagai tema yang mewarnai koleksi daripada Bianco Mimosa pada kali ini yang menyaksikan penampilan yang berbeza buat setiap satu daripada koleksinya.

Menurut pereka fesyen yang juga pengasas kepada Butik Bianco Mimosa, Dato Ida Suraya Mustapha
"koleksi Neo Gladiator di ilhamkan demi memberi suntikan nuansa gaya pemakaian atau fesyen di era berkenaan yang dianggap unik dan mempunyai ciri elegan dan kelas yang sukar ditafsirkan.

Pengasas Butik Bianco Mimosa, Dato Ida Suraya Mustapha
Pengasas Butik Bianco Mimosa, Dato Ida Suraya Mustapha

 

Ia tidak cuma mengenai kemegahan perjuangan bak seorang pahlawan, tetapi di zaman itu juga mempunyai elemen fesyen yang menarik dan saya sangat suka dengan tema ini yang mana bagi saya, ia penuh dengan gambaran bak berada di Rome di zaman itu.

“Saya juga gemar untuk gambarkan penggayaan busana ala Gladiator di zaman itu yang menyaksikan bagaimana kaum wanitanya mempunyai citarasa yang elegan dalam busana mereka, terutama penggayaan bak seorang puteri raja.

Pengasas Butik Bianco Mimosa, Dato Ida Suraya Mustapha
Pengasas Butik Bianco Mimosa, Dato Ida Suraya Mustapha


“Cuma, bagi membezakan dan menyesuaikan dengan peredaran zaman, saya tampilkan inovasi fesyen dalam tema itu di dalam setiap rekaan koleksi ini menggunapakai kreativiti dan keunikan sentuhan Bianco Mimosa itu sendiri,”


Koleksi ini merangkumi gaun pendek, gaun panjang, jumpsuit, t-shirt, jaket dan busana lain,  10 koleksi terbaru Neo Gladiator ini boleh didapati dalam sentuhan formal  ala New Rendition.


 
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA



KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA


Untuk koleksi kali ini juga, seperti mana lazimnya jenama Bianco Mimosa yang gemar menggunakan fabrik yang dimport dari luar negara, Neo Gladiator juga dihasilkan dalam kemasan fabrik dari luar terutamanya dari Eropah.

Meskipun ianya di import, namun teknik rekaan dan buatannya di inspirasi dan direka sendiri oleh Dato Ida dengan kebanyakan fabriknya adalah daripada jenis sutera yang mana istimewanya, helaian fabrik yang dihasilkan adalah daripada Cocoon (kepompong) ulat sutera yang terbaik dan terpilih.


KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA


KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA

Sebagaimana fabrik, perincian yang menjadi bayangan memukau pada setiap koleksi ini juga adalah direka khas oleh Dato Ida yang banyak menggunakan batuan Swarovski dan juga manik terpilih hasil buatan tangan.

Dari segi teknik penghasilan pula, terdapat teknik tenunan, sulam tangan termasuk tenunan halus diterapkan dengan setiap prosesnya dihasilkan lapisan demi lapisan bagi memberikan hasil yang terbaik pada fabrik yang diketengahkan untuk koleksi kali ini.

KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA


KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
Kepada anda yang berminat untuk mendapatkan koleksi terbaru atau koleksi terdahulu dari Bianco Mimosa anda boleh membeli secara online di laman web  Bianco Mimosa atau di Zalora



KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
KOLEKSI NEO GLADIATOR DARI BIANCO MIMOSA
Untuk maklumat lanjut mengenai Koleksi Neo Gladiator dari Bianco Mimosa, anda boleh layari
 Telefon : +603-61450029 / +6012-7555407









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Tutorial Membuat Link Lazada Affiliate



Assalammualaikum, hari ini cik iena nak kongsi bagaimana caranya untuk membuat link atau pautan lazada affiliate. Dari sudut kefahaman cik iena terdapat beberapa link yang boleh kita cipta

1. Link Bagi sesuatu Kempen berdasarkan Link sedia ada atau Link bagi carian jenama 


Setelah Login Akaun Lazada Has Offer . Pada menu sebelah kiri , Halakan kursor atau klik pada Menu Offers
 klik Menu Offers
klik Menu Offers

Kemudian klik  klik Browse/search

klik Browse/search
klik Browse/search

Selepas itu, halaman di bawah akan tertera, 


Browse search

 Taip perkataan "my deeplink" pada ruangan Advanced Search kemudian enter.

my deeplink generator
 Kemudian Klik my deeplink generator

klik  add deep link
klik Add Deep Link
Kemudian masukkan link anda di  bahagian add deep link  yang tertera seperti di bawah

masukkan link anda di add deep link
masukkan link anda di add deep link

 Kemudian klik ikon  + pada sebelah kanan link yang telah anda masukkan



Copy Link di bahagian Tracking Link Options
Copy Link di bahagian Tracking Link Options

Sebagai contoh , Hasil Link cik iena adalah

 Link ini akan terus ke link asal iaitu  http://www.lazada.com.my/online-revolution/ tetapi ianya telah di tambah dengan affiliate id kita bagi tujuan rekod pencapaian dan penjualan kita.

Link ini lah yang anda perlu guna untuk promote di facebook mahupun blog.
Selain link diatas, seperti yang cik iena maklumkan ianya juga boleh diguna untuk carian bagi sesuatu jenama atau carian berdasarkan nama produk seperti


http://www.lazada.com.my/olay/?searchredirect=olay
http://www.lazada.com.my/guardian-/


2. Link Spesifik Bagi Sesuatu Produk dimana ianya boleh di akses melalui desktop dan apps

Yang ni cik iena update kemudian ye melainkan urgent rakan blogger nak tau  sebab sekarang tengah sibuk T__________T


Okay pada rakan blogger yang nak tanya apa-apa lagi iena sudi membantu setakat yang iena mampu. 
Wokies cik iena nak sambung kerja cik iena..
daaaaaaaaaaaaaaa







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


FACIAL WHITENING COKLAT TERMURAH RM68



RAWATAN CHOCOLATE DELUXE WHITENING TERMURAH
RAWATAN CHOCOLATE DELUXE WHITENING TERMURAH


Wajah kita sering terdedah dengan persekitaran yang menjadi punca masalah-masalah pada wajah, seperti kulit berminyak, bintik hitam, bintik putih, jerawat, pori-pori terbuka dan pigmentasi.

Apabila masalah-masalah ini berlaku pada wajah kita, jadi kita perlu membuat rawatan muka sekurang-kurangnya sebulan sekali. Seperti yang anda sedia maklum  mencuci muka sebenarnya tidak cukup untuk menghilangkan kotoran yang terlekat pada kulit kita setelah sekian lama. Jadi kita perlu menjalani rawatan muka untuk memastikan muka kita lebih bersih.

Rawatan muka bertujuan untuk membuang segala kotoran yang terlekat pada kulit wajah akibat pencemaran dan solekan yang tidak dapat dibersihkan dengan sempurna bagi mengelakkan masalah-masalah seperti bintik hitam, bintik putih, jerawat dan sebagainya akan timbul.

FACIAL WHITENING COKLAT TERMURAH RM68


Di sini cik iena ingin kongsikan tempat dimana anda boleh dapatkan rawatan muka dengan harga yang berpatutan iaitu Celebriti Skin Expert HQ yang terletak di Seksyen 7 Shah Alam. Terdapat pelbagai jenis rawatan yang di tawarkan di sini . Cik iena telah mencuba RAWATAN CHOCOLATE DELUXE WHITENING. Rawatan ini sangat sesuai untuk melembap dan mencerahkan kulit wajah kita.


CANTIK PERSIS SELEBRITI DENGAN RAWATAN CHOCOLATE DELUXE WHITENING DI CELEBRITI SKIN EXPERT

 CELEBRITI SKIN EXPERT
 CELEBRITI SKIN EXPERT

Celebriti Skin Expert merupakan sebuah SPA yang tidak asing lagi di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor khususya . Ianya menjadi tumpuan buat wanita-wanita yang mementingkan kecantikan dan dalam masa yang sama ingin berjimat . Harga yang di tawarkan adalah lebih murah berbanding SPA lain. Perkhidmatan  yang di berikan juga sangat profesional disamping keadaan SPA yang sangat selesa.

 CELEBRITI SKIN EXPERT
 CELEBRITI SKIN EXPERT

 CELEBRITI SKIN EXPERT
 CELEBRITI SKIN EXPERT



 CELEBRITI SKIN EXPERT
 CELEBRITI SKIN EXPERT

 

RAWATAN CHOCOLATE DELUXE WHITENING


Sebelum melakukan rawatan terdapat beberapa prosuder yang perlu di lakukan .

Isi Borang dengan menjawab soalan-soalan berkaitan diri anda, pemakanan dan sebagainya yang berkaitan dengan kesihatan dan gaya hidup anda.

FACIAL WHITENING COKLAT TERMURAH RM68



Kemudian kesemua bahagian wajah anda akan di ukur tahap kelembapannya dengan menggunakan alat khas . Disini petugas akan menerangkan kepada anda mengenaik keadaan kulit anda dan mereka akan mencadangkan rawatan-rawatan yang sesuai dan produk-produk yang sesuai untuk anda amalkan.


FACIAL WHITENING COKLAT TERMURAH RM68


Selepas selesai beberapa prosuder barulah rawatan akan di jalan kan.


KELEBIHAN RAWATAN CHOCOLATE DELUXE WHITENING



1. Melembapkan kulit dalam masa 24 jam.
2. Kulit anda akan semakin Flawless
3. Membuatkan wajah gebu dan glowing walaupun tanpa make up.
4. Mengecutkan Jerawat
5. Mengurangkan Minyak pada kulit wajah
6. Parut akan semakin pudar
7. Pori-pori anda akan mengecil
8. Texture kulit akan semakin tegang
9. Diperkaya dengan vitamin-vitamin khas untuk keremajaan kulit anda.


REVIEW CHOCOLATE DELUXE WHITENING



REVIEW CHOCOLATE DELUXE WHITENING

Semasa sesi rawatan, pekerja SPA yang ditugaskan membuat rawatan keatas wajah cik iena melakukan kerja dengan begitu baik di tambah lagi dengan sikap mudah mesra beliau. Cik iena sangat senang ketika membuat rawatan tersebut. Boleh dikatakan sepanjang sesi rawatan kami berborak kecuali pada bahagian-bahagian tertentu seperti ketika mengenakan masker dann mengeringkan masker.

REVIEW CHOCOLATE DELUXE WHITENING


Terdapat banyak langkah yang di lakukan untuk rawatan ini di mana cik iena rasa ianya sangat berbaloi dengan harga yang di tawarkan. Bau harum coklat membuatkan cik iena berasa tenang seperti sedang melakukan terapi. Terasa seperti ingin makan cokllat tersebut akan tetapi coklat ini bukanlah untuk di makan. Ianya di khaskan untuk kegunaan luaran untuk rawatan ini.


REVIEW CHOCOLATE DELUXE WHITENING


Kebiasaannya jika cik iena pergi massage selepas selesai massage akan di hidangkan teh panas . Kalau semasa sesi rawatan ini di hidangkan hot chocolate pun mesti seronok kan. Okay ini cuma cadangan iena tau sebab cik iena terbayang-bayangkan hot chocolate semasa sesi rawatan tersebut. Haruman coklat tersebut begitu menusuk kalbu :)

REVIEW CHOCOLATE DELUXE WHITENING


Selepas selesai rawatan. Kulit wajah berasa lebih lembut , lembap dan anjal. Kepada yang inginkan kesan pencerahan yang cepat anda haruslah kerap melakukan rawatan ini seminggu sekali atau seminggu dua kali . Rawatan secara konsisten mampu mencerahkan raut wajah anda



REVIEW CHOCOLATE DELUXE WHITENING
.

Cik iena hanya membuat sekali rawatan jadi kesan pencerahan tidak nampak lagi cuma kulit tidak kusam . Kesan yang jelas selepas rawatan adalah kulit menjadi lembut serta lembap dan anjal.



Rawatan lain yang disedikan

 
 
CANTIK PERSIS SELEBRITI

  1. Bekam Angin - RM48
  2. Facial Whitening Chocolate - RM68
  3. Eyelash Perming - RM68
  4. Full Body Massage - RM78
  5. Rawatan Pengantin/ Bridal Treatment - RM198


Untuk maklumat lanjut tentang rawatan dan promosi terkini , boleh dapatkan di ;

Facebook : Celebriti Skin Expert HQ
Instagram : @spa_best_murah
Alamat : Celebriti Spa Studio, Jalan Kristal K7/K , Seksyen 7, 40000, Shah Alam, Selangor.
No. Tel : 60 3-5519 4159








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Caravan & Camping in the city of Kuala Lumpur




Caravan & Camping in the city of KL


Kepada anda di luar sana yang menyukai aktiviti berkhemah akan tetapi takut berkhemah di dalam hutan atau anda tidak punyai masa, anda juga boleh cuba merasakan pengalaman bekhemah di tengah kota Kuala Lumpur.


Caravan & Camping in the city of KL

Caravan & Camping in the city of KL

karavan perkhemahan dalam Bandar



Program untuk "Caravan & Camping in the city of KL" yang akan di adakan pada 12 dan 13 November ini bakal menyaksikan pelbagai aktiviti yang menarik yang bertempat di MaTiC, Tourism Malaysia, Jalan Ampang , KL, Kuala Lumpur, Malaysia


Program ini merupakan program berkhemah di  tengah kota yang pertama di Malaysia, acara yang menarik akan diadakan pada 12 & 13 November 2016. Tetamu acara kehormat ialah Dato 'Zaidi dan disokong oleh MITA, Tourism Malaysia, MTC dan NBQS. Ini merupakan kolaborasi antara Malaysian Caracan, CAM, Johor Travel Association, Red Stiletto Campers, Cuit-Cuti Malaysia and Harithmai Production. 



Caravan & Camping in the city of KL


Anda di jemput hadir bagi menyaksikan sendiri susun atur Caravan & Camping ini dan anda juga boleh mendaftar untuk bercamping di sini.  Pendaftaran masih lagi terbuka untuk participants/foodtrucks/outdoor gear vendors dan collaborative partners.
Untuk maklumat lanjut sila email cciam2016@gmail.com
 

Facebook :  Malaysia Caravan and Camping Industry Association




Caravan & Camping in the city of KL




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve