LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing

Memasuki usia 30 an sememangnya adakalanya amat merunsingkan bagi kaum hawa yang mengutamakan kecantikan. Di mana pada usia ini mereka perlu lebih mentitik beratkan soal penjagaan kulit. Di usia ini kulit akan menjadi lebih cepat kering dan dengan itu lah wujudnya garisan penuaan iaitu kedut pada wajah.



LA' FLORA ANTI-AGEING REPULPAMI RANGE
LA' FLORA ANTI-AGEING REPULPAMI RANGE



Dalam kesibukan Cik iena sebagai programmer sepenuh masa dan blogger separuh masa. Cik iena amat mementingkan produk penjagaan kulit yang bagus dan sesuai buat kulit Cik iena yang sudah memasuki alam 3 series.



LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing
LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing


Melihat pada tekstur wajah Cik iena,  ada yang sukar percaya bahawa usia Cik iena adalah 33 tahun kerana Cik iena kelihatan muda dari usia. Sejujurnya bukan mudah untuk mendapatkan kulit seperti sekarang . Cik iena perlu memakai produk kecantikan bagi mengekalkan kesihatan Kulit terlebih dahulu.


Pada Cik iena kecerahan kulit bukan unsur utama. CIk iena lebih mementingkan kepada kelembapan , ketegangan kulit dan kebebasan kulit dari masalah jerawat , jeragat serta kedutan. Cerah adalah bonus. Apa yang penting adalah kulit sihat tanpa masalah jerawat , jeragat serta pori-pori terbuka.




LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing
LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing



Untuk itu Cik iena ingin berkongsi produk penjagaan wajah yang sedang Cik iena amalkan sekarang iaitu LA' FLORA , produk keluaran HL Pharmaceuticals Sdn Bhd, di mana produk ini hanya dijual di rangkaian 60 farmasi Health Lane Family Pharmacy. La'Flora merupakan Anti Ageing Repulpami Range Product (ER & Anti-ageing).



LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing
LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing


ANTI-AGEING REPULPAMI RANGE 


La'Flora Anti Ageing Range mengandungi Repulpami ER®actives. Repulpami ER® adalah  anti-penuaan global aktif yang dibangunkan di Perancis . Ianya  terbukti secara klinikal  mampu mengatasi masalah kedut dan menegangkan kulit wajah.


LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing
LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing


Ianya menggunakan 100%  bahan semulajadi campuran kelopak bunga putih dan ekstrak pulpa baobab, yang ditanam di kawasan Tambacounda dan Louga.


Repulpami ER® terbukti secara klinikal untuk :-

  1. Fungsi anti-kedut dan memberikan kesan seperti botox.
  2. Plumping and lifting dengan mengurangkan lipolisis dan merangsang adipogenesis
  3. Peregangan tindakan Repulpami mengaktifkan ekspresi gen yang bertanggungjawab untuk perpaduan dan ketegangan epidermis.
  4. kesan penghidratan Repuplami adalah untuk meningkatkan penghidratan kulit sebanyak 35%

LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing
LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing


LA 'FLORA mempunyai pH yang seimbang, bebas daripada sabun, dan  bebas dari bahan berbahaya seperti Paraben, SLES / SLS, Agen Pewarna, GMO. Ia sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif.




LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing



Antara produk LA' FLORA yang sedang cik iena gunakan adalah :-


  1. LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER 
  2. LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++
  3. LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM


Selain daripada itu terdapat beberapa produk lain dari LA' FLORA juga iaitu :-




  1. LA' FLORA REPULPING FACIAL CLEANSER
  2. LA’ FLORA PORE REFINING FACIAL TONER
  3. LA' FLORA MOISTURE LOCK HYDRATING SERUM
  4. LA’ FLORA MOISTURIZING 7 FIRMING SHOWER GEL
  5. LA’ FLORA SKIN FIRMING BODY LOTION

LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing
LA' FLORA SKINCARE | Repulpami ER. Global anti-ageing




1.  LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER  














La'Flora Purifying Make Up Remover merupakan  salah satu pilihan praktikal untuk anda yang ingin membersihkan wajah dengan cepat, tanpa perlu menggunakan pelbagai produk pembersih muka.

Fungsi Make Up Remover  ini  adalah untuk membersihkan wajah daripada  kosmetik berasaskan minyak atau kalis air yang sukar dibuang (contohnya eyeliner, eyeshadow, maskara, lipstick dan sebagainya).


LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER
LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER 


Make Up Remover di katakan  lebih mampu membersihkan alat solek pada wajah yang telah bercampur dengan minyak dan debu di wajah.

