Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Istimewa buat pelanggan LuLu Hypermarket di Cheras dan kawasan yang berhampiran, kini LuLu Hypermarket telah melebarkan sayapnya dengan membuka cawangan kedua  di Malaysia iaitu di 1 Shamelin Mall , Cheras . Hypermarket ini telah dibuka bermula 1 Julai 2019.


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Majlis Pembukaan LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras 


Lulu Group yang merupakan salah satu pengendali runcit terbesar di Timur Tengah & Afrika Utara (MENA) rantau telah  membuka pasar raya besar kedua di Malaysia iaitu di 1 Shamelin Mall, Cheras , Kuala Lumpur.

Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Malaysi telah merasmikan pembukaan ini bersama dengan kehadiran Duta Besar dari pelbagai negara, peniaga tempatan yang terkenal dan ahli kenamaan lain.

Hypermarket baru ini juga  merupakan cawangan yang ke 174 Lulu secara global berada di kedudukan strategik di 1 Shamelin Mall di Cheras daerah ibu kota Kuala Lumpur. Hypermarket yang luasnya 80,000 kaki persegi ini direka menggunakan konsep ruang runcit terkini dan teknologi paling moden untuk kemudahan membeli-belah


Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Selepas perasmian, Menteri Perdagangan dan para tetamu kenamaan lain juga dibawa melawat disekitar LuLu Hypermarket untuk memperkenalkan Hypermarket baru ini.Hypermarket ini  mempunyai bahagian khusus untuk runcit, produk tenusu, ikan dan makanan laut, buah dan
sayur-sayuran, daging dan ayam, barang-barang kering, pakaian fesyen, elektronik, alat tulis, alat tulis, sukan, kasut,bagasi dan banyak lagi produk.

Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras



Menurut Pengerusi Lulu Group, Yusuff Ali MA, berkata "seperti yang diumumkan semasa perasmian Hypermarket pertama mereka di Malaysia, mereka teguh pada rancangan utuk mengembangkan LuLu Hypermarket di  Malaysia dan komited untuk melancarkan empat cawangan baru di beberapa bahagian di Malaysia sebelum dan pada tahun 2020. Ini termasuk projek di Setia City Mall, Bangi Gateway, Bachang (Melaka) & Johor Bahru.




Selepas Majlis perasmian cawangan baru ini. Cik iena juga berkesempatan untuk melihat barangan-barangan yang terdapat di sini. Berikut Cik iena kongsikan gambar sepanjang Cik iena berada disana dan cik iena kongsikan promosi-promosi menarik yang boleh anda dapatkan.



Pengalaman Hari Pertama Pembukaan LuLu Hypermarket 1Shamelin Mall Cheras.



Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Pada hari pertama pembukaan rasmi memang sangat ramai pelanggan sampai berlanggar-langgar tapi rata-rata kesemua pelanggan kelihatan seronok memilih barangan yang mereka mahukan terutama barangan promosi.
 


 LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Barangan basah dan makanan laut disini kelihatan segar-segar. Cik iena sendiri geram lihat ikan-ikan yang segar disini dengan susunan ikan serta sayuran hiasan yang cantik dan menarik.


 LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Sayuran disini juga sangat segar dan terdapat pelbagai pilihan. Cik iena tak dapat nak ambil semua gambar sebab sangat ramai pelanggan. Dari pemerhatian Cik iena, Sayuran dan barangan yang telah habis akan di refill secepat mungkin oleh pekerja-pekerja disini.




LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Disebabkan harga yang murah, semasa pekerja refill barangan lagi pelanggan terus ambil. Jadi anda semua perlu pantas untuk merebut barang pada harga promosi. Sebagai contoh, Cik iena sendiri berebut maggie tau. Tak sempat pekerja susun di tempat promsi tu dah ramai pelanggan yang terus ambil dari pekerja semasa mereka mengeluarkan maggie untuk disusun.

HArga Maggie pada ketika ini, Maggie Kari dan Ayam (5 + 1)  RM 2.49 dimana harga asal adalah RM 4.80. Sangat murah dan sangat ramai pelanggan berebut maggie  ;)



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Barangan kelengkapan rumah juga ada dijual disini seperti pinggan manguk, kuali dan banyak lagi barangan keperluan rumah pada harga yang berpatutan.


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Terdapat juga barangan travel seperti lugage ini yang menjadi tumpuan ramai. Cik iena perhatikan ramau juga pelanggan yang membeli lugage ini.




Barangan Elektrik juga ada dijual disini. Terdapat banyak promosi barangan elektik semasa promosi pembukaan baru-baru ini. Di penghujung artikel Cik iena akan kongsikan promosi-promosi menarik LuLu untuk rujukan anda.

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Selain dari barangan groceries, kelengkapan rumah, barang basah,  daging, ayam, makanan laut , barangan bayi,, gadget. Terdapat juga barangan penjagaan diri dan juga kosmetik. Pendek kata banyak barangan yang di jual di LuLu dibawah satu bumbung. Berbeza  dengan LuLu di Capsquare ianya mempunyai 3 level tetapi di 1Shamelin Mall, Cheras hanya terdapat satu level sahaja di Ground floor..

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Setelah penat membeli-belah anda juga boleh menikmati hidangan Hot Food di LuLu . Harga makanan disini lebih murah dari harga makanan diluar. Terdapat ruang makan juga disediakan di sini.


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras




Disebabkan pada hari perasmian terlalu ramai pelanggan, jadi Cik iena datang pada hari lain dan sempat menikmati harga promosi pembukaan yang ditawarkan. Pada hari tersebut juga masih ramai pelanggan yang mengunjungi LuLu 1Shamelin.


Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Mall Bersama Puan Ibunda



Kali ini Cik iena membeli belah membawa puan ibunda. Seronok puan ibunda memilih barang. Walaubagaimanapun kami tak boleh shopping lama bila melihat barisan yang panjang untuk bayar kerana kami perlu ke tempat lain , ada urusan lain perlu diselesaikan.

Cik iena rasa kalau lama lagi di LuLu memang dua troli agaknya puan ibunda shopping. Untuk pengetahuan Cik iena ke LuLu pada hari kedua selepas perasmian pembukaan LuLu 1Shamelin Mall.



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Beras sunflower ni memang jadi pilihan puan ibunda. Puan ibunda terkejut sebab harga sangat murah ditawarkan.

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Penuh troli Cik iena. Container beroda tu harga asalRM50++ dan harga promosi RM29

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
penat beratur, masih ramai orang didepan sedang beratur untuk bayar

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Shopping sakan tiga beranak ni (mak tukang ambil gambar)

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
ngantuk betul puan ibunda tu, beratur panjang nak bayar

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Lega rasa da sampai giliran bayar
Sebenarnya ade kes masa ni Cik iena penat menunggu bayar sebab queue panjang. Bila sampai masa cik iena bayar, Cik iena tak pasti samada kad kredit cik iena ambil atau tidak. tapi Resit Cik iena ingat Cik iena tunggu resit. Agak lama nak print resit. Panjang kan. Tapi masa sampai rumah baru sedar kad kredit takde. Kali terakhir guna memang di LuLu. Nasib baik zaman canggih sekarang boleh block kad kredit guna online je.

Cik iena kongsi sekadar untuk peringatan tau jangan jadi macam cik iena cuai. Ini cik iena mengaku memang silap Cik iena juga tak cek kad kredit dah ambil ke belum. ye la dalam keadaan sesak dan kebosanan menuggu turn nak bayar tu memang rasa nak balik cepat. Lupa pula kad kredit.


Selesai membeli belah jangan lupa ke kaunter khidmat pelanggan untuk dapatkan borang peraduan Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.. Mana lah tau menang kan. Selagi ada peluang jangan lepaskan :)


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.
Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.

Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.

Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.




Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.
Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.





Berikut merupakan antara promosi LuLu yang sangat menakjubkan dan sememangnya sangat murah semasa promosi pembukaan rasmi LuLu Hypermarket di 1shamelin Mall, Cheras



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras




Kesemua promosi pembukaan diatas hanya sah dari 1 hingga 4 julai 2019. Tepai anda tidak perlu bersedih kerana terdapat lagi promosi hebat lain selepas pembukaan rasmi . Dibawah Cik iena akan sertakan promosi baru yang boleh anda dapatkan.

 Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store


Promosi ini berlangsung di LuLu Hypermarket & Department Store 1Shamelin Mall, Cheras dan Capsquare Kuala Lumpur. Jadi jangan lupa rebut peluang keemasan ini sebelum ianya terlepas. Tawaran sah dari 5 - 15 Julai 2019. 


  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store


  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store


Menarik kan? Untuk pengetahuan LuLu sentiasa mengadakan pelbagai jenis promosi. Jadi untuk mengetahui tentang promosi-promosi terkini sila ikuti laman sosial mereka dibawah.

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website :  www.luluhypermarket.com
Facebook : LuLu Hypermarket Kuala Lumpur
Instagram : luluhypermarketkl
Telefon :  017-644 4200.
Alamat :  Jalan 4/91, Taman Shamelin Perkasa,
56100 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur



Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest

Masih tidak terlewat lagi untuk Cik iena kongsikan tentang Contest  Ceria Raya, Tampil Bergaya dari Pasific West . Contest ini telah pun berlansung  sejak 15 April 2019 dan akan tamat pada 15 Julai 2019.

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Sebelum Cik iena kongsikan dengan lebih lanjut mengenai contest ini Cik iena kongsikan pengalaman Cik iena semasa berbuka puasa bersama Pasific West dengan menikmati hidangan berbuka puasa yang lazat yang dimasak khas menggunakan  aneka produk Pasific West.

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media



Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media



Pacific West menganjurkan program berbuka puasa bersama rakan media dan blogger  sempena mempromosi Ceria Raya Feast dengan kerjasama Restoran Atmosphere 360 di puncak Menara KL ​​. Restoran ini ​​telah menyediakan menu Ramadhan eksklusif dengan pemilihan mewah dan menarik menggunakan produk dari Pacific West.

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Kami dihidangkan dengan Toast Salmon Nigiri and Salt and Pepper Squid with Mentai Aioli for Amuse Bouche, gabungan Popcorn Fish Satay with Peanut Sauce, Vietnamese Spring Roll with Breaded Torpedo Prawn dan Nouc Cham untuk pembuka selera. Dusted Baby Squid with Creamy Prawns Bisque, Cod Fish Fingers with Honey Tomato Sauce, Tempura Prawns and Tempura Natural Calamari Rings yang dihidangkan dengan Vegetable Bouquet dan Parslied Crushed Potato sebagai hidangan utama.





Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media


Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media


Antara menu yang menarik adalah Sup  daripada sotong yang ni memang unik dan rasa yang berkrim serta lazat. Pada bulan Ramadhan, Pacific West komited untuk membawa kebudayaan untuk merayakan musim perayaan dan berkongsi makanan yang lazat dengan rakyat sambil memupuk hubungan yang sihat. Oleh itu, Pacific West telah melancarkan kempen 'Ceria Raya, Tampil Bergaya' yang telah bermula 15 April hingga 15 Julai 2019.


Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media

Majlis Berbuka Puasa Pasific West Dan Atmosphere 360 Bersama Media


Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest





Dalam tempoh kempen ini, anda yang membeli mana-mana produk makanan laut Pasifik West dalam satu resit di mana-mana kedai runcit juga berpeluang memenangi motosikal baru. Terdapat juga 10 unit Tefal Air Fryer untuk dimenangi dimana semua hadiah bernilai RM40,000. Anda boleh membeli produk keluaran mereka di semua kedai runcit utama di Malaysia seperti Cold Storage, Sam's Groceria, AEON, AEON Big, Tesco, Giant, Sunshine, Village Grocer dan banyak lagi.


Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest



 Rangkaian produk Pacific West dengan teliti dikembangkan oleh pasukan Chef Kuliner dan Teknologik Makanan untuk menambah nilai dan memperkayakan gaya hidup pengguna dengan mudah masak dalam beberapa minit terus dari peti sejuk. Kualiti yang tiada tandingan dengan piawaian keselamatan dan proses makanan antarabangsa iaitu BRC, IFS, HACCP dan YUM! akreditasi. Produk mereka juga disahkan HALAL.


Hadiah Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest



Grand Prize
Honda Dash 125 Repsol

2nd Prize x 5 winners
SYM E-Bonus 110



Consolation Prize x 10 winners

Tefal Air Fryer Fry Delight


AEON Top Spenders x 5 winners
Tefal Air Fryer Fry Delight


Cara Penyertaan Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest


Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest

Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest

Pasific West Ceria Raya, Tampil Bergaya Contest



Untuk Maklumat lanjut mengenai kempen Pacific West Ceria Raya, Tampil Bergaya sila layari
Laman web : https://www.pacificwestfoods.com.my/ceriarayatampilbergaya

PAMERKAN GAYA MENAWAN DI HARI RAYA :Jazz & Co melancarkan koleksi raya bersama Dina Nadzir

Apabila fesyen menjadi topik perbincangan, golongan berbadan besar seringkali
dipinggirkan terutama daripada segi pemilihan busana. Namun kehadiran portal atas talian
Jazz & Co mampu menghentikan tanggapan ini dengan pelancaran Koleksi Baju Raya Plus
Size Dina Nadzir baru-baru ini. Hadir dengan penampilan lebih segar, koleksi ini
membuktikan komuniti berbadan besar sama seperti orang lain dan mampu bergaya pada
musim perayaan ini.

PAMERKAN GAYA MENAWAN DI HARI RAYA :Jazz & Co melancarkan koleksi raya bersama Dina Nadzir




Koleksi ini dilancarkan bersama Dina Nadzir, yang juga merupakan duta Jazz & Co yang
baru sahaja dilantik. Dina yang juga naib juara Malaysian Idol musim pertama sebenarnya
sudah menjalinkan kerjasama dengan Jazz & Co bagi mempromosikan nilai positif serta
keyakinan diri sebelum ini. Berikutan kerjasama yang cukup berjaya, Dina sekali lagi
diundang bagi menggayakan koleksi raya pada tahun ini.

PAMERKAN GAYA MENAWAN DI HARI RAYA :Jazz & Co melancarkan koleksi raya bersama Dina Nadzir



"Sebagai duta, saya berpeluang mendekati wanita yang turut berhadapan masalah rendah
diri dan kurang keyakinan diri disebabkan masalah berat badan. Walaupun setiap individu
disaran berusaha untuk kekal sihat, namun keyakinan serta kepercayaan kepada diri adalah
kunci kejayaan paling utama," kata Dina.

Tambah Dina lagi, kebanyakan wanita berbadan besar bimbang ketika mendapatkan
busana kegemaran mereka disebabkan tiada ukuran. Namun menerusi platform seperti Jazz &
Co, semua kebimbangan ini dapat diatasi apabila mereka boleh mendapatkan pakaian
kegemaran pada bila-bila masa.

PAMERKAN GAYA MENAWAN DI HARI RAYA :Jazz & Co melancarkan koleksi raya bersama Dina Nadzir



“Koleksi raya kali ini pastinya akan lebih diingati disebabkan konsepnya yang boleh
digayakan ke pejabat atau beraya di rumah," katanya.

Koleksi baju raya Dina menampilkan motif bergaya corak bunga serta bentuk geometri
bagi memberikan pelbagai pilihan kepada penggemarnya. Ia tampil dengan palet rona gelap
bagi menampakkan imej sofistikated terutamanya bagi wanita moden yang mementingkan
gaya. Warna terang pula membangkitkan gaya segar dan terkini kepada si pemakai. Pastinya
koleksi ini bakal menjadi ikutan pada lebaran kali ini. Selain itu, rekaan serta perincian pada
busana membolehkan ia untuk digayakan bukan sahaja ketika musim perayaan tetapi juga ke
pejabat dan untuk aktiviti kasual.

PAMERKAN GAYA MENAWAN DI HARI RAYA :Jazz & Co melancarkan koleksi raya bersama Dina Nadzir



Menurut Pengarah Jazz & Co Jasdeep Katari, koleksi raya 2019 menampilkan padanan
yang lebih segar serta nampak lebih muda. Aksi gaya bersahaja yang ditonjolkan menjadikan
busana digayakan tampil anggun dan memikat.

"Kami gembira kerana dapat bekerjasama dengan Dina untuk kesekian kalinya. Ini
kerana kami sangat memahami keresahan golongan ini apabila tidak berjaya memperoleh
busana disebabkan tiada saiz, potongan yang kurang menarik serta pilihan yang tidak
menggambarkan usia mereka," katanya.

Memahami kehendak pelanggan, Jazz & Co menyediakan rekaan yang lebih mesra serta
membiarkan pembeli meneroka siluet dengan gaya yang cukup berbeza.

Tambah Jasdeep, “Secara langsung atau tidak, diskriminasi terhadap komuniti bertubuh
besar bukanlah perkara yang aneh. Oleh itu, sebagai jenama pakaian yang mewakili komuniti
ini, kami ingin memainkan peranan untuk memperkasakan pengguna kami dan menyuntik
semangat baru bagi mereka semua. Pada akhirnya, ia bukan mengenai saiz yang dipakai,
sebaliknya bagaimana mereka memakainya.”

PAMERKAN GAYA MENAWAN DI HARI RAYA :Jazz & Co melancarkan koleksi raya bersama Dina Nadzir


Selain Koleksi Baju Raya Plus Size Dina Nadzir, Jazz & Co turut menyediakan pakaian
kasual dan ke pejabat pada harga yang sangat berpatutan. Di samping membeli pakaian
berkualiti dengan potongan busana yang cantik, pembeli Jazz & Co boleh membuat pilihan
ukuran saiz mereka sama ada 12 hingga 22 untuk wanita dan L sehingga 5XL untuk lelaki.

Bermula 9 Mei sehingga 30 Jun 2019, pelanggan boleh mendapat potongan harga
sehingga 30 peratus apabila mereka memasukkan kod promo JAZZRAYA2019. Diskaun ini
hanya boleh diperoleh sekali untuk satu akaun pembeli, selagi stok masih ada. Di samping itu,
penghantaran dalam Malaysia adalah percuma.

Untuk maklumat lanjut mengenai Jazz & Co, sila layari Instagram dan Facebook
@jazzncofashion, atau terokai www.jazznco.com untuk melihat pelbagai saiz koleksi dan
pakaian lain yang menarik


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve