Grab The Promo

Ketahui Cara Beristeri 9 dalam Filem Enjin No.9

Baru-baru ini Cik iena telah berkesempatan untuk menghadiri Majlis Pra-tonton Enjin No 9 . Enjin No 9 merupakan Filem sulung terbitan Rangkaian Melati Production Sdn Bhd,  Ia merupakan filem  bergenre komedi ringan  yang sedang mula ditayangkan diseluruh Malaysia mulai  hari ini 29 Mac 2018.

Rangkaian Melati Production Sdn Bhd merupakan Syarikat yang baru sahaja menapak dalam bidang penerbitan filem tempatanyang mana ianya  dikendalikan oleh pasangan suami isteri, Tengku Azalli Tengku Sulaiman dan juga Muliati Ratna Kasuma.

Filem Enjin No.9


Walaupun usia penubuhannya masih muda, ianya bukanlah satu penghalang bagi mereka menerbitkan sesebuah filem. Sebaliknya, Rangkaian Melati sentiasa mencari peluang dan ruang untuk sebaris dengan syarikat-syarikat penerbitan yang sedia ada.

Untuk pengetahuan Filem Enjin No. 9 ini diarahkan oleh Raja Azmi. Ia merupakan karya Tengku Azalli dibantu oleh Muliati Ratna, memfokuskan kepada nilai seni dan muzik yang popular sekitar tahun 50an sehingga 60an.

Manakala skrip, jalan cerita, lokasi pengambaran, lagu-lagu lama dibuat dan dipilih khusus oleh Tengku Azalli, suami isteri. Filem ini Membariskan pelakon berpengalaman seperti Kazar, Datin Fadilah Mansor, Sharifah Shahira, Abon, Dottie, Qazim Nor, Ayuni Haris dan juga Hafiz Baharl.

Ianya turut menampilkan buat pertama kalinya di layar perak iaitu Tajul Arif dan juga Bila AF yang sebe|um ini dikenali sebagai penyanyi. Lokasi pengambaran telah dijalankan sekitar Pahang & Negeri Sembilan pada Ogos tahun lepas.

Trailer Filem Enjin No 9


Sinopsis Filem Enjin No. 9


Filem Enjin No. 9 ini mengisahkan tentang Pak Leman (Kazar) seorang yang sudah berumur tetapi miang keladi.

Pengalaman beliau yang pernah berkahwin sebanyak 8 kali tidak membuatkan beliau serik untuk berkahwin buat kaIi yang ke-9.


Filem Enjin No.9

Untuk merealisasikan hasratnya itu, Ujang (Tajul) dan juga isteri Ujang, Nora (Ayumi) ditugaskan untuk merisik Wan Limah (Datin Fadhilah Mansor).

Wan Limah merupakan seorang janda yang masih lawa. Hasrat Pak Leman itu tidak dipersetujui oleh Kak Leha (Sharifah Shahira) yang merupakan Ketua Pembebasan Wanita (Women Liberation) yang memperjuangkan anak-anak dara terlajak di kampung mereka.

Filem Enjin No.9


Kak Leha dan kuncu-kuncunya berusaha bersungguh-sungguh dalam menggagalkan hasrat Pak Leman itu.

Tujuan utuma Kak Leha berbuat demikian kerana beliau beranggapan tindakan Pak Leman berkahwin buat kali ke-9 itu memalukan orang kampung. Namun yang demikian, Kak Leha mempunyai agendanya yang tersenduri.

Filem Enjin No.9


Apakah agenda tersembunyi yang dirancang oleh Kak Leha? Adakah rancangan tersebut ditujukan kepada Pak Leman atau Wan Limah? Dan bagaimana pula hasrat Pak Leman yang ingin memperisterikan Wan Limah?

Sama-sama kita saksikan filem ini.

Filem Enjin No. 9 ini merupakan edaran MIG Pictures Sdn Bhd dan akan berada di pawagam tempatan bermula hari ini 29 Mac 2018.Review Filem Enjin No. 9


Filem ini sesuai ditonton seisi keluarga kerana ianya merupakan filem komedi yang berunsur kekeluargaan juga . Bagaimana hubungan datuk dan cucunya . Bagaimana telatah cucu melayan datuk nya yang agak menggatal walaupun sudah lanjut usia.

Filem Enjin No.9


Pada mereka yang berhasrat untuk mempunyai ister lebih dari satu, dua ,tiga, malahan 9 boleh menonton filem ini untuk belajar tips atau cara menggoda untuk golongan lanjut usia. haha . Kalau anda semua nak tahu Enjin No 9 bermaksud Isteri yang ke sembilan.

Dasyat sungguh Atuk ni isteri sampai 9 kan. Walaubagaimanapun ada kisahnya mengapa isteri sampai nombor sembilan. Untuk mengetahui al kisahnya jangan lupa tonton filem ini ok.

A post shared by Malaysian Blogger๐Ÿ’„๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘—๐Ÿ‘œ๐Ÿด๐Ÿน (@ienaeliena) on


Dari apa yang cik iena tonton Filem ini memang lawak tapi adakalanya lawaknya tidak menjadi kerana lakonan yang kurang memberi impak lawak dari pelakon baru . Cik iena tak boleh nyatakan nama pelakon. Anda sendiri tonton okay. Ini review jujur dari cik iena. kerana adakalanya Cik iena sendiri tak faham.  kenapa salah satu watak dalam cerita ini gelak terbahak-bahak padahal Cik iena tak gelak.

Lantas cik iena bertanya pada diri sendiri adakah dia sedang buat lawak. dan cik iena ajukan soalan pada rakan sebelah, adakah pelaon itu sedang buat lawak. dan hasilnya masing-masing pandang sesama sendiri dan tergelak ."Yang Lawak itu adalah soalan Cik iena".   Pendek kata ada bahagian yang lawak tak sampai. Panjang kata kene tonton sendiri. Walaubagaimanapun pandangan setiap orang pasti berbeza. Ini cuma pandangan Cik iena.


Untuk FIlem ini Raja Azmi semangnya sangat berani menampilkan pelakon baru dalam FIlem sulungnya. Langkah ini dikatakan sangat berani. Tahniah kerana beliau berani mencabar diri untuk memberi peluang pada pelakon baru. Tanpa peluang mana mungkin dapat jadi pelakon berjaya kan. Diharap pelakon-pelakon baru ini dapat memperbaiki mutu lakonan mereka dan menepis tanggapan umum tentang lakonan mereka.

Filem Enjin No.9


Walaubagaimanapun untuk filem ini Cik iena sangat suka Syarifah syahirah dan doty yang sememangnya lawak bagi cik iena . Walaupun watak mereka agak jahat tetapi lawak yang mereka sampaikan menjadi.

Untuk review kali ini Cik iena review separuh daripada filem tau bukan keseluruhan sebab Cik iena terpaksa pulang awal kerana CIk iena naik public transport jadi lebih kurang jam 11 Cik iena terpaksa keluar kerana rushing mengejar KTM. Cik iena tak bawa kerta. Maaf sangat .Nak dijadikan cerita majlis bermula lewat jadi lewat lah habis. Jadi Cik iena review untuk setakat yang Cik iena tonton sahaja. .


Wokay setakat ini Review Cik iena ya. Jangan lupa tonton tau. Bawa atuk je tau. jangan bawa nenek. nanti nenek marah atuk nak kawen lagi :)

Rating

5/10


Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic

Lulur atau Scrub telah menjadi ritual dan tradisi bagi kaum wanita khususnya dalam penjagaan tubuh badan. Ia telah menjadi tradisi bagi mendapatkan tekstur kulit badan yang halus, cantik dan mulus terutamanya buat bakal pengantin baru mahupun buat pasangan yang sudah berumahtangga. Bukan sahaja wanita muda yang suka akan aktiviti lulur atau skrub ini malahan golongan ibu bapa serta nenek-nenek kita masih mengamalkan tradisi ini.

Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic


Scrub merupakan salah satu kosmetik tradisional, yang biasanya dibuat dari bunga dan herba lain sangat berguna untuk kecantikan dan kecerahan kulit. Ianya juga didatangkan dengan aroma tersendiri yang membuatkan minda berasa tenang dan dapat dijadikan sebagai aromatherapi diri.

Manfaat Lulur atau scrub ini juga boleh digunakan sebagai terapi untuk melegakan keletihan terhadap semua aktiviti yang dijalankan setiap hari. Berikut merupakan manfaat lulur buat kita semua :-

Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic
Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic

Kebaikan Lulur Atau Scrub Badan


 1. Menanggalkan Sel Kulit Mati
 2. Mencerahkan Kulit
 3. Menenangkan Otot yang kaku
 4. Sebagai Aromatherapi
 5. Menegangkan Kulit
 6. Melembutkan Kulit


Menanggalkan Sel Kulit Mati

Sebenarnya fungsi utama scrub adalah untuk membantu menanggalkan kulit mati. Ianya dapat membantu agar anda mendapat kulit lebih cantik dengan kulit baru setiap hari. Walau bagaimanapun, adalah disyorkan untuk tidak melakukan lulur setiap hari Kerana kulit sudah mempunyai sistem sendiri, Untuk pengetahuan ada masanya kulit akan mengupas atau tumbuh baru.
Jadi gunakan lulur sekurang-kurangnya 2 kali setiap minggu bagi membantu pengelupasan kulit.


Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic

Mencerahkan Kulit

Manfaat lulur juga dipercayai sangat berkuasa untuk mencerahkan kulit. Selepas sel kulit mati ditanggalkan, ia akan digantikan dengan kulit baru yang cerah. Jadi wajah cerah akan kelihatan bersinar dan bersinar setiap hari.

Menenangkan Otot yang kaku

Dengan lulur juga membantu anda menenangkan otot anda dimana ketika anda melulur, anda akan melakukan urutan di kawasan kawasan tertentu jadi ianya juga membantu untuk menegangkan otot dan membantu untuk peredaran darah yang baik..Menarik bukan,  selain menegangkan kulit, membersihkan kulit dari sel-sel mati ,lulur ini juga baik untuk melegakan otot-otot tubuh yang kaku. Terutama buat wanita bekerjaya yang sangat sibuk,

Sebagai Aromatherapi

Dalam lulur badan juga ada bau dan aroma yang menenagkan. Biasanya ia sebagai tambahan kepada terapi wangian aromaterapi yang memberikan  kesan dan keselesaan yang menenangkan bagi penggunanya. Rasa keselesaan yang membuatkan wanita berasa tenang . Dengan kata lain faedah lulur juga boleh menjadikan minda lebih tenang dan tenang.

Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic

Menegangkan Kulit

Menggunakan lulur juga boleh digunakan sebagai cara untuk menegangkan lagi kulit terutamanya buat anda yang sudah berusia atau buat anda yang mempunyai masalah kulit yang kasar.

Melembutkan Kulit

Manfaat lulur juga membantu tubuh menjadi lebih lembut dan lembut. Kerana lulur membantu anda mengekalkan dan menjaga kulit agar tetap cantik dan awet muda.

Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger


Menarik bukan kebaikan lulur atau scrub ini ? Baru-baru ini Cik iena telah dijemput untuk menhadiri Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger bertempat di Bawaigo Plus Cafe . Cik iena telah berpeluang mencuba sendiri Skrub Badan keluaran Asianic ini. Untuk pengetahuan Cik iena telah menggunakannya selama seminggu lebih untuk kekerapau 2 hari sekali.

Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger
Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger


Jadi, disini Cik iena ingin kongsikan tentang produk Scrub  terbaru keluaran Jenama Asianic yang mana jenama ini terkenal dengan jenama tempatan yang mengeluarkan rangkain produk spa penjagaan diri di rumah.

Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger
Cik iena di Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger

Asianic mengeluarkan rangkaian produk SPA penjagaan diri di rumah bagi memudahkandan  menjimatkan masa,tenaga dan wang ringgit bagi pengguna. Produk ini dikatakan dapat memberikan sentuhan yang lebih memuaskan tanpa pergi ke pusat perawatan badan di luar.


Dengan adanya produk penjagaan diri ala SPA di rumah sendiri keluaran Asianic, pengguna dapat membuat pilihan produk yang selamat, sesuai dan mempunyai pelbagai pilihan mengikut citarasa sendiri.

Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger
TErima Kasih Asianic bagi Cik iena Skrub yang banyak.Cik iena memang suka dan akan amalkan selalu untuk dapatkan kulit cantik , lembut dan halus mulus gebus gebas hehe


Dengan Lulur Scrub Asianic, anda tidak lagi perlu membayar kos yang agak mahal di spa malah boleh dijadikan aktiviti hujung minggu danwaktu senggang bersama keluarga. Lulur Scrub adalah salah satu penjagaan kulit badan agar sentiasa lembut, bersih dan dapatmenghilangkan sel-sel kulit mati.

Lulur Scrub Asianic dapat membersihkan dan menyingkirkansel kulit mati di samping dapat mencerah bahagian bahagian anggota badan yang tersembunyi. Menjadikan kulit lebih cantik halus, gebu, cerah dan dapat menghindarkan bau badan. Dengan penggunaan yang konsisten, produk ini dapat membantu memperbaiki tekstur agar lebih tegang selain dari mengurangkan dehidrasi pada kulit badan.

Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger
Cik iena bersama rakan blogger di Majlis pelancaran Lulur Scrub Asianic Bersama Blogger


Lulur Scrub Asianic diformulasikan daripada bahan-bahan semulajadi untuk memberi
kesan maksimum penggunaan. Bagi yang suka memanjakan diri dengan berlulur, Lulur Scrub
Asianic adalah pilihan yang terbaik.

Lulur Scrub Asianic
4 VAriasi Lulur Scrub Asianic


Terdapat 4 variasi iaitu Seri 7 Bunga, Betik, Susu Beras dan juga Delima. Anda boleh memilih ikut kesukaan sendiri dan rasai sendiri aroma dan kenikmatan spa lima bintang di rumah sendiri dengan rangkain produk Lulur Scrub Asianic.

Lulur Scrub AsianicDengan teknologi serba moden sekarang, mandian Seri 7 Bunga boleh dibuat sendiri
dengan lebih tenang. Mandian Seri 7 bunga adalah tradisi budaya bagi memberi seri kepada
bakal pengantin, anak dara dan bagi mengelak diri dari perkara yang kurang baik.
Lulur Scrub Asianic


Ekstrak Betik dapat memberi kelembapan kepada kulit.

Lulur Scrub AsianicSusu beras pula melembut disamping merawat kulit agar sentiasa sihat dan cerah .Lulur Scrub Asianic


Delima dapat mengembalikan sel, melindungi epidermis dan dermis kulit dengan membantu pengembalian sel kulit  dan membantu pembentukan semula tisu-tisu badan.


Cara Penggunaan


Bersihkan badan terlebih dahulu dengan sabun mandian kemudian oleskan lulur di tubuh dan gosok ke seluruh badan. Selepas gosok pada badan , biarkan selama beberapa minit dan kemudian bilas dengan air bersih .

Tips Kulit Putih Halus Mulus


Lulur Scrub Asianic
Cik iena bergambar bersama 4 variasi Lulur Scrub Asianic

Bagi anda yang inginkan kesan optimum seperti di SPA . Anda boleh ikuti langkah dibawah namun Cik iena cadangkan ianya di buat pada hujung minggu. Jika untuk kegunaan harian memadai dengan cara yang cik iena nyatakan diatas.


