Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes

Rakyat Malaysia sememangnya gemar menikmati makanan laut dan ianya tidak dapat disangkal. Dengan anugerah kawasan pantai dan perairan laut yang luas, makanan laut sudah menjadi menu utama di Malaysia sejak awal tanah air ini dihuni manusia.

Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes


Terdapat banyak restoran yang menyajikan makanan laut di bandar-bandar mahupun di luar bandar. Namun harga yang ditawarkan adakalanya mahal tambahan lagi untuk restoran yang Hipster dan unik. Berbeza dengan Suds And Lattes Mutiara Damansara, mereka menawarkan  Menu baru Seafood Bonanza pada harga yang berpatutan .

Untuk pengetahuan makanan yang di hidangkan disini mempunyai kualiti premium beserta dengan servis dan keselesaan yang di tawarkan pada harga yang sangat berpatutan.


Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes


Suds And Lattes Mutiara Damansara


Sebelum Cik iena cerita tentang menu baru tersebut . Suds And Lattes Cafe merupakan sebuah kafe yang boleh dikatakan unik dimana ianya menawarkan perkhidmatan kafe dan juga perkhidmatan Dobi. Menurut pemilik Suds And Lattes  Puan Zalina, idea perniagaan ini muncul apabila kebanyakan dari pelanggan yang datang bertanyakan mengenai minuman di sini.


Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes



Bermula dari situlah tercetusnya idea tentang perniagaan kafe berkonsepkan laundry ini . Para pelanggan yang menghantar baju untuk perkhidmatan dobi di sini boleh menikmati hidangan makanan dan minuman di kafe ini sementara menunggu untuk mengambil pakaian yang di hantar untuk perkhidmatan Dobi.

Untuk mengetahui tentang kafe yang boleh dikatakan unik ini, jemput baca di Cafe berkonsepkan Laundry di Suds And Lattes Mutiara Damansara


Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes Mutiara Damansara


Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes
Cik iena dan rakan blogger Reef dan neyra


Baru-baru ini Cik iena berkesempatan mencuba sendiri menu baru  Seafood Bonanza di Suds And Lattes yang bertempat di Mutiara Damansara. Antara menu baru yang Cik iena cuba adalah Nasi Lemak dengan pilihan Mini Lobster (Sitrus Sauted), Soft Shell Crabs (Golden Fried) dan Mixed Seafood (Sambal Grilled).

Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes






Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes Mutiara Damansara

Untuk pengetahuan Setiap menu ini didatangkan dengan minuman PERCUMA . Harga makanan yang di jual adalah sangat berpatutan ditambah dengan mminuman percuma. Ianya sangat berbaloi untuk Kafe yang boleh dikatakan mempunyai keistimewaan sendiri ini .


Nasi Lemak With Mini Lobster (Sitrus Sauted)




Nasi Lemak With Mini Lobster (Sitrus Sauted)
Nasi Lemak With Mini Lobster (Sitrus Sauted) RM22.90



Nasi Lemak With Mixed Seafood (Sambal Grilled)



Nasi Lemak With Mixed Seafood (Sambal Grilled)
Nasi Lemak With Mixed Seafood (Sambal Grilled) RM 18.90

Nasi Lemak With Soft Shell Crabs (Golden Fried) 


Nasi Lemak With Soft Shell Crabs (Golden Fried)
Nasi Lemak With Soft Shell Crabs (Golden Fried)  RM20.90


Untuk Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes ini Cik iena telah cuba Nasi Lemak With Soft Shell Crabs . Rasa nasi lemak yang enak serta sambal nasi lemak yang cukup rasa dan agak banyak portionnya ditambah dengan Soft Shell Crabs yang goreng yang sedap serta berasa.



Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes
Untuk pengetahuan sos beserta meatball di Suds And Lattes Cafe adalah homemade . Dari awal penyediaan sehingga ke meja pelanggan adalah hasil resepi kafe Suds and Lattes sendiri.

Jadi tidak hairanlah makanan di sini di jual lebih murah berbanding tempat lain kerana kebanyakan bahan adalah homemade dimana di sini ianya dapat menjimatkan kos dan menawarkan harga yang rendah kepada pelanggan .

Selain dari menu baru Seafood Bonanza , anda juga boleh menikmati hidangan makanan Barat Suds And Lattes yang sememangnya dikenali di kalangan pelanggan mereka dengan keenakan rasanya.
 
Antara menu yang anda perlu cuba adalah  Chicken Chop, Chicken Grill, Lamb Chop Dan Fish & Chips pada harga serendah RM11.90. Aglio Olio With Grilled Chicken, Bolognese With Homemade Meatball, Carbonara With Pepperoni Dan Lemon Spicy With Fried Dory Fish pada Harga  RM15.90 sahaja sekali dengan minuman.


Antara Menu Makanan Barat Yang Cik iena cuba adalah seperti berikut

Grilled Chicken Chop With Black Pepper sauce


Grilled Chicken Chop With Black Pepper sauce
Grilled Chicken Chop With Black Pepper sauce RM12.90

Grilled Chicken Chop With Black Pepper sauce sememangnya Cik iena suka, rasa sos black pepper homemade yang sangat sedap pada harga yang berpatutan. Coleslaw yang di hidangkan juga sedap dan cukup rasa. Sayur rasa segar. Salad yang di hidangkan juga segar di tambah dengan kentang goreng yang enak cukup rasa. Paling cik iena suka adalah sos dan ayamnya. Kombinasi sos black pepper dengan ayam yang diperap cukup rasa.

Spicy Lemon With Fried Dory Fish


Spicy Lemon With Fried Dory Fish
Spicy Lemon With Fried Dory Fish  RM 15.90 With Drinks

Cik iena juga suka Spicy Lemon With Fried Dory Fish  ini. Spaghetti yang dihidangkan memang sedap tetapi agak pedas bagi Cik iena. Ditambah lagi dengan ikan Dory yang digunakan untuk Fried Fish Fillet sememangnya sedap di padankan dengan tartar sauce homemade yang sedap dari Suds & Lattes.


Fish & Chips


Fish & Chips
Fish & Chips RM11.90
 Cik iena kurang gemar ikan tapi Fish & Chips ni memang sedap di makan dengan homemade tartar sauce yang disediakan beserta homemade coleslaw yang sedap .


Bolognese With Homemade Meatball


Bolognese With Homemade Meatball
Bolognese With Homemade Meatball RM 15.90 With Drinks
Cik iena suka kuah Bolognese ini, ditambah dengan Homemade Meatball yang sedap.


 Fish Finger With Tartar Sauce


 Fish Finger With Tartar Sauce
 Fish Finger With Tartar Sauce RM8

 Fish Finger ini menjadi lebih enak dengan tartar sauce yang di hidangkan. Gabungan kedua nya ini sangat serasi dan menaikkan rasa fish finger tersebut



 Roasted Chicken Wings With Honey Glazed


 Roasted Chicken Wings With Honey Glazed
 Roasted Chicken Wings With Honey Glazed RM13




Cik iena sangat suka  Roasted Chicken Wings With Honey Glazed di Sund & Lattes. Rasa ayamnya sangat sedap . Diperap rapi sehingga ayam nya cukup berasa di tambah dengan rasa honey yang pasti membuat anda tergoda akan keenakan  Roasted Chicken Wings With Honey Glazed.



Selain dari menu makanan barat dan menu baru Seafood Bonanza , terdapat juga seleksi pastri dan pencuci mulut bukan yang cik iena cuba iaitu Carrot Cake With Walnut, Salted Caramel Choc Cake Dan Peppermint Oreo Choc Cake.



Carrot Cake With Walnut


Carrot Cake With Walnut
Carrot Cake With Walnut

 Carrot Cake With Walnut ini sedap. kek yang sangat moist tidak kering. Anda pasti jatuh cinta dengan carrot cake ni.


Salted Caramel Choc Cake


Salted Caramel Choc Cake
Salted Caramel Choc Cake
Rasa Salted Caramel Choc Cake yang sedap. Cik iena suka gabungan caramel dan chocolate.


Peppermint Oreo Choc Cake


Peppermint Oreo Choc Cake
Peppermint Oreo Choc Cake
Peppermint Oreo Choc Cake juga antara kek yang unik dan sedap. GAbungan peppermint besert oreo dan coklat sememangnya sedap :)




Set Ikan Patin Tempoyak Temerloh Di Suds And Lattes


Selain dari menu-menu diatas Cik iena juga cuba satu lagi menu tambahan  di Suds And Lattes iaitu SET IKAN PATIN TEMPOYAK TEMERLOH yang disediakan khas oleh PATIN BACKYARD. Ianya dijual pada harga serendah RM12 bagi satu set sekali dengan nasi putih dan ulam-ulaman.


Set Ikan Patin Tempoyak Temerloh Di Suds And Lattes
Set Ikan Patin Tempoyak Temerloh Di Suds And Lattes


Harga ini boleh dikatakan sangat murah . Rasanya juga enak . Sejujurnya Cik iena tidak makan ikan patin tetapi cik iena makan tempoyak. CIk iena tida makan ikan patin kerana cik iena kurang gemar bau hanyir serta tekstur ikan yang berkulit licin. Tetapi selepas mencuba Ikan Patin disini rasanya agak berbeza. Ia tidak hanyir seperti yang pernah Cik iena cuba sebelum ini.


Set Ikan Patin Tempoyak Temerloh Di Suds And Lattes
Set Ikan Patin Tempoyak Temerloh Di Suds And Lattes

Keenakan ikan patin ini  membuatkan CIk iena lupa yang Cik iena tidak makan ikat patin. Cik iena cuma ratah isi ikan patin serta kuah tempoyak yang sedap dan pedas. Rasa tempoyaknya juga pekat. Berbeza dengan masakan ikan patin tempoyak lain yang adakalanya kuah tempoyak sangat cair sehingga membuatkan rasa hanyir itu kuat dan rasa tempoyak itu kurang.


Set Ikan Patin Tempoyak Temerloh Di Suds And Lattes
Set Ikan Patin Tempoyak Temerloh Di Suds And Lattes

Ikan patinnya pula Cik iena rasa macam isi ayam di penghujung bila makan banyak. Ianya lansung tidak hanyir dan tidak mematahkan selera cik iena yang kurang gemar makanan hanyir.

Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes


Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes


Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes

Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes
Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes


Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes
Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes

Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes
Senarai Menu dan Harga di Suds And Lattes

Promosi Di Suds & Lattes


Promosi Di Suds & Lattes
Promosi Di Suds & Lattes

Promosi Di Suds & Lattes





Pesan Suds & Lattes Dengan Uber Eats dan FoodPanda



Pesan Suds & Lattes Dengan Uber Eats dan FoodPanda
Pesan Suds & Lattes Dengan Uber Eats dan FoodPanda


Selaras dengan teknologi terkini, kini Suds & Lattes telah memperkembangkan perniagaan mereka setelah satu tahun beroperasi  dengan menambahkan servis pesanan dengan teknologi aplikasi di telefon pintar, para pelanggan boleh terus memesan menu kegemaran untuk dihantar ke lokasi anda menerusi servis penghantaran Uber Eats dan FoodPanda.

Pesan Suds & Lattes Dengan Uber Eats dan FoodPanda
Kini anda boleh Pesan Suds & Lattes Dengan Uber Eats dan FoodPanda, pesanan di hujung jari :)




Untuk Maklumat Lanjut Layari




Alamat: 3-1, Jalan PJU 7/7A, Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor.
Hours: Selasa-Ahad, 10am-10pm.
Tel: +603 7732 1771


Menu Baru Seafood Bonanza di Suds & Lattes
Cik iena dan rakan blogger Reef



WAKTU OPERASI:
11 PAGI HINGGA 11 MALAM (TUTUP ISNIN)



HydraFacial Murah di Dr Medispa & Wellness

Wanita dan kecantikan berpisah tiada. Dalam mendapatkan kulit wajah yang cantik terdapat banyak faktor yang perlu dititikberatkan . Selain menggunakan set penjagaan wajah seperti pembersih muka, penyegar, serum, krim siang, krim malam, scrub dan mask, adalah amat penting juga untuk melakukan treatment atau facial sekurang-kurangnya sebulan sekali bagi memastikan kulit lebih sihat dan cantik .

Hydradermabrasion Treatment Murah di Dr Medispa & Wellness
Hydradermabrasion Treatment Murah di Dr Medispa & Wellness


Sesi santai woman to woman di Dr Medispa and Wellness

Dr Medispa and Wellness
cik iena di Dr Medispa and Wellness

Baru-baru ini Cik iena berkesempatan menghadiri sesi santai woman to woman di Dr Medispa and Wellness, Kajang bersama bloggers dan juga Dr Azira. Antara aktiviti yang telah diadakan seperti lukisan seni inai atas tangan, aktiviti makeup-makeup dan paling utama adalah sesi rawatan wajah yang kami boleh pilih.

Dr Medispa and Wellness
Bergambar bersama blogger dan Dr Azira


Dr Azira  mencadangkan Cik iena membuat Hydradermabrasion Treatment kerana rawatan ini sangat bagus dan sesuai untuk cik iena . Selain dari Cik iena ,terdapat 3 orang bloggers yang turut hadir iaitu  Syafiera, Dilla dan Zati dimana  syafiera memilih untuk lakukan  vitamin C facial manakala dilla memilih hydradermabrasion facial.


Dr Medispa and Wellness
Cik iena bergambar bersama Dr Azira yang sangat peramah orangnya

Disini Cik iena ingin kongsikan mengenai rawatan yang cik iena lakukan . Sebelum Cik iena kongsi pengalaman cik iena ceritakan serba sedikit tentang rawatan ini terlebih dahulu.

Hydradermabrasion treatment


Hydradermabrasion merupakan teknologi terkini dari Amerika Syarikat yang lebih dikenali dengan nama Hydrafacial. Daripada nama rawatan sahaja kita boleh mengetahui bahawa rawatan ini menumpukan kepada air. Justeruitu  ia lebih selamat, berkesan dan seperti yang kita semua sedia maklum air memang 'ubat' paling mujarab untuk mendapatkan kulit yang cantik.

Dr Medispa and Wellness
Cik iena semasa sedang menjalankan rawatan hydrafacial di Dr Medispa and Wellness

Sebelum ini kaedah dermavibration digunakan untuk mendapatkan kulit muka yang sihat, namun kaedah dermavibration akan menyebabkan kulit merah dan sedikit pedih. Dengan Hydrafacial ini ianya langsung tiada risiko. Selepas rawatan, anda boleh terus menggunakan alat solek seperti biasa dan boleh keluar ke mana sahaja.

Untuk pengetahuan , HydraFacial adalah satu-satunya prosedur hydradermabrasion yang menggabungkan pembersihan, pengelupasan, pengekstrakan, penghidratan dan perlindungan antioksidan secara serentak.


Dr Medispa and Wellness
Cik iena semasa sedang menjalankan rawatan hydrafacial di Dr Medispa and Wellness


Rawatan ini akan menghasilkan kulit yang  lebih cantik tanpa sebarang ketidakselesaan atau downtime. Rawatan ini juga akan menenangkan, melembapkan, serta tidak menakutkan seperti rawatan laser .Rawatan HydraFacial ini akan memperbaiki masalah  garis-garis halus, kedutan, open pores, kulit berminyak atau jerawat, hiperpigmentasi dan bintik hitam serta putih.



Dr Medispa and Wellness
Cik iena semasa sedang menjalankan rawatan hydrafacial di Dr Medispa and Wellness

Prosedur HydraFacial ini sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit nipis atau penuaan, kulit etnik, dan kulit kering atau kulit berminyak.  Jadi kepada anda di luar sana yang mempunyai masalah kulit khususnya, anda boleh dapatkan rawatan HydraFacial untuk mendapatkn kulit yang cantik serta untuk melambatkan proses penuaan kulit anda .

Hydradermabrasion Treatment di Dr Medispa & Wellness


Rawatan ini boleh didapati di Dr Medispa & Wellness. Ia mengambil masa dalam 1 hingga 2 jam paling lama . Untuk pengetahuan anda, setiap teknik, terapi dan ubat-ubatan yang digunakan di Dr Medispa & Wellness ini telah mendapat kelulusan KKM.

Dr Medispa and Wellness
Cik iena semasa sedang menjalankan rawatan hydrafacial di Dr Medispa and Wellness

Rawatan yang diberikan kepada setiap pesakit atau pelanggan akan dilakukan sendiri oleh Dr Azira. Untuk pengetahuan, Dr Azira mempunyai pengetahuan luas berkaitan aesthetic dan mempunyai kelulusan University College of Cork, Ireland dan memperolehi ijazah dalam bidang perubatan (MB BCH BAO). Jadi anda tidak perlu risau dan anda boleh jalani rawatan di sini dengan tenang tanpa perlu rasa bimbang.


Untuk pengetahuan anda lagi, Mask yang digunakan semasa sesi rawatan Hydradermabrasion ini sangat istimewa kerana daya penghidratannya, pemulihan, pemutihan kulit di samping kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan anti oksida.


Dr Medispa and Wellness
Cik iena semasa sedang menjalankan rawatan hydrafacial di Dr Medispa and Wellness


Rawatan ini disyorkan dilakukan sekurang-kurangnya 2 minggu sekali bagi mereka yang mempunyai masalah kulit wajah seperti jerawat atau bintik hitam tetapi untuk kulit yang tidak bermasalah disarrankan untuk lakukan sekali sebulan.

Kebanyakan pelanggan-pelanggan Dr Medispa & Wellness terdiri di kalangan golongan muda yang mementingkan penjagaan kulit wajah, pasangan yang bakal mendirikan rumahtangga, serta mereka yang mengalami masalah berat badan dan pasangan yang mengalami masalah sukar untuk hamil.



Dr Medispa and Wellness
Cik iena semasa sedang menjalankan rawatan hydrafacial di Dr Medispa and Wellness



Bilik Rawatan di Dr Medispa & Wellness


Bilik Rawatan di Dr Medispa & Wellness
Bilik Rawatan di Dr Medispa & Wellness



Bilik Rawatan di Dr Medispa & Wellness
Bilik Rawatan di Dr Medispa & Wellness

Video Hydradermabrasion Treatment





Pengalaman HydraFacial di Dr Medispa & Wellness


Hydradermabrasion Treatment Murah di Dr Medispa & Wellness
Ini merupakan pengalaman cik iena membuat rawatan hydrafacial. Secara jujurnya rawatan ini sangat best samada semasa rawatan mahupun selepas rawatan. Cik iena terlelap.sekejap bila ada orang belai muka. Rawatan ini juga boleh membentuk kan wajah dengan urutan yang dilakukan..Kalau kita kerap buat muka boleh dapat V Shape juga.

Untuk kulit yang bermasalah anda perlu melakukan beberapa rawatan berulang ulang supaya dapat hasil yang dikehendaki berbeza dengan kulit seperti cik iena, sekali rawatan cik iena dah terasa perubahan.Kulit yang kusam menjadi berseri. Muka jadi lain selepas selesai hydrafacial.

Semasa proses rawatan anda akan di terangkan prosuder prosuder yang sedang di lakukan. Juru terapi kecantikan dan doktor di sini sememangnya sangat  peramah dan anda tidak akan rasa bosan. Cuma semasa menunggu face mask kering je mereka bagi berehat sampai  masa untuk buka mask. Masa ni la cik iena terlelap.

Untuk prosuder Omega LED light therapy, terdapat dua jenis lampu iaitu hijau dan merah . Menurut Dr.Azira Hijau digunakan untuk kulit yang matured manakala Merah untuk kulit muda dan normal


Hydradermabrasion Treatment Murah di Dr Medispa & Wellness
Gambar selepas rawatan di Dr Medispa & Wellness

Prosedur HydraFacial di Dr Medispa & Wellness


Langkah 1 Cleansing.
Langkah 2 Double cleansing
Langkah 3 Opening up the pores and layer it with our therapeutic oil
Langkah 4 Start the Hydradermabrasion
Langkah 5 Layering with Hyaluronic plus doctor formula mask
Langkah 6 Facial massage
Langkah 7 Ultrasonic treatment
Langkah 8 Omega LED light therapy to enhance skin cell to rejuvenate
Langkah 9 Serum applications


Harga Hydradermabrasion Treatment


Harga yang ditawarkan untuk Hydradermabrasion Treatment di  Dr Medispa & Wellness adalah RM180 dimana ianya adalah lebih murah berbanding di tempat lain.

Rating HydraFacial di Dr Medispa & Wellness

10/10

Gambar Sesi santai woman to woman di Dr Medispa and Wellness

Berikut merupakan sebahagian gambar yang diambil .

Dr Medispa and Wellness
yeay masa untuk buat ukiran inai


Dr Medispa and Wellness
ukiran inai yang kami buat

Dr Medispa and Wellness
sesi main mekap-mekap


Dr Medispa and Wellness
muka rasa bersih,licin dan glowing lepas buat hydrafacial, nak mekap pun senang tau.
Dr Medispa and Wellness
Hasil solekan MUA Beby dari Melaka

Dr Medispa and Wellness
Hasil solekan MUA Beby dari Melaka



Dr Medispa and Wellness
HAsil solekan MUA beby dr melaka

Dr Medispa and Wellness
Cik iena bergambar bersama MUA beby dr melaka yg mekapkan cik iena


Dr Medispa and Wellness

Dr Medispa and Wellness


Dr Medispa and Wellness


Dr Medispa and Wellness



Secara keseluruhannya Cik iena sangat berpuas hati dengan hasil rawatan hydrafacial ini. Cik iena suka sangat hasilnya, kalau boleh nak buat setiap bulan. Harga yang ditawarkan di sini juga lebih murah jika di bandingkan dengan tempat lain.



Jadi pada anda di luar sana kalau nak cuba HydraFacial boleh cuba di Medispa.and wellness Kajang. Selain dari harga yang lebih murah dari tempat lain. Suasana disini juga tenang, mesra kanak-kanak, tambahan lagi disini anda boleh berehat dan bersantai setelah selesai rawatan sambil di jamu minuman dan cookies.

 Senarai Rawatan di Dr Medispa & Wellness


 Senarai Rawatan di Dr Medispa & Wellness



 PROMOSI TAHUN BARU CINA DILANJUTKAN



PROMOSI TAHUN BARU CINA DILANJUTKAN
PROMOSI TAHUN BARU CINA DILANJUTKAN


Untuk pengetahuan, promosi tahun baru cina dilanjutkan sehingga 31 march 2018 disebabkan sambutan yang sangat menggalakkan.


Promosi Lain di Dr Medispa & Wellness



Promosi Lain di Dr Medispa & Wellness
Besday gift 50% ( selected treatment only ) dengan syarat menjadi friend di FB.


Promosi Lain di Dr Medispa & Wellness
promosi 25% untuk pelajar

Promosi Lain di Dr Medispa & Wellness

Promosi Lain di Dr Medispa & Wellness
promosi 20% untuk firstime customer


Untuk Maklumat Lanjut dan promosi terkini :


FB : https://www.facebook.com/drmedispa.wellness.7
FB PAGE : https://www.facebook.com/drmedispaandwellness/
IG : https://www.instagram.com/drmedispaandwellness/
Contact : 013 770 6708
Alamat :  No 6-1, Jalan Reko Sentral 6, Reko Sentral,
Kajang, Malaysia 43000






Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve