Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Sunday, May 1, 2016

Lembut, licin Dan Segar Sepanjang Hari Dengan Rangkaian Pembersih Wajah SAFI

Lembut, licin Dan Segar Sepanjang Hari Dengan Rangkaian Pembersih Wajah SAFI



 Memiliki kulit yang lembut seakan kulit bayi merupakan impian wanita khususnya buat wanita yang mementingkan aspek penjagaan Kulit. Kulit yang lembut , licin , segar dan cantik dapat meningkatkan lagi daya keyakinan diri seseorang untuk berdepan dengan orang awam.

Selaras dengan arus teknologi canggih pada masa kini terhasil lah produk penjagaan kulit di pasaran yang tumbuh bagai cendawan namun dalam memilih produk penjagaan kulit aspek pertama yang harus di titik berat kan oleh anda yang beragama islam adalah status halal seseuatu produk tersebut.
Produk yang dijamin akan halalnya adalah produk yang telah mencapai tahap yang ditetapkan. Ianya sangat penting  untuk kita memilih produk-produk yang halal kerana produk-produk tersebut lebih dipercayai akan kebersihan dan keselamatannya.



SAFI merupakan jenama unggul  Produk penjagaan diri Muslimah . SAFI telah menguasai pasaran Malaysia Selama hampir 2 dekad , maka tidak hairanlah bagi SAFI yang kini muncul sebagai peneraju utama di pasaran di dalam kategori produk penjagaan diri untuk Muslimah dan sekeluarga.

SAFI membawa maksud “Bersih dan Suci”, ianya disasarkan khas terutamanya buat golongan wanita Melayu yang ingin mengekalkan ciri-ciri kewanitaannya tanpa berkompromi dengan nilai-nilai agama Islamnya. Ianya Disahkan HALAL oleh JAKIM (kini HDC – Halal Development Corporation),





Lembut, licin Dan Segar Sepanjang Hari Dengan Rangkaian Pembersih Wajah SAFI
Lembut, licin Dan Segar Sepanjang Hari Dengan Rangkaian Pembersih Wajah SAFI


Sebelum Cik iena ceritakan tentang Produk SAFI ini secara lengkap.Untuk makluman semua cik iena juga merupakan pengguna Produk Safi ketika zaman persekolahan dahulu. Ianya merupakan produk yang dikatakan mempunyai harga mampu milik untuk semua golongan mahupun golongan pelajar. Almaklumlah ketika zaman persekolahan duit tak banyak nak beli produk mahal :)

Baru-baru ini cik iena juga mencuba sendiri Rangkaian Pembersih Wajah SAFI . Terdapat tiga jenis Rangkaian Pembersih Wajah SAFI yang berasaskan Habatus Sauda untuk pilihan anda mengikut jenis kulit. Untuk cik iena , cik iena lebih gemar memakai Pembersih Muka Sari Mentimun & Habbatus Sauda SAFI.

pPencuci muka, Pelembap Muka dan krim kecantikan Sari Pokok Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
Pencuci muka, Pelembap Muka dan krim kecantikan Sari Pokok Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
Manfaat Sari Mentimun yang ada dalam pencuci wajah tersebut mampu mengecilkan pori serta  mampu membersihkan kotoran secara mendalam dan seterusnya membuat kulit terasa lebih mulus, segar & berseri. Dengan khasiat mentimun, sel kulit mati akan mudah tertanggal malah kotoran dapat dibersihkan secara berganda.


Pembersih Muka, Pelembab Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI
Pembersih Muka, Pelembab Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI

Untuk Kulit anda pula jom cik iena terangkan mengenai Produk Safi ini jadi bolehlah anda membuat pilihan berdasarkan jenis kulit anda . Cik iena cuma ceritakan dan kongsikan tentang produk ini, selebihnya pilihan di tangan anda. Cik iena sekadar membantu anda-anda untuk membuat pilihan (^_~)

Rangkaian Pembersih Wajah SAFI Khasiat Alamiah Berganda  Yang Diperkaya 1001 Manfaat Habbatus Sauda




Tiada yang sebaik sentuhan semulajadi. Kebaikan hasil alam seperti Gamat, Pokok Lidah Buaya dan Mentimun diperakui ramai sejak zaman- berzaman bagi memberikan khasiat terhadap kulit wajah. Harus difahami bahawa membersih wajah menggunakan pembersih wajah akan menjadikan kulit lebih halus dan lembut berbanding sabun biasa. Penggunaan pembersih wajah amatlah penting kerana ia diformulasi khas untuk tekstur kulit wajah. Inspirasi ekstrak semula jadi yang selamat dan efektif pada kulit wajah menzahirkan khasiat terkitab SAFI dalam memberi yang terbaik untuk semua wanita.

Memahami keperluan wanita moden kini, SAFI menggenggam manfaat kehebatan alamiah dan diolah menjadi produk kecantikan berasaskan ekstrak tumbuhan  semulajadi. SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian pembersih wajah SAFI yang diperkaya dengan manfaat Habbatus Sauda agar khasiat pada kulit wajah dapat dipertingkatkan.

Sabda Nabi Muhammad S.A.W. dalam Hadis Riwayat Bukhari & Muslim yang dipetik dari Kitab Ash Shahihain, “Gunakanlah Habbatus Sauda kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)”

Rangkaian Pembersih Wajah SAFI adalah regim penjagaan wajah asas bagi wanita yang inginkan sentuhan semulajadi. Rasaiformulasi ekstrak semulajadi yang hadir dalam variasi berikut- Sari Mentimun & Habbatus Sauda, Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda, dan Sari Gamat &Habbatus Sauda.

Formulasi baharu SAFI didatangkan dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang selari dengan jiwa wanita yang cintakan sentuhan semula jadi, mempunyai personaliti ceria namun masih kekal ayu dan sopan.Warna biru laut, ungu dan hijau terang yang mewakili konsep alampasti kelihatan menonjol dan menarik perhatian pengguna.

Berikut adalah wahana baharu buat wajah cantik berseri:

Formulasi dipertingkat!

Habbatus Sauda atau dikenali sebagai Jintan Hitam merupakan kombinasi utama dalam formulasi baharu rangkaian Pembersih Wajah SAFI bagi membantu kulit agar kelihatan halus dan lembut semulajadi.Habbatus Sauda melindungi kulit dengan nutrien dan bahan antibakteria. Ayuh nikmati kulit lembap dan licin sepanjang hari secarasemulajadi.

1.    Rangkaian produk pembersih muka SAFI


Pembersih Muka Sari Mentimun & Habbatus Sauda SAFI
Pembersih Muka Sari Mentimun & Habbatus Sauda SAFI
a.    Pembersih Muka Sari Mentimun & Habbatus Sauda SAFI
50g- RM 6.10, 100g-RM 10.80


Rasai manfaat Sari Mentimun yang mampu mengecilkan pori. Pembersih ini mampu membersihkan kotoran secara mendalam, membuat kulit terasa lebih mulus, segar & berseri. Dengan khasiat mentimun, sel kulit mati akan mudah tertanggal malah kotoran dapat dibersihkan secara berganda! Pembersih ini sesuai untuk semua jenis kulit. Kini kulit wajah terasa halus dan pori tidak tersumbat lagi!


Pembersih Muka Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda SAFI
Pembersih Muka Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda SAFI


b.    Pembersih Muka Sari Susu Manggis & Habbatus Sauda SAFI
50g-RM 6.10, 100g-RM10.80


Inilah rahsia cerah berseri secara semula jadi! Terkenal dengan gelaran “Ratu buah-buahan”, rumusan khas Sari Susu Manggis menjadikan kulit wajah cerah dan lembap sepanjang hari. Pembersih ini amat sesuai untuk semua jenis kulit khususnya mereka yang berkulit kering. Alami kecerahan kulit secara semulajadi dan nikmati kelembapan kulit wajah berpanjangan!


Pembersih Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI
Pembersih Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI



c.    Pembersih Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI
50g-RM 6.10, 100g-RM 10.80

Kehebatan gamat memang diperakui ramai sebagai agen pemulihan dalam rawatan tradisional. Ia juga mampu mengawal minyak dan jerawat di samping membersihkan kulit wajah dengan sempurna tanpa cela. Tampil yakin dengan kulit bebas minyak & jerawat!




2.    Penyegar Sari Mentimun & Pokok Lidah Buaya bersama Habbatus Sauda SAFI

100ml- RM 7.50


Penyegar Sari Mentimun & Pokok Lidah Buaya bersama Habbatus Sauda SAFI
Penyegar Sari Mentimun & Pokok Lidah Buaya bersama Habbatus Sauda SAFI


Dapatkan kehebatan dua khasiat alamiah Sari Mentimun dan Pokok Lidah Buaya yang membuatkan kulit wajah anda tegang dan sentiasa lembap dengan penyegar Safi. Penyegar tanpa alcohol ini berkesan mengecilkan pori sambil membersihkan sisa kotoran. Kulitmu kini lebih segar dan bersih sentiasa.



3.    Rangkaian produk pelembap muka SAFI

Pelembap Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI
Pelembap Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI


a.    Pelembap Muka Sari Gamat & Habbatus Sauda SAFI
80g- RM 8.90

Kebaikan Sari Gamat sebagai agen pemulihan mampu mengawal minyak dengan efektif agar kulit bebas bernafas dan lebih sihat tanpa jerawat. Berikan nafas baharu serta kesegaran pada kulit wajah anda!

Pelembap Muka Sari Pokok Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
Pelembap Muka Sari Pokok Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI


b.    Pelembap Muka Sari Pokok Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
80g- RM 8.90

Manfaat ekstrak Sari Pokok Lidah Buaya ini umpama terapi wajah, selain menyejukkan ia juga membekalkan mineral dan vitamin yang diperlukan oleh semua jenis kulit. Kulitmu pasti terasa lebih lembap dan sihat dengan terapi wajah ini!


4.    Krim Kecantikan Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI

16g-RM 7.40


Krim Kecantikan Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
Krim Kecantikan Lidah Buaya & Habbatus Sauda SAFI
Rumusan khas kini dipertingkat dengan gabungan Sari Pokok Lidah Buaya dengan Habbatus Sauda mengandungi nutrien semula jadi agar kulit kekal lembap dan segar sepanjang hari. Ia membantukulit wajah tampil halus, lembut dan berseri. Krim kecantikan ini amat sesuai digunakan sebagai krim pelembap dan asas solekan. Tampil cantik berseri dengan asas solekan semulajadi!


Untuk pengetahuan anda Produk SAFI ini boleh di dapati di seluruh Malaysia termasuk farmasi, pasaraya dan pasaraya hiper utama. Kebanyakan kedai pasti ada menjual rangkaian Produk SAFI kerana jenama ini telah di percayai turun temurun bahkan cik iena juga merupakan salah seorang pengguna safi semasa zaman persekolahan .
Jadi jom, bersama-sama  kita nikmati khasiat semulajadi dengan manfaat berganda Habbatus Sauda. Untuk maklumat  lanjut mengenai jenama SAFI sila layari
Instagram : @safimalaysia





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Friday, April 29, 2016

A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik




A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik

Baru-baru ini telah berlansung majlis minum petang bersama CEO baru Natasya iaitu Puan Nursuhaila Eliani Dato Suhaimy di Flora Terrace, Hampshire Place Kuala Lumpur. Majlis  berlansung dengan cukup meriah. Di acarakan oleh Selebriti TV3 iaitu Yasir Mansor & Hasnida Hanim.


A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik



A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
Rangkaian Produk Natasya

Antara Selebriti yang hadir adalah Serina Redzuawan . Turut di undang adalah Bloggers dan Media . Kehadiran Bloggers dan media di sambut dengan bersiar-siar menaiki Limousine bersama Blogger dan En Mohamad Ramdhan Bin Mohamad Radzi selaku Pembantu Peribadi kepada to Dato' Hj Suhaimy Bin Hj Othman .


Super Boat & Limo Services
Super Boat & Limo Services

Sepanjang sesi bersiar-siar menaiki Limousine kami dimaklumkan bahawa perkhidmatan pengangkutan sewa LIMO  ini merupakan salah satu perkhidmatan yang di tawarkan di bawah syarikat naungan Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd . Selain daripada itu Natasya juga mempunyai sebuah Resort yang terletak di Cameron Highlands.

Sightseeing menaiki Limousine bersama Blogger dan  En Ramdhan B Mohamad Radzi PA to Dato' Suhaimy
Sightseeing menaiki Limousine bersama Blogger dan  En Ramdhan B Mohamad Radzi PA to Dato' Suhaimy

Super Boat & Limo Services
Super Boat & Limo Services


Pada majlis minum petang tersebut juga Natasya telah memperkenalkan produk baru keluaran Natasya yang bakal menjadi bualan ramai iaitu Natasya Princess . Set Pencerah Natasya Princess dan Set Jerawat Natasya princess ini di jangka mendapat sambutan ramai kerana harga yang ditawarkan adalah  sangat berpatutan dan boleh dikatakan harga yang ditawarkan adalah harga mampu milik  malahan pelajar juga mampu memilikinya. Set Pencerah Natasya Princess  cuma berharga RM64.90 manakala  Set Jerawat Natasya princess berharga RM69.90 .

Set Pencerah Natasya Princess
Set Pencerah Natasya Princess


Untuk pengetahuan semua Natasya merupakan syarikat di bawah naungan Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd . Selain dari produk kecantikan natasya , Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd juga memiliki Natasya Resort Cameron Highland dan Super Boat & Limo Services.


Pn Nursuhaila Eliani Bt Dato' Hj suhaimy CEO Natasya Holdings
Pn Nursuhaila Eliani Bt Dato' Hj suhaimy CEO Natasya Holdings

Pn Marini Bt Kasim GM Natasya Holdings
Pn Marini Bt Kasim GM Natasya Holdings


A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik



Berikut cik iena nyatakan serba sedikit mengenari syarikat syarikat di bawah naungan Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd.


Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd


Bermula pada tahun 2003 produk penjagaan wajah Natasya diasaskan oleh Datin Hjh Muniroh Binti Kasim di bawah syarikat Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd dipasarkan secara offline dan kecil kecilan di sekitar Utara tanah air. Setelah hampir 13 tahun mengungguli industri kecantikan, jenama ini bukan sahaja diyakini malah turut diterima di pasaran antarabangsa. Kayakinan pengguna hadir berasaskan keberkesanan dan tahap kualiti tinggi menerusi penghasilan produk yang terjamin kualiti dan berkesan serta selamat digunakan. Ini menjadikan syarikat ini sangat berpengalaman tidak kira dalam bidang perawatan kecantikan mahupun operasi penjualan.

Syarikat  Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd turut menubuhkan syarikat Bionano Herbs Pharma Sdn Bhd yang dipertanggungjawabkan untuk mengilang semua produk kosmetik Natasya. Setakat ini, produk penjagaan wajah Natasya berasaskan herba semulajadi iaitu Set lengkap Herba (Sabun Herba, Toner, Krim Repairing & Lightening dan Krim Pelindung SPG25) . Manakala Set Natasya Gold pula menggunakan kaedah teknologi Nano iaitu proses pengewapan berulang-ulang kali sehingga menghasilkan produk yang betul-betul halus dalam saiz nanometer. Ini memudahkan produk tersebut meresap dkedalam kulit dengan cepat sekaligus menjaga kulit muka dari dalam.

Kini pengurusan Syarikat diambil alih oleh anak perempuan tunggal, Puan Nur Suhaila Binti Dato' Hj Suhaimy dan aktif memasarkan jenama ini secara online bermula pada tahun 2016


Natasya Resort Cameron Highland


 Dalam mempelbagaikan dan mengembangkan lagi perniagaan sedia ada, Perwanza telah melibatkan diri dalam bidang hospitaliti dengan menubuhkan Natasya Resort yang terletak di Cameron Highlands. ianya merupakan jenama resort tempatan yang dinaungi oleh Dato' Hj Suhaimy Bin Hj Othman milik 100 peratus bumiputera dan telah bertapak sejak tahun 2009. Semua kejayaan ini bukanlah datang secara bergolek dan mudah, pelbagai rintangan dan cabaran terpaksa diharungi namun semua ini dapat diatasi dengan berbekalkan keyakinan diri, kecekalan dan usaha berterusan daripada semua peringkat warga Natasya.

Untuk makluman, setiap penginapan mempunyai keistimewaan tersendiri yang dilengkapi dengan kemudahan dan pelbagai fasiliti moden terkini yang cukup dan lengkap. Resort ini mengamalkan konsep mesra, cekap, bersih dan halal. Antara misi utamanya adalah menjadikan Natasya Resort Cameron Highland satu jenama yang dikenali dalam industri perhotelan di Malaysia serta memastikan kepuasan pelanggan melalui pengurusan perkhidmatan yang cemerlang. dan kemudahan yang unggul menjadikan penginapan pengunjung tidak dapat dilupakan.

Layari www.natasyaresort.com untuk keterangan lebih lanjut ATAU hubungi

Sales/ Reservation Office

Natasya Resort (Cameron Highland) Sdn. Bhd. (1000191-X)
Lot 6, Entertainment Complex,
Kea Farm,
39100 Cameron Highlands,
Pahang Darul Makmur.
Tel: +605-496 1030
Fax: +605-496 1028

E-mail: info@natasyaresort.com


Super Boat & Limo Services


Syarikat ini menawarkan perkhidmatan pengangkutan sewa LIMO dan Yacht bersama pemandu. Pihak Syarikat sentiasa komited untuk memberikan khidmat terbaik kepada para pelanggan dengan visi dan misi menjadi syarikat  pengangkutan yang terunggul di semenanjung Malaysia dengan jaminan perjalanan yang selamat, selesa dan menyeronokkan dengan harga yang sangat berpatutan.

Perkhidmatan Pengangkutan Sewa LIMO dan Yacht ini anda boleh gunakan untuk
  • City Tour
  • Sewa Khas (Syarikat/Peribadi)
  • Rombongan Kahwin
  • Pengambilan/Penghantaran ke lapangan Terbang Antarabangsa KLIA/ KLIA 2
  • Percutian Keluarga
  • Rombongan Perniagaan
  • Lawatan Belajar
  • Balik Kampung
  • Kereta Pengantin
  • Kemana-mana destinasi di seluruh semenanjung (outstation/country tour)

Untuk Tempahan , sila hubungi  En Mohamad Ramdhan Bin Mohamad Radzi di talian +6012-255 5376
Facebook : Superboat Limo


Untuk Maklumat Lanjut Mengenai Produk terbaru Natasya iaitu Set Produk Pencerah Natasya Princess dan Set Jerawat Natasya princess Sila Layari laman facebook
Princess HQ

Website : www.natasya2u.com
Natasya Fb :www.facebook.com/Natasya
Natasya Instagram : @natasya2u


PERWANZA PROPERTIES & TRADING SDN. BHD. (827202-V)
Blok H, Unit M 15 & 17,
Plaza Suria Jalan PJU 10/4B,
PJU10, Damansara Damai,
47830 Petaling Jaya, Selangor.

Tel: (6) 03 6141 3094
Faks: (6) 03 6141 4678 



Untuk pengetahuan semua cik iena merupakan pengguna Natasya pada suatu ketika dulu semasa cik iena sedang melanjutkan pelajaran sekitar tahun 2005 sehingga cik iena mula bekerja sekitar tahun 2008. Selepas beberapa tahun bekerja cik iena bertukar produk kerana salah seorang ahli keluarga menjual produk kecantikan juga. Tapi bukan pemilik produk kecantikan. Agen sahaja. Jadi atas dasar saudara beli lah .

Selepas beberapa tahun cik iena ingat Natasya dah tiada rupanya masih ada lagi. Cik iena sangat kagum dengan Natasya kerana masih kekal bertahan sampai sekarang. Cik iena dapat set pencerah natasya princess sewaktu majlis tersebut , tak sabar nak cuba tau selain itu dapat juga set natasya gold . Wah ini lah produk yang cik iena guna suatu ketika dulu. Cik iena sangat suka serum dia yang awesome. memang pinkish muka cik iena tau gebus gebas. Ahaa tapi tak boleh tunjuk gambar sebab masa tu zaman jahiliah. Cik iena tak berhijab :)



A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
Cik iena bersama Aemy , rakan dalam industri peragaan . Haa sebelum ni kami berdua model. tapi dah pencen hehe. Terima kasih atas jemputan dear.



 Nota Cik iena : Memandangkan event ni pada hari bekerja maka cik iena tak sempat make up. ahahahhaha comotnya. Cik iena ambil half day. Jarang ambil half day sebab cik iena sibuk kerja tapi di sebabkan Aemy yang suggest kan cik iena pada Natasya jadi cik iena taknak menghampakan sahabat cik iena. heheh okay statement poyo (^_~)
Sebenarnya mata cik iena sakit. Ketumbit, so kene pakai spek kalau dekat outdoor :)

 Untuk melihat gambar di sekitar majlis tersebut sila layari A DAY WITH NATASYA




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Wednesday, April 27, 2016

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan





Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan

Beberapa minggu yang lepas cik iena berkesempatan meluangkan masa bersama rakan blogger dan Pakar Dermatologi serta Pakar Bedah Pemindahan Rambut iaitu Dr Ruban Nathan di Klinik beliau yang terletak ni Menara UOA Bangsar.


Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan

Kehadiran para bloggers di sambut baik oleh pihak Dr Ruban Nathan. Selain memberi penerangan tentang servis-servis yang di tawarkan terutamanya tentang pemindahan rambut (Hair Transplant) , kami juga dibawa melawat kawasan sekitar Klinik untuk melihat sendiri peralatan peralatan yang di gunakan di Klinik Tersebut .


Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau

Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
ehh tuan punya blog nak selfie sambil sambil Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau

Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban Nathan merupakan seorang Doktor yang sangat peramah dan mudah mesra serta suka berkongsi pengalaman. Terdapat pelbagai perkara yang kami belajar dari perkongsian Dr Ruban Nathan . Sebelum cik iena meneruskan tentang Servis-servis yang di tawarkan disini terutama Hair Transplant, terlabih dahulu cik iena perkenalkan siapa Dr Ruban Nathan.

Dr. Ruban Satkuna Nathan
Dr. Ruban Satkuna Nathan

Dr. Ruban Satkuna Nathan

  • MBBCh (Ire) FRCP (UK) DipDermSc (UK) FAAD (USA) A.M. (Mal)
  • Diplomate of The American Board of Laser Surgery
  • Dermatologist - Derm & Laser Surgeon - STD Specialist
  • ISHRS - International Society for Hair Restoration Surgery
  • AAHRS - Asian Association Hair Restoration Surgeons
  •     Honorary member of the Harley Street Group International
  •        
  •     Member – ISHRS - International Society Hair Restoration Surgery
  •        
  •     Member AAHRS – Asian Association of Hair Restoration Surgeons



2010 - Member of Asian Association of Hair Restoration Surgeons
2006 – FRCP(UK) – Fellow of the Royal College of Physicians (Edin)
2005 – Member of the Academy of Medicine Malaysia
2004 – Diplomate of the American Board of Laser Surgery
1995 – Diploma in Dermatological Sciences (Cardiff)
1994 – MRCP(UK ) - Member of the Royal College of Physicians (Edin)
1989 – MBBCh - Royal College of Surgeons in Ireland (National University of Ireland)
Since 1996

  • - co-director of the Nathan Skin & Laser Centre, KL, MALAYSIA.
  • - Consultant Dermatologist Pantai Cheras Medical Centre
  • - Visiting Consultant Assunta Hospital
  • - Visiting Consultant Sunway Medical Centre 

Untuk Mengetahui Lebih Lanjut tentang Dr Ruban Nathan sila layari  http://drruban.com/doctors-cv.html



Dr Ruban Sedang menerangkan tentang Hair Transplant
Dr Ruban Sedang menerangkan tentang Hair Transplant



   
Antara topik utama yang menjadi perbincangan kami adalah mengenai  Hair Transplant  . Secara umumnya ramai di kalangan kita yang mengalami masalah keguguran rambut . Begitu juga dengan cik iena. Walaubagaimanapu rambut gugur itu adalah normal . Cuma jika jumlah rambut gugur yang terlalu banyak dan menyebabkan kebotakan perlu diatasi  Khususnya buat Lelaki dan juga wanita yang tidak bertudung . Tidak kurang juga buat wanita yang bertudung, anda juga perlu menjaga rambut anda untuk suami anda tak gitu :)



Kebanyakan kita suka mengambil jalan mudah dengan mengambil ubat-ubatan yang di jual yang belum tentu menjaminkan kesan yang bagus . Ramai juga diantara kita tertipu dengan perkhidmatan-perkhidmatan yang menawarkan servis rawatan rambut yang menjanjikan bahawa rambut anda akan tumbuh lebat dan cantik tetapi malangnya itu hanyalah omongan kosong.

Cik iena kerap mendengar rakan-rakan menyatakan tentang Yun Nam Hair
Care yang dikatakan tidak mampu menyelesaikan masalah mereka. Segala iklan yang keluar hanya testimoni yang berjaya . Tidak semua diantara kita sesuai dengan ubat-ubatan atau rawatan yang di berikan . Ramai juga diantara kenalan yang tidak berjaya mendapatkan hasil yang di inginkan setelah membuat rawatan di Yun Nam .


Hasil daripada penerangan dari  Dr Ruban Nathan disini cik iena ingin mencadangkan kepada rakan-rakan mahupun anda yang membaca nukilan cik iena ini adalah lebih baik jika anda melakukan proses pemindahan rambut yang mana ianya akan menggunakan rambut asal anda sendiri yang dipindahkan ke bahagian rambut yang botak. Ia nya pasti akan membuahkan hasil jika dibandingkan dengan rawatan-rawatan lain yang menggunakan herba atau sebagainya yang mana tidak menjanjikan 100% hasil yang anda iginkan.

Okay jom baca tentang pemindahan rambut atau Hair Transplant ni.


Hair Transplant Surgery


Hair Transplant adalah suatu teknik pemindahan rambut dari kawasan rambut yang lebat ke kawasan rambut yang mengalami kebotakan dari orang yang sama. Pada umumnya kawasan kepala yang berambut paling lebat dan relatif yang tidak mengalami proses kebotakan adalah bahagian belakang, bahagian tersebut sentiasa dijadikan sebagai penderma rambut untuk proses Hair Transplant ini . Kaedah pemindahan dilakukan dengan teknik mini-micrograft atau follicular unit transplantation, sehingga hasil akhir selepas rambut tumbuh akan sangat mendekati semulajadi / natural.








1. Mengapa keguguran rambut berlaku?

Selain daripada bentuk genetik atau lazim, terdapat sebab-sebab autoimun iaitu Alopecia Areata dan Lupus.

Berjangkit menyebabkan seperti Kerion / jangkitan kulat dan yang berkaitan dengan negeri-negeri penyakit seperti Anemia, gangguan tiroid seperti Hipertiroidisme / Hypothyroidism, Kemoterapi, pos kehamilan atau pos berjangkit (seperti denggi) yang dikenali sebagai Telogen Effluvium dan Sindrom Ovari Polycystic.

2. Adakah terdapat sebarang faktor risiko lain yang perlu dilihat?


Faktor faktor lain termasuk lah faktor-faktor gaya hidup seperti merokok, tekanan, kurang senaman dan masalah dengan tidur



3. Apakah pilihan rawatan yang sama untuk alopecia?


Ubat seperti Finasteride adalah ubat oral yang amat berkesan untuk menghalang terjadinya alopecia.
Di samping itu Minoxidil sangat berguna . Tambahan pula, sudah menjadi kelaziman bagi kita untuk menngambil  makanan tambahan Biotin dan Zink. Tetapi adalah di nasihatkan untuk berunding dengan doktor kulit atau Transplant pakar bedah rambut sebelum mengambil sebarang ubat atau makanan tambahan.


4. Bagaimana keberkesanan  makanan tambahan (supplements) dan ubat dalam merawat keadaan ini?


Ubat berfungsi dengan baik - Finasteride mengekalkan folikel yang sedia ada dan meningkatkan ketumpatan juga. Makanan tambahan (supplements) belum dikaji kesannya tetapi di cadangkan untuk mengambil Biotin atau zinc.

5. Di dalam keadaan tertentu, adakah seseorang  akan disyorkan untuk menjalani pemindahan rambut?


Pemindahan rambut adalah perlu bagi mereka yang mengalami masalah  botak  dan mempunyai  kawasan penderma baik pada bahagian rambutnya, janggut mahupun bulu dada (rambut biasanya dituai di belakang kulit kepala). Walaupun kawasan penderma adalah kekurangan, janggut atau kawasan dada kini boleh digunakan sebagai kawasan penderma juga.

Rambut yang  hilang dari peristiwa trauma, seperti terbakar atau kemalangan kenderaan motor boleh dipindahkan juga. Sesetengah lelaki dan wanita sering meminta pemindahan kosmetik untuk meningkatkan ketumpatan kening mereka atau membuat janggut atau goatee. Ini juga akan menghasilkan keputusan yang baik juga.


6. Apa yang seseorang boleh harapkan dari satu  sesi pemindahan rambut? Jelaskan mengenai proses dan juga  kos purata rawatan ?


Prosedur ini dilakukan sepenuhnya di dalam keadaan anda di bius.

Pertama sekali,  kawasan penderma akan dituai. Ini mengambil masa 30 minit ke beberapa jam bergantung sama ada ia adalah dengan Follicular Unit Transplantation (FUT) atau Follicular Unit Pengekstrakan (FUE).

Jika dilakukan dengan proses  FUE, seluruh kulit kepala akan dicukur sebelum memulakan pemindahan prosedur pembedahan.

Sebaliknya jika dilakukan dengan proses FUT, hanya jalur minimum dituai dan pesakit boleh kembali bekerja lebih cepat, seperti dalam beberapa hari.

Graph cantuman tersebut di sediakan dan disimpan dalam plat sejuk. Selepas bius diberikan pada kawasan penerima pada bahagian atas kulit kepala, kawasan atau belahan yang dicipta untuk cantuman rambut berkenaan akan dimasukkan rambut oleh  pasukan jururawat pemindahan. Proses ini mungkin mengambil masa beberapa jam bergantung kepada kepakaran pasukan dan bilangan cantuman.
Kos rawatan ini bergantung kepada perundingan.


7. Apakah salah faham yang biasa mengenai Hair Transplant ini yang mungkin menghalang orang daripada menjalani prosedur ini?


Salah faham timbul kerana ada yang menyangkakan bahawa proses ini menyakitkantetapi ianya adalah sebaliknya kerana sesiapa yang menjalani prosuder ini sudah pastinya akan di bius. Selain itu ada juga yang membayangkan parut yang lebih buruk daripada yang sebenarnya. Semua yang anda perlukan adalah sekitar 1 cm panjang rambut untuk menutupinya.

8. Apakah nasihat untuk individu yang bergelut dengan alopecia?


Jangan menganggap terapi lain yang belum lagi di buktikan oleh kajian yang ianya boleh di percayai dan jangan buang masa berharga serta wang ringgit anda ke pusat yang bukan merupakan medical hair theraphy atau spa sebaliknya pergi ke Medicah hair Theraphy centre yang sepatutnya untuk mengatasi masalah anda.

Untuk pengetahuan anda makanan tambahan atau supplements hanya sekadar terapi sahaja sebaliknya pemindahan rambut atau hair transplant terbukti berjaya. Dengan rambut yang akan bertahan seumur hidup!



before and after - hair transplant
before and after - hair transplant

before and after - hair transplant
before and after - hair transplant



Hair Graft_1
Hair Graft_1

before and after - hair transplant
before and after - hair transplant



Okay anda dah baca mengenai Hair Transplant kan. Jadi kepada anda yang mempunyai masalah rambut botak boleh lah berkunjung ke Klinik Dr Ruban Nathan. Selain rambut, anda juga boleh membuat hair transplant pada janggut, bulu dada dan kawasan-kawasan yang anda inginkan rambut/bulu tumbuh. Untuk pengetahuan anda ada dikalangan artis yang hadir ke klinik tersebut untuk mendapatkan Jambang yang awesome. Ouh nama Artis kami tak boleh nak dedahkan . Maaf ya.

Selain daripada jambang atau janggut. Ada juga kaum lelaki yang meminta untuk membuat rambut ala-ala artis korea dan sebagainya. Semuanya bisa di atur tau. Sebelum menanam rambut Doktor terlebih dahulu akan melukis bentuk rambut yang pelanggan mahukan.  Rambut yang di tanam juga sangat kemas dan tidak menampakkan ianya rambut yang di tanam. Ia di tanam secara teliti agar nampak semulajadi.


Selain daripada hair Transplant terdapat banyak lagi perkhidmatan lain di sini diantaranya Laser Hair Removal  , Vitiligo, Co2 Fractional Laser Resurfacing .


Co2 Fractional Laser Resurfacing
Co2 Fractional Laser Resurfacing

Laser Hair Removal
Laser Hair Removal

Vitiligo
Vitiligo

 servis yang di sediakan oleh klinik Dr Ruban

Banyak juga servis yang di sediakan oleh klinik Dr Ruban ni tau . Selain daripada itu kami juga berkesempatan melihat sendiri Dr Ruban membuang lipoma pada badan salah seorang blogger yang turut serta . 

Untuk pengetahuan anda Lipoma adalah benjolan lemak yang tumbuh secara lambat di antara kulit dan lapisan otot. Lipoma bisa bergerak atau bergeser jika ditekan dengan jari secara perlahan-lahan dan terasa lunak. Ketika ditekan, lipoma biasanya tidak menyebabkan rasa sakit.

Okay jemput tonton video ni ye, secara lansung cik iena rakam tau. Depan mata hehe


Nampaknya ramai juga berminat lihat video macam ni kan, total view mencecah 32,000. Wah banyak juga tu terkejut cik iena. Mesti ramai yang tak tau kan benjolan-benjolan di tubuh badan kita tu sebenarnya mengandungi lemak yang mana ianya kelihatan seperti nanah apabila di buang. Eee yewww geli tau. Siapa yang ada masalah Lipoma ni pun boleh datang Klinik Dr Ruban Tau :)

iena tak sabar nak pergi klinik Dr Rubans nak buat Co2 Fractional Laser Resurfacing. Nanti iena kongsi pengalamamn iena pulak untuk Co2 Fractional Laser Resurfacing tau
(^_~)



Gambar Cik iena dan rakan blogger di Klinik Dr Ruban :)


Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Cik iena bersama Dr Ruban.


Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Bersama rakan blogger Dilla dan ayue

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Bersama rakan blogger , dilla

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
ehhhh cik iena nak possing depan klinik :)

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
ahahah tuan empunya blog memang suka possing, possing kat dalam klinik pulak :)

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
ehh wefie dengan ayue dan dilla pulak






Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari 


Atau anda boleh datang terus ke Klinik

Dr. Ruban's Skin & Hair Clinic

(+ Nathan Skin Clinic)


Unit 2-3A & 2-5 Level 2
Menara UOA Bangsar
No 5, Jalan Bangsar Utama 1
59000 Kuala Lumpur

Tel : 03-22840557, 03-22822388
Fax : +603 - 2092 5008
email : info@drruban.com


Pantai Cheras Medical Centre


Suite #7, Consultants floor, grd flr
No 1 Jalan 1/96a, 56100 Kuala Lumpur
Tel : 03-9145 2888


Sunway Medical Centre

5th floor OPD,
Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya, Selangor
Tel : 03-7491 1472


Waktu urusniaga

Waktu urusniaga
Waktu urusniaga



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Tuesday, April 26, 2016

Siapa Adik Alif Syazwan bersuara merdu yang menyanyikan lagu Putus Terpaksa Ziana Zain

Pada yang pernah melihat video yang di muatnaik oleh cik iena nyayian adik Alif Syazwan  yang mendendangkan lagu Putus terpaksa  oleh Ziana Zain pasti tertanya-tanya siapakah gerangan adik Syazwan yang mempunyai suara  lunak dan merdu itu.


Siapa Adik Alif Syazwan bersuara merdu  yang menyanyikan lagu Putus Terpaksa Ziana Zain




Pada asalnya cik iena upload di fanpage cik iena kerana cik iena suka lagu nyanyian Adik Syazwan . Cik iena dapat hasil dari  perkongsian sahabat di facebook. Di sebabkan suka suara adik syazwan mendendangkan lagu tersebut, cik iena download dan ambil bahagian yang cik iena suka kemudian  upload di fanpage cik iena supaya senang cik iena untuk dengar lagu tersebut.






Pada asalnya video perkongsian di facebook ni panjang. tapi sebab suka lagu yang di nyanyi oleh Adik Syazwan , cik iena sanggup edit video dan upoad  semula. Bila dah upload memang replay selalu lah. Senang nak cari sebab di fanpage sendiri.  Selain untuk cik iena dengar cik iena juga share di fb cik iena dan ramai juga yang turut share video berkenaan sehinggalah jumlah view mencecah 82,000 .

Memang banyak komen yang di berikan tidak kira positif mahupun negatif. Tapi pada cik iena ini adalah minat dia menyanyi, tidak menjadi kesalahan untuk seseorang minat menyanyi atau sebagainya asalkan dapat seimbangkan minat tersebut dengan pelajaran. Kita pun pasti ada minat sendiri kan. So jangan lah nak berfikiran negatif okay (^_~)


Terdetik di hati nak tau siapakah gerangan adik syazwan. Biasanya cik iena memang suka google meng google tapi di sebabkan cik iena tersangat sibuk dengan kerja sepenuh masa dan part time blogger. Memang cik iena mengalami kekangan masa untuk jadi detektif conan (^_~)

Sehinggalah suatu hari ada sumber yang di percayai memberikan maklumat tentang adik Syazwan.
Untuk pengetahuan semua,  Adik Syazwan berasal dari Alor Setar, Kedah . Berusia 13 tahun dan bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Mergong .

Adik Syazwan mula menyanyi di usia 12 tahun  dan mula menonjolkan bakat  di Pertandingan Seni Suara SMK Mergong . Beliau menjadi Juara bagi pertandingan tersebut. Beliau  meminati  lagu penyayi yang  bersuara tinggi seperti ziana zain, lela, exist dan black
Artis yang paling di minati oleh Adik Syazwan adalah  siti nordiana & ziana zain.

Nampaknya kita sama lah dik, akak iena pun minat nana dan ziana zain .Rasa-rasanya kalau Adik Syazwan ni dah besar ade handphone sendiri mesti ada akaun smule . Silap-silap Berduet dengan Nana. Nana pun sporting duet dengan peminat. Ehhh tapi jangan cakap cik iena ajar okay haha. cik  iena ni pun dah terpengaruh dengan smule. Suka dengar nana berduet dengan peminat. Tapi jangan tanya cik iena ada smule account ke tidak. haha memang takde la. Kalau cik iena nnyanyi pecah speaker korang semua nanti haha. Nyanyi dalam bilik air boleh la  (^_~)





 Okay nah baca serba ringkas mengenai adik Syazwan :)




Biodata Adik Alif Syazwan

Siapa Adik Alif Syazwan bersuara merdu  yang menyanyikan lagu Putus Terpaksa Ziana Zain
Nama : Muhammad alif syazwan bin m.radzif
Tarikh Lahir : 18-12-2003
Adik Beradik : Anak ke 4 daripada 4beradik
Sekolah : Sekolah smk mergong tingkatan 1
Hobi : Menyanyi dalam rumah, abang sy selalu main guitar sambil saya nyanyi
Johon seni suara smk mergong
Artis paling minat siti nordiana&ziana zain





Alololo comelnya Adik Syazwan. bam Bam . Cubit pipi kang . ahahahha
Ermm agak-agak kalau cik iena request lagu boleh tak lalallalalalala


Ehh ni nak tunjuk video baru adik Syazwan :)









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more