Cara Penggunaan Lulur dengan Kesan Optimum Seperti di SPATips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic

Langkah 1 : Mandi Dengan Sabun Antiseptik

Sebelum anda menggunakan lulur, pastikan badan anda bersih dari kotoran dan peluh yang  melekat pada badan anda. Mandi dengan sabun antiseptik, kerana sabun antiseptik boleh menghapuskan kuman dan bakteria yang melekat pada kulit anda. Bersihkan badan dengan teliti supaya kotoran di dalam liang kulit anda dapat di buang.

Tahap pertama ini penting bagi anda untuk melakukan sebelum berlulur agar lulur yang akan anda gosokkan pada tubuh anda nanti dapat meresap ke lapisan kulit anda dengan sempurna. Selepas mandi, jangan lupa untuk mengeringkan badan menggunakan tuala yang bersih.Langkah 2 : Guna Minyak Badan/ body oil Sebelum Scrub Badan

Selepas badan anda kering, letakkan minyak atau minyak badan ke badan anda untuk semua bahagian badan anda. Seeloknya gunakan minyak zaitun pada kulit anda. Penggunaan minyak zaitun sebelum anda menggunakan lulur boleh membantu melembapkan kulit anda dan memudahkan proses mengeluarkan kotoran dan kulit mati apabila anda berlulur. Semasa menggosokkan lulur pada badan anda, anda boleh melakukan urutan ringan untuk melegakan badan anda.

Langkah 3 : Sapukan Lulur Scrub Asianic dan diam seketika

Selepas anda memakai minyak, gunakan Lulur Scrub Asianic  di seluruh kulit anda secara merata. Lulur Scrub Asianic  yang mengandungi scrub halus ini sangat berkesan untuk membantu mengeluarkan sel kulit mati dari kulit anda tanpa melukakan kulit anda. Selepas itu, biarkanlah seketika skrub yang telah dilapisi rata pada badan sehingga separuh kering.

Jangan lupa aplikasikan scrub pada semua lipatan badan seperti ketiak, siku, kaki, pangkal paha dan leher.

Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic

Langkah 4 : Bantu pengelupasan dengan Pergerakan Urut

Apabila gosok di dalam badan anda separuh kering, permudahkan proses pengelupasan dengan pergerakan tangan membulat untuk menanggalkan sel kulit mati dari kulit anda.
Buat isyarat urutan yang sama untuk membersihkan kulit dari kulit anda.

Jika anda pernah melakukan scrub di salun kecantikan, Cik iena yakin anda mungkin memahami apa yang sedang Cik iena sampaikan. Teknik pergerakan urutan yang sama amatlah penting untuk peredaran darah. Pergerakan urut ini bukan sahaja dapat membantu peredaran darah yang licin di bawah lapisan kulit anda, tetapi juga membantu penyerapan nutrien dari gosok ke kulit anda.


Langkah 5 : Biarkan Selama Beberapa Saat Sebelum Ianya Dibersihkan

Setelah anda selesai menggosok Lulur Scrub Asianic dari seluruh badan anda, biarkan badan anda menyerap lulur yang tinggal yang masih melekat pada kulit selama 10 hingga 15 minit. Kemudian, bersihkan dengan membilasnya dengan air. Anda tidak lagi perlu menggunakan sabun untuk membersihkan selebihnya. Bilas kulit anda dengan teliti supaya tidak ada lagi sisa scrub yang tertinggal di kulit anda.

Selepas anda pastikan kulit anda benar-benar bersih, kemudian keringkan dengan tuala bersih.
Sekiranya anda melakukan ke lima-lima langkah diatas anda akan mendapat kesan optimum seperti anda lakukan scrub di SPA. Untuk pengetahuan anda,itulah cara untuk melakukan scrub yang betul untuk memanfaatkan khasiat scrub tersebut. Lakukan scrub dengan cara-cara di atas secara teratur sekali seminggu untuk mendapatkan hasil yang berkesan dan maksimum.


Sumber : beautynesia.id/9142

Review Lulur Scrub Asianic


Cik iena menggunakan Lulur Scrub Asianic ini dua hari sekali selama hampir dua minggu dan adakalanya Cik iena menggunakan setiap hari kerana Cik iena suka akan kesan dan harumannya.Tektur butiran skrubnya yang halus dan tidak kasar membuatkan ianya sesuai di gunakan setiap hari berbeza dengan skrub badan jenama lain yang mempunyai butiran kasar yang boleh melukakan permukaan kulit.

Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic
Tips Kulit Putih Halus Mulus | Lulur Scrub Asianic


Jadi Ianya amat sesuai di gunakan setiap hari kerana tidak akan melukakan kulit. Harumannya yang wangi juga boleh dijadikan sebagai aroma terapi ketika anda mandi . Jika anda membilas dengan sabun dan air bersih anda akan rasai kesan serta merta kulit anda yang akan licin dari sebelumnya.

Cik iena dapati tekstur scrub ini tidak melekit seperti sesetengah scrub yang pernah cik iena cuba sebelum ini dimana Cik iena perlu membilas dengan sabun mandian sekali lagi bagi menghilangkan rasa melekit di badan.

Lulur Scrub Asianic
Tekstur dan Lulur Scrub Asianic - dari kiri delima, betik, susu beras dan Seri 7 Bunga


Dengan Lulur Scrub Asianic Cik iena tidak perlu membilas badan dengan sabun mandian lain selepas  berlulur. CIk iena ni kesuntukan masa, nak cepat , kebiasaannya Cik iena tak bilas dengan sabun lain. Selepas berlulur Cik iena bilas dengan air bersih sahaja kerana haruman nya cukup harum dan melekat bada badan tambahan lagi tiada kesan melekit. Kulit akan terasa lembut dan lembap.

Dengan penggunaan lulur ini juga dapat membantu membuang daki-daki dibahagian pelipat. Ianya juga dapat membantu Cik iena untuk menanggalkan sel kulit mati yang kelihatan tidak cantik di kulit  dimana ianya kelihatan seperti kulit tona tidak sekata. Dengan menggunakan Lulur Scrub Asianic ini mudah bagi Cik iena untuk menanggalkan sel-sel kulit mati dalam masa yang sama menyekatakan tona kulit.

Untuk mendapatkan kesan yang optimum anda boleh gunakan 5 langkah yang cik iena nyatakan diatas. Insya Allah CIk iena akan cuba tips ini pada hujug minggu . Antara ke empat-empat variasi scrub keluaran Asianic cik iena lebih suka akan Seri 7 bunga dan susu beras.Rating

9/10

Rasai sendiri spa lima bintang di rumah sendiri dan pasti anda akan terpesona dengan
rangkaian produk Lulur Scrub dengan harga RM 16.90 setiap satu.

Kini produk Asianic boleh didapati di hampir semua parasaraya besar di Malaysia, farmasi dan kedai kedai runcit seluruh Malaysia. Produk Asianic juga boleh dibeli melalui talian antaranya AladdinStreet.com, Lazada, 11 Street, Coopmall.my , Cmasa.my , Facebook Asianic Halal dan juga melalui laman sesawang : www.wonderlandprimary.com .Untuk Maklumat Lanjut :

Web          : www.wonderlandprimary.com
Facebook : Asianic
Instagram : @asianic.hq


Kepada Pengusaha SPA yang berminat untuk menggunakan Barangan Asianic Sebagai Salah satu produk di SPA anda sila kunjungi atau hubungi :

WONDERLANDPRIMARY SDN BHD (877104-M)
No.17, Jalan PJS 5/26,
Taman Desaria,
46000 Petaling Jaya , Selangor.
Tel : +603 7782 6308    Fax :  +603 7783 6308

Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion

Ramai wanita menginginkan kulit tubuh badan yang muda remaja walaupun usianya telah meningkat. Keremajaan kulit adalah berkait rapat dengan kelembapan kulit. Bukan kulit wajah sahaja perlukan kelambapan. Tubuh badan kita juga perlukan kelembapan untuk mendapatkan kulit yang cantik, sihat dan muda.


Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion
Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion

Maka dengan itu amatlah penting bagi kita untuk mengamalkan pemakaian losyen agar kulit kita kekal lembab sepanjang hari bagi mengelakkan kulit kering dan berkedut. Dalam zaman yang serba canggih ini terdapat pelbagai produk lotion yang tumbuh bagai cendawan. Ada diantara lotion yang hanya berfungsi sebagai lotion pelembab dan pemutih dan ada juga yang mempunya fungsi tambahan dengan pewangi .

Disini Cik iena ingin kongsikan lotion pelembab berpewangi yang cik iena sedang gunakan iaitu Enchanteur Perfumed Body Lotion.

Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion
Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion

Enchanteur Perfumed Body Lotion


Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion
Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion


ENCHANTEUR Perfumed Body Lotions memanjakan kulit anda dengan aroma yang indah sambil mengekalkan kulit anda dengan lembut dan halus.. Ianya hadir dengan 3 Jenis Perfume Body Lotion  iaitu Satin Smooth, 24H Moist dan Radiant White yang mempunyai beberapa Variasi Wangian seperti Stunning, Charming, Romantic dan Alluring.

SATIN SMOOTH BODY LOTION
Diformulakan dengan Satin yang tidak berminyak halus dan diperkaya dengan Aloe Vera dan Olive Butter untuk memberikan pelembapan dan pemakanan yang optimum. Penggunaan setiap hari mampu menjadikan kulit licin dan sangat lembut . Ianya terdiri dari 4 variasi wangian iaitu Stunning, Charming, Romantic dan Alluring.
ENCHANTEUR Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma yang indah dari Mawar Turki, Gardenias dan Blackcurrent Buds ) 1.  ENCHANTEUR Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma yang indah dari Mawar Turki, Gardenias dan Blackcurrent Buds )
 2. ENCHANTEUR Charming Satin Smooth Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma sensasi eksotik Rose, Muguet dan Cedarwood)
 3. ENCHANTEUR Romantic Satin Smooth Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma semulajadi yang indah dari Mawar Bulgaria dan White Jasmine )
 4. ENCHANTEUR Alluring Satin Smooth Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma Rose dan Iris yang dipertingkatkan dengan Vanilla )

24H MOIST BODY LOTION

ENCHANTEUR Charming 24H Moist Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR Charming 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma sensasi eksotik Rose, Muguet dan Cedarwood)

Diformulasi dari asas Aqua diaman ianya  tidak berminyak pada kulit. ENCHANTEUR 24H Moist Body Lotion dikatakan mampu menjadikan kulit anda licin  dan lembab sepanjang hari dimana ianya juga telah terbukti secara klinikal untuk pelembapan segera sehingga 24 jam .

ENCHANTEUR Romantic 24H Moist Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR Romantic 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma semulajadi yang indah dari Mawar Bulgaria dan White Jasmine )


Losyen ini Mengandungi Rose Water, Ekstrak Lily Putih dan Minyak Zaitun Murni untuk kulit yang sihat dan sihat. Ianya terdiri dari 3 variasi wangian iaitu  Charming, Romantic dan Alluring.


 1. ENCHANTEUR Charming 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma sensasi eksotik Rose, Muguet dan Cedarwood)
 2. ENCHANTEUR Romantic 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma semulajadi yang indah dari Mawar Bulgaria dan White Jasmine )
 3. ENCHANTEUR Alurring 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma Rose dan Iris yang dipertingkatkan dengan Vanilla )

ENCHANTEUR Alurring 24H Moist Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR Alurring 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma Rose dan Iris yang dipertingkatkan dengan Vanilla )RADIANT WHITE BODY LOTION

ENCHANTEUR Alluring Radiant White Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR Alluring Radiant White Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma Rose dan Iris yang dipertingkatkan dengan Vanilla )Ianya Dirumus khas dengan Vitamin C dan Licorice Extract untuk meringankan dan melembapkan kulit anda sambil melindungi dari sinar UV. Losyen ini digunakan setiap hari untuk kulit licin yang licin dan berseri.Hadir dengan  3 variasi wangian iaitu  Charming, Romantic dan Alluring.


 1.  ENCHANTEUR Charming Radiant White Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma sensasi eksotik Rose, Muguet dan Cedarwood)
 2. ENCHANTEUR Romantic Radiant White Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma semulajadi yang indah dari Mawar Bulgaria dan White Jasmine )
 3. ENCHANTEUR Alluring Radiant White Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma Rose dan Iris yang dipertingkatkan dengan Vanilla )

Cara Penggunaan.


Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion
Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion

Selepas mandi, sapukan  Enchanteur Perfumed Body Lotion pada tubuh badan.


Review Enchanteur Perfumed Body LotionENCHANTEUR Charming 24H Moist Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR Charming 24H Moist Perfumed Body Lotion


Antara Enchanteur Perfumed Body Lotion yang Cik iena telah cuba adalah

 1. ENCHANTEUR Charming 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma sensasi eksotik Rose, Muguet dan Cedarwood)
 2. ENCHANTEUR Romantic 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma semulajadi yang indah dari Mawar Bulgaria dan White Jasmine )
 3. ENCHANTEUR Alurring 24H Moist Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma Rose dan Iris yang dipertingkatkan dengan Vanilla )
 4. ENCHANTEUR Alluring Radiant White Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma Rose dan Iris yang dipertingkatkan dengan Vanilla )
 5.  ENCHANTEUR Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion (Terdiri dari aroma yang indah dari Mawar Turki, Gardenias dan Blackcurrent Buds )

Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion
Kekal Harum Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion


Tekstur Enchanteur Perfumed Body Lotion sangat mudah meresap dan tidak melekit. Ianya juga sangat harum menusuk kalbu serta memberi kelembapan berpanjangan pada kulit. Pada yang tidak gemarkan haruman yang kuat menyegit mungkin kurang gemar tapi Cik iena suka akan haruman-haruman Enchanteur Perfumed Body Lotion.


ENCHANTEUR Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion

Harumannya juga tahan lama dan sesuai di pakai untuk kegunaan harian . Terdapat pelbagai variasi haruman dengan 3 jenis losyen yang mempunyai kegunaan dan kelebihan tersendiri. Losyen ini juga sangat mudah di dapati di mana-mana kedai dan juga pasaraya. Selain daripada itu ianya juga boleh di beli secara dalam talian di Lazada


Rating

9/10


Untuk Maklumat Lanjut :


Website : http://enchanteur.com.my
FAcebook : https://web.facebook.com/EnchanteurMY/Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50

Pelbagai gelombang elektromagnet terkandung dalam cahaya matahari, yang mana kebanyakannya adalah ultraviolet (UVR) dan radiasi inframerah. UVR dibahagikan kepada 3, iaitu UVA, UVB dan UVC. Radiasi UVA (95%) dan UVB (5%) mencapai permukaan bumi, manakala UVC diserap dengan sempurna oleh lapisan ozon.

Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50


Bahaya UVR telah lama diketahui oleh pakar. Pelbagai gangguan kulit boleh dicetuskan oleh pendedahankepada UVR. Gangguan kulit boleh berlaku dengan pantas, seperti sinaran matahari yang mengelapkan dan merosakkan kulit. Gangguan secara perlahan juga boleh berlaku, kebiasaannya gangguan perlahan ini menyebabkan masalah kronik seperti kanser kulit dan photoaging.

Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50


Tahukan anda, Cahaya matahari bertanggungjawab untuk 80% proses penuaan di wajah . Photoaging adalah proses penuaan yang berlaku akibat cahaya matahari, berbeza dengan penuaan kronologi (berdasarkan umur / intrinsik).


Salah satu atu cara untuk mengelakkan kesan buruk cahaya matahari adalah menggunakan pelindung matahari. Sunscreen atau pelindung matahari adalah bahan yang menapis cahaya matahari, mengurangkan jumlah UVR yang mencapai permukaan kulit, yang dijangka dapat mengurangkan kesan buruk UVR.

Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50


Disini Cik iena ingin berkongsi Sunscreen untuk wajah yang sedang cik iena guna dari The Body Shop iaitu  Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50.


Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 dari The Body Shop


Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50


The Body Shop memperkenalkan Essence Perlindungan Kulit Baru Perlindungan SPF 50 PA ++++, perlindungan multi-kuat  untuk membantu melindungi kulit anda dari hari demi hari .  Berikut merupakan antara kebaikan Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50


 • Perlindungan UVA: PA ++++: Membantu melindungi kulit daripada sinaran UVA, termasuk sinaran UVA panjang, yang mencapai kedalaman kulit dan mempercepat proses penuaan kulit
   
 • Perlindungan UVB: SPF 50 membantu melindungi kulit daripada sinaran UVB yang mencetuskan kemerahan dan merosakkan permukaan kulit
   
 • Antioksidan: Membantu melindungi kulit daripada penceroboh luar seperti pencemaran alam sekitar yang melemahkan keupayaan kulit untuk kekal sihat
   
 • Anti-kekusaman: Dengan ekstrak alga merah dan vitamin C mencerahkan kulit untuk kulit yang lebih bercahaya
Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50


Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 didatangkan dengan dua saiz iaitu 40ml dan 60ml dimana ianya di jual pada harga RM 125.50 (40ml) dan RM155.00 (60ml).

Kandungan


Aqua/Water/Eau, Alcohol Denat., Ethylhexyl Methoxycinnamate, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol, Dimethicone, Glycerin, Polymethyl Methacrylate, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Octocrylene, Chlorphenesin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Cetearyl Glucoside, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Parfum/Fragrance, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Sodium Hydroxide, Palmaria Palmata Extract, Carbomer, Linalool, Tocopherol, Limonene, Citronellol.


Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50

Cara Penggunaan


Sapukan pada muka dan leher,  perlahan-lahan urut ke kulit setiap pagi selepasmemakai krim pelembap harian anda, sebelum menggunakan solekan. Elakkan dari terkena kawasan mata. Sunscreen di gunakan sebelum anda keluar ke tempat yang terdedah kepada sinaran matahari.

Review Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50


Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50

Secara keseluruhan nya Cik iena suka Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 dari The Body Shop ini. Teksturnya ringan dan diserap dengan baik ke dalam kulit wajah. Selain itu ianya juga tidak membuat kulit cik iena kering. Ia juga tidak meninggalkan apa-apa kesan yang melekit pada kulit.

Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Tekstur Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50

Harumannya juga sangat Cik iena gemari . Berbau harum dan wangi dan sangat menenagkan. Apa yang paling penting Cik iena boleh berada di luar tanpa kebimbangan bahawa Kulit akan menjadi lebih gelap.


Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50
Untuk anda yang tidak gemar bersolek , Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 ini boleh digunakan selepas anda mencuci wajah, memakai toner, serum dan pelembab . Ianya membantu mengurangkan masalah kulit yang kemerah-merahan jika terkena sinaran matahari.


Pada anda yang gemar bersolek seperti Cik iena sudah pasti ianya di pakai sebelum mengenakan solekan. Apa yang cik iena dapat rasakan. Krim ini mudah untuk diaplikasi dan solekan pun mudah melekat.


Perlu di ingat bahawa kebiasaannya foundation tidak mempunyai fungsi pelindung matahari, jadi walaupun anda bersolek kelihatan putih dek kerana foundation, sekiranya anda tidak memakai krim pelindung matahari kulit anda akan rosak terkena sinaran matahari. Jangan lah sampai cantik di luar rosak didalam :)


Video Review Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50

Rating

10/10

Untuk Maklumat Lanjut dan promosi terkini sila layari dan ikuti mereka di :-


Website :  www.thebodyshop.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/TheBodyShopMalaysia
Instagram : https://www.instagram.com/thebodyshopmalaysia/
Youtube  : https://www.youtube.com/channel/UCmj1X4FsDGt2ZRHIplIjoRwNando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's yang merupakan salah sebuah rangkaian restoran terulung di Malaysia, sebuah jenama ikonik yang digemari di seluruh dunia dan terkenal dengan ayam panggang PERi-PERi telah  meraikan hari jadi nya yang ke-20 di Malaysia.


Daripada permulaannya yang sederhana di Jalan Telawi, Nando's telah berkembang menjadi restoran kegemaran di kalangan penggemar ayam bakar tempatan. Nando's telah berjaya menawan hati rakyat Malaysia dengan rasa unik ayam bakar dan sos PERi-PERi.Jenama Nando's bukan sahaja memperkenalkan kepada rakyat Malaysia ayam yang begitu enak, malahan terdapat pelbagai hidangan lazat lain yang membuat mereka kembali berulang kali ke Nando's.


Nandos Rai Ulang tahun ke-20
(Dari Kiri) Stephen Chew, CEO Nando's Malaysia, Barry Yoong, Pembantu Eksekutif kepada Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Nando's Malaysia dan Singapura, Mac Chung Lynn, CEO Kumpulan Nando's Malaysia dan Sinagpore, Azuar Mohamed, Pengurus Perniagaan dan Barcelos the Cockerel secara rasminya Barcelos the Cockerel secara rasminya officially kicking off the Nando’s 20th Birthday Bash

Sebaik sahaja restoran Nando's ditubuhkan di Malaysia, PERi-PERi Nando’s yang tersendiri telah merebak seumpama api apabila ramai pelanggan telah merasai kepedasan yang begitu enak. PERi-PERi Nando’s

Untuk pengetahuan semua Cili yang di gunakan untuk membuat sos PERi-PERi adalah dari cili yang ditanam sendiri dengan bantuan lebih daripada 1,400 petani bebas di Afrika Selatan. Sos PERi-PERi dihasilkan dengan beberapa ramuan asas seperti bawang, minyak zaitun, herba, lemon segar dan bawang putih .


"Kami memang teruja untuk mencapai detik penting ini di Malaysia. Apabila kami mula-mula memperkenalkan diri, saya percaya kami telah menarik perhatian para penggemar ayam di luar sana. Kami adalah unik serta menawarkan perisa baru kepada orang ramai dan ini menjadi satu pengalaman yang menarik untuk semua orang. 20 tahun telah berlalu dan kami masih menyemarakkan selera peminat kami yang menakjubkan di samping menarik minat beberapa pelanggan baru juga. Cili kecil ajaib kami yang dipanggil PERi-PERi adalah puncanya kerana ia adalah intipati serta sumber kepedasan kami dan ia benar-benar unik kepada Nando’s," kata Stephen Chew, Ketua Pegawai Eksekutif Nando's Malaysia.

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nandos's Mengutamakan rasa diikuti dengan kepedasan, sos PERi-PERi Nando’s tidak bersifat 'pedas secara langsung' seperti sos cili lain. Ayam-ayam itu diperap dalam sos selama 24 jam dan kemudian dilumur dengan pilihan tahap kepedasan bermula daripada Lemon & Herb hingga ke Super Hot yang berapi-api.

Jenama ini yang hampir mencapai status kultus di Malaysia turut menawarkan sos PERi-PERi yang boleh dibeli di pasaran oleh peminat untuk kegunaan di kediaman mereka. Jadi penggemar Sos PERi-PERi Nando’s boleh menikmati sos PERi-PERi Nando’s setiap hari di rumah. Cik iena sendiri adakalanya menggantikan sambal belacan dengan sos PERi-PERi Nando’s.


Nando's Rai Ulang tahun ke-20


"Ini adalah satu detik penuh kehormatan yang membanggakan kerana kami berjaya beroperasi di sini selama dua dekad. Malaysia memang sesuai untuk Nando’s  kerana keunikan Malaysia daripada segi kepelbagaian, hospitaliti dan nilai-nilai kekeluargaan mencerminkan nilai-nilai yang disanjungi oleh Nando’s. Di Nando's, kami percaya bahawa pelanggan serta pengalaman adalah perkara yang penting; dan ia sangat memuaskan untuk melihat begitu ramai penggemar menikmati pengalaman Nando’s dengan sepenuh hati," tambah Chew.


Fakta-fakta Menarik mengenai PERi-PERi

Nando's Rai Ulang tahun ke-20


•  Cili PERi-PERi adalah unik kepada Nando's

•  42,000 cili diperlukan untuk mengisi satu beg 14kg dan 25,000 beg dipenuhi setiap tahun – jumlahnya adalah lebih daripada satu bilion cili!

•  Setiap kilang cili menghasilkan kira-kira 300 cili yang dipilih dengan tangan dan dipetik satu demi satu

•  Mereka juga diasingkan dengan tangan dan dikeringkan secara semula jadi di bawah sinaran matahari Afrika

•  Cili PERi-PERi mengandungi ‘capsaicin’ yang memberikan kesan 'terasa baik' – anak mata anda akan membesar dan kadar metabolisme anda akan meningkat apabila anda merasakan peningkatan endorfin

•   PERi-PERi juga kaya dengan Vitamin A, B dan C


Majlis Ulang Tahun ke20 Nando's Malaysia di The Waterfront, Nando’s Desa Park City, Kuala Lumpur.
Alhamdulillah Cik iena berkesempatan menghadiri Majlis ulang tahun Nando's yang ke-20 . Majlis berlansung cukup meriah dengan kehadiran media, blogger, artis, social media incluencer serta beberapa tetamu lain.

Nando's Rai Ulang tahun ke-20Pelbagai aktiviti menarik disediakan. Disini juga CIk iena sendiri berpeluang untuk membuat sendiri sos PERi-PERi Nando’s  dengan bantuan pekerja Nando's. Dah lama rasanya Cik iena tak menggunakan lesung batu sebab biasanya guna blender sahaja di rumah. Agak kekok namun berjaya juga CIk iena hasil kan sos PERi-PERi Nando’s .


Berikut merupakan antara gambar yang sempat cik iena ambil semasa majlis hari jadi tersebut.

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20


Nando's Rai Ulang tahun ke-20Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20


Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Nando's Rai Ulang tahun ke-20

Untuk maklumat lanjut :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve