Germ Killer Pembasmi Kuman berasaskan Air Selamat Untuk Seisi Keluarga


Germ Killer Pembasmi Kuman berasaskan Air  Selamat Untuk Seisi Keluarga



 


GK merupakan rangkaian produk pembasmi kuman berasaskan air yang dirumuskan untuk kegunaan persekitaran dan peribadi.Untuk pengetahuan produk GK dihasilkan  adalah untuk membersihkan dan membasmi kuman permukaan atau tangan persekitaran, dengan berkesan menghilangkan kuman berbahaya.Ianya merupakan jenama daripada Singapura dan kini telah meluaskan pasarannya di Malaysia.


Germ Killer Produk Pembasmi Kuman berasaskan Air

 


GK adalah singkatan daripada perkataan “Germ Killer”, produk pembasmi kuman nombor satu yang dipercayai sebelum ini berjenama Mr McKenic. GK kini menjadi rangkaian produk pembasmi kuman dengan falsafah yang sama.



 Secara teknikal, pembasmi kuman dengan tuntutan keberkesanan 99.9% akan mengurangkan 1,000,000 mikro-organisma menjadi 1,000. Produk GK, diperakui keberkesanan hingga 99,9999%, akan mengurangkan 1,000,000 mikro-organisma kepada hanya 1.


Germ Killer Surface (GK Surface)



Ini bermaksud GK melakukan pekerjaan yang jauh lebih unggul dalam menghilangkan mikro-organisma berbahaya dan ini sangat penting kerana fakta mengatakan dalam masa lapan jam, satu bakteria pada kain lembap dapat berlipat ganda menjadi enam juta.


Germ Killer Pembasmi Kuman berasaskan Air  Selamat Untuk Seisi Keluarga



WATER BASED FORMULA


Setiap produk GK  mempunyai formula berasaskan air eksklusif yang memenuhi penggunaan khusus. Formulasi ini sangat selamat di semua permukaan dan tidak berbahaya bagi pengguna akhir.

GK  menggunakan campuran sebatian amonium kuarter (QUATS) sebagai bahan aktif utamanya. QUATS adalah agen kuman yang cepat bertindak dan tidak beracun kepada manusia atau haiwan. Jadi ianya sangat sesuai untuk anda yang bekeluarga yang mempunyai anak kecil.

Antara produk GK adalah :-

  1. GK Air
  2. GK Surface
  3. GK Concentrate
  4. GK Hand Sanitiser

 

Best Of The Best Family Products and services

Best Of The Best Family Products and services

 

Untuk pengetahuan produk GK telah dinobatkan sebagai PARENTS BEST OF THE BEST  2016 FAMILY PRODUCT AND SERVICES.



GK AIR, GK SURFACE & GK CONCENTRATE TESTED >= 99.99% EFFECTIVE AGAINST SARS-COV-2 (covid-19Virus)


Germ Killer Pembasmi Kuman berasaskan Air  Selamat Untuk Seisi Keluarga

Untuk makluman anda lagi pada 19 Januari 2021,  Vance Chemicals Pte. Ltd. ("Vance Chemicals") telah mengumumkan bahawa produk pembasmi kuman  GK Air, GK Surface dan GK Concentrate  telah terbukti secara ilmiah> 99.9% berkesan dalam mematikan virus SARS-CoV-2. (sumber - www.einpresswire.com)

 

Berikut Cik iena kongsikan 4 Prodak Germ Killer yang Cik iena gunakan dalah kehidupan seharian Cik iena.

 

GK Air

GK Air
GK Air


GK Air  mempunyai sifat bakteria spektrum luas yang dapat membunuh 99,9999% bakteria. Ia meningkatkan kualiti udara dalaman dengan memusnahkan bakteria penyebab bau secara aktif di sumbernya. Produk ini memperkenalkan kesegaran seketika dan berterusan ke persekitaran anda.
Ianya boleh di sembur dalam rumah dan juga kereta. Boleh juga digunakan untuk membuang bau busuk yang seperti bau rokok, bau sampah dan sebagainya. 


Germ Killer Air - GK AIR
Germ Killer Air - GK AIR

GK Air Effective Against

  • Gram-negative bacteria (P. Aeruginosa)
  • Gram-positive bacteria (Staph. Aureus)
  • SARS-CoV-2 

Kegunaan GK Air

  1. Kitchen Odours - Untuk menghilangkan bau makanan setelah memasak.
  2. Dustbin - Untuk mengurangkan kuman dari tisu semasa tempoh selesema.
  3. Kereta - Membuang bau yang kurang menyenangkan dan membunuh bakteria
  4. Ruang tamu, bilik dan tandas -  Membuang bau yang kurang menyenangkan dan membunuh bakteria


Review GK Air


Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur ke bilik tidur

 

Untuk pengetahuan ini antara produk yang kerap Cik iena gunakan dirumah. Semburan ini selamat digunakan dan ianya tidak mudah terbakar. Tambahan lagi ianya mempunyai harumah teh hijau yang wangi dan mampu menyegarkan udara dipersekitaran.


Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur ke bilik tidur
 

Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur ke ruang tamu, tempat yang selalu Cik iena habiskan masa jika work from home. Cik iena gemar duduk di ruang tamu berbanding bilik walaupun work station Cik iena dalam bilik :)
 
 
 

Kebiasaannya Cik iena akan semburkan GK Air di ruang yang selalu Cik iena habiskan masa seperti di ruang tamu dan juga bilik tidur.  Cik iena juga semburkan di dapur belakang jika bau sampah kuat.

 


Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur ke ruang tamu
 
 
Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur ke bilik tidur

 

Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur di ruang makan kerana ini ruang laluan Deknor kalau balik dari kerja untuk masuk bilik. Cik iena ni takut dia lain macam. Deqnor kerja dekat site, sekarang seperti kita dengar banyak kluster tapak pembinaan , jadi bila deqnor balik kerja iena akan semburkan di kawasan laluan Deqnor. Deqnor tak dibenarkan duduk atau singgah mana-mana kawasan rumah  kalau balik dari kerja, dia kene terus masuk bilik dan mandi.

 
Sekrianya anda mempunyai penghawa dingin anda boleh semburkan di penapis penghawa dingin jadi udara yang keluar akan ditapis dari bakteria merbahaya dan anda juga akan dapat nikmati haruman teh hijau yang nyaman.

 

Tidak terhad kegunaan didalam rumah sahaja , Cik iena juga gunakannya untuk sembur di dalam kereta. Sekiranya Cik iena keluar untuk membeli groceries Cik iena akan bawa untuk sembur di dalam kereta.




Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur ke Shopping bag sebelum bawa naik kerumah
 
 

Germ Killer Air - GK AIR
Cik iena gunakan GK Air untuk disembur dalam kereta untuk bunuh bakteria dan juga hilangkan bau. baru lepas belibarang basah ada sedikit bau so kene sembur.
 
 
 
 

GK Surface

GK Surface

GK Surface
GK Surface


GK Surface  mengandungi formula pelbagai tindakan yang membersihkan dan membasmi kuman dalam satu langkah mudah. Dengan tindakan bakterisida dan virucidal spektrum luas yang membunuh 99.9999% bakteria, produk ini mudah digunakan dan siap digunakan tanpa perlu pencairan.

Ianya mampu melindungi permukaan dari kuman sehingga 24 jam kesan anti-mikrob. Selain membasmi kuman ianya juga menghilangkan bau dan berfungsi melawan pertumbuhan cendawan . Ianya selamat digunakan setiap hari di pelbagai permukaan, termasuk kain.
Istimewanya GK Surface ini lagi ianya sangat harum dengan haruman bunga yang menyegarkan.

GK Surface boleh digunakan untuk membersihkan  meja, pintu,tombol pintu, lampu dan mana mana tempat yang anda kerap sentuh. 


Germ Killer Surface (GK Surface)
Germ Killer Surface (GK Surface)
 

GK Surface Effective Against

  • Gram-negative bacteria (P. Aeruginosa)
  • Gram-positive bacteria (Staph. Aureus)
  • MRSA
  • HFMD
  • H1N1 Influenza A
  • Human Coronavirus
  • Mould & mildew
  • SARS-CoV-2 
 

Kegunaan GK Surface

  1. Kitchen Cabinets and Appliances-digunakan untuk  membersihkan bahagian luar peti sejuk, kabinet, ketuhar gelombang mikro dan perkakas lain
  2. Kitchen Sink - Setelah membersihkan sink dapur, lap dengan Lap GK Surface untuk membasmi kuman. Atau bersihkan dan nyah cuci sink dapur dengan satu langkah mudah dengan GK Surface.
  3. Counter Top - Lap tumpahan kecil dengan  GK Surface . Membasmi meja dengan beberapa penyemburan cepat GK Surface.
  4. stove top - Membasmi kuman di meja dengan beberapa penyemburan cepat GK Surface.
  5. Refridgerator - Gunakan GK Surface Wipes setiap hari untuk membersihkan dan membasmi kuman kawasan yang sering disentuh seperti pemegang pintu peti sejuk, dan juga untuk membersihkan tumpahan kecil di dalam peti sejuk.
  6. Sink -  untuk membersihkan tumpahan dari ubat gigi atau solek. Buang kuman dengan GK Surface  seminggu sekali.
  7. Toilet flush - Membasmi tandas dengan GK Surface seminggu sekali.
  8. Toilet Bowl - Basmi kuman di bawah permukaan mangkuk tandas dengan GK Surface . GK Surface  mempunyai muncung khas yang membolehkan anda menyembur secara terbalik.
  9. Bath Tub - Semburkan dan lap dengan GK Surface  untuk mengelakkan kulat dan cendawan tumbuh.
  10. Shower Doors/Shower Curtains - Semburkan dan lap dengan GK Surface  untuk mengelakkan kulat dan cendawan tumbuh.
  11. Keyboards & Phones - Semburkan GK Surface ™ke kain / tisu dan lap papan kekunci & telefon untuk membasmi kuman.
  12. office desk/work sation - Semburkan dan lap meja dengan GK Surface  untuk membasmi kuman meja.
  13. Foodcourt table - Lap tempat berminyak dengan Lap GK Surface
    Singkirkan meja dengan beberapa semburan cepat GK Surface .
  14. Baby seats - Keluarkan tempat duduk bayi (kerusi tinggi) dan meja dengan Lap GK Surface .
  15. Gyms – Equipment - Lap peralatan pengendali dengan Lap GK Surface sebelum dan selepas digunakan. Atau semburkan dan lap pemegang peralatan dengan GK Surface  sebelum dan selepas digunakan.
  16. Exercise Mat- Lap tikar dengan Lap GK Surface  sebelum dan selepas digunakan.
    Atau semburkan dan lap tikar latihan dengan GK Surface  sebelum dan sesudah digunakan.
  17. Supermarkets Trolleys / Baskets - Lap pemegang troli / bakul dengan GK Surface  Wipes.
  18. Baby Changing Table - Lap meja ganti ke bawah dengan Lap GK Surface sebelum meletakkan bayi di atas meja.Sekiranya menggunakan tikar ganti, lap tikar ganti dengan GK Surface  setelah menukar bayi, sebelum menyimpan tikar.


Review GK Surface


Untuk pengetahuan, GK Surface juga antara produk Germ Killer yang banyak Cik iena gunakan. Terdapat banyak tempat yang Cik iena boleh aplikasikan GK Surface untuk membasmi kuman. Selain dapat membasmi kuman ianya juga mampu mencegah pertumbuhan cendawan pada permukaan kayu .

 


Germ Killer Surface (GK Surface)
Cik iena gunakan GK Surface untuk lap meja makan selepas selesai makan
 
 

 

Jadi produk ini sangat berguna selain untuk membasmi kuman. Tambahan lagi haruman bunga dari GK Surface ini pasti membuatkan anda tergoda. Kebiasaannya yang kita tau produk pembasmi kuman mempunyai bau yang alkohol yang kuat dan ianya merupakan haruman yang kita tidak gemari. berbeza dengan GK Surface ianya harum dan anda akan berasa selesa apabila menggunakannya.

 


Germ Killer Surface (GK Surface)
Cik iena gunakan GK Surface untuk lap permukaan luar rak kasut serta tombol pintu yang cik iena sentuh selepas cik iena masuk ke dalam rumah
 
 
 
 

 

Kebiasaannya Cik iena akan semburkan dan lap GK Surface di meja makan, dapur, peti ais, tombol pintu, work station dan almari kasut. Ini antara barangan yang kerap Cik iena sentuh. Jadi Cik iena sanitized dengan GK Surface.

 

 


Germ Killer Surface (GK Surface)
Cik iena gunakan GK Surface untuk sembur di sofa 3 hari sekali
 
 

 

KEmudian Cik iena juga akan sembur pada sofa, kerusi taman di balcony, buaiaan di balcony , kerusi meja makan dan juga tilam serta comforter.

Walaubagaimanapun, Cik iena takde lah buat setiap hari, Cik iena akan lakukan 3 hari sekali atau bila perlu. Bila perlu maksudnya bila ada perasaan ragu ragu contoh jika Cik iena baru balik dari beli groceries atau baru turun ground floor untuk mengambil parcel. Cik iena sanitized jika Cik iena terlupa cik iena ada sentuh sesuatu kawasan atau ada duduk dimana-mana.


Germ Killer Surface (GK Surface)
 
 

 

Biasanya selepas beli groceries Cik iena akan terus kebilik dan mandi. Jika baru balik dari turun ambil parcel, cik iena akan sembur baju Cik iena dan tangan dengan GK Hand Sanitiser. Jika tiba tiba Cik iena rasa macam terlupa buat yang biasa cik iena buat Cik iena akan sanized tempat tempat yang berkemungkinan Cik iena sentuh.



Germ Killer Surface (GK Surface)
Cik iena gunakan GK Surface untuk sembur di kerusi dan meja taman di balcony 3 hari sekali
 
 
 


GK Concentrate

GK Concentrate


GK Concentrate  dapat membunuh 99.99999% bakteria dengan aktiviti bakteria spektrum luasnya. Formula pelbagai tindakannya membersihkan dan membasmi kuman semua permukaan, secara aktif membuang kotoran dan bahan cemar agar permukaan bersih dan bersih.

Produk ini diperakui NSF (National Sanitisation Foundation) dan merupakan produk Label Hijau Singapura.Ianya boleh digunakan untuk mencuci lantai, tandas,baju, mainan anak  dan pelbagai lagi kegunaan yang boleh anda pelbagaikan mengikut keperluan yang bersesuaian.


GK Concentrate
GK Concentrate

 

GK Concentrate Effective Against

  • Gram-negative bacteria (P. Aeruginosa)
  • Gram-positive bacteria (Staph. Aureus)
  • Mould & mildew 
  • SARS-CoV-2 

 

Kegunaan GK Concentrate

  1. Kitchen Towel & Sponge - Bersihkan tuala dapur dan span setiap hari dengan GK Concentrate .
  2. Floor - Gunakan GK Concentrate  untuk membersihkan dan membasmi lantai dapur.
  3. Bath Towels - Tambahkan GK Concentrate semasa bilas terakhir kitaran mesin basuh anda untuk mengurangkan pertumbuhan bakteria pada tuala anda.Sekiranya cucian mempunyai bau, rendam barang cucian dalam larutan GK Concentrate  selama 10 minit sebelum mencuci di mesin basuh.
  4. Potty Training  - Bersihkan dan bilas potty, kemudian semburkan GK Surface  dan lap ke bawah untuk membasmi kuman potty.Atau setelah membersihkan dan membilas, isi potty dengan air dan tambahkan segelas GK Concentrate  untuk membasmi kuman.

 


 

Review GK Concentrate

 

Untuk pengetahuan anda juga GK Concentrate merupakan antara produk GK yang banyak Cik iena guna. Disini Cik iena dah kongsi 3 Produk, ketiga tiganya kerap Cik iena gunakan kerana ianya sememangnya sangat kita perlukan dalam menangani pandemic Covid-19 ini khususnya.


GK Concentrate
GK Concentrate

 

Apa yang Cik iena suka mengenai GK Concentrate ini juga adalah kerana harumannya. Ia mempunyai haruman bunga yang wangi berbeza dengan sebelum ini untuk membasuh pakaian Cik iena gunakan dettol. Dettol baunya agak kuat dan selepas basuh banya akan menjadi pelik dan kurang nyaman.


GK Concentrate
Cik iena gunakan GK Concentrate selepas selesai membasuh baju, proses terakhir..rendamkan baju yang telah dibasuh dengan GK Concentrate selama 10 minit, kemudian keringkan dan sidai

 

 

Bila Cik iena guna GK Concentrate berbeza harumannya lebih menyenangkan kerana ianya merupakan haruman bunga bungaan. Mungkin ada yang pelik kenapa setiap hari Cik iena basuh baju menggunakan cecair pembasmi kuman. Ini adalah kerana adik Cik iena kerja di tapak pembinaan. Seperi kita sedia maklum sekarang banyak kluster tapak pembinaan. Jadi sewajarnya kami risau dan sewajarnya kami membasuh pakaian kami dengan cecair pembasmi kuman.

 

Cik iena gunakan GK Concentrate untuk mop lantai, cik iena gunakan semasa bilasan kedua selepas mop dengan sabun
Cik iena gunakan GK Concentrate untuk mop lantai, cik iena gunakan semasa bilasan kedua selepas mop dengan sabun

 

 

GK Concentrate adalah penyelesaiannya. Selain membasuh baju harian.Cik iena juga gunakan GK Concentrate untuk mengemop lantai, membasuh bilik mandi dan juga membasuh berus serta sponge mekap Cik iena. Bagi anda yang bekeluarga dan mempunyai anak kecil anda juga boleh gunakannya untuk membersihkan barang mainan anak anak anda dari kuman yang merbahaya dengan hanya merendam barangan mainan tersebut bersama GK Concentrate  selama 10 minit


 

GK Concentrate
Cik iena gunakan GK Concentrate untuk membersihkan berus dan sponge make up Cik iena. Selepas membasuh berus dan sponge dengan sabun dan bilas dengan air. Cik iena rendamkan berus dan sponge tersebut bersama GK Concentrate selama 10 minit , kemudian Cik iena keringkan di bawah cahaya matahari



GK Hand Sanitiser


GK Hand Sanitizer
GK Hand Sanitiser


GK Hand Sanitiser  menyediakan cara cepat dan mudah untuk membunuh 99.99999% bakteria di tangan anda apabila sabun dan air tidak tersedia. Formulasi bebas alkoholnya tidak kering dan tidak menjengkelkan walaupun pada kulit sensitif, menjadikannya selamat dan sesuai digunakan setiap hari.
antara benda wajib ada. ianya juga Sesuai untuk korang yg mengalami kulit sensitif. Walaupun takde alcohol, tapi ianya menggunakan bahan aktif benzalkonium chloride (QUATS) dan sangat effektif dalam membasmi kuman. 

 


GK Hand Sanitizer
GK Hand Sanitiser

 

GK Hand Sanitiser Effective Against

  • Gram-negative bacteria (P. Aeruginosa)
  • Gram-positive bacteria (Staph. Aureus)


Kegunaan GK Hand Sanitiser

Tangan - Sekiranya anda berada dirumah , jika anda keluar membuang sampah atau mengambil parcel , bersihkan tangan dengan GK Hand sanitiser. Manakala sekirnya anda berada di luar rumah Bersihkan tangan dengan GK Hand Sanitiser  sebelum makan dan Bersihkan tangan dengan GK Hand Sanitiser setelah menggunakan troli / bakul ketika membeli belah.

 


Review GK Hand Sanitiser

Secara jujurnya untuk tempoh dua minggu cik iena gunakan produk Germ Killer ni, Cik iena jarang menggunakan produk ini kerana Cik iena tidak keluar rumah. Jika dirumah Cik iena lebih prefer untuk membasuh tangan dengan sabun.

Cik iena cuma akan gunakan GK Sanitiser sekiranya Cik iena keluar dari rumah untuk membuang sampah atau atau turun ke bawah mengambil parcel. Masuk je rumah Cik iena akan ambil GK Hand Sanitiser yang cik iena letak di tempat kasut dan Cik iena akan sembur ditangan serta di kunci rumah cik iena dan tombol pintu.

Disebabkan bekasnya agak tidak sesuai untuk di letak dalam beg tangan jadi Cik iena masukkan sedikit GK hand sanitiser ke dalam botol spray kecil untuk Cik iena letak dalam beg tangan yang mana Cik iena kebiasaannya akan gunakan jika Cik iena keluar menjemput adek dari tempat kerja pada hari sabtu. Weekday, adik akan balik sendiri. Hari sabtu Cik iena akan jemput adik sebab bosan juga duduk dirumah. Tapi Cik iena keluar jemput adik sahaja , cuma dalam keluar jemput adik tu ada lah Cik iena singgah isi minyak kereta dan beli air tea life dan makanan ringan lain.

Masa ni Cik iena akan gunakan GK Hand sanitiser yang telah dimasukkan ke dalam botol kecik mudah dibawa kemana mana tadi. Kalau nak dibandingkan kegunaannya dengan produk Germ Killer yang lain tentu banyak beza sebab musim PKP ni memang Cik iena tak keluar rumah tanpa urusan penting. Sepanjang PKP 2.0 ni baru sekali beli groceries. Cik iena memang kurangkan keluar rumah. Bila betul betul barang habis lansung takde nak masak baru keluar. Setakat ni masih ada barang kering dan ready to eat produk review yang iena dapat masih banyak untuk di makan.

Untuk anda yang sering keluar rumah GK Hand Sanitiser ini sangat penting untuk anda semua. 


FREE GIFT | CODE : GKIENA

Istimewa buat anda semua, sekiranya anda membuat pembelian menggunakan code yang diberikan, anda akan menerima hadiah percuma dari pihak Germ Killer. 

Code : GKIENA


Germ Killer Pembasmi Kuman berasaskan Air  Selamat Untuk Seisi Keluarga

Untuk maklumat Lanjut



#staysafewithgk #germkillermalaysia #pembasmikuman
#ienaeliena #lifestyleblogger #malaysianblogger #germkiller

Gaya Hidup Moden Dan Tenang di Hessa @ Tiara Sendayan


Memiliki sebuah rumah adalah impian setiap individu terutamanya buat mereka yang telah berkeluarga. Selain daripada faktor rekabentuk rumah serta saiz mahupun harga, faktor kemudahan dipersekitaran juga amat dititikberatkan dalam pemilihan sebuah rumah.

 

Gaya Hidup Moden Dan Tenang di Hessa @ Tiara Sendayan

 


Buat anda yang berada di kawasan lembah klang selatan khususnya anda boleh mendapatkan rumah idaman yang selesa, moden beserta kawasan persekitaran yang jauh dari kesibukan kota dan yang menawarkan persekitaran tenang serta damai dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan di Tiara Sendayan. 


Perumahan Hessa Presict 7 Tiara Sendayan



Gaya Hidup Moden Dan Tenang di Hessa @ Tiara Sendayan

 

Hessa merupakan fasa ke-8 dimana  Ianya mempunyai 254 unit rumah teres dua tingkat. Tiara Sendayan merupakan kawasan bandar seluas 295 ekar yang terdiri daripada 9 presint perumahan.Tiara Sendayan merupakan projek di bawah pemaju terkemuka Matrix Concepts Holdings Bhd dan  terletak bersebelahan Bandar Sri Sendayan.


Gaya Hidup Moden Dan Tenang di Hessa @ Tiara Sendayan

 


Fasiliti Utama berhampiran Tiara Sendayan 


Bandar Sri Sendayan membolehkan penduduk Tiara Sendayan mendapat akses mudah kepada pelbagai fasiliti utama berhampiran seperti kemudahan pendidikan awam dan persendirian, kemudahan penjagaan kesihatan awam, club house, kompleks membeli belah, kemudahan rekreasi awam dan banyak lagi.       

                                          

Central Park, Tiara Sendayan


Dengan rekabentuk landskap yang menghijau serta dilengkapi dengan kemudahan pelbagai gaya hidup, Hessa hanya jarak berjalan kaki dengan Central Park seluas 12 ekar bersama pemandangan tasik yang tersergam indah. Pelbagai kemudahan rekreasi yang disediakan seperti gelanggang futsal, gelanggang bola keranjang, gimnasium / stesen parcourse, function area (yoga, taichi dan aerobik), teres tempat duduk, kawasan permainan kanak-kanak & kanak-kanak kecil, trek jogging, laluan refleksologi dan banyak lagi.


Kesemua penduduk di sini akan dapat menikmati gaya hidup yang sihat dengan segala kemudahan yang terdapat di Tiara sendayan ini. 


Untuk pengetahuan anda, rumah teres dua tingkat di Hessa mempunyai saiz binaan minima seluas 2,156 kaki persegi, ia terdiri daripada 4 bilik tidur dan 3 bilik air. Saiz ini sangat ideal untuk pelbagai saiz keluarga. Menariknya lagi adalah kediaman di sini dijual dengan harga yang sangat berpatutan di mana harga jualan minima bermula daripada RM485,999.

 

Gaya Hidup Moden Dan Tenang di Hessa @ Tiara Sendayan

 


Sistem perhubungan jalan bagi kawasan ini juga sangat baik, di mana penduduk mempunyai akses jaringan seperti Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) dan KLIA Linkage.

Sekiranya anda merupakan pembeli rumah pertama atau anda ingin membeli rumah untuk menaik taraf ke rumah yang lebih baik dan selesa, Hessa @ Tiara Sendayan merupakan pilihan yang baik untuk anda. 


 


Kepada anda yang ingin mengetahui lebih mengenai rumah ini anda boleh layari laman sesawang  http://www.tiarasendayan.com/ atau hubungi talian 1800-88-2688. Anda juga boleh ikuti laman sosial mereka untuk mengetahui perkembangan atau promosi terkini mengenai Perumahan di Tiara Sendayan.


Facebook : https://www.facebook.com/matrixconceptshomes
Instagram : https://www.instagram.com/matrix_concepts


#MatrixConcepts #TiaraSendayan #HESSA #HomeSweetHome #SelfSustainingTownship #AHomeforWellBeing #AHomeforWellLiving

 

 

 

Masak Sambal Guna Breadmaker mudah dan sangat membantu anda yang Sibuk

Bukan sekadar membuat dan membakar roti, MUGEN BREADMAKER V2 juga berfungsi untuk memasak makanan goreng seperti memasak sambal petai, ikan bilis dan sebagainya. Dengan menggunakan fungsi Stir Fry anda juga boleh memasak sambal petai seperti yang Cik iena tunjukkan dibawah.

 

Sambal Petai Breadmaker 

 

Sambal Petai Breadmaker
Sambal Petai Breadmaker 

 

Caranya mudah sahaja. Hanya campurkan kesemua bahan bahan masakan sambal resepi anda ke dalam breadmaker beserta sedikit minyak masak dan juga garam secukup rasa. Kemudian pilih Fungsi Stir Fry dan tunggu sehingga readmaker berbunyi menandakan proses masakan selesai. Untuk Stir Fry mamakan masa 30 minint.


Sambal Petai Breadmaker
Sambal Petai Breadmaker 

Jadi dalam tempoh 30 minit boleh lah buat kerja lain seperti membasuh pinggan, mengemas rumah dan sebagainya. Bagi Cik iena ianya sangat membantu untuk anda anda yang mempunyai masalah kekangan masa untuk memasak.

 

 

Sambal Petai Breadmaker
Sambal Petai Breadmaker 

 

Kalau beli makanan boleh tapi lebih baik masak sendiri, jadi kita yakin tentang kebersihan makanan dan Insya Allah tiada virus covid ikut. Kalau food delivery kita pun tak tau rider yang hantar berurusan dengan siapa. Manalah tau ada yang closed contact dengan pesakit Covid.

 


Sambal Petai Breadmaker
Sambal Petai Breadmaker 

 


Jadi bagi Cik iena sedikit sebanyak breadmaker ini sangat membantu untuk anda yang mempunyai kekangan masa untuk memasak. Maaf Cik iena tak ambil gambar semasa sebelum masak sebab tak terfikir nak kongsi di blog. Disebabkan ada yang bertanya di insta story jadi Cik iena kongsikan artikel ini.


 

Sambal Petai Breadmaker

 

 

Untuk pembelian breadmaker ni boleh klik BELI BREADMAKER


 
 

MARRYBROWN EGG-STRA ONG MEAL

Tahun baru Cina semakin menghampiri kita, terdapat pelbagai menu-menu tahun baru cina yang dikeluarkan oleh pelbagai perusahaan makanan terutamanya Hotel, restoran mahupun restoran makanan segera. Tidak terlepas juga Marrybrown  telah berkongsi "EGG-STRA ONG MEAL" menu terbaru mereka iaitu ayam dan burger dengan limpahan sos telur masin dengan citarasa tempatan  sempena perayaan Tahun Baru cina dan juga Valentine's Day. 

 

MARRYBROWN EGG-STRA ONG MEAL

 

MARRYBROWN EGG-STRA ONG MEAL


Untuk pengetahuan untuk menu Egg-stra Ong Meal ini marrybrown tawarkan ayam goreng dan burger istimewa berwarna pink dengan limpahan sos telur masin citarasa tempatan yang menggunakan rempah ratus istimewa bersama daun kari yang beraroma.

 

MARRYBROWN EGG-STRA ONG MEAL
MARRYBROWN EGG-STRA ONG MEAL

 

 

MARRYBROWN BURGER PINK EGG-STRA ONG MEAL

Menariknya tentang Egg-stra Ong Meal kali ini adalah bukan sekadar set sos telur masin  malah ada pembaharuan di mana warna roti burger Egg-stra Ong Meal berwarna pink dan disertakan dengan minuman Nestle's Pink Lemonade yang juga warnanya adalah pink. 


MARRYBROWN BURGER PINK EGG-STRA ONG MEAL

 

Bila warna pink automatik Cik iena nak cuba sebab Cik iena memang penggemar warna pink. Rasa unik pula burger bewarna pink. Untuk pengetahuan roti burger bewarna pink ini memberikan simbolik cinta, empathy dan kegembiraan. Selain itu warna pink ini dipilih sebab wujudnya Nestle's Pink Lemonade dalam set meal terbaru kali ini. 

Untuk makluman anda lagi, Marrybrown merupakan kedai makan makanan segera yang pertama menyediakan set makan bersama minuman Nestle's Pink Lemonade ini. 

 

MENU EGG-STRA ONG MEAL MARRYBROWN

Untuk promosi  EGG-STRA ONG MEAL ini, anda boleh membuat 3 pilihan set iaitu 

Marrybrown Egg-stra Ong Burger Combo 

Burger yang dihidangkan bersama jejari kentang , sos telur masin  dan minuman Nestle's Pink Lemonade


Marrybrown Egg-stra Ong Burger Combo :Harga dari RM15
Marrybrown Egg-stra Ong Burger Combo :Harga dari RM15  


Marrybrown Egg-stra Ong Burger Combo :Harga dari RM15
Marrybrown Egg-stra Ong Burger Combo :Harga dari RM15

 


 Marrybrown Egg-stra Ong Chicken Combo

Ayam goreng yang dipadankan bersama kentang lenyek, salad beserta sos telur masin dan minuman Nestle's Pink Lemonade . terdapat dua pilihan untuk combo ini
  •   2pcs Chicken Combo : RM16.90
  •  3pcs Chicken Combo : RM20.70


Marrybrown Egg-stra Ong Chicken Combo : 3pcs Chicken Combo : RM20.70
 Marrybrown Egg-stra Ong Chicken Combo : 3pcs Chicken Combo : RM20.70


Marrybrown Egg-stra Ong Chicken Combo : 3pcs Chicken Combo : RM20.70
Marrybrown Egg-stra Ong Chicken Combo : 3pcs Chicken Combo : RM20.70


 

Marrybrown Egg-stra Ong Burger & Chicken Combo

Burger yang dihidangkan bersama jejari kentang  dan dipadankan dengan ayam goreng beserta sos telur masin  dan minuman Nestle's Pink Lemonade 


Marrybrown Egg-stra Ong Burger & Chicken Combo : RM24.30
Marrybrown Egg-stra Ong Burger & Chicken Combo : RM24.30


Marrybrown Egg-stra Ong Burger & Chicken Combo : RM24.30
Marrybrown Egg-stra Ong Burger & Chicken Combo : RM24.30

 

 Untuk pengetahuan,  menu terbaru ini ada dipasaran sehingga 7 March 2021. Jadi anda mesti cuba okay.

 

REVIEW EGG-STRA ONG MEAL 

Secara keseluruhannya Cik iena suka rasa sos telur masin yang digunakan. Berbeza dengan sos telur masin di tempat lain yang Cik iena pernah makan. Rasa sos telur masin marrybrown lemak masin beraroma daun kari lagi pedas menyegit. 


MARRYBROWN EGG-STRA ONG MEAL
MARRYBROWN EGG-STRA ONG MEAL

 

Untuk burger pink memang pedas , ayam burger tu sendiri pedas ditambah dengan sos telur masin yang pedas juga bertambah pedas letups letups. Almaklumlah Cik iena tak makan pedas sangat. kalau yang makan pedas mungkin rasa biasa tapi bagi iena kalau burger tu kira pedas. Mujur ada roti lembut pink untuk tone down kan kepedasan. Biasanya iena makan burger tak makan roti sangat pun. iena akan makan isinya dan roti bahagian atas. Pelik tapi benar. Tapi memandangkan burger ni pink, iena makan semua roti dia :)

Untuk Minuman Nestle's Pink Lemonade  ni rasa dia pun Cik iena suka. Tak berapa manis sangat. Macam manis manis laici.. Kepada anda diluar sana jangan lupa cuba menu baru Marrybrown ni okay :)


Untuk maklumat lanjut mengenai Marrybrown, promosi dan perkhidmatan penghantaran, sila layari: 


Facebook: MarrybrownMalaysia
Instagram: Marrybrownmy
Twitter: MarrybrownMY
YouTube: MarrybrownTV
Delivery: https://marrybrown.com/mb-delivery/




 

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve