Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Friday, September 23, 2016

VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR



VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR
Kisah sebuah kereta Volkswagen kuning yang dianggap berhantu di sekitar sering menjadi bualan ramai. Hantu Volkswagen kuning ini mula menganggu kenderaan di jalan raya sejak tahun 1956 lagi, Tetapi sejak lebuhraya Utara Selatan dibina merentasi kawasan yang dinamlebuhraya Karak akan Jelapang, sejak itulah hantu Volkswagen kuning dikatakan semakin ketara muncul dengan mengganggu kenderaan yang lalu lalang di situ. Puncanya dipercayai bermula dari sebuah kisah seorang isteri curang yang telah membunuh suaminya dengan kejam .

Sang suami mati sambil menyimpan rasa dendam yang membara. Menurut cerita umum, Volkswagen ini akan muncul secara tiba-tiba dan sekiranya pemandu memotong kereta tersebut , ia akan berada di hadapan secara mengejut. Dipercayai , kemalangan yang berlaku di sekitar lebuhraya tersebut disebabkan gangguan Volkswagen kuning. 

Ekoran dari kisah misteri volkswagen kuning yang sering

menjadi tanda tanya dan sering di perkatakan umum , Raja Azmi iaitu  Ibu mertua kepada Shadan Hashim mengambil inisiatif untuk membuat filem mengenai kisah ini . Idea asal dari Raja Azmi ini telah di olah dengan kemas oleh pengarah muda Shadan Hashim yang cukup berbakat besar dan filem ini di terbitkan oleh Mejar David Teo.  Filem ini merupakan filem MIG yang ke 115 .


VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR

Sinopsis Volkswagen Kuning



Volkswagen Kuning
MENGISAHKAN sepasang kekasih yang telah bertunang, Fuad dan Sarah, yang dalam perjalanan untuk pulang ke kampung Fuad. Mereka mengalami gangguan apabila tersesat selepas senja semasa mencari kedai makan. Gangguan itu menyebabkan mereka mengalami kemalangan dan Sarah mula berubah. Semuanya gara-gara Volkswagen kuning!

Fuad ditahan di wad, manakala Sarah langsung tidak mengalami kecederaan. Raudhah, kakak Sarah,
datang untuk menjemput Sarah pulang ke bandar, sementara menunggu Fuad pulih dari  kecederaan. Tanpa diduga, Sarah membawa pulang ‘sesuatu’ bersamanya.










TAYANGAN PRA TONTON  VOLKSWAGEN KUNING


Tayangan Pra tonton telah diadakan pasa tanggal 20 september 2016. Alhamdulillah cik iena berpeluang menyertai tayangan Pra Tonton filem tersebut . Majlis tayangan  ini di hadiri oleh para pelakon, media, blogger , rakan artis dan juga para peminat artis yang bertuah. 

VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR
wefie bersama rakan blogger


VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR



VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR


VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR
iena kalau jumpa amai mesti nak amik gambar, amai pulak artis yang sporting and dia ingat iena yeay



REVIEW VOLKSWAGEN KUNING



VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR

Cik iena bukan lah penggemar cerita seram jadi cik iena tak boleh nak bagi komen lebih-lebih . Cerita ni pada cik iena ada mesej yang nak di sampaikan kepada penonton. Ianya diambil dari kisah benar Misteri Volkswagen Kuning .


VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR


Ada bagus nya cerita ini di filemkan kerana ada yang masih tidak mengetahui kisah sebenar mengenai Misteri Volkswagen Kuning ini termasuklah cik iena. Selepas cik iena tonton filem ini baru cik iena tau dan bila cik iena google pun kisahnya sama .


VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR


Pada awalnya cik iena sangkakan ada hantu atau akan muncul kelibat hantu atau yang seangkatan tetapi jauh sekali tersasar . So anda semua jangan risau sebab tiada hantu dalam cerita ini . Ianya cuma sebuah cerita seram dari kisah benar . Semasa tonton cerita ni tipulah kalau cik iena cakap cik iena tak seram atau tak takot . Siap tutup tutup muka lagi lepas tu lost tak tau apa jadi hahaha.


VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR


Cik iena rasa cerita ini macam cepat je ke penghujung. Mungkin sebab terlalu khusyuk menghayati sampai tak sedar masa dah berlalu. Tiba-tiba je dah habis. Rasa macam tiada penghujung. Cerita ni macam tergantung sikit endingnya . Mungkin akan ada Volkswagen Kuning Dua siapa tau kan . Sebab cik iena teringat sumpah "Halim" yang mengatakan akan mengganggu keturunan curang tu .
Adakah Sarah akan berjaya melansungkan perkahwinannya dengan Fuad ? Kalau tengok dari cerita ini, mengikut kefahaman iena, kakak kepada Sarah yang sudah agak berusia masih tidak lagi kawin mungkin adalah kerana Sumpah "Halim" pemilik Volkswagen Kuning.



VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR

Ehh kalau cerita lebih lebih tak best la pulak kan . Jadi Anda-anda semua perlu tonton filem ini ok terutama buat mereka mereka yang sering melalui lebuhraya karak :)
Supaya anda lebih berhati-hati apabila anda melalui kawasan disana.

Jom sama-sama kita sokong Industri Perfileman Negara. Kalau bukan rakyat Malaysia sendiri yang sokong siapa lagi nak sokong kan .

Untuk FIlem ini cik iena bagi 4 dari 5 Bintang. Jalan cerita semua cik iena suka kecuali Ending Tergantung.


VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR


BLOGGER'S CONTEST FILEM VOLKSWAGEN KUNING



BAru-baru ini +Bro Framestone  dan Mejar David Teo telah menganjurkan contest penulisan cerita seram sempena mempromosikan Filem ini . Cik iena merupakan salah seorang peserta dan Alhamdulillah cerita yang cik iena tulis yang mana ianya adalah cerita benar yang berlaku katas diri cik iena telah memenangi contest tersebut.

PEMENANG BLOGGER'S CONTEST FILEM VOLKSWAGEN KUNING
Bersama pelakon

PEMENANG BLOGGER'S CONTEST FILEM VOLKSWAGEN KUNING
Bersama Mejar David Teo


Terima kasih diucapkan kepada +Bro Framestone  , Mejar David Teo, Oppo Malaysia dan juga rakan-rakan blogger yang lain .


PEMENANG BLOGGER'S CONTEST FILEM VOLKSWAGEN KUNING
Bersama blogger terkenal +Bro Framestone 
   

Hasil penulisan ini, setakat entry ini ditaip , cerita ini menerima 22,027 view  dan 379 facebook share  . Cerita ini mencapai 10,000 tidak sampai dua hari ianya di tulis .

VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR


Alhamdulillah walaupun tidak banyak komen di terima di ruangan komen namun ramai yang share cerita ini di laman facebook. Rasa macam pembaca suka cerita seram pula . Boleh la menulis cerita seram lepas ni kan . Tapi cik iena tak la pandai bercerita , Kalau cerita benar yang terjadi pada diri sendiri tu ja boleh di cerita kan :) Cik iena memang banyak lalui pengalaman seram cuma tak terfikir untuk kongsi di blog (^_~)



VOLKSWAGEN KUNING SEBUAH FILEM SERAM DARI KISAH BENAR
Kredit gambar to kak izwa



PEMENANG BLOGGER'S CONTEST FILEM VOLKSWAGEN KUNING
Gembira tak terkata, thanks sebab pilih cerita iena.. ehh masa ni Mejar David hulur tangan nak salam tapi iena just tunduk hormat sebab tak boleh salam orang bukan mahram :)




Okay setakat ini sahaja cik iena tulis ya. Sekejap lagi cik iena nak ke airport . Nak fly ke Bandung . Nak bercuti yeayyy.. Maaf lambat update sebab sibuk di pejabat .
Doakan cik iena selamat pergi dan pulang Malaysia
(^_~)

JANGAN LUPA TONTON FILEM NI TAU
BERMULA 22 SEPTEMBER 2016

Nota  Blog : Ehh lupa nak bagi tau, untuk hadiah smartphone Oppo F1s yang iena dapat tu nanti iena review handphone tu okay . Boleh lah cik iena berselfie denggan Oppo di Bandung nanti . Lepasni gambar cik iena harshtag oppo pulak .



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Monday, September 19, 2016

Dress Cantik di Ezbuy.my

Membeli-belah secara online sudah menjadi kebiasaan buat cik iena . Cik iena gemar membeli belah secara online kerana cik iena kekurangan masa untuk membeli-belah di Mall . Almaklumlah cik iena bekerja sepenuh masa sebagai programmer dan pada hujung minggu pula cik iena membuat kerja sambilan lain diantaranya adalah berblogging .



 Dress Cantik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my


Berblogging juga merupakan sumber pendapatan sambilan cik iena . Jadi masa cik iena sangat limited untuk mebeli belah di Mall. Kebanyakan barangan termasuk barangan elektrik mahupun pakaian cik iena membeli secara online . Di sini cik iena ingin berkongsi kepada anda tempat dimana cik iena membeli baju-baju dari luar negarayang cantik lagi stylo dengan harga yang berpatutan .




Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my

Ezbuy.my


Ezbuy merupakan platform membeli-belah barangan dari luar negara secara online yang terbesar.
Portal membeli belah online ini menyediakan perkhidmatan membeli-belah dari China, Taiwan dan Amerika Syarikat. Di Ezbuy anda boleh membeli belah produk global dengan menikmati penjimatan sehingga 4 kali penjimatan . Terdapat berjuta-juta produk yang di jual di Ezbuy. Disamping itu Ezbuy juga ada menjual barangan dari dalam negara .




Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my

Membeli belah di portal ini juga dikatakan lebih mudah, murah dan cepat jika anda membeli belah sendiri di portal luar negara. Ia menawarkan pelbagai jenis produk di seluruh dunia untuk anda secara langsung.


Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my

Ia juga dikatakan dapat mengubah pengalaman pembelian luar negara untuk pengalaman membeli-belah tempatan. Anda boleh membuat pembayaran menggunakan akaun online banking anda sama seperti anda membeli belah secara online di portal membeli belah di Malaysia . Berbeza dengan portal dari negara lain .



Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my


Sebagai contoh anda ingin membeli di portal online dari Amerika Syarikat , anda tidak boleh membayar menggunakan akaun online banking anda tetapi anda perlu membayar menggunakan kad kredit atau paypal .  Tambahan pula tidak ramai diantara rakyat Malaysia yang memiliki akaun Paypal dan kad kredit.



Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my


Jadi  Ezbuy sangat membantu anda untuk membeli belah barangan dari luar negara dengan menggunakan pembayaran melalui online banking seperti yang selalu di gunakan oleh rakyat Malaysia.



Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my




Disini cik iena nak tunjukkan bagaimana cara untuk membeli secara online di Ezbuy.my

Cara Pembelian di Ezbuy.my


Langkah 1:
Pilih Item yang anda ingin beli


RICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexyRICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexyRICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexyRICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexy


RICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexy exquisite openwork slim la
Pilih Warna , Size, Kuantiti dan kemudian klik ADD TO CART

 Langkah 2 :
Pada ruangan kanan, di sebelah atas akan kelihatan senarai Order anda dan di bahagian bawah kanan klik CHECKOUT (harap maaf gambar tertutup dengan watermark-auto generate watemark )

RICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexy exquisite openwork slim la
Pada ruangan kanan, di sebelah atas akan kelihatan senarai Order anda dan di bahagian bawah kanan klik CHECKOUT

Langkah 3 :

 Pilih cara penghantaran anda . Berikut cik iena tunjukkan pelbagai harga bagi setiap cara penghantaran. Jadi pada yang ingin 4 kali penjimatan seperti yang cik iena nyatakan diatas anda perlu pilih SEA dimana kos penghantarannya cuma RM3


Ezbuym.my - pilih penghantaran

Untuk penghantaran ini terpulang pada anda untuk memilih cara mana mengikut budget anda.
Cik iena memilih yang paling murah iaitu SEA
Setelah itu langkah seterusnya

Langkah 4 :

 Rujuk pada gambar di bawah sebelah kiri, Klik pada pautan Use voucher untuk menggunakan voucher yang ada . Untuk cik iena cik iena menggunakan voucher RM15 unlimited price yang cik iena dapat ketika mula-mula daftar di Ezbuy .

Jika dirujuk pada gambar kanan di bawah , kita akan dikenakan domestic charge sebanyak RM8.


Dengan menggunakan voucher RM 15 tersebut disini  sudah pastilah cik iena sudah jimat sebanyak RM15 . Voucher ini tiada had minimum pembelian dikenakan.

Kepada yang ingin menggunakan voucher code anda di kehendaki memilihUSE CREDIT AND COUPON CODE.


ezbuy checkout








voucher RM15
voucher RM15 akan keluar selepas kita memilih USE VOUCHER

Selesai memilih voucher mahupun credit atau coupon code . Klik PAY NOW

Langkah 5
Masukkan alamat penghantaran anda

alamat penghantaran anda
alamat penghantaran anda

alamat penghantaran anda
Selesai memasukkan alamat klik NEXT
 LAngkah 6 :

Selepas order anda di submit anda dikehendaki klik TOP UP NOW
pembayaran disini menggunakan konsep topup kredit




 Langkah 7:

Pilih amaun topup dan juga cara pilihan pembayaran
Disini jumlah minimum yang and aperlu topup bagi setiap transaksi adalah RM60
Jadi cik iena memilih RM60 dan cik iena memilih menggunakaan maybank2u
Pilih amaun topup dan juga cara pilihan pembayaran
Pilih amaun topup dan juga cara pilihan pembayaran

pembayaran online
pembayaran online menggunakan maybank2u
pembayaran online
maybank2u

pembayaran online
maybank2u




pembayaran online
SELESAI



 Okay tak sabar rasanya cik iena nak dapat dress cantik ni . Walaupun seksi tapi cik iena tak la pakai macam tu tau . Mix match kan dengan inner dan kain atau seluar . Cik iena suka material Lace yang di gunakan sebab tu cik iena beli . Nanti bila dah terima cik iena akan share okay
(^_~)

Untuk pengetahuan anda sekarang Ezbuy.my  ada membuat banyak tawaran hebat diantaranya adalah

Kempen Prime Exclusive yang mana ianya menawarkan kos penghantaran sebanyak RM8.80 tanda had saiz mahupun berat parcel yang kita beli . Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ini sila klik http://marketing.ezbuy.my/prime_land/

BERITA BAIK

Gunakan KOD : ezfriend15

Untuk mendapatkan 15% shipping fee

Bagi anda yang baru mendaftar dengan EZBUY, anda juga berpeluang untuk mendapatkan voucher bernilai RM15 yang akan dimasukkan ke dalam account EZBUY anda.
free sign up

Jadi, jika anda ingin membeli belah di EZBUY daftar di http://invl.co/h1n

Register untuk Prime Trial. Limited untuk 100 pendaftaran sehari

 Prime Trial

 dapatkan Borang Di https://goo.gl/7eXgQs






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Tips Memilih Minyak Wangi Yang Sesuai


Pernah anda membeli perfume sebelum ini? Baik lelaki mahupun wanita, masalah yang sering dihadapi mereka ialah kesukaran memilih minyak wangi sesuai disebabkan kemunculan pelbagai jenis aroma di pasaran dalam perisa berbeza. Ini ditambah pula bentuk botol yang menawan sehingga menyebabkan pelanggan terkeliru mengenai wangian yang sesuai dengan personaliti dan bau badan mereka. 


Tips Dalam Memilih Minyak Wangi

Terdapat beberapa garis panduan dalam memilih minyak wangi antaranya:

Kulit 
Setiap minyak wangi akan mencetuskan aroma berbeza apabila terkena kulit. Oleh itu, pastikan kita mencuba dulu dengan membuat semburan pada kulit dan bukannya baju bagi memastikan aroma yang sesuai dengan tubuh. Jangan hanya membeli disebabkan terpengaruh dengan jenama sebelum benar-benar yakin wangian itu sesuai dengan diri kita.

Bau 
Pastikan kita memilih minyak wangi beraroma segar yang mempunyai bau mengesankan. Ketika membeli, pastikan kita meminta pandangan rakan (sebaik-baiknya wanita) mengenai minyak wangi sesuai. Biasanya rakan akan memberikan pandangan berbeza mengenai apa yang sesuai dengan personaliti diri kita.

Bahan dan aroma 
 Minyak wangi boleh dipilih berdasarkan bahan serta aroma digunakan. Misalnya, minyak wangi berperisa kayu, buah-buahan, bunga-bungaan, lautan, sayur-sayuran dan wangian Timur. Biasanya, setiap wangian mempunyai pengkelasan berbeza sama ada sesuai untuk lelaki atau wanita. Bagaimanapun, pilih haruman yang sesuai dengan personaliti dan gaya hidup kita.

Iklim dan musim
 Memilih minyak wangi juga harus mengambil kira iklim dan musim. Minyak wangi yang baik untuk musim sejuk tidak semestinya baik untuk musim panas. Oleh itu, amat penting memilih minyak wangi sesuai bukan saja pada kulit tapi iklim dan musim.

Bagi mengekalkan ketahanan aroma wangian yang dipakai, terdapat beberapa teknik yang boleh diamalkan. Sebaiknya letakkan minyak wangi pada nadi, pergelangan tangan, siku dan belakang telinga. Menyembur minyak wangi pada belahan coli juga dikatakan mampu menyimpan aroma dan dilepaskan secara berterusan untuk kekal lebih lama.


TAHAP-TAHAP KATEGORI PERFUME DI PASARAN



Jika dilihat di dalam pasaran terdapat pelbagai jenama dan jenis yang dikeluarkan.  Untuk memudahkan anda memilih jenis perfume yang sesuai.Sebenarnya hanya terdapat 4 tahap kategori perfume iaitu:-

 1. PERFUME (PARFUM)

PERFUME
Gambar Hiasan

Perfume atau parfum (dalam bahasa Perancis) mengandungi kepekatan minyak wangian yang tinggi iaitu 20% hingga 50%, menjadikannya tahan lebih lama jika dipakai. Harganya boleh tahan mahal.

2.  (EDP) Eau de Parfum
Eau de Parfum
Gambar Hiasan

Mengandungi kandungan minyak wangian di antara 10-15%. Ia adalah jenis wangian yang paling popular kerana lebih murah jika dibandingkan dengan perfume dan masih boleh bertahan agak lama jika dipakai. Eau de perfume sangat sesuai dipakai di kawasan badan yang paling hangat, denyutan nadi, di pergelangan tangan, di kawasan tepi leher, di dada (di antara buah dada), di lipatan siku, di belakang lutut dan pergelangan kaki. Jangan meletakkannya di belakang telinga apa lagi jika terlalu banyak. Ini kerana kita mahukan bau yang harum bukan menyengat. Sesetengah orang juga kadang-kadang pening bila terhidu bau wangian.


3. EAU DE TOILETTE (EDT)

Eau de toilette
Gambar Hiasan
Eau de Toilette ialah campuran perfume di antara 3-8%. Ia tidak boleh bertahan terlalu lama. Tidak hairanlah ia hanya mampu bertahan di antara 3 hingga 4 jam bergantung kepada jenis kulit anda. Cara paling baik untuk menyelesaikannya ialah bawanya ke mana-mana (di dalam botol kecil). Baunya juga tidaklah sehebat Perfum atau eau de perfume tadi tetapi sudah boleh membuat orang di sekeliling anda menyedut udara dalam-dalam jika terserempak dengan anda. Haruman yang nyaman dan perlahan ini juga boleh memberi kesan yang sangat bagus. Tidak terlalu kuat dan tidak terlalu perlahan. 


4. COLOGNE / BODY MIST

COLOGNE / BODY MIST
Gambar Hiasan
Cologne mengandungi pati perfume yang paling sedikit iaitu sekitar 3% sahaja. Eau de Cologne ialah istilah yang digunakan hari ini untuk merujuk kepada campuran perfume. Ia adalah wangian yang paling kurang kepekatannya dan sudah tentulah lebih murah jika dibandingkan dengan yang lain.

 

 

 

 

 

Tips bagaimana memilih perfume yang sesuai 

Beberapa tips yang anda boleh gunakan untuk memilih minyak wangi yang sesuai untuk anda. Baiklah tanpa membuang masa berikut merupakan beberapa tips yang anda boleh cuba :-

Cuba Minyak Wangi Pada Waktu Tengah Hari
Ini kerana deria bau kita berada pada kemuncak pada waktu ini. Dengan ini anda dapat memilih minyak wangi yang tepat dan sesuai dengan u all.

Ketahui Bau Kegemaran Anda 
Jurujual minyak wangi mempunyai pengalaman tentang jenis-jenis minyak wangi dan mereka mampu memberi cadangan berdasarkan kegemaran anda. Jika anda sukakan bau buah-buahan, beritahu kepada jurujual mengenai kegemaran anda tersebut.Mereka akan mencadangkan minyak wangi yang sesuai dengan anda.
Jangan Gosok Di Pergelangan Tangan 
Reaksi yang biasa orang lakukan apabila mencuba minyak wangi adalah dengan cara menggosok kedua pergelangan tangan. Jangan lakukannya kerana ia mungkin akan merosakkan komposisi molekul minyak wangi dan menjejaskan bau sebenar. Biarkan ia kering sendiri di tangan anda.
Elakan Memakai Minyak Wangi Sebelum Memilih 
Jika anda memang bercadang membeli minyak wangi elakkan dari memakai minyak wangi dari rumah. Lebih-lebih lagi jika anda menyembur minyak wangi pada pergelangan tangan anda. Ini kerana campuran dua minyak wangi ini dikhuatiri akan menjejaskan bau sebenar dan komposisi minyak wangi yang ingin anda cuba.
Jangan Gopoh Ketika Membeli Minyak Wangi 
Sesetengah minyak wangi hanya akan mengeluarkan bau sebenar dengan lebih jelas setengah jam atau beberapa minit selepas pemakaian. Jika anda mencuba minyak wangi dan sukakan baunya jangan terus beli! Ronda-ronda dahulu dan tunggu beberapa minit untuk memastikan anda dapat membuat keputusan yang baik. Lebih-lebih lagi jika anda bercadang untuk membeli minyak wangi yang mahal.






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Sunday, September 18, 2016

Seminar Facebook Percuma

Dewasa ini perkembangan informasi bergerak sangat cepat. Dengan adanya perkembangan teknologi informasi ini ia menjadikan facebook sebagai medium utama yang digunakan sebagai media komunikasi dan pengiklanan bisnis secara online .


Seminar Facebook Percuma
Seminar Facebook Percuma


Ramai diantara pengusaha telah memilih Facebook sebagai medium perantaraan untuk mempromosikan produk mereka . Pengiklanan melalui facebook di katakan lebih berkesan dan lebih tepat sampai kepada golongan pelanggan yang di sasarkan .

Mungkin ramai yang sudah mula mempelajari cara cara untuk pengiklanan facebook dengan sendiri melalui tutorial dari google mahupun facebook .Jika dikalangan rakan programmer cik iena , proses pembelajaran ini di namakan" TRY AND ERROR" . Kita belajar dan memperbaiki kesilapan dari kesalahan. Tetapi proses ini agak memakan masa dan perlukan daya pemikiran yang kuat untuk cepat mepelajari dengan sediri dan mengaplikasikannya.

Untuk itu bagi memudahkan anda yang ingin mempelajari teknik teknik pengiklanan di facebook dengan betul , di sini cik iena ingin berkongsi dengan anda tempat dimana anda boleh memulakan pembelajaran mengenai pengiklanan di facebook. Melalui seminar ini anda dapat mempelajari teknik yang betul dalam pengiklanan di facebook . Teknik yang betul dapat mencapai target mengikut golongan yang di sasarkan berbanding dengan pengiklanan yang tidak mempunyai teknik yang betul.

Tidak ramai yang tahu bagaimana menggunakan facebook dengan betul untuk membuat pengiklanan secara online .Ilmu pengiklanan facebook ini amat perlu bagi anda sebagai pengusaha yang ingin menggunakan facebook sebagai media pengiklanan produk anda .

Seminar Facebook Percuma #DemiSekepingRoti 


Seminar ini dianjurkan oleh TRS – Training and Consultancy, Suhaimi Umar akan mengadakan Seminar Facebook Percuma #DemiSekepingRoti pada bulan September ni. Dalam seminar percuma itu nanti, pelbagai tips dan teknik pemasaran online berkesan akan diajar oleh Suhaimi Umar sendiri.

Seminar Facebook Percuma #DemiSekepingRoti
Seminar Facebook Percuma #DemiSekepingRoti

Diantara kesalahan yang paling banyak di Facebook online seller adalah meraka gemar tag nama sahabat-sahabat pada iklan yang mereka upload atau yang  lebih teruk adalah mereka post iklan di wall sahabat mereka. Ada juga yang gemar spam di bahagian komen orang lain. Yang lebih teruk lagi apabila mereka memasukkan kita ke dalam group bisnes sebagai syarat untuk mereka membuat iklan di group tersebut.

Untuk mengelakkan anda di report/block oleh rakan-rakan anda di facebook cik iena sarankan anda sertai Seminar Facebook Percuma ni dan ambil segala ilmu pemasaran online yang diajar supaya anda dapat menggunakan Facebook sebagai salah satu cara berbisnes online dengan berkesan dan beretika. 

Silibus Seminar Facebook Percuma


Antara perkara yang akan korang pelajari masa Seminar Facebook Percuma #DemiSekepingRoti tu nanti adalah seperti di bawah:

  • Rahsia kenali pelanggan anda
  • Mindset usahawan bisnes online
  • Teknik copywriting meleleh
  • Teknik mudah kuasa produk
  • Teknik gambar FBAds 3 saat
  • Rahsia setting FB Ads TRS
  • Teknik closing sales membelai
  • Teknik follow up tingkatkan sale
  • Strategi manage database 101%

Pendaftaran Seminar Facebook Percuma


Seminar Facebook Percuma ini  akan diadakan pada dua tarikh terdekat ini saja iaitu pada:
Tarikh: 24hb dan 25hb September 2016
Masa: 8.00 pagi hinggga 5.30 petang
Tempat: Pusat Latihan MPSW, Bandar Baru Bangi, Selangor
Untuk pengetahuan anda, bagi slot bertarikh 24hb September 2016 telah penuh. Cuma tinggal untuk tarikh 25hb September sahaja. Jika anda ingin menyertai seminar ini dalam masa terdekat pastikan anda hubungi mereka secepat mungkin sebelum kehabisan tempat.

Disebabkan Seminar Percuma Facebook #DemiSekepingRoti telah penuh dan masih ada lagi permintaan untuk menyertainya, satu sesi bengkel lagi akan dibuka pada tarikh yang lain iaitu pada:

Tarikh: 5hb dan 6hb November 2016
Masa: 8.00 pagi hingga 5.30 petang
Tempat: Pusat Latihan MPSW, Bandar Baru Bangi, Selangor
Jika anda berminat untuk sertai seminar ini, Sila daftar di

 Daftar - Bengkel Facebook #DemiSekepingRoti


Early Promo:
Bengkel Facebook bernilai RM1500 secara PERCUMA akan diberikan keutamaan kepada yang cepat bertindak sahaja
 
Kepada pengusaha perniagaan kecil mahupun besar di luar sana cik iena rasa ini peluang terbaik untuk usahawan online di luar sana untuk belajar selok belok perniagaan online dengan teknik-teknik dan tips-tips pemasaran online yang berkesan.

Untuk maklumat lanjut sila layari

Website : http://trstraining.com.my/
FAcebook : https://www.facebook.com/TRS-Training-Consultancy-217583785248828/?fref=ts



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more