Steak Sedap di KL : Old School Steakhouse TTDI

Istimewa untuk  penggemar daging dan seafood terutamanya lobster , Old School Steakhouse TTDI adalah tempat untuk menikmati steak dan lobster yang pasti menjadi kenangan terindah anda kerana hidangan masakan yang sedap dan lazat serta dekorasi restoran yang cantik lagi menenangkan dan pekerja yang sangat peramah dan baik..

Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI


Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI


Terdapat pelbagai jenis hidangan steak disini untuk anda nikmati, baru-baru ini Cik iena telah cuba sendiri makan tengah hari di  Old School Steakhouse TTDI. Cik iena dan adik serta rakan memilih untuk menikmati hidangan Sizzling Steak, Surf & Turf Delight, Seafood Au Gratin dan Bombe Alaska .



Old School Steakhouse TTDI
Cik iena, deqnor dan zai







 

 Old School Steakhouse TTDI 


Old School Steakhouse merupakan Sebuah restoran  yang menyajikan steak berkualiti dengan teknik memanggang tradisional dengan menggunakan arang .Restoran ini menawarkan rangkaian makanan  berkualiti dan pengalaman menikmati hidangan makanan yang menyenangkan dengan perkhidmatan terbaik dari dari pekerja-pekerja disini.


Sebelum Cik iena kongsikan review tentang menu yang Cik iena pilih, Cik iena kongsikan dulu beberapa gambar di restoran ini untuk tatapan anda. Restoran ini sangat sesuai untuk anda membawa insan istimewa tidak kira lah keluarga, suami, isteri, kekasih mahupun sahabat-sahabat anda.


Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI


Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI

Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI

Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI



Keadaan restoran yang sangat tenang dengan cahaya malap yeng membuatkan anda berasa seperti sedang menikmati hdangan candle light dinner. Ditambah lagi dengan pekerja-pekerja mereka yang sangat peramah dan mesra pelanggan.




Review Old School Steakhouse TTDI




Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI

Ini merupakan pertama kali Cik iena makan di restoran ini. Untuk pengetahuan Cik iena sebenarnya tidak makan daging lembu mahupun kambing. Cik iena baru sahaja belajar untuk makan daging. Daging lembu Cik iena boleh makan sikit-sikit tapi daging kambing jika Cik iena makan , bbir akan bengkak dan gatal. Mungkin Cik iena alahan pada daging kambing. Jadi Cik iena tak berani nak cuba daging kambing. Cik iena hanya akan cuba daging lembu.


Old School Steakhouse TTDI
Old School Steakhouse TTDI




Untuk review Sizzling Steak yang dikatakan sedap disnini,  Cik iena bawa rakan pejabat untuk makan bersama iaitu Zai untuk makan Sizzling Steak manakala Cik iena dan adik memilih untuk cuba Surf & Turf Delight dan Seafood Au Gratin . Seperti biasa Cik iena dan adik memang akan bertukar makanan supaya dua-dua dapat rasa rasa masakan yang dipesan. Cik iena juga Cuba Sizzling Steak untuk sekadar merasa .




Old School Steakhouse TTDI
Menu dipilih oleh mereka berdua kecuali sizzling steak memang menu pertama nk cuba sebab orang cakap sizzling steak  dekat sini sedap


Sizzling Steak

Old School Steakhouse TTDI
Sizzling Steak


Ini menu yang  Zai makan. Tender fillet steak yang dihidang  bersama kentang goreng dan tomato bakar dalam Sizzling hotplate yang sangat menarik . Hotplate ini berbentuk lembu. Jarang didapati di restoran lain. Ini merupakan pertama kali Cik iena jumpa sizzling hotplate berbentuk lembu yang menarik perhatian Cik iena.


Old School Steakhouse TTDI
Sizzling Steak  dhidangkan didalam sizzling hotplate berbentuk Lembu


Old School Steakhouse TTDI
Roti dan mixed salad yang dihidangkan dalam menu Sizzling Steak


Sizzling Steak di hidangkan bersama mixed salad dengan pilihan tiga sos iaitu thousand island, tartar sauce & olive oil. Daging steak lembut, juicy diperap dengan resepi istimewa yang sememangnya sedap dan bakal membuat penggemar steak jatuh cinta pada restoran ini. Memandangkan Zai memilih  medium rare. Jadi iena  kurang makan sikit keranaCik iena baru nak belajar makan daging. Sebelum ni cik iena lansung tak makan daging lembu.


Old School Steakhouse TTDI
Sizzling Steak



Bila makan sizzling steak disini memang rasa lembut sangat daging tu, terasa juicy daging Menurut kata rakan Cik iena, zai sedap, daging lembut, sos sedap dan highly recommend katanya. .
Salad  yang dihidangkan dalam set ini menjadi kesukaan Cik iena keranaianya lain daripada yang lain . Terdapat buah buah nenas dalam salad ini dan juga terdapat pelbagai pilhihan  dressing sauce untuk kita nikmati.  Antara pilihan sos yang anda boleh pilih adalah thousand island, tartar sauce & olive oil

Old School Steakhouse TTDI
Sizzling Steak

Rating Sizzling Steak 

10/10 By Zai
Repeat Order : Yes


Surf & Turf Delight


Menu istimewa yang menghidangkan kombinasi grilled fillet steak bersama lobster serta jagung, lobak merah, brokoli ,bunga kobis dan baked potato. .Di hidangkan juga bersama roti dan mixed salad dengan pilihan tiga sos iaitu thousand island, tartar sauce & olive oil.

Old School Steakhouse TTDI
Surf & Turf Delight


Old School Steakhouse TTDI
Roti dan mixed salad yang dihidangkan dalam set Surf & Turf Delight




Grilled fillet steak memang lembut dan sedap. Cik iena paling menggemari lobster yang di bakar  dengan cheese dan mushroom.. Kombinasi ramuan yang enak.Untuk pengetahuan lobster yang dimasak adalah lobster yang di import dari  Norwegian dan daging pula adalah daging yang di import dari Australia manakala sayuran adalah sayuran tempatan.


Old School Steakhouse TTDI
Surf & Turf Delight

Old School Steakhouse TTDI
dihidangkan bersama baked potato yang boleh dimakan dengan sauce khas bersama daging kisar dan daun sup


Old School Steakhouse TTDI
Di hidangkan juga bersama roti dan mixed salad dengan pilihan tiga sos iaitu thousand island, tartar sauce & olive oil.


.
Surf & Turf Delight merupakan antara menu yang cik iena suka dan highly recommended by Cik iena. Kuantiti hidangan  set ini juga agak banyak untuk Cik iena. Kerana terdapat lobster, daging , salad, jagung, sayuran lain dan kentang . Sangat puas hati dan terlebih kenyang. Walaupun banyak Cik iena berjaya juga habiskan sebab sedap.



Old School Steakhouse TTDI
Surf & Turf Delight




Rating Surf & Turf Delight

10/10
Repeat Order : Yes


Seafood Au Gratin


Seafood Au Gratin merupakan Menu yang sangat sesuai untuk anda yang tak makan daging lansung terutama seperti adik Cik iena.Beliau memang lansung tidak makan daging. Seafood Au Gratin merupakan kombinasi hidangan makanan laut yang mengandungi grilled tiger prawn, sotong, isi ketam, scallop dan deep fried fillet fish yang di bakar bersama cheese dan mushroom.

Old School Steakhouse TTDI
Seafood Au Gratin


Sangat sesuai juga untuk penggemar cheese . Rasa cheese yang tidak muak. Kebiaasanya jika  makan makanan bercheese , kita akan berasa cepat  muak dan cepat kenyang. Berbeza dengan menu ni cheese baked yang dihidangkan tidak akan membuatkan anda berasa muak. Anda pasti mampu menghabiskan hidangan ini walaupun ianya cheese.
.

Old School Steakhouse TTDI
Seafood Au Gratin



Seafood Au Gratin juga dihidangkan bersama mixed salad dengan pilihan tiga sos iaitu thousand island, tartar sauce & olive oil dan juga dihidangkan dengan Baked potato yang boleh dimakan dengan sauce khas bersama daging kisar dan daun sup. Seafood Au Gratin juga merupakan antara menu yang menjadi kesukaan Cik iena.


Old School Steakhouse TTDI
dihidangkan bersama baked potato yang boleh dimakan dengan sauce khas bersama daging kisar dan daun sup



Old School Steakhouse TTDI
Di hidangkan juga bersama roti dan mixed salad dengan pilihan tiga sos iaitu thousand island, tartar sauce & olive oil.




Old School Steakhouse TTDI
Seafood Au Gratin





Rating Seafood Au Gratin

9/10
Repeat Order : Yes



Bombe Alaska


Bombe Alaska merupakan hidangan pencuci mulut yang menjadi pilihan kami. Jika diikut pada menu, ini merupakan hidangan untuk dua orang akan tetapi pada Cik iena hidangan ini boleh dimakan untuk 4 ke 6 orang kerana portion yang sangat besar.

Old School Steakhouse TTDI
Bombe Alaska


 Bombe Alaska adalah pencuci mulut yang agak unik bagi Cik iena. Ketika pertama kali Cik iena mamasukkan ia didalam mulut, Bombe Alaska seolah-olah seperti mengembang atau membesar didalam muulut. Ia merupakan pengalaman yang unik untuk Cik iena.

Walaubagaimanapun untuk rasa efek seperti ini, sesudah sampainya Bombe Alaska, anda harus terus makan. kerana Cik iena dapati setelah kami berborak dan sambung makan, kesan seperti itu tidak terasa lagi.

Lihat pada rupa nampak biasa sahaja Bombe Alaska ni. Tapi didalamnya ada lapisan buah koktail. Memang sedap tapi makan masa yang lama untuk kami habiskan kerana portion yang agak besar.

Rating Bombe Alaska

9/10
Repeat Order : Yes


Kepada anda diluar sana peminat tegar steak mahupun makanan laut terutamanya lobster jangan lupa untuk cuba nikmati menu-menu yang terdapat disini.





Untuk Maklumat lanjut.


Facebook : https://web.facebook.com/oldschoolsteakhouse/
Instagram : https://www.instagram.com/old_school_steakhouse/
No tel : 03-7732 0336
Waktu operasi : 11:00 AM - 11:30 PM

Alamat : 14 Jln Datuk Sulaiman, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur. .
Waze : Old School Steakhouse

SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.

Sabun mandian dalam bentuk buku mahupun cecair serta gel merupakan keperluan asas bagi setiap individu. Tidak kiralah lelaki mahupun perempuan, kaya mahupun miskin, masing-masing memerlukannya untuk membersihkan diri dalah kehidupan seharian.

SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.
SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.


Pada yang mempunyai kulit sensitif atau mereka yang bergerak aktif memerlukan mandian yang mempunyai fungi anti bakteria. Kebanyakan mandian anti-bakteria mempunyai haruman ubatan yang adakalanya tidak disenangi oleh segelintir orang.

Istimewa buat anda yang gemar memakai mandian anti-bakteria tetapi tidak suka akan bauan ubatan atau bauan mandian anti-bakteria yang anda gunakan sekarang, kini anda boleh dapatkan SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING.


Mandian anti-bakteria ini lebih menarik, berbeza dari trend kebiasaan produk mandian anti-bakteria dipasaran yang terlalu klinikal. Untuk maklumat lanjut tentang mandian terbaru dari SAFI ini, berikut Cik iena kongsikan untuk rujukan bersama.






SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.
SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.



SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.


SAFI Memperkenalkan SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING Rangkaian gel mandian anti-bakteria dengan kombinasi sensasi menyejukkan dan manfaat buah-buahan semulajadi - Ia melindungi , menyegarkan malah memanjakan kulit tubuh badan anda.



SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.
SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.


Inovasi terbaru dari SAFI - jenama Halal No.1 Malaysia adalah hasil komitmen berterusan di dalam penyelidikan dan pembangunan produk penjagaan kulit muka oleh SERI | SAFI Excellence in Research and Innovation | Centre, makmal produk kosmetik Halal terbesar di dunia, yang berpusat di Malaysia.

SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING melengkapkan gaya hidup aktif anda sekeluarga dengan memberikan pelindungan antibac harian dan membasmi kuman dari kulit dengan berkesan sehingga 99.99%. Dihasilkan dengan formulasi bahan “mesra kulit” SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING adalah rangkaian gel mandian antibakteria bebas sabun, bebas alkohol, bebas paraben dan mempunyai kadar pH yang seimbang.

Rangkaian SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING diinspirasikan dari sensasi menyejukkan buah Tembikai dan Nenas, merumuskan kombinasi manfaat kesihatan dan kecantikan bahan semulajadi yang memberikan perlindungan antibakteria optimum dan memelihara kulit tubuh badan anda.

SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.
SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.




Gel mandian antibakteria SAFI memberikan kesegaran sepanjang hari dan menyuntik keceriaan selepas seharian sibuk dipejabat atau jadual padat yang memenatkan. Ia amat sesuai dengan cuaca panas terik di Malaysia! Nikmati ledakkan sensasi menyejukkan SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING! menjanjikan pengalaman mandian lebih menarik yang menyegarkan! Pergh! Memang cool! macam berada di Pergunungan Alps!

Mulakan hari bertenaga gaya hidup aktif anda dengan 2 variasi gel mandian SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING FROSTY WATERMELON dan SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING FROSTY PINEAPPLE disemarakkan dengan adunan nota haruman bunga lembut yang membelai dengan kombinasi pelbagai manfaat anti-oksidan semulajadi untuk tubuh badan anda.


1. RANGKAIAN GEL MANDIAN SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY WATERMELON


Mengandungi Anti-oksidan semulajadi . Kadar pH seimbang . Bebas Alkohol . Bebas Paraben . Bebas Sabun


GEL MANDIAN SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY WATERMELON
GEL MANDIAN SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY WATERMELON




Rangkaian gel mandian SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY WATERMELON hebat dengan kombinasi nota haruman floral dengan kesegaran rasa tembikai menjanjikan sesi mandian penuh nikmat.
•    Memberikan perlindungan antibac harian untuk seisi keluarga
•    Membasmi sehingga 99.9% kuman* (Berdasarkan hasil ujian in-vitro)
•    Diperkaya dengan manfaat ekstrak Tembikai & Lemon berfungsi sebagai anti-oksidan semulajadi yang melindungi kulit dari radikal bebas
•    Diperkaya dengan manfaat ekstrak Lemon & madu yang bukan sahaja kaya dengan manfaat anti-bakteria, ia juga menyegarkan, melembapkan dan melembutkan kulit

2. RANGKAIAN GEL MANDIAN SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY PINEAPPLE

Mengandungi Anti-oksidan semulajadi . Kadar pH seimbang . Bebas Alkohol . Bebas Paraben . Bebas Sabun

GEL MANDIAN SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY PINEAPPLE
GEL MANDIAN SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY PINEAPPLE





Rangkaian gel mandian SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER FROSTY PINEAPPLE memberikan ledakan kombinasi sensasi haruman dan kemanisan sitrus buah Nenas yang menyejukkan, menyegarkan dan semestinya menjanjikan sesi mandian yang menceriakan hari anda setelah seharian sibuk dengan komitmen kerjaya dan hari yang mencabar.

•    Memberikan perlindungan antibac harian untuk seisi keluarga
•    Membasmi sehingga 99.9% (*berdasarkan hasil ujian in-vitro)
•    Diperkaya dengan ekstrak Nenas, Raspberry & Kelapa yang terkenal dengan manfaat anti-oksidan semulajadi  yang melindungi kulit daripada radikal bebas
•    Diperkaya dengan kombinasi 3x ganda manfaat anti-penuaan bahan semulajadi yang dapat mengekalkan keremajaan kulit.


REVIEW SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING


Menarik bukan mandian anti-bakteria terbaru dari SAFI ni?  CIk iena sendiri amat menggemari mandian ini. Pada awalnya Cik iena merasakan Cik iena tidak akan suka mandian ini kerana Cik iena kurang menggemari mandian berharuman buah-buahan. Berbeza dengan mandian SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING ini. Haruman buahan nya unik, harum dan segar . Mungkin kerana Cooling Effect tu membuatkan mandian ini lebih istimewa berbanding mandian haruman buah-buahan jenama yang lain.

SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.
SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.


Istimewanya lagi adalah mandian ini mempunyai fungsi anti-bakteria yang sangat bermanfaat untuk semua. Jarang ada mandian anti-bakteria yang berbau harum mewangi, kebiasaannya berbau klinikal. Kepada anda khususnya yang sememangnya menggunakan produk mandian anti-bakteria anda wajib cuba mandian ini. Ianya pasti membuat anda berasa tenang dan segar sentiasa.


RATING SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING

 8/10
 



SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.
SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING BERI PERLINDUNGAN ANTIBAKTERIA OPTIMUM DENGAN SENSASI MENYEJUKKAN.


Untuk pengetahuan, Rangkaian SAFI ANTI-BACTERIAL SHOWER COOLING terdapat dalam pek botol 1kg pada RM18.50 dan pek eko isian semula 850g pada RM12.50 boleh didapati disemua pasaraya besar, pasaraya hyper, farmasi dan platform e-dagang rasmi LAZADA – SAFI MALAYSIA di http://bit.ly/lazada-safi .


Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini dari SAFI, sila layari laman sesawang rasmi SAFI atau laman sodial mereka .

Website :  www.safi.com.my
Instagram : @safimalaysia


Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Istimewa buat pelanggan LuLu Hypermarket di Cheras dan kawasan yang berhampiran, kini LuLu Hypermarket telah melebarkan sayapnya dengan membuka cawangan kedua  di Malaysia iaitu di 1 Shamelin Mall , Cheras . Hypermarket ini telah dibuka bermula 1 Julai 2019.


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Majlis Pembukaan LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras 


Lulu Group yang merupakan salah satu pengendali runcit terbesar di Timur Tengah & Afrika Utara (MENA) rantau telah  membuka pasar raya besar kedua di Malaysia iaitu di 1 Shamelin Mall, Cheras , Kuala Lumpur.

Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Malaysi telah merasmikan pembukaan ini bersama dengan kehadiran Duta Besar dari pelbagai negara, peniaga tempatan yang terkenal dan ahli kenamaan lain.

Hypermarket baru ini juga  merupakan cawangan yang ke 174 Lulu secara global berada di kedudukan strategik di 1 Shamelin Mall di Cheras daerah ibu kota Kuala Lumpur. Hypermarket yang luasnya 80,000 kaki persegi ini direka menggunakan konsep ruang runcit terkini dan teknologi paling moden untuk kemudahan membeli-belah


Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Selepas perasmian, Menteri Perdagangan dan para tetamu kenamaan lain juga dibawa melawat disekitar LuLu Hypermarket untuk memperkenalkan Hypermarket baru ini.Hypermarket ini  mempunyai bahagian khusus untuk runcit, produk tenusu, ikan dan makanan laut, buah dan
sayur-sayuran, daging dan ayam, barang-barang kering, pakaian fesyen, elektronik, alat tulis, alat tulis, sukan, kasut,bagasi dan banyak lagi produk.

Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras



Menurut Pengerusi Lulu Group, Yusuff Ali MA, berkata "seperti yang diumumkan semasa perasmian Hypermarket pertama mereka di Malaysia, mereka teguh pada rancangan utuk mengembangkan LuLu Hypermarket di  Malaysia dan komited untuk melancarkan empat cawangan baru di beberapa bahagian di Malaysia sebelum dan pada tahun 2020. Ini termasuk projek di Setia City Mall, Bangi Gateway, Bachang (Melaka) & Johor Bahru.




Selepas Majlis perasmian cawangan baru ini. Cik iena juga berkesempatan untuk melihat barangan-barangan yang terdapat di sini. Berikut Cik iena kongsikan gambar sepanjang Cik iena berada disana dan cik iena kongsikan promosi-promosi menarik yang boleh anda dapatkan.



Pengalaman Hari Pertama Pembukaan LuLu Hypermarket 1Shamelin Mall Cheras.



Pembukaan Rasmi LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Pada hari pertama pembukaan rasmi memang sangat ramai pelanggan sampai berlanggar-langgar tapi rata-rata kesemua pelanggan kelihatan seronok memilih barangan yang mereka mahukan terutama barangan promosi.
 


 LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Barangan basah dan makanan laut disini kelihatan segar-segar. Cik iena sendiri geram lihat ikan-ikan yang segar disini dengan susunan ikan serta sayuran hiasan yang cantik dan menarik.


 LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Sayuran disini juga sangat segar dan terdapat pelbagai pilihan. Cik iena tak dapat nak ambil semua gambar sebab sangat ramai pelanggan. Dari pemerhatian Cik iena, Sayuran dan barangan yang telah habis akan di refill secepat mungkin oleh pekerja-pekerja disini.




LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Disebabkan harga yang murah, semasa pekerja refill barangan lagi pelanggan terus ambil. Jadi anda semua perlu pantas untuk merebut barang pada harga promosi. Sebagai contoh, Cik iena sendiri berebut maggie tau. Tak sempat pekerja susun di tempat promsi tu dah ramai pelanggan yang terus ambil dari pekerja semasa mereka mengeluarkan maggie untuk disusun.

HArga Maggie pada ketika ini, Maggie Kari dan Ayam (5 + 1)  RM 2.49 dimana harga asal adalah RM 4.80. Sangat murah dan sangat ramai pelanggan berebut maggie  ;)



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Barangan kelengkapan rumah juga ada dijual disini seperti pinggan manguk, kuali dan banyak lagi barangan keperluan rumah pada harga yang berpatutan.


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Terdapat juga barangan travel seperti lugage ini yang menjadi tumpuan ramai. Cik iena perhatikan ramau juga pelanggan yang membeli lugage ini.




Barangan Elektrik juga ada dijual disini. Terdapat banyak promosi barangan elektik semasa promosi pembukaan baru-baru ini. Di penghujung artikel Cik iena akan kongsikan promosi-promosi menarik LuLu untuk rujukan anda.

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Selain dari barangan groceries, kelengkapan rumah, barang basah,  daging, ayam, makanan laut , barangan bayi,, gadget. Terdapat juga barangan penjagaan diri dan juga kosmetik. Pendek kata banyak barangan yang di jual di LuLu dibawah satu bumbung. Berbeza  dengan LuLu di Capsquare ianya mempunyai 3 level tetapi di 1Shamelin Mall, Cheras hanya terdapat satu level sahaja di Ground floor..

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


Setelah penat membeli-belah anda juga boleh menikmati hidangan Hot Food di LuLu . Harga makanan disini lebih murah dari harga makanan diluar. Terdapat ruang makan juga disediakan di sini.


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras




Disebabkan pada hari perasmian terlalu ramai pelanggan, jadi Cik iena datang pada hari lain dan sempat menikmati harga promosi pembukaan yang ditawarkan. Pada hari tersebut juga masih ramai pelanggan yang mengunjungi LuLu 1Shamelin.


Membeli Belah di LuLu Hypermarket 1Shamelin Mall Bersama Puan Ibunda



Kali ini Cik iena membeli belah membawa puan ibunda. Seronok puan ibunda memilih barang. Walaubagaimanapun kami tak boleh shopping lama bila melihat barisan yang panjang untuk bayar kerana kami perlu ke tempat lain , ada urusan lain perlu diselesaikan.

Cik iena rasa kalau lama lagi di LuLu memang dua troli agaknya puan ibunda shopping. Untuk pengetahuan Cik iena ke LuLu pada hari kedua selepas perasmian pembukaan LuLu 1Shamelin Mall.



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Beras sunflower ni memang jadi pilihan puan ibunda. Puan ibunda terkejut sebab harga sangat murah ditawarkan.

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Penuh troli Cik iena. Container beroda tu harga asalRM50++ dan harga promosi RM29

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
penat beratur, masih ramai orang didepan sedang beratur untuk bayar

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Shopping sakan tiga beranak ni (mak tukang ambil gambar)

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
ngantuk betul puan ibunda tu, beratur panjang nak bayar

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras
Lega rasa da sampai giliran bayar
Sebenarnya ade kes masa ni Cik iena penat menunggu bayar sebab queue panjang. Bila sampai masa cik iena bayar, Cik iena tak pasti samada kad kredit cik iena ambil atau tidak. tapi Resit Cik iena ingat Cik iena tunggu resit. Agak lama nak print resit. Panjang kan. Tapi masa sampai rumah baru sedar kad kredit takde. Kali terakhir guna memang di LuLu. Nasib baik zaman canggih sekarang boleh block kad kredit guna online je.

Cik iena kongsi sekadar untuk peringatan tau jangan jadi macam cik iena cuai. Ini cik iena mengaku memang silap Cik iena juga tak cek kad kredit dah ambil ke belum. ye la dalam keadaan sesak dan kebosanan menuggu turn nak bayar tu memang rasa nak balik cepat. Lupa pula kad kredit.


Selesai membeli belah jangan lupa ke kaunter khidmat pelanggan untuk dapatkan borang peraduan Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.. Mana lah tau menang kan. Selagi ada peluang jangan lepaskan :)


LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.
Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.

Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.

Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.




Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.
Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest.





Berikut merupakan antara promosi LuLu yang sangat menakjubkan dan sememangnya sangat murah semasa promosi pembukaan rasmi LuLu Hypermarket di 1shamelin Mall, Cheras



LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras

LuLu Hypermarket 1 Shamelin Mall Cheras




Kesemua promosi pembukaan diatas hanya sah dari 1 hingga 4 julai 2019. Tepai anda tidak perlu bersedih kerana terdapat lagi promosi hebat lain selepas pembukaan rasmi . Dibawah Cik iena akan sertakan promosi baru yang boleh anda dapatkan.

 Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store


Promosi ini berlangsung di LuLu Hypermarket & Department Store 1Shamelin Mall, Cheras dan Capsquare Kuala Lumpur. Jadi jangan lupa rebut peluang keemasan ini sebelum ianya terlepas. Tawaran sah dari 5 - 15 Julai 2019. 


  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store

  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store


  Promosi ‘Big Savers’ LuLu Hypermarket & Department Store


Menarik kan? Untuk pengetahuan LuLu sentiasa mengadakan pelbagai jenis promosi. Jadi untuk mengetahui tentang promosi-promosi terkini sila ikuti laman sosial mereka dibawah.

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website :  www.luluhypermarket.com
Facebook : LuLu Hypermarket Kuala Lumpur
Instagram : luluhypermarketkl
Telefon :  017-644 4200.
Alamat :  Jalan 4/91, Taman Shamelin Perkasa,
56100 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur



Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve