Thursday, April 16, 2015

Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar


 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

Untuk majlis kak Lieya cik iena menyediakan dua bunga tangan . Satu Untuk Nikah dan satu untuk bersanding .
Bunga yang di gunakan adalah bunga segar . Bunga yang menjadi pilihan adalah pink rose, gebera, white peacock dan purple peacock.



 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

Bunga yang ade pink gebera tu ada holder yang ade span basah . Satu lagi tiada holder, cik iena cuma lilit batang bunga dengan riben dan rendamkan sedikit batang nya di dalam air untuk mengekalkan kesegaran

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar



 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar



 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Yang ni sebenarnya cik iena buat sebab ada bunga lebih, membazir kalau di biarkan. Walaupun tiada holder dan span basah. Masih boleh di buat bunga tangan . Ikatkan saja dengan riben.
Bunga banyak lebih sebab kak lieya request bunga kecik.


 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar


 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar



 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar

 Hiasan Bunga Tangan : Bunga Segar


Nota Blog : penggunaan botol mineral adalah untuk menegakkan bunga tersebut dan untuk menjaga bunga daripada rosak. Bunga segar dan bunga mati banyak beza. Bunga mati campak-campak pun masih elok.Letak terbaring tertingkup ter ape2 masih elok. Berbeza dengan bunga segar kita kene simpan elok2. Kalau kelopak bunga kene simen terhimpap ke ape. Makanya bunga akan rosak. Penjagaan bunga segar tak sama seperti bunga plastik.  Untuk makluman botol mineral tu bukan lah di guna untuk pengantin pegang pun. Just utk hold bunga tu sahaja. Di sepanjang cik iena buat bunga tangan bunga segar ni tak pernah lagi perli2 ke ape guna botol mineral malahan dorang cakap kreatif lagi . MElainkan pengantin tu nak pegang bunga tu 24 jam bawak tidur tangan tegak keatas jaga bunga  maka takyah guna botol mineral tu .



iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Upacara Batal Air Sembahyang Kak Lieya Nasuludin




Setelah Selesai di ijabkabulkan di surau berdekatan rumah kak Lieya, Majlis Batal air sembahyamg diadakan di rumah . Semasa berada disurau hanya upacara akad nikah dilakukan . Majlis pembatalan air sembahyang dan jamuan ringan di adakan dirumah . JUmlah hantaran 5 berbalas 7.

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin


Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin
 
Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin
 
Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Upacara Batal Air Sembahyang  Kak Lieya Nasuludin

Harap Maaf gambar tidak mengikut susunan (^_~)
Tuan empunya blog agak sibuk nak update blog .


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com