Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, January 19, 2017

Exploring Various Ways to Reverse Skin Damage


We all dread the skin damage that comes with age. If you have been worried about your skin for years, you aren't alone. But if you think that establishing a daily skincare routine and keeping up with it will save you, you're wrong. It's very important to take care of your skin every single day, but you will eventually develop wrinkles or other skin conditions that you need to reverse or repair.

 


Exploring Various Ways to Reverse Skin Damage

Why Skin Becomes Damaged in the First Place

Your skin can become damaged for a lot of reasons. The simple passage of time causes hormone levels in your body to drop. That leads to your skin losing some of its elasticity. Aside from that, you could have certain skin problems because of genetics, including dry skin, oily skin, or acne. Then there are the outside influences that can damage your skin over time, like chemicals and sun exposure. Whatever the reason, the chances are almost 100% that you will eventually have some sort of skin trouble, even if you do your best to care for your skin.

Lasers as Treatments for Skin Problems

Among the many Aesthetic Machines and processes local skincare clinics offer to treat the skin are laser procedures. Laser devices come in many forms, including non-ablative and ablative versions.

If you have mild, wide-spread skin concerns, a non-ablative treatment series might be a good choice. Non-ablative lasers target deep skin layers, triggering the body to naturally make more collagen and begin to repair its cells. Over time, that can lead to generally smoother, healthier skin.

An ablative laser offers a more immediate solution for more obvious problems. It is essentially used to peel away dead skin cells on the surface. The result is that the healthier layer of skin becomes the top layer that people see. It's a way to “refresh” your skin quickly, rather than waiting for the dead cells to naturally flake off and be replaced. Sometimes that process is called a laser peel or laser skin resurfacing.

Other Ways to Peel or Revitalize Your Skin

There may be some situations where clinicians might recommend against laser treatment for you. They might think that your skin would react badly to the heat associated with the lasers. However, there are other ways to resurface or otherwise strengthen your skin. Chemical peels and microdermabrasion are both used all the time to treat the skin's surface. Since they don't produce as much heat as lasers, they can sometimes be used on those who aren't good laser candidates.

As for general revitalization procedures, the same can be said for LED light therapy and sound wave procedures like ultrasound or radio frequency treatments. None of them involve the same level of heat as lasers, yet they can all have a similar impact to that of a non-ablative laser treatment. They can trick your body into producing more hormones and proteins, such as collagen, that can repair your skin on the inside. That can eventually lead to you having a better outward appearance.

Don't Rule Out Any Options Until You Get Expert Advice

No matter what your skin type or color is, or what type of condition you want to treat, don't rely on your own research to choose a treatment. Only skincare experts can advise you about whether you need something as simple as a medicated cream, something as drastic as surgery, or a procedure that is somewhere in between, such as laser treatment. So, if you are serious about exploring your skincare options, you should schedule a consultation with your dermatologist or local skincare clinician right away.










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Sunday, January 15, 2017

Shopping Kasut Online di happy2u.my



happy2u.my

Kasut merupakan salah satu barangan kesayangan cik iena yang cik iena suka kumpul sejak zaman cik iena aktif dalam bidang modelling lagi. Walaupun sekarang cik iena sudah tidak aktif tapi cik iena masih suka mengumpul kasut walaupun hakikatnya cik iena jarang pakai . 



Membeli kasut tu merupakan kepuasan, reward buat diri sendiri setelah penat bekerja sama seperti membeli handbag juga . Jika sebelum ini cik iena gemar membeli High Heels kerana cik iena terlibat dalam dunia peragaan yang mana memerlukan cik iena memakai High heels minimum 5 inci untuk Job Runway model khususnya.

Berbeza dengan sekarang semenjak pencen modelling dan aktif blogging , cik iena jarang memakai High Heels , cik iena bertukar kepada Wedges, tapi tetap tinggi tau . Cuma jika dengan wedges nak lari tu rasa selesa lah. Almaklumlah sekarang cik iena sibuk menghadiri event  dan adakalanya ada aktiviti yang perlu di sertai . Kalau cik iena pakai kasut 5 inci heels runcing memang tak sesuai kan.



happy2u.my

Jadi sekarang cik iena berubah kepada wedges. Memandangkan kasut-kasut yang cik iena ada kesemuanya High Heels, rasa nak tergolek pakai sebab lama dah tak pakai high heels , jadi cik iena nak beli wedges. Sekarang pula cik iena sangat sibuk untuk ke Mall nak shopping.

Alhamdulillah sekarang boleh beli online je tau . Baru-baru ni cik eina stress kerja dan cik iena perlu terapi. Ops cik iena memang kaki shopping, dengan shopping boleh melegakan rasa tension rasa stress. Cik iena ada post gambar shopping kasut di Mall dan kemudian cik iena terbaca @happy2umy
tinggalkan komen yang mereka ada jual online .


A photo posted by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Cik iena pun terjah website mereka . Banyak sangat kasut-kasut yang menarik pelbagai jenis tau. Memandangkan cik iena memang nak beli wedges jadi cik iena cari wedges sahaja dan cik iena berkenan dengan dua wedges ni tau. Lepasni cik iena nak beli lagi. Jenis sama warna lain. ahaaaaaaa boleh tak gitu. Sebab apa, sebab cik iena sangat selesa pakai wedges tu.



Okay jom lihat kasut mana yang menjadi pilihan cik iena


Madel.C Maxey Wedges


Wedges ini cik iena suka sebab tali dia yang cantik menarik . Cik iena pilih warna hitam sebab boleh pakai dengan semua warna baju . Kawan pejabat cik iena pun suka tau kasut ni masa cik iena ambil gambar di pejabat baru baru ni.



Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my
Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my


Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my
Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my

Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my
Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my


Cantik kan wedges ni, jika anda berminat ni cik iena kongsi direct link http://happy2u.my/product/Madel.C+Maxey+Wedges/1



Madel.C RoseBella Clog Wedges



Yang ni cik iena ambil warna Pink , terdapat 4 warna untuk pilihan iaitu  Black, Brown, Grey dan Pink. Memandangkan cik iena sangat suka pink cik iena pilih pink . Walaupun nampak biasa je wedges ni tapi cik iena suka kerana sangat selesa dan mudah di pakai. Sarung sahaja. Kalau dah lambat nak pergi mana-mana tu sarung je wedges ni, tak perlu tali tali bagai yang kadang-kadang memerlukan masa untuk kita pakai kan.


Madel.C RoseBella Clog Wedges  di happy2u.my


Madel.C RoseBella Clog Wedges  di happy2u.my

Madel.C RoseBella Clog Wedges  di happy2u.my


Simple and cantik kan wedges ni ,Kalau anda juga berminat boleh beli di http://happy2u.my/product/Madel.C+RoseBella+Clog+Wedges/1


Memandangkan cik iena suka yang pink ni sebab sangat mudah nak pakai nah cik iena belanja gambar ootd cik iena semalam  dan dulu semalam selepas dapat kasut (^_~)


Shopping Kasut Online di happy2u.my
semasa event Boh Green Tea Latte Party 14 januari 2017


Shopping Kasut Online di happy2u.my
haha ini sebab nya suka wedges ni boleh lompat lopmat , lari lari




Okay sebenarnya sangat banyak kasut yang cantik cantik tau . Buat masa ni cik iena cuma nak beli wedges dulu. Nanti cik iena nak beli yang lain pula ..


Jom cuci mata sikit gambar yang cik iena berkenan juga





Shopping Kasut Online di happy2u.my


Shopping Kasut Online di happy2u.my

Shopping Kasut Online di happy2u.my

Shopping Kasut Online di happy2u.my





 



Shopping Kasut Online di happy2u.my


Untuk pengetahuan anda semua sekarang mereka tengah mengadakan OOT contest tau  jadi boleh lah shopping dan upload gambar oot anda. Nak tau lebih lanjut jom layari


Website : http://happy2u.my/
Facebook : https://www.facebook.com/happy2uMY/?fref=nf
Instagram :  https://www.instagram.com/happy2umy/
Email : hello@happy2u.my


Nota Blog : psttttttttt nak bagi tau walaupun cik iena di katagorikan tinggi tapi tapi kaki cik iena kecil je size 5 atau 36 tau . Kawan pejabat tengok kasut yang cik iena dapat kecik je macam tak percaya size iena. hahaha okay.. makanya cik iena perlu kekalkan badan sekarang atau kecil lagi kalau tak, kaki yang kecil ni tak mampu menampung berat badan hahaha




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk Minuman BerKhasiat dan Lazat


Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk

Terdapat pelbagai jenis air minuman  yang dijual di pasaran dan berpandukan kepada informasi label pada pembungkusan, anda boleh mengetahui khasiat dan kebaikan air tersebut dan sebagainya.Antara air minuman berperisa keluaran terbau yang cik iena cuba yang telah menambt hati cik iena adalah minumam keluaran Origina.

Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk


Origina telah mengeluarkan beberapa perisa yang menarik untuk anda nikmati. Antara perisa Jus Origina yang ada ialah Origina Jus Epal, Origina Jus Blackcurrent, Origina Jus Lemon, Origina , Origina Jus delima dan Origina Jus Black Tea.Origina Jus mengandungi jus dari buah-buahan semula jadi, yang bukan berkarbonat tanpa bahan pengawet






Selain daripada itu, jika anda merupakan penggemar coklat terdapat juga minuman coklat iaitu  Chocojoy Chocolate Milk. Rasa coklat yang pekat ,pastinya membuat anda menyukainya dan ia akan menjadi pilihan bukan sahaja anak-anak malahan seisi keluarga. Minuman ini hanya mempunyai 0% kolesterol, rendah lemak dan tinggi dengan kalsium. Selain itu ia juga diperkaya dengan Vitamin B2, B3, D3 dan A

Chocojoy Chocolate Milk



Produk Jus Origina dan minuman Chocojoy Chocolate Milk ini diusahakan oleh syarikat tempatan iaitu PS Food & Beverage. Untuk pengetahuan anda kebanyakan produk mereka dihantar ke kebanyakan koperasi sekolah di sekitar Lembah Klang, Kelantan dan Terengganu. Selain daripada itu Produk ini juga boleh didapati di Pasaraya Matahari yang terletak di USJ City Mall dan di kebanyakan pasaraya AEON di seluruh negara (stor terpilih sahaja).



Kedua dua produk keluaran Origina ini telah di sahkan Halal. jadi anda tidak perlu ragu ragu untuk meminumnya . Selain itu, ia menggunakan pek yang mudah untuk dibawa dan juga mudah untuk diuruskan selepas minum.

Sekiranya anda ingin menjana pendapatan, anda boleh menjadi pengedar atau stokis kepada produk minuman Origina Jus ini sila hubungi nombor di bawah.
Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk
Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk
Antara perisa yang cik iena telah cuba adalah Origina jus epal, origina jus delima, origina jus blackcurrent, Origina jus black tea dan chocojoy chocolate milk .

Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk
Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk



Jus Origina
Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk


Jus Origina Black Tea
Jus Origina Black Tea

Jus Origina Black Tea
Jus Origina Black Tea





Harga Jus Origina & Chocojoy Chocolate Milk




Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk
Jus Origina dan Chocojoy Chocolate Milk
Origina Jus
Pek Kecil - RM1.00
Pek Besar - RM2.49
Jus Origina
Jus Origina


Chocojoy Chocolate Milk
Pek Besar - RM2.69

Chocojoy Chocolate Milk
Chocojoy Chocolate Milk


Untuk maklumat lanjut mengenai Origina Jus, sila hubungi :
Telefon : 03 5519 5700
Laman web : origina2u.com
Facebook : www.facebook.com/OriginaJus



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Wednesday, January 11, 2017

Pemenang MyGreenTeaLatteMoment | Majlis BOH Green Tea Latte Party


 

Pemenang MyGreenTeaLatteMoment
 
Pertama sekali cik iena ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada rakan blogger dan juga follower instagram yang menyertai contest ini . Kepada yang tidak berjaya jangan sedih,  Insya Allah cik iena akan buat lagi contest pada masa akan datang .



Menangi Jemputan ke Majlis BOH Green Tea Latte Party

 
Okay Disini Cik iena ingin mengumumkan 5 orang pemenang yang telah terpilih untuk contest #MyGreenTeaLatteMoment  dimana kelima lima pemenang ini akan bersama-sama cik iena menghadiri Majlis BOH Green Tea Latte Party yang akan diadakan pada 14 Januari 2017 bertempat di Merchant's Lane Cafe, Jalan Petaling Off Chinatown, Kuala Lumpur pada jam11.00 am sehingga  to 2.00 pm.
 
Untuk pengetahuan pelbagai aktiviti menarik berserta game menarik yang mana kita berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik semasa majlis tersebut . Okay sama-sama kita join game dan menang hadiah tau (^_~)
 

 5 Peserta Bertuah  #MyGreenTeaLatteMoment #ienaelienagiveaway


Khairul Iskandar Tajuddin
Khairul Iskandar Tajuddin 




arahNur Izyan Binti Mohd Arzaili
FarahNur Izyan Binti Mohd Arzaili

Norain Baharom
Norain Baharom




siti mariya
siti mariya



 
 

 

 Nurul Syafina binti Ibrahim

Nurul Syafina binti Ibrahim



Okay jemput tengok penyertaan di harshtag dibawah :)




Tahniah kepada yang berjaya. Jumpa nati ya (^_~)





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Wednesday, January 4, 2017

Syahira Handsock yang sangat selesa, murah dan berkualiti


Pemilihan stokin tangan sangat penting bagi memastikan kita menepati syariat yang telah di tetapkan . Pemilihan sarung tangan yang mengikut syariat adalah sarung tangan yang tidak ketat . Jika sebelum ini kebanyakan sarung tangan yang cik iena beli di kedai agak mengikut susuk tangan atau boleh juga dikatakan ketat, berbeza dengan stokin tangan yang di jual di Syahira Handsock Exclusive.



Handsock Syahira Handsock yang sangat selesa, murah dan berkualiti



Cik iena sendiri telah mencuba stokin tangan Syahira dan ianya sangat selesa, murah dan berkualiti serta tidak ketat dimana ianya hadir dengan beberapa saiz mengikut saiz pelanggan. Material yang sangat lembut dan selesa dipakai membuatkan cik iena rasa sangat selesa memakai sarung tangan ini di samping ianya tidak ketat dan sangat mesra wuduk.



Syahira Handsock
IYSYA ECLUSIVE


Syahirah menawarkan kepada anda sarung lengan muslimah yang mempunyai kualiti fabrik yang bagus ,dimana kainya selesa dan sejuk untuk dipakai serta bertepatan dengan syariah agama islam.



Kebiasaannya sarung tangan cuma simple sahaja berbeza dengan jenama ini dimana bagi menyelaraskan dengan trend semasa, sarung tangan ini hadir dengan pelbagai rekaan yang menarik di samping memenuhi syariah agama islam.


Syahira Handsock
Diantara 4 design yang cik iena miliki

Terdapat tujuh jenis rekaan terbaru untuk anda jadikan koleksi anda.bagi setiap rekaan pula terdapat pelbagai warna dan saiz.



Dengan adanya sarung tangan ini mudah bagi anda untuk menutup aurat di bahagian pergelangan tangan kerana kebiasaannya jika kita memakai baju yang berlengan besar apabila anda bergerak, berkemungkinan besar lengan baju akan tersingkap dan seterusnya menampakkan aurat pergelangan tangan anda terutama sekali jika anda merupakan penumpang pengangkutan awam seperti bas,lrt,mrt,ktm dan monorail.


Syahira Handsock
RING DWITONE



Syahira Handsock


Mengapa cik iena katakan begitu kerana cik iena juga pernah merasainya suatu ketika dulu apabila kita berdiri dan berpaut pada tiang di dalam kenderaan awam secara automatik aurat pergelangan lengan kita akan nampak jika kita tidak memakai baju yang mempunyai butang di bahagian lengan seperti baju kurung dan sebagainya.

Syahira Handsock
sangat sesuai di pakai jika lengan baju adalah longgar




Syahira Handsock
AISYA LOVER


Selain daripada itu jika anda mengangkat barangan berat dan tinggi juga boleh menyebabkan terpamernya aurat anda. Jadi bagi cik iena amatlah bagus bagi anda untuk memakai sarung tangan ini .

Cik iena pun sudah mula memakai sarung tangan sejak cik iena menaiki LRT ke tempat kerja beberapa tahun yang lepas tetapi cik iena cuma pakai jika lengan baju yang cik iena pakai longgar , tapi tak salah jika jika kita biasakan diri bersarung tangan juga kan . benda yang baik . Berhijrah ke arah kebaikan.


 Koleksi Syahira Handsock yang menjadi Pilihan cik iena



Syahira Handsock
RING DWITONE

Syahira Handsock
RING DWITONE

Syahira Handsock

Syahira Handsock
IYSYA BRAND

Syahira Handsock
AISYA LOVER

Syahira Handsock
IYSYA ECLUSIVE

Syahira Handsock
AISYA PEARL

Syahira Handsock
AISYA LOVER

Syahira Handsock

Syahira Handsock
IYSYA ECLUSIVE




Okay , jom lihat pula koleksi beserta warna yang anda untuk pilihan anda  :)


AISYA PEARL


AISYA PEARL
AISYA PEARL



AISYA LOVER



AISYA LOVER
AISYA LOVER



IYSYA BRAND




IYSYA ECLUSIVE


IYSYA ECLUSIVE
IYSYA ECLUSIVE



RING DWITONE


RING DWITONE
RING DWITONE

SYAHIRA SIGNATURE



SYAHIRA SIGNATURE



Menarik kan sarung tangan Syahira ? Terdapat pelbagai koleksi beserta saiz . Jadi kepada anda di luar sana yang berminat untuk dapatkan koleksi sarung tangan dari Syahira sila layari laman sosial mereka di bawah atau hubungi mereka melalui whtasapp.


Facebook : https://www.facebook.com/syahirahandsock/?pnref=story
Instagram : https://www.instagram.com/syahirabrand/
Website :  http://www.syahirabrand.com/
WhatsApp : 0194612315





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Mini Lazada