La'Flora Purifying Make Up Remover ini  mampu Menanggalkan  solekan anda  tanpa merosakkan kulit  dengan pembersihan secara mendalam , make up remover ini akan  membersihkan kotoran secara mendalam ke liang-liang pori anda.


Disamping itu La'Flora Purifying Make Up Remover ini juga mampu meningkatkan ketegasan, plumping dan penghidratan kulit serta dapat mengurangkan kedut dan garis halus pada wajah.



CARA PENGGUNAAN  LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER


Letakkan jumlah yang mencukupi di kapas kemudian oles pada wajah untuk membersihkan solekan. Urut secara perlahan dengan gerakan mengangkat ke atas untuk memenanggalkan solekan dengan lebih mendalam.

LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER
Cik iena suka menggunakan LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER   sebagai penanggal solekan


Kemudian, bilas dengan air secukupnya. Ianya sesuai digunakan pada kawasan muka, kawasan mata dan juga  bibir


REVIEW LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER


Cik iena suka akan  La'Flora Purifying Make Up Remover ini kerana ianya mudah untuk di gunakan . Ianya mampu menanggalkan si sa solekan Cik iena walaupun Cik iena bersolek tebal . HAruman nya juga sangat menyegarkan tatkala anda menyentuh kapas yang telah di letakkan make up remover ini.

LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER
LA' FLORA PURIFYING MAKE UP REMOVER 


Sentuhan lembut pada wajah dengan rasa sejuk dan haruman yang wangi membuatkan cik iena berasa selesa dan menjadikan ianya pembersih solekan atau make up remover pilihan Cik iena .




RATING 

 9/10





2.  LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++


La'Flora UV Protection Day Cream merupakan krim penjagaan wajah yang berfungsi untuk melindungi kulit dari sinaran matahari serta melindungi kulit dari kesan lain yang merosakkan kulit wajah.

Ianya mampu melegakan kulit daripada kerengsaan selepas pendedahan matahari . Selain daripada itu Krim ini juga meningkatkan ketegasan, plumping dan penghidratan kulit anda disamping mengurangkan kedut dan garis halus pada wajah.


LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++
LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++

La'Flora UV Protection Day Cream ini  mempunyai SPF yang tinggi, dengan perlindungan UVA dan UVB. Gabungan ini menghalang pengeluaran melanin yang menyebabkan pigmentasi pada kulit anda.


Untuk pengetahuan anda, kandungan 1 SPF boleh bertahan selama 15 minit, oleh itu 30 SPF dapat menampung anda sehingga 8 jam perlindungan sinaran UV. JAdi ianya cukup untuk penggunaan harian anda di waktu siang.

La'Flora UV Protection Day Cream mengandungi Zinc Oxide . Dimana ianya merupakan mineral yang  bagus untuk krim penjagaan wajah harian anda dan sangat baik untuk kulit jerawat serta sangat baik juga dalam mengawal masalah liang-liang pori tersumbat.

Walaubagaimanapun, Penggunaan Make Up Remover adalah penting untuk menghapuskan kandungan mineral dan SPF yang terdapat dalam krim ini. Jadi walaupun anda tidak bersolek pengunaan MAke Up remover sangat penting bagi membersihkan wajah secara lebih mendalam.



CARA PENGGUNAAN  LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++ 


Ianya diaplikasikan pada wajah selepas anda mencuci wajah dan selepas mengenakan toner mahupun serum .  Penggunaan krim ini hanya sekali sehari sahaja di waktu siang.



REVIEW  LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++ 


Tekstur yang tidak melekit dan mudah meresap menjadikan ianya pilihan krim penjagaan wajah harian cik iena . Selain kondisi tekstur, haruman nya juga membuat cik iena berasa tenang . Namun selepas memakai krim ini Cik iena perlu memakai foundation atau bedak kerana ianya tidak seperti BB Cream atau CC Cream.


LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++
LA' FLORA UV PROTECTION DAY CREAM WITH SPF30A++


Namun penggunaannya pasti berbeza bagi setiap orang. Ada yang tidak gemar bersolak jadi krim ini sahaja sudah memadai untuk kegunaan harian kerana ianya mempunyak SPF 30. Bagi Cik iena pula cik iena akan menggunakan bedak atau foundation untuk menaikkan lagi seri wajah.



RATING

8/10



3.  LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM


La'Flora Age Reverse Night Cream merupakan krim penjagaan wajah pada waktu malam yang mempunai fungsi untuk menghalang kehilangan kelembapan pada wajah sepanjang malam. IAnya membawa keselesaan tahan lama hingga 48 jam penghidratan.


Selain daripada itu krim ini mampu mengurangkan kedutan dan garis halus pada wajah serta memperbaiki ketegasan, plumping dan penghidratan kulit wajah.

LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM
LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM


Untuk pengetahuan, krim ini lembut serta ringan dan tidak seperti krim malam  lain . Apa yang paling penting adalah  ianya  tidak memberikan rasa "berat" pada kulit ketika anda mengaplikasikannya pada kulit wajah anda. Tidak terasa seperti anda memakai apa-apa krim pada wajah.


Seperti yang anda sedia maklum, kulit akan memasuki "mod pembaikan" pada waktu malam, jadi dengan menggunakan AGE REVERSE NIGHT CREAM ia mampu meningkatkan regenerasi dan pemulihan sel, menjadikan kulit kelihatan lebih muda apabila anda bangun.

Kulit anda pula akan berasa segar setiap kali selepas anda mengaplikasikannya pada wajah.


CARA PENGGUNAAN LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM


Ianya diaplikasikan pada wajah selepas anda mencuci wajah dan selepas mengenakan toner mahupun serum .  Penggunaan krim ini hanya sekali sehari sahaja di waktu malam.


REVIEW LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM


Tekstur yang tidak melekit , ringan dan mudah meresap menjadikannya pilihan krim penjagaan wajah harian cik iena . Selain kondisi tekstur, haruman nya juga membuat cik iena berasa tenang . Selepas mengaplikasikan krim ini pada wajah, wajah akan berasa segar.


LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM
LA' FLORA AGE REVERSE NIGHT CREAM



Selain memberi kesegaran, ianya juga membuat wajah terasa lembab . Tekstur ringan dan tidak melekit membuatkan Cik iena berasa seperti tidak memakai krim malam.
  


RATING

8/10


Untuk pengetahuan produk ini Dijual secara eksklusif hanya di rangkaian 60 farmasi Health Lane Family Pharmacy


Kepada anda yang ingin mengetahui tentang produk-produk keluaran HL Pharmaceuticals Sdn Bhd anda boleh berkunjung ke laman sosial mereka di bawah serta Agensi jualan online mereka iaitu Lazada dan Shopee .

Untuk Maklumat Lanjut LAyari :-


Facebook : https://www.facebook.com/healthlanefamilypharmacy/
Instagram : https://www.instagram.com/healthlanefamilypharmacy/
Lazada : http://www.lazada.com.my/vitaminz/
Shopee :  https://shopee.com.my/healthlanefamilypharmacy








Apa Perasaan Bila Tumor Marker di Jumpai dalam Darah anda ?


Dengar sahaja Tumor Cik iena Yakin pasti akan ada rasa takot . Sama seperti Cik iena . Sejujurnya Cik iena tidak lah sekuat yang di sangka . Adakalanya rasa penat sangat menangis . Jika sebelum ni menangis sebab LELAKI, berbeza kali ini menangis di sebabkan Tumor marker di kesan dalam Darah Cik iena baru-baru ini semasa membuat Medical Checkup di Path Lab Bangsar.


Apa Perasaan Bila Tumor Marker di Jumpai dalam Darah anda ?


Tidak di nafikan memang banyak kebaikannya Syarikat mewajibkan semua pekerja membuat pemeriksaan kesihatan. Syarikat Cik iena membayar untuk kesemua Pekerja yang telah bekerja melebihi setahun untuk membuat pemeriksaan kesihatan ini.



Semasa keputusan di beri kepada setiap pekerja secara individu mereka memberitahu tentang keputusan pemeriksaan kesihatan, sejujurnya Cik iena kesal kerana mereka tidak memberitahu dengan betul tentang keputusan Cik iena. Petugas yang hadir hanya menyuruh Cik iena Scan perut atau cek perut.


Cik iena beranggapan ianya mungkin kerana cik iena mengalami masalah penghadaman dan Cik iena mengalami masalah tidak boleh makan pedas secara on the spot perut sakit. Tapi di sebabkan dah imune , cik iena dah terbiasa  makan pedas = sakit perut itu menjadi rutin.


Tak nak sakit perut jangan makan pedas . Jadi Cik iena melambatkan untuk pergi ke Hospital . Kerana maklumat yang di berikan oleh petugas Path lab tidak lengkap dan tak tau nak cakap apa la. Sepatut nya dari keputusan darah dia boleh beritahu apa masalahnya itu yang di katakan doktor yang Cik iena temui.


Tumor MArker di Jumpai dalam Darah


Doktor yang Cik iena temui juga sangat pelik kenapa tiada doktor yang guide untuk keputusan pemeriksaan kesihatan ini. Maklumat yang di sampaikan pun tidak lengkap . Akan jadi lebih bahaya Jika kita tak follow up.

Jumaat yang lepas Cik iena bertemu Doktor yang biasa merawat Cik iena dan beliau baca serta terangkan semula keputusan pemeriksaan kesihatan Cik iena dan apa langkah seterusnya yang perlu Cik iena lakukan .

Menurut Doktor terdapat Tumor Marker atau Penanda kanser yang di kesan di dalam hasil pemeriksaan darah Cik iena . Mengikut kata beliau keputusan bacaan darah untuk CA19.9 agak tinggi . Tumor marker di kesan.

Penyakit yang berkemungkinan adalah banyak kerana ianya berkaitan Pancreas . Boleh jadi ianya sejenis Kanser dan juga bukan kanser yang tidak bahaya . Untuk mengetahui jenis penyakit pemeriksaan lanjut perlu di buat di hospital.



surat REFER kepada doktor pakar Gastro di Hospital Selayang


Doktor mengeluarkan surat REFER kepada doktor pakar Gastro di Hospital Selayang .
 Jadi Hari isnin iaitu hari ini 15 Januari Cik iena ke Hospital selayang .

Pergi Hospital Selayang Untuk Rawatan  Selanjutnya


Seperti biasa soalan yang sama akan di tanya dan cik iena jawab yang sama . Pegawai perubatan di sana cakap Pihak Hospital akan call dalam masa 7 hari untuk membuat temujanji . Temujanji untuk pemeriksaan selanjutnya.

Apabila cik iena tanya apa prosuder seterusnya, beliau berkata akan masukkan kamera di dalam mulut. Ya Allah seram sangat. Cik iena takut. Lebih kurang 4 tahun yang lepas Hidung Cik iena pernah di Masukkan kamera di Klinik Pakar Hidung hospital Ampang. Ini adalah kerana masalah hidung Cik iena yang sangat kerap berdarah.

Dan darahnya sangat banyak sehingga boleh penuh kain telekung T___T. Setelah masuk kamera dan mengetahui punca . Sampai sekarang Cik iena berjaga-jaga . Urat hidung Cik iena sangat nipis berbanding orang normal . jadi walaupun selesema boleh mengakibatkan pendarahan jika Cik iena gosok hidung.

Maka dengan itu cik iena jarang gosok hidung. Doktor ajar cara garu hidung jika gatal. Sangat comel ok.. gerak-gerak kan hidung. Kelihatan agak pelik . tapi terpaksa la sebab tak nak hidung berdarah.

Dan temujanji akan datang masukkan kamera dalam mulut . Cik iena tak dapat bayangkan sakitnya. Kalau hidung sakit. Mulut apatah lagi nak masuk kamera cek perut.  Nak tak nak terpaksa juga buat sebab nak tau sakit apa


Tiada Azam Tahun 2018



Patutlah tahun 2018 cik iena berkelakuan agak pelik tiada azam baru cuma taknak orang buat cik iena sedih. Tapi kali ni bukan orang yang buat sedih. Penyakit yang buat Cik iena sedih. Sejak hari jumaat setiap malam sebelum tidur menangis .

Bila google tentang Tumor marker lagi menangis bila baca pesakit kanser pankres hanya boleh hidup 5 tahun. Sedih tau tak. Sangat sedih. Semasa artikel ini di taip pun Cik iena menangis.


Nanti bila kakngah dah tak de macam mana ?


Cik iena harap sangat Cik iena di jauhkan dari sebarang penyakit berbahaya.  Otak ni banyak sangat berfikir sampaikan terlepas cakap pada mak hari sabtu lepas  . Berborak mengenai adik lelaki yang nak kawen. Cik iena tanya lepas kawen dia duduk mana . Mak kata mungkin rumah mak (bermakna rumah cik iena) .

Cik iena kurang bersetuju Cik iena cakap kalau boleh lepas kawen suruh berdikari cari rumah sewa berdekatan mak . Sampai bila nak duduk dengan mak, sampai bila nak duduk free nanti bila kakngah dah tak de macam mana . Ya Allah sedihnya .

Secara jujurnya keluara cik iena bukan keluarga senang. Sejak kecil kami hidup susah. Cik iena ibarat anak sulung membantu keluarga bahkan rumah yang di duduki keluarga adalah rumah Cik iena . Alhamdulillah semenjak Deqnor kerja tanggungan berkurang sebab kami berdua .



Jadi perkara paling di risaukan  "BILA AKU SUDAH TIADA"

nangis



Koranggggggggg iena sedih sangat..

Makin cik iena google tentang tumor marker makin sakit kepala otak. Makin banyak yang bermain di fikiran.  Tak tau nak gambarkan perasaan ni . Hanya bertahan kerana keluarga.

Memang ada kawan bertanya tapi Maaf kalau Cik iena diam . Sebab bila cik iena cerita cik iena akan nangis dan nangis . Cukup lah korang doakan Cik iena di jauhkan dari penyakit berbahaya .

Daftar Penama KWSP


Selepas pulang dari Hospital Cik iena sempat ke KWSP untuk tambah penama . Penting tau penama ni. Anda semua da letak penama ke belum? kalau belum sebelum apa-apa buruk terjadi pada anda sila letak penama kwsp anda . Rugi mencarum KWSP tak dapat pada penama jika berlaku sesuatu pada anda.

Taktau lah kenapa jauh sangat Cik iena fikir . Cik iena tak tau lah kalau anda semua pula bagaimana kalau anda di tempat Cik iena . Jujur Cik iena takot sangat . Cik iena tak kuat . Dalam pada masa yang sama Cik iena harap sangat orang yang Cik iena anggap penting dalam hidup Cik iena yang cik iena ambil berat pasal dia dan selalu cuba buat dia ketawa . Cik iena berharap dia bertanya keadaan Cik iena.

Tapi tak, awak diam hilangkan diri. Lansung tak bertanya kabar . Andai itu takdirnya.. huwaaa ok nangis lagi..ok dah berhenti menulis.




Nota : maaf kali ni artikel tak banyak gambar.


Konsep Permaijaya Sdn Bhd Pengurusan Syarikat Bermasalah


Hari ini Cik iena nak berkongsi Cerita mengenai Syarikat yang mempergunakan pekerja untuk kepentingan sendiri . Ini adalah untuk rujukan anda yang lain dan untuk pengajaran bagi semua orang termasuk Cik iena , keluarga, kawan-kawan dan pembaca .


Sekiranya anda di tawarkan bekerja di suatu tempat anda perlu menandatangani Surat tawaran kerja bagi memastikan hak anda sebagai pekerja terjamin . Ini terjadi di Konsep Permaijaya Sdn Bhd di mana syarikat ini mempunyai modus operandi yang tersendiri untuk memaksa pekerja menghantar surat RESIGN dengan rela hati.


Konsep Permaijaya Sdn Bhd

Cik iena kongsi apa yang terjadi pada hamba Allah yang dikenali dan percayai di mana beliau di paksa menghantar surat berhenti kerja dengan rela hati jika menolak tawaran penurunan gaji sebanyak RM 1000. Sedangkan gaji yang di tawarkan sebelumnya datang dari pihak syarikat tetapi di sebabkan Syarikat tersebut bermasalah,



Syarikat mahu menurunkan gagi pekerja sebanyak lebih kurang RM1000 dan sekiranya pekerja tidak bersetuju pekerja di paksa untuk menghantar RESIGN LETTER dengan alasan gaji tidak akan di masukkan jika tidak hantar surat berhenti.


Dan untuk pengetahuan setelah surat resign di hantar . Tarikh last kerja beliau yang dimaklumkan  adalah 11 Januari 2017 , gaji untuk     bulan Disember 2016 masih belum di perolehi di mana kebiasaannya gaji masuk pada tanggal 4 hb. Mungkin Syarikat nak bagi last day kerja atau tak bagi lansung. Nanti Cik iena akan update. (new update gaji bulan disember dapat pada 11 januari - gaji bulan satu masih belum di terima )



Konsep Permaijaya Sdn Bhd Pengurusan Syarikat Bermasalah


Konsep Permaijaya Sdn Bhd Pengurusan Syarikat Bermasalah



Konsep Permaijaya Sdn Bhd   menawarkan Gaji yang tinggi kepada pekerja akan tetapi tiada surat tawaran secara rasmi di keluarkan . Walaupun saban hari pekerja meminta surat tawaran ianya di lengahkan atas alasan tidak cukup kakitangan.


Disebabkan Taktik kotor mereka tidak mengeluarkan surat tawaran sah kepada pekerja ini membuatkan mereka sengan senang lenangnya menganiaya pekerja untuk menurunkan gaji dan memaksa untuk hantar surat berhenti jika tidak bersetuju .


Pilihan yang di beri cuma dua iaitu turun gaji atau hantar surat berhenti kerja dengan rela hati. Apabila pekerja meminta untuk majikan hantar sendiri surat perlucutan jawatan. Majikan enggan dan mengugut jika tidak hantar surat berhenti Gaji akan Hold (di sini tak faham apa maksud hold, mungkin gaji tak di beri lansung atau gaji di beri jika hantar surat berhenti)




Masalah Mohon Cuti Tahunan Tetapi Tidak Pernah DI Luluskan.



Kita sebagai pekerja ada hak untuk memohon cuti walaupun Unpaid Leave tetapi berbeza dengan
Konsep Permaijaya Sdn Bhd walaupun anda telah memohon cuti seminggu dua lebih awal. Ianya tetap tidak akan di luluskan sehingga memaksa pekerja mengambil Emergency Leave.





Sehari Ambil Emergency Laave Di Kenakan Surat Amaran.




Ini agak lucu  bagi Cik iena sepatutnya sehari masih okay . Tetapi di Konsep Permaijaya Sdn Bhd sehari keluar surat warning. Walau sehari EL . Tapi yang sebetulnya adalah keluarkan SUrat Tunjuk sebab kenapa EL terlebih dahulu . Sekiranya tidak dapat memberi surat tunjuk sebab barulah surat amaran di kenekan..



Sebab itu CIk iena katakan Konsep Permaijaya Sdn Bhd mempunyai  Pengurusan yang bermasalah . Cik iena tak pasti ianya sengaja atau mereka Hire HR yang tidak bertauliah.


Konsep Permaijaya Sdn Bhd  Tidak Masukkan KWSP


Ini juga masalah besar di mana dalam penyata gaji ada pemotongan KWSP akan tetapi hanya tipu. Tiada duit yang di masukkan ke dalam KWSP. Isu ini akan kami usulkan. Kami akan report .

Patut lah Ramai Berhenti di Konsep Permaijaya Sdn Bhd 


Ya ini yang dapat kami ungkapkan kerana sepanjang Hamba Allah tersebut  bekerja memang ada sahaja yang berhenti dan ada akan berhenti. Mungkin atas sebab yang sama. Jadi berhati-hati buat anda yang berhasrat bekerja di Konsep Permaijaya Sdn Bhd .

Fikir dulu sebelum terima tawaran Konsep Permaijaya Sdn Bhd



Disini Cik iena ingin memberi nasihat pada anda yang berhasrat bekerja di Konsep Permaijaya Sdn Bhd untuk berfikir terlebih dahulu. Cik iena sekadar berkongsi pengalamanHAMBA ALLAH YANG DIANIAYA OLEH Konsep Permaijaya Sdn Bhd.

Tapi jika di situ rezeki anda , anda perlu teruskan tapi sila pastikan anda mula bekerja apabila anda telah menandatangani SURAT TAWARAN KERJA yang sah beserta Polisi Syarikat . Ini penting untuk HAK ANDA sebagai pekerja .

Jangan mula bekerja sekiranya tidak di beri surat tawaran yang sah. Kerana mereka akan menggunakan modus operandi yang sama untuk memaksa pekerja berhenti jika tidak bersetuju atas penurunan gaji .

Baiklah Sekian coretan cik iena. Nanti Cik iena akan lampirkan bukti screenshoot majikan memaksa hantar surat resign dan bukti-bukti lain untuk rujukan anda yang sedang mencari kerja supaya ianya tidak berlaku pada anda.


Harapan untuk Konsep Permaijaya Sdn Bhd 


Cik iena berharap Konsep Permaijaya Sdn Bhd  berhenti menganiaya pekerja dan jadilah Majikan yang mengikut peraturan . Sila bagi Offer Letter yang Sah kepada pekerja. Dan Sila beri hak bercuti pda pekerja dan bukan REJECT semua cuti yang di apply pekejra.






  

Birthday Celebration di Sakura Cabin Batang Kali



Sakura Cabin Batang Kali




Pada hari ahad yang lepas Cik iena bersama keluarga meraikan Ulang tahun kelahiran dua orang adik Cik iena di Sakura Cabin Batang Kali . Ini merupakan kali kedua Cik iena makan di Sini di mana kali pertama hadir Cik iena jatuh Cinta dengan masakan Tom Yam Seafood Di Sakura Cabin.


Sakura Cabin Batang Kali
Love katanya


Jadi Untuk kali kedua Cik iena makan menu yang sama iaitu Tom Yam Seafood dan beberapa menu tambahan lain seperti Kalilan Ikan Masin, telur dadar, sambal Puyuh ,nasi bakar dan ayam bakar. Akan tetapi Ayam Bakar yang di pesan tidak sampai sehingga kami habis makan.


Sakura Cabin Batang Kali
wah berselera mak makan


Jadi tolak menu dari resit okay. Mungkin kerana terlalu sibuk sampai lupa. Di Sakura Cabin ini agak ramai pengunjung jadi Cik iena maafkan kerana mereka meminta maaf . Tom Yam Seafood pun ada yang tercicir. Order tiga sampau dua sahaja.

Tom Yam Seafood Sakura Cabin  Sedap !


Sakura Cabin Batang Kali
Tom Yam Seafoods sedap


Di sebabkan Cik iena suka tomyam dia, Cik iena sanggup tunggu dia masak. Ayam bakar cancel sebab dah takde selera. Selera tomyam je ada. haha . Tapi Ayam bakar dia Cik iena pernah makan masa pertama kali datang dan memang sedap. Menu yang lain yang cik iena cuba semasa kunjungan kali kedua ini selain yang di nyatakan cik iena klasifikasikan  biasa-biasa je :)


Tomyam Seafoods dan ayam bakar menu yang cik iena cadangkan untuk anda cuba kerana antara menu yang cik iena cuba tekak Cik iena berselera dua ni . Tapi Cik iena tak cuba menu yang lain . Kalau nak cuba semua menu  kene tunggu owner Sakura Cabin Invite buat review lah kan lalallalalala.

Sakura Cabin Batang Kali
Bersama puan ibunda di hadapan Sakura Cabin Batang Kali


Walaubagaimanapun cik iena yakin setiap yang berkunjung ke sini pasti teruja dengan keadaan sekeliling yang cantik dan mmendamaikan . Cuma gak sedikit bising apabila bunyi kenderaan yang memacu dengan laju kerana kedudukan restoran di tepi jalan besar batu 30 batang kali.

Sakura Cabin Batang Kali Mahal ke Murah ?


Melihat keadaan dekorasi kedai ada yang mengatakan ianya mahal. Tapi dari segi harga Untuk makanan yang kami order boleh di katakan murah . Untuk 11 orang makan  lebih kurang RM137  dengan air buah jus apple asam boi untuk 11 orang.


Sakura Cabin Batang Kali
adik dan anak buah makan kemain selera

Baiklah berbalik kepada tajuk Artikel . Birthday Celebration . Seperti biasa memang menjadi kewajipan keluarga kami untuk menyambut hari lahir setiap orang dalam keluarga . Ianya adalah untuk mengeratkan lagi sillaturrahim sesama keluarga.

Dalam kesibukan anak-anak bekerja , perlu luangkan masa bersama keluarga untuk meraikan ulang tahun kelahiran yang tersayang walaupun ianya tidak di sambut tepat pada hari kelahiran. Boleh jadi lewat atau awal . Asalkan kami ingat akan hari-hari penting bagi keluarga kami.

Sakura Cabin Batang Kali
mak, abah dan adik lelaki


Jarang Cik iena tulis dalam blog walaupun setiap tahun sambut. Cik iena tulis ikut mood. Memandangkan sambutan kali ini ada kaitan dengan Cat & The Fiddle CheeseCake jadi Cik iena tulis haha .

Untuk sambutan kali ini kami sebagai peminat tegar Cheese memilih kek Cat & The Fiddle CheeseCake.  Haa Nak tau macam mana dapatkan  jemput baca di Beli Cat & The Fiddle Cheesecake Secara Online

Okay dengan itu Cik iena belanja gambar ya . Biarlah gambar berbicara :)




Gambar Birthday Celebration di Sakura Cabin Batang Kali




Cat & The Fiddle Cheesecake
Cat & The Fiddle Cheesecake


Cat & The Fiddle Cheesecake
Cat & The Fiddle Cheesecake


Sakura Cabin Batang Kali
Telur dadar, standard.. sama rasa macam kedai lain dan yang cik iena goreng hehe

sambal puyuh
Menurut abah sambal puyuh sedap. tapi cik iena memang tak makan puyuh jadi tak tau nak describe rasa

Sakura Cabin Batang Kali
kailan ikan masin. Biasa-biasa je. Cik iena pernah makan kailan ikan masin lagi sedap (maaf tekak kite kalau pernah makan yang lagi sedap automatik kalau tak sama sedap dia jadi biasa-biasa je)



Sakura Cabin Batang Kali
Nasi bakar, menarik dan nasinya sedap




Sakura Cabin Batang Kali
Cik iena, mak n abah

Sakura Cabin Batang Kali
yang di raikan deqnor dan apul

Sakura Cabin Batang Kali


Sakura Cabin Batang Kali
keluarga cik iena


Sakura Cabin Batang Kali
yang di raikan bergambar bersama mak dan abah


Sakura Cabin Batang Kali
Cik iena bergambar bersama yang di raikan :)

Sakura Cabin Batang Kali
Adik dan tunangnya, norma :)

Sakura Cabin Batang Kali
Birthday girl and birthday boy

Sakura Cabin Batang Kali
nak tumpang potong kek katanya..birthday dia da lepas da 22 ogos haha

Sakura Cabin Batang Kali
dua orang adek lelaki yang dah pun bertunang dan bakal mendirikan rumah tangga tahun ini :)


Wokay sekian nukilan cik iena tentang keluarga Cik iena (^_~)

Beli Cat & The Fiddle Cheesecake Secara Online


Beli Cat & The Fiddle Cheesecake Secara Online


Menjadi trend dalam masyarakat hari ini menyediakan Kek ketika mengadakan majlis keraian seperti Majlis Hari jadi, Pertunangan, perkahwinan dan sebagainya. Jadi kek boleh di katakan penting untuk sesuatu majlis keraian bagi memeriahkan lagi sesutu majlis .


Beli Cat & The Fiddle Cheesecake Secara Online
Cik iena di pejabat Cat & The Fiddle Cheesecake untuk mengambil Cake yang di beli  Secara Online


Ada diantara kita yang memilih untuk membuat sendiri Kek dan ada juga yang memilih hanya untuk beli di mana-mana kedai kek. Tetapi adakalanya kekangan masa menghalang untuk kita membeli kek.
Jadi Di sini Cik iena nak kongsikan tempat di mana anda boleh membeli kek secara dalam talian atau secara online iaitu di Cat And The Fiddle.

Cat & The Fiddle Cheesecake
Cik iena di pejabat Cat & The Fiddle Cheesecake untuk mengambil Cake yang di beli  Secara Online


Dengan ada nya teknologi yang begitu canggih sekarang semuanya di Hujung jari . Anda cuma perlu pilih perasa kek yang ingin di beli . Untuk Review mengenai Kek dari Cat & The Fiddle Cheesecake  boleh rujuk Artikel Cik iena di Kek Keju Sedap di Cat & The Fiddle Cheesecake




Cat & The Fiddle Cheesecake
Cat & The Fiddle Cheesecake




Cat & The Fiddle Cheesecake
Cat & The Fiddle Cheesecake


Dengan adanya website untuk membeli kek secara online ini sangatlah memudahkan dan membantu anda yang mempunyai masalah kekangan masa seperti Cik iena khususnya . Anda boleh buat pemilihan sama ada pihak  Cat & The Fiddle Cheesecake membuat penghantaran ataupun anda sendiri mengambil di pejabat  Cat & The Fiddle Cheesecake .



Cat & The Fiddle Cheesecake boleh di Beli Secara Online


Self Collection @ Cat & The Fiddle Office above Koenigii Nasi Kandar


Cat & The Fiddle Cheesecake
Cik iena di pejabat Cat & The Fiddle Cheesecake untuk mengambil Cake yang di beli  Secara Online

Address:              No. 10B, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway 48250, Selangor Darul Ehsan
Contact No:        +6018 872 1818                                                          
COllection Time :  10am~8pm(Mon-Sat)/ 10am~5.00pm (Sun/PH)




Delivery Location [Free Delivery within Klang Valley]

Kuala Lumpur
- Ampang/Cheras
- Bukit Bintang/Pudu/KLCC
- Bangsar/Damansara Height
- Brickfields/Old Klang Road
- Bukit Jalil/Kuchai Lama
- Chow Kit/Dang Wangi
- Kepong/Jinjang/Segambut
- Jalan Ipoh/Sentul
- Mt Kiara/Sri Hartamas
- Setapak/Wangsa Maju/Setia Wangsa
- Sg Besi/Sri Petaling

Selangor
- Ara/Kota Damansara/Bandar Utama
- Batu Caves/Gombak/Selayang
- Bangi/Kajang/Semenyih/Sg Long
- Damansara/Petaling Jaya
- Klang
- Puchong
- Sunway/Subang
- Shah Alam

Cat & The Fiddle Cheesecake
Cik iena di pejabat Cat & The Fiddle Cheesecake untuk mengambil Cake yang di beli  Secara Online

Delivery Time Slot:       
   10.00 am – 1.00pm / 1.00 pm – 4.00 pm / 4.00 pm – 7.00pm

Remarks:          Pelanggan juga boleh schedule tarikh penghantaran dalam tempoh satu bulan dari tarikh pembelian.


Jadi kepada anda di luar sana yang tidak sempat untuk ke kedai kek boleh lah membuat pesanan secara online di laman web yang Cik iena nyatakan diatas ya :)



Powered by Jasper Roberts - Blog