Wednesday, September 2, 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 27 August 2015



Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015


Alhamdulillah, selepas selesai majlis pelancaran aiskrim baru magnum, cik iena sempat menghadirkan diri di program kerja amal ini. Minggu sebelum ni cik iena tak sihat dan tak hadir. Rindu rasa dengan rakan sukarelawan dan gelandangan. Makanya selepas majlis tersebut cik iena hadir aktiviti kerja amal ini.

Terima Kasih pada rakan Blogger yang sudi join cik iena pada malam tersebut .  Harap tak serik lah datang charity lagi ye..

 Apa yang menggelikan hati cik iena pada hari tersebut adalah kehadiran cik iena dengan skirt kembang . haha memang lawak kene perli dengan rakan sukarelawan. CIk iena pun beritahu yang cik iena dari event magnum dan cik iena sedekahkan aiskrim-aiskrim yang magnum beri kepada rakan-rakan sukarelawan. Haaa terus dapat gelaran model aiskrim magnum :)

Agak tidak selesa lah buat kerja pakai skirt dan baju putih kan. Penuh hati2 buat kerja takut kotor (^_~)

Okay biarlah gambar berbicara :)


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  27 August 2015

Kepada anda yang berminat untuk menjadi sukarelawan amatlah dialu-alukan . Tiada syarat dikenenakan untuk menjadi sukarelawan cukup sekadar anda turut sama hadir membantu menyediakan makanan buat golongan yang memerlukan disamping sedikit peraturan yang perlu di patuhi untuk menghormati golongan gelandangan dan yang seantara dengannya iaitu tidak mengambil gambar mereka atau pun mengambil gambar suasana disana menggunakan flash sehingga ketara maneampakkan raut wajah mereka . Setiap mereka yang datang mengambil makanan ada masalah yang tersendiri . Kita perlu hormat mereka supaya tidak menyebarkan gambar mereka secara jelas.


Kepada yang berminat boleh hadir di bank muamalat jalan melaka, belakang lrt masjid jamek aliran kelana jaya pada pukul 10 malam, setiap hari khamis dan jumaat. Kepada yang berminat untuk memberi sumbangan makanan juga amatlah dialu-alukan tetapi anda dikehendaki menghubungi pihak kami terlebih dahulu supaya tidak berlaku pembaziran makanan.




HELP THE POOR :- Remember even the smallest of gifts like a piece of bread given to them may be the reason Allah forgives you and enters you into Jannah.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Siapa saja di antara orang mukmin yang memberi makan saudaranya sesama mukmin yang lapar, nescaya Allah akan memberinya buah-buahan syurga. Siapa saja antara orang mukmin yang memberi minum saudaranya sesama mukmin yang dahaga, nescaya Allah akan memberinya minuman Rahiqul Makhtum.

(Hadis Riwayat at Tirmizi)




Live Update IG





Nota Blog : Minggu ini cik iena akan hadir pada hari jumaat kerana ada dalam lebih kurang 3 ke 4 orang blog reader cik iena berminat untuk sertai aktiviti ini. so cik iena kene lah teman mereka. Nak kenalkan pada rakan  sukarelawan yang lain :)




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Magnum White Almond



Magnum White Almond
Magnum memperkenalkan produk inovasi terkini terbaru  iaitu Magnum Almond White. Coklat putih yang pasti memukau anda dengan  dengan hirisan badam rangup dan ais krim vanila . 
Kepada penggemar coklat putih anda pasti akan menyukai Magnum Almond White . Rasa  yang kaya dengan badan rangup dan ais krim vanila yang menyamankan, di penuhi dengan coklat putih yang pasti memukau rasa dan membuat anda tergoda dengan sensasi coklat putih.

Tidak lupa juga kepada penggemar ais krim , inovasi terbaru coklat putih ini pasti dapat memberikan anda rasa yang pasti menggemparkan . Kebiasaannya ais krim disaluti coklat tetapi berbeza kali ini Magnum membuat inovasi baru dengan menyalutkan Coklat putih sebagai ganti coklat. Anda pasti teruja mencubanya



Baru-baru ini pada 27 Ogos 2015, cik iena dijemput untuk memeriahkan majlis pelancaran air krim terbaru ini (MAGNUM SENSATION IN WHITE PARTY)

Pengarah Pemasaran Unilever Malaysia, Vincent Chong dan Pengerusi Unilever Malaysia, Rakesh Mohan di ‘White Sensation’ party pada 27 Ogos yang lepas.
Tiga dari kiri, Pengarah Pemasaran Unilever Malaysia, Vincent Chong dan Pengerusi Unilever Malaysia, Rakesh Mohan di ‘White Sensation’ party pada 27 Ogos yang lepas.
 "
Menurut  Mr Rakesh Mohan, Pengerusi Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd, Magnum menyasarkan lebih dari sekadar menghasilkan ais krim berkualiti tinggi. Magnum juga punyai semangat tinggi untuk memenuhi cita rasa peminat ice cream.
                                                                                                                                               "







Magnum Almond White kini boleh didapati di semua pasar raya terkemuka, pasar raya besar, kedai serbaneka dan kedai stesen minyak. Mereka boleh didapati dengan harga RM 4.50 Sebatang atau pek multipek(3 batang)  pada harga  RM13.50.  









Untuk Maklumat Lanjut boleh layari





GAMBAR CIK IENA DAN RAKAN BLOGGER  DI MAGNUM SENSATION IN WHITE PARTY 

 

 

Magnum White Almond

Magnum White Almond

Magnum White Almond

Magnum White Almond


Magnum White Almond

Magnum White Almond

Magnum White Almond

Magnum White Almond


Magnum White Almond
Abg Man rajalawak juga turut hadir sama, beliau sangat sporting okay

Magnum White Almond

Magnum White Almond

Magnum White Almond

Magnum White Almond


Magnum White Almond

Magnum White Almond
Tasha shilla turut hadir, beliau sangat cantik, sporting dan paling penting humble :)

 

 

 

 

Okay Jangan lupa dapatkan di pasaraya terdekat tau
(^_~)






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Tuesday, September 1, 2015

Katalog Avon Kempen 17 2015

Katalog Avon Kempen 17 2015



"Kecantikan demi satu tujuan. Tujuan Avon adalah untuk menginspirasi, serta mencipta dunia dipenuhi wanita yang diperkuasa melalui kecantikan. Avon tahu, apabila seorang wanita itu diperkuasa, beliau akan membantu memperkasa insan lain"

Tarikh

01- 14September 2015

PERCUMA!
Dapatkan 
Risalah Kemuncak 
+ 
Risalah Shop &; Earn 
Kempen 18, 2015 Di
BUTIK KECANTIKAN AVON
Senarai Alamat 

berhampiran anda.


Okay jom tengok lebih lanjut lagi

 
 Katalog AVON kempen 17 2015




 Katalog Sebelum

 Katalog AVON kempen 16 2015

Katalog Semasa Sila Klik
KATALOG ONLINE AVON






Untuk membuat Pesanan secara online
Sila hubungi adik manis

Shila

Atau boleh datang ke mana-mana butik Avon berhampiran anda mahupun dealer-dealer avon berhampiran anda
(^_~)
 


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


10Th Anniversary Sale - Free 40 pages 6X6 Mini square Softcover Photobook


10Th Anniversary Sale - Free 40 pages 6X6 Mini square Softcover Photobook

Istimewa buat anda diluar sana penggemar selfie mahupun yang suka bergambar , jom cetak gambar kenangan anda sebagai photobook. Cik iena nak share yang percuma je sebab cik iena memang suka yang free2 nie. Cik iena akan kongsi dengan pembaca blog. 

Cik iena peminat tegar photobook, memang sangat banyak di rumah dan kesemuanya cik iena dapat percuma dan juga beli dengan voucher yang sangat-sangat murah dan berbaloi.

Okay i cik iena nak bagi tau, list.qoo10.my ada buat 10Th Anniversary Sale  DAN MENAWARKAN   Free 40 pages 6X6 Mini square Softcover Photobook Khas buat pengguna aplikasi mereka .

Mudah sahaja anda download aplikasi tersebut dan anda beli Free 40 pages 6X6 Mini square Softcover Photobook . Kalau nak beli yang lain pun boleh. MEmandangkan voucher-voucher photobook cik iena masih banyak menanti untuk di cetak gambarnya , Maka kali ini cik iena beli yg free sahaja.  Peluang jangan lepaskan okay . Tarikh last nk cetak gambar pun 31 Disember 2015.

Cepat cepat sebelum kehabisan

Tapi sebelum beli download apps dan daftar dulu ye. 

Untuk Promosi Photobook yang lain pulak boleh KLIK SINI 

10Th Anniversary Sale - Free 40 pages 6X6 Mini square Softcover Photobook






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Monday, August 31, 2015

Kelab Blogger Ben Ashaari Blogger's Day di Zoo Negara


Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara
 

Tanggal 23 Ogos 2015 sekali  lagi Kelab Blogger Ben Ashaari telah mengegarkan zoo negara selepas menggegarkan Kelab Kumuniti Taman Tasik Cyberjaya pada bulan April yang lepas.  Acara ini disertai oleh 50 orang blogger berserta ahli keluarga.



Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara


Pendaftaran diadakan seawal jam 9 pagi .Selepas sesi pendaftaran , para blogger dan keluarga di  pecahkan  kepada 2 kumpulan iaitu Tiger & Hornbill. Cik iena dapat kumpulan Hornbill . Okay jom ikuti perjalanan kami di Zoo Negara.


Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo NegaraKelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara
Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara



Dalam taman rama-ramai ini , anda boleh melihat sendiri rama-rama berterbangan di sana sini. Anda juga berpeluang melihat sendiri rama-rama menghisap madu yang berada di atas bunga raya.
Pelbagai jenis, warna , corak dan saiz rama-rama ada terdapat di taman rama-rama ini.





Daripada 10 spesies burung enggang yang boleh didapati di Malaysia, anda boleh melihat 9 spesies burung enggang di Zoo Negara. Pusat Hornbill  ditubuhkan pada tahun 2010 sebagai pusat pembiakan Kenyalang Besar, Kenyalang Badak, Kenyalang berkedut dan Oriental Pied Kenyalang.




Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara


Akuarium  Tunku Abdul Rahman  Zoo Negara adalah akuarium air tawar ekologi berasaskan pertama yang menonjolkan sungai Malaysia dan tanah lembap. Akuarium ini mempunyai ikan yang biasa dilihat di sungai-sungai di Malaysia, dan juga spesies yang jarang ditemui dan terancam termasuk invertebrata seperti ketam, udang, batu karang, dan serangga akuatik.
 


Aktiviti yang tak boleh dilepaskan apabila ke ke zoo negara adalah  peryunjukan haiwan yang bertempat di Show Amphitheatre . Waktu persembahan adalah setiap hari, jam 11.00 pagi & 3:00 petang / 3:30 petang (Jumaat). Pelbagai pertunjukan haiwan seperti singa laut, ular,burung, ,burung kakak tua dan lain-lain.

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara








Selepas melihat persembahan haiwan ini kami ke The Wild Restaurant untuk menikmati hidangan makan tengah hari. Terima Kasih diatas tajaan makanan :)
Sebelum tu kita kene tunggu giliran untuk naik kenderaan yang di sediakan
Jom layan gambar yang sempat cik iena ambil semasa kemi menunggu giliran
(^_~)


Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara




Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

 

Makan Tengah Hari di The Wild Restaurant, Zoo Negara



Di The Wild Restaurant, buat makan-makan sahaja. Ada ucapan dari pihak Zoo Negara dan juga wakil KBBA untuk menyampaikan amanat. Selain itu, ada cabutan nama bertuah. Tahniah pada yang bertuah


Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara





Muzium Lebah Sedunia


Muzium Lebah Sedunia terletak di tengah-tengah Zoo Negara .Ia di wujudkan bagi membantu mendidik pengunjung mengenai pelbagai jenis lebah di negara ini. Disini juga anda dapat merasa lebah madu asli .


The Savannah Walk adalah salah satu yang terbesar di zoo negara di mana pameran berkonsep terbuka di dalam zoo. Terdapat pelbagai jenis binatang dipamerkan disini. Diantaranya adalah zirafah, kuda belang, burung unta, badak putih,gajah,ular sawa, burung.


Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara



Giant Panda Convention Centre mempamerkan giant panda daripada china yang bernama Liang Liang dan Xing Xing . Pasangan ini baru sahaja melahirkan seekor anak panda .




GAMBAR-GAMBAR LAIN DI ZOO NEGARA

 

 

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara



Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara

Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara






Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara



 


Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara









Kelab Blogger Ben Ashaari  Blogger's Day di Zoo Negara






Alamat
Zoo Negara, Hulu Kelang, 68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Untuk pertanyaan Sila Hubungi  : +603-4108 3422/7/8 Fax : +603-4107 5375


Website :


Online Ticketing Website





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com