Gong cha Melancarkan Flagship Store Pertama di Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR, 11 April 2021-Gong cha secara rasmi telah melancarkan Flagship pertama mereka di Malaysia! Terletak di tingkat dua The Gardens Mall, Mid Valley City, Kuala Lumpur.
Gerai yang baru diubah suai ini menawarkan menu eksklusif serta pengalaman premium bubble tea dengan ruang tempat duduk yang tersedia.

 

Gong cha Melancarkan Flagship Store Pertama di Kuala Lumpur

Dengan reka bentuk dalaman ekslusif yang menampilkan warna merah khas jenama ini, kedai ini bertujuan untuk meningkatkan pengalaman bubble tea pelanggan dengan sentuhan premium


Gong cha Melancarkan Flagship Store Pertama di Kuala Lumpur



Ruang tersebut dibahagikan kepada stesen kerja yang dilengkapi dengan plug point, sementara ruang yang lain adalah ruang istirehat. Ini membolehkan pelanggan boleh melakukan kerja dengan selesa sambil menghirup minuman kegemaran mereka, atau mengadakan sesi santai dengan rakan-rakan, sambil mengamati SOP yang ketat untuk menawarkan ketenangan dan mengekang penyebaran Covid-19


Gong cha Melancarkan Flagship Store Pertama di Kuala Lumpur

Gong cha Melancarkan Flagship Store Pertama di Kuala Lumpur



Selain minuman biasa di menu, Flagship Store yang baru juga akan menyajikan minuman teh premium dengan harga pengenalan RM10. Bagi penggemar jenama minuman yang keras, barangan Gong cha seperti Straw-Hiding Tumbler, Planner dan Colour Changing Cup juga akan dijual di outlet

Gong Cha Berkerjasama secara eksklusif dengan platform e-commerce Shopee dan sempena  kempen Raya Bersama Shopee yang sedang berlangsung, Gong cha menawarkan beberapa menu minuman khas. Kempen ini dinamakan Raya Bersama Shopee x Gong cha drink, 

 Raya Bersama Shopee x Gong cha drink


Gong cha Mid Valley

 

Kempen ini menampilkan pearl berbentuk hati berperisa strawberi manis dan kenyal yang disirami susu coklat ais yang kaya dan lazat dan dihiasi dengan busa susu masin, susu berkrim Gong cha . Ianya sememangnya sangat sesuai untuk iftar, atau sebagai selepas- pencuci mulut makanan.

Gong cha Mid Valley

 

 

Gong Cha Signature Chocolate With Love Pearl


Gong cha Mid Valley



Oleh kerana minuman istimewa ini adalah edisi terhad, minuman eksklusif Shopee  ini  hanya boleh dibeli dari Baucar Makanan & Perkhidmatan melalui portal Tawaran, Penambahan & Bil  di Shopee dengan harga RM13 bermula dari 16 April hingga 14 Mei 2021. 


Gong cha Mid Valley

 

Kemudian anda boleh tebus di mana-mana kedai Gong cha di seluruh negara. 

Minuman istimewa ini akan dijual pada separuh harga pada tarikh berikut.

  • 8 April 2021
  • 20 April 2021
  • 23 April 2021
  • 28 April 2021
  • 1 Mei 2021
  • 5 Mei 2021
  • 12 Mei  2021
  • 14 Mei 2021



Gong cha Mid Valley

 

Sementara itu, peminat Gong cha yang sudah mempunyai minuman mereka juga harus melihatDeals Near Me di aplikasi Shopee untuk mendapatkan baucar tunai Gong Cha ShopeePay yang menakjubkan! 

Dengan hanya 5 sen, pengguna ShopeePay kemudian menikmati pulangan tunai 40% (terhad pada RM4) apabila mereka membayar dengan ShopeePay di gerai. Lebih-lebih lagi, 

 

Gong cha Mid Valley

Istimewa  pada 18 April, pencinta Gong cha juga dapat membeli Baucar Gong cha ShopeePay untuk menikmati wang tunai RM8 apabila mereka membelanjakan RM20

 


Gong cha Mid Valley

 

 Spin The Wheel

Bagi meraikan pembukaan kedai baru ini, pelanggan berpeluang memenangi baucar dan barang eksklusif dari Gong cha ketika mereka bermain ‘Spin The Wheel’ di kedai. Permainan ini boleh dimain pada setiap hari Jumaat, Sabtu dan Ahad dari 23 April hingga 9 Mei 2021.

 

Gong cha Mid Valley

Untuk sertai permainan ini, pelanggan harus membeli minuman gong cha dengan ShopeePay. Apa-apa jenis minuman yang anda beli akan melayakkan anda sertai permainan ini.MAnakala pembelian melalui kempen Raya Bersama Shopee x Gong cha drink  di Shopee apps akan memberi anda dua peluang untuk sertai permainan ini.



Tertakluk kepada terma dan syarat. Dari 16 April dan seterusnya, lawati https://shopee.com.my/raya-bersama-shopee-gongcha untuk lebih banyak maklumat.

 


Sa Sa Lancar First Super Brand Day di Shopee

Kumpulan peruncit kosmetik, penjagaan kulit dan wangian terkemuka Sa Sa akan menemui peminat mereka dengan Super Brand Day (SBD) mereka di Shopee Mall. Selama dua hari, peminat dapat menikmati potongan harga dan tawaran istimewa untuk jenama premium terlaris seperti Estee Lauder, Kiehl's, Laneige, Origins, Sulwhasoo, Suisse Program dan banyak lagi.


Sa Sa Lancar First Super Brand Day di Shopee


 

 

Bersama dengan kempen Raya Bersama Shopee di seluruh platform, Sa Sa SBD akan mengadakan platform ‘pengambilalihan’ dengan tawaran kecantikan yang tidak dapat ditolak sehingga diskaun sehingga 70%. Berlangsung pada 15 & 16 April, rakyat Malaysia sedang mencari special deals seperti Origins Mega Mushroom Skin Relief Soothing Treatment Lotion, Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, LANCOME Youth Activator Serum, LANEIGE Water Sleeping Mask, SUISSE PROGRAMME Advanced Cellular Boosting Solution, Kiehl's Dark Spot Solution, SK II Pitera Essentials Facial Treatment Essence, Sulwhasoo Gentle Cleansing Foam EX 
dan banyak lagi, ditawarkan dengan harga eksklusif.

Sa Sa Lancar First Super Brand Day di Shopee

 

Menurut Kitty Kwok, Wakil Presiden Pembangunan Perniagaan (eCommerce), Sa Sa International Holdings Limited,

"Prestasi dalam talian Sa Sa telah berkembang pesat dengan kehadiran Kedai Rasmi di Shopee Mall selama setahun terakhir, dan menjadi salah satu yang terbaik dalam talian kedai kecantikan kerana sokongan peminat Malaysia dan pencinta jenama kecantikan kami. Melalui Hari Jenama Super di Shopee, kami ingin berkongsi kebahagiaan dengan semua pelanggan kami dengan memberikan potongan harga, baucar dan hadiah kepada mereka. Ketika kami menghampiri salah satu festival paling terkenal tahun ini untuk pangkalan pelanggan kami di Malaysia, kami berharap mereka juga dapat mengambil kesempatan ini untuk memanjakan diri dengan rawatan kecantikan ini untuk Raya yang indah dan indah. "

Sa Sa Lancar First Super Brand Day di Shopee

 

Dengan lebih dari 1,500 produk kecantikan yang tersenarai di kedai mereka, pasti ada sesuatu untuk semua orang semasa Sa Sa SBD. Dua jenis Fortune Bags akan ditawarkan pada harga RM133 dan RM93 yang akan mengejutkan pembeli dengan barang misteri di dalam beg tersebut.

 

Lebih jimat di Shopee dengan menggunakan baucar ini semasa pembayaran:

  • SASARM6 Untuk menikmati RM6 off dengan minimum pembelian sebanyak RM60;
  • SASARM22 Untuk menikmati RM22 off dengan minimum pembelian sebanyak RM220;
  • SASARM35 Untuk menikmati RM35 off dengan minimum pembelian sebanyak RM350 and
  • SASARM888 Untuk menikmati RM100 off dengan minimum pembelian sebanyak RM888.

 


Sa Sa Lancar First Super Brand Day di Shopee

 

 Jangan terlepas sesi Shopee Live yang berlaku pada 16 Apr, 21:00 kerana Sa Sa akan memberikan hadiah khas dan baucar masa terhad.


Sa Sa Lancar First Super Brand Day di Shopee



Nikmati penghantaran percuma di seluruh kedai apabila anda membeli minimum RM50 di Kedai Rasmi Sa Sa semasa Hari Jenama Super. Pergi ke https://shopee.com.my/sasa.os untuk menikmati tawaran menarik, dan tambahkan produk kegemaran anda ke senarai whishlist anda. Bayar dengan ShopeePay untuk mendapatkan pengalaman membeli-belah yang mudah semasa Hari Sa Sa Super Brand.

 

 


 

 

 

Sungai Pisang Waterfall Gombak

Baru baru ini Cik iena dan rakan rakan berkesempatan ke Sungai Pisang Waterfall sebelum menjelang bulan ramadhan. Aktiviti riadah seperti ini adalah antara aktiviti kegemaran Cik iena. Untuk pengetahuan Sungai Pisang Waterfall tidak lah susah teckingya. Mendatar sahaja cuma anda perlu menyeberang sungai. melalui terowong dan mengikuti anak sungai. Anda juga boleh memilih jalan melalui tepi lebuhraya karak.


Sungai Pisang Waterfall Gombak
Sungai Pisang Waterfall

 

Sekiranya anda menelusuri jalan anak sungai anda perlu mendaki agak tinggi untuk ke sungai yang lebih atas daripada air terjun sungai pisang. Kebiasaannya jika yang bekeluarga mereka cukup sekadar smpai di air terjun.  Manakala sekiranya anda datang dari KM 28.7 Lebuhraya Karak anda perlu turun di laluan agak curam untuk sampai ke air terjun.

Sungai Pisang Waterfall Gombak
Sungai Pisang

 



Sungai Pisang Waterfall Gombak
Laluan ke Sungai Pisang waterfall


Sungai Pisang Waterfall Permit

Mengikut Blog yang Cik iena baca tiada permit diperlukan untuk ke Sungai Pisang Waterfall. tetapi ada juga rakan keada rakan yang mengatakan bahawa perlu permit untuk masuk ke sini. Cik iena pun berbelah bahagi. Sebelum Cik iena pergi Cik iena juga ada bertanya di ruangan komen instagram pengunjung yang datang ke sini. 

Cik iena cari mengikut lokasi sungai pisang waterfall dan gambar terkini. Rata rata kesemua yang Cik iena tanya mereka menyatakan tidak memerlukan permit untuk kesini. Semasa kehadiran Cik iena disini semasa bertanya jalan  pada orang di situ mereka juga tidak bertanyakan tentang permit.

Semasa kehadiran kami juga sangat ramai pengunjung kesini dan kelihatan sebuah bas juga. Kereta juga tidak terkira banyak nya. Tiada juga pegawai perhutanan di sini. Jadi kami pun assume tiada permit diperlukan.

Walaubagaimanapun selepas Cik iena kongsi insta story anda diantara follower yang menyatakan jangan lupa ingatkan followers iena untuk apply permit terlebih dahulu. Cik iena pun menjawab semasa kehadiran Cik iena tiada yang bertanyakan tentang permit dan ramai yang masuktanpa permit.

Berlaku juga kekeliruan disini. Perlu permit atau tidak Cik iena kurang pasti. Untuk kepastian kepada anda yang ingin berkunjung kesini mungkin anda boleh bertanyakan terlebih dahulu kepada Jabatan perhutanan selangor. 


How to go sungai pisang waterfall

 

Jalan masuk Sungai Pisang Waterfall

Untuk anda yang dari Kuala Lumpur anda perlu Waze Muka Sauk Sungai Gombak . Sekiranya dari arah Kuala lumpur, persimpangannya adalah dari sebelah kiri anda. Setibanya anda di persimpangan ini anda perlu terus ke hujung jalan dan anda akan jumpa kawasan chalet dan juga di penghujungnya adalah Pejabat Syabas Muka Sauk Sungai Gombak.



Sungai Pisang Waterfall Gombak
Terowong sungai pisang - Karak Highway

 

Anda perlu parking di kawasan sepanjang jalan ke Muka Sauk Sungai Gombak. Semasa kedatangan Cik iena sangat ramai pengunjung kesini. jadi Cik iena parking agak jauh di bahu bahu jalan. Selepas parking di bahu jalan dan pastikan kereta lain boleh lalu laluan tersebut, Cik iena meneruskan perjalanan ke hujung sehingga nampak pejabat Syabas Muka Sauk Sungai Gombak.


Sungai Pisang Waterfall Gombak
Terowong sungai pisang - Karak Highway

 

Dari situ bermula lah perjalanan untuk menjejak sungai pisang waterfall.laluannya adalah melalui sungai di tepi Muka Sauk Sungai Gombak . Pergi ke arah kiri dan anda cuma perlu mengikut treck yang sedia ada yang sering digunakan oleh pengunjung disini. Jalan ini menuju ke terowong karak highway. Anda boleh mengikut tepi sungai mahupun mengikut laluan sungai. Sehingga anda nampak terowong karak highway.

 

Sungai Pisang Waterfall Gombak
Laluan sungai menuju terowong sungai pisang -karak highway

 

Selepas melepasi terowong karak higway terdapat dua laluan iaitu laluan sungai dan juga laluan lebuhraya karak. Sekiranya anda ingin jalan yang sangat mudah anda perlu melalui jalan karak highway. Jalan ini  terletak disebelah kanan terowong selepas anda keluar dari terowong. terdapat tangga longkang .  Selepas naik tangga anda bergerak ke arah kiri lebuhraya karak sehingga jumpa KM 28.7 dan anda cuma perlu ikut trek sedia ada yang sering menjadi laluan.

Sungai Pisang Waterfall Gombak
Terowong sungai pisang - Karak Highway

 

Bagi Cik iena trek ini agak mudah laluannya . Tidak perlu melalui sungai sungai.Tetapi di penghujungnya jika anda ingin ke air terjun anda perlu menuruni kawasan curam.Tapi sekiranya anda ingin ke anak anak sungai di atas air terjun anda tidak perlu menuruni tebing yang curam.

Sungai Pisang Waterfall Gombak
laluan menuju air terjun sungai pisang

 

Sekiranya anda memilih jalan sungai. Selepas keluar terowong anda cuma perlu terus dan ikut laluan sungai. Disini tiada landmark tanda jalan agak sukar. Semasa kedatangan Cik iena memang ada ramai pengunjung jadi Cik iena dan rakan rakan cuma ikut mereka. tau tau dah sampai dan tak rasa penat sebab dah biasa hiking lagi jauh.


Sungai Pisang Waterfall Gombak
Terowong sungai pisang - Karak Highway

 

Kiranya orang yang tak pernah hiking pun boleh pergi sungai pisang waterfall sebab treck sangat mudah. Anda cuma perlu keinginan dan semangat sahaja.Semasa misi menjejak sungai pisang waterfall bersama rakan kami memilih jalan anak sungai masa pergi, masa balik pula kami ikut jalan highway karak sebab ramai juga yang gayat nak turun cerun bukit yang sangat curam. Mendaki tu tak rasa takut sebab kita pandang atas. Bila dari atas pandang kebawah rasa seram lain macam. Untuk yang gayat ketinggian memang tak boleh turun.


Maaf Cik iena tak de ambil gambar treck tapi Cik iena buat vlog jadi anda boleh tonton vlog Cik iena untuk ketahui keadaan jalan ke Sungai Pisang Waterfall.

 

VLOG MENJEJAK SUNGAI PISANG WATERFALL




 

Aktiviti di Sungai Pisang Waterfall

Selain mandi manda bersama teman anda juga boleh melakukan aktiviti abseiling disini. Cik iena lihat ada sekumpulan agensi iena tak pasti dari mana. Mereka membuat aktiviti abseiling disini. bayaran dikenekan RM10 untuk sekali. Kalau anda berani boleh cuba. Macam Cik iena kurang berani sebab tak tau mereka dari organisasi mana dan ada lesen atau tidak. Walaupun Cik iena ada sijil abseiling tapi ada rasa ragu ragu juga lah. 



Sungai Pisang Waterfall Gombak
Maggie paling sedap hehe

 

Aktiviti kami disini adalah mandi manda dan juga kami masak sendiri. Kami masak sardin dan juga maggie. Walaubagaimanapun di ingatkan disini sekiranya anda membawa apa-apa makanan di dalam hutan jangan tinggalkan sampah. Kesemua sampah dari aktiviti memasak anda. Anda perlu bawa pulang bersama-sama anda. Kami memang akan bawa plastik sampah dan akan bawa pulang semua sampah dan buang ditempat sepatutnya.


Sungai Pisang Waterfall Gombak
surprised birthday untuk Shah

 

 

Sayangilah hutan kita macam kita sayang rumah kita. jangan tinggalkan sampah. Didalam hutan tiada orang yang ditugaskan bekerja untuk membuang sampah.  


Memandangkan sangat ramai orang di sungai pisang waterfall, Cik iena dan rakan rakan naik ke sungai bahagian atas air terjun. Kami berjalan terus ke hulu sungai sehingga jumpa kawasan sungai yang tiada orang untuk kami berehat dan mandi manda serta masak. Di air terjun sungai pisang kami cuma berhenti seketika untuk bergambar namun tak dapat ambil gambar group kerana keadaan yang teramat sesak.


Sungai Pisang Waterfall Gombak

 

Disebabkan lautan manusia yang hadir kami membuat keputusan mencari sungai yang tiada orang dan terus berjalan dan berjalan. Dalam keadaan sekarang dengan virus covid tak sesuai berkumpul ramai ramai. Untuk mengelakkan berlakukanya penularan wabak covid maka kami mencari tempat yangtiada orang. Dan agak jauh juga perlu berjalan kerana sememangnya sangat ramai pengunjung ke sini.

Sungai Pisang Waterfall Gombak

 

Gambar di Air Terjun Sungai Pisang

Sungai Pisang Waterfall Gombak

Sungai Pisang Waterfall Gombak

Sungai Pisang Waterfall Gombak
Sungai Pisang Waterfall Gombak

Sungai Pisang Waterfall Gombak
Sungai Pisang Waterfall Gombak


Sungai Pisang Waterfall Gombak
Sungai Pisang Waterfall Gombak

 

 

Gambar di Sungai Pisang

 

Sungai Pisang Waterfall Gombak
Surprised birthday untuk Shah


Sungai Pisang Waterfall Gombak
Sungai Pisang


Rakan Hiking Sungai Pisang Waterfall 

Kali ini misi menjejak sungai pisang waterfall adalah bersama adik perempuan cik iena iaitu deknor, seorang lagi rakan pejabat perempuan iaitu Naja dan 7 lagi rakan lelaki dimana 5 daripada nya adalah rakan pejabat iaitu zai zainal, shah ieran, joey labu atau irfan, jali dan hazim manakala dua orang lagi adalah ery bekas rakan pejabat serta Zaim, kawan kepada Hazim. 

Kali ini cuma 3 bunga sahaja yang sertai. Geng hiking iena memang best. Walau pelbagai ragam namun semuanya sering bekerja sama dan sepakat dalam membuat keputusan. 

Semuanya juga caring. Jangan risau yang perempuan pastu akan ada rakan lelaki yang bergilir gilir eskot kami pastikan kami tidak tertinggal berseorangan. 


Sungai Pisang Waterfall Gombak
Bersama rakan rakan hiking Sungai Pisang Waterfall


Cadangan Laluan Senang

Pada Cik iena selepas terowong cadangan laluan yang mudah untuk anda sampai ke waterfall adalah laluan Karak Highway - Naik tangga sebelah kanan dan setiba diatas ikit arah kiri sehingga jumpa laluan masuk kembali ke hutan di KM 28.7 . Disini memang ada lualuan terus sampai ke waterfall. Sekiranya melalui jalan bawah mengikut sungai yang Cik iena ikut Cik iena dapati tiada laluan yang jelas untuk ke waterfall . Tiada juga tanda tanda anak panah untuk ke waterfall. Kami cuma ikut orang yang datag kesini dan tiba tiba sampai.

Kebetulan masa kami datang tanggal 9 April 2021 sangat ramai orang berkunjung ke Air terjun sungai pisang. 


Disebabkan terlalu banyakgambar  cantik jadi Cik iena kongsikan di fanpage Cik iena : ALBUM Sungai pisang waterfall



Waze :   Muka Sauk Sungai Gombak

 

SHOPEEPAY FOR A DONUT HUNT

Donat dan kopi merupakan menu sarapan pagi, teh atau snek penting semasa dalam perjalanan yang stereotaip . Sekiranya anda mencari snek malam atau mencari makanan manis untuk berbuka puasa, Shopee  di di hutan bandar untuk mencari tawaran donat menggunakan dompet mudah alih, ShopeePay.

 

Rakyat Malaysia kini dapat menikmati makanan manis ini dengan promosi yang menampilkan jenama seperti Krispy Kreme, Big Apple Donuts dan J. Co Donuts.

 

Krispy Kreme



Krispy Kreme melancarkan semula Nutella filled ring donuts mereka kerana permintaan ramai, dan baru-baru ini membuka cawangan di Bangsar South.


Krispy Kreme



Tambahkan Iced Hazelnut Latte untuk bersantai pada waktu petang yang panas - dengan perbelanjaan minimum RM10, dapatkan pulangan tunai RM4 semasa menggunakan ShopeePay. 


Big Apple Donuts


Tidak ketinggalan, Big Apple Donuts membuka cabang di Bandar Mahkota Cheras, dan juga menawarkan makanan yang penuh dengan Nutella dengan Stella Nutella dan Captain Nuts donuts mereka.

Dapatkan wang tunai RM3 dengan perbelanjaan minimum RM15 - shopee mengesyorkan kotak 4 untuk berkongsi


J. Co Donuts


J. Co memutuskan untuk menumpahkan teh - secara harfiah. Lawati cawangan terdekat anda dan cuba lattes, frappes Houjicha yang baru diperkenalkan dan, tentu saja, donat - yang dijual seperti kuih panas.


J. Co Donuts



Gunakan ShopeePay dan dapatkan pulangan tunai RM4 apabila anda membelanjakan minimum RM10 di cawangan J. Co terdekat. Atau, beli Voucher ShopeePay dengan harga 5 sen pada aplikasi Shopee anda, dan tuntut pulangan tunai 40 peratus sehingga RM4 di kedai terdekat anda, eksklusif semasa anda membayar dengan ShopeePay.


SHOPEEPAY FOR A DONUT HUNT


Roasted Lamb dan Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Bulan ramadhan makin menghampiri kita. Walaupun kita masih lagi dalam ancaman pandemik Covid-19 namun terdapat aktiviti ekonomi yang mesih diteruskan bagi melansungkan ekonomi negara kita. Namun pembukaan pembukaan aktiviti ekonomi ini haruslah mengikut SOP yang telah ditetapkan bagi mengelakkan penularan wabak Covid-19.



Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

 

Buffet Ramadhan 2021 Me'nate Steak Hub 

Baru baru ini Cik iena berkesempatan menghadiri majlis preview buffet ramadhan oleh Me'nate Steak Hub  di Shah Alam. Terdapat aneka makanan yang disajikan. Seperti kita sedia maklum Me’nate Steak Hub merupakan satu jenama restoran yang tidak asing lagi dan ianya merupakan antara steakhouse Halal terbaik di Malaysia buat masa ini.

Bersempena Ramadan kali ini, Me’nate steak hub juga tidak ketinggalan untuk turut serta dalam memeriahkannya . Ramadan Kali ini Me'nate masih mengekalkan buffet ramadan @ berbuka puasa namun kali ini semua perlu mematuhi SOP yang di tetapkan oleh KKM.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Buffet ramadhan kali ini Me'nate Steak Hub  menyajikan lebih daripada 70 hidangan dari pelbagai pilihan makanan barat dan tempatan.Menu menu yang disajikan  disediakan oleh Chef-Chef Me’nate yang cukup  berpengalaman dan kesemua menu yang ditawarkan adalah mengikut kepelbagaian citarasa para pelanggan yang sering berkunjung ke Me’nate.

Seperti kita sedia maklum Me'nate Steak Hub memang cukup dikenali dikalangan mereka yang gemar hidangan barat yang menggunakan daging premium dengan resepi terbaik . Jadi kesemua menu pastinya akan menjanjikan kualiti dan keenakan masakan yang terbaik dari Chef Chef terbaik Me'nate Steak Hub .

Roasted Lamb dan Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Antara menu istimewa Me’nate Steak Hub adalah Roasted Lamb and Nasi Bukhari. MEnu istimewa yang dimasak istimewa dari Chef Me'nate yang cukup berpengalaman dan faham akan citarasa pelanggan mereka. Keenakan hidangan ini pastinya menjadi buah mulut tetamu yang hadir. Pastinya inimerupakan antara menu yang akan habis dahulu. Jadi sekuranya anda berkunjung kesini pastikan ia adalah menu wajib yang anda perlu ambil terlebih dahulu.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Selain daripada  itu juga Me’nate Steak Hub juga ada menyediakan pakej Ramadan Special Group Steak untuk pelanggan-pelanggan setia Me’nate Steak Hub yang inginkan kelainan.
 


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Masih mengekalkan konsep tradisi Me’nate,  iaitu menu steak dan makanan barat dan Mediterranean sebagai pilihan utama sajian. Istimewanya Kambing Panggang Bukhari bersama nasi Mandhi menjadi taruhan untuk memuaskan para pelanggan yang meminati kambing panggang. 

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Selain daripada menu masakan barat yang disajikan, bagi memenuhi citarasa Ramadan, Me’nate juga menawarkan menu makanan tempatan lain seperti Nasi Tomato, Mee Soto,Nasi Himpit, Bubur Lambok, Mee Kari Nyonya, Kueh Teow yang di goreng panas dan pelbagai lagi menu lain disamping  hidangan pencuci mulut kuih-muih tempatan.

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 
Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Harga Buffet Ramadhan Me'nate Steak Hub RM89.90 untuk dewasa dan RM49.90 untuk kanak-kanak


Pakej buffet ramadan Me'nate Steak Hub  kali ini menawarkan harga yang sangat berbaloi iaitu RM89.90 untuk dewasa manakala RM49.90 untuk kanak-kanak.  Untuk pengetahuan kanak-kanak
berusia 5 tahun dan ke bawah tidak dikenakan sebarang bayaran.


Early Bird Price Me'nate Steak Hub
Early Bird Price Me'nate Steak Hub

Early Bird Price RM62.90

Istimewa Untuk setiap tempahan awal pihak Me’nate akan memberi potongan sebanyak 10% hingga ke 30% bergantung kepada terma dan syarat. Setiap menu Ramadan kali ini disediakan oleh Chef-Chef Me’nate yang berpengalaman dan sudah pasti ianya mengikut kepelbagaian citarasa para pelanggan yang sering berkunjung ke Me’nate.



Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Istimewa buat pelanggan setia Me'nate Steak Hub , bagi memenuhi permintaan pelanggan di Ramadan 2021 ini yang menggemari daging premium, Me’nate memperkenalkan juga pakej makanan barat premium yang boleh di nikmati seisi keluarga dengan harga yang berpatutan iaitu hidangan "GROUP STEAK" FAMILY PLATTER. 

Me’nate memperkenalkan 2 jenis pakej iaitu 

  1. SET A (PREMIUM FAMILY PACKAGE)  
  2. SET B (SUPER PREMIUM FAMILY PACKAGE)

Dimana untuk setiap set,  satu set boleh dimakan sehingga 5 ke 6 orang. Terdapat sehingga sebelas menu bagi setiap hidangan dalam FAMILY PLATTER ini . Istimewanya lagi  hidangan pemanis mulut@dessert diberikan secara PERCUMA dari kaunter buffet. 

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Me'nate Steak Hub  menjanjikan  hidangan dalam FAMILY PLATTER ini akan mengekalkan kualiti penggunaan daging dan bahan-bahan yang digunakan untuk pelanggan merasai keistimewaan yang di tawarkan oleh Me’nate pada kali ini. Buat anda yang berkeluarga inilah masanya untuk menikmati serta merasai pengalaman berbuka puasa dengan hidangan daging premium enak yang disediakan untuk keluarga anda.

 

 

MeatLab dari Me'nate


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Bagi memeriahkan kempen ramadan kali ini juga, Me’nate memperkenalkan produk sejuk beku terbaru mereka iaitu jenama MeatLab yang boleh di jadikan hidangan berbuka bila masa di rumah atau sebagai ole-ole semasa balik ke kampung dan juga semasa menyambut Hari Raya Aidilfitri nanti. 

Terdapat 5 jenis pilihan yang boleh nikmati iaitu 

  1. BBQ Beef Ribs
  2. Lamb Shank
  3. Marinated Lamb
  4. Lamb Shabu
  5. Peri-Peri Chicken. 

 


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Selain itu MeatLab juga  memperkenalkan Rendang Daging edisi terhad sempena Ramadan dan Aidilfitri ini. Me’nate juga ingin menjemput Syarikat atau badan-badan Korporat serta individu yang ingin bekerjasama dengan pihak Me’nate untuk menganjurkan sebarang bentuk majlis tanggungjawab sosial korporat di Me’nate contoh seperti majlis berbuka puasa dengan anak yatim dan sebagainya sepanjang ramadan ini. Diskaun korporat akan diberikan kepada syarikat yang berminat.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub


Buat masa ini restoran Me’nate Steak Hub mempunyai 7 (tujuh) cawangan di seluruh Malaysia
yang berada di Setapak, Ampang, Bangi, Shah Alam, Seremban, Melaka serta Johor Bahru
dan hanya enam (6) sahaja cawangan yang menganjurkanya Buffet Ramadan kecuali di Ampang yang hanya menyediakan menu Istimewa Heavenly Lamb dan Heavenly Beef bersama nasi Bukhari yang boleh di nikmati empat hingga ke lima orang. 

Selain itu di Me’nate Steak Hub Ampang juga ada menyediakan pakej Istimewa Group Steak Iftar untuk lima hingga ke enam orang, sesuai untuk di nikmati seisi keluarga dan juga pakej Istimewa Iftar
untuk 2 orang.
 

Para pelanggan dan Syarikat yang berminat boleh menghubungi cawangan-cawangan
Me’nate Steak Hub terdekat untuk membuat tempahan atau bertanya tentang pakej yang di
sediakan.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Pakej Buffet Ramadan • Pakej Group Steak • Ala Carte

• SETAPAK +6019 3911 047
• SHAH ALAM +6019 4771 047
• BANGI +6019 2611 047
• SEREMBAN +6014 3511 047
• MELAKA +6014 6040 047
• JOHOR BAHRU +6013 7510 347


Pakej Heavenly Beef/Lamb • Pakej 2 Pax • Pakej Group Steak • Ala Carte

• AMPANG +6016 8795 947
Restoran Me’nate Steak Hub juga menyediakan surau yang selesa untuk para pelanggan
menunaikan ibadah solat.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Untuk Maklumat Lanjut

FAcebook : Me'nate Steak Hub
Instagram : @menatesteakhub 
Twitter : @menatesteakhub

 


 





Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve