Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, April 26, 2017

Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan


Baru-baru ini, pada 21 April 2017 cik iena telah berkesempatan menghadiri Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan yang telah diadakan di Jibby East, Sunway Montana. 
Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan
Majlis diserikan dengan pengacara Majlis Dayah Bakar yang cukup happening

Majlis berlansung meriah dengan di hadiri pihak media, bloggers dan tetamu jemputan yang lain. Acara di mulakan dengan ucapan dari wakil Media Prima DigitalLi Ee Kee, selaku Pengurus Produk Aplikasi JJCM.

Menurut Beliau, antara fungsi baru yang menarik perhatian adalah tawaran diskaun dan potongan hebat restoran dan tempat makan seluruh negara menerusi kerjasama dengan Offpeak. Pengguna JJCM boleh mendapatkan diskaun sehinggan 70 % bagi restoran terpilih menerusi paparan “Offpeak Deals” yang akan sentiasa dikemaskini setiap hari.

“Makanan dan rakyat Malaysia berpisah tiada dan kerana itulah kami di Media Prima Digital merasakan yang aplikasi ini boleh membantu rakyat Malaysia setiap kali mereka berhadapan dengan kepayahan membuat keputusan untuk makan apa dan di mana. Bukan itu sahaja, tawaran diskaun Offpeak juga memberi peluang buat pengguna aplikasi ini menikmati hidangan kegemaran mereka dengan harga yang lebih rendah”, jelas Ee Kee lagi.



Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan
​Pengurus Produk Aplikasi JJCM, Li Ee Kee (dua dari kiri) bersama Nazrudin Habibur Rahman, pengacara Jalan-Jalan Cari Makan serta wakil dari rakan kerjasama CJ Wow Shop dan Offpeak di majlis pelancaran aplikasi JJCM dan Kempen #SeringgitSeribuKebaikan

Selain merasmikan  Aplikasi JJCM, Kempen #seringgitseribukebaikan juga telah dilancarkan bagi  memberi peluang rakyat Malaysia berkongsi rezeki bersama rumah kebajikan terpilih Ramadan ini.



Segalanya Tentang Makanan di Aplikasi Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM)

Aplikasi JJCM
Aplikasi JJCM

Selain memaparkan lokasi makanan istimewa pilihan JJCM, Aplikasi JJCM juga turut menawarkan fungsi tempahan restoran menerusi kerjasama Media Prima Digital bersama Offpeak.

Dengan menggunakan Aplikasi JJCM, anda hanya  perlu beberapa langkah mudah untuk menikmati hidangan anda.

Kelebihan Aplikasi JJCM


  • Tidak perlu beratur panjang 
  • Tdak perlu menunggu lebih lama untuk menikmati hidangan kesukaan di restoran kegemaran. 
  • Hanya pilih restoran yang berkenan di hati, 

Langkah Mudah Penggunaan aplikasi JJCM


  • Masukkan nombor telefon bimbit
  • Tetapkan tarikh, masa dan bilangan pengunjung
  • Restoran akan menerima pengesahan tempahan menerusi emel. 


Mudah bukan ? Segalanya pasti lebih mudah dengan menggunakan aplikasi JJCM. Tambahan pula, pengguna tidak akan dikenakan sebarang bayaran untuk menggunakan fungsi ini. Pengguna hanya perlu bayar apa yang mereka makan sahaja, tanpa sebarang caj tambahan.


Aplikasi JJCM
Aplikasi JJCM




Untuk pegetahuan anda Aplikasi JJCM telah pun diberi nafas baru dengan rekaan grafik yang lebih menarik dan lebih mesra pengguna. Dengan transformasi 360 darjah, Aplikasi JJCM kini tampak lebih segar dengan wajah baru. Aplikasi JJCM yang telah pun mula menemui pengguna akhir tahun 2015 dan sehingga kini, ianya telah mencatat lebih 250 ribu muat turun.

Selain dari fungsi yang dinyatakan diatas, setiap pengguna Aplikasi JJCM yang berdaftar boleh  memuat naik sebarang komen dan cadangan mengenai tempat makan yang mereka kunjungi. Ruangan komen ini diwujudkan bagi membawakan interaksi antara pengguna selain membolehkan pengguna lain melihat apakah ulasan pengguna lain mengenai sesuatu tempat makan tersebut.





Fungsi lain yang menarik dan membantu adalah Fungsi carian berdekatan . Ianya membolehkan pengguna melihat senarai restoran yang berhampiran dengan kedudukan GPS semasa. Seperti contohnya, sekiranya anda berada di Damansara, fungsi ini akan memaparkan senarai tempat makan pilihan JJCM yang berada dalam radius Damansara.




Aplikasi JJCM juga tidak terhad kepada tempat makan yang dikunjungi produksi rancangan Jalan Jalan Cari Makan sahaja. Pasukan editorial Aplikasi JJCM juga pergi ke tempat-tempat makan lain yang dicadangkan orang ramai dan ianya juga turut akan disenaraikan dalam aplikasi ini.


Menerusi paparan artikel-artikel menarik di ruangan editorial, pengguna aplikasi JJCM boleh mendapatkan lebih informasi mengenai restoran-restoran lain . Senarai artikel tersebut juga  merangkumi pelbagai jenis dan topik berkaitan makanan. Pasukan editorial JJCM juga akan ke seluruh negara bagi mencari makanan-makanan unik dan menarik untuk dicadangkan kepada pengguna apllikasi JJCM.


Buat julung-julung kalinya, sebuah program kembara makanan aplikasi JJCM telah pun diadakan di negeri Terengganu beberapa minggu lalu di mana pasukan editorial aplikasi JJCM bersama beberapa rakan media dan bloggers terplih menjelajah ke serata Terengganu bagi mencuba pelbagai jenis hidangan moden serta tradisional menarik di negeri pantai timur itu.



Aplikasi JJCM
Muat Turun Aplikasi JJCM di Play Store untuk Android dan Apple Store untuk iOS





Aplikasi JJCM boleh dimuat turun secara percuma di Apple Store bagi pengguna iOS manakala pengguna Android pula di Play Store.

HARI NI NAK MAKAN KAT MANA ?

Cik iena sudah pun memuat turun Aplikasi JJCM ini. Anda bila lagi? cik iena rasa ianya sangat sesuai untuk kita muat turun kerana masalah yang kerap di hadapi oleh kita adalah DI MANA NAK MAKAN ?

Jika anda perasan bila kita keluar bersama rakan, pasti akan keluar soalan makan di mana? makan kat mana? Kadang-kadang kita seakan mati kutu untuk menjawab pertanyaan tersebut. Jadi dengan adanya Aplikasi JJCM ini ianya sangta membantu anda.

Bila bertanya rakan makan kat mana jika semua tidak menjawab anda boleh gunakan Aplikasi JJCM ini. Jadi tak perlu memakan masa yang lama untuk berfikir lokasi restoran manakah yang perlu anda tuju untuk menikmati hidangan  pagi, tengah hari mahupun malam anda.


Kempen #SeringgitSeribuKebaikan


Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan


Kempen #SeringgitSeribuKebaikan merupakan sebuah kempen kebajikan yang dianjurkan oleh aplikasi JJCM dan Media Prima Digital. Menerusi kempen ini, rakyat Malaysia berpeluang berkongsi rezeki dengan menyampaikan sumbangan ikhlas mereka serendah RM 1, RM 3, RM 5 dan RM 10 yang mana ianya akan digunakan bagi membiayai hidangan berbuka puasa untuk 4 buah rumah kebajikan terpilih sepanjang Ramadan akan datang.

Kempen ini Mengambil konsep makanan sebagai keperluan asas setiap insan, #SeringgitSeribuKebaikan mahu memberi peluang anak-anak istimewa ini untuk turut sama menikmati juadah istimewa yang akan disediakan 20 restoran dan food truck terpilih. Setiap rumah kebajikan terpilih akan menerima tajaan hidangan berbuka puasa selama 5 hari, setiap Isnin hingga Jumaat, selama 4 minggu Ramadan bertamu.

Bukan itu sahaja, skuad #SeringgitSeribuKebaikan Media Prima Digital akan turut  ke negeri Terengganu Darul Iman dan Johor Darul Takzim bagi menyampaikan sumbangan dari kempen #SeringgitSeribuKebaikan ini untuk dua buah rumah kebajikan terpilih di negeri tersebut pada 3 dan 10 Jun 2017.

Kempen ini dijayakan Menerusi kerjasama bersama pihak CJ Wow Shop, pengguna boleh membuat sumbangan  secara online atau dalam talian menerusi aplikasi JJCM sendiri ataupun terus ke laman sesawang www.CJWowShop.com.my untuk berkongsi rezeki. Dalam masa yang sama, pihak Mamee Double Decker juga bermurah hati menyumbang barangan Mamee untuk anak-anak bertuah terpilih ini. Kempen ini akan berlangsung sepanjang Mei bermula 1 Mei hingga 31 Mei 2017

Mudahkan bukan, hanya di hujung jari kita dapat beramal , dapat bersedekah, berkongsi rezeki bersama mereka yang memerlukan . Kini anda tiada alasan lagi untuk bersedekah . Anda boleh lakukannya secara online :)

Insya Allah sampai tarikh yang di nyatakan cik iena juga pasti akan sertai kempen  #seringgitseribukebaikan








Video Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan





Gambar Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan




Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan

Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan
bersama pengacara yang sangat happening pada malam tersebut , Dayah Bakar

Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan
Bersama pengacara program jalan-jalan cari makan, Naz yang sporting dan humble

Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan
bersama rakan blogger si cantik manis Nisa Kay

Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan-jalan Cari Makan Dan Kempen #seringgitseribukebaikan
bersama rakan blogger si cantik manis Nisa Kay



Kepada anda di luar sana jangan lupa muat turun Aplikasi JJC dan jangan lupa sertai kempen   #seringgitseribukebaikan . Jutaan terima Kasih cik iena ucapkan kepada Pihak Media Prima dan rakan blogger yang sudi menjemput cik iena . Walaupun sebenarnya pada majlis tersebut cik iena kurang sihat cik iena tetap hadir kerana cik iena dah RSVP awal :)

Jadi pada hari kejadian cik iena tak dapat nak makan ais krim yang macam kawan-kawan lain makan. Okay part tu memang cik iena jeles sebab cik iena memang suka aiskrim. Disebabkan faktor kesihatan cik iena tak boleh makan dan banyak juga antra hidangan makanan yang tak dapat cik iena makan sebab cik iena kalau sakit lambat sembuh. Cik iena kene jaga pemakanan supaya sakit tak berlarutan. Sehingga Artikel ini di taip cik iena masih belum sihat sepenuhnya  (^_~)





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Thursday, April 20, 2017

Tuan Wan Nong Muzafar Anjur Seminar Ini Bisnes Bukan Propa (IBPP) 2017


Baru-baru ini cik iena berkesempatan untuk menghadiri sesi ramah mesra Tuan Wan Nong Muzafar bersama blogger.  Beliau merupakan seorang figura berpengaruh dalam dunia usahawan di Malaysia khususnya. Dengan pengalaman lebih 16 tahun bidang keusahawanan dan koporat,  beliau banyak memberikan konsultansi, ceramah dan merangka strategi untuk membangunkan sesuatu perniagaan.







Bergambar bersama Tuan Wan Nong Muzafar
Bergambar bersama Tuan Wan Nong Muzafar


Bergambar bersama isteri Tuan Wan Nong Muzafar
Bergambar bersama isteri Tuan Wan Nong Muzafar



Salahsilah beliau suatu ketika dahulu, beliau bermula dari sektor pembankan, kemudian mengusahakan pelbagai perniagaa disamping merangkap jawatan sebagai pengurus perancangan strategik di Kumpulan Media Karangkraf. Berbekalkan pengalaman itu, beliau telah membantu ramai usahawan-usahawan dalam merealisasikan impian untuk menjana pendapatan yang bernilai jutaan ringgit. Selain dari kumpulan media karangkraf beliau juga pernah berkhidmat di ANM Consultancy dan CIMB Discount House dan CIMB Discount House.

Berbekalkan pengalaman-pengalaman yang ada  beliau telah membantu ramai usahawan untuk menstrukturkan perniagaan untuk bersifat organik untuk dilegasikan untuk generasi seterusnya.


ILM Legacy Sdn Bhd


Kini, Tuan Wan Nong Muzafar telah membuka syarikatnya sendiri iaitu ILM Legacy Sdn Bhd pada tahun 2015.  Syarikat ILM Legacy Sdn Bhd telah melatih lebih daripada 2,000 usahawan baru dalam bidang perniagaan khususnya. Melalui ILM Legacy ini, beliau memberi pendekatan dalam mencari penyelesaian secara praktikal dalam dunia peniagaan online mahupun offline  yang nyata telah terbukti bahawa ianya amat berguna bagi usahawan baru dalam mengembangkan lagi peniagaan mereka daripada ke satu tahap yang lebih baik.


Selain dari menguruskan perniagaannya di ILM Legacy Sdn Bhd, dalam masa yang sama juga, beliau turut menghasilkan 3 Buku Best Seller yang mana antaranya adalah :


  1. Kuasai Formula Perniagaan

  2. Kuasai Formula Perniagaan Internet Siri 1

  3. Kuasai Formula Perniagaan Internet Siri 2



Semasa sesi ramah mesra dengan Tuan Wan Nong Muzafar, beliau banyak berkongsikan beberapa pengalaman beliau ketika belajar di luar negara.  Beliau merupakan seorang pemegang Ijazah Sarjana Muda dalam jurusan  Kewangan dari Massey University, New Zealand pada 1997.


Beliau juga turut berkongsi beberapa pengalaman suka dukanya ketika berada di luar negara, pahit getir kehidupan seorang pelajar di luar negara. Tidak lupa juga beliau menceritakan pengalamannya sekembalinya beliau ke tanah air,  sehingga pada satu ketika beliau diistiharkan sebagai bankrap akibat daripada perniagaan yang di lakukannya.



Tuan Wan Nong Muzafar dan isteri
Tuan Wan Nong Muzafar dan isteri


Pada saat dan ketika beliau di ishtiharkan bankrup, beliau rasa sangat bersyukur kerana mempunyai isteri yang masih setia disininya walaupun ketika itu mereka bakal menimang cahaya mata yang pertama.Pelbagai dugaan dan rintangan di hadapi bersama sehingga menjadikan mereka lebih positif dalam menerima apa jua yang berlaku dan positif membuat keputusan sewajarnya untuk meneruskan liku-liku hidup.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai beliau, anda boleh baca Kisah beliau yang dikongsikan di Laman The Vocket



Gambar Sesi Ramah Mesra Blogger dan Tuan Wan Nong Muzafar


Tuan Wan Nong Muzafar
sesi Tuan Wan Nong Muzafar  merenung kembali kisah silam untuk di jadikan contoh kepada umum

Tuan Wan Nong Muzafar
Blogger yang kagum dengan kisah Tuan Wan Nong Muzafar

Tuan Wan Nong Muzafar
Tuan Wan Nong Muzafar  dalam sesi renung kembali

Tuan Wan Nong Muzafar
Tuan Wan Nong Muzafar  khusyuk menceritakan kisah hidupnya

Tuan Wan Nong Muzafar
Tuan Wan Nong Muzafar bergambar bersama blogger



Gambar Wan Nong Muzafar Bersama Keluarga


Gambar Wan Nong Muzafar Bersama Keluarga

Gambar Wan Nong Muzafar Bersama Keluarga



Gambar Wan Nong Muzafar Bersama Keluarga





Seminar Ini Bisnes Bukan Propa – 13 & 14 Mei 2017


Seminar Ini Bisnes Bukan Propa – 13 & 14 Mei 2017
Seminar Ini Bisnes Bukan Propa – 13 & 14 Mei 2017

ILM Legacy Sdn Bhd bakal menganjurkan Seminar Ini Bisnes Bukan Propa (IBBP) pada 13 & 14 Mei 2017 bertempat di Ideal Convention Center Shah Alam (IDCC)
Ia akan memberi penekanan kepada kandungan yang realistik dan praktikal dimana dibahagikan kepada beberapa elemen strategi dan aplikasi ‘real life’ oleh beberapa ahli panel jemputan.

Kebanyakan mereka meruakan pengamal perniagaan yang pernah melalui pelbagai liku jatuh bangunnya perniagaan mereka. Antaranya ;-

  1. Tuan Wan Zaki, CEO Jelitasara
  2. Tuan Noorizam, CEO Emorra & GGL
  3. Faizal Badry, Pengarah Pemasaran Vidmiil
  4. Tuan Fazrul Ismail, CEO Akademik Sinergi
  5. Puan Fynn Jamal
  6. Tuan Fizo Omar
  7. Tuan Wan Nong Muzafar

Dalam bengkel ini, Tuan Wan Nong Muzafar sendiri akan membentangkan strategi-strategi perniagaan bagi setiap komponen yang disampaikan dalam seminar ini.

Siapa yang patut hadir ke Seminar Ini Bisnes Bukan Propa (IBBP) 2017?


  • Berminat menjadi usahawan tapi tidak tahu bagaimana untuk bermula.
  • Berniaga tetapi asyik tidak menguntungkan dan tiada hala tuju.
  • Usahawan yang ‘STUCK’ atau berniaga cukup-cukup makan.
  • Usahawan yang ingin memahami pengurusan dan perancangan kewangan perniagaan.
  • Usahawan yang ingin ‘UPGRADE’ perniagaan ketahap yang lebih besar.


Untuk maklumat lanjut mengenai seminar dan juga Tuan Wan Nong Muzafar, anda boleh layari www.wannongmuzafar.com atau emailkan ke admin@wannongmuzafar.com dan anda juga boleh  hubungi En. Ahmad di talian 013 610 9391.









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA




Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIAPemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA


Beberapa hari lepas cik iena ada anjurkan Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA di laman instagram cik iena . Tidak sampai 24 jam, lebih kurang 10 jam sahaja lebih dari 400 penyertaan yang di terima.



Hai semua, iena nk share voucher Sushi King nie.. Voucher bernilai sehingga RM150 utk d menangi. . Syaratnya πŸ’˜πŸ’˜ 1. Follow @ienaeliena dan @sushikingmalaysia 2. Komen Saya Nak Voucher @sushikingmalaysia dan tag 3 rakan anda. Komen n Tag seberapa ramai kawan anda dalam post ini. Lebih banyak tag lebih tinggi peluang untuk anda menang sebab cik iena akan tulis setiap nama yg komen untuk di cabut nama anda. 😘 Contest ini tamat hari ini Selasa , 18 April 2017 jam 11.59 pm. Maaf cik iena lambat buat sebab demam😰😰 Contest ini valid untuk penyertaan di Instagram sahaja. Semoga berjaya ! πŸ€— . 3 pemenang akan dipilih secara cabutan random . Setiap pemenang akn dpt voucher sushi king bernilai RM50 #contestmalaysia #contestgram #contestday #giveaway #giveawaymalaysia #contestgiveaway #SushiKingMY #MySKCurry #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #foodblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #fashion #igers #instadaily #instagood #photooftheday #beautiful #happy #cute #foodreview #foodporn #foodie #ienaelienawithsushiking
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Terima Kasih pada yang join terutama rakan-rakan blogger. Terima kasih atas sokongan . Agaknya kalau cik iena biar 24 jam atau lebih lagi jenuh lah cik iena kene lipat-lipat nama peserta untuk di buat cabutan .

Walaupun boleh je guna web random.org tapi cik iena rasa suka buat cabutan nama macam ni. Baru meriah sikit. Walaupun ianya agak memakan masa terutama kalau ramai yang sertai.
Terimakasih pada kawan cik iena yang tolong gunting dan lipat, terima kasih juga pada adik cik iena, balik kerja semalam tolong lipat nama.


Semasa cik iena umumkan pemenang cik iena record 3 angle. Kanan cik iena hanphone untuk LIve Instagram, di sebelah kiri cik iena handphone untuk Live FB untuk fanpage cik iena dan di tengah-tengah kamera utama untuk youtube dan video ig.

Live video instagram tak boleh tengok balik, yang boleh di fb je. Ok ini yang di FB, maaf tak perasan muka half je haha


Okay Jemput tunton pula video  utama di tengah-tengah yang cik iena upload di youtube.




Tahniah kepada para pemenang .
1. @afnylovato
2. @shadhira_
3. @penaberkala


Tahniah kepada para pemenang
Tahniah kepada para pemenang


 Video umum pemenang versi di pendekkan di instagram

Okay nak tau siapa pemenang contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA jom tgk video ni😁😁😁 Btw tq @sushikingmalaysia sponsor hadiah❤❤❤❤ . Actually iena ada buat live video dekat fb fanpage n instagram pagi td sblm pkl 9 pg.. Live video kt fb blh tgk balik.. Full video iena upload dekat www.youtube.com/ienaelienadotcom . Tahniah kepada pemenang. . Diminta para pemenang DM iena ye utk cik iena bg voucher tersebut.. . Ehh nak bagi tau.. Tudung bawal world map sponsor by @auraserishawl ❤❤❤❤ @auraserishawl ❤❤❤❤ @auraserishawl ❤❤❤❤ @auraserishawl ❤❤❤❤ . Thanks a lot πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. #contestmalaysia #contestgram #contestday #giveaway #giveawaymalaysia #contestgiveaway #SushiKingMY #MySKCurry #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #foodblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #fashion #igers #instadaily #instagood #photooftheday #beautiful #happy #cute #foodreview #foodporn #foodie #ienaelienawithsushiking
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Okay korang dah tau ke menu terbaru sushi king yang berasaskan kari . Kalau tak tau lagi jemput baca http://www.ienaeliena.com/2017/04/Menu-Terbaru-Sushi-King-Berasaskan-Japanese-Curry.html?m=0


Okay cik iena nak share juga gambar behind the scene. Sejak time lunch semalam 19 April 2017 cik iena mula print senarai nama peserta dan juga sesi gunting dan lipat. Tak sempat lipat time lunch sambung balik kerja sampai malam :)


Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA

Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA

Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA

Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA


Okay thanks Again pada yang sertai.
Dan Thanks juga Sushi King Malaysia


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Saturday, April 15, 2017

Nikmati Rangkaian Menu Terbaru Sushi King Berasaskan Japanese Curry



Kari merupakan salah satu daripada makanan tradisi rakyat Malaysia yang mana ianya menjadi kegemaran segelintir rakyat Malaysia tidak kira bangsa dan agama . Selain di Malaysia,  Kari juga sering dinikmati di rumah oleh kebanyakan keluarga di Jepun. Orang Jepun yang menggemari kari  sering menikmatinya dalam pelbagai keadaan seperti makan tengah hari ataupun semasa temu janji di luar.


japanese curry sushi king


Pasti ramai penggemar kari diluar sana yang sanggup berjalan dan berbelanja untuk menikmati kari yang lazat . Di Sushi King juga anda penggemar kari boleh mendapatkan menu berasaskan kari yang ternyata lazat untuk dinikmati kerana cik iena sendiri telah mencuba rasa kari tersebut.

Baru-baru ini cik iena telah di jemput untuk mencuba menu baru sushi king berasaskan japanese curry bersama rakan-rakan blogger yang lain.


japanese curry sushi king
bergambar bersama rakan blogger yang turut serta dalam sesi food review

Nikmati Rangkaian Menu Terbaru Sushi King Berasaskan Japanese Curry
Bersama rakan blogger yang bernama ina juga :)



JAPANESE CURRY, SUSHI KING
acara wajib blogger, wefie sebelum menikmati keenakan japanese curry di sushi king:)


Terdapat beberapa level kepedasan kari mengikut menu-menu yang terdapat di sushi king. Antara yang paling pedas cik iena nikmati adalah Yakiniku. Kepada anda di luar sana jangan lupa cuba rangkaian menu terbaru Sushi King yang berasaskan Kari ini.



Baiklah mari cik iena tunjukkan gambar-gambar menu terbaru yang telah cik iena cuba di Sushi king seminggu yang lepas.

 


Menu Terbaru Sushi King

JAPANESE CURRY, SUSHI KING 

Baru-baru ini, Sushi King telah mengeluarkan menu terbaru yang berasaskan "Japanese Curry". Rasa kari yang KICK, pekat dan pedas. Tidak seperti kari mamak yang pernah cik iena makan. Ianya mempunyai rasa tersendiri kari Jepun . Sebelum ini jika cik iena makan kari jepun ianya tidak pedas,berbeza dengan japanese curry di sushi king.



Bagi menyesuaikan dengan selera melayu atau Malaysia, pihak Sushi King telah mencipta menu kari Jepun yang boleh dinikmati pada 3 tahap kepedasan kari yang ada iaitu Spicy Curry, Mild Spicy Curry dan Tomato Curry.

 Curry Tori Katsu Gunkan


Curry Tori Katsu Gunkan antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari
Curry Tori Katsu Gunkan antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari

 Aburi Curry Tamago


Aburi Curry Tamago antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari
Aburi Curry Tamago antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari


Curry Ebi Fry Nigiri

Curry Ebi Fry Nigiri antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari
Curry Ebi Fry Nigiri antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari

Curryfornia Roll

Curryfornia Roll antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari
Curryfornia Roll antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari






Curry Kiryu Udon

Curry Kiryu Udon sushi king
Curry Kiryu Udon antara menu baru Sushi King yang berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat udon dan kari




Seafood Fry

Seafood Fry sushi king
Seafood Fry antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari




Chicken Katsu

Chicken Katsu sushi king
Chicken Katsu antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari


Grilled Cheese Curry

Grilled Cheese Curry sushi king
Grilled Cheese Curry antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari



Yakiniku.

Yakiniku sushi king

Yakiniku.. Ya ampun..ini paling super duper pedas yg iena rasa ..Yakiniku juga antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari

Agedashi Beef Curry

Agedashi Beef Curry sushi king
Agedashi Beef Curry antara menu baru berasaskan kari yang perlu korang cuba terutama buat peminat kari

Selain menu terbaru diatas cik iena juga cuba dua dessert yang enak iaitu

 Matcha Ice Cream Doughnut

 Matcha Ice Cream Doughnut
 Matcha Ice Cream Doughnut

 Vanilla Ice-Cream Doughnut


 Vanilla Ice-Cream Doughnut
 Vanilla Ice-Cream Doughnut



 Vanilla Ice-Cream Doughnut
berebut  Vanilla Ice-Cream Doughnut

Menarik kan kesemua menu terbaru sushi king yang berasaskan kari ni. Yang paling pedas cik iena rasa adalah yakiniku . Kepada anda yang telah mencuba jangan lepaskan peluang untuk sertai contest yang sedang giat dijalankan di laman sosial sushi king.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai contest tersebut cik iena akan terangkan di bawah :)


Sushi King Curry-Hot-KICK Challenge 


Sushi King Curry-Hot-KICK Challenge

Langkah pertama

Rakamkan gambar saat anda menikmati kepedasan Menu terbaru sushi king yang berasaskan Japanese Curry . 

Langkah Dua

Muat naik gambar Sushi King Curry-Hot-KICK Challenge  anda di ruangan komen KLIK DISINI, GAMBAR CONTEST SEHARUSNYA DI MUAT NAIK DI SINI beserta harshtag #MySKCurry dan tag dua rakan anda untuk mencabar mereka


Sushi King Curry-Hot-KICK Challenge
agak-agak boleh tak masuk Sushi King Curry-Hot-KICK Challenge ? tangan tengah mengipas kepedasan (^_~)

 Terma dan Syarat


Untuk mengetahui terma dan syarat sila klik Terma dan Syarat

VIDEO REVIEW JAPANESE CURRY SUSHI KING



Untuk Maklumat Lanjut Layari






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Mini Lazada