Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Sunday, June 26, 2016

Karnival 7 Likor Sempena Syawal 2016!



Expo halal sme

Dimaklumkan bahawa Expo Halal SME 500 di bawah Pembangunan vendor SME telah dilancarkan pada 27 Mei 2016 bersempena expo pertama dari Expo Halal SME 500 di Gemas Negeri Sembilan.

Tujuan utama ekspo ini adalah untuk mempromosi,  memasar dan memperkenalkan produk SME tempatan di peringkat domestik dan seterusnya ke peringkat Global agar dapat meletakan Malaysia sebagai salah satu daripada halal "global player " .

Program ini juga adalah atas tiket kerjasama persefahaman perniagaan dua hala antara Malaysia dan Republik rakyat cina menerusi menandatangani  perjanjian antara Halal Retail Adia dan MAHIEZ Alliance group (China)  untuk memasarkan 500 produk SME tempatan ke Negara cina dan timur tengah.

Inisiatif ini mampu membuka ruang perniagaan yang sangat luas kepada para pengusaha  SME untuk memasarkan produk mereka ke 7000 rangkaian pengedaran di seluruh Cina dengan  termeterainya perjanjian kerjasama diantara halal retail asia dan Mahiez Alliance Group tempohari.

Pada masa yang sama,  Halal retail asia juga ingin mengumumkan penubuhan Global Halal SME Board platform pertama untuk penyenaraian syarikat SME Halal di Bursa Equity di Xiamen Cross Strait Equity Exchange,  wilayah Fujian,  China

Ini akan membuka ruang dan peluang untuk syarikat SME tempatan yang berkelayakan untuk melebarkan operasi perniagaan mereka ke luar Negara melalui penyenaraian di Bursa Equity tersebut.

Lanjutan dari perjanjian kerjasama ini,  Halal Retail Asia akan membuat siri Roadshow bergerak ke 15 lokasi ke seluruh tanah air bagi mengenalpasti 500 produk halal terbaik Malaysia melalui penyertaan dari Vendor SME seluruh Malaysia.

Untuk maklumat lanjut sila rujuk http://www.halalretail.asia

Sehubungan dengan itu cik iena ingin mengajak anda semua beramai ramai memeriahkan siri roadshow yang pertama ini di Gemas Negeri sembilan pada 24 jun hingga 2 julai 2016


Karnival 7 Likor Sempena Syawal 2016!



 Karnival SME Halal 500 dibawah Program Pembangunan Vendor SME adalah bertujuan untuk mempromosi dan memasarkan produk halal SME ke peringkat domestik dan global.
Sebanyak 100 usahawan SME meliputi 200 produk halal akan menanti anda. Dapatkan produk halal yang tidak diperolehi di kebanyakan pasaraya dengan harga yang berpatutan. Jangan lupa untuk shopping raya di Dewan Agora Rembau mulai 24-Jun hingga 2 Julai ini dari pukul 11pm-2am
Ekspo ini juga akan dijadikan platfom untuk mengenalpasti 500 produk halal tempatan untuk menyertai platfom ke pasaran negara China dan Timur Tengah. Happy shopping!
#retailasia #karnival7likor #semuahalal






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Friday, June 24, 2016

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Pusat Pelancongan Malaysia atau dikenali sebagai MaTic dengan kerjasama Peace Yall.fm telah melancarkan program Culture Blitzz  baru-baru ini bagi mempromosikan kesenian dan kebudayaan Malaysia di destinasi destinasi tumpuan para pelancong.  
PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

Selain daripada itu,  program ini juga akan memberi pendedahan kepada umum tentang keunikan produk-produk kebudayaan dan warisan Malaysia seperti makanan tradisi Bubur Lambuk dan tarian tradisional di destinasi-destinasi serta produk-produk pelancongan seperti MaTic yang merupakan Parlimen Pertama Malaysia
PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
pengedaran bubur lambok

pengedaran bubur lambok
pengedaran bubur lambok





krew dan media yang terlibat menaiki KL hop on hop off untuk mengedar bubur lambok sekitar KL
krew dan media yang terlibat menaiki KL hop on hop off untuk mengedar bubur lambok sekitar KL


Diantara lokasi yang menjadi tumpuan pada program baru-baru ini adalah Menara Kuala Lumpur dan kawasan kawasan pusat beli belah Bukit Bintang .  Program ini diharapkan dapat memberi pengalaman yang baik kepada para pelancong dalam usaha menyemarak dan memperkasakan industri pelancongan dan kebudayaan negara.
Kerjasama strategik MaTic serta radio MaTic.fm bersama PeaceYallFm bertujuan menyemarakkan kesedaran kepada masyarakat khususnya pendengar radio generasi muda Peace YallFm mengenai industry pelancongan dan kebudayaan.  
pengedaran bubur lambok
pengedaran bubur lambok


Tambahan pula,  Dato AC Mizal merupakan ikon dan celebriti hiburan negara yang dilihat mampu mempromosikan MaTic dan juga destinasi-destinasi pelacongan negara.  Selain itu,  pelbagai program yang akan berlangsung mulai Julai 2016 di MaTic yang berperanan sebagai sebuah hub para pelancong untuk mendapatkan persembahan kesenian dan kebudayaan. 

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

Antara program program kesenian dan kebudayaan yang akan dilaksanakan di MaTic ialah 
  • Persembahan Tarian Kebudayaan(Setiap Hari Kecuali Ahad dan Cuti Umum dari 3 hingga 4 petang);  
  • Teater Mak Yong-19-20 Ogos 2016 
  • Persembahan Tarian Klasik India-26-27 September 2016
  • Orkestra Tradisional Malaysia 2-3 September 2016
  • Puteri Lindungan Bulan 14-15 oktober 2016
  • Ambang Tahun Baru MaTIC 31 Disember 2016.  
Penganjuran program seperti ini juga secara tidak langsung dapat mempromosikan Pusat Pelancongan Malaysia(MaTic)  sebagai salah satu ikon dan pusat informasi pelancongan dan kebudayaan negara.  Pastinya program-program yang dirangka akan memukau perhatian anda!  Jom sama-sama kita sokong dan meriahkan Culture Blitzz MaTic ini.



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Tuan blog dengan Arjalee yang peramah

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
cik iena bersama rashidi Ishak


Peace Yal FM

 

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Dato'  AC Mizal ,
Datin Emylia Rosnaida dan anak2

Peace Yal FM merupakan  Radio Online Bervisual berkonsep Radio interaktif yang dimiliki sepenuhnya oleh Dato'  AC Mizal atau lebih dikenali sebagai 'Mr Versatile'   yang merupakan seorang usahawan berjaya,  pelakon,  penyanyi,  Pelawak,  Pengacara dan bekas Penyampai Radio Popular di Malaysia.

Datin Emylia Rosnaida pula merupakan Vice President Peace Val FM dan berpengalaman selama 20 tahun dalam industri.  Professional dalam bidang peragaan,  lakonan,  dan merupakan seorang usahawan beraya.

Peace Yall FM diterajui oleh En Rashidi Ishak Ketua Pegawai Eksekutif yang sebagai bidang muzik.  juga professional dalam bidang peragaan,  lakonan dan bidang muzik.

Peace Yal FM bersiaran selama 24 jam sehari dan beroperasi sepenuhnya melalui sistem interaktif secara aplikasi dengan hanya satu klik-

Untuk memuat turun aplikasi di Apps store' bagi pengguna Apple iOs atau Google Play Store untuk pengguna sistem peranti Android.  Anda juga boleh melayari saluran interaktif ini melaiui laman sesawang www.Peaceyallfm.com menerusi kormputer atau pelayar mudah alih.


Berkonsepkan 'satu klik' peace Yall FM komited membawakan satu pengalaman yang pasti Luar Biasa sejajar peredaran semasa yang pastinya meletop.

Objektif 


  • Pendekatan Media alat baru ini bertujuan menyuntik mirat Generasi Y merasai inovasi teknologi masa kini dan  Peace Yall FM menjadi Ferintis membawakan Radio Interaktif bervisual dwibahasa pertama di Asia Timur Selatan. 
  •  

Visi 


  • Menjadi HUB hiburan dan infotainment trendy 
  • Melahirkan bakat haru terbaik dan trendy 
  • Memupuk minat generasi Y bidang berkaitan penyiaran 
  • Menjadi platform rakan niaga online yang efisien dengan kadar terendah 

Misi:  


  • Menyediakan platform hiburan yang pelbagai 
  • Memaparkan rancangan berkonsepkan 'versatile'  selama 24 Jam siaran 
  • Menjadi Radio online berwisual DwiBahasa pertama di Malaysia 
  • Memupuk masyarakat mendekati dan fahami keberkesanan media online 
  • Menjadi platform infotainment utama seiring media konvensi

MAJLIS BERBUKA PUASA BERSAMA MATIC DAN PEACEYALLFM DI SALOMA BISTRO


Selepas terlibat dalam program pengagihan Bubur lambuk dan juga persembahan tarian tradisional di lokasi lokasi terpilih, satu majlis berbuka puasa telah diadakan di Saloma Bistro , Kuala Lumpur. Majlis berjalan cukup lancar dan meriah .

Majlis turut menampilkan persembahan beberapa artis bagi memeriahkan suasana . Turut membuat persempahan istimewa adalah Dato AC Mizal Sendiri .

Berikut merupakan sebahagian daripada gambar sepanjang cik iena berada di majlis tersebut.


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM






PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
with rakan blogger






PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
ehhh tuan empunya blog nak tiru gaya model 11street la konon tu sebab dapat baju raya dari 11street 3 pasang tahun ni..Ini salah satu antaranya :)

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Tuan empunya Blog



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM




PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

Kredit Foto :  Yusri Ibrahim
Kepada sesiap yang memerlukan khidmat Juru gambar profesional sila hubungi beliau di talian 60193035955



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM
Arjalee da tukar baju, iena je baju dari petang sampai malamhaha


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM


PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM




PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM



PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM

PROGRAM CULTURE BLITZZ MATIC DAN PEACEYALLFM






Okay ini pula link dari ambar handphone cik iena di fanpage
https://www.facebook.com/ienaelienadotcom/photos/?tab=album&album_id=286002051749597
Banyak sangat gambar , meletop blog ni kalau  letak semua kat sini :)




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Riang Ria Raya Di Lazada Malaysia


Memandangkan Hari raya semakin hampir dan cik iena kesuntukan masa untuk keluar membeli belah kerana faktor kerja . Jadi cik iena gemar membeli secara online . Walaupun rancangan asal cuma survey harga tapi kadang-kadang akan terlekat juga barang yang akan cik iena beli.
 
Bila jenguk ke Lazada Malaysia, Meriah betul Jualan Hebat Bersempena Hari raya Di Lazada Malaysia tau . Untuk pengetahuan Lazada sedang mengadakan  jualan hari raya besar-besaran  dari 21 june hingga 24 july  2016 . Harga yang ditawarkan pun memang berbaloi. Diskaun sehingga 92%. Okay di sini cik iena nak kongsi 4 Barang yang cik iena ingin beli untuk keluarga .
Ouh yaa anda semua pun boleh lah cek link ni mana tau ada yang berkenan :)

 
 

1.  Langsir untuk Mak

Langsir


Nak raya ni mesti nak tukar langsir kan . Kesian pula dekat mak nak jahit langsir .Jadi cik iena bercadang untuk membeli langsir untuk mak . Simple je Langsir ni kan. Kalau nak lihat langsir lain yang lagi cantik-cantik boleh lihat di Langsir-Langsir Lain
HArga Langsir ni pun murah je tau RM 26.40 je


2. Beg Tangan untuk kaklong


Beg Tangan


Murah je tau handbag ni RM62.90 ada empat item lagi. Kesian kakak ramai anak. Perlu handbag besar sikit and banyak .  Jom tengok mana tau ada yang berminat, ada banyak lagi tau  http://bit.ly/morebags2

3.  Butang Baju melayu untuk adik apol



Butang Baju melayu

Butang baju melayu untuk Adik Apol . Murah je cuma RM35 . Selalu masa raya bulan puasa nak dekat raya mesti nak pergi beli butang baju melayu.

4.  Mixer untuk abah

Mixer


Kalau nak tau abah memang chef kat rumah tu. Jadi sempena nak raya ni nak beli satu mixer untuk abah. Boleh lah buat kuih raya :) Harga mixer ni pun memang murah tau , cuma RM 57.10


Total kesemuanya barang adalah

   RM26.40 + RM62.90 + RM35 + RM 57.10   =   RM 181.40

 Haa tak sampai 200 Pun (^_~)

Pada anda yang  masih belum shopping raya jom terjah Riang Ria Raya Lazada
 
Pada Anda yang bergelar Blogger jom join
(^_~)
 
 
 
Riang Ria Raya Di Lazada Malaysia
 
 
 





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Thursday, June 23, 2016

10 ITEM MESTI DI BELI PADA BULAN RAMADHAN


Bila Tibanya ramadhan pasti banyak yang terlintas di hati untuk di beli terutamanya jika ianya adalah barang keperluan untuk melengkapkan Hari Raya yang bakal Tiba.
Pada tahun ini antara 10 barang utama yang cik iena ingin beli adalah

1.  Langsir

Langsir


Nak raya ni mesti nak tukar langsir kan . Jadi ini antara yang perlu di beli . Simple je Langsir ni kan. Kalau nak lihat langsir lain yang lagi cantik-cantik boleh lihat di Langsir-Langsir Lain

2.  Cadar 


Cadar



Cadar pun penting juga . Ingat ruang tamu je nak cantik :) . Balik kampung bilik nak cantik-cantik juga nanti. baru meriah suasana raya . Rambang mata pula cik iena, ada banyak cadar cadar cantik lagi di Cadar Cantik

3. Balang Biskut Raya



balang raya



HAri raya pasti ada biskut raya . Dah ada biskut raya mesti perlu beli bekas biskut raya kan. Jadi cik iena perlukan bekas kuih rya untuk isi kuih raya la. Kalau anda masih belum beli lagi boleh la jenguk jenguk Bekas Kuih Raya

4.  Acuan Singapore Pie Tee


Paiti Pie Tee Pai Tee Mould
Kenapa iena nak adalah kerana cik iena nak buat singapore pie tee untuk juadah raya tahun ini .

5.  Baju Raya




Baju Kurung Moden Cantik di PinkzFashion



Baju raya merupakan antara perkara penting juga yang perlu di beli ketika bulan ramadhan . Kalau takde baju raya macam mana nak pergi beraya kan :)

6.  Kasut Tinggi

Kasut Tinggi

Kalau ada baju raya, mesti kene ada kasut raya pula . Baru meriah raya . Teringat sewaktu kecil. Menangis kalau abah tak belikan kasut raya T_____T >

7. Hijab


jelita sara



Hampir terlupa perkara asas, tudung . Mestilah perlu beli tudung raya gituw :)  takkan nak pakai tudung yang sama kan .

8. Beg Tangan


Beg Tangan


Baju raya sudah, tudung raya sudah, kasut raya pun sudah. Lagi lengkap jika di datangkan dengan beg tangan gituw . Jom tengok mana tau ada yang berminat http://bit.ly/morebags2

9.  Butang Baju melayu



Butang Baju melayu

Kalau nak tau kenapa cik iena perlu beli butang baju melayu kerana setiap kali raya adik adik lelaki akan tercari-cari butang baju melayu. Dua-dua dah besar tapi masih macam budak-budak masih mengharapkan mak dan kakak-kakak menyediakan kelengkapan raya mereka  :)

10.  Mixer

Mixer


Cik iena perlu mixer tahun ni nak buat biskut raya sebab mixer lama sudah nak rosak . jadi amat lah perlu beli mixer untuk tujuan membuat biskut raya bagi memeriah kan lagi raya tahun ini :)

Kalau nak di ikutkan banyak lagi nak beli . Cik iena kongsi setakat 10 ni dulu ya . Kalau korang, korang nak beli apa?

Lazada Malaysia





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more