Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly

Leedee Tox Jelly dihasilkan dari gabungan bahan semulajadi yang diadun khas untuk tujuan detoks iaitu  Menyahtoksin dan mengeluarkan sisa-sisa yang tidak diperlukan oleh tubuh dari dalam usus kita.

Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly

Detoks sangat penting untuk:

  •  membersihkan usus
  •  membuang toksin di dalam badan
  •  melancarkan proses pencernaan
  •  membantu buah pinggang untuk menapis darah
  •  meningkatkan keberkesanan fungsi hati dan hempedu
  •  membuang bahan buangan dari pundi kencing
  •  mambantu menurunkan berat badan

APA ITU DETOKS


Detoks merupakan proses pembersihan usus dengan mengeluarkan toksin, lemak , lendir serta sisa-sisa yang tidak diperlukan oleh tubuh dalam badan melalui proses pembuangan air besar.

Dengan pembersihan usus ini, barulah badan kita dapat menyerap nutrisi daripada makanan pada tahap yang optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebelum kita mengambil apa-apa supplemen supaya tahap penyerapan nutrisi berada pada tahap yang terbaik


Kebanyakkkan daripada kita tidak mengetahui bahawa pembersihan usus yang sempurna adalah amat penting untuk mengembalikan kesihatan badan kita ketahap yang seimbang serta dapat membantu menambah tenaga kita ketahap yang lebih baik.

KENAPA PERLU DETOKS


Tahukah anda bahawa Kebanyakan penyakit berpunca daripada usus.

Perut Punca Segala Penyakit


Sabda Rasulullah saw :
"Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan" (Riwayat Ad-Dailami)



Maka dengan itu amatlah penting bagi kita untuk melakukan pembersihan usus iaitu Detoks. Sepertimana juga kenderaan yang kita guna hari-hari yang mana ianya perlu di servis untuk memastikan ianya dapat berfungsi dengan baik. Begitu juga dengan usus kita. "usus kita ibarat enjin kereta". Jika tidak di servis ianya akan mendatang kan masalah.


Sihat dan Kurus Dengan Bless TeaTox

Dalam kehidupan seharian sudah pasti banyak makanan yang kita makan sehinggakan ianya boleh mendatangkan bahaya pada tubuh badan kita . Ada juga diantara kita yang mengalami masalah penghadaman iaitu masalah sembelit dan sukar membuang air besar. Ini amat membahayakan kerana sisa-sisa yang tidak di perlukan serta toksin dalam usus kita boleh memudaratkan kesihatan kita dan mendatangkan pelbagai penyakit .



Kenapa sistem penghadaman penting? 


Jika sistem penghadaman tidak dijaga dengan betul akan membawa kepada gejala-gejala berikut:

  • Penambahan berat badan
  • Masalah gastrik
  • Perut Buncit
  • Kanser Usus
  • Masalah makanan tidak hadam
  • Sistem imun yang lemah
  • Kurang selera makan

Masalah kesihatan lain jika usus bertoksik

  • Arthritis-sakit sendi dan sengal-sengal otot.
  • Kuku dan rambut rapuh
  • Tekanan darah meningkat
  • Kelemahan mental-daya ingatan dan tumpuan yang lemah
  • Peredaran darah kurang baik-tangan dan kaki sejuk
  • Kerap kali sembelit atau cerit berit
  • Mengidam makanan
  • Kerap pening-pening lalat dan sakit kepala
  • Kesakitan pada leher dan bahu
  • Gejala putus haid-terasa putus haid
  • Mudah marah dan murung
  • Rendah tenaga syahwat
  • Haid tidak menentu
  • Rasa loya, betis dan kaki bengkak
  • Masalah kulit-jerawat, akne, eczema


6 punca penyebab penyakit dari perut

1. Cara pemakanan seharian yang tidak sistematik.
2. Terlalu berlebihan semasa makan.
3. Tidak berwaspada dengan makanan dan minuman yang dihinggapi serangga.

Sabda Rasululluh s. a. w, maksudnya: “Jika ada seekor lalat jatuh ke dalam tempat minuman yang akan kamu minum, maka celuplah keseluruhan tubuh lalat tersebut ke dalam minumanmu tadi kemudian angkatlah (buanglah) lalat tersebut. Kerana sesungguhnya pada salah satu sayapnya mengandung ubat dan pada sayap yang lainnya mengandung penyakit.” (Riwayat Abu Hurairah)

4. Tidak cermat semasa meneliti isi kandungannya.
5. Kurang kesedaran dalam menjaga kebersihan diri.


Justeru itu amatlah perlu untuk kita membuat pembersihan usus iaitu detoks bagi memastikan kita bebas dari penyakit yang membahayakan.


Bagaimana Leedee Tox Jelly Dapat Membantu Anda?

Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly
Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly


Leedee Tox Jelly dihasilkan dari gabungan bahan semulajadi yang diadun khas untuk tujuan detoks iaitu  Menyahtoksin dan mengeluarkan sisa-sisa yang tidak diperlukan oleh tubuh dari dalam usus kita. Ianya juga merupakan satu-satunya produk detox dalam bentuk jelly berperisa peach yang mudah untuk diambil. Rasa nya juga sangat enak dan pasti membuatkan anda suka ketika memakan jelly tersebut.

Selain daripada khasiat-khasiat biasa detox, ianya juga mengandungi vitamin C yang sangat baik untuk kulit. Jadi pada masa yang sama dengan mengambil  Leedee Tox Jelly, anda juga dapat menjaga kulit tubuh anda. Kandungan vitamin C ini akan membuat kulit anda lebih sihat dan cantik.



Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly
Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly


Kelebihan  Leedee Tox Jelly


1. Melawaskan
2. Membantu masalah sembelit
3. Mengurangkan toksin dalam badan
4. Menbantu mengurangkan berat badan
5. Mencantikkan kulit
6. Mencergas badan yg lesu
7. Mengandungi Vitamin C

Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly
Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly

Bahan-bahan dalam Leedee Tox Jelly


Gabungan bahan semulajadi yang diadun khas untuk tujuan detoks. Menyahtoksinkan dan mengeluarkan sisa dari usus kita. Bahan-bahan semulajadi yang terpilih :-

  1. Peach Juice
  2. Acai Berry
  3. Green Tea
  4. African Mango
  5. Raspberry dan Stevia (no white sugar)


Cara Pengambilan  Leedee Tox Jelly


1. 1 sachet sebelum tidur malam
2. Simpan di dalam peti ais sebelum consume untuk dapatkan rasa yg lebih sedap

1 box ada 10 sachet untuk 10 hari
1 sachet sebelum tidur
Kalau ada sembelit disarankan ambil 2 sachet, 1 pagi dan 1 malam sebelum tidur



Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly
Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly

Review Leedee Tox Jelly


Okay panjang lebar cerita cik iena. Untuk pengetahuan cik iena mengalami masalah sembelit. Masalah ni sememangnya membuat cik iena tak selesa. mana taknya berhari-hari tak membuang, perut rasa tidak selesa. Rasa buncit, eh bukan rasa tapi memang buncit. Alhamdulillah selepas mengamalkan  Leedee Tox Jelly perut cik iena dah kurang buncit sedikit dan cik iena dapat membuang air besar selepas pengambilan sachet yang ke 5.


Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly
Sihat dan Kurangkan Berat dengan Leedee Tox Jelly


Selain kesan membuang air besar pada pengambilan sachet ke 5, Cik iena juga merasakan kesan yang paling banyak adalah Cik iena kerap membuang air kecil. Ianya juga sangat membantu sistem perkumuhan. Jadi dalam masa mengamalkan Leedee Tox Jelly Cik iena pastikan Cik iena ambil minimum 2L air sehari.


Selama pengambilan 1 kotak Leedee Tox Jelly ini Cik iena ada buat highlight story di instagram Cik iena. Anda boleh lihat di highlight story di https://www.instagram.com/ienaeliena/ . Berikut Cik iena screenshot kadar turun naik berat Cik iena semasa pengambilan 1 Kotak Leedee Tox Jelly ni.


review Leedee Tox Jelly



review Leedee Tox Jelly




review Leedee Tox Jelly



review Leedee Tox Jelly



review Leedee Tox Jelly



Okay selepas sachet ke 7, Cik iena tak de post story berat badan sebab Cik iena ke Bangi rumah adik. Rumah adik takde timbang iena ni. Dan dia pun tiada timbang juga. Cik iena berada di Bangi 3 hari jadi 3 sachet terakhir yang cik iena makan tak dapat nak record kan kadar turun naik berat badan.


Video Review  Leedee Tox Jelly By Cik iena


Video dirakam selepas pengambikan sachet ke 7




Untuk pengetahuan semua, kesan pengambilan adalah bergantung kepada kadar metabolisma seseorang. Setiap orang akan mengalami kesan yang berbeza. Jadi mungkin anda akan mengalami kesan yang labih baik daripada Cik iena. Kepada yang tidak mengalami masalah penghadaman Cik iena pasti kesannya pasti lebih memberangsangkan terutama untuk menurunkan berat badan.

Untuk yang mengalami masalah penghadaman seperti Cik iena akan memakan masa sedikit untuk nampak kesan yang banyak . Jadi sekali lagi Cik iena ingatkan penulisan review Cik iena diatas adalah berdasarkan pengambilan 10 sachet iaitu 1 kotak Leedee Tox Jelly.



Harga Leedee Tox Jelly


Harga 1 Kotak : : RM65 (1 box ada 10 sachet)

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :


No tel : +60 17 679 7270  atau dapatkan dengan agent2 yg sah sahaja
Sila layari : www.naomibeau.com.my/
Instagram : @leedee.hq
Facebook : leedee online hq
Alamat : 1-47, jln pandan prima 2, dataran pandan prima 55100 Kuala Lumpur



BERSIAP SEDIA UNTUK RAYA DARI KESELESAAN RUMAH ANDA


BERSIAP SEDIA UNTUK RAYA DARI KESELESAAN RUMAH ANDA


KUALA LUMPUR, 12 MEI 2020 – Ingin dapatkan tawaran Raya terbaik? Raya Bersama Shopee mempunyai segalanya. Berlangsung dari sekarang hingga 26 Mei 2020, kempen ini menawarkan tawaran hebat untuk keperluan harian, peralatan rumah, baju Raya dan banyak lagi untuk persiapan Raya anda. Lebih baik lagi, anda boleh bersiap-sedia untuk Raya dari keselesaan rumah anda:

  • Dapatkan lebih melalui wang Ringgit anda dengan pelbagai barang keperluan harian dari serendah RM10 dan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM19;
  • Nikmati lebih banyak penjimatan dengan diskaun hingga 80%, tawaran RM1 untuk produk-produk kegemaran dan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum yang diturunkan kepada RM10 dari 12 tengah malam hingga 2 pagi semasa Pesta Jualan Raya pada 14 dan 15 Mei;
  • Rindukan bazar Ramadan? Layari Selangor E-Bazar Raya untuk dapatkan juadah Raya kegemaran anda dan lain-lain. Walaupun anda tidak dapat menikmati bau kepak ayam bakar atau murtabak kambing, e-bazar ini harus dikunjungi. 
  • Dapatkan ayam, daging lembu, sayur-sayuran dan buah-buahan seperti kubis, mangga, tembikai serta cili, dan makanan laut segar beku seperti Kembong, Tongkol, dan Selar dari segmen hasil segar dan beku Shopee tanpa meninggalkan rumah.
  • Skuad Selebriti Shopee mengalu-alukan ahli terbaharunya, Neelofa! Kunjungi kedai rasmi Naelofar untuk Koleksi Raya 2020. Dapatkan inspirasi dan ketahui trend terkini untuk tampil bergaya Raya ini dari Style by Shopee.
  • Kadangkala, persiapan untuk Raya agak memenatkan. Perlukan satu lokasi utama untuk mendapatkan segala keperluan Raya? Ciri terbaharu Shopee, Salam by Shopee, mempunyai koleksi produk terbaharu dari pelbagai kategori seperti peralatan solat, produk kosmetik mesra wuduk dan fesyen muslimah di Koleksi Terkini; hidangan Raya lazat serta ramuan masakan di Resipi Raya; jenama dan produk yang disahkan halal hanya di Pilihan Halal; peringatan masuknya waktu solat melalui fungsi Azan dan juga baucar hebat di Baucar Terhad yang memberikan tawaran lebih hebat. 

Salam by Shopee
Salam by Shopee
Walaupun tahun ini sambutan Raya agak berlainan, Shopee tetap membawakan hiburan dan kegembiraan Hari Raya kepada anda untuk dinikmati bersama seisi keluarga di rumah:

  • Shopee Live: Tontoni kandungan menarik yang direka khas buat pengguna seperti program makanan, sesi senaman oleh pakar kecergasan, dan ulasan produk serta kandungan lain yang berkaitan dengan penonton Muslim termasuk kelas membaca Al-Quran.
  • Shopee Games: Hafal pergerakan tarian di Joget Shopee; tangkap kuih-muih di Shopee Tangkap dan berseronok dengan permainan kegemaran ramai Goyang Shopee, Shopee Throw, Lucky Raya dan One or Not untuk memenangi syiling Shopee, baucar dan juga televisyen 43 inci.
  • Duit Raya: Meskipun keadaan kini menyukarkan kita untuk memberikan Duit Raya kepada ahli keluarga tersayang, Shopee telah mencipta cara yang seronok, selamat dan mudah untuk pengguna memberikan e-Duit Raya melalui e-dompet ShopeePay.


Joget Shopee
Joget Shopee
shopee garden
shopee garden

Walaupun aktiviti kunjung mengunjung ke rumah sanak saudara atau rakan kurang digalakkan, berikan kejutan kepada ahli keluarga atau rakan anda dengan mengirimkan hadiah Raya kepada mereka. Koleksi Tradisi Muhibbah Eid Signature Market mengandungi produk sihat seperti kurma Mariami dan Healthy Nut Mix yang sesuai dijadikan hadiah istimewa; ia boleh didapati dengan harga eksklusif di Shopee dari 14 hingga 18 Mei.

BERSIAP SEDIA UNTUK RAYA DARI KESELESAAN RUMAH ANDA



Lindungi diri anda dengan pelan insurans oleh Great Eastern Takaful di Shopee. HospeeFamily ialah pelan perlindungan 3 bulan yang memberikan manfaat bagi kemasukan hospital disebabkan oleh penyakit atau kecederaan dan sejumlah manfaat kematian akibat kemalangan sebagai penumpang di dalam kenderaan persendirian atau awam. Manfaat yang sama turut diberikan kepada hingga 2 orang ahli keluarga terdekat.


BERSIAP SEDIA UNTUK RAYA DARI KESELESAAN RUMAH ANDA


Kempen Raya Bersama Shopee disokong oleh jenama kegemaran rakyat Malaysia - Nestle, Nestle Nutrition, P&G, Unilever, Enfagrow, Friso Gold, Pediasure, Vinda, L’Oreal, Wipro Unza, Mentholatum, Beiersdorf, Elianware, Mr DIY, Photobook Malaysia, Arctic Hunter, realme, Black Shark, Skechers, Bagstation, Voir, Carlo Rino dan Lim Tayar.







Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang

Memandangkan akaun instagram kene block dari like,comment dan posting jadi iena banyak buat video content untuk youtube. Tunggu queue nak upload je semuanya.Kalau buat video content dekat instagram tak dapat payment kan. kalau buat dekat youtube boleh dapat komisyen. 

Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang





Satu dari youtube sendiri dan satu lagi cik iena dapat dari productlink . Boleh baca dekat sini kepada yang berminat nak earn commision macam cik iena .

Jadi hari ni Cik iena nak kongsikan Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang dari Cik iena. Sebenarnya bahan tak cukup sebab barang dapur nak habis. Iena masak apa yang ada je. 

Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang


 Bahan-bahan Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang untuk dua orang makan



Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Bahan-bahan Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang

  1. 1/4 ekor ayam 
  2.  ulas bawang merah kecil (dikisar Kering)
  3. 3 ulas bawang kecil (dikisar kering)
  4. 30 biji Cili api (dikisar kering)
  5. Dua batang Serai (diketuk)
  6. 1 biji kentang ( size besar)
  7. 1 keping Asam Keping
  8. Daun kunyit (Di hiris macam bunga rampai) - tapi iena tak guna sebab takde
  9. Kunyit hidup (dikisar dengan bawang ) tapi iena tak guna sebab takde
  10. Serbuk kunyit (kalau dah guna kunyit hidup tak perlu) 
  11. 1 Kotak kecil santan (Cik iena guna santan KARA)
    Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
    Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Cara-cara memasak boleh tonton video :)





Beli Baju raya di https://bit.ly/zaloraraya20 (Trusted seller-iena biasa beli dekat sini.Beli harini esok dapat) Beli Electric Oven di https://t.productlink.io/a611m7 Beli Mixer di https://t.productlink.io/a611m8 Beli Air fryer di https://t.productlink.io/a611ma Beli Microwave di https://t.productlink.io/a611mc

Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS

Bulan ramadhan sinonim dengan bazaar ramadhan. namun disebabkan pandemik covid-19 yang melanda dunia masa kini, bazar ramadhan tidak boleh lagi beroperasi bagi melindung masyarakat daripada terkena jangkitan Covid-19 dan juga bagi memutuskan rangkaian Covid-19 itu sendiri.

Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS


Sehubungan dengan itu kerajaan negeri selangor mengambil inisiatif untuk membangunkan portal yang dapat membantu masyarakat selangor untuk menikmati hidangan juadah ramadhan sama seperti ramadhan tahun sebelum-sebelum ini di satu platform yang dinamakan Platform Selangor atau lebih dikenali dengan nama PLATS.


Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS



Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS



PLATS adalah platform e-bazar yang telah dilancarkan oleh Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI) bagi menyediakan juadah Ramadan di seluruh Selangor. PLATS merupakan inisiatif kerajaan negeri dalam membantu peniaga bazaar Ramadan yang tidak dapat menjalankan aktiviti berniaga di kawasan terbuka ekoran daripada penutupan bazaar Ramadan di seluruh Malaysia pada tahun ini.





Dengan menggunakan konsep E-kitchen, PLATS berfungsi sebagai platform bagi pengumpulan pesanan tempahan sahaja. Tiada sebarang aktiviti memasak akan dijalankan melalui platform ini. Hanya pesanan dalam talian sahaja dibenarkan dan pastinya pembelian secara terus ( walk in ) juga sama sekali tidak dibenarkan.

Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS


Semua e-Kitchen yang berdaftar akan mematuhi jarak sosial yang telah ditetapkan kerajaan dan amalan kebersihan yang ketat sementara peniaga juga perlu mendapat suntikan pelalian tifoid seperti yang digariskan dalam Prosedur Operasi Standard(SOP) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT).




Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS



E-Kitchen PLATS beroperasi di 12 kawasan sekitar Selangor. Untuk pengetahuan pada masa ini  PLATS sudah mula beroperasi di Bangi, Shah Alam, Salak Tinggi, Semenyih, Bandar Utama dan Ampang.Untuk makluman anda akan ada lagi lokasi tambahan untuk E-kitchen ini.Pengumuman akan dibuat apabila PLATS beroperasi di lokasi-lokasi lain.

Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS


Segala makanan yang anda pesan di E-Kitchen PLATS akan dihantar oleh rakan penghantaran seperti Grab, Mr. Speedy, Zepto Express dan MatDespatch mengikut lokasi anda.

Kini anda diluar sana tidak perlu lagi risau untuk mendapat makanan juadah berbuka puasa yang pastinya terjamin kualiti dan kebersihannya. Tak perlu rasa takut makanan yang akan anda dapat itu tidak seperti yang disangkakan. Seperti kita sedia maklum terdapat banyak perkongsian di sosial media yang mengatakan tentang ada juadah yang mereka beli secara pesanan di whatsapp tidak seperti yang digambarkan.

Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS




Di  E-Kitchen PLATS setiap peniaga akan memastikan makanan yang dijual mengikut apa yang telah  di iklankan. Sekiranya anda mendapat pesanan seperti yang tidak sama seperti yang dijual,anda boleh membuat laporan kerana peniaga semua telah berdaftar dan pihak pengurusan E-Kitchen PLATS akan menjalankan tugas mereka untuk membuat siasatan dan mengambil tindakan.

Berbeza jika anda membuat pesanan melalui individu yang menjual di whatsapp mahupun laman sosial lain. Tiada jaminan untuk segala pembelian anda. Jadi adalah lebih baik sekiranya anda membeli dengan peniaga-peniaga yang berdaftar dan juga yang pastinya peniaga yang mengikut SOP kementerian kesihatan malaysia.


Antara makanan yang anda boleh dapati di E-Kitchen PLATS adalah seperti ayam percik, kambing, murtabak, nasi kerbau, cendol, air asam boi, nasi lemak,karipap , aneka kuih muih,bubur caca, bubur jagung dan banyak lagi.


air kedondong asam boi
air kedondong asam boi

Ayam penyet
Ayam penyet

Bubur chacha
Bubur chacha

Bubur jagung
Bubur jagung

Cendol
Cendol

kari kambing
kari kambing

Karipap
Karipap

Aneka kuih muih
Aneka kuih muih

Lamb
Lamb

Murtabak
Murtabak

Nasi kerabu
Nasi kerabu

Nasi lemak
Nasi lemak

onde onde


Ini antara juadah yang ada di E-Kitchen PLATS. Ada banyak lagi yang ada, anda boleh layari sendiri
https://www.plats.com.my/




Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS




Lokasi E-Kitchen PLATS


Berikut Cik iena kongsikan antara lokasi-lokasi yang terdapat di  E-Kitchen PLATS Untuk maklumat yang lebih lanjut serta tambahan lokasi sila layari https://www.plats.com.my/


1. Untuk Warga Bangi


Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS

  1. e - Kitchen Seksyen 7 Bangi
  2. e-Kitchen Jalan 7/7C Bangi
  3. e-Kitchen Bangi Golf Resort



2. Untuk Warga Shah Alam


  1. e-Kitchen Seksyen 14 Shah Alam
  2. e-Kitchen Presint Alami Seksyen13 Shah Alam

3. Untuk Warga Salak Tinggi



Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS

e-Kitchen Taman Dahlia Salak Tinggi

4. Untuk Warga Semenyih



Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS

e - Kitchen Bandar Rinching Semenyih

5. Untuk Warga Bandar Utama


Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS



e-Kitchen Bandar Utama

6. Untuk Warga Ampang



Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS

  1. e - Kitchen Kampung Melayu Ampang
  2. e-Kitchen Pandan Indah Ampang


Tempahan di E-Kitchen


Terdapat dua cara tempahan iaitu di E-Kitchen PLATS itu sendiri ataupun menerusi aplikasi Grab.

Cara Membuat Tempahan di  E-Kitchen PLATS




Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS


1. Layari  , klik E-kitchen berhampiran lokasi anda


2.  Kemudian akan popup website untuk anda membuat tempahan, klik start order


3.  Pilih menu yang ada di E-kitchen tersebut dan klik order


4.  Untuk checkout klik gambar bakul/troli dibawah


5.  Paparan rumusan tempahan akan keluar dan klik checkout. Untuk pengetahuan kos penghantaran adalah RM8 tidak kira walau anda beli 1 item. jadi lebih baik beli banyak. Mungkin boleh berkongsi dengan jiran :)


6.  Kemudian Request delivery


7.  Isi maklumat yang diperlukan dan kemudian tekan confirm

Cara Membuat Tempahan di  E-Kitchen PLATS






8.  Tempahan anda telah diterima, kemudian akan popup whatapp message seperti dibawah




9.  Tekan butang send dan pesanan anda akan dihantar


10. Selepas itu pihak PLATS akan membalas pesanan anda dan menghantar pautan untuk anda membuat pembayaran melalui online banking sama seperti online shopping platform yang lain.




Cara Membuat Tempahan di  E-Kitchen PLATS

Juadah Ramadhan di hujung Jari E-Kitchen PLATS
anda boleh lihat invoive melalui link di whatsapp

11. Selepas pembayaran dibuat, PLATS akan beritahu vendor makanan yang dipesan oleh pelanggan, dan pada pukul 3.30pm, mereka akan mulakan penghantaran.






Cara Buat Tempahan Grab e-Kitchen Bazar

Kalau melalui Grab rasanya ramai yang dah tau jadi Cik iena tulis secara general saja ya.
  1. Buka aplikasi Grab melalui telefon dan tekan menu Grab e-Kitchen Bazar
  2. Lihat info tentang Grab e-Kitchen Bazar dan klik Order Now
  3. Pilih e-Kitchen Bazar berdekatan dengan rumah anda
  4. Klik pada juadah makanan yang ingin dipesan
  5. Klik pada Add to Basket
  6. Klik Place Order untuk membuat pesanan dan tunggu notifikasi penghantaran makanan



Kepada anda di luar sana rakyat selangor yang ingin mendapatkan aneka juadah berbuka puasa anda boleh membuat pesanan di www.plats.com.my
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve