New Face Duo Stick dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku

WANITA dan kecantikan sememangnya tidak dapat dipisahkan. Untuk kelihatan cantik,
wanita sanggup menghabiskan wang ringgit untuk membeli produk kecantikan mahupun solekan.
Tidak kurang juga dengan cik iena, cik iena memang gemar mengumpul alat solek.


New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku

Baru-baru ini cik iena telah mencuba dua Produk dari Shekku Skin Revolution iaitu NEW FACE Duo Stick dan CHU CHU Tone Up Sun Stick.  Menariknya  produk dari Shekku ini adalalah kedua-duanya dalam bentuk Duo stik .




Cik iena yakin mesti anda tidak pernah dengar akan jenama Shekku. Cik iena pun baru first time dengar. Ternyata produk ini memang sangat bagus dan menarik. Ia merupakan produk dari Korea.  Korea sememangnya kaya dengan produk kecantikan dan kosmetik. Cik iena sememangnya sangat  menggemari produk Korea ni.


New Face Duo Stick dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku



NEW FACE Duo Stick yang berfungsi untuk menghilankan blackhead sangat unik berbanding krim atau nose pad untuk mengatasi masalah blackheads. CHU CHU Tone Up Sun Stick pula menarik kerana mempunyai berus untuk anda meratakan foundation yang di gunakan.

Produk keluaran Shekku ini juga mempunyai kelulusan dari KKM. Jadi anda tidak perlu ragu-ragu menggunakannya kerana produk ini selamat untuk digunakan

Okay jom cik iena kongsi tentang kedua-dua produk dari Shekku yang telah Cik iena cuba.

New Face Duo Stick dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku



NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick




NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick
NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick


NEW FACE Duo Stick ini merupakan produk 2 dalam 1 dimana satu bahagian adalah untuk blackhead stick manakala lagi satu hujung adalah pore tightening ice stick. Ia mempunyai packaging yang sangat menarik dan amat menyenangkan pengguna kerana ianya mudah untuk diaplikasikan dan juga mudah untuk dibawa ke mana-mana.





NEW FACE Duo Stick Blackhead Stick & Pore Tightening Ice Stick






Untuk pengetahuan, Blackhead stick ini diperbuat daripada serbuk arang dan tepung jagung. NEW FACE DUO STICK ini juga berfungsi untuk membuang whitehead, blackhead dan  sel kulit mati. serta Mempunyai fungsi cooling effect .


NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick
NEW FACE Duo Stick |  Blackhead Stick



Fungsi Blackhead stick ni adalah:


  • Menghapuskan blackhead dan whitehead
  • Membaiki stratum corneum (lapisan paling luar epidermis)
  • Mengurangkan rembesan sebum
  • Membersihkan kulit secara mendalam
  • Melegakan kulit yang merengsa
  • Mengecilkan liang pori

Manakala Pore Tightening Ice Stick pula ianya diperbuat daripada air glasier Iceland.



NEW FACE Duo Stick Blackhead and Pore Tightening Ice Stick
NEW FACE Duo Stick |  Pore Tightening Ice Stick

Fungsi Pore Tightening Ice Stick :


  • Mengecilkan liang pori dan melegakan kulit.
  • Meningkatkan tona kulit.
  • Menurunkan suhu kulit.
  • Mengurangkan bengkak pada muka.
  • Menghasilkan rasa berais apabila disapu.

Cara penggunaan NEW FACE Duo Stick:


1. Basahkan muka anda terlebih dahulu dengan air suam (tujuan membasuh muka menggunakan air   suam adalah untuk membuka pori-pori wajah)

Sapukan Blackhead stick pada tempat yang anda ingin hapuskan bintik hitam dengan gerakan membulat
Sapukan Blackhead stick pada tempat yang anda ingin hapuskan bintik hitam dengan gerakan membulat



2. Sapukan Blackhead stick pada tempat yang anda ingin hapuskan bintik hitam dengan gerakan membulat.

urut perlahan-lahan dan bilas dengan air bersih
urut perlahan-lahan dan bilas dengan air bersih






3. Apabila buih yang mencukupi telah dibentuk, urut perlahan-lahan dan bilas dengan air bersih .
Lap hingga kering.



4. Sapukan Pore Tightening Ice stick secara perlahan supaya bahannya dapat meresap sepenuhnya pada tempat yang anda inginkan.



Sapukan Pore Tightening Ice stick
Sapukan Pore Tightening Ice stick


Info Produk:

NEW FACE Duo Stick  Blackhead and Pore Tightening Ice Stick

KKM - NOT170907076K
Berat 16g
RM149.00 sebiji

CHU CHU Tone Up Sun Stick 



CHU CHU Tone Up Sun Stick
CHU CHU Tone Up Sun Stick



CHU CHU Tone Up Sun Stick berfungsi untuk melindungi kulit daripada cahaya matahari dan  bertindak sebagai asas solekan untuk solekan natural. Jika kita lihat, gadis-gadis Korea tidak mengenakan solekan tebal.


CHU CHU Tone Up Sun Stick





Mereka hanya mengenakan solekan nipis atau natural supaya dapat menyerlahkan lagi kecantikan semulajadi mereka. Solekan mereka semuanya kelihatan cantik semulajadi dan kelihatan segar dengan efek-efek kemerahan pada wajah di mana blusher atau pembayang pipi memainkan peranan penting dalam solekan orang korea.


Untuk pengetahuan anda CHU CHU Tone Up Sun Stick ini juga 2 dalam 1, cuma bezanya adalah satu bahagian adalah foundation dan satu bahagian lagi adalah berus solekan.  Foundation seperti ni sangat sesuai untuk di bawa ke pejabat mahupun untuk travel. Sangat Mudah dan praktikal.  Anda tidak perlu membawa banyak-banyak berus lagi di dalam beg tangan anda. Selain itu dapat juga menjmatkan ruang beg tangan anda.

CHU CHU Tone Up Sun Stick
CHU CHU BRUSH

Kelebihan CHU CHU Tone Up Sun Stick :


  • Mempunyai 7 jenis vitamin yang berfungsi untuk mencerahkan tona kulit wajah anda dan anti-kedut.
  • Mempunyai 5 jenis minyak berasaskan tumbuhan untuk kelembapan kulit anda.
  • Mampu mencerahkan kulit serta-merta
  • Bertindak 2 kali ganda sebagai pelindung matahari kepada kulit anda.
  • Bintang pada stick tu pula akan menyesuaikan warna kulit anda dengan tepat dan menjadikan kulit anda kelihatan semulajadi lepas memakainya.


CHU CHU Tone Up Sun Stick
CHU CHU Tone Up Sun Stick

Cara penggunaan CHU CHU Tone Up Sun Stick :



1. Sebelum mengaplikasikan CHU CHU Tone Up Sun Stick cik iena terlebih dahulu mengenakan pelembab wajah kerana tekstur kulit cik iena adalah kering.


Sapukan Tone Up Sun stick pada kulit wajah
Sapukan Tone Up Sun stick pada kulit wajah



2.  Kemudian Sapukan Tone Up Sun stick pada kulit wajah .



Ratakan pada keseluruhan wajah dengan menggunakan berus
Ratakan pada keseluruhan wajah dengan menggunakan berus



3. Ratakan pada keseluruhan wajah dengan menggunakan berus yang terdapat pada satu bahagian lagi.
4. Kemudian Siap!


Untuk menampakkan ala-ala korea letak pemerah pipi pada wajah dan gunakan pembayang mata bewarna peach atau pink lembut pada kelopak mata dan letakkan sedikit pembayang mata yang sama di bahagian bawah mata juga. Sapukan mascara dan lipstick kemudain siap . Solekan ringkas yang dapat melindungi kulit anda daripada cahaya matahari.


New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku
Yeay dah siap guna New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku




New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku
New Face Duo Stick Blackhead dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Shekku



Selepas beberapa minit diaplikasikan pada wajah kulit cik iena jadi glowing dan tidak kering. Dah macam kulit orang korea pulak glowing shining :)



Info Produk

Chu Chu | Tone Up Sun Stick

KKM - NOT170907199K
Berat 11.5g
RM149.00 sebiji



Kepada anda yang ingin mendapatkan produk dari Shekku ini, sekarang mereka sedang mengadakan promosi Christmas.

shekku critsmas promo








Info Produk:


NEW FACE Duo Stick | Blackhead & Pore Tightening Ice Stick

KKM - NOT170907076K
Berat 16g
RM149.00 sebiji

Chu Chu | Tone Up Sun Stick

KKM - NOT170907199K
Berat 11.5g
RM149.00 sebiji

New Face + Chu Chu
RM249.00 sahaja



Untuk maklumat lanjut mengenai produk sila layari  www.shekku.com/home-dh






Laser Tanpa Efek Kemerahan Dengan Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic

Tiga bulan yang lepas Cik iena telah mula menjalankan satu rawatan Lazer yang bertujuan untuk menangani masalah pori terbuka. Cik iena telah melakukan rawatan sebanyak tiga kali iaitu sebulan sekali rawatan di  The Suisse Clinic yang bertempat di Mid Valley.

Celebrity Review


Ini merupakan pengalaman kedua cik iena melakukan rawatan Laser dimana ini merupakan Rawatan Laser yang cik iena gemari kerana ianya tidak mempunyai tempoh "DOWN TIME" berbeza dengan rawatan sebelumnya yang mempunyai tempoh "DOWN TIME " selama lebih kurang 3 ke  7 hari bergantung kepada Individu.

Di dalam tempoh tersebut berlaku perubahan ketara pada wajah di mana pada wajah cik iena wajah menjadi merah dan bengkak seperti di gigit serangga dalam tempoh satu hari. Kemudian ianya beransur pulih selama 3 hari .

Berbeza dengan rakan Cik iena yang mengalami rawatan yang sama. Dalam masa 24 jam tiada perubahan tetapi selepas 24 jam kulit hidung kelihatan terbakar dan terdapat kulit hitam kering yang bayak muncul di bahagian hidung dan ianya memakan masa 7 hari untuk Hilang.

Selepas tempoh "DOWN TIME " tersebut barulah kulit menjadi cantik . Rawatan tersebut ok cuma ianya mempunyai tempoh "DOWN TIME" yang agak tidak sesuai untuk cik iena yang aktif ke Majlis-Majlis tertentu malainkan buat anda yang boleh duduk di rumah selama Seminggu :)

Okay jom cik iena cerita tentang  Cutera Laser Genesis yang mana rawatan laser ini tidak mempunyai tempoh "DOWN TIME" dan sesuai untuk semua jenis kulit.


Apa itu Cutera Laser Genesis



Cutera® Laser adalah FDA yang diluluskan oleh  ND Yag Laser. Yang mana ianya  digunakan untuk peremajaan kulit. Ia juga digelar "Lunch Time Procedure"  kerana ia tidak memerlukan permintaan sosial sosial yang diperlukan. Mesin yang digunakan di import dari Amerika Syarikat dan digunakan secara meluas di Hospital-hospital  Singapura .

Cutera adalah teknologi laser kulit premium untuk merawat dan meremajakan kulit.  Cutera terdiri daripada tiga komponen utama, iaitu peremajaan , penganjalan, dan pencerahan . Rawatan laser ini mampu menyelesaikan semua masalah kerosakan kulit yang paling biasa. Antaranya adalah penuaan, bintik hitam, garis halus, kedut, dan kulit kendur.


Manfaat Cutera Lazer Genesis 


• Tiada kesan sampingan dan downtime .
• Penembusan  secara mendalam untung ransangan pertumbuhan kolagen
• Sesuai untuk semua jenis kulit
• Meningkatkan penampilan kulit secara keseluruhan
• Meremajakan kulit.
• Mengurangkan  kerutan kedut dan garis garisan halus.
• Menganjal dan Mengetatkan liang pori-pori .
• Meringankan Lighten pigmentasi atau tanda parut parut jerawat.



Untuk mendapatkan hasil maksimum, semua peringkat rawatan ini boleh dilakukan 3-4 kali dalam tempoh satu bulan sekali. Walaubagaimanapun tahap keberkesanan berapa kali rawatan adalah bergantung pada kulit seseoarang. Untuk kulit cik iena cuma 3 rawatan laser dalam masa 3 bulan.



The Suisse Clinic


Ditubuhkan pada tahun 2014, The Suisse Clinic adalah klinik gaya hidup terkemuka di Kuala Lumpur. The Suisse Clinic menekankan kepada penyelesaian yang selamat dan berkesan untuk penuaan dan kesejahteraan yang sihat.

Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic


Rawatan di The Suisse Clinic  termasuk penjagaan kesihatan utama, rawatan dermatologi, penjagaan rambut dan pengurusan berat badan dan gannguan gaya hidup.


The Suisse Clinic


Untuk pengetahuan anda, The Suisse Clinic merupakan sebuah klinik yang mempunyai peralatan perubatan yang sangat baik, produk berkualiti tinggi dan pasukan perubatan profesional untuk menyesuaikan penyelesaian berkesan buat masalah anda.


Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Sebelum berjumpa doktor anda akan di beri minuman dan akan bertemu dengan beautician yang akan menerangkan tentang pakej rawatan

Untuk makluman anda lagi, The Suisse Clinic mempunyai pengamal perubatan bersertifikat dan mereka sangat mahir dan kekal di barisan hadapan pengetahuan perubatan dan teknologi. Disamping itu The Suisse Clinic menggunakan produk dan peralatan yang diluluskan oleh FDA sebagai sebahagian daripada komitmen mereka terhadap penjagaan dan keselamatan pesakit untuk memberikan hasil yang luar biasa.


Pengalaman Menjalani Cutera Laser Genesis


Rawatan Pertama Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic


Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Mesin yang di gunakan untuk scan wajah


Untuk rawatan pertama, Doktor akan cek kondisi kulit kita terlebih dahulu kemudian memberikan info mengenai kulit kita serta apa yang perlu di lakukan utuk menjaga kulit supaya sihat dan cantik. Terdapat beberapa alat yang di gunakan antaranya seperti gambar di bawah.




Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
hasil scan mesin diatas



Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Doktor akan menerangkan kondisi kulit hasil dari scan diatas


Kemudian prosedur seterusnya wajah akan di bersihkan dari solekan . Bahagian mata tidak termasuk dalam perawatan ini jadi tidak menjadi masalah jika solekan mata tidak di bersihkan.

Selepas membersihkan solekan . Proses Laser akan di jalanka . Pada ketika ini apa yang dapat cik iena gambarkan ianya tidak sakit. Cuma cik iena ada bau benda terbakar. Haa untuk pengetahuan bau terbakar tu bau bulu roma. Almaklumlah bulu roma cik iena banyak.

Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Bilik rawatan laser


Selepas melakukan laser. Doktor akan membantu kita membuang bulu roma sekiranya perlu. Tahukan anda bulu roma lah yang menyebabkan pori-pori terbuka. Jadi kalau kita kurang bulu roma pada wajah maka kurang lah masalah pori pori terbuka yang banyak.

Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Bilik rawatan laser serta peralatan yang di gunakan

Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
mesin yang digunakan untuk laser wajah

Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Penutup mata yang digunakan bagi mengelakkan dari bahagian mata terkena laser


Semasa sesi membuang Bulu roma ini, ais batu akan di guna untuk menyejukkan wajah terlebuh dahulu baru lah sejenis laser di guna untuk membuang bulu roma. Haaa untuk buang bulu roma ini ada rasa kene gigit semut sedikit. Semasa Cutera lase ry takde rasa sakit.

Itu untuk cik iena lah. Setiap individu pasti akan rasa benda yang lain. Tapi adakalanya rasa takut yang menjadikan sakit(mind set laser itu sakit). Tips nya jangan cemas. Rileks sahaja. Memang tak rasa sakit. Ini merupakan pengalaman kedua CIk iena melakukan rawatan laser.

Selepas membuang bulu roma . Wajah akan di sapukan masker selama 15 ke 20 minit kemudian krim SPF akan di sapu dan selesai.

Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Selepas rawatan anda perlu mengisi survey form


Rawatan Pertama Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic
Gambar diatas adalah gambar dengan solekan sebelum rawatan dan gambar di bawah gambar selepas rawatan tanpa solekan





Cik iena lakukan rawatan pertama pada 9 September 2017



Yeay da lepas 2 minggu tempoh pantang tak boleh pakai skincare yg ade asid haha.wokay da blh review skincare.. Ini dua minggu selepas first session utk Cutera Lazer genesis di @thesuisseclinic .. . . Untuk pengetahuan Cutera merupakan premium skin laser untuk merawat dan meremajakan kulit. Rawatan Cutera sesuai utk anda yg mempunyai masalah open pores dan pigmentation.. . . Selain itu rawatan lazer ini juga tidak mempunyai tempoh downtime seperti rawatan lazer yang lain.. . . Kalau korang ada masalah parut jerawat mcm bulan tu hehe blh cuba dia tiga kali rawatan.. Kesan rawatan bergantung pada individu 😊😊 . . Untuk iena, iena takde banyak masalah cuma kulit kering dan open pore..ini dari apa yang doktor cek sebelum rawatan.. Kulit kering sebab faktor usia..kolagen kurang hahaha..lepastu open pores sb banyak bulu romaπŸ˜‚πŸ˜‚ Yg lain keseluruhan ok.. . . haaa sebabnya iena amalkan beberapa supplement utk jaga kulit 3 series cik iena ni.. Almaklumla awakkk kita da 3 series tau..nak nampak kekal muda remaja perlu la amalkan supplement😊😊😊 . Wokay nty iena share ape yg iena amalkan tau.. . #cuteralazer #cuteralazertreatment #thesuisseclinic #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #instagood #photooftheday #fashion
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on





Kesan Awal Rawatan Pertama


Kesan awal yang cik iena dapat rasa ketika ini kulit wajah cerah serta merta. Maksudnya lebih cerah dari sediakala. Tiada kesan kemerah-merahan seperti rawatan laser yang cik iena lakukan sebelum ini.

Yang menarik boleh terus mengenakan solekan. Ini pasti menjadi kerisauan kaum hawa kalau tak boleh bersolek selepas rawatan. Dengan Cutera laser anda boleh bersolek selepas rawatan.


Penjagaan selepas rawatan laser (Cutera Laser Genesis Treatment)


Dua perkara yang di tegaskan oleh Doktor yang merawat cik iena untuk rawatan Cutera Laser Genesis ini adalah

1. Guna Hydating Mask Setiap Malam selama dua minggu selepas rawatan
2. Guna Sunblock

Untuk mendapatkan Hasil yang cantik dan bagus, dilarang menggunakan produk yang mempunyai Acid  selama Dua minggu selepas rawatan dan juga tidak boleh menggunakan skrub mahupun pencuci wajah berjenis skrub.

Maafkan cik iena, cik iena lupa nak catit apa yang doktor cakap kenapa tak boleh guna produk penjagaan wajah ber asid .


Baca selanjutnya dalam artikel yang pernah cik iena tulis sebelum ini mengenai penjagaan selepas rawatan laser : http://www.ienaeliena.com/2017/09/penjagaan-selepas-rawatan-laser-cutera.html

Baca lagi artikel yang berkaitan penjagaan rawatan Cutera di http://www.ienaeliena.com/search/label/Cutera%20Laser%20Genesis?max-results=12


Untuk pengetahuan tiada pantang larang lain seperti pantang larang makanan untuk rawatan ini :)
cuma anda perlu kurangkan aktiviti luar bagi memastikan kulit tidak terlalu terdedah pada matahari untuk tempoh dua minggu pertama selepas rawatan.







Rawatan Kedua Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic



Prosuder rawatan adalah sama seperti rawatan pertama kecuali prosuder pertama untuk cek kondisi kulit wajah dan penjelasan mengenai kondisi wajah oleh Doktor.

Rawatan Kedua Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic
Gambar diatas adalah gambar dengan solekan sebelum rawatan dan gambar di bawah gambar selepas rawatan tanpa solekan kecuali solekan bahagian mata



Liveupdate Rawatan Kedua  Cutera Lazer genesis di The Suisse Clinic
















A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on



Rawatan Ketiga Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic

 

Rawatan Ketiga Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic
Gambar tanpa solekan selepas Rawatan Ketiga Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic

Rawatan Ketiga Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic
Gambar tanpa solekan selepas Rawatan Ketiga Cutera Lazer Genesis di The Suisse Clinic

 

A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Prosuder rawatan adalah sama seperti rawatan kedua.



Review Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic


Secara keseluruhan Cik iena suka akan hasilnya kerana kuli wajah cik iena lebih lembab dari sebelumnya dan garisan halus bawah mata berkururangan serta eye bags bawah mata juga berkurangan.

Kulit menjadi lebih anjal dan tiada masalah pori terbuka . Kulit kelihatan licin tetapi buat masa ini muka cik iena ada jerawat datang bulan . Itu sudah menjadi kebiasan Cik iena jerawat datang bulan :)

Selain daripada itu tona kulit juga lebih cerah berbanding sebelumnya.


 Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
gambar sejurus selepas rawatan laser

 Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic
Gambar kiri sehari selepas rawatan pertama laser, elepas solat asar di pejabat tanpa solekan manakala
Gambar kanan gambar semasa (12.12.2017) selepas rawatan ketiga laser selepas solat asar di pejabat tanpa solekan



Video Review Cutera Laser Genesis di The Suisse Clinic



Cutera Laser Genesis Rating

8/10

The Suisse Clinic  Service Rating

10/10


Testimoni Cutera Laser Genesis


Testimoni Cutera Laser Genesis

Celebrity Review


Celebrity Review

Anda juga boleh membaca Celebrity Review yang lain di http://thesuisseclinic.com/celebrity-reviews/

Harga Cutera Laser Genesis

 Harga untuk satu kali rawatan laser ini adalah RM800


Kepada anda di Luar sana yang berminat untuk menjalani rawatan ini sila layari website dan laman sosial atau boleh hubungi mereka seperti maklumat yang tertera di bawah.







Untuk Maklumat Lanjut :


Suisse Clinic Sdn Bhd (1091050-V)
Unit A-M-2, Mezzanine Floor,
Northpoint Offices, Mid Valley City,
No. 1 Jalan Medan Syed Putra Utara,
59200 Kuala Lumpur
Malaysia

  +603 2283 6886
 +6012 369 0882
 enquiries@thesuisseclinic.com









Lazada Online Revolution 2017


Dah lama rasanya Cik iena tak join Blogger Contest . Tapi kali ni nak join  Lazada Online Revolution Blogger Contest . Sebelum Cik iena menjawab soalan-soalan untuk contest ni Cik iena ceritakan Terlebih dahulu mengenai Lazada Online Revolution.


Lazada Online Revolution


Lazada Online Revolution


Apa itu “ONLINE REVOLUTION” Lazada


“ONLINE REVOLUTION” Lazada adalah acara menjual dan membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara.

Lazada Online Revolution


Lazada memulakan “ONLINE REVOLUTION” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan pada setiap tahun.

Semenjak itu, “ONLINE REVOLUTION” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara.




Okay cik iena nak jawab soalan contest ni :)




Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?



Sudah pasti cik iena lupa barang apa yang cik iena beli secara online kerana cik iena semamngnya membeli barang secara online termasuk perabut . Jadi untuk soalan ini cik iena  sertakan artikal pertama cik iena mengenai barangan Lazada yang cik iena beli iaitu http://www.ienaeliena.com/2014/11/skg-garment-steamer-ss99-purple-from.html

Cik iena beli ni pun semasa LAzada Online Revolution 2014 .  Sebelum ni lazada boleh view order yang lama-lama . tapi sekarang setakat tahun 2017. Jadi cik iena tak dapat nak tunjuk barang apa yang pertama sekali cik iena beli. Yang pasti bukan Steam iron ni la .



Which types of products would you prefer buying online?


Barangan elektrik, gadget , makanan kesihatan tambahan, dan perabot kecil .  Kalau boleh barang dapur pun cik iena nak beli online di sebabkan faktor kekangan masa. Almaklumlah kerjaya sebagai seorang programmer dan part time blogger memang sangat sibuk T___T


What to you love about online shopping?

Apa yang cik iena suka tentang Online Shopping adalah ianya sangat memudahkan cik iena dan menjimatkan masa serta duit petrol. Hanya menggunakan perbankan internet untuk pembayaran. Sangat mudah .

Untuk pengetahuan sangat banyak barangan yang cik iena beli secara online di lazada termasuklah tv, chrome cast, peti ais, mesin basuh, oven, microwave, pengukus, katil, tilam, supplement, gadget, ring light, light nox dan banyak lagi . Boleh baca artikal cik iena berkaitan lazada atau shopping barangan lazada  di http://www.ienaeliena.com/search/label/lazada


Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?


Kalau ikut hati sangat banyak. Untuk Online revolution versi 11.11 antara barangan yang cik iena beli adalah :

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11


Ehh bila tengok senarai order in 2017 ni dah 4 pages :D . Boleh tahan cik iena shopping online


Untuk Online revolution 12.12 cik iena nak beli  semua ni kalau boleh . hahah banyak kan whishlist. Tapi tak boleh tamak. Banyak komitmen tak boleh boros sangat.



whishlist online revolution 2017 versi 12.12
whishlist online revolution 2017 versi 12.12


Maka dengan itu yang harus cik iena beli pada sales 12.12 adalah Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue 



 Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue


Kalua ikut hati nak pink tapi takde pink . Cik iena nak beli latop ni sebab pertama sekali terjebak dengan Neyra. Dia pakai laptop ni tapi yang memory 2G, yang ni 4G . Cik iena tengok neyra bawak kemana-mana event mudah, ringan je .

Laptop cik iena sekarang besar sedikit dan agak berat. So dengan adanya laptop ni nanti boleh lah cik iena update blog di mana-mana sama macam neyra  :)

Cik iena harap harga laptop tersebut pada 12.12 akan lebih murah atau ada voucher code yang boleh digunakan utuk dapatkan harga yang murah :)


Wokay cik iena dah jawab semua soalan. Semoga cik iena bertuah yeayyy. Kalau bertuah boleh lah shopping banyak barang lagi. Laptop tu memang dah ada dalam whishlist must buy item. Diharapkan dapat lah diskaun lagi. PM tepi voucher code plz lazada (^_~)

Okay korang jangan lupa terjah  https://www.lazada.com.my/online-revolution/


 Kepada kawan-kawan blogger yang lain jom join Lazada Online Revolution Blogger contest . Mana tau ada rezeki :)

Lazada Online Revolution Blogger contest



Everyone Deserves To Be Beautiful


Everyone Deserves To Be Beautiful, Ya semua orang sememangnya berhak untuk kelihatan cantik.  Maka dengan itu untuk menjadikan diri kita cantik. Kita seharusnya berusaha kearah itu . Kepada mereka yang sememangnya lahir dengan raut wajah yang cukup cantik anda beruntung .

Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful


Bukan bermaksud cik iena anda tidak cantik, setiap insan mempunyai kelebihan dan kecantikan yang tersendiri tapi untuk menyerlahkan lagi kecantikan itu sendiri kita perlulah menjaga kesihatan dan kecantikan kulit dan seterusnya mengenakan solekan ringkas.

Everyone Deserves To Be Beautiful
Le Felix Skincare and cosmetic


Di sini Cik iena ingin kongsikan produk dari negara jiran Thailand yang sedang cik iena amalkan iaitu rangkaian produk kecantikan dari Le Felix. Ianya bukan sahaja menawarkan rangkaian produk penjagaan wajah malah ianya juga turut menawarkan kosmetik bagi anda menyerlahkan lagi kecantikan yang ada pada diri anda.


Cik iena mulakan terlebih dahulu dengan produk penjagaan wajah yang mana cik iena telah mencuba  :

Perfect Beauty Facial Foam
Everyone Deserves To Be Beautiful
  1. Perfect Beauty Facial Foam
  2. Miracle Plankton Essence
  3. Advanced Facial Whitening Cream
  4. Magic Aura Cream




Perfect Beauty Facial Foam


Perfect Beauty Facial Foam
Perfect Beauty Facial Foam



Beauty Facial Foam Perfect (50 ml.) Pembersih wajah yang berbuih halus dengan Malus Domestica (Apple Stem Cell) dari Switzerland. Pembersihan lembutdan mendalam. Ianya mengekalkan  pH-Balance pada wajah serta melembabkan dan menyegarkan  wajah sehingga menjadikan kulit anda kelihatan lebih cerah.

Perfect Beauty Facial Foam
Perfect Beauty Facial Foam


Kaya dengan Vitamin A, Anti Penuaan B  dan  C . Ianya juga Kaya dengan Antioksidan seterusnya Meningkatkan Tekstur Kulit serta Menyihatkan Kawalan Kulit dan Mencegah  jerawat


Mempunyai Sijil/Logo Halal dari LPPOM MUI - Lembaga Pengkajian Pangan Obat obatan Dan Kosmetika Majelis Ulama Indonesia.

Mempunyai Pengiktirafan Good Manufacturing Practice (GMP)

Review Perfect Beauty Facial Foam


Cik iena suka akan haruman apple hijau yang menenangkan minda . Tekstur krim lembut bewarna hijau cair . Mempunyai Buih halus yang lembut untuk cucian lembut yang tidak merosakkan muka. Setelah mencuci wajah kulit akan terasa tegang tetapi lembab dan bebas minyak .

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam.

Rating

7/10


La Felix Miracle Plankton Essence



La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence



Ingredient/ Kandungan La Felix Miracle Plankton Essence


  • Plankton
  • Comfrey
  • Cucumber
  • Wild Yam
  • Ginseng
  • Fomes Officinalis

La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence



Le Felix Miracle Plankton Essence (30ml)


Le Felix Miracle Plankton Essence menggukanakan teknologi  Life plankton 'pada konsentrasi tertinggi 5% . Ianya menggunakan tenaga GP4G untuk menunjukkan protein). Mempunyai kandungan kolagen sekitar 54% dan ianya mampu melindungi kulit dari UVB


Life Plankton Essence diguna sebagai sebagai serum , menyerap secara maksimum dan memberikan keberkesanan yang mendalam pada wajah..Penggunaan selama minima 14 hari  untuk anda dapat melihat dan merasa kulit yang baru dilahirkan .


Review La Felix Miracle Plankton Essence


La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence
Tekstur cecair likat bewarna putih kanji . Ianga mudah meresap ke wajah  . Dari segi haruman cik iena tak dapat describe haruman apa tapi haruman yang lembut .  Anda tidak perlu khuatir walaupun kandungannya ginseng namun harumannya Tidak berbau Ginseng dan berbau harum lembut.

Untuk cik iena kesan awal penggunaan keluar dua butir jerawat . Namun ini adalah perkara biasa jika kita menukar produk penjagaan wajah. Selepas itu kulit sepeti sediakala tiada jerawat dan tidak kusam.

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas mencuci wajah.

 Rating 

8/10


Advanced Facial Whitening Cream



Advanced Facial Whitening Cream




Ingredient/ Kandungan Advanced Facial Whitening Cream


  • Vitamin C
  • Beta - Carotene
  • Soy Protein
  • Green Tea
  • Arbutin
  • Jojoba





Advanced Facial Whitening Cream
Advanced Facial Whitening Cream



Menggunakan Teknologi nano terkini yang mampu  menembusi jauh ke permukaan  kulit.  Sebagai fungsi anti-oksidan perlindungan untuk keputusan anti-penuaan yang unggul mengurangkan bintik gelap, melisma dan jerawat. Selain itu ianya menghidratkan dan mengembalikan cahaya semula jadi, kelembutan dan keanjalan wajah.


Review Advanced Facial Whitening Cream


Advanced Facial Whitening Cream
Advanced Facial Whitening Cream
Tekstur krim pekat likat. Agak melekit bagi cik iena tetapi ianya mudah meresap pada wajah. Krim bewarna peach cair . Berbau harum lembut dan tidak berbau green tea. Kulit terasa sangat lembab selepas mengaplikasikan krim ini.

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas menggunakan Miracle Plankton Essense


Rating


6/10


 Le Felix Magic Aura Cream 


 Krim untuk mencerahkan dan memperbaharui sel-sel kulit yang rosak.


Le Felix Magic Aura Cream
Le Felix Magic Aura Cream


Ingredient/ Kandungan  Le Felix Magic Aura Cream 


Water, tartaric acid, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Propylene glycol, Caprylic / Capric Triglyceride, Lactic Acid, Glycerin, Glyceryl stearate SE, Arbutin, Niacinamide, Etxoxydigiycol, Ascorbic acid, Dimethicone, Dianzolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Perfume, C1 42053, Polyacrylamide.



Review  Le Felix Magic Aura Cream 


Tekstur krim pekat bewarna hijau tua yang mudah meresap ke wajah  dan haruman agak kuat dari haruman yang lain. 


Penggunaan

Diamalkan sekali sehari pada waktu malam.

 Rating

7/10




Baiklah selain daripada produk penjagaan wajah terdapat juga produk kosmetik yang cik iena cuba iaitu Le Felix Matte , 3D Eyelashe dan Le Felix CC Cushion And Whitening.


Le Felix Skincare and cosmetic
Le Felix  cosmetic


Le Felix Matte


Le Felix Matte
Le Felix Matte


Ultra Smooth Matte Lipsick

Le Felix Matte
Le Felix Matte
  • Lightweight
  • Moisturizing
  • Waterproof
  • High Definition Velvety Matte color


Review Ultra Smooth Matte Lipsick



Le Felix Matte
Le Felix Matte


Cik iena suka akan dua warna yang cik iena cuba . Warna sangat menonjol. Hanya sekali lapisan warna jelas kelihatan . Untuk Bibir cik iena yang kering cik iena perlu memakai pelembab bibir terlebih dahulu kerana cik iena kurang selesa memakai matte lipstick kerana teksturnya agak kering.


Le Felix Matte
Le Felix Matte(maaf takde colour code) - warna merah yang sememangnya kegemaran cik iena tona terang
Walaubagaimanapun mengikut ciri-cirinya mengatakan ianya melembab tapi tidak untuk bibir cik iena kerana cik iena sememangnya mengalami masalah bibir kering yang teruk . Jadi agak kurang sesuai memakai matte lipstick tanpa memekai pelembab terlebih dahulu

Le Felix Matte
Le Felix Matte (maaf xde colour code) Tapi cik iena suka warna ni nampak lembut sopan dan ayu
Walauapapun terpulang kepada anda. Pakai pelembab dan tidak kedua-dua warna yang dihasilkan cantik cuma cik iena lebih mementingkan keselesaan bibir cik iena :)
 

Le Felix Matte
Le Felix Matte

Rating

8/10


3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)



3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)


  • More Volume
  • Soft Feathery
  • NAtural Looking Shine
  • Reusable up to 20 times
  • Easy to apply

3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)

Review 3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)


3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
Kedua2 mata menggunakan 3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
Cik iena sememangnya penggemar bulu mata palsu dan sering memakai bulu mata palsu . Untuk bulu mata cik iena yang panjang. Hanya menggunakan mascara sebenarnya sudah memadai tetapi biasalah lumrah manusia. Cik iena gemar memakai bulu mata palsu jika ke majlis-majlis tertentu.

3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
mata sebelah kanan cik iena menggunakan 3D Eyelashes dan mata kiri cik iena hanya menggunakan mascara. Menggunakan 3D Eyelashes kelihatan lebih lebat.

Dengan memakai 3D Eyelashes ini ,bulu mata kelihatan tebal dan anda tidak kelihatan seperti memakai bulu mata palsu. Itu yang cik iena suka dan paling cik iena suka ianya boleh di guna pakai sehingga 20 kali. Kebiasaannya bulu mata palsu cik iena yang lain hany dua ke tiga kali penggunaan sahaja berbeza dengan 3D Eyelashes ini.



Rating

8/10 (Natural look)


Le Felix CC Cushion And Whitening

Berfungsi untuk kecantikan di samping menjaga dan merawat kulit wajah.

Le Felix CC Cushion And Whitening
Le Felix CC Cushion And Whitening

Ingredient/ Kandungan Le Felix CC Cushion And Whitening


 Cetyl PEG/PPG-10/1 Domethicone, Beeswax, Neopently Glycol Diheptanoate, Cyclomethicone, Dimethicone, Ocytl methoxycinnamate, silica, talcum, titanium, beige, water, butylene blycol, Geogard LSA, fragrance.


Review Le Felix CC Cushion And Whitening

 Cik iena sangat suka CC Cushion ni kerana hasil yang sangat cantik. Solekan nampak nipis tapi cantik berseri serta flawless dan glowing. Ianya juga tahan lama. Cik iena gunakan untuk pergi pejabat dan juga guna untuk Majlis-majlis tertentu sepertu majlis perkahwinan dan sebagainya.

Le Felix CC Cushion And Whitening
Le Felix CC Cushion And Whitening
Sesuai digunakan setiap hari kerana selain untuk kecantikan luaran ianya juga untuk kecantikan dalaman dimana ianya membantu merawat kulit wajah dan juga melindungi dari sinaran UV.



 Rating

9/10


 Gambar cik iena di bawah dan diatas adalah menggunakan produk Le Felix . Cik iena sangat suka CC Cushion Le Felix ni tau . Kulit nampak Cantik semulajadi . Tak nampak solekan tebal .


Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful

Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful




Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : www.le-felix.com
Facebook : https://web.facebook.com/lefelix.official
Instagram : http://www.instagram.com/Le_felix_official













 


















Powered by Jasper Roberts - Blog