Perodua Axia Kuning WB 8012 Q Pemandu Kurang Ajar

Artikel ini sengaja Cik iena tulis supaya bila pemandu WB 8012 Q google nombor kereta dia jumpa Cerita tak elok tentang dia. Sikap kurang ajar dan tidak mematuhi peraturan jalan raya tak patot di contohi.

Semua orang nak balik cepat tapi jangan lah sampai membahayakan orang lain. WB 8012 Q berada di lorong yang salah untuk masuk simpang akan tetapi disebabkan sikap kurang ajar beliau, beliau terus masuk simpang dan langgar side mirror kereta cik iena yang di pandu rakan pejabat Cik iena. Berdesup jantung dengar dia langgar tau. Memang sangat kurang ajar.


Kita ni queue punya panjang  daripada MRT Muzium negara untuk  exit left ke(Use the left lane to take the ramp to Seremban/Melaka/J. Bahru utk ke Jalan damansara) , tapi dia tak queue. Ikut lorong terus. Bila sampai simpang terus pancung masuk dan langgar side mirror iena. Tanpa rasa bersalah dia bawak je kereta tak turunkan tingkap tu nak angkat tangan minta maaf ke. Dia terus blah. Cik iena tak nampak pemandu siapa sebab kereta beliau tinted sangat.

Sakit hati sangat. Semua orang nak balik cepat tapi hati-hati la memandu. Sakit hati tau kita sangkut dalam jammed ikut queue yang betul untuk masuk lorong sekali ada orang yang tak ikut queue tu langgar je kereta kita sebab dia salah lorong dan tak nak terlepas lorong, sanggup langgar kereta orang. Sungguh takde akal dan sangat penting kan diri sendiri. Dah lah tak queue, lepastu pancung dan langgar side mirror  kereta orang.

Walaupun side mirror iena takde lah tercabut tapi tetap salah tindakan dia tu. Iena sebelah driver terkejut dengar bunyi kuat kene langgar side mirror. Belajar lah hormat orang lain kat jalan raya. Walaupun anda tak queue sekalipun nak masuk lorong pastikan tak langgar kereta orang.Jangan selfish wahai Perodua Axia Kuning WB 8012 Q .


Perodua Axia Kuning WB 8012 Q Pemandu Kurang Ajar



Kejadian Lebih kurang jam 8:25 pm to 8:30 PM 24 Oct 2019  .

haha Cik iena tulis untuk peringatan juga. Yang lain tu kalau boleh jangan lah terlalu pentingkan diri dekat jalan raya. Untuk kenangan Perodua Axia Kuning WB 8012 Q  biar awak google no plat awak jumpa record tak elok.















SERTAI PROGRAM KRENOVATOR SECARA ONLINE UNTUK UPGRADE SKILLS & PELUANG KERJA YANG LEBIH CERAH

Dunia telah hadapi satu revolusi baharu iaitu Industri 4.0. Industri 4.0 telah menjadi topik hangat di serata dunia. Malaysia tidak tertinggal untuk mengadapatasi Industri 4.0.

APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN REVOLUSI INDUSTRI 4.0? 


Industri Keempat, Revolusi Keempat, Industri 4.0 atau Revolusi 4.0 semuanya adalah tentang perkara yang sama. Secara umumnya, ia melibatkan Internet Of Things (IOT) atau Internet Kebendaan dalam hampir semua aspek kehidupan seharian dan berbeza daripada revolusi industri pertama yang tertumpu kepada penggunaan mesin berkuasa wap, revolusi industri kedua yang menjurus kepada elektrik dan revolusi industri ketiga yang lebih kepada penggunaan teknologi maklumat (IT).


 SERTAI PROGRAM KRENOVATOR SECARA ONLINE UNTUK UPGRADE SKILLS & PELUANG KERJA YANG LEBIH CERAH



Revolusi Industri 4.0 yang rancak berlaku di seluruh dunia memerlukan semua pihak bertindak pantas seiring dengan pembangunan pesat dalam produk berteknologi dan sistem automasi lebih pintar. Rumah pintar, kereta pintar, telefon pintar dan banyak lagi elemen pintar diterjemahkan di  dalam teknologi pintar melalui Industri 4.0.

Dahulu, televisyen hanya berperanan sebagai penyampai maklumat selain memberi hiburan kepada masyarakat. Kini, televisyen boleh berhubung secara langsung dengan manusia seperti mengesan manusia tidur lalu ia akan mematikan fungsinya secara automatik.

Ini antara contoh perkembangan teknologi yang dihasilkan melalui Revolusi Industri 4.0, yang dibangunkan melalui teknologi digital tanpa sebarang garis pemisah antara teknologi dengan sistem biologi seperti manusia.

Terma Industri 4.0 mula diperkatakan seawal 2011 di Jerman namun, ia mendapat perhatian ketika Forum Ekonomi Dunia pada 2016 yang mengisytiharkan dunia ketika ini berada di ambang revolusi industri keempat.Revolusi Industri 4.0 yang pada dasarnya diasaskan daripada industri 3.0 iaitu revolusi digital.

Apa yang membezakan Industri 3.0 dan Industri 4.0 adalah ketersambungan antara teknologi digital dengan manusia dan sistem fizikal yang lain.“Revolusi Industri 4.0 adalah tentang sistem fizikal siber dengan sistem boleh menghubungkan dunia digital, sistem fizikal sistem biologi seperti manusia melalui internet.

“Dalam Industri 3.0, teknologi itu tidak berhubung secara langsung dengan manusia tetapi sekarang dalam Industri 4.0, ia ada hubungan dua hala antara manusia dan peralatan elektronik yang menjadikan manusia itu sebahagian dari teknologi.

“Data dari manusia digunakan untuk peralatan elektronik itu menjalankan fungsinya dengan lebih baik seperti apa yang berlaku dalam telefon pintar, televisyen pintar, rumah pintar dan sebagainya,” jelasnya tentang perbezaan tersebut.


Malaysia antara negara yang sedang bergerak ke hadapan dalam perkembangan Revolusi 4.0. Satu teras utama dalam Revolusi Industri 4.0 adalah kecerdasan buatan (Artificial Intelligence) atau AI. Menerusi AI, sesuatu sistem dihasilkan untuk mempelajari persekitaran dan menjadi pemacu kepada hubungan di antara manusia, peralatan fizikal dan dunia digital.

Selain daripada itu, teknologi Robotik Automasi pula berkeupayaan untuk beroperasi dalam persekitaran kerja yang sama seperti manusia.

Teras-teras lain yang dikaitkan dengan Industri 4.0 adalah Teknologi Pemprosesan Awan dalam penyimpanan dan pemprosesan data, IoT yang menghubungkan deria pintar pada peralatan dengan sambungan internet , Sekuriti Siber bagi melindungi data dan meminimumkan risiko dan Cetakan 3D yang memudahkan pembangunan prototaip.


Sumber : www.malaysiakini.com




APA ITU KRENOVATOR


Krenovator ialah sebuah platform yang menghubungkan pengguna dan syarikat yang mengadaptasi Industri 4.o atau teknologi baharu. Krenovator membantu pengguna belajar dan adaptasi kemahiran teknologi baru seperti Internet of Things, AI dan Data Science.


 SERTAI PROGRAM KRENOVATOR SECARA ONLINE UNTUK UPGRADE SKILLS & PELUANG KERJA YANG LEBIH CERAH

Krenovator telah lancarkan satu program baru bersama Rakan Industri dan Portal Pekerjaan.Program ini dijalankan secara online 100%. Tujuan Program IoT ini ialah menyediakan pengguna
berkemahiran Internet of Things dan mendapatkan pengguna peluang pekerjaan baharu dengan Rakan Industri dan Portal Pekerjaan dengan sistem profiling yang disediakan. Melalui sistem profiling yang tersedia didalam platform, pengguna akan lebih menyerlah dari segi pembelajaran khususnya didalam sesuatu kemahiran yang dipelajari.


 KRENOVATOR


 SERTAI PROGRAM KRENOVATOR SECARA ONLINE UNTUK UPGRADE SKILLS & PELUANG KERJA YANG LEBIH CERAH



Semasa sesi latihan online di platform Krenovator, pengguna akan memperoleh teknikal profiling secara automatik. Dengan sistem profiling ini, rakan industri Krenovator akan dapat lihat dan ukur secara terus kemahiran teknologi IoT pengguna.


KENAPA PERLU MENDAFTAR DI PLATFORM KRENOVATOR





Beratus peluang pekerjaan yang tersedia untuk yang berkemahiran Internet of Things dan kekurangan pekerja berkemahiran tinggi adalah sebab mengapa pengguna perlu mendaftar di platform ini.

Harga untuk program Krenovator ini hanya RM20 sebulan dan RM240 setahun. Istimewa  untuk 100 pengguna terawal, harga yang ditawarkan hanya RM180. Anda akan memdapat diskaun dan jimat sebanyak RM60.

Bagi anda yang berminat untuk sertai program ni, anda boleh terus ke pautan ini https://www.krenovator.cc/courses/online-tvet
 untuk  subscribe program ini .


 SERTAI PROGRAM KRENOVATOR SECARA ONLINE UNTUK UPGRADE SKILLS & PELUANG KERJA YANG LEBIH CERAH


Belajar online course  bersama dengan Krenovator ni bukan sahaja  dapat  membantu upgrade skills  anda . Anda juga akan  dapat certified sijil ,disamping apa yang lebih penting adalah peluang pekerjaan  dalam industri yang sama. Ini kerana, Krenovator ada lebih dari 30 industries partner yang boleh bagi peluang pekerjaan kepada anda . Jadi ia sangat menguntungkan kita bukan?


Untuk perkembangan terkini tentang Krenovator. Ikuti Laman sosial mereka di
Facebook : https://www.facebook.com/krenovator/
Instagram :  https://www.instagram.com/krenovator/?hl=en





Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Baru-baru ini Cik iena berkesempatan menghadiri Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale  yang berlansung di Berjaya Times Square. Ini merupakan kali ke dua Cik iena ke Esports Tournament. Jika sebelum ini Cik iena ke Taiwan Excellence Esports Cup 2019 10th and Final Qualifier Tournament di Battle Arena Malaysia. Kali ini Cik iena ke Grand Finale pula.

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square


Pengalaman semasa berada di kejohanan ini sememangya pengalaman yang menarik. Berbeza dengan  10th and Final Qualifier Tournament tempohari yang diadakan secara tertutup di Battle Arena Malaysia , kali ini ianya diadakan secara terbuka di dalam pusat mebeli-belah Berjaya Times Square.Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale ini disambut meriah dengan kehadiran Komuniti Gamers Malaysia dan juga pengunjung-pengunjung pusat membeli belah Berjaya Times Square. Kejohanan ini berlansung selama 3 hari iaitu 11-13 Oktober 2019.

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square



Sebelum Cik iena berkongsi lebih lagi mengenai pengalaman Cik iena di Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square . Cik Iena kongsikan terlebih dahulu mengenai Esports dan Taiwan Excellence Esports Cup.

Apa itu eSports


Sukan elektronik (e-sukan) atau lebih dikenali sebagai E-Sport adalah sejenis sukan yang menggunakan elektronik-elektronik yang terdapat di dalam kehidupan seharian seperti Dota 2, Counter Strike, League of Legends dan banyak lagi.

e-Sukan merupakan sebuah industri baru bukan sahaja kepada pembangunan permainan video tetapi ianya merupakan industri dan sumber ekonomi baru kepada individu yang meminati permainan video secara positif.

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square


Dalam permainan e-Sukan para pemain selalunya akan dibayar apabila bermain permainan video tersebut. Sukan elektronik sebenarnya telah mendapat tempat dihati rakyat Malaysia dari hari ke hari serta sokongan dari pelbagai pihak swasta dan kerajaan.

eSports sudah menjadi salah satu sukan yang terbesar dan paling popular di seluruh dunia secara beransur-ansur. Di Malaysia, bilangan peminat dan penggemar eSports sentiasa bertambah pada kadar yang sangat memeranjatkan.


Mengenai Taiwan Excellence?


Taiwan Excellence merupakan sebuah badan kerajaan yang ditubuhkan hasil kerjasama antara Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) dan Taiwan Minitsry of Economic Affairs (MOEA) yang bertujuan untuk mengiktiraf produk-produk inovatif keluaran Taiwan ke seluruh dunia.


Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Seperti yang anda sedia maklum produk-produk Taiwan sangat tidak asing di  negara kita di mana kebanyakkan produk inovatif Taiwan memberi memberi impak nilai terbaik. Ini kerana produk-produk Taiwan yang dieksport ke luar negara telah melalui proses yang amat tinggi dan telah diiktiraf dari sudut R&D, reka bentuk, kualiti dan juga pemasaran.



Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square


Berikutan kejayaan kejohanan Taiwan Excellence eSports Cup yang dilancarkan pada bulan April tyang lalu, kejohanan ini akhirnya telah tiba di puncak kemahsyuran, pusingan Grand Finale. Sepanjang perjalanan kejohanan ini, Taiwan Excellence Esports Cup telah merangkumi lebih 10 pertandingan LAN dan online yang dianjurkan di dalam negara, menyaksikan 283 pasukan dan 1,415 peserta bersaing antara satu sama lain untuk kelayakan ke pusingan seterusnya yang direbuti ramai.


Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square


Kejohanan selama tiga hari ini akan menyaksikan atlet-atlet e-sukan terbaik Malaysia  untuk  bertarung dalam 3 kategori gaming utama yang berikut, CS: GO, DotA 2 dan League of Legends. Juara bagi setiap kategori akan memenangi RM10,000 masing-masing dan pasukan yang menjuarai  kategori CS: GO akan menerima tiket keemasan ke Taiwan untuk bertempur dengan empat negara-negara lain yang iaituTaiwan, Thailand, Filipina dan India. Pemenang diantara 4 negara ini akan menerima hadiah utama tambahan sebanyak US$ 2,000.


Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square


Sejak permulaan kejohanan ini, Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) telah menyuarakan sokongannya terhadap kejohanan ini kerana ianya merupakan satu peluang yang baik untuk belia kita pada zaman ini untuk menyerlahkan bakat-bakat mereka menerusi platform #HealthyGaming.

Dengan semangat yang tinggi, wakil dari Pejabat Ekonomi dan Kebudayaan Taipei di Malaysia, Anne Hung  berkata,

 “Apabila kami memulakan (kejohanan) tahun ini, kami memang berkeyakinan dapat membawa dan menyampaikan mesej kami kepada peminat-peminat esports dan penggemar-penggemar teknologi di Malaysia. Kejohanan ini merupakan cara kami mempamerkan hasil-hasil inovasi Taiwan yang terbaik melalui platform yang menarik dan interaktif.”



Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Kejohanan ini juga telah mendapat sokongan dari jenama-jenama Taiwan termasuk Aorus, Aero, Coolermaster, InWin, MSI, Predator, Republik Pelayar (ROG), TeamGroup, Thermaltake, Transcend, XPG, ZADAK, dan Zowie. Penglibatan mereka telah memberikan peluang kepada rakyat Malaysia untuk mengalami pengalaman tahap tertinggi e-sukan melalui kejohanan ini.


Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Orang ramai dialu-alukan untuk menyertai acara-acara gaming sampingan seperti Tekken 7, Super Smash Bros, PES 2019, dan Mobile Legends: Bang Bang. Pemenang acara-acara ini akan pulang ke rumah dengan hadiah wang tunai sebanyak RM9,000 di saku mereka. Tambahan lagi, terdapat juga beberapa aktiviti yang menyeronokkan seperti mini DotA 2, pertandingan pemasangan komponen-komponen esport, pelelangan produk-produk esport pada harga eksklusif yang mampu menaikkan taraf kelengkapan gaming gamers, serta cabutan bertuah dan hadiah-hadiah percuma untuk semua peserta!



Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square



Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square




Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square





Apa yang menarik, Semasa Grand Finale mereka menpamerkan produk-produk terbaru seperti Predator Thronos yang bernilai lebih daripada RM40,000, dan ROG Phone II, yang belum dikeluarkan di pasaran Malaysia. Ia akan membuat penampilan buat kali pertama di Malaysia untuk tontonan orang ramai. TEEC pasti akan menjadi perayaan esports meriah yang dilengkapi dengan pelbagai acara untuk hiburan peminat-peminat esports dan sesuai untuk dijadikan acara himpunan bagi para gamers.



VLog Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale



Selain menyaksikan perlawanan diantara peserta, Cik iena juga berpeluang melihat  produk ROG yang terdapat di Taiwan Excellence Esports Cup 2019 tersebut. Berikut Cik iena kongsikan gambar   produk-produk  yangterdapat di TEEC 2019


Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Grand Finale di Berjaya Times Square






Untuk maklumat lanjut  

Website :  http://taiwanexcellence.com.my/teec2019   
Facebook : https://web.facebook.com/TaiwanExcellence.MY
Instagram : https://www.instagram.com/taiwanexcellencemy/



Timeless Essentials Every Person Needs

Fashion is something that comes and goes. It changes, it evolves rapidly, and something that’s fashionable and chic today might look outdated tomorrow. However, there are always pieces that look good, regardless of what’s “in” today, and they’re pieces that you should have as part of your wardrobe.


So, what are some of those timeless essentials that anyone needs? From jeans and t-shirts to watches for men and backpacks, let’s take a look at a list of items that anyone should add to their wardrobe.


A few pairs of quality jeans


Regardless of whether you’re a gentleman or a lady, having a couple of pairs of good jeans in your wardrobe is crucial. Whether you go for raw jeans during the winter or add a few lighter models for the spring and summer, make sure you have a couple of them to choose from, and they’re quality.


White sneakers



Sneakers aren’t just for the gym, and they actually fit in very well with a variety of outfits. They’re actually a worthy choice of footwear, especially during the spring and summer. When choosing a staple pair of sneakers, you’ll want to go with the “less-is-more” approach.


White sneakers
Copyright: Pexels | CC0 Public Domain

The ideal choice would be a pair of simple white sneakers. They’re clean, they’re fuss-free, and a low-cut silhouette will help you wear them with anything from a casual outfit to a smart-casual styling. Oh, and you might consider going no-socks for a bit more style. Choosing white sneakers isn’t too difficult either.


A basic sweatshirt


Ever since high fashion approved relaxed clothing, a daggy sweatshirt is an excellent choice. You’ll find many modern street brands that make minimal variants of such a sweatshirt, often in monochrome hues such as grey, and they often add a modern touch of stylish branding. Other, more conservative brands are making things pretty basic – a plain model that has a neutral color works great with the jeans and sneakers we mentioned earlier.

A daily commuter backpack


Backpacks are the bag of choice, especially for spring and autumn, and you can pair them well with any kind of clothing, from a blazer and chino short combo to casual jeans and a t-shirt. However, if you want a timeless bag, make sure you follow a few rules.

First, keep the bag looking premium. The fabrics have the most impact here, and try to go with leather or neoprene. They look pretty luxe and are durable as well. The colors should be muted, such as brown, navy or black, and you’ll want a design that’s as minimal as possible. A single pocket with subtle fastening is more than enough.

 

A few classic t-shirts


Ever since James Dean’s time, a t-shirt is essential. Getting a simple, single color t-shirt gives you a lot of versatility when you’re choosing your outfit. You can wear it under an open t-shirt, you can tuck it inside suit pants, or you can wear it by itself – it just works. The key is to make it work for your body style, so make sure you get one that fits you well.

A timeless watch that fits any attire


A watch isn’t just an accessory that tells the time. Instead, it’s a fashion statement that reveals a lot about who’s wearing it. While many people would suggest that you should have multiple watches as part of your wardrobe, you could actually get by with a single one. Just make sure it’s a watch that fits a variety of styles – maybe a leather strap and a simple, minimalist face?
 

A timeless watch that fits any attire
Copyright: Pexels | CC0 Public Domain

White dress shirts


Whether you’re going to an interview, going to work in a formal office, or you just want to look nice for that dinner you’re invited to, a white dress shirt can help you pull it off. This isn’t something you’ll want to cheap out on either, as it should look nice after repeated washing.


In terms of size, maybe even go one up, since it will help with awkward gaps and pulling around your chest. The shirt you choose shouldn’t be transparent, at all, and it should hold its shape well. You’ll be wearing it a lot, so make sure you choose the perfect white dress shirt.


Chelsea boots


Our last suggestion is a good pair of Chelsea boots. When you want to look a bit smarter, you should leave your pair of sneakers at home, and swap them out with a pair of boots. They aren’t restrictive at all, and they work with just about everything, from a pair of jeans, to full-on suits. Whether you want casual, or formal, they’ll blend in. If you want to keep things simple, add a pair of black, skinny jeans and a sweater. If you’re going to a formal meeting, a suit will work great, too.

 





Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Baru-baru ni Cik iena telah menghadiri Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win di LuLu Hypermarket 1Shamelin, Cheras. Untuk pengetahuan LuLu Hypermarket merupakan Hypermarket Arab berkonsep halal yang mendapat tempat dihati rakyat Malaysia.

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras merupaka cawangan ke dua di Malaysia. Pada masa ini Lulu mengendalikan sejumlah 177 kedai di seluruh GCC dan Asia Tenggara. Setelah pembukaan cawangan kedua ini LuLu mengorak langkah untuk membuka cawangan seterusnya di Lulu Setia City Mall (suku pertama 2020), Bangi Gateway Bachang (Melaka) & Johor Bahru (kedua-duanya pada pertengahan 2020).

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Wujudkan peluang pekerjaan kepada penduduk tempatan


Rancangannya adalah untuk memiliki 10 kedai di seluruh Malaysia dalam tempoh 5 tahun akan datang dan semua kedai yang terancang kini berada di bawah pentas separuh jalan.  Ini akan mewujudkan lebih daripada 5,000 peluang pekerjaan kepada penduduk tempatan.

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Pihak Pengurusan LuLu Hypermarket



Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Berikutan kejayaan pertandingan yang sama tahun lepas, kali ini, LuLu memberikan 2 unit kereta Proton X70 yang baru serta banyak lagi hadiah menarik seperti  sebagai 6 x Apple iPhone 7Plus, 6 x Toshiba 49 "UHD TV & Lulu voucher kepada 100 pemenang.
 



Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Peraduan Dream & Drive Shop & Win telah pun bermula pada 1 Mei hingga 1 September 2019 yang lepas dan pada 28 September 2019 yang lepas telah berlansung Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win . Untuk pengetahuan peraduan ini berjaya mengupul sebanyak 250,000 kupon penyertaan daripada para pelanggan LuLu Hypermarket.

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Blogger2 yang turut hadir bergambar bersama artis jemputan, Amber Chia



Peraduan Dream & Drive Shop & Win


Untuk pengetahuan Syarat untuk menyertai Peraduan Dream & Drive Shop & Win tersebut adalah Pelanggan perlu membelanjakan RM50 & ke atas sebagai resit tunggal dari kedua-dua cawangan Lulu Hypermarket & Department Store-Capsquare & 1 Shamelin semasa tempoh promosi dan menerima  kupon cabutan bertuah hanya mengisi butir-butir dan drop di kotak yang disediakan

Pihak LuLu  telah mengadakan 2 sesi untuk pemilihan pemenang pada 5 Julai & 6 September 2019. Semua pemenang hadiah utama menerima hadiah mereka dalam acara besar ini.




Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Tahniah buat pemenang hadiah Grand Prize kereta Proton X70 iaitu En. Khairul Hilmi dan En. Roslee Bin Misman.

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Tak lupa juga tahniah buat Cik Rana, En Faizan, Ms Ho Foong Lian, Cik Syazwani, Ms Soh Bau Lai dan Ms Kelly Lim memanangi Apple i Phone.

Tidak ketinggalan tahniah buat Cik Adawiyah, Cik Sipinana, Ms Saw Wan Ying, Ms Surina Yeo, En Yahya dan Mr Anoj Joseph memenangi Toshiba 49 inch Android UHD LED TV.


Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win


Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win

Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win
Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win




Video Majlis Pemberian Hadiah Lulu Dream Drive Shop & Win




Video Artis Undangan Amber Chia dan Ahli Silap Mata



Vlog Cik iena membeli belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras




Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras


Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras
Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras


Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras
Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras




Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras
Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras





Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras
Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras


Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras
Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras



Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras
Gambar Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Cheras

Gambar Bersama Artis Undangan Amber Chia


Cik iena sempat bergambar bersama Artis Undangan Amber Chia. Beliau sememangnya artis yang sangat humble dan rajin melayan peminatnya.


 Gambar Bersama Artis Undangan Amber Chia

Gambar Bersama Artis Undangan Amber Chia

 Gambar Bersama Artis Undangan Amber Chia

Gambar Bersama Artis Undangan Amber Chia



 Gambar Bersama Artis Undangan Amber Chia

Gambar Bersama Artis Undangan Amber Chia

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website :  www.luluhypermarket.com
Facebook : LuLu Hypermarket Kuala Lumpur
Instagram : luluhypermarketkl
Telefon :  017-644 4200.
Alamat :  Jalan 4/91, Taman Shamelin Perkasa,
56100 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur














Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve