Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia



Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia

Istimewa buat penggemar kopi premium kini anda boleh memiliki mesin kopi paling murah dengan hanya RM1 kos sewaan sebulan. Menarik bukan? Baru-baru ini Cik iena sempat Singgah MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre. Terdapat pelbagai jenis Kopi yang menyertai pameran kopi ini namun terdapat satu jenama yang menarik perhatian Cik iena dari jauh iaitu Arissto.


Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia


MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre


MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre
MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre

MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre
MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre
MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre
MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre



Papan iklan yang Cik iena ternampak ni betul-betul buat Cik iena tertanya-tanya adakah mereka tersalah mencetak iklan?


Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia



Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia


Tidak. Jawapannya mereka tidak silap mencetak iklan. Sememangnya betul harga sewaan sebulan bagi mesin kopi ini adalah RM1. Ramai pengunjung mengunjungi booth Arissto kerana tertarik akan iklan Sewa RM1 sebulan tersebut termasuk Cik iena.

Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia


Apa yang dimaklumkan lagi tiada kontrak untuk sewaan mesin kopi ini bermaksud jika anda ingin hentikan sewaan anda boleh lakukan bila-bila masa. Konsep yang agak menarik. Jadi tidak perlulah anda membeli Mesin Kopi yang mana rata-rata agak mahal untuk dimiliki.


Revolusi Mesin Kopi RM1 : Mesin Kopi Arissto




Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia

Mesin Kopi Arissto menghasilkan kualiti Kopi Premium yang standing dengan jenama kopi antarabangsa yang dijual dengan harga yang mahal dan mewah. Dengan adanya mesin kopi ini, kini peminat Kopi (Coffee Lover) boleh BREW sendiri kopi kegemaran di rumah ataupun di office tanpa perlu berbelanja beribu ringgit untuk memiliki Mesin Kopi Arissto ini.


Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia


Dengan Plan Sewaan Mesin Kopi RM1 sebulan ia dapat menjimatkan poket anda tanpa perlu memikirkan modal yang besar untuk memilikinya.Kenapa perlu beli mahal, kalau boleh sewa lebih murah?

Dengan hanya menyewa Mesin Kopi ini pada harga RM1 sebulan anda boleh nikmati kopi premium di rumah mahupun di pejabat. Istimewanya lagi bukan sahaja kopi, anda juga boleh membuat aneka teh dengan menggunakan mesin ini.


Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia


Walaubagaimanapun untuk menghasilkan kopi dan juga teh anda perlu menggunakan kapsul dari jenama Arisso sendiri yang mana ianya dicipta khas buat mesin kopi arissto. Bermaksud hanya kapsul Arissto sahaja yang suai padan dengan mesin ini untuk membuat kopi atau teh.



Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia


Menarik bukan? Bila dah ada mesin kopi, mestilah perlukan Kapsul Kopi pelbagai perisa untuk membuat kopi. Jadi, sepanjang tempoh sewaan, anda perlu langgan sekurang-kurangnya 2 kotak kapsul kopi setiap bulan. Harga satu kotak kapsul adalah RM 21.60 untuk 10 kapsul kopi, bergantung pada pakej yang anda ambil.



Apa itu Kapsul Kopi ?


Kapsul Kopi Arissto adalah satu rekaan revolusi kapsul kopi kerana rasa asli serbuk kopi premium dipelihara dalam kapsul yang direka khas. Ianya khas untuk menghasilkan kopi daripada mesin kopi Arissto sahaja kerana untuk menjaga kualiti produk supaya tiada produk tiruan digunakan.


Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia


Kopi Arissto menggunakan 100% biji kopi asli tanpa gula dan bahan pengawet atau bahan kimia tambahan. Kopi Arissto berbeza rasanya dengan kopi 3-1, ianya lebih sedap dan harum. Diimport dari Italy, Jadi rasa kopi Arissto ini memang rasa yang memenuhi citarasa orang Italy.Terdapat 6 jenis kopi yang sangat sedap mengikut citarasa. Selain Kopi terdapat juga minuman coklat, susu, teh dan juga soya.
  


Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia
Arissto Mesin Kopi Paling Murah RM1 di Malaysia



Kelebihan Mesin Kopi Arissto


  1. Murah hanya RM1 sebulan untuk mendapatkan mesin kopi.
  2. Rekaan Mesin Kopi yang kecil dan design yang mewah.
  3. Warranti cover selama mana kita sewa mesin ini, jika rosak disebabkan mesin, HQ akan ganti serta merta.
  4. Tiada Kontrak!! agak-agak tidak mahu guna, beritahu sahaja Agen yang kita mahu pulangkan mesin ini,nanti HQ akan jalankan prosedur terminate.


Kelebihan Kopi Arissto


  1.     Dibuat menggunakan seni pembuatan kopi Itali
  2.     Berbentuk Kapsul yang kemas dan mudah disediakan
  3.     Kopi yang dihasilakan adalah 100% Semulajadi tanpa perasa tiruan


Arissto RM1 Coffee Machine + Plan


Arissto RM1 Coffee Machine + Plan
Arissto RM1 Coffee Machine + Plan




Arissto RM1 Coffee Machine Plan - Corporate


Arissto RM1 Coffee Machine Plan - Corporate
Arissto RM1 Coffee Machine Plan - Corporate




 Menarik bukan? jadi kepada anda diluar sana penggemar kopi khususnya jom ke MALAYSIA COFFEE FEST di 1Utama Shopping Centre. Lokasi pameran kopi ini adalah di New Wing- LG bermula 25 hingga 28 julai 2019 jam 10 pagi hingga 10 malam.


Untuk maklumat lanjut :

Instagram : https://www.instagram.com/arissto.my/





Laksa Sedap di Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab


Baca Artikel kisah misi ke MenjejakBukit Berekeh sebelum menemukan Kedai Laksa sedap ni di http://www.ienaeliena.com/2019/07/perak-day-trip-dan-bukit-berekeh-perak.html

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab


Pada awalnya, dari jauh kedai makan tersebut kelihatan seperti kedai makan makanan berlauk mahupun ala carte akan tetapi setibanya disana hanya terdapat laksa, mee kari , mee rebus dan nasi ayam. Jadi kami berlima membuat keputusan untuk memakan Laksa.

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab




Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab



Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab


Laksa disini di panggil laksa buyung. Terdapat tiga jenis pilihan laksa iaitu

  1. Laksa telur
  2. Laksa fucuk
  3. Laksa Fishcat


Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Telur

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Fucuk

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Fishcat



Ketiga-tiga laksa sememangnya sedap tapi untuk Cik iena yang pertama kali makan laksa dengan fishcat dan sayur fucuk. Cik iena lebih menggemari Laksa Buyung Fucuk dan juga laksa buyung fishcat.

Pada hari Pertama Cik iena cuba Laksa Buyung Fucuk , manakala pada hari berikutnya Cik iena cuba Laksa Buyung fucuk dan Laksa Buyung Fishcat. Memang licin Cik iena makan sebab tersangat sedap. Di Kuala Lumpur Cik iena tak jumpa lagi laksa sesedap ini.


Harga pula amat berbaloi. Mengikut perkiraan Cik iena berdasarkan pengiraan pakcik kedai seperti dalam gambar di bawah . Harga nya adalah

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab


  1. Laksa Telur  RM3.50 semangkok
  2. Laksa fucuk RM4.00 Semangkok
  3. Laksa Fishcat RM4.00 Semangkok
  4. ABC RM 3 semangkok
  5. Air Bandung Ais RM1.70 Segelas
  6. Limau Ais RM1.70  Segelas
  7. Limau suam RM1.20 Segelas




Jumlah keseluruhan untuk 5 orang makan RM 28.30 .
Purata seorang makan RM 5.66 . Tersangat murah dan berbaloi. Puas hati dengan kuantiti dan harga yang murah.

Ini merupakan kali kedua Cik iena makan laksa buyung kalau tak silap. Sebelum ni Cik iena pernah makan di area Taiping tapi dah lama sangat. Kali ni makan di Sungai Siput , Perak. Alhamdulillah laksa disini sememangnya sangat sedap dan memenuhi citarasa kami berlima sampaikan sebelum pulang ke kuala lumpur juga kami singgah dsini untuk makan.


 Gambar hari pertama di Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab




Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Khusyuk makan laksa sedap

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab terbaik

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Sedap tak terkata Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Sedap giler Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Khusyuk menikmati laksa sedap dan abc sedap sampai tak perasan kene candit

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab



Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab



Gambar hari kedua di Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab


Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
ABC juga antara menu yang sedap di Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab. Anda juga boleh cuba ABC ni. Highly recommended

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Cendol di Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab kurang sedapbagi Cik iena. Tapi bolehlah ada rasa juga.


Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Menu sedap di Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab, cendol terkeluar carta sebab tak menepati citarasa tun empunya blog :)

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Inilah pengalas perut kami untuk pulang ke Kuala Lumpur. Balik straight takde berhenti makan mana-mana. Mujur portion laksa ni memang banyak. Kenyang sampai malam.

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Sedap yang teramat Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab

Laksa Buyung Emas aka Laksa Wahab
Takde orang nak ambilkan gambar, nak suruh orang lain kang kene bahan. Budak jakun mana lah dari tadi asyik bergambar haha.. jadi kita selfie je



Kepada anda diluar sana yang nak makan Laksa Buyung yang sedap boleh lah ke sini ya.  Cik iena jamin sedap. Tiada seorang pun antara kami berlima yang cakap tak sedap. Semuanya cakap laksa ni sedap sampaikan sebelum pulang ke Kuala Lumpur kami singgah makan laksa sekali lagi ke sini.

Untuk pengetahuan kedai ini buka jam 2 petang hingga 7 malam. Kalau hujung minggu kedai ni memang ramai orang. Harga yang ditawarkan juga murah dan sangat berbaloi. 


Lokasi kedai adalah di Taman Orkid, Sungai Siput(U). Terletak ditepi jalan besar.

Artikel berkaitan http://www.ienaeliena.com/search/label/misi%20menjejak%20bukit%20berekeh




FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM

Hujung minggu baru ni Cik iena telah ke Food Carnival di Setia City MAll Shah Alam. Kepada anda yang masih tiada rancangan untuk hujung minggu ini ayuh pergi Food Carnival ni. Selain boleh menikmati pelbagai makanan yang du jual serta pelbagai persembahan yang ada. Anda juga boleh bawa anak-anak bermain layang-layang di padang bersebelahan lokasi food carnival ini.


FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM



FOOD CARNIVAL  SETIA CITY MALL  SHAH ALAM 



‘Setia City Mall’s Food Carnival’ di Setia City Mall ini adalah bersempena Kempen ‘Eat · Makan · 吃!’ Food Fiesta. Pesta makanan ini akan berlangsung pada 19hb – 21hb Julai 2019 dan hujung minggu seterusnya 26hb – 28hb Julai 2019, dari 4.00 petang hingga 10.00 malam.


FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM

Food Carnival ini menampilka pelbagai masakan tempatan dan antarabangsa, terdapat lebih daripada 20 vendor di Centre Court dan di luar East Entrance . Karnival ini juga menawarkan kedua-dua makanan kegemaran halal dan bukan halal di zon yang berasingan.

Para pengujung Islam boleh menikmati makanan halal dari Boat Noodle, Sushi King, Gigi DIY, Row Six dan Shabu X, sementara hidangan kegemaran dari Go Noodle dan D'Legends Bar dihidangkan untuk pengunjung bukan Islam.


FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM


Selain daripada itu terdapat juga  gerai-gerai  yang menjual snek juga seperti snek Jepun oleh Nimaco dan juga pelbagai snek dari thailand.

Istimewa buat penggemar durian terdapat Promosi buffet durian all-you-can-eat  yang bakal membuatkan  peminat durian berkumpul di gerai durian dan menikmati buffet durian yang menarik ini. Anda boleh makan sampai pengsan :)




FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM


Selain daripada menjual makanan, Karnival ini juga menampilkan persembahan hiburan di sepanjang hari oleh Yamaha, Fitness First, SK Setia Alam, Persatuan Percinta Muzik Ukulele Malaysia (PPMUM) dan Studio Tarian Moon Walker. Pengunjung juga boleh menikmati beberapa permainan yang menyeronokkan di stesen permainan atau mengambil bahagian dalam pertandingan foto "Strike a Pose" dan boleh memenangi pelbagai hadiah menarik.


Berikut Cik iena kongsikan sedikit gambar semasa Cik iena di Food Carnival ini baru-baru ini.






GAMBAR DI FOOD CARNIVAL  SETIA CITY MALL SHAH ALAM





FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
buffet durian untuk penggemar durian

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
Kek Cempedak ni memang sedap sangat. Siapa datang sini mesti cuba tau.

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
Laksa kuala perlis dan bubur nasi ayam

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
Apple pai and kek cempedak sedap giler

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
Boatnoodle

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
Coconut shake paling sedap dan creamy


FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
Air crim unicorn tapi terlupa ambil gambar, terus makan :)

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM

FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM



FOOD CARNIVAL SETIA CITY MALL SHAH ALAM
Banyak sangat beli makanan kena tapau balik :)


Kepada anda diluar sana terutamanya food hunter dan anda yang tinggal berhampiran Setia City Mall Shah Alam.  jom ke Karnival ini

Alamat : Setia City Mall


No. 7, Persiaran Setia Dagang
Bandar Setia Alam
Seksyen U13, 40170 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

Kepada yang masih tidak tahu lokasi ni, atau anda tidak pernah datang,anda hanya perlu Waze atau Google Maps Setia City Mall.


Jangan lupa juga ikuti perkembangan terkini mereka di social media berikut :
Laman Web: www.setiacitymall.com
Facebook: https://www.facebook.com/setiacitymall/
Instagram: https://www.instagram.com/setiacity.mall/?hl=en














Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve