GROCERY SHOPPING DURING THE COVID-19 OUTBREAK VLOG AT GIANT BUKIT ANTARABANGSA KUALA LUMPUR

Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ni pasti kita ada juga keluar untuk membeli barangan groceries. Berikut Cik iena kongsikan vlog Cik iena semasa membeli barangan groceries di Giant Bukit Antarabangsa Kuala Lumpur.

GROCERY SHOPPING DURING THE COVID-19 OUTBREAK VLOG AT GIANT BUKIT ANTARABANGSA KUALA LUMPUR


Ini merupakan kali kedua Cik iena keluar dari rumah untuk membeli barangan keperluan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan bermula 18 March 2020. Kali pertama Cik iena keluar adalah pada 20 March 2020 hari jumaat malam selepas waktu bekerja Cik iena. Cik iena keluar dari rumah sekitar jam 7 malam.

Waktu bekerja Cik iena sampai 6.30 petang. Jadi selepas waktu bekerja baru boleh keluar. Adik ada je cuma adek tak boleh memandu kereta. Walaupun dia tak bekerja dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan tetap membutuhkan kakaknya untuk kemana-mana kerana adik Cik iena tak boleh memandu kereta.

Besar ya tanggungjawab kakak. Kami tinggal bujang berdua beradik sahaja dan menyewa rumah di Bistaria Residensi . Jadi lokasi paling dekat untuk membeli Groceries adalah Giant Bukit Antarabangsa. MEmandangkan Perdana Menteri telah keluarkan arahan hanya ketua keluarga seorang sahaja yang dibenarkan keluar untuk membeli barangan keperluan jadi dalam kes kami dua beradik. Iena lah yang perlu keluar untuk membeli barang keperluan...

Kebiasaannya Cik iena akan keluar beli barang dapur dengan adik. yelah kami perempuan bujang. Keluar sorang-sorang agak bahaya. Jadi selalu kemana-mana berdua. Disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan ni terpaksalah iena patuh dan iena keluar berseorangan. Kali kedua keluar membeli groceries adalah hari ke 12 Perintah Kawalan Pergerakan iaitu tanggal 29 March 2020.



GROCERY SHOPPING DURING THE COVID-19 OUTBREAK VLOG AT GIANT BUKIT ANTARABANGSA KUALA LUMPUR




MASIH ADA YANG INGKAR ARAHAN HANYA KETUA KELUARGA YANG BOLEH KELUAR


Yaa memang masih ramai yang tidak mematuhi arahan yang cik iena lihat berlaku di Giant Bukit Antarabangsa. Walaupun PM telah mengeluarka arahan bahawa hanya ketua keluarga seorang sahaja yang dibenarkan untuk keluar membeli barangan keperluan tetapi masih ada lagi segelintir masyarakat yang ingkar. Mereka keluar bersama anak , suami mahupun adik beradik.

Ini dari pemerhatian Cik iena semasa membeli belah di Giant Bukit Antarabangsa lah. Ouh ya mungkin Bukit antarabangsa tempat orang have-have jadi mereka tak biasa keluar beli barang dapur seorang. Mesti nak ada pembantu. rasanya lah. Ouhhh mengada sungguh kan. Cik iena ni pun tak biasa tau keluar seorang di KL ni tapi Cik iena perlu patuh arahan kerajaan. Walauoun ada rasa takut keluar seorang terpaksa beranikan diri.

Kerajaan buat macamni bersebab. Kita nak putuskan rantaian covid-19. Nanti kalau dah bawa keluarga pergi beli barang dapur sama kalaulah ada yang terkena covid-19 nanti dua-dua terkena sama macam mana. Cuba lah faham apa yang kerajaan cuba sampaikan. tak susah pun nak ikut arahan. Takkan lah bila ada salah seorang ahli keluarga dah kena Covid-19 baru nak patuh arahan kerajaan.

Tak faham betul iena dengan segelintir masyarakat Malaysia ni. Cik iena tak cakap semualah. Segelintir sahaja. Masa Cik iena beli barangan dapur tu ada je lelaki mahupun perempuan yang datang berseorangan. Dua jam Cik iena cari barang dekat situ. Adik Listkan barang nak beli, cik iena beli. jadi sepanjang 2 jam di sini Cik iena nampak lah siapa yang datang seorang siapa yang datang berdua.

Sedih sangat lah.Kenapa susah sangat nak faham, kenapa susah sangat nak ikut arahan.Elok-elok kita boleh keluar rumah beli groceries nanti terus tak boleh keluar rumah sebab covod-19 makin berleluasa.


Nak Beli Hand Sanitizer and face mask ? Blh beli sini https://t.productlink.io/a16fcn [Ready Stocks] Instant Hand Sanitizer 120ML / 250ML / 500ML / 800ML / 1LITER, Alcohol 75% READY STOCK FACE COVER MASK MEDICAL 10 PCS LIMITED STOCK https://t.productlink.io/a16fco Bioion Germ-Free Deo-Sanitizer :https://t.productlink.io/a16fcp [READY STOCK] Alcohol based Instant Hand Sanitizer :https://t.productlink.io/a16fcq Disposable Poly Glove : https://t.productlink.io/a16fcr Goggles Clear Eye Protection Glasses : https://t.productlink.io/a16fcs Surgical face mask : https://t.productlink.io/a16fct


Anda bagaimana pula? Siapa yang keluar beli groceries?




Youtuber Jana Income dengan Productlink

Anda youtuber ? Jika anda youtuber anda boleh menjana pendapatan dengan menyertai productlink affiliate.  Jika di youtube ada syarat yang perlu dipatuhi untuk monetize akaun youtube anda untuk menjana pendapatan. Berbeza dengan productlink anda hanya memerlukan akaun youtube sahaja.



Youtuber Jana Income dengan Productlink

Sebagai contoh akaun youtube iena diatas, iena masih memerlukakn 70 jam untuk monetize. Syarat Youtube untuk monetize adalah 4000 jam view dalam masa setahun dan 1000 subscriber. Iena tau bukan mudah untuk dapat kan 4000 jam view lagi-lagi buat youtuber baru. Jadi disini Cik iena ingin berkongsi satu platform affiliate yang tidak mempunyai syarat jumlah subscriber mahupun view iaitu productlink.

Ianya merupakan product daripada involve asia affiliate. Cik iena pada asalnya merupakan involve asia affiliate dan sehingga sekarang masih involve asia affiliate. Kelebihan productlink berbanding involve asia yang cik iena nampak, converstion lebih laju. Mungkin kerana zaman sekarang ramai yang suka menonton video daripada membaca..

Bagaimana sertai Productlink?



Mudah sahaja , pertama sekali anda perlu mendaftar di productlink kemudian anda perlu create productlink dan letak link tersebut pada description video anda di youtube.


Cara untuk create productlink


Berikut Cik iena kongsikan cara untuk anda create productlink.

1. Klik button create productlink  di bahagian atas sebelah kanan.

Klik button create productlink  di bahagian atas sebelah kanan.
Klik button create productlink  di bahagian atas sebelah kanan.

2. kemudian akan keluar form seperti dibawah.


Youtuber Jana Income dengan Productlink


3. Pilih video youtube anda, kemudian copy


Pilih video youtube anda, kemudian copy
Pilih video youtube anda, kemudian copy

4. Paste link youtube video anda di bahagian Choose / Add Video Placement  dan pilih category serta country seperti gambar dibawah.



Paste link youtube video anda di bahagian Choose / Add Video Placement  dan pilih category serta country seperti gambar dibawah.


5. Kemudian anda buka shopee atau lazada, cari produk yang anda nak promote. Sebagai contoh hand sanitizer. Copy url product tersebut




Youtuber Jana Income dengan Productlink


6. Paste link product tersebut di bahagian Add Products dan kemudian tekan button +


Paste link product tersebut di bahagian Add Products dan kemudian tekan button +
Paste link product tersebut di bahagian Add Products dan kemudian tekan button +





7.  Kemudian klik Create link



 Kemudian klik Create link
Kemudian klik Create link


8.  Kemudian akan popup page seperti di bawah dan anda boleh klik copy, kemudian pergi ke video youtube anda dan paste di ruangan description.




Youtuber Jana Income dengan Productlink



Berikut Cik iena kongsikan Video yang cik iena dah letak productlink di youtube.


Untuk pengetahuan, anda boleh gunakan product link yang sama untuk di letak di video-video yang lain . seperti 3 contoh video Cik iena diatas.


VIDEO TUTORIAL DARI PRODUCTLINK



Tips untuk jana pendapatan di Productlink


Sekiranya anda ada buat video review product di youtube, anda boleh create link product tersebut dan paste di ruangan description video tersebut.

Ataupun anda juga boleh create product lain yang sedang viral dan memang orang cari seperti face mask dan hand sanitizer. Anda boleh rujuk video contoh yang cik iena sertakan diatas.

Kongsikan juga product link anda di laman social anda seperti facebook, twitter dan juga instagram.

Youtuber Jana Income dengan Productlink
CONTOH PERKONGSIAN DI FACEBOOK


Sekarang kan ramai yang prefer beli online jadi anda boleh ambil kesempatan ini untuk cari produk-produk yang boleh di beli secara online dan anda create productlink tersebut dan kongsi di youtube mahupun laman social anda.

Selain daripada itu, anda boleh lihat report video anda yang mana mendapat banyak view untuk tempoh masa terdekat , kemudian anda letakkan productlink dalam description video tersebut.

Youtuber Jana Income dengan Productlink
COntoh, iena akan letak productlink di top video

 

 Dari segi berapa persen dapat komisyen tu iena akan update kemudian, Iena dah tanya person incharge tapi mereka tunggu team yang sewajibnya untuk jawab persoalan-persoalan cik iena.


Okay sekian perkongsian Cik iena untuk hari ni. memandangkan ramai yang PM request tutorial. iena buat lah yang simple je sebab iena tengah mood work from home, tengah banyak kerja sekarang ni :D


 Okay jangan lupa daftar di productlink. Antara youtuber pertama cik iena ajak buat affiliate ni adalah broframestone dan cik iena rasa diapun tengah berkobar2 nak buat affiliate ni selepas dia berputus asa tempoh hari hahahaha..iena ni sejenis tak putus asa. iena akan kaji how to earn komisyen dan bila berjaya iena akan ajak kawan sama2 berjaya. Kenapa iena ajak broframestone first sebab dia suka belajar affiliate dari iena. iena dari dulu memang suka affiliate dan sampai sekarang iena buat affiliate.






Duduk Rumah, Shopee Hantar



Duduk Rumah, Shopee Hantar


Kerajaan baru-baru ini telah mengumumkan pelanjutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hingga 14 April. Dalam tempoh ini, para pembeli masih boleh mendapatkan barangan penting mereka di Shopee, dan dihantar terus ke rumah melalui kempen 4.4 Shopee Brands Festival dari sekarang hingga 4 April.

Platform membeli-belah atas talian itu bekerjasama rapat dengan rakan kongsi, peruncit dan pembekal seperti FreshTap, Vinda, PetPet, Pediasure, Friso, dan Enfagrow serta Tefal, Watsons, Arctic Hunter, Photobook Malaysia, Unilever, HomeHuk, L'Oréal, realme, P&G dan Reckitt Benckiser untuk meningkatkan bekalan dan memberi pengguna pengalaman membeli-belah atas talian tanpa bimbang.

Kempen ini turut menampilkan koleksi produk khas "Stay Home Essentials" atau “Keperluan Ketika Duduk Di Rumah” yang menawarkan barangan runcit segar dan beku, bahan masakan, minuman, makanan ringan dan bijirin, susu formula, lampin, barangan penjagaan dan mandian bayi, mainan, produk penjagaan diri, keperluan rumah, makanan haiwan peliharaan dan peralatan kerja dari rumah.
Bagi mereka yang memerlukan suntikan semangat, mereka berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai hingga RM444,000 hanya dengan bermain permainan Shopee yang menarik - Shopee Flip & Match, Shopee Lucky Bag, Shopee Throw dan One or Not.



Tandakan kalendar anda untuk dua tarikh ini - 27 Mac dan 4 April, kerana Shopee akan menawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM8 antara 12 pagi dan 2 pagi, dan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM16 untuk waktu lain sepanjang hari. Nikmati juga tawaran RM0.44 dan RM4 yang tiada tandingan semasa Jualan Kilat Shocking Sale dan diskaun hingga 80%.


Duduk Rumah, Shopee Hantar

Anda tidak mahu ketinggalan dengan 4.4 Shopee Brands Festival, jadi layarilah https://shopee.com.my/44

Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis Meet & Greet 2020

Bertempat di Hotel Concorde Kuala Lumpur pada 5 Februari 2020,  seramai 50 orang anak yatim dan kurang berkemampuan dari Rumah Kasih Harmoni, Taman Keramat di rai dengan meriah sempena majlis “Meet & Greet” Al-Fateh.

Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020
Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020


Majlis yang julung kali diadakan itu  bertujuan untuk memupuk semangat bersedekah dikalangan stokis dan ejen-ejen syarikat makanan tambahan Al-Fateh Alami Sdn Bhd. Syarikat Al-Fateh Alami Sdn Bhd beribu pejabat di Batang Kali, Selangor



Al-Fateh Junior
Al-Fateh Junior





Al-Fateh Alami Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat makanan tambahan kanak-kanak yang dikenali sebagai Al-Fateh Junior. Produk Al-Fateh Junior yang dikeluarkan merupakan produk yang menggunakan kandungan makanan Sunnah, produk ini telah berada di pasaran selama 3 tahun .

VLOG Majlis  Al-Fateh Meet & Greet 2020




Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020


Menurut Tuan Arif bin Subri, selaku pengasas Al-Fateh berkata
 “Misi utama syarikat adalah ke arah “ Child Development & Nurturing”  yang mengangkat anak-anak sebagai aset kepada agama, bangsa dan negara. Selari dengan perjuangan Al-Fateh iaitu menyediakan pentas terbaik untuk pembangunan dan asuhan kanak-kanak dan dengan itu, Al Fateh bersedia mewujudkan kelengkapan atau produk pemakanan sihat untuk generasi millenia yang terbaik, optimum dan selamat sebagai alternative kepada ibu bapa diluar sana”.


Majlis juga diserikan dengan persembahan Mawi, pemenang Akademi Fantasia Musim ke -3 . Selain itu juga, pihak Al-Fateh Alami Sdn Bhd juga akan melancar produk minuman susu coklat Al-Fateh yang mengandungi makanan sunnah serta keenakan buah kurma pada April nanti.


Selain meraikan anak-anak yatim dan kurang berkemampuan dari Rumah Kasih Harmoni, majlis “Meet & Greet” dimulakan dengan seminar penjualan oleh Puan Azlina Othman dan juga ceramah bertajuk “Pembangunan Akhlak Generasi Millenia Melalui Pemakanan Sunnah Antara Jihad Ekonomi dan Fardu Kifayah” oleh Ustaz Abu Aswad Al-Kubra pada sebelah paginya.



Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020
Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur


 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur




Cik iena sendiri berkesempatan untuk menghadiri majlis yang cukup meriah ini. Jika sebelum ini Cik iena pernah menghadiri majlis yang sama dimana Al-Fateh meraikan anak-anak yatim juga. Alhamdulillah semoga rezeki Al-FAteh sentiasa berpanjangan. Mereka sentiasa ingat akan anak-anak yatim yang harus diraikan.



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur


Bagi iena disebabkan mereka sentiasa beringat kepad Allah dengan sentiasa meraikan anak-anak yatim maka pintu rezeki mereka terbuka luas. Aktiviti seperti ini amat bagus di amalkan untuk sayarikat-syarikat islam khususnya. Kita seharusnya berkongsi rezeki dengan golongan yang memerlukan.



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur


Sekali sekala kita raikan mereka dengan mengadakan majlis seperti ini. Tidak perlu untuk tunggu bulan ramadhan untuk raikan mereka.








Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Ramadhan 2020 semakin menghampiri kta. Ia merupakan bulan mulia yang dinanti-nantikan umat Islam . Ramai antara kita mengadakan aktiviti berbuka puasa bersama-sama, tidak kiralah bersama teman, rakan pejabat, keluarga mahupun insan teristimewa dan ada juga yang mengadakan program amal berbuka bersama anak yatim . Terdapat banyak lambakan Buffet-buffet ramadhan yang berada di pasaran.


Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya


Citarasa Kampungku Ramadan Buffet 2020 Di Utara, Hotel Armada Petaling Jaya


Ramadhan kali ini, Armada Petaling Jaya sekali lagi mengadakan Buffet Ramadhan di Utara . Bertemakan "CITARASA KAMPUNGKU", Hotel Armada Petaling Jaya menjanjikan  keenakan rasa masakakan kegemaran-kegemaran tradisional dan antarabangsa. Kali ini menggabungkan rasa masakan tempatan dan Jepun serta western.



Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Hotel Armada Petaling Jaya menawarkan lebih daripada 100 hidangan yang disediakan, Chef Eksekutif, Chew Teik Chye dan Chef Sous, Alifah binti Kandar aka Chef Mommy menjanjikan untuk menyajikan pelbagai pilihan hidangan yang akan menekankan pada pelbagai rasa dan aroma yang akan menawan selera tekak anda selepas seharian berpuasa.

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya




Menikmati hidangan berbuka puasa disini sememangnya akan mengimbau  kembali nostalgia anda dikampung bersama keluarga kerana  apabila anda menikmati hidangan masakan tradisional dan klasik seperti Kerabu, Cincalok , Lemang, Pasembor dan Aneka Jeruk. Selera anda akan bertambah lagi dengan  pelbagai Sambal klasik yang jarang dilihat oleh masyarakat bandar khususnya. Dengan adanya aneka sambap ini pasti membuatkan anda berasa teruja menikmati hidangan masakan disini.


Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Buat penggemar  Kerabu, Hotel Armada Petaling Jaya menghidangkan  beberapa jenis kerabu tradisional Mangga, Kerabu nenas, kerabu kaki ayam dan kerabu udang. Menu kerabu ini adalah berbeza dari menu kerabu tahun sebelumnya.

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya




Untuk hidangan utama pastikan anda merasai beberapa hidangan Ramadan yang paling lazat dan asli seperti Laksa Thai, Bubur Lambuk, Sambal Udang Petai, Ketam Masak Gulai Siam, Ayam Berempah, Ikan Pari Masak Asam Pedas (Kawah), Daging Masak Hitam, Paru-paru Goreng Berlada, Rendang Itik, Sup Tulang Rusuk, Ikan Sembilang Panggang, Pucku Paku Goreng Belacan and the all-time favourite Siput Sedut Masak Cili Padi.

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya


Selein dari menu utama diatas anda juga boleh menikmati  Apam Balik, Daging Panggang,  Pelbagai Satay , Murtabak, Lidah Sapi dengan Air Asam, Ayam Percik Panggang, Roti Durian dan banyak lagi makanan yang terletak di sekitar kawasan Bakar-Bakar.


Terdapat juga hidangan pencuci mulut termasuk Kuih Melayu tradisional, pastri Perancis dan hidangan manis yang menggoda seperti Pengat Nangka dengan Sago,Ais cendol da pulut,Bubur gandum, bubur kacang hijau.

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Minuman sudah pasti tidak dapat di pisahkan dengan makanan .Antara minuman yang disediakan untuk anda menghilangkan rasa dahaga anda adalah air bandung, sirap selasih dan teh tarik.


Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya




Kepada anda diluar sana khususnya yang berada di Petaling jaya dan kawasan yang berhampiran jangan lupa ambil kesempatan ini untuk merasa masakan tradisional yang sedap di Utara ,Hotel Armada Petaling Jaya .

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya





VLOG FOOD REVIEW CITARASA KAMPUNGKU BUFFET RAMADHAN 2020 HOTEL ARMADA PJ



Gambar Makanan di Citarasa Kampungku Ramadan Buffet 2020 Di Hotel Armada Petaling Jaya


Berikut merupakan sebahagian gambar  hidangan masakan di  Citarasa Kampungku Ramadan Buffet 2020 Di Hotel Armada Petaling Jaya.


Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
ikan pari masak asam pedas

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
sambal petai udang

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
pucuk paku goreng belacan

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
Ketam masak gulai siam

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
paru goreng berlada

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
ayam goreng berempah

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
daging masak hitam

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
nasi briyani

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
sup tulang

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
sup tulang

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
Thai Laksa

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
Aneka sambal dan ulam

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
kerabu nenas

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
sambal ikan masin

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
aneka jeruk

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
Nasi ulam

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
sambal kelapa

Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
kerabu mangga






Cik iena juga berpeluang berjumpa dan berborak dengan Chef chew yang menyediakan masakan untuk buffet ramadhan pada malam food review tersebut. Chey chew sememangnya merupakan chef yang sangat peramah sentiasa tersenyum. Beliau sangat mementingkan kualiti keaslian rasa masakan beliau bagi memeikat selera pengunjung.


Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya
bergambar bersama Chef Chew


Sedap sedap tau masakan Chef Chew masa malam tu. Chef mummy kebetulan tak sihat masa tu. Jadi anak didik beliau yang masak. Pandai mummy ajar anak didik mummy. Sedap macam mummy masak. Masa bulan ramadhan nanti mummy akan kembali beraksi tau. Gabungan masakan Chef Chew dan Chef mummy memang tak mengecewakan iena.

Harga Citarasa Kampungku Ramadan Buffet 2020 Di Hotel Armada Petaling Jaya


Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Dewasa : RM 90.00  per pax
Kanak-kanak : RM45.00  per pax (6-12 tahun)
Tarikh Buffet :  24 April 2020 Hingga 22 May 2020



SAHUR (3 am to 5 am)
RM20 per pax





EARLY BIRD PRICE


Buffet Ramadhan 2020 Hotel Armada Petaling Jaya

Dewasa : RM75 per pax
Untuk harga early bird price bermula sekarang sehingga 19 April 2020.

Untuk tempahan, sila hubungi:
 (03) 7954 6888 ext. 4557 Utara Restaurant (Halal Certified) or 018 222 0824



Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve