Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Sunday, August 28, 2016

iFACE Malaysia Sasar 1.3M Pengunjung | Bakal Dirasmikan oleh DYMM Tuanku Permaisuri Agong


iFACE Malaysia djangka akan menjadi Fexpo terbesar (Festival + Expo) 2016. Akan diadakan pada  28-30 oktober 2016 bertempat di Anjung Floria Putrajaya. Event ini menggabungkan medley 3 elemen utama iaitu makanan, fesyen dan seni.
iFACE

Event ini dihoskan oleh Kementerian Wilayah Persekutuan dimana ianya akan dirasmikan oleh DYMM Tuanku Permaisuri Agong . Lebih menyeronokkan lagi dalam Fexpo ini akan di tempatkankan dunia salji ( cyrosphere zone) dan juga akan diadakan persembahan  bunga api  serta  konsert air (aquolumia) .
iFACE Malaysia amat mengalu alukan usahawan usahawan di luar sana mengambil bahagian dalam iExhibition  dengan anggaran 1.3M pengunjung yang akan hadir dapat membina satu pendedahan besar untuk jenama anda!

Dapatkan diskaun 50% untuk Peserta pameran Malaysia! Gunakan kod ini iFACE-IENA dan WhatsApp ke +60122541873

Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari http://www.ifacemalaysia.com/




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Friday, August 26, 2016

Shokubutsu Be My Reason Shower Run 2016



Be My Reason Shower Run merupakan Program Larian anjuran Shokubutsu yang bertujuan untuk  meningkatkan tahap kesedaran  tentang pemeriksaan sendiri payudara semasa mandi. Ia bakal menjadi satu larian yang berbeza di mana para peserta digalakkan untuk berlari bersama pasangan mereka sebagai simbolik penyebab mereka melakukan pemeriksaan sendiri payudara semasa mandi. Ianya akan diadakan pada 9 Oktober 2016 bertempat di The Arc, Bandar Rimbayu Shah Alam bermula jam 7 pagi.



Shokubutsu ‘Be My Reason’ Shower Run 2016


Be My Reason Shower Run:


Tarikh        : 9 Oktober 2016, Ahad
Masa        : 7.00 pagi – 10.00 pagi
Tempat    : The Arc, Bandar Rimbayu, Kota Kemuning, Shah Alam
Yuran        : RM50 / seorang, RM90 / 2 orang satu kumpulan
Pendaftaran    : Secara online (Sila Rujuk Jadual di bawah)

Shokubutsu ‘Be My Reason’ Shower Run 2016


Code
Participating Type
Category
Starting Time
Entry fees**
Distance
A
B
On-Line
Men Open     (Individual)
Women Open (Individual)
7.30 am
RM 50* per pax + RM 3 on-line registration fee
5KM
C
On-Line
Men or Women Open (Pair or Couple)
7.30 am
RM 90* per pair/couple + RM 3 on-line registration fee

5KM
D
Corporate Registration
Men or Women Open
(Group of 10 & above)
7.30 am
RM 45* per pax with NO on-line registration fee
Use form attached and send to by Sep 10, 2016
5KM

*     RM 10 bagi setiap pax PENDAFTARAN akan di sumbang kepada National Cancer Society Malaysia 

Kepada anda di luar sana jangan lepaskan peluang ni tau . Asyik duduk di pejabat je, sekali sekala sertai aktiviti larian seperti ini. Selain menyihatkan badan , kita juga dapat menambahkan kenalan tau.Aktiviti yang membuat cik iena tertarik adalah bubble section, dan juga shower section! .Insya Allah cik iena juga akan ada semasa larian tersebut nanti . Tak sabar rasanya nak lari sambil main bubble main air yeayyy.. Agaknya mampu ke cik iena habiskan larian ehh??  Takpe yang itu belakang cerita yang penting semangat tu ada yeayyy.. Yakin boleh.. Malaysia Boleh, cik iena boleh. Awak awak semua pun boleh . 

Apa yang menarik lagi kalau anda semua nak tau goodies bag nya sangat sangat menarik tau . Ni yang cik iena baca di fanpage shokubutsu . Kesemua barangan tersebut bukan lah saiz sample menurut shokubutsu. Saiz sebenar okay . Jadi cik iena rasa sangat sangat berbaloi dengan yuran seminima RM50  tu .

Shokubutsu Be My Reason Shower Run 2016

Cik iena tak menang pun takpe sebab goodies bag dia memang awesome .  





Shokubutsu Be My Reason Shower Run 2016

Shokubutsu Be My Reason Shower Run 2016




Okay di sini cik iena nak kongsikan siaran media tentang larian ini.  jemput baca mengenai larian ini ya.


LARIAN BERSAMA YANG TERSAYANG SEMPENA BULAN KESEDARAN KANSER PAYUDARA


Kuala Lumpur, 26 Ogos 2016 - Apabila tiba di bulan Oktober, kita pastinya dihujani dengan pelbagai kempen kesedaran kanser payudara. Tetapi, adakah kita benar-benar memberi perhatian kepada kempen ini? Apakah yang akan anda lakukan sekiranya individu yang anda sayangi atau sesiapa sahaja yang anda kenali kini sedang berjuang melawan kanser payudara? Atau apakah yang telah anda lakukan terhadap diri sendiri untuk meningkatkan peluang untuk hidup sekiranya berlaku perkara yang tidak dijangka ini?


Shokubutsu ‘Be My Reason’ Shower Run 2016


Siri jelajah yang diadakan oleh Shokubutsu dan Persatuan Kebangsaan Kanser Malaysia (NCSM) pada tahun lalu untuk melakukan demonstrasi pemeriksaan sendiri payudara ternyata memberi hasil yang membimbangkan. Ramai di antara mereka tidak pasti bagaimana mahu melakukan pemeriksaan sendiri payudara dan malahan tidak komited dalam pemeriksaan sendiri payudara di rumah yang selesa. Lebih mengejutkan apabila pemeriksaan rambang yang dilakukan di siri jelajah tersebut, enam wanita didapati mempunyai ketulan yang mencurigakan pada payudara mereka, menunjukkan tanda-tanda lazim kanser payudara.

Situasi yang kurang menyenangkan ini telah mendorong Shokubutsu, jenama terkemuka sabun mandian di Malaysia, untuk meneruskan Kempen Pink Ribbon yang menggalakkan wanita melakukan perubahan terhadap diri mereka dan orang yang mereka sayangi dengan memeriksa sendiri payudara semasa mandi secara kerap. Sekali lagi, disokong sepenuhnya oleh Persatuan Kebangsaan Kanser Malaysia (NCSM), kempen pada tahun ini bakal menjadi lebih besar dan lebih berani. Untuk menyebarkan mesej mengenai pemeriksaan sendiri payudara semasa mandi, Shokubutsu akan menganjurkan Be My Reason Shower Run, larian bertemakan mandi, pertama di Malaysia.

Dijadualkan akan berlangsung sekitar bulan Oktober, bersempena bulan kesedaran kanser payudara, acara larian ini akan mempromosikan kesedaran dan menyebarkan mesej tentang sokongan dan kebersamaan untuk orang sekeliling. Pada acara ini, para peserta Be My Reason Shower Run digalakkan untuk berlari bersama pasangan masing-masing sebagai simbol penyebab mengapa mereka perlu melakukan pemeriksaan sendiri payudara.

Pelakon terkemuka Malaysia, Beto Kusyairy, akan turut menyertai larian untuk memeriahkan lagi kempen ini. Beto akan menyertai Be My Reason Shower Run yang bakal diadakan pada 9 Oktober 2016 ini, bersama isterinya, Tisha Shahar – sebagai tanda sokongannya kepada Tisha yang mempunyai pengalaman menakutkan apabila ketulan dikesan di payudara beliau tidak lama dulu. Mereka akan bersama-sama membantu meningkatkan kesedaran rakyat Malaysia tentang kanser payudara dan pemeriksaan sendiri payudara semasa mandi.

Beto Kusyairi dan isterinya merupakan pasangan terbaik yang layak dijadikan contoh kepada rakyat Malaysia bagaimana wanita boleh diberi galakan oleh pasangan, keluarga dan rakan-rakan untuk melakukan pemeriksaan sendiri payudara. Apabila Tisha mengesan ketulan pada payudaranya semasa melakukan pemeriksaan sendiri, dia telah bersiap sedia untuk mengalami peralihan hidup, termasuklah terapi dan mungkin juga pembedahan. Katanya, suaminya Beto Kusyairi merupakan sumber kekuatan yang sering memberi sokongan disaat dia menghadapi tempoh yang mencemaskan itu. Meskipun ketulan itu tidak berbahaya tetapi ia merupakan pengalaman yang mendorong mereka untuk meyakinkan orang ramai tentang kepentingan melakukan pemeriksaan sendiri payudara.

"Shokubutsu secara aktif telah mempromosikan pemeriksaan sendiri payudara semasa mandi kerana ia penting untuk pengesanan awal. Pemeriksaan sendiri payudara adalah mudah dan ringkas untuk dilakukan dan tidak memerlukan masa yang panjang. Oleh itu, kami menggalakkan para wanita untuk melakukannya semasa mandi kerana ia merupakan aktiviti harian dan waktu yang senang untuk melakukan pemeriksaan sendiri payudara, " kata Jackie Low, Pengurus Pemasaran, Jabatan Produk Penjagaan Peribadi, Southern Lion Sdn. Bhd, syarikat bagi jenama Shokubutsu.
"Kami telah diberi peluang untuk mengadakan kempen ini pada tahun yang kedua dan kami ingin meningkatkan kesedaran dengan cara yang lebih luas dan besar. Be My Reason Shower Run dianjurkan dengan harapan ia mampu menggalakkan semangat memperkasa dengan memberikan komitmen bertindak sepenuhnya untuk diri sendiri dan juga demi orang yang kita sayangi. Kami juga berharap agar larian ini akan menjadi satu landasan untuk rakyat Malaysia menunjukkan sokongan mereka terhadap orang yang mereka sayangi yang menghidap kanser payudara dan kami amat menggalakkan para peserta untuk menyertai larian ini bersama pasangan, ahli keluarga dan rakan-rakan!

Kami turut berbesar hati kerana Beto Kusyairy dan isterinya, Tisha Shahar turut sudi menyertai kempen ini dan bersama-sama mereka, kami berharap lebih ramai wanita dan juga lelaki sedar tentang kepentingan pengesanan awal dengan melakukan pemeriksaan sendiri payudara dengan lebih kerap semasa mandi," ujarnya lagi.


Be My Reason Shower Run:

Tarikh        : 9 Oktober 2016, Ahad
Masa        : 7.00 pagi – 10.00 pagi
Tempat    : The Arc, Bandar Rimbayu, Kota Kemuning, Shah Alam
Yuran        : RM50 / seorang, RM90 / 2 orang satu kumpulan
Pendaftaran    : Secara online di
http://pacerssport.my/index.php?route=product/product&product_id=93(INDIVIDUAL)
http://pacerssport.my/index.php?route=product/product&product_id=94(GROUP))

Selaindaripada tujuan utama larian untuk mencipta kesedaran terhadap pemeriksaan sendiri payudara ketika mandi, para peserta turut akan dapat mempelajari dengan lebih lanjut tentang penyakit yang menimpa satu daripada 19 orang wanita ini. Rakan kerjasama Kempen Pink Ribbon Shokubutsu, NCSM akan turut membuka sebuah but pameran khas buat mereka yang mahu mengetahui dengan lebih lanjut tentang kanser payudara dan bagaimana untuk melakukan pemeriksaan sendiri payudara semasa mandi dengan cara yang betul. Bekas pensakit kanser payudara akan turut mengambil bahagian di dalam Be My Reason Shower Run dan para peserta yang lain berpeluang untuk mendengar pengalaman mereka melawan kanser payudara degnan bantuan dan sokongan orang tersayang.

Semua peserta yang menyertai Be My Reason Shower Run akan menerima sebuah pingat, sijil dan cenderahati termasuk baucer diskaun Mammogram/Ultrasound Payudara/ Ultrasound Prostat daripada BP Healthcare Group dan minuman yang ditaja oleh Umbro- Isotonic Drinks daripada Ace Canning Corporation Sdn. Bhd.

RM10 daripada yuran penyertaan Be My Reason Shower Run dan RM0.10 daripada pembelian setiap produk mandian Shokubutsu akan disumbangkan kepada NCSM sebagai tanda sokongan terhadap organisasi ini dan juga sebagai tanda kesedaran. Kempen Pink Ribbon oleh Shokubutsu akan diadakan bermula 1 Oktober 2016 sehingga 30 Oktober 2016.




Untuk informasi lanjut, sila layari laman Facebook Shokubutsu Malaysia di https://www.facebook.com/ShokubutsuMalaysia


NOTA BLOG : Psstt Nak Bagi tau istimewa buat pembaca blog cik iena, cik iena nak hadiahkan 3 individual  pass kepada anda yang bertuah. Dalam masa terdekat nanti cik iena akan anjurkan mini giveaway di fanpage cik iena ya :)



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

TOOKAR melancarkan revolusi jual beli kereta di Malaysia


Tanggal 22 Ogos 2016, Revolusi laman web jual beli kereta secara online, TOOKAR telah dilancarkan. Ia merupakan platform perkhidmatan jual beli kereta yang pertama di ASIAN yang menyatukan pengedar, penjual dan pembeli kereta di bawah satu bumbung. Kini urusan jual beli kereta menjadi lebih mudah, jimat dan selamat dengan adanya TOOKAR.

TOOKAR melancarkan revolusi jual beli kereta di Malaysia

 

TOOKAR Revolusi Pengalaman Membeli Kereta Atas Talian 


Dato’ Wei Chuan Beng selaku pelabur dan pengasas bersama TOOKAR menjelaskan  bahawa tradisi jual beli kereta tidak pernah berubah. Bahagian yang menyeronokkan adalah berkunjung ke showroom kereta dan ‘test-drive’ pelbagai kereta yang ada seterusnya berbincang dengan wakil jualan untuk tawaran terbaik. Hasrat TOOKAR adalah untuk memudahkan bakal pembeli dengan perbincangan secara online terlebih dahulu sebelum perkara lain diteruskan. Inilah aspirasi kami dalam menyediakan TOOKAR.


TOOKAR melancarkan revolusi jual beli kereta di Malaysia


Melalui kelebihan teknologi online, pembeli boleh menyatakan bajet harga yang diinginkan berserta model dan jenama kereta untuk diperkenalkan kepada pelbagai wakil jualan yang menawarkan ‘offer  & discounts’ yang paling menarik. Ia juga merupakan peluang strategik kepada setiap wakil jualan untuk mengetengahkan tawaran terbaik kepada prospek dan bakal pembeli. TOOKAR memberi kemudahan terus kepada pembeli dan wakil jualan tanpa melibatkan ‘middleman’ atau pihak ketiga meraih keuntungan.


TOOKAR melancarkan revolusi jual beli kereta di Malaysia

Tawaran TOOKAR Sempena Hari Merdeka


Bagi meraikan pelancaran disamping menyambut Hari Kemerdekaan negara, TOOKAR menawarkan voucer tunai bernilai RM 300.00 dari LAZADA kepada semua pembeli kereta yang melanggani perkhidmatan online TOOKAR bermula 22 Ogos hingga 16 September 2016 ini. Voucer akan diberikan bersama kereta pilihan yang dihantar terus kepada pelanggan.


TOOKAR melancarkan revolusi jual beli kereta di Malaysia




Untuk maklumat lanjut bagaimana membeli kenderaan impian dengan mudah, jimat dan selamat secara online di TOOKAR, anda boleh layari laman web dan Facebook di bawah:

Website : www.tookar.my
Facebook: www.facebook.com/TookarMY/





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Wednesday, August 24, 2016

Make Up Natural Tanpa Foundation Tebal


Make Up Natural Tanpa Foundation Tebal
Bagaimana untuk bersolek tanpa menggunakan foundation tebal tetapi tahan lama? Pada asasnya foundation di perlukan untuk sesuatu solekan bagi mengekalkan dan menaikkan seri solekan.
Walaubagaimanapun adakalanya pemakaian foundation ini boleh di katakan memakan masa dan kadangkala jika pemakaiaan nga agak tebal menjadikan kita berasa tidak selesa.,  jadi pada wanita berkerjaya terutama yang mempunyai keluarga amatlah sukar bagi mereka untuk menetapkan satu masa yang lama untuk memakai foundation kerana mereka perlu membuat banyak perkara di waktu pagi yang menggalas tugas sebagai isteri dan juga ibu.


Untuk itu di disini cik iena nak kongsi dengan anda semua satu produk yang sangat mudah di aplikasikan dan ianya kelihatan natural seperti anda tidak memakai foundation dan dalam masa yang sama juga ia merawat serta mengekalkan kecantikan kulit anda. Disamping itu terdapat banyak lagi kebaikan dari foundation ini.Memperkenalkan  NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION.




Ia adalah produk penjagaan kulit yang bertindak sebagai bahan asas semulajadi untuk mengawal kulit dari minyak, sinaran matahari dan bertindak sebagai agen anti penuaan. Ia menyamakan tona kulit dan mampu menutup pori-pori terbuka, jerawat atau jeragat. Selain menjadikan kulit gebu, ia juga mampu merawat masalah kulit seperti masalah ekzema , masalah jerawat dan masalah jeragat selain dapat mencerahkan kulit dan menaikkan seri wajah tanpa kesan mekap asas yang tebal. Sesuai untuk semua jenis kulit dan peringkat umur.


 NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION.


Cik iena menggunakan Pearl foundation ini untuk solekan ringan ke pejabat . Apabila memakai foundation ini kulit kelihatan flawless secara semulajadi seperti tidak mengenakan foundation atau bedak asas. Ianya mudah meresap ke kulit kita dan akan berubah mengikut warna kulit kita yang sesuai. Jadi muka kita tidak kelihatan terlalu putih dan ianya kelihatan seperti kulit asal yang sihat dan cantik




Make Up Natural Tanpa Foundation Tebal

Untuk Solekan ringan cik iena cuma guna pearl foundation, blusher, eye shadow, lipstick dan mascara . Mudah dan sekejap sahaja. 





FUNGSI NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION


Make Up Natural Tanpa Foundation Tebal
Ia dapat menutup masalah kulit secara lembut dan semulajadi. Dengan Nyra Skinworks Pearl,  anda hanya perlukan sedikit sahaja bagi sekatakan tona kulit secara semulajadi agar kulit yg lesu , gelap akan menjadi lebih bermaya.

Selain daripada itu, ia membantu melembabkan kulit. disamping dapat menutup jerawat , liang pori , parut , garisan halus & warna kulit yang tidak sekata.. Ianya juga membantu mengecilkan liang pori dan memperbaiki kulit.

Nyra Skinworks Pearl bertindak sebagai UV yang dapat mengawal lebihan minyak dan pada yang sama dapat memberikan kelembapan yang cukup kepada kulit drpd sinaran UV , Pencemaran udara atau radical bebasSesuai untuk semua peringkat umur dan semua jenis kulit.









KENAPA PERLU DAPATKAN NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION ?


NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION mengandungi bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan bagus untuk kulit dimana boleh tampak cantik disamping merawat masalah kulit.



NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION.
NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION.


Mari  kita tengok apa kandungan NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION.

SERBUK MUTIARA



SERBUK MUTIARA

  • Melembutkan dan mencerahkan kulit
  • Mempercepatkan pertumbuhan kulit baru
  • Menyembuhkan jerawat
  • Membaiki kulit rosak akibat terkena pancaran matahari
  • Mengecilkan liang roma


MINYAK KELAPA DARA


MINYAK KELAPA DARA





  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Bebas dari bahan kimia dan alkohol
  • Vitamin A , D , E yang bermanfaat untuk kulit
  • Mengelakkan kulit kering dan mengelupas
  • Membantu dalam melewatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan semulajadi

BEESWAX


BEESWAX




Kelebihan :
  •  Merawat masalah jerawat
  •  Mengandungi vitamin A
  •  Merawat masalah kulit kering

 SHEA BUTTER


Shea butter




Kelebihan :
  •  Melembabkan kulit
  • Mengelakkan radang kulit
  • Melembutkan kulit

SPF 30

Kelebihan :
  • Sebagai pelindung dari pancaran matahari
  • SPF 30 sangat sesuai denga kulit wanita Asia.
    Jika ditinggikan SPF , dikuatiri tidak sesuai untuk sesetengah jenis kulit dan akan menyebabkan kulit menjadi berminyak dan gelap dari warna asal.


Make Up Natural Tanpa Foundation Tebal

NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION

  1. Tidak berminyak.
  2. Hilangkan minyak, jerawat, parut, jeragat.
  3. Tampil cantik hanya dengan 60 saat.
  4. Anti rekahan.
  5. Tidak perlu pakai bedak.
  6.  Menutup pori-pori terbuka
  7. Wajah nampak natural tanpa makeup yg tebal.
  8. Sesuai utk kegunaan harian dan makeup pengantin.
  9. Menjadikan kulit halus, licin dan gebu
  10. Tahan sehingga 24 jam
  11. SPF 30
  12. Satu kod untuk semua jenis warna kulit.


DENGAN MENGGUNAKAN NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION, TIDAK PERLU LAGI UNTUK PAKAI

  • Pelembab
  • Pelindung Matahari 
  • Ubat Jerawat 
  • Losyen penutup 
  • Bedak Asas 
  • Krim Pemutih
  • Krim Anti Penuaan

CARA PENGGUNAAN :


Sapukan sedikit pada dahi, pipi, hidung dan dagu. Kemudian ratakan dengan span (untuk hasil terbaik gunakan span basah). Boleh digunakan tanpa bedak untuk kesan glowing. Tak perlu gunakan krim lain seperti toner atau sebagainya. Jimat dan memudahkan!

Harga  : RM89 tidak termasuk kos pos

Harga Promosi : RM 69 (Sehingga 31 Ogos 2016)







Best kan NYRA SKINWORKS PEARL FOUNDATION ?

Dapatkan SEGERA ! 😉

Untuk Maklumat Lanjut Hubungi :

Pengasas : Nazatul Nazira
Fanpage : Ira Nyra
Instagram : @nazatulnazira78



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Liquid Facial Soap





ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Liquid Facial Soap
Produk penjagaan wajah Ecowell terdiri daripada Sabun pembersih wajah Liquid Facial Soap  yang berfungsi untuk membersihkan kotoran dan sisa sisa solekan. Pencuci wajah yang bagus mampu membuang kotoran minyak di bahagian wajah di samping memberi kesegaran pada wajah .

Terdapat banyak jenisFacial Soap yang berada di pasaran, diantaranya yang harus anda cuba adalah Liquid Facial Soap dari Ecowell . Ianya merupakan Organic Skincare yang di cipta has buat anda untuk mengekalkan dan merawat masalah kulit anda secara semulajadi tanpa bahan yang boleh memudaratkan kulit anda.

Kandungan yang terdapat dalam Liquid Facial Soap ini adalah dari sumber organik . Ianya juga tidak menggunakan pewangi dan bahan pengawet yang dikatakan mampu menyebabkan kesan alahan pada kulit.

Bahan yang di gunakan adalah organik dan haruman nya juga dari organc orange oil yang sangat harum . Haruman ini mampu menanangkan minda anda ketika anda mencuci wajah anda


Make Up Cleanser Milk sangat bagus untuk membersihkan solekan dari wajah di samping memberikan nutrisi pada wajah serta mengekalkan kelembapan wajah . Buat anda yang berkulit kering.

Cik iena sendiri telah mencuba Liquid Facial Soap ini selama 25 hari . Setelah menggunakan Make Up Cleanser Milk cik iena akan menggunakan facial soap ini bagi membersihkan lagi wajah cik iena secara mendalam . Hasilnya Solekan dapat di bersihkan dengan mendalam di samping memberi kesegaran serta kelembapan pada wajah  .


ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Liquid Facial SoapPackaging nya juga sangat memudahkan anda untuk mengaplikasikan  Facial Soap ini . Ianya dalam bentuk spray. jadi sangat mudah untuk menggunakannya.  Hanya spray pada tapak tangan anda dan usapkan pada wajah anda . Lakukan sedikit urutan lembut supaya ianya meresap ke dalam kulit kemudian bersihkan dengan air.


Kepada anda yang berminat untuk mencuba produk ini bolah dapatkan di senarai online store di bawah . Ianya juga di jual dalam bentuk trial pack bagi memudahkan anda untuk mencuba produk ini terlebih dahulu . 

Kebiasaannya tahap kesesuaian sesuatu produk kepada seseorang adalah berlainan . Jadi anda boleh mencuba trial pack tersebut terlebih dahulu untuk mengetahui keberkesanannya . Cik iena sendiri mencuba trial pack tersebut. Nanti cik iena akan kongsikan lagi apa yang ada dalam trial pack ini dalam artikel berikutnya .








DI MANA ANDA BOLEH DAPATKAN PRODUK INI ?


ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Liquid Facial Soap
ECOWELL ORGANIC SKINCARE | Liquid Facial Soap


Set Lengkap Ecowell yang mengandungi Face Tonic, Ecowell Make Up Cleanser Milk , Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream, Liquid Facial Soap dan Cell Renewal & Hydrating Face Mask.
Set Lengkap Ecowell yang mengandungi Face Tonic, Ecowell Make Up Cleanser Milk , Ultra Moisturizing Eco Bio Face Cream, Liquid Facial Soap dan Cell Renewal & Hydrating Face Mask.







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Tuesday, August 23, 2016

Karnival Hartanah #U4RIA Pulau Pinang

Istimewa buat penduduk di Utara Malaysia, pada hujung minggu ini akan diadakan Karnival Hartanah U4RIA yang bertempat di Tapak Projek Crescent Dew, Bertam Pulau Pinang .



Karnival Hartanah U4RIA



Apa itu U4RIA ?


Karnival Hartanah U4RIA dianjurkan oleh UDA Holdings Berhad . Pelbagai jualan hartanah dan pameran hartanah diadakan di Karnival Hartanah U4RIA ini. Istimewa buat anda yang berminat untuk memiliki hartanahh boleh lah hadir di Karnival ini , anda berpeluang untuk  memiliki hartanah pilihan mengikut pilihan and akerana terdapat pelbagai jenis hartanah yang akan di pamerkan .



Karnival Hartanah #U4RIA Pulau Pinang

Imbas kembali Karnival Jualan Hartanah UDA U4RIA tahun 2014, UDA Holdings Berhad telah mensasarkan jualan sebanyak RM136.2 juta untuk  pelbagai jenis rumah di sepanjang dua hari karnival. Sejumlah 185 unit pelbagai jenis rumah ditawarkan dengan beberapa pilihan keluasan binaan dan harga jualan yang dijangka mampu menarik minat bakal pembeli ketika itu.

Karnival Hartanah #U4RIA Pulau Pinang


Tahun 2014, pelanggan berpeluang memiliki rumah idaman dengan harga tawaran serendah RM320,000 hingga ke kediaman mewah, harga bermula RM2.5 juta. Ternyata UDA Holdings Berhad berjaya menarik pengunjung yang datang dan rekod jualan mereka di Karnival Jualan Hartanah UDA U4RIA 2014 melebihi sasaran mereka iaitu RM142 juta


Karnival Hartanah #U4RIA Pulau Pinang


Pada tahun ini di Karnival Hartanah U4RIA 2016,  ianya juga akan diadakan di beberapa lokasi secara serentak seluruh negara,  dimana  karnival utama nya  akan berlansung di Pulau Pinang.


Karnival Hartanah #U4RIA Pulau Pinang 

Karnival Hartanah #U4RIA Pulau Pinang

 
Tarikh: 27-28 Ogos 2016
Masa: 9.00 pagi - 6.00 petang
Lokasi: Tapak Projek Crescent Dew, Bertam Pulau Pinang


Selain daripada pameran dan jualan hartanah, pelbagai aktiviti menarik juga akan diadakan seperti aktiviti hiburan keluarga, dan juga persembahan dari artis-artis seperti Dayang Nurfaizah dan Mark Adam.

Penampilan Boboiboy juga di Karnival Hartanah U4RIA dijangka mampu menarik lebih ramai pengunjung yang datang bersama keluarga.

Aktiviti yang paling menarik ialah Flying Fox, Zorb Ball dan Kapten Buehbossa.
kalau nak tau lebih lanjut mengenai aktiviti aktiviti ini jemput hadir ke  Karnival U4RIA di Pulau Pinang pada hujung minggu ni ya .


 Aturcara Karnival Hartanah U4RIA di Pulau Pinang
 Aturcara Karnival Hartanah U4RIA di Pulau Pinang



 Aturcara Karnival Hartanah U4RIA di Pulau Pinang

 Aturcara Karnival Hartanah U4RIA di Pulau Pinang
Hartanah Khas Bahagian Utara di Karnival Hartanah U4RIA Pulau Pinang




 Jangan lupa datang memeriahkan Karnival Hartanah U4RIA Pulau Pinang hujung minggu ini!
Untuk maklumat lanjut tentang U4RIA boleh terjah....

Website :
www.udaproperty.com.my

Facebook :
U4RIA



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Monday, August 22, 2016

Korean Food Fair - Diskaun Sehingga 50%


Istimewa buat peminat makanan Korea , 11Street sedang mengadakan Korean Food Fair di mana anda akan dapat menikmati sehingga diskaun 50% .
Antara tawaran hebat yang sedang berlansung adalah Nongshim Shin Ramen untuk RM10 (5 bungkus), Lotte Pepero of assorted flavours untuk RM3.90 sebungkus, Lotte Milkis untuk RM4.80 sebotol dan Lingrae Banana Milk untuk RM59 (18 pek).
 

Korean Food Fair - Diskaun Sehingga 50%
 


Pada anda yang berminat untuk mencuba dengan tangan anda sendiri masakan korea ini.Kini anda  boleh berbuat demikian, terima kasih kepada tiga video yang menunjukkan seni membuat yang sempurna Pancake Kimchi, Kimchi Fried Rice dan Topokki. Bahan-bahan untuk membuat ini resipi lazat juga boleh didapati melalui Pameran Makanan Korea 11street ini.





Apa yang menarik hati cik iena adalah 


Sebenarnya ada banyak lagi yang menarik, ini yang sempat cik iena senaraikan . Anda boleh semak sendiri pada pautan dibawah ok:)



Tawaran sah sehingga 15 September 2016


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Thursday, August 18, 2016

Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik


Supplement atau makanan tambahan yang baik tidak menunjukkan hasil serta-merta, perubahan terjadi secara signifikan seperti kesihatan kulit, warna kulit yang perlahan mencerah, lembut, serta halus dan berseri.   



Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik Supplement Kecantikan di perlukan bagi menjaga kesihatan kulit serta mengekalkan dan mencantikkan lagi kulit kita. Terdapat pelbagai jenis supplement yang terdapat di pasaran buat masa ini . Anda perlu bijak menilai kebaikan dan keberkesanan sesuatu produk itu . Namun harus di ingati bahawa kesan pengambilan supplement bagi setiap individu adalah berbeza mengikut kesesuaian dengan kulit dan tubuh anda.

Kebanyakan wanita bekerjaya memilih untuk mengamalkan pengambilan supplement bagi mengekalkan lagi kecantikan mereka lagi-lagi buat mereka yang sibuk dan tiada masa untuk memakai produk kecantikan seperti krim kecantikan dan sebagainya .


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu MilikNamun ada juga supplement kecantikan mempunyai harga yang sangat mahal sehingga membataskan kita untuk membelinya . Kini anda tidak perlu gusar lagi kerana Power C Booster merupakan supplement kecantikan mampu milik dimana Harganya Cuma RM65 saha untuk dua bulan penggunaan  disamping dapat di gunakan untuk kegunaan luaran seperti skrub muka dan masker muka. Harga nya yang murah untuk dua bulan penggunaan pasti menjadi pilihan  anda yang berpendapatan rendah atau anda yang ingin mengamalkan pemakanan supplement kecantikan dan dalam masa yang sama ingin berjimat seperti cik iena . Pada cik iena jika ianya murah dan berkesan tiada salahnya untuk kita mengamalkan dan mengekalkan pengambilannya.

Pengambilan yang konsisten dan berterusan mampu menjadikan kulit anda halus, lembut,licin, lembab serta bersinar dan sihat . Cik iena sendiri telah mencuba selama  sebulan setengah dan hasil nya amat memuaskan . Untuk itu cik iena terangkan serba sedikit mengenai produk ini.




Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik
 

INFO POWERCBOOSTER



Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik
Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik
  • - 100% pure vitamin c. No added ingredient
  • - vitamin c dalam bentuk serbuk
  • - boleh dibancuh dengan apa jua jenis air kosong/jus/kordial
  • - Boleh diminum + dibuat sebagai face scrub + mix dengan lotion
  • - Berat bersih serbuk dlm sebotol : 40gram
  • - sebotol untuk kegunaan sebulan setengah



CARA PENGGUNAAN


CONSUME:  1/4 sudu (disediakan) untuk segelas air. Ianya diamalkan 3 kali sehari sebelum sarapan, minum petang & sebelum tidur



FACE SCRUB : 3 kali seminggu sebelum tidur. Caranya, cuci muka terlebih dahulu , kemudian ambil secubit Power C Booster dan  skrub secara perlahan (jangan tekan sangat) ke seluruh bahagian muka dan pastikan kulit anda dalam keadaan  lembap. Biar dalam 5minit kemudian terus bilas. Dalam keadaan kulit lembap, ambil tuala bersih urut perlahan ke atas di bahagian yg ada whitehead terutamanya di bahagian hidung untuk mengeluarkan whitehead dengan  mudah.Selepas itu anda boleh  rasai kulit licin tanpa menggerutu selepas .


LOTION : ambil 1/4 serbuk dari kuantiti lotion. Then mix up, sapu dibahagian kulit yangg terkena sunburn untuk mempercepatkan proses pencerahan dan memudarkan parut.



BENEFIT POWERCBOOSTER


  1. - glowkan skin, elak kulit kusam, dewy skin
  2. - mencerahkan kulit, hilangkan sunburn, smoothkan skin
  3. - menghilangkan eyebag
  4. - boleh mengurangkan sakit senggugut
  5. - sebagai energy booster
  6. - mengecutkan jerawat dengan cepat dengan hanya sekali scrub
  7. - mengecilkan pori-pori, kulit nampak smooth & licin
  8. - bekas parut berlubang semakin smooth
  9. - menghilangkan parut kehitaman/kemerahan
  10. - jeragat hilang dengan cepat dengan cara minum consistently & face scrub selalu
  11. - whitehead cepat & mudah dikeluarkan selepas scrub
  12. - Hidung licin tanpa menggerutu selepas scrub
  13. - Menghilangkan rekahan tumit kaki
  14. - Mengurangkan stress/tekanan
  15. - Membakar kalori & lemak berlebihan

REVIEW POWER C BOOSTER DARI CIK IENA


Setelah sebulan lebih penggunaan kulit cik iena kekal sihat, lembut dan lembab . Tiada pertumbuhan jerawat batu yang berlaku walaupun ketika datang bulan. Jerawat yang timbul hanya kecil dan mengecut dengan cepat tanpa meninggalkan parut .



Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik


Selain daripada itu parut jerawat lama juga sudah tiada. Selain mengamalkannga sebagai makanan tambahan dalam bentuk minuman. Cik iena juga sangat menggemarkan penggunaan nya sebagai Masker dan skrub  .


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik



Kulit akan menjadi sangat lembut selepas melakukan urutan skrub.Cik iena juga menggunakannya bersama lotion bagi mempercepatkan lagi kesan pencerahan pada kulit badan.


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik

 Setiap pagi cik iena akan mengamalkan pengambilan Power C Booster bersama flower tea kegemaran cik iena . Caranya cik iena rendamkan flower tea kemudian masukkan 1/4 dari sudu yang di berikan ke dalam air tersebut tanpa meletakkan gula dan minum .

Pada sebelah tengah hari pula cik iena akan campurkan dengan minuman lain yang cik iena minum semasa menikmati hidangan makan tengah hari seperti di dalam video diatas.

Power C Booster ini amat kecil dan mudah di bawa ke mana-mana tidak seperti supplement lain yang besar . Pembungkusannya yang kecil ini memudahkan ianya di bawa kemana mana di dalam beg tangan anda .


Power C Booster

Power C Booster



Power C Booster

Power C Booster


 

REVIEW DARI PENGGUNA POWER C BOOSTER



Power C Booster

Power C Booster

Power C Booster



Kepada anda di luar sana yang inginmencuba keberkesanan produk ini untuk kulit anda boleh lah cuba ya . Istimewa buat pembaca blog cik iena anda akan dapat diskaun dengan menyatakan nama cik iena eliena. . Selain daripada itu Istimewa buat anda Sekarang harga promosi adalah RM45 untuk sebotol dan RM 85 untuk dua botol dan tiada kos penghantaran dikenekan.


  - Tiap 20 orang readers blog akan dapat baucer RM5 untuk pembelian minimum 2botol  powercbooster
 - Total baucer untuk setiap blogger ialah RM100
  - Readers hanya perlu redeems voucher menggunakan nama blogger (iena eliena)


Power C Booster Supplement Kecantikan Mampu Milik


Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari 





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more