Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, June 1, 2016

Me'nate Steak Hub Lokasi Berbuka Puasa Buat Penggemar Daging


Masihkah anda ingat restoran yang pernah menjadi kontroveri oleh Azwan Haji Ali dan pernah viral disebabkan harga steak yang beribu.  Me'nate Steak Hub merupakan rangkaian restoran yang cukup popular dengan hidangan dagingnya. Pelbagai bahagian daging kambing dan lembu dimasak cukup sempurna dengan keunikkan caranya yang tersendiri menjadikan restoran ini menjadi tarikan penggemar daging.


Me'nate Steak Hub
Me'nate Steak Hub Lokasi Berbuka Puasa Buat Penggemar Daging

 Untuk pengetahuan semua tidak semuanya mahal di  Me'nate Steak Hub,  malahan harganya adalah standard  seperti restoran berprestij tinggi lain. Namun daging seperti Wa'gyu yang mana umum sudah ketahui bahawa ianya bukan daging biasa-biasa malah ianya salah satu daging yang amat premium yang biasa di makan oleh orang-orang kaya seluruh dunia sahaja.

Me'nate Steak Hub
Me'nate Steak Hub  Setapak


Jadi anda boleh nikmati hidangan steak dengan pelbagai harga mengikut kemampuan dan citarasa anda. Baru-baru ini cik iena berkesempatan ke Me'nate Steak Hub Setapak di mana cik iena di maklumkan bahawa terdapat Hidangan Istimewa Ramadhan 2016 yang akan di tawarkan kepada pelanggan bersempena bulan mulia penuh barakkah bulan Ramadhan Al Mubarak.


Me'nate Steak Hub
Me'nate Steak Hub Lokasi Berbuka Puasa Buat Penggemar Daging


Me'nate Steak Hub
Bahagian,bahagian pada lembu dan kambing





Istimewanya untuk ramadhan kali ini Me'nate Steak Hub telah memperkenalkan beberapa menu baru sebagai pilihan tambahan bagi mereka yang datang untuk berbuka di sini bersama keluarga mahupun rakan-rakan tersayang.




Hidangan Istimewa Ramadhan 2016 di Me'nate







Me'nate Steak Hub
Me'nate Steak Hub Lokasi Berbuka Puasa Buat Penggemar Daging


Terdapat 4 kategori menu istimewa yang diperkenalkan dan ke semua menu ini didatangkan bersama Nasi Me'nate dan pelbagai sos (home made). Antaranya seperti:-

1. HEAVENLY BEEF
2. HEAVENLY LAMB
3. HEAVENLY CHICKEN
4. GROUP STEAK



Me'nate Steak Hub
Nasi Me'nate


Untuk pengetahuan semua,  Nasi Me'nate merupakan menu istimewa dari dapur Me'nate yang menggunakan Beras Basmati istimewa yang diimport khas. Rasanya cukup enak jika dibandingkan dengan nasi-nasi arab di restoran lain.








Me'nate Steak Hub
Me'nate Steak Hub Lokasi Berbuka Puasa Buat Penggemar Daging




Untuk menu hidangan dalam kategori  'HEAVENLY", ianya boleh dinikmati antara 4-6 orang. Ianya sangat unik di mana ianya didatangkan di dalam pinggan yang sangat besar (sebesar dulang) untuk di nikmati bersama-sama rakan mahupun keluarga dan sedikit sebanyak ianya dapat mengimarahkan lagi suasana serta dapat mengeratkan silaturrahim.


1. HEAVENLY BEEF


Terdapat 2 jenis set iaitu:-

a. Short Ribs




Me'nate Steak Hub
Short Ribs


Kepada Peminat bahagian ribs, ini adalah hidangan yang lazat untuk anda nikmati . Di makan bersama Nasi Me'nateyang se memangnya akan memberi kepuasan dan kekenyangan setelah seharian kita berpuasa, apatah lagi ianya didatangkan bersama daging ribs yang begitu lembut isinya.




Me'nate Steak Hub
Short Ribs



Harga : RM 300 (4-6 orang)

b. Wagyu Spare Ribs







Me'nate Steak Hub
Wagyu Spare Ribs


Bahagian daging yang menjadi kegemaran buat peminat/pemakan daging yang tegar. Setelah mencuba daging wagyu ini baru saya sedar mengapa ianya begitu diminati. Rasanaya yang 'juicy, isi pejal tetapi tetap lembut serta mudah untuk dikunyah. Didatangkan bersama hidangan nasi Me'nate menjadikan menu ini lengkap untuk berbuka.

Harga : RM 400 (4-6 orang)


2. HEAVENLY LAMB


Terdapat 2 jenis set iaitu:-

a. Lamb Shoulder




Me'nate Steak Hub
Lamb Shoulder


Adakah anda Peminat daging kambing? Sekiranya ya, anda Boleh mencuba hidangan 'lamb shoulder' ini bersama keluarga dan rakan-rakan anda. Ianya Dimasak cukup sempurna bersama  sos perapan rahsia yang cukup enak menjadikan hidangan berbuka puasa cukup luar biasa. Anda pasti terkejut kerana tiada bau hamis ketika menikmati hidangan kambing ini .

Harga : RM 350 (4-6 orang)


b.Lamb Shank


Me'nate Steak Hub
Lamb Shank


Merupakan bahagian kambing yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Ianya merupakan daging di bahagian kaki  belakang, yang dikatakan mempunyai isi yang cukup empuk dan sesuai untuk dibuat stik ataupun dibakar.

Harga : RM 350 (4-6 orang)

3. HEAVENLY CHICKEN


Me'nate Steak Hub
HEAVENLY CHICKEN


Hidangan ayam gril yang cukup istimewa dari Me'nate . Di perap dengan rempah rahsia supaya rasa Ayam lebih sedapdan enak di mana  hidangan ini menjanjikan ayam yang empuk,lembut serta berasa perapan rempah ketika di makan

Harga : RM 99 (4-6 orang)


4. GROUP STEAK

Me'nate Steak Hub
Group Steak



 Pilihan kepada stik daging lembu atau kambing dan ayam gril. Didatangkan bersama ;-
- Sos
- Salad
- Coleslaw
- Mashed potato
- Aglio E Olio /Nasi Me'nate.

Me'nate Steak Hub
Aglio E Olio



Me'nate Steak Hub
Coleslaw




Me'nate Steak Hub
Mashed potato



Me'nate Steak Hub
 gambar rangkaian daging yang ditawarkan, antaranya seperti lamb shank, ribs dan ribs eye.


 Harga : RM 80(per pax) - minuman order 4 pax

Sepanjang bulan ramadhan juga, semua pelanggan bakal disajikan secara percuma :-
- Bubur lambuk Me'nate
- Buah-buahan
- Kurma
- Air (free flow)

Kemudahan Surau Me'nate Steak Hub


Terdapat kemudahan surau di tingkat satu dan dua dimana surau perempuan terletak di tingkat satu manakala surau lelaki terletak di tingkat dua. Jadi kepada anda yang berbuka puasa di sini anda tidak perlu risau dan tergesa-gesa makan untuk pulang menunaikan fardhu magrib  atau untuk ke surau atau masjid berdekatan. Dengan adanya kemudahan surau ini dapat lah anda menghabiskan hidangan anda dengan perlahan dan penuh nikmat tanpa tergesa-gesa.

Cik iena di fahamkan, Kemudahan surau ini bukan sahaja terdapat di cawangan setapak malahan  terdapat di semua cawangan Me'nate Steak Hub.




Menarik tak tawaran istimewa ramadhan dari Me'nate ,  untuk merasai keenakan hidangan dari Me'nate Steak Hub jom hadir ke  mana-mana cawangan seperti dibawah:-


SETAPAK
Starpac Point
Jalan Taman Ibu Kota
Off Jalan Genting Klang
53300 Kuala Lumpur


AMPANG BRANCH
No 16 Jalan Kerja Air Lama Satu
Taman Shuet Liang
Ampang Jaya
Selangor



BANGI BRANCH
No 25 Jalan Medan Pusat 2d 3b
Curve Business Park
Seksyen 9
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor


Untuk Tempahan sila hubungi:

019-3911047
019-4771047
019-2611047










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Tuesday, May 31, 2016

Beli Rumah, Jom Umrah Bersama IJM Land dan Andalusia Travel & Tours



IJM Land dengan kerjasama Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd menawarkan pakej umrah kepada mana-mana bumiputera yang berminat ingin membeli rumah dengan mengadakan kempen ‘Beli Rumah, Jom Umrah’

Ianya terbuka kepada mereka yang ingin memiliki rumah di Seremban 2, Seremban 2 Heights atau Seri Binjai @ Rahang yang masing-masing dibangunkan oleh IJM Land.


Sekaligus, pembeli mampu menunaikan ibadah Umrah secara PERCUMA.
 
 
Beli Rumah, Jom Umrah Bersama IJM Land dan Andalusia Travel & Tours
Mr Hoo Kim See (dua dari kiri) berkongsi perbualan ringan dengan Dato 'Ustaz Md Daud Che Ngah (dua dari kanan), dengan (kiri) En Hamizi dan Tuan Hj Ibrahim Mat Sin (kanan) melihatnya.
 
 
 

Kenapa ianya ditawarkan secara percuma buat bumiputera yang berminat membeli rumah dengan IJM Land?

Menurut Mr Hoo Kim See selaku Senior General Manager of IJM Land Central Region,

Ianya merupakan salah satu kaedah yang boleh mengurangkan beban kewangan bagi bumiputera untuk membeli rumah pada harga berpatutan. Dalam masa yang sama menyediakan platform yang memudahkan mereka menunaikan salah satu rukun islam.

Dengan memperkenalkan kempen ‘Beli Rumah, Jom Umrah’ kepada bumiputera, ianya mampu memberi peluang dan ruang untuk mereka memiliki harta duniawi dalam masa yang sama menyediakan “bekalan” untuk akhirat sana.
 

Beli Rumah, Jom Umrah Bersama IJM Land dan Andalusia Travel & Tours
Mr Hoo Kim See (dua dari kanan), Pengurus IJM Land Besar Kanan (Wilayah Tengah) mengulas lanjut mengenai 'Beli Umrah, Jom Umrah' kempen pada jamuan tengah hari media diadakan di Tamarind Springs. Mendengar dengan penuh perhatian (dari kiri) En Hamizi bin Baharum, Pengurus Kanan (Jabatan Tanah) IJM Land Berhad; Dato 'Ustaz Md Daud Che Nga, Pengerusi Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd dan Tuan Haji Ibrahim Mat Sin, Pengarah Urusan Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd. Kerjasama antara IJM Land dan Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd, salah satu bahagian atas Umrah agensi pelancongan di Malaysia telah memberikan bakal pembeli Bumiputera pilihan untuk membeli rumah dari Seremban IJM Land 2, Seremban 2 Heights atau Seri Binjai @ Rahang

 
Untuk setiap pembelian unit, IJM Land akan menawarkan kepada pembeli pakej trip menunaikan umrah selama 12 hari yang ditaja sepenuhnya buat 2 orang dari Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd.


Pakej trip ini meliputi tiket penerbangan, penginapan di Hilton Towers, Mekah untuk 6 malam dan Mawaddah al Waha/Mawaddah al Huda, Madinah untuk 4 malam beserta pengangkutan darat dan makanan.

Termasuk dalam pakej trip ini, IJM Land menawarkan pakej pemilikan untuk membantu pembeli memiliki rumah, diantaranya :-

  • Bayaran pendahuluan yang rendah
  • Kadar interest 0% bagi pembayaran balik sehingga 36 bulan melalui kad kredit
  • Yuran keahlian Kelab S2 secara PERCUMA selama 2 tahun.
  • Subsidi yuran dokumentasi guaman, dan
  • Beberapa faedah yang pembeli boleh nikmati

Sebagai pelangan setia IJM Land, anda juga berpeluang untuk menikmati potongan rebate diantara 1% – 1.5% dibawah IJM Land’s Purchaser Priority Programme.

Sekiranya pembeli berminat untuk membeli rumah, tetapi belum sedia untuk menunaikan ibadah Umrah. Mereka boleh hadiahkan trip Umrah ini kepada ibubapa mereka, sebagai tanda menghargai kasih sayang mereka kepada anda selama ini.

Bagaimanapun tawaran ‘Beli Rumah, Jom Umrah’ akan berakhir pada 31 Julai 2016.


Seremban 2 – A Great Place to Live! 

Beli Rumah, Jom Umrah Bersama IJM Land dan Andalusia Travel & Tours
(Dari kiri) Puan Hjh Ida Riswana Idris; En Hamizi bin Baharum, Pengurus Kanan (Jabatan Tanah) IJM Land Berhad; Mr Hoo Kim See, Pengurus Besar Kanan, Wilayah Tengah IJM Land Berhad; Dato 'Ustaz Md Daud Che Nga, Pengerusi Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd; Tuan Haji Ibrahim Mat Sin, Pengarah Urusan Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd dan Cik Christine Wong, Pengurus Kanan (Sales & Marketing) IJM Land Berhad pada majlis makan tengah hari media menandakan kerjasama antara IJM Land dan Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd untuk "kempen "Beli Rumah, Jom Umrah .


Seremban 2 dibangunkan oleh IJM Land di Negeri Sembilan dengan keluasan 2,300 ekar.
 
Hingga kini, ianya merupakan pembangunan yang progresif dan berjaya di Negeri Sembilan dengan 90% hampir siap bagi memenuhi populasi 50,000. 30% daripadanya terdiri dari bumiputera.
 
Rumah yang dijual dibawah kempen ‘Beli Rumah, Jom Umrah’ ini terdiri dari :-
 
  • Rumah Teres 2 Tingkat 20′ x 70′ dari harga RM488,110
  • Rumah Teres 22′ x 70′ dari harga RM558,410
  • Rumah Teres Super 24′ x 80′ dari harga RM661,010, dan
  • Rumah Semi-D 2 Tingkat dari harga RM925,110.
 
Ada diantara rumah telah siap dan sedia untuk diduduki, sekaligus menambah penjimatan dari segi terma interes kepada pembeli. 

Pembeli juga boleh datang dan melihat sendiri rumah tersebut sebelum membuat pembayaran pendahuluan.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ‘Beli Rumah, Jom Umrah’ dan juga pembangunan lain yang dijalan oleh IJM Land, anda boleh layari www.ijmland.com

Penafian  : Kempen ‘Beli Rumah, Jom Umrah’ bukannya pertandingan / kontest tetapi merupaka promosi kepada pembeli bumiputera bagi setaip unit yang dibeli (hanya pada rumah tertentu) dengan IJM Land untuk melayakan mereka menikmati pakej Umrah yang ditawarkan.








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Rina Salleh Clothing Menawarkan Busana Wudhu Friendly BreastFeed Friendly


Ramadhan dan syawal semakin menghampiri kita, pasti ramai yang sedang tercari cari baju raya untuk digayakan pada Aidilfitri ini.Terdapat pelbagai butik butik yang menawarkan pelbagai baju raya bagai cendawan tumbuh namun dalam memenuhi tuntutan Syariah bagi wanita muslimah kita perlu memikirkan beberapa aspek sebelum memilih sesuatu busana . Busana yang di pilih seharusnya mempunyai Ciri Wudhu Friendly bagi memudahkan kita untuk berwuduk.


SCARLETT DRESS
SCARLETT DRESS




Masihkah anda ingat lagi pemenang pencarian Gadis Melayu Musim 3 pada tahun 2010 iaitu Rina Salleh atau nama penuh beliau Norazrina Binti Mohd Salleh .Untuk pengetahuan semua Puan Rina Salleh telah mengusahakan perniagaan menjual tudung sebelum beliau menyertai program pencarian tersebut . 
Perniagaan beliau bertahan sehingga kini dan semakin banyak koleksi yang ditawarkan oleh beliau. Beliau juga telah membuka butik hasil dari jualan yang sangat memberansangkan yang mana pada asalnya beliau hanya menjual secara online di blog yang di miliki oleh beliau .

Baru baru ini cik iena telah menghadiri majlis pertunjukan fashion Beat of La Donna Raya Collection 2016 untuk koleksi raya Rina Salleh Clothing  tahun 2016  bertempat di whitebox Publica Solaris Dutamas, Kuala Lumpur.


Rina Salleh Clothing Menawarkan Busana Wudhu Friendly Breast Feed Friendly
Cik iena menggayakan sebahagian koleksi RIna Salleh Clothing


Majlis berlansung cukup meriah dengan kehadiran rakan rakan ,serta sanak saudara , media cetak dan media elektronik, blogger dan juga peminat peminat beliau.Alhamdulillah Cik iena cukup bertuah pada hari tersebut kerana di beri peluang untuk Menggayakan sebahagian dari koleksi Rina Salleh Clothing.



Beat of La Donna Raya Collection 2016 menampilkan koleksi busana pilihan Puan Rina Salleh sendiri di mana Puan Rina Salleh mementingkan aspek keselesaan untuk di pakai disamping mementingkan aspek tuntutan syariah dimana koleksi-koleksi yang ditawarkan sangat bersesuaian dengan wanita muslimah masa kini terutama buat ibu yang menyusukan anak di mana kesemua koleksi beliau tidak mengikut susuk badan selain itu koleksi beliau bersifat  BreastFeed Friendly dan selain itu yang paling penting adalah koleksi beliau adalah Wudhu Friendly

Beat of La Donna Raya Collection 2016


SCARLETT DRESS



SCARLETT DRESS
SCARLETT DRESS




  ROSร‰LYN DRESS



ROSร‰LYN DRESS
ROSร‰LYN DRESS




  RANIA DRESS


RANIA DRESS
RANIA DRESS



DANIA KURUNG EXCLUSIVE



DANIA KURUNG EXCLUSIVE
DANIA KURUNG EXCLUSIVE


Macam mana? cantik kan kesemua koleksi raya tahun ni . Anda suka Design yang mana? Cik iena Rania Rich Green dan Dania Kurung Exclusive Icy Blue.

Okay berbalik kepada pertunjukan fashion Beat of La Donna Raya Collection 2016 yang cik iena beritahu tadi. Jemput lihat sebahagian gambar yang cik iena ambil sewaktu pertunjukan fashion tersebut . Harap Maaf cik iena tak dapat merakamkan gambar sewaktu model sedang memperagakan pakaian kerana kedudukan yang sangat depan :)
















Beat of La Donna Raya Collection 2016
Bersama rakan blogger

Beat of La Donna Raya Collection 2016
Cantikkan shawl dari rina salleh clothing nie :)

Beat of La Donna Raya Collection 2016
bersama rakan blogger

Beat of La Donna Raya Collection 2016
bersama rakan blogger

Beat of La Donna Raya Collection 2016
bersama Puan rina Salleh dan team RIna Salleh Clothing

Beat of La Donna Raya Collection 2016
Beat of La Donna Raya Collection 2016

Beat of La Donna Raya Collection 2016
Bersama rakan blogger

Beat of La Donna Raya Collection 2016


Kepada yang berminat untuk mendapatkan koleksi terbaru ini anda perlu membuat tempahan awal terlebih dahulu untuk mendapatkan pelbagai kelebihan . Kenapa anda perlu Pre-Order  ? ia adalah kerana mereka menawarkan  Harga istimewa dengan penjimatan berganda + FREE kotak eksklusif + FREE sampul raya + FREE paper bag raya + Dijamin saiz dan warna pilihan anda dah tentu ada + Koleksi terhad dan eksklusif .

Tempoh untuk pre order adalah 20 May - 6 June 2016. Pada yang berminat anda boleh layari http://www.rinasalleh.com  atau anda boleh hubungi Official Personal Shopper Rina Salleh Clothing:
 

  1. ps.seha +60176742877
  2. ps_wana +601132986986
  3. almariburok +60136781696
  4. msdelivery_ +60132723867
  5. psmiewaa.official +60173859240
  6. stailista.my + 60126643545
  7. ps.fiefiezaibrahim89_ +60139578708
  8. ps_lenajwaa +601123808266
  9. personalshopperjb +60102413591

Untuk melihat lebih banyak koleksi terbaru beliau sila layari website atau laman sosial yang tertera di bawah.

Facebook : Rinasallehclothing
Instagram : @rinasallehclothing


RINASALLEHCLOTHING SHAH ALAM

5, Jalan Plumbum Q7/Q, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Tuesday - Sunday ( Monday OFF)
10am - 7pm
03 - 5524 2049



RINASALLEHCLOTHING JOHOR BAHRU


35, Jalan Padi Emas 1/5, Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bahru, Johor.
Tuesday - Sunday ( Monday OFF)
10am -7pm
07-2446067



RINA SALLEH CLOTHING BANGI

3 - 37 - 01 JALAN MEDAN, PUSAT BANDAR 8A, BANGI SENTRAL, BANDAR BARU BANGI, 43650 BANGI, SELANGOR.
Tuesday - Sunday ( Monday OFF)
10am - 7pm



SUBOUTLET RINASALLEHCLOTHING


MODVIER BANGSAR

MAGENTA PULAU PINANG

FEMMES ALOR SETAR
MALEEQA EXCLUSIVE




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Wednesday, May 25, 2016

Krisantimum Laici Kang Idea Minuman Sihat Ramadhan


Sebut sahaja bulan ramadhan pasti akan timbul pertanyaan apa menu berbuka puasa hari ini. Hari ini cik iena nak kongsi resepi mudah juadah minuman untuk berbuka puasa yang menyihatkan dan menyejukkan badan. Bila sebut sahaja Laici Kang pasti anda mengetahui bahawa ianya adalah baik untuk menyejukkan badan dan ianya merupakan antara menu yang terkenal pada bulan puasa.


Krisantimum Laici Kang  Idea Minuman Sihat Ramadhan
Krisantimum Laici Kang  Idea Minuman Sihat Ramadhan


Untuk itu cik iena ingin berkongsi resepi mudah untuk rujukan anda semua. Manalah tau kalau anda tiada idea untuk sediakan air apa untuk juadah berbuka nanti. Boleh lah cuba resepi mudah cik iena. Boleh dikatakan resepi campak-campak. Campak- campak bahan je dah siap :)

Tercetusnya idea untuk membuat air Krisantimum Laici Kang ini adalah kerana cik iena menggemari laici kang akan tetapi cik iena kurang gemar gula merah yang di gunakan kadang kala gula merah atau gula melaka yang di gunakan tidak sedap maka dengan itu cik iena mengubah suai resepi tersebut mengikut citarasa cik iena.

Okies mari cik iena tunjukkan cara-cara membuat Krisantimum Laici Kang


Bahan-Bahan Krisantimum Laici Kang 


  1. Teh Krisantimum Yeo’s
  2. Laici
  3. Bunga Kembang Semangkuk
  4. Cincau Manis
  5. Fruit Cocktail
  6. Biji Selasih
Fruit Cocktail
Fruit Cocktail

Biji Selasih
Biji Selasih yang telah di rendam

Cincau Manis
Cincau Manis

Laici
Laici

Bunga Kembang Semangkuk
Bunga Kembang Semangkuk. Gambar atas yang sebelum di rendam. Bawah selepas di rendam semalaman



Cara Cara membuat Krisantimum Laici Kang 


Mudah sahaja cara-caranya campurkan kesemua bahan ke dalam jug air iaitu Laici, Bunga Kembang Semangkuk, Cincau Manis, Fruit Cocktail dan Biji Selasih .
Kemudian masukkan air teh krisantimum Yeo’s kurang manis

Bahan-Bahan Krisantimum Laici Kang
Bahan-Bahan Krisantimum Laici Kang

Untuk rasa yang lebih enak masukkan air jus laici sekali ke dalam bancuhan tadi dan adalah di galakkan untuk membancuh air ini awal jika ingin rasa-rasa kesemua bahan meresap ke dalam air tersebut.


Teh Krisantimum Yeos
Teh Krisantimum Yeo’s
Cik iena cadangkan bancuh air awal seawal jam 4 petang atau 5 petang kemudian simpan di dalam peti sejuk.

Untuk bunga kembang semangkuk. Anda perlu merendam ianya semalaman dengan menggunakan air panas supaya ianya kembang dengan cantik.
Resepi ini amat mudah untuk di buat tidak kira pada yang berkeluarga mahupun bujang.


Bahan-Bahan Krisantimum Laici Kang
Bahan-Bahan Krisantimum Laici Kang

Selain dari ianya mudah di sediakan ianya juga berkhasiat dan dapat menyejukkan badan kita.



Okay di sini cik iena sertakan video cik iena membuat resepi ini .





Mudah je kan. Selain dari bahan-bahan diatas anda juga boleh tambahkan Nata de coco dan juga jelly kelapa laut tau . Asalnya cik iena nak letak tapi cik iena terlupa nak beli :)



Krisantimum Laici Kang  Idea Minuman Sihat Ramadhan
Krisantimum Laici Kang  Idea Minuman Sihat Ramadhan
Nyummy sedap tau . Cik iena suka air Teh Krisantimum dari Yeo's ni sebab sedap, tak manis sangat dan yang paling penting tentulah Halal . Selain Teh Krisantimum cik iena juga suka air Yeo's yang lain terutama Yourgurt Yeo's . Okay lepas ni nak try buat Yourgurt Yeo's pula lah (^_~)


Seperti kita sedia maklum, Ramadan adalah bulan yang dipenuhi dengan amalan-amalan mulia seperti berkelakuan baik dan juga bersedekah iaitu beramal dari segi memberi kepada yang memerlukan.


eo’s Ceria Ria Beramal Bersama Bintang & Menang Duit Raya Musim Kedua.
Yeo’s Ceria Ria Beramal Bersama Bintang & Menang Duit Raya Musim Kedua.

Untuk pengetahuan semua di bulan yang mulia ini Yeo Hiap Seng (Malaysia) Berhad (“Yeo’s”) berhasrat ingin meneruskan kegiatan yang membangkitkan amalan mulia melalui Kempen Yeo’s Ceria Ria Beramal Bersama Bintang & Menang Duit Raya Musim Kedua.

Kempen ini menampilkan Kaka Azraff, Shukri Yahaya, AG, Heliza Helmi, Feeya Iskandar & Faizdickie dalam mengumpul nilai derma menerusi pembelian produk Yeo’s.

Sumbangan ini akan ditukarkan kepada tunai dan disalurkan ke ENAM buah rumah anak yatim terpilih yang terletak di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor.

Kepada Sesiapa yang menyumbang , anda berpeluang memenangi duit raya dengan jumlah mencecah RM 58,000!


Okay jom bagi sokongan pada Pasukan Bintang 3


Feeya Iskandar (Yeo’s Krisantimum) - Rumah Kasih Harmoni, Kuala Lumpur


Untuk Maklumat lanjut sila layari www.yeos.com.my atau hubungi talian 1300-80-2828






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more