Shopping Vlog di Voir Malaysia Cheras Leisure Mall

Berikut Cik iena kongsikan Shopping Vlog di  Voir Malaysia Cheras Leisure Mall. Video ini bertarikh 11 Feb 2021. Masa ni still PKP 2.0 tetapi kerajaan telah umumkan Butik pakaian telah dibenarkan beroperasi namun perlu mengikut SOP yang telah ditetapkan.

 




Jika sebelum ini SOP nya hanya memakai face mask dan jumlah pelanggan dalam butik juga dikawal serta tidak dibenarkan mencuba baju. Sama seperti sebelumnya cuma tambahan pelanggan perlu memakai sarung tangan yang perlu disediakan oleh pihak butik.

 

Shopping Vlog di  Voir Malaysia Cheras Leisure Mall



Ini merupakan kali pertama cik ienakeluar shopping baju selepas PKP 2.0 . Sebelum ni selepas PKP 1.0 Cik iena juga ada buat vlog tapi Cik iena pun lupa ada share atau tidak. Vlog yang sama di Butik Voir Malaysia tapi di One Utama. 


Shopping Vlog di  Voir Malaysia Cheras Leisure Mall



Seperti yang dijangkakan pembukaan butik selepas PKP akan ada diskaun yang menarik. Jadi memang banyak adik Cik iena shopping .Cik iena pun shopping juga tapi lebih pada beli baju anak buah dan adik. Boleh tonton video untuk barang yang kami beli.

 

 

Shopping Vlog di  Voir Malaysia Cheras Leisure Mall

Shopping Vlog di  Voir Malaysia Cheras Leisure Mall

Shopping Vlog di  Voir Malaysia Cheras Leisure Mall

TErima kasih pekerja VOir Cheras LEisure mall yang baik  hati. Siap tolong kami ambilkan gambar lagi. Seronok rasanya bila aunty yang kerja tu cakap dia cam muka Cik iena sebab selalu datang.Kalau anda nak tau  Nak tau diskaun apa  yang iena suka sangat shopping banyak boleh tonton vlog :)

Kalau nak beli online Jenama VOir boleh klik Voir @ Zalora


#ienaeliena #blogger #malaysianblogger #lifestyleblogger


Dress Cantik dari Zalia | Smocked Waist Tier Dress


Hujung minggu baru baru ini Cik iena ada berkongsi #ootd dan insta storry menggayakan sepasang dress yang simple tapi kelihatan cantik. Jadi hari ini Cik iena kongsikan tempat dimana anda boleh dapatkan Dress tersebut..


Dress Cantik dari Zalia | Smocked Waist Tier Dress 

Ianya merupakan salah satu daripada koleksi Zaliaa. Zalia sememangnya jenama pakaian yang Cik iena suka . Setiap tahun pasti Cik iena akan ada Koleksi dari Zalia. Koleksi koleksi Zalia sangat sesuai untuk muslimah kerana kebanyakan daripadanya menutup aurat.

Rekaan rekaan busana dari Zalia sangat sesuai untuk anda yang berketinggian seperti Cik iena. 165cm. Manakala jenama lain yang Cik iena gemar iaitu Lubna lebih sesuai untuk yang rendah tapi ada juga design yang sesuai untuk yang tinggi.

Kebiasaannya Cik iena memang dah cam muka dan badan model jadi Cik iena boleh agak baju tu sesuai atau tidak untuk  ketinggian Cik iena.

 

 

Dress Cantik dari Zalia | Smocked Waist Tier Dress

Berikut pula gambar dress ini bila digayakan dengan  shawl. Cik iena gayakan dengan tali pinggang yang sama warna dengan tudungbagi nampak lagi menyerlah. Sebelum ni Cik iena pernah pakai tanpa tali pinggang dan shawl bewarna purple ianya nampak lebih santai. Berbeza dengan shawl dan tali pinggang bewarna peach. Ianya lebih menyerlah.


Dress Cantik dari Zalia | Smocked Waist Tier Dress

 

Untuk Dress ini lebih sesuai digayakan dengan heels atau wedges sebab ianya labuh mengikut size international model.  

Kalau anda berminat untuk dapatkan dress dari Zalia ini boleh klik Zalia Smocked Waist Tier Dress

Daftar vaksin COVID-19 menerusi Aplikasi MySejahtera

Seperti yang anda sedia maklum Vaksin Covid-19 telah pun tiba di Malaysia. Untuk orang awam pendaftaran vaksin COVID-19 ini boleh dilakukan menerusi aplikasi MySejahtera.

Untuk makluman, Vaksin bagi individu normal berumur di atas 18 tahun akan diedarkan dari 20 Mei hingga Februari 2022.Walaubagaimanapun anda perlu mendaftar telebih dahulu untuk mendapatkan tarikh janji temu.

Wanita hamil,  Ibu Menyusui,  Wanita yang merancang untuk hamil,  dinasihatkan untuk tidak mengambil vaksin buat masa ini. ..

Cara daftar vaksin covid-19

Kepada anda yang tidak mempunyai rangkaian internet untuk update di aplikasi MySejahtera anda boleh mendaftar di Klinik Kesihatan terdekat.Berikut Cik iena kongsikan Cara mendaftar Vaksin Covid-19 melalui aplikasi MySejahtera.

 

 

Daftar vaksin COVID-19 menerusi Aplikasi MySejahtera

 

Daftar vaksin COVID-19 menerusi Aplikasi MySejahtera

 
Pertama sekali anda perlu update aplikasi MySejahtera terlebih dahulu kemudian anda boleh meneruskan proses pendaftaran vaksin covid-19.
 
 
Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
Buka aplikasi MySejahtera dan klik button close diatas sebelah kanan



Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
Klik Covid-19 Vaccination icon



Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
klik vaccine for nama anda



Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
sahkan maklumat anda


Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
kemudian klik NEXT



Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
Click here button untuk menjawab soalan tentang diri anda yang berkaitan pengambilan vaksin, soalan kesihatan


Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
submit soalan yang telah dijawab


Okay dah selesai daftar sebagai penerima Vaksin Covid-19. Seterusnya anda perlutunggu tarikh untuk temujanji yang akan dimaklumkan menerusi aplikasi MySejahtera. Rujuk Langkah 2  Proses Vaksinasi Covid-19 dibawah untuk langkah seterusnya selepas anda dapat tarikh temujanji.


Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera
anda boleh dapatkan maklumat mengenai vaksin dengan klik covid-19 vaccine information


Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera

Contoh maklumat vaksin di aplikasi MySejahtera. 


Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera

Daftar vaksin COVID-19 menerusi MySejahtera

Dua rajah datas adalah screenshoot dari aplikasi MySejahtera. Berikut Cik iena tulis info yang di screenshoot.


MAKLUMAT VAKSIN COVID-19 BAGI PENERIMA VAKSIN


APAKAH BAHAN-BAHAN YANG TERKANDUNG DALAM VAKSIN COVID-19 PFIZER-
BIONTECH?


Vaksin COVID-19 Pfizer-BioNTech adalah jenis mRNA di mana bahan utama adalah mRNA,
lipid, gula, garam.


Perincian kandungan vaksin adalah seperti berikut: mRNA, lipids ((4-
hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate), 2 [(polyethylene glycol)-
2000]-N,N-ditetradecylacetamide, 1,2-Distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine, and
cholesterol), potassium chloride, monobasic potassium phosphate, sodium chloride, dibasic
sodium phosphate dihydrate, and sucrose.


APAKAH YANG PERLU SAYA MAKLUMKAN KEPADA PETUGAS KESIHATAN SEBELUM MENERIMA SUNTIKAN VAKSIN COVID-19 PFIZER-BIONTECH?


Maklumkan kepada petugas kesihatan sekiranya anda:
• mempunyai sejarah alahan yang teruk;
• mengalami masalah pendarahan (bleeding disorder) seperti Haemophilia,
Idiopathic Trombhocytopenic Purpura (ITP) dan sebagainya;
• sedang dalam rawatan ubatan pencair darah;
• sedang mendapat rawatan yang merendahkan sistem imun badan;
• sedang mengandung atau merancang untuk hamil;
• sedang menyusukan bayi; atau
• telah menerima vaksin COVID-19 daripada jenama yang lain


BAGAIMANA VAKSIN COVID-19 PFIZER-BIONTECH DIBERIKAN?


Vaksin COVID-19 Pfizer-BioNTech akan diberikan secara suntikan ke dalam otot seperti di
otot bahu. Anda akan menerima sebanyak dua (2) dos vaksin dalam selang masa tiga (3)
minggu (21 hari). Anda hendaklah menerima kedua-dua dos bagi memastikan perlindungan
optima. Bagaimanapun, vaksin ini tidak memberi jaminan untuk melindungi semua orang
daripada jangkitan COVID-19.


APAKAH KESAN SAMPINGAN VAKSIN COVID-19 PFIZER-BIONTECH?

Vaksin ini adalah selamat dan kesan sampingan yang telah dilaporkan adalah ringan dan

bersifat sementara. Kesan sampingan ringan yang kerap dilaporkan adalah seperti berikut:
• sakit di tempat suntikan;
• penat (tiredness);
• sakit kepala;
• sakit otot;
• menggigil;
• sakit sendi;
• demam;
• pembengkakan di tempat suntikan;
• kemerahan di tempat suntikan;
• loya;
• merasa tidak sihat;
• pembengkakan kelenjar limfa; dan
• kesan-kesan sampingan yang mungkin akan dilaporkan dari semasa ke
semasa
 

 

Walaupun sangat jarang berlaku, ada kemungkinan Vaksin COVID-19 Pfizer-BioNTech boleh
menyebabkan reaksi alahan yang teruk. Gejala alahan yang teruk biasanya berlaku dalam
tempoh beberapa minit hingga satu jam setelah menerima Vaksin COVID-19 Pfizer-
BioNTech. 


ADAKAH VAKSIN COVID-19 PFIZER-BIONTECH SELAMAT PENGGUNAANNYA DI MALAYSIA?


Ya, vaksin ini selamat digunakan kerana ia telah berdaftar dan telah diluluskan oleh
Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA) pada 8 Jan 2021 untuk penggunaannya di
Malaysia. Pihak Food and Drug Administration (FDA) telah membenarkan penggunaan
Vaksin COVID-19 Pfizer-BioNTech sebagai langkah kecemasan untuk mencegah COVID-19
dalam kalangan individu berumur 16 tahun dan ke atas di bawah Penggunaan Kecemasan
Kebenaran (EUA). Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah memperakui bahawa vaksin
COVID-19 Pfizer-BioNTech boleh digunakan bagi tujuan kecemasan pada 31 Disember 2020.


Ia juga telah diluluskan oleh pihak berkuasa kesihatan di USA, UK, negara-negara Eropah,
Israel dan Singapura. Malah sebanyak 48 negara telah memperakui penggunaan vaksin ini.




Proses vaksinasi COVID-19

Proses vaksinasi bagi mereka yang mendaftar secara dalam talian mahupun manual adalah sama merangkumi 18 langkah.

Bagaimanapun, bagi individu yang menerima vaksin jenis satu dos, langkah vaksinasi tamat pada Langkah 9 dan Sijil Imunisasi Vaksin Covid-19 Digital akan diberikan manakala penerima vaksin jenis dua dos proses tamat di Langkah 18.

Berikut adalah proses vaksinasi COVID-19:


Langkah 1 : Pendaftaran secara dalam talian (MySejahtera dan di www.vaksincovid.gov.my) atau secara manual (talian hotline, fasiliti klinik kesihatan dan program bantuan)

Langkah 2 : Terima tarikh janji temu

Langkah 3 : Hadir ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV)

Langkah 4 : Saringan suhu dan gejala

Langkah 5 : Daftar kod QR dan semakan identiti

Langkah 6 : Konsultasi dan mengisi borang kebenaran

Langkah 7 : Terima suntikan dan sahkan penerimaan vaksin (Dos 1)

Langkah 8 : Pemerhatian selama 30 minit selepas suntikan.

Langkah 9 : Terima kad vaksin dan Sijil Imunisasi Vaksin Covid-19 (bagi penerima jenis vaksin satu dos)

Langkah 10 : Pemantauan kesan advers susulan imunisasi (AEFI) Covid-19

Langkah 11 : Terima tarikh janji temu (suntikan dos kedua)

Langkah 12 : Hadir ke PPV

Langkah 13 : Saringan suhu dan gejala

Langkah 14 : Daftar kod QR dan semakan identiti

Langkah 15 : Terima suntikan dan sahkan penerimaan vaksin (Dos 2)

Langkah 16 : Pemerhatian selama 30 minit selepas suntikan

Langkah 17 : Terima Sijil Imunisasi Vaksin COVID-19 Digital dan kemas kini kad vaksin (bagi daftar manual)

Langkah 18 : Pemerhatian kesihatan diri untuk sebarang kesan sampingan

Individu yang mengalami kesan sampingan suntikan boleh membuat laporan di fasiliti kesihatan terdekat, aplikasi MySejahtera dan di portal laporan ConSERF NPRA di www.npra.gov.com.

 

Daftar vaksin COVID-19 menerusi Aplikasi MySejahtera

 

 

Sudahkan anda mendaftar sebagai penerima vaksin covid-19?

Cik iena yakin ada diantara anda yang anti vaksin. Terpulang pada diri sendiri nak ambil atau tak. Tapi apa yang perlu anda tau, Vaksin ni bukan sahaja penting untuk diri sendiri tapi juga untuk orang yang kita sayangi . LINDUNG DIRI LINDUNG SEMUA .

 

Sumber :  https://www.vaksincovid.gov.my/

Promosi Diskaun Hebat Zalora Extra 40% Off

Promosi Diskaun Hebat Zalora Extra 40% Off  

Bila PKP ni memang banyak online store yang tawarkan pelbagai promosi menarik. Zalora juga tidak terlepas untuk menawarkan aneka promosi menarik untuk pelanggan sedia ada dan juga pelanggan baru mereka.

Cik iena sememangnya penggemar pakaian di Zalora kerana kualiti produknya yang terjamin. Selain itu penghantaran juga cepat. Berikut Cik iena kongsikan promosi terkini dari Zalora yang mungkin akan menarik perhatian anda juga.


Promosi Diskaun Hebat Zalora Extra 40% Off

Diskaun 40% untuk masa terhad sahaja dimana syarat minimum pembelian adalah RM199 sahaja.

CODE : 40SELECTS

Selain itu terdapat promosi lain lagi untuk anda seperti dibawah.

 

Promosi Diskaun Hebat Zalora Extra 40% Off
Pada yang berminat jom klik link di bawah untuk shopping :)

KLIK

Virtual Annual Dinner 2020

Pada 9 Febuari yang lepas Syarikat dimana Cik iena bekerja telah mengadakan annual dinner secara virtual. Mungkin kedengaran agak pelik tapi ianya adalah kenyataan. Seperti kita sedia maklum duia telah dilanda wabak Covid-19. Wabak yang sangat bahaya ini sedikit sebanyak telah melumpuhkan sistem ekonomi negara. Banyak sektor terpaksa bekerja daripada rumah dan hanya sebahagian sektor sahaja yang dibenarkan beroperasi namun perlu mematuhi SOP yang telah ditetapkan.

Virtual Annual Dinner 2020

 

Acara Annual dinner bagi setiap syarikat merupakan acara wajib setiap tahun bagi menghargai pekerja. Bagi meneruskan acara ini walau dimusim pandemik covid-19, Syarikat kami telah menganjurkan Virtual Annual Dinner melalui voov meeting. Persediaan untuk Virtual annual Dinner ini tentulah telah diatur lebih kurang dua minggu awal oleh Buffed club committe. 

Buffed Club merupakan nama kelab yang kami namakan dimana ianya merupakan kelab yang mewakili kesemua pekerja dimana terdapat  sekumpulan ahli jawatankuasa yang berfungsi untuk merancang aktiviti sosial syarikat dikalangan pekerja. Wujudnya Kelab ini adalah untuk mempereratkan lagi sillaturrahim sesama rakan sekerja. Kami tidak sekadar bekerja malahan tetap keep in touch diluar waktu bekerja.

 


Virtual Annual Dinner 2020

 

Pelbagai aktiviti yang diaturkan. Terpulang sama ada pekerja mahu sertai atau tidak. Untuk yang sertai pasti ada reward. Kami mempunyai aplikasi untuk Buffed club yang merekodkan kehadiran. Bagi setiap kehadiran pula diberi diamond. Dimana diamonds ini boleh ditukarkan kepada pelbagai jenis barangan makanan di pantry office.

 

Virtual Annual Dinner 2020


Okay Cik iena teruskan kepada acara Virtual Annual Dinner kami. Antara aktiviti yang kami rancang adalah pertandingan best dress,pertandingan nyanyian dan juga terdapat game ringkas iaitu Draw and guess. Anda boleh tonton vlog yang sempat Cik iena rakam. Walaubagaimanapun untuk draw and guess cik iena tak sempat rakam sebab Cik iena sedang menyemak keputusan undian pertandingan nyanyian.

 

Virtual Annual Dinner 2020

 

Untuk acara-acara yang kami aturkan setiap bahagian mempunyai person incharge untuk laksanakan . Cik iena ditugaskan untuk membuat borang online bagi penyertaan nyanyian dan juga borang untuk undian. Untuk borang penyertaan serta undian pertandingan nyanyian dan pertandingan Best Dress kami menggunakan Google form sahaja.

Seperti annual dinner biasa mesti ada host untuk majlis ni. Kali ni acara ini di hostkan oleh Afni dan juga Shah. Memang meriah afni and shah yang jadi host sebab mereka berdua di pejabat memang suka tergelak dan memang lawak orangya jadi acara jadi lebih meriah. Comel sangat bahasa rojak Afni buat kami terhibur.  

 

Male Host for our Virtual Annual Dinner 2020
Perkenalkan host kami Shah. Di office karekter dia lawak tapi kali ni dia agak serius ya jadi host but still buat kami terhibur :)

FeMale Host for our Virtual Annual Dinner 2020
FeMale Host for our Virtual Annual Dinner 2020. Afni memang lawak. sama karektar dia dekat pejabat. Paling win bahasa rojak. Yes sangat terhibur. Rasa majlis ni santai dan semua orang enjoy

 



Virtual Annual Dinner 2020

Jika sebut annual dinner pasti tidak lari dari hidangan makanan yang sedap. Pastinya kami juga dijamu dengan makanan yang enak. Syarikat mengaturkan penghantaran   makanan dari Nale The Nasi Lemak untuk semua pekerja.  Maaf Cik iena pun tak sempat ambil gambar makanan sebab masa makanan sampai team ajk buffed club sedang rehearsal untuk majlis virtual annual dinner.

 


Virtual Annual Dinner 2020

 

Ya sudah pasti akan ada reherasal supaya majlis virtual annual dinner berjalan lancar sama seperti majlis annual dinner yang sering kita adakan. Dibawah merupakan tentatif majlis kami dan juga Cik iena kongsikan vlog Virtual Annual dinner kami baru baru ini.


Virtual Annual Dinner 2020

 

Virtual Annual Dinner 2020

 

Sebelum teruskan menulis Cik iena perkenalkan antara buffed club committee disebalik tabir majlis Virtual Annual dinnner ni yang Cik iena ada gambar ootd Virtual Annual dinnner mereka.

 

Buffed club committee 

Amin


buffed club committee
Amin

Irfan

 

buffed club committee
Irfan

 

Habib

buffed club committee
Habib

Kelly ( Boeh rujuk gambar best dress award)

Afni (boleh rujuk gambar female host)

iena ( boleh rujuk pic dibawah)

Najwa

buffed club committee
Najwa


Lain lain takde hantargambar penyertaan Best dress so tiada gambar lah iena letak. Lain lain buffed club committee Daisy, Honphun and Khing.


Best Dress Virtual Annual Dinner

Gambar berikut merupakan penyertaan yang kami terima untuk katagori Female dan Male. Nampaknya lelaki lagi ramai yang sertai :)
 
Best Dress Virtual Annual Dinner
6 Penyertaan untuk katagori Female




Best Dress Virtual Annual Dinner  
11 Penyertaan untuk kategori Male
 
 
 
 
Best Dress Virtual Annual Dinner

Semestinya Cik iena sentiasa tak terlepas untuk sertai Best Dress sebab Cik iena memang suka berfashion. Kali ini tema Free style sebab semua work from home . Tahun ini sama seperti tahun lepas Cik iena takde beli baju. Cuma guna baju yang sedia ada sahaja memandangkan Cik iena seorang fashion blogger yang sering diundang ke majlis majlis tertentu pastinya Cik iena ada banyak Dress jadi Cik iena guna Dress sedia ada sahaja.


Best Dress Virtual Annual Dinner

 

Tahun ni memandangkan dirumah tak ramai yang menghantarkan penyertaan.  Cik iena memang suka memeriahkan penyertaan. ootd cantik cantik untuk feed instagram jugak. Ouh tapi masa hari kejadian tak post di insta feed cuma di insta story sebab ada schedule paid post yang perlu Cik iena post di instagram. Gambar da basi baru nak upload :)


Best Dress Virtual Annual Dinner

 

Ramai yang reply story iena cakap baju cantik. Terima kasih banyak banyak. Baju ni iena beli lama dah tahun 2019. Kalau sesiapa nak cari dress cantik boleh cari di https://zalora.prf.hn/l/7AvkwE4

 

Best Dress Virtual Annual Dinner


 

 

Pemenang Best Dress Virtual Annual Dinner 2020

Tahun ini pemenang Best Dress Virtuan Annual Dinner 2020 adalah Kelly Dan Paan. Paan sangat cute memang comel sesuai dengan tema free style work from home. Kelly memang sentiasa Cantik. Wahh terkejut Kelly nampak tinggi tapi dia tak tinggi pun hehe. Kamera Trick. Pandai yang ambil gambar tu.


Best Dress Virtual Annual Dinner

Best Dress Virtual Annual Dinner
Kelly our Miss President Buffed Club
 
Pemenang adalah berdasarkan undian. Untuk best dress dikelolakan oleh Irfan dan Habib. Cik iena terlupa pula nak mintak contoh form dan screenshot result undian. Untuk bahagian result undian ni mereka pun tak kongsi dalam buffed club commitee group jadi Cik iena tak tau la carta nya bagaimana. Macam cik iena once tau result terus kongsi didalam group supaya semua committee dapat tengok bukti pemenang gitu :)

 
 

Pertandingan Karaoke  Virtual Annual Dinner 2020


Setiap tahun acara wajib annual dinner kami adalah pertandingan nyanyian. Tahun ini dijuarai Oleh Taufiq dan diikuti naib johan Hazim, tempat ke tiga Amin, keempat Khing dan ke lima Kelly.

Berikut Contoh borang undian yang simple dan mudah serta keputusan.
 
 
 
 

Pertandingan Karaoke  Virtuan Annual Dinner 2020

 
Cik iena kongsikan untuk rujukan kalau ada yang nak buat virtual annual dinner. Selain acara diatas kami juga ada acara cabutan bertuah dimana semua pekerja akan dapat hadiah. Boleh rujuk vlog untuk hadiah cabutan bertuah.
 


Best Dress Virtual Annual Dinner



Cabutan Bertuah Oleh Boss

Acara cabutan bertuah dibuat oleh Boss kami tentunya. Boss yang cabut nama pemenang cabutan bertuah dan AJK lain bertanggungjawab untuk catit nama siapa yang dapat hadiah itu dan ini. Sama seperti bahagian lain semuanya akan ada ajk yang ditentukan untuk mencatit nama atau keputusan.

Maaf nama boss tak boleh tulis sebab sebelum ni pernah tulis artikel wedding ex boss letak nama penuh bila orang google nama penuh terjumpa. So agak bahaya untuk boss  boss ya. Identiti perlu dirahsiakan gitu. Sebab malas nak edit blog buang nama. Sebab sebelum ni dah pernah terjadi. Haha


Review Nale Nasi Lemak

Okay menyempat Cik iena nak review walaupun tak sempat nak ambil gambar. Secara keseluruhannya nasi lemak dia sangat sedap dan Cik iena sangat suggest kalau anda juga nak cuba. Cik iena pernah terbaca orang tulis NAle ni the best nasi lemak in KL. Ya Cik iena sokong memang sedap. Walaupun Cik iena makan dah malam selepas majlis. Disebabkan sibuk rehearsal dan kemudian terus majlis bermula memang tak sempat makan. Selepas majlis baru makan. Walaupun dah sejuk tetap sedap nasi lemak Nale.

Untuk pesanan Nasi lemak nale klik https://www.thenale.com/


Selain nasi lemak, syarikat juga ada berikav Voucher RM20 Baskin robins. Memang menarik. Semua staff dapat voucher ni. Cik iena memang suka makan ni. Hari Khamis dah start cuti CNY terus pergi Baskin robins Cheras Leisure Mall.


Plannya nak redeem tapi malangnya masa tu cashier tu masukkan code iena berkali kali tak boleh. TErpaksalah bayar sendiri dan cuba next time. Sebab Kawan pejabat yang lain ada yang dapat redeem. CIk iena syak staff baskin robins tu tak pernah kendalikan voucher code. Kalau tak kenapa dekat outlet lain boleh redeem kan.

Walaupun tak jadi redeem lagi tetap nak belanja gambar BR.

 

Vlog Virtuan Annual Dinner 2020

 


 SENARAI PEMENANG DAN HADIAH

Best Dress Awards

1. Farhan (RM200)
2. Kelly (RM200)


Special Prizes (Buffed Club)

1. Zai (RM300)
2. Amin (RM200)
3. Irfan (RM100)


Game Winner List ( Draw and guess)


1) Nini
2) Aishah
3) Nabilah
4) Afiq
5) Adel
6) Liken
7) Liken
8) Hazim
9) Nabilah
10) Safwan

Karaoke Competition:


1st RM300 - Taufiq
2nd RM250  - Hazim
3rd RM150 - Amin
Consolation prize RM50 - King & Kelly


Cabutan bertuah banyak sangat hadiah menarik boleh tonton vlog diatas . Cabutan bertuah cik iena dapat Car air purifier . Melepas nak Vacuum mahal tuh hehe takde rezeki. Haaa anda pula bagaimana? Syarikat ada buat Virtual annual dinner tak?


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve