Sertai Pacific West FOODball Fever Dan Menang Percutian ke Negara Pasukan Bola Sepak Kegemaran

Win a Fabulous Trip To Your Favourite Football Country


Berita gembira buat peminat Bola Sepak Khususnya, anda berpeluang untuk memenangi percutian Hebat di negara pasukan bola sepak kegemaran anda yang bernilai RM10,000. Kalau nak tau bagaimana caranya. Teruskan membaca okay :)


A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA


A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA
A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA


Baru-baru ini Pacific West telah menganjurkan Majlis Berbuka Puasa Bersama Media dengan kerjasama PC Studio. Semasa Majlis ini para tetamu di hidangkan dengan menu baru khas bulan ramadan dari PC Studio .PC Studio menampilkan Rangkaian menu masakan dengan pilihan mewah dan menarik.

PC STUDIO

PC STUDIO

PC STUDIO

PC STUDIO


Antara menu yang dihidangkan adalah, 
  • Tempura Fish Cocktails Egg Mayo Bites
  • Salt & Pepper squids with Shredded Cucumber
  • Tempura Prawns Salad Cup
  • Som Tam Salad with Tempura Calamari Rings
  • Oven Baked Fish Fillet with Carb-Free Noodle
  • Oven Baked Fish Fillet with Flavored Rice

PC Studio menyelenggarakan 5 hidangan makan malam dan ia merupakan pengenalan yang komprehensif di Pacific West untuk memahami apa yang terletak di sebalik tagline  Pacific West iaitu 'The taste the world loves'!

A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA
A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA


Secara keseluruhannya Cik iena suka kesemua menu sihat dari PC Studio terutamanya Tempura Prawns Salad Cup dan ven Baked Fish Fillet with Flavored Rice.

Untuk lebiih banyak gambar A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA  sila lihat di fanpage : https://web.facebook.com/pg/ienaelienadotcom/photos/?tab=album&album_id=630017087348090

A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA
A GET-TOGETHER DINNER WITH PACIFIC WEST, PC STUDIO AND MEDIA



Dikesempatan ini lah Cik iena telah diberitahu mengenai contest dari Pcific West yang menawarkan hadiah hebat iaitu percutian ke  negara pasukan bola sepak kegemaran anda.  Sebelum Cik iena ceritakan tentang cara penyertaan. MAri Cik iena ceritakan sedikit tentang PAcific West.

Pacific West


Pacific West merupakan sebuah syarikat yang menawarkan produk makanan sejuk beku . Jenama Pacific West ini merupakan produk yang terkenal di pasaran dan menyediakan makanan yang berkualiti.

The taste the world loves
Sejarah  Pacific Wes, sejak penubuhannya  di Australia pada tahun 1995, Pacific West telah berkembang untuk menjadi  jenama makanan laut yang memahami keperluan rumah tangga  dari pelbagai aspek terutama nutrisi makanan. Jenama ini telah dinikmati oleh berjuta-juta pelanggan di seluruh dunia hari ini.

Rangkaian produk Pacific West juga telah menjadi pilihan keluarga. Mereka mendapat semangat dan aspirasi yang besar untuk merangkul inovasi dan pembangunan produk berterusan.

Pasicic West juga telah menganjurkan acara antarabangsa utama seperti Sukan Olimpik Sydney, Pertandingan Tenis Wimbledon, Kelab Bola Sepak Manchester United, dan World Rugby .
Untuk pengetahuan  Produk Pacific West terdapat di lebih 20 buah negara di seluruh dunia dan paling terkini adalah di Disneyland , Paris, Hong Kong dan Shanghai.

Best Innovative Seafood Product in Asia Halal Brand Awards 2017


Baru-baru ini, jenama Pacific West telah memenangi  "Best Innovative Seafood Product in Asia Halal Brand Awards 2017". Anugerah ini diiktiraf oleh wakil dari JAKIM, HDC, MITTI, MATRADE dan ENTREPRENEUR INSIGHT  . Dengan peningkatan berterusan dan amalan terbaik mereka kepada kualiti dan inovasi makanan , Pacific West akan menawarkan kepada anda PRODUK YANG TERBAIK!

Best Innovative Seafood Product in Asia Halal Brand Awards 2017


Pacific West FOODball Fever


Bersempena dengan FIFA World Cup 2018, Pacific West komited untuk membawa rakyat dari semua budaya bersama-sama meraikan acara dunia dan berkongsi makanan lazat dengan rakyat sambil memupuk sihat dan mengikat hubungan. Oleh itu, Pacific West telah melancarkan kempen 'FOODball Fever' dari 16 April hingga 15 Julai 2018.



FIFA World Cup 2018 FOODball Fever
FIFA World Cup 2018 FOODball Fever

Mengapa Pacific West Untuk Peminat Bola Sepak ?


Ianya dikatakan sangat sesuai buat anda peminat Bola Sepak yang sudah pastinya mempunyai kekangan masa untuk menyediakan makanan berat yang rumit .Rangkaian produk Pasifik Barat dengan teliti dikembangkan oleh pasukan Chef Kuliner dan Teknologik Makanan  bagi menambah nilai dan memperkayakan gaya hidup pengguna dengan


Sertai Pacific West FOODball Fever Dan Menang Percutian ke Negara Pasukan Bola Sepak Kegemaran

Convenience - Mudah dimasak.Hanya dalam beberapa minit, langsung dari freezer ke fryer / oven.
Innovation - Inovasi penciptaan berterusan produk baru yang menawarkan pelbagai pilihan dan rasa.
Quality - Merupakan Pilihan makanan laut premium dan bahan-bahan yang mematuhi keselamatan dan proses pemakanan antarabangsapiawaian dengan BRC, IFS, HACCP dan YUM! akreditasi.
HALAL - Produk ini  juga disahkan HALAL.

Sertai Pacific West FOODball Fever Dan Menang Percutian ke Negara Pasukan Bola Sepak Kegemaran



Ianya amat mudah untuk dimasak dan cepat. Anda boleh menikmati Hidangan dari Pacific West bersama keluarga mahupun rakan-rakan sambil anda menonton siaran FIFA World Cup 2018.

Tambahan lagi bersempena FIFA World Cup 2018, Pacific West menganjurkan Contest buat peminat bola sepak yang mana hadiah utamanya adalah :

Lawatan ke Negara Bola Sepak  Kegemaran anda bernilai RM10,000. 

Selain itu terdapat juga  100 Merchandises Feverball Pacific West untuk dimenangi.

Cara untuk memenangi contest ini adalah  anda hanya perlu membeli sebarang Pacific West value-added seafood products dalam satu resit di mana-mana kedai runcit Kemudian hantarkan penyertaan anda kepada Pacific West melalui salah satu dari dua cara iaitu melalui surat menyurat ataupun whatsapp. Untuk cara menghantar penyertaan sila poster diatas atau keterangan dibawah.



Tarikh Penyertaan :

16th April Sehingga  15th July 2018



Cara Sertai Pacific West FOODball Fever


1. Beli barangan  dalam satu resit
2. Hantar Penyertaan melalui
   Hantarkan penyertaan anda pada alamat yang tertera pada borang penyertaan yang akan anda peroleh ketika membeli produk tersebut.
Whatsapp gambar original receipt ke 019 823 1217 , kesemua peyertaan juga mesti sertakan nama contest Pacific West FOODball Fever, Nama, NRIC, Contact No, address, Email dan outlet Name.


Untuk Maklumat Lanjut mengenai Contest

http://www.pacificwestfoods.com.my/contest/foodballfever.html

Dimana Untuk dapatkakn produk Pacific West ?


Produk Pacific West boleh di dapati di
  • Cold Storage
  • Sam’s Groceria
  • AEON
  • AEON Big
  • Tesco
  • Giant
  • Sunshine
  • Village Grocer


Untuk Maklumat Lanjut LAyari


Website : www.pacificwestfoods.com
Facebook : www.fb.com/PacificWest.my
Instagram : https://www.instagram.com/pacificwest_my/
Tel : 1800 888 389












Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang

Malaysia sememangnya terkenal dengan aneka juadah makanan yang mengandungi santan yang mana ianya dikatakan makanan berlemak yang kurang sihat dan tidak sesuai diamalkan selalu.
Tambahan lagi pada musim perayaan seperti Hari Raya Aidilfitri, pelbagai hidangan berlemak yang menanti , seperti lemang, ketupat, rendang, sambal sotong, masak lodeh, mi kari dan bermacam-macam lagi.


Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang




Semuanya kelihatan menyelerakan. Namun ianya merupakan makanan yang mengandungi tinggi  kalori, kolesterol dan lemak tepu. Bukan saja bakal menjadi penyebab pertambahan statistik kes obesiti di Malaysia, ia juga akan mengundang pelbagai jenis penyakit



Justeru itu disini Cik iena ingin berkongsi kepada anda salah satu menu sihat yang asalnya menggunakan santan namun di ubah suai menggunakan bahan yang sihat untuk seisi keluarga.

Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang


Fonterra Brands Malaysia
Produk Fonterra Brands Malaysia

Dalam resepi ini , Santan , Cik iena gantikan dengan susu rendah lemak Fernleaf full cream UHT milk untuk kulit kuih gulung atau ketayap dan Anchor Culinary cream sebagai pengganti santan dalam masakan Dry Chicken Curry Rendang. Manakala Anlene Plain Yogurt sebagai pengganti asam keping .


Fonterra Brands Malaysia
Produk Fonterra Brands Malaysia

Kuih ini merupakan inspirasi kuih tradisi Malaysia dan kombinasi elemen masakan tradisi melayu dan india yang ditambah dengan elemen New Zealand . NZ merupakan negara yang kaya dengan hasil tenusu, Seperti kita sedia maklum produk tenusu sangat baik untuk pertumbuhan badan kerana ianya kaya dengan protein dan kalsium yang baik untuk tulang.




Jadi di sini cik iena menggunakan element NZ iaitu produk tenusu dalam hidangan makanan cik iena dimana Anchor Pure New Zealand Butter, Culinary cream,cheedar shredded cheese dan Anlene yogurt digunakan dalam Dry Chicken Curry Rendang . Manakala fernleaf fullcream milk dan Anchor Pure New Zealand Butter dalam kulit kuih gulung. Manakala tambahan salad dan tomato untuk menyeimbangkan gizi makanan.



Ramuan:


  • 3 Cawan tepung gandum
  • 1 Biji telur ayam
  • 4 cawan Fernleaf full cream UHT milk
  • 2 1/2 sudu minyak masak
Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang

Cara Penyediaan

Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Fernleaf full cream UHT milk sebagai pengganti santan
1. Blend semua bahan sehingga sebati, sekiranya pekat tambah air dan sekiranya cair tambah tepung
2. Masak seperti memasak lempeng dengan menggunakan sedikit Anchor Pure New Zealand Butter
3. Letakkan Dry Chicken Curry Rendang diatas kepingan kulit kuih gulung dan taburkan Anchor Cheedar shredded Cheese , kemudian gulung

Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
taburkan Anchor Cheedar shredded Cheese

Ramuan untuk Kari:



Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Bahan kisar

  • 500 gm isi ayam di potong kecil
  • 1 1/2 cawan Anchor Culinary cream
  • Bahan Kisar
  • 1 1/2 biji Bawang besar
  • 6 hingga 7 ulas Bawang Putih
  • 1 inci Halia
  • 1 inci Lengkuas
  • 3 Batang serai
  • Beberapa helai Daun kari
  • 2 helai daun kunyit
  • 2 sudu besar Kerisik
  • Sudu besar Anlene Plain Yogurt
  • Anchor Cheedar shredded Cheese
  • Garam secukup rasa
  • Ajinamoto secukup rasa
  • 2 Sudu Besar Rempah kari


Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Dry Chicken Curry Rendang

Cara penyediaan:

1. Tumis bahan yang dikisar menggunakan Anchor Pure New Zealand Butter Sehingga naik bau
2. Masukkan serai yang di ketuk, daun kunyit dan daun beberapa helai daun kari
3. Masukan rempah kari yang telah dibancuh dengan sedikit air
4. Masukkan isi ayam dan Anchor Culinary cream menggantikan santan
5. Masukkan Anlene Plain Yogurt menggantikan asam keping
6. Masukkan kerisik
7. Masukkan Garam dan Ajinamoto secukup rasa



Tambahan : salad dan tomato



Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Anchor Culinary cream menggantikan santan

Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Anlene Plain Yogurt menggantikan asam keping



Menarikkan menu ni, selalunya kuih gulung atau ketayap berintikan kelapa manis tu. Berbeza kali ini Cik iena gunakan Dry Chicken Curry Rendang sebagai inti kuih ini. Kenapa ianya Dry atau kering sebab untuk jadikan inti ianya harus kering. Kalau berkuah seperti kari mahupun rendah biasa, akan menjadikan kulit gulung atau ketayap lembik.



Resepi Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang
Kuih Gulung Dry Chicken Curry Rendang



Untuk pengetahuan semua resepi ini Cik iena telah hantar pada Fonterra Brands Malaysia. Istimewa buat  pembaca  blog www.ienaeliena.com . Terdapat  online contest di Facebook Fonterra Brands Malaysia khas buat anda. Anda cuma perlu like, komen nama resepi yang menarik dan kreatif yang sesuai untuk menu yang cik iena telah buat ini dan akhir sekali Share untuk meningkatkan peluang anda memenangi contest ini.

Jadi jangan lepaskan peluang dan Cepat-cepat terjah page mereka dan rebut peluang untuk memenangi Fujifilm Instax mini 8, Tefal Cookware dan Fonterra Brands Malaysia Products!!

Jemput like pic cik iena ye : http://bit.ly/fonterrabrand
Kuih ini merupakan inspirasi kuih tradisi Malaysia dan kombinasi elemen masakan tradisi melayu dan india yang ditambah...
Posted by Fonterra Brands Malaysia on Monday, May 28, 2018

Cara-cara mudah saja :


1) Like Fonterra Brands Malaysia page
2) Like resepi favourite di dalam album di Fonterra Brands Malaysia page
3) Komen nama yang paling kreatif sekali di resepi pilihan korang dan tag 3 rakan
4) Share untuk tingkatkan peluang anda untuk menang!









3 Pasang Baju Raya Berharga RM 836.85 dengan HARGA RM 314.13

Lagi beberapa minggu je nak raya pasti ramai yang sedang cari baju raya. Kalau anda masih belum beli baju raya dan anda jenis yang seperti Cik iena mengalami kekangan masa untuk keluar membeli-belah . Disini Cik iena kongsikan Bagaimana Cik iena Beli Baju Raya Yang Mempnyai Jenama, Cantik Berkualiti Tinggi Pada Harga Yang Murah.


3 Pasang Baju Raya Berharga RM 836.85 dengan HARGA RM 314.13
3 Pasang Baju Raya Berharga RM 836.85 dengan HARGA RM 314.13


Diskaun Sehingga 70% Koleksi Raya 2018 Zalora


Cik iena semangnya penggemar Fashion Tegar. Cik iena suka baju yang cantik akan tetapi bersifat kedekut. Yang Cantik mesti mahalkan. Cik iena hanya akan beli apabila terdapat diskaun . Jadi pada musim perayaan adalah saat yang sesuai untuk membeli baju pada harga yang murah.

Memang terdapat banyak orang jual online tapi kebanyakan mereka menggunakan POs Laju. Memandangkan pos laju sekarang mengalami masalah penghantaran lewat sehingga tiga minggu yang mana ianya terjadi sendiri pada cik iena maka pilihan yang terbaik untuk membeli baju raya secara online adalah di Zalora.

Risau pula beli online yang peniaga guna pos laju kemudian baju dapat selepas raya. Tambahan lagi jika beli online dengan seller lain, anda tidak boleh menukar baju tersebut jika tidak muat. Berbeza dengan Zalora . Cik iena dah tukar banyak kali tanpa masalah. hanya bungkus semula menggunakan bungkusan asal kemudian tampal borang yang disediakan dan hantar di kedai NEWS yang terpilih. Ini ada boleh semak di lamanweb yang akan diberikan pada borang tersebut. Sangat mudah tau/ Selepas Drop di News, tunggu baju baru sampai :)


3 Pasang Baju Raya Berharga RM 836.85 dengan HARGA RM 314.13 


Baiklah Cik iena kongsikan  tentang 3 Pasang Baju Raya yang cik iena beli yang mana ianya Berharga RM 836.85  keseluruhan dengan HARGA RM 314.13 . Disini cik iena dapat jimat sebanyak RM 522.72 untuk 3 pasang baju raya yang cantik dan berkualiti. Murah kan.


Item 1


Zalia Jacquard Frill Sleeve Dress

Normal Price RM 329.25
NOW RM 164.95 (50% Discount)


Zalia Jacquard Frill Sleeve Dress
Zalia Jacquard Frill Sleeve Dress




Item 2


Lubna Kebaya Lace Top with Mermaid Skirt

Normal Price RM 253.80
NOW RM 126.95 (50% Discount)







Lubna Kebaya Lace Top with Mermaid Skirt
Lubna Kebaya Lace Top with Mermaid Skirt




Item 3


Lubna Organza Puff Sleeves Kurung

Normal Price RM 253.80
NOW RM 126.95 (50% Discount)




Lubna Organza Puff Sleeves Kurung




3 Pasang Baju Raya Berharga RM 836.85 dengan HARGA RM 314.13

Total 3 ITEM RM 418.85
USE CODE : 25RAYA

TOTAL RM 314.13  



DISKAUN 25% TANPA HAD PEMBELIAN : 25RAYA


Untuk pengetahuan sekarang Zalora sedang mengadakan jualan untuk raya. Ada diantara koleksi raya yang ditawarkan diskaun sehingga 70% . Dan untuk Hari istimewa ini terdapat diskaun tambahan sebanyak 25%  tanpa had minimum pembelian untuk koleksi raya 2018 zalora.

Walaubagaimanapun tawaran ini hanya sah sehingga 3 June 2018. Jadi jangan lepaskan peluang ini sebelum baju kesukaan anda kehabisan stock.


Okay Untuk membeli Koleksi LUBNA klik gambar di bawah




Manakala untuk membeli koleksi ZALIA Klik  gambar dibawah



Selamat Hari Raya Semua :)


TOMMY 3 WIKOMOBILE : TRENDY, YOUTHFUL,AFFORDABLE


Tanpa telefon pada zaman yang serba canggih ini pasti anda akan menjadi kelam kabut. Oleh sebab itu, telefon memang sudah menjadi keperluan harian yang amat penting untuk umat manusia. Bercakap tentang telefon bimbit, tentu sekali kita bercakap tentang harganya. Ada telefon harganya murah di kelas entry-level, kelas mid-range, dan kelas yang paling mahal sekali high-end.

Tommy 3 dari Wikomobile


Benarkah rakyat Malaysia terlalu obses dengan telefon bimbit?


TOMMY 3 WIKOMOBILE
Rakyat Malaysia dikatakan terlalu Obses dengan telefon bimbit. Disebabkan itu, rakyat Malaysia dikatakan sebagai pengguna telefon bimbit ketiga tertinggi di Asia Pasifik serta melebihi negara maju seperti Amerika Syarikat dan Eropah menurut laporan terbaru firma kajian pengguna .


Mengapa dikatakan Rakyat Malaysia terlalu obses denagn telefon bimbit? Salah satu sebab adalah kerana Ramai  yang terlalu obses dengan talifon bimbit sehingga menyebabkan mereka ditipu dalam pembelian secara online khususnya golongan remaja yang membeli tanpa pengetahuan ibu bapa.


Bagi Cik iena pula Cik iena tidak terlalu obses untuk mendapatkan telefon yang mahal dan mengikut trend terkini. Bagi Cik iena memadai sekiranya ianya lancar untuk digunakan. Mempunyai kamera yang bagus. Harga dan kualiti haruslah setara. Cukuplah hanya satu telefon yang High Spec dan telefon berikutnya cukup sekadar memenuhi keperluan seperti untuk menggunakan pelayar internet serta untuk memuat turun aplikasi tertentu seperti Facebook dan Instagram.

Apa yang penting adalah kita membeli mengikut kemampuan dan keperluan. Sekiranya tidak mampu janganlah sampai terpaksa ikat perut untuk membeli telefon bimbit yang mahal. Dan adakalanya ada yang tertipu dengan harga murah yang ditawarkan penjual online . Hasilnya duit terbang dan telefon tidak dapat. Kejadian ini sememangnya sering terjadi.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE



Tahukan anda, secara purata masyarakat Malaysia menghabiskan masa purata dua jam sehari melayan gajet atau talifon pintar menurut Pensyarah Kanan, Pusat Pengajian Psikologi dan Pembangunan Manusia, Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Profesor Dr. Jamiah Manap.

Jadi tidak hairanlah untuk seseorang itu memeliki lebih dari satu talifon bimbit lagi-lagi bagi pengusaha perniagaan , artis, personaliti media sosial mahupun blogger seperti Cik iena. Cik iena yakin ramai juga dikalangan kawan-kawan blogger yang mempunyai lebih dari satu telefon bimbit.

TOMMY 3 WIKOMOBILE



Tommy 3 dari Wikomobile Mudah melayari internet dan sosial media


Kehidupan sebagai blogger sememangnya lagi memudahkakkan jika mempunyai lebih daripada satu telefon bimbit yang mana satunya boleh digunakan untuk tujuan peribadi manakala satu lagi untuk tujuan kerja sebagai blogger.

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Bagi Cik iena pula telefon bimbit kedua Cik iena digunakan untuk tujuan testing sms services dan apps untuk tujuan kerja pejabat. Kadangkala cik iena guna juga untuk membuka akaun social media. Dengan adanya telefon bimbit baru Tommy 3 dari wikimobile ini Cik iena gunakan khas untuk membuka social media sahaja iaitu facebook dan instagram.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Kehadiran Tommy 3 ni semestinya memudahkan cik iena lagi. Telefon bimbit utama cik iena gunakan untuk tujuan membuat panggilan., melayari internet dan whatsapp . Telefon kedua untuk kegunaan kerja sebagai sms programmer manakala telefon ketiga Tommy 3 dari Wikimobile untuk kegunaan social media.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Setakat dua minggu penggunaan Tommy 3 untuk Cik iena mengaksess Facebook dan Instagram serta email. Ketiga-tiganya berjalan lancar. Cik iena juga dapat online instagram ketika telefon utama sedang digunakan untuk WAZE ketika pemanduann. Kalau drive di Kuala Lumpur memang tak sah kalau jalan tak jammed. Jadi dengan adanya Tommy 3. Sekiranya jalan jammed dapatlah cik iena membuka instagram.





Unboxing Tommy 3 from Wikomobile :) . Untuk pengetahuan harga asal Tommy 3 adalah RM499, sempena bulan ramadhan ni @wikomobilemy Buat promosi pada harga RM329 - *FREE* Gift Box (iRing, Headphone, Selfie Stick) – while stock last - Promo Period: 15 May – 14 June 2018 - Purchase at Authorized Dealer, Lazada, Shopee, WikoMalaysia FB - Warranty – 120 days Replacement (T&C applies) Product Details: - 18:9 Format Widescreen - 5.45" IPS Display - 4G LTE - 16GB ROM (Expandable via MicroSD) - 8MP Rear Camera & 5MP Selfie Flash Front Camera - Camera Features (Auto-HDR, Live filter, Face beauty and more) - Android 7.1 (Nougat) - Dual SIM . . Untuk maklumat lanjut n promosi terkini follow . πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy . #wikomobilemy #wikoTommy3 #wikoraya #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #malaysianblogger
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Cik iena sememangnya suka membuka Instagram tidak kira dimana jua cik iena berada. Cik iena gemar like gambar-gambar di Instagram lagi-lagi jika Cik iena sedang mempromosikan sesuatu di laman instagram cik iena. Pasti cik iena akan lebih kerap membuka instagram dan like serta komen instagram orang lain supaya mereka juga akan ke instagram cik iena. Sedikit sebanyak ianya membantu menyampaikan apa yang ingin cik iena promosikan.

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Selain daripada itu ianya juga nampak sangat trendy dan youthful. Cik iena yang dah 32 tahun terasa muda bila pakai Tommy 3 ni. Warna Cherry memang menjadi kesukaan Cik iena. Selain warna nya yang cantik. Warna nya juga membuatkan Cik iena mudah untuk mencari kenalpasti telefon cik iena.  Kalau balik kampung tu mak, ayah, kakak, adik-adik dan ank buah semuanya ada telefon bimbit. Kalau semua letak satu tempat atas meja, Oleh kerana si Tommy 3 mempunyai Warna terang dan lain daripada lain ,maka ianya mudah nak dikesan :) 

Jadi, kehadiran TOmmy 3 semangnya sangat membantu cik iena tatkala telefon utama perlu diguna untuk tujuan lain dan dalam masa yang sama cik iena ingin membuka instagram .

Tommy 3 dari Wikomobile


Merupakan telefon pintar dari French yang bergaya, nampak muda,  dan mempunyai harga yang berpatutan. Hadir dalam 4 variasi warna iaitu Cherry, Anthracite, Gold dan Bleen.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Warna Tommy 3 dari Wikomobile

  1. Cherry
  2. Anthracite
  3. Gold
  4. Bleen

Warna Tommy 3 dari Wikomobile


Keistimewan Tommy 3 dari Wikomobile


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE
  1. Ultra-accessible 18:9 wide screen
  2. Bigger display & Compact form
  3. Fast & fluid
  4. Cool images With Special effects
  5. Easily use 2 apps in split screen
  6. Pops of colour 

Boleh baca di sini untuk lebih lanjut https://my-en.wikomobile.com/m2219-tommy3-asia#cherry


Free Gift Box Ramadhan Promotion


RM329 - 16GB ROM, Dual Sim, 8MP Rear Camera & 5MP Selfie Flash Front Camera 😱😱😱😱😱 Biar betul murahnyaaaaa. . Wahh Tommy3, mcm menarik je phone ni nampak trendy & youthful. Kalau tengok spec Smartphone dari France ni nmpk affordable, quality n mampu nilik, value for money. . Untuk pengetahuan harga asal adalah RM499, sempena bulan ramadhan ni @wikomobilemy Buat promosi pada harga RM329 - *FREE* Gift Box (iRing, Headphone, Selfie Stick) – while stock last - Promo Period: 15 May – 14 June 2018 - Purchase at Authorized Dealer, Lazada, Shopee, WikoMalaysia FB - Warranty – 120 days Replacement (T&C applies) Product Details: - 18:9 Format Widescreen - 5.45" IPS Display - 4G LTE - 16GB ROM (Expandable via MicroSD) - 8MP Rear Camera & 5MP Selfie Flash Front Camera - Camera Features (Auto-HDR, Live filter, Face beauty and more) - Android 7.1 (Nougat) - Dual SIM . . Untuk maklumat lanjut n promosi terkini follow . πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy . #wikomobilemy #wikoTommy3 #wikoraya #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #malaysianblogger
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Gift Box dari Wiko sempena menyambut bulan Ramadhan ini (sementara stok masih ada) dengan setiap pembelian Wiko Tommy3 (RM 329) dari Mei 15, 2018 - Jun 14, 2018.

Untuk pengetahuan Harga Asal Tommy 3 adalah RM499.

Where to buy? >> PM  at https://www.facebook.com/WikoMalaysia

Apa dalam Gift Box?

  1. iRing
  2. Headphone
  3. Selfie Stick


Spesifikasi Tommy 3 dari Wikomobile


Berikut Cik iena nyatakan spesifikasi bagi Tommy 3 untuk rujukan anda yang sedang mencari telefon bimbit yang menepati citarasa dan budget anda :)

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE

Tommy 3 Main features


Network 4G LTE B1 (2100)/ B3 (1800)/ B7 (2600)/ B8 (900)/ B40 (2300) H+/3G+/3G HSPA+ 850/ 900/ 2100 MHz GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
Data Segment FDD-LTE Category 4 DL 150 Mbps, UL 50Mbps
Operating System Android™ 7.1 (Nougat)
Processor Quad-Core, 1.3 GHz, Cortex-A53
GPU IMG PowerVR GE8100
Design Touch screen
SIM CARD 2 Micro SIM
Available colors Anthracite, Gold, Bleen, Cherry Red
Size 148.8x72x9.1mm
Weight 170g
Battery 2500 mAh Li-ion
Stand-by time Up to 203h
Talk time Up to 26h (2G), 14h (3G)
ROM 16 GB
RAM 1 GB
External memory Micro SD up to 128 GB
Accelerometer Yes
Magnetic sensor Yes
Gyroscope No
Proximity sensor Yes
Light sensor Yes
SAR value Head: 0.907 W/kg, Body: 1.7W/kg

Tommy 3 Display


Size 5.45
Type IPS
Color 16 millions
Display resolution FWVGA+ (960x480 pixels), pixel density: 197 ppi
Multitouch Yes




Tommy 3 Connectivity


Wi-Fi 802.11 b/g/n
Tethering USB, Bluetooth®, Access point Wi-Fi
Bluetooth® 4.1
USB™ OTG Yes
PORT USB™ 2.0
PC synchronization Yes
Audio jack 3.5mm jack



Tommy 3 Photo And Video


Main camera 8 Megapixels
Option Professional, Burst, Auto-HDR, Live filters, Time lapse, Portrait, Night, Face Beauty
Flash Yes
Front Camera 5 Megapixels + Selfie flash
Digital Zoom 4x
Auto Focus Yes
Image editor Yes
White Balance Auto, Incandescent, Daylight, Fluorescent, Cloudy
Video recorder 1080p@30fps


Tommy 3 Multmedia And Entertainment


Stereo FM Radio Yes
Supported sound formats MP3, Midi, AAC, AMR
Supported image formats JPEG, GIF, PNG, BMP
Supported video formats 3GPP, MP4 , 3GP, H.264

Tommy 3 GPS System


GPS Yes
A-GPS Yes


Tommy 3 Customization


Languages French, English, German, Spanish, Italian, Arabic, Portuguese, Dutch, Polish, Chinese, Thai, Japanese, Korean, Laos
Wiko features Wiko Launcher


Google Mobile Services


Applications Yes


What In The Box

AC adapter Battery
AC adapter
Battery
Headset
Micro USB Cable
Wiko mobile phone
Quick Start Guide
Safety Book

TOMMY 3 WIKOMOBILE
WHAT IN THE BOX

Untuk Maklumat Lanjut dan Promosi Terkini Sila Layari:



Website : my-en.wikomobile.com
Facebook : tps://web.facebook.com/WikoMalaysia
Instagram : https://www.instagram.com/wikomobilemy/


#wikomobilemy #wikoTommy3 #wikoraya




Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Hari raya menjelang tiba, pasti ramai yang sibuk mencari kelengkapan raya seperti baju raya. Baru-baru ini Cik iena telah ke Butik Haqqi yang terletak di TTDI, Kuala Lumpur.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur



Butik Haqqi


Untuk pengetahuan Butik Haqqi merupakan hab kelengkapan ibadah haji dan umrah mampu milik terbesar di Malaysia. Selain menawarkan keperluan asas haji dan umrah seperti ihram, telekung, dan pakaian asas serta kelengkapan peribadi untuk menunaikan haji dan umrah bagi lelaki serta wanita., kitab dan buku panduan mengerjakan ibadah, Haqqi juga turut dilengkapi barang keperluan seharian dan fesyen meliputi pakaian lelaki, wanita dan kanak-kanak pelbagai jenama.

 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah
 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah


 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah
 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah

Shopping Raya di Haqqi TTDI


Terdapat pelbagai Koleksi Raya 2018 dari Butik Haqqi yang ditawarkan terutamanya pelbagai rekaan jubah yang cantik serta selesa untuk di pakai dan yang peling penting ianya menepati Syariah.
Bukan sekadar Jubah sahaja terdapat juga koleksi lain seperti baju kurung, Baju melayu, kurta dan banyak lagi.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Tidak terhad kepada golongan dewasa wanita dan lelaki, Haqqi juga menawarkan pakaian raya untuk kanak-kanak.Kualiti material yang ditawarkan adalah sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan .
Selain dari menawarkan kualiti kain yang bagus, Haqqi juga mempunyai pekerja yang sangat peramah dan membantu.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Sekiranya anda berasa ragu-ragu tentang pakaian-pakaian umrah atau haji khususnya , anda boleh merujuk kepada pekerja disini yang sedia membantu anda untuk membuat pemilihan .

Susun atur kedudukan pakaian di dalam butik juga sangat teratur dan membuatkan anda akan berasa selesa untuk meluangkan masa membeli-belah pakaian raya disini.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Untuk pengetahuan anda , sempena Hari Raya Aidilfitri 2018, Butik Haqqi mengadakan promosi untuk Koleksi Raya 2018 . JAdi jangan lepaskan peluang untuk kunjungi Butik Haqqi berhampiran anda.


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Gambar Cik iena Shopping Raya di Haqqi TTDI


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur



Cawangan Butik Haqqi


Shah Alam ( Landmark Jakel Sek 7 Shah Alam)

3, Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7, 40000 Shah Alam
Waktu Operasi : 10 Am Hingga 10 PM

Butik Haqqi Bandar Baru Bangi ( landmark Kompleks PKNS)

Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
Waktu Operasi : 10 AM Hingga 9 PM

Butik Haqqi TTDI ( landmark Bersebelahan Butik Neelofa)

No. 14 Jalan Wan Kadir 4, Taman Tun Dr. Ismail
Waktu Operasi : 10 AM Hingga 7 PM
.

Butik Haqqi Terengganu ( Landmark Jakel Terengganu).

Jalan Austin 3, Kampung Banggul Tiang Kulat, 21300 Kuala Terengganu
Waktu Operasi : 10 Am Hingga 10 PM



Untuk Maklumat  Lanjut dan Promosi Terkini Sila layari


Facebook : https://web.facebook.com/haqqi.com.my/
Instagram : @haqqi.com.my
Whatsapp :  011-6318 6439



Powered by Jasper Roberts - Blog