Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah

Dewasa kini, terdapat banyak Klinik-klinik Estetik tumbuh bagai cendawan namun bukan semuanya mematuhi syariah dan kebanyakan klinik Estetik ini dipelopori oleh kaum bukan Islam. Disini Cik iena ingin kongsikan kepada anda semua mengenai Klinik Estetik yang patuh Syariah iaitu Lovina Clinic.



Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah

Untuk pengetahuan Lovina Clinic juga bukan sekadar Klinik Estetik malahan mereka juga menawarkan perkhidmatan perubatan am di bawah satu bumbung. Berikut Cik iena ceritakan serba sedikit mengenai Klinik ini.


Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah
Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah

Konsep klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah julung kali dipelopori  Lovina Clinic


Cetusan idea gabungan mantap klinik perubatan am dan rawatan kulit muka di Lovina Clinic memberi nafas segar dalam industri perubatan dan semestinya menarik perhatian ramai pengikut
arus semasa dalam aspek penjagaan kesihatan dan kecantikan.


Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah
Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah

Klinik ini bertapak di Wangsa Melawati,ia merupakan sebuah klinik hibrid milik Syarikat HND Wellness Sdn Bhd. Lovina Clinic ini juga memberikan khidmat kelas pertama terhadap penjagaan
kesihatan rutin, rawatan pelbagai masalah penyakit, teknologi terkini dalam perubatan kulit wajah dan perkhidmatan rundingan perubatan.


Mejar (B) Dr. Hamidah Mohd Salleh, selaku Pengarah HND Wellness Sdn Bhd,  berkata Lovina Clinic merupakan klinik patuh syariah pertama seumpamanya di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan perubatan am dan rawatan kulit muka di bawah satu bumbung.

Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah
Dari kiri, Cik iena, Dr. Hamidah, Dr.Nur Hidayah, Dilla dan Hizami


“Latar belakang sebagai doktor tentera membina personaliti saya yang berjiwa patriot dan sukakan cabaran bukan sahaja sebagai doktor tetapi juga pegawai tentera. Sebagai wanita pula, saya menitikberatkan kesihatan kulit dan sering mengunjungi pusat kecantikan, tetapi rawatan kulit muka
berasaskan klinikal sukar didapati. Rawatan sedia ada pula mahal dan rata- ratanya dipelopori golongan bukan Islam. Berkat sokongan suami, Lovina Clinic dibuka setelah saya melanjutkan pengajian dalam rawatan kulit muka klinikal” ujar beliau.


“Masyarakat masih kurang kefahaman terhadap perubatan rawatan kulit muka kerana sering dikatakan tidak patuh syariah dan kononnya menyerupai pembedahan plastik yang memudaratkan. Bidang ini mempunyai pasaran yang besar khususnya pelanggan wanita Muslimah berkarier yang meminati rawatan kecantikan berasaskan klinikal dan mesra pengguna muslim,” katanya yang juga merupakan pengamal perubatan bertauliah dan berdaftar dengan Majlis Perubatan Malaysia.



Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah

 
Beliau juga berkata, matlamat Lovina Clinic adalah menjadi pusat sehenti perkhidmatan perubatan yang mengamalkan penjagaan kesihatan dan kecantikan yang menyeluruh serta dilengkapi peralatan moden. Selain daripada perubatan am dan rawatan kulit wajah, Lovina Clinic juga turut menyediakan perkhidmatan kesihatan ibu dan anak serta program pengurusan berat badan dengan pakej dan harga yang amat berpatutan.



 

Sepetang Bersama Lovina Clinic Dan Blogger



Semasa sesi bersama Blogger dan Lovina Clinic ini juga Cik iena dan Dilla berpeluang untuk Cek gula dalam  darah dan juga tekanan darah tinggi manakala Hizami berpeluang untuk scan buah pinggang dan juga hati.

Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah





Bagi Cik iena cek gula dalam darah dan tekanan darah tu biasa. Sama seperti klinik lain cuma disini Doktornya sangat peramah dan gemar bercerita. Bagi yang ada rasa gementar tu mungkin boleh hilang rasa gementar bila Doktor berborak dengan kita.

Untuk scan buah pinggang dan hati, ini merupakan pengalaman pertama Cik iena lihat depan mata. Cik iena lihat ya bukan pengalaman atas diri Cik iena. Untuk sesi ni Hizami yang buat Scan buah pinggang dan hati. Yelah kalau nak cuba dekat perempuan nanti malu lah terselak-selak bajunya kan.


Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah


Cik iena ada kongsikan sedikit video semasa Hizami sedang di scan oleh Doktor dalam video di bawah. Cik iena juga ada selitkan sedikit perkongsian dari  Dr. Hamidah dan Dr.Nur Hidayah .








Lovina Clinic - klinik hibrid 2 dalam 1 patuh syariah


Untuk Maklumat Lanjut

Instagram : https://www.instagram.com/lovinaclinic/
Facebook : https://web.facebook.com/lovinaclinic/
Website :  https://lovinaclinic.com/
Whatsapp : 601156739627

Alamat : No. 6, Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur



MZ ROOFTOP GARDEN DEWAN CANTIK UNTUK PELBAGAI MAJLIS DI CHERAS KUALA LUMPUR

Sehari sebelum Cik iena berangkat ke Jogja, Cik iena sempat menghadiri MZ Rooftop Garden Grand Opening di Parkir bertingkat DBKL, Taman Segar, Cheras. Disini Cik iena kongsikan sedikit gambar dan juga vlog semasa Cik iena berada di Majlis tersebut.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening


Majlis ini berlansung dengan cukup meriah dengan kehadiran para tetamu, keluarga, rakan-rakan dan juga bakal-bakal pelanggan. Banyak juadah makanan yang disediakan buat para tetamu dimana kesemua juadah yang disediakan enak-enak belaka. Walaupun cuaca hujan namun tetap meriah dengan kunjungan tetamu yang hadir.

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


Aneka juadah disediakan di dalam mahupun diluar dewan. Semasa majlis ini juga mereka menunjukkan contoh-contoh dekorasi untuk majlis High Tea, Birthday Party, Dinner, candle light dinner. Dimana kesemua contoh dekorasi ni anda boleh lihat dalam vLog Cik iena.

Berikut Cik iena kongsikan gambar menu utama didalam dewan. Untuk makanan di stall luar dewan boleh lihat di dalam vLog Cik iena ya.



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening





 Bagi menghargai tetamu yang hadir mereka juga memberi hadiah buat tetamu yang bertuah menerusi segmen cabutan bertuah.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

DEWAN CANTIK UNTUK PELBAGAI MAJLIS DI CHERAS KUALA LUMPUR , MZ ROOFTOP GARDEN



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

Untuk anda diluar sana sekiranya anda sedang mencari dewan yang cantik di kawasan Cheras Kuala Lumpur, anda boleh cuba  survey dewan MZ Rooftop Garden! Dewan ini merupakan dewan yang berada di tingkat 5 di atas bangunan tempat letak kerena bertingkat DBKL.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



Istimewanya dewan ini adalah ianya mempunyai dua ruangan iaitu tertutup(berpenghawa dingin) dan ruangan terbuka diluar dewan. Ianya mampu memuatkan seramai 600 tetamu didalam satu masa di bahagian dalam manakala 250 ke 300 tetamu dalam satu masa untuk ruangan luar dewan.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening
Dewan yang dihias bertemakan Ala garden & fairytale ini pasti membuatkan anda jatuh hati. Tambahan lagi jika majlis dijalankan pada waktu malam. Kerdipan lampu-lampu yang menghiasi khemah di luar dewan membuatkan suasana menjadi lebih cantik dan istimewa.



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



Bukan sahaja untuk majlis perkahwinan,  majlis hari lahir, high tea dan pelbagai majlis lagi boleh diadakan disini kerana ia menawarkan pelbagai kemudahan yang jarang sekali ada di dewan lain. Seperti yang anda dapat lihat dalam vlog Cik iena anda boleh menyewa dewan ini untuk pelbagai majlis.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



Istimewanya lagi di sini anda tidak perlu susah-susah untuk mencari katering, pelamin,photographer,videograper, juruacara majlis, PA sistem, baju pengantin mahupun solekan pengantin kerana disini terdapat semua perkihidmatan-perkhidmatan yang anda perlukan untuk majlis istimewa anda.





Antara kemudahan yang terdapat di MZ Rooftop Garden :


  1. Parking disediakan, 4 Level (RM 1 untuk 1 jam)
  2. 10 Parking percuma untuk pengantin
  3. Bilik VVIP
  4. Tandas
  5. Surau
  6. Bilik Persalinan
  7. Bilik Seminar
  8. Ruangan pentas yang besar
  9. Dan lain lain


MZ Rooftop Garden Grand Opening
Bilik Seminar





Untuk maklumat lanjut mengenai dewan ini

Facebook : https://www.facebook.com/mzrooftopgarden/
Instagram : @mzcateringngardenhall
Whatsapp : www.wasap.my/60143180070 (Syazwan)
Alamat : MZ Rooftop Garden
Level 5, Parkir Bertingkat, Kuala Lumpur, J
alan Manis 6, Taman Segar,
56100 Cheras 9 Miles


Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte RM39


Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte


BELUM setahun di pasaran, jenama kosmetik Kekasih by The Melvins telah mencuri perhatian ramai masyarakat Malaysia khususnya. Kekasih by The Melvins diasaskan oleh  empat adik beradik yang cantik jelita iaitu Syatilla Melvin, Syida Melvin, Syafiqa Melvin dan Syifa Melvin sejak 1 Mei 2019.

Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
Dari kanan SYIFA MELVIN,SYIDA MELVIN (duduk) SYAFIQA MELVIN(atas) dan SYATILLA MELVIN (kiri)

Jenama ini hadir  menerusi rangkaian lip matte dan krim foundation  dengan harga yang dikatakan mampu milik. Oleh kerana itu Kekasih by The Melvins telah mencipta fenomena tersendiri.

Sejak awal ianya dikeluarkan  lip matte di bawah nama kombo Zahir Batin dan Jiwa Raga telah terjual sebanyak 180,000 unit seperti pisang panas yang laris di pasaran. 

Kini Kekasih by The Melvin telah menjadi perhatian semula menerusi promosi terbaharu kombo lip matte Tulus Suci  yang dilancarkan sejak 17 November lalu. 

“Kali ini kombo lip matte Tulus Suci kami hadirkan pilihan warna menarik dengan bau strawberi pula. Sebelum ini menerusi kombo terdahulu, kita tampil dengan bau pisang dan coklat.

Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte 

Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte 

“Kami hadirkan juga ia dalam edisi bermusim yang cukup terhad. Jadi kena dapatkan segera di pasaran sebelum kehabisan,” kata Syatilla.

Bercerita lanjut mengenai lip matte rangkaian Kekasih by The Melvins, ia mempunyai empat warna pilihan lagi menawan.

“Kandungan utama lip matte ini terdiri daripada minyak Argan, Shea Butter dan Vitamin E. Ia bersifat lightweight dan kalis air. Ia juga dalam bentuk cecair ringan namun kesan selepas pakai akan bertukar menjadi matte. 

“Teksturnya sangat ringan seperti tidak langsung dicalit apa-apa. Ia tidak melekit dan melekat. Fungsinya mampu merawat garis halus pada permukaan bibir. Malah ia juga bertindak sebagai perawat dan pelembap bibir kering. Pada masa sama, ia juga tidak memberikan kesan hitam kepada bibir.

“Lebih utama,  tiada bahan kimia dan bebas Paraben. Baunya juga wangi,” kata Syatilla lagi.


Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
SYATILLA MELVIN

Syatilla yang mewakili adik beradiknya yang lain berkata,  sekalipun sedar persaingan sengit menjual rangkaian produk sama, mereka tetap optimis dan bangga dengan jenama sendiri.

“Bagi kami produk Lip matte contohnya  memang  tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas. Memang ia menjadi satu keperluan buat golongan wanita khususnya.  Malah kami sepakat menggunakan nama Kekasih ini kerana kita dilahirkan di dunia ini untuk sentiasa berpasangan. Begitu juga seperti lipmatte Kekasih sendiri yang dipasarkan secara kombo (dua lipmatte) dengan harga RM39. Memang berbaloi baloi dengan harga itu dapat dua.

“Tak dinafikan memang banyak jenama lipmatte lain di pasaran. Tapi Kekasih kami lain macam sedikit. ‘Kekasih’ kerana ‘kekasih’ yang satu ini tiada tandingan.  Malah  berkenaan juga terus menjadi pembakar semangat kepada kami empat adik beradik, pasukan kerja Kekasih by The Melvins serta lebih 1000 agen dan stokis berdaftar di seluruh Malaysia

“Kami turut menggunakan tagline dan  tanda pagar Satukekasihcukupke? juga sebagai simbolik mempromosikan kombo lipmatte yang dijual dengan dua unit. Tapi di alam realiti cukup setia dengan seorang kekasih dan suami saja. Jangan main kayu tiga dalam hubungan sesama manusia. Tapi kalau nak beli produk Kekasih tak apa nak beli lebih pun. Kalau beli banyak buat stok lagi kami suka ,” kata isteri kepada Shaheizy Sam itu.

Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
SYATILLA MELVIN( kanan) dan SYAFIQA MELVIN (kiri)

Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
SYIDA MELVIN (kiri)dan SYIFA MELVIN(kanan)

Kekasih by The Melvins juga mengamalkan konsep membuka ruang kepada suri rumah atau mereka yang mahu mencari wang tambahan dengan menjadi agen dan stokis.

“Di Kekasih by The Melvins, kita kongsi sama rata dengan mereka yang di luar yang mahu menjana pendapatan sampingan. Alhamdulillah beberapa bulan di pasaran jenama kami sudah mampu membantu mereka di luar sana mendapat wang lebih dengan bergelar agen dan stokis.

“Berkat berniaga, kami bangga dapat membantu ramai pihak untuk meningkatkan ekonomi hidup. Ada yang mampu membeli emas, motosikal, perabot, kereta, mengubah suai rumah, melancong ke luar negara. 

“Dalam beberapa tahun lagi, kami juga mahu jenama ini melahirkan jutawan yang dermawan. Berniaga ini kena bersungguh sungguh. Tak boleh hangat hangat tahi ayam.  Insya-Allah setiap usaha pasti berbayar,” 

kata ibu kepada dua orang cahaya mata, Syeriv Samheizy, hampir tiga tahun dan Sarima Samheizy, 7 bulan.





Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
SYIFA MELVIN

Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
SYAFIQA MELVIN


Kekasih by The Melvins Kombo lipmatte
SYIDA MELVIN




Harga Kekasih by The Melvins

Kombo lipmatte dijual pada harga RM39
Krim asas pula pada harga RM49


Untuk Maklumat lanjut ikuti laman sosial mereka dibawah atau  Talian hotline: 010-9000001

 Instagram: @kekasih_hq
Facebook: @kekasihhq


Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia

Kesibukan kerja adakalanya membuatkan kita terlupa untuk makan lagi-lagi jika pejabat tempat kita bekerja terletak jauh dari restoran atau food court. Kini ianya tidak lagi menjadi masalah kerana anda boleh mendapatkan Kart's Quick Meal To Go di semua cawangan 7-Eleven berdekatan anda.


7Eleven ‘Jom Makan & Minum’ campaign featuring Kart’s RTE + 12oz Slurpee @ RM7.30
7Eleven ‘Jom Makan & Minum’ campaign featuring Kart’s RTE + 12oz Slurpee @ RM7.30



Penyediaan makanan yang cukup mudah, jimat masa dan juga harga yang berbaloi. Ianya boleh di dapati di Semua Cawangan 7-Eleven. Seperti yang anda sedia maklum 7-Eleven mempunyai banyak cawangan di Malaysia.

Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia



Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia
Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia

Kart's Quick Meal To Go merupakan makanan yang cepat untuk disediakan dan sedia untuk dimakan. Khusus buat anda yang mempunyai kekangan masa untuk masak mahupun untuk ke restoran menikmati hidangan makan malam atau tengah hari. Selain itu pembungkusannya juga agak praktikal dan boleh di makan dimana-mana disamping ianya dijual pada harga yang murah.


Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia


Terdapat pelbagai menu Kart's Quick Meal To Go yang ditawarkan di 7-Eleven Malaysia. Cik iena juga berkesempatan mencuba beberapa menu. Bahkan sebelum ini juga Cik iena pernah makan menu Kart's Quick Meal To Go ketika bercuti di Pulau Pinang.

Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia
Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia


Ianya juga amat sesuai untuk traveller. Semasa percutian Cik iena di Pulau Pinang, Cik iena mempunyai jadual yang sangat padat . Jadi Cik iena dan rakan-rakan memilih makanan Kart's Quick Meal To Go untuk di makan. Ianya sememangnya amat mudah disediakan walaupun untuk traveller kerana terdapat Microwave yang disediakan di setiap cawangan 7-Eleven untuk anda memanaskan makanan anda.
Selain daripada itu ianya juga selamat dimakan kerana pembungkusannya menggunakan Retort Technology.

Apa itu Retort Technology?

Retort Technology merupakan inovasi pembungkusan makanan yang berkualiti dan tahan lama serta selamat. Pembungkusan retort ini  mempunyai ketahanan suhu 130 Celsius, dibuat daripada lapisan filem laminat fleksibel yang membolehkan pembungkusan steril sekali dan mempunyai jangka hayat 18 bulan hingga 24 bulan.

Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia
Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia


Teknologi pembungkusan retort lebih fleksibel berbanding dengan jenis pembungkusan lain dan ia telah dikomersialkan secara meluas oleh Jepun. Kebaikan teknologi retort ini adalah:


  1. Pemindahan haba yang cepat dan seterusnya pengurangan masa pemprosesan.
  2. Kekurangan nutrien yang lebih sedikit.
  3. Tiada penyejukan atau pembekuan diperlukan


Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia
Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia




Antara menu yang Cik iena cuba adalah

  1.  Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid
  2. ‘Non-Meat’ Mutton Curry with Rice
  3. Asam Tumis Beef with Rice
  4. Nyonya Chicken Curry with Rice
  5. Red Bean with Wheat Dessert
  6. Green Bean with Wheat Dessert 

Cara Penyediaan Kart's Quick Meal to Go.

Kebiasaannya pembeli Kart's Quick Meal akan menggunakan microwave dimana mereka boleh memanaskannya sendiri di 7-Eleven sepertimana yang Cik iena dan Zainurin lakukan seperti gambar di bawah.



Kart's Quick Meal to Go Cooking Method.
Cik iena sedang menyediakan Kart's Quick Meal to Go


Kart's Quick Meal to Go Cooking Method.
 Cik iena sedang membaca cara penyediaan


Kart's Quick Meal to Go Cooking Method.
Setiap meal mempunyai masa untuk memanaskan yang berbeza, sila rujuk pembungkusan

Bagi memanaskan nasi, ianya mengambil masa Cuma 90 saat sahaja manakala untuk memanaskan dessert ianya mengambil masa selama 60 saat. Ianya amat cepat untuk disediakan.


Kart's Quick Meal to Go Cooking Method.
Ok, hampir siap!

Selain menggunakan microwave, anda juga boleh menggunakan kaedah Boil dan Steam bagi yang tidak mempunyai microwave di rumah. Tapi kebiasaannya di cawangan 7-Eleven memang dah ada microwave untuk anda panaskan. Tapi microwave itu digunakan jika anda ingin makan dalam masa terdekat. Tambahan lagi sekarang di 7-Eleven terpilih  terdapat juga ruangan untuk anda makan.



1. Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid



Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid
Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid
Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ SquidNasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid


Nasi lemak ni merupakan menu kegemaran Cik iena sejak Cik iena bercuti di Penang bersama rakan-rakan semasa Trip untuk Review Escape Penang. Jadual yang sangat sibuk membuatkan Cik iena dan rakan-rakan mengalami masalah kekangan masa untuk makan. Jadi Kart's Quick Meal merupakan pilihan terbaik tambahan pula ianya ditawarkan di 7-Eleven yang mempunyai banyak cawangan di Malaysia.

 Rasa pedas untuk level kepedasan Cik iena yang tak makan pedas dan juga ada rasa sedikit masam manis. Warna sambal nasi lemak juga cantik dan kelihatan amat menyelerakan. Disamping itu “sotong” juga lembut. Kacang tanah dan ikan bilis yang rangup membuatkan lagi nasi lemak ini sedap di makan bila-bila masa.
 

Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid
Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid


Rating Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid (RM6.50) : 10/10


2. ‘Non-Meat’ Mutton Curry with Rice


Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid
‘Non-Meat’ Mutton Curry with Rice

‘Non-Meat’ Mutton Curry with Rice
‘Non-Meat’ Mutton Curry with Rice

Menurut kata Zai  'non-meat' mutton dia sedap dan lembut. Kuah kari yang berlemak cukup rasa rempah ratus. Ditambah dengan sayuran lobak merah yang empuk.


Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid
Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid


Rating ‘Non-Meat’ Mutton Curry with Rice(RM6.50):  Rate dari kawan Cik iena 10/10 .


3. Asam Tumis Beef with Rice




Asam Tumis Beef with Rice
Asam Tumis Beef with Rice
Asam Tumis Beef with Rice
Asam Tumis Beef with Rice

Rasa unik Asam Tumis Beef with Rice. Jika sebelum ini Cik iena tidak pernah mencuba daging lembu masak asam tumis. Ini kali pertama. Sebelum ini Cik iena hanya pernah makan Ayam masak asam tumis. Dengan mencuba menu ini cik iena dapati masakan asam tumis daging lembu juga sedap. Mungkin Cik iena boleh cuba masak di rumah nanti. Dagingnya juga lembut dan tidak liat. Kuah asam tumis yang cukup rasa pedas, masam . Untuk level kepedasan Cik iena ianya pedas tapi mungkin bagi anda yang kuat makan pedas ianya tak berapa pedas.


Asam Tumis Beef with Rice
Asam Tumis Beef with Rice

Rating Asam Tumis Beef with Rice (RM6.50): 9/10


4. Nyonya Chicken Curry with Rice



Nyonya Chicken Curry with Rice
Nyonya Chicken Curry with Rice


Nyonya Chicken Curry with Rice
Nyonya Chicken Curry with Rice

 

 Nyonya Chicken Curry mempunyai rasa kari yang lemak. Kuah yang pekat terasa rempah yang digunakan . Daging ayam yang juga lembut serta terasa kuah kari yang terperap dalam isi ayam. Pendek kata jika anda makan ayam sahaja tanpa kuah pun dah dapat rasa nyonya curry ni.

Nyonya Chicken Curry with Rice


Rating Nyonya Chicken Curry with Rice(RM6.50) : 7/10


5. Red Bean with Wheat Dessert




Red Bean with Wheat Dessert
Red Bean with Wheat Dessert

Red Bean with Wheat Dessert
Red Bean with Wheat Dessert


Red Bean with Wheat Dessert merupakan menu baru yang Cik iena cuba yang menepati citarasa Cik iena. Boleh dijadikan menu minuman petang ataupun sarapan pagi. Sesuai buat anda yang suka makan bubur tapi yang ni versi sihat tiada lemak/santan. Gandum dan kacang merah juga lembut serta kuah yang tidak terlalu manis.


Red Bean with Wheat Dessert
Red Bean with Wheat Dessert

RAting Red Bean with Wheat Dessert(RM5.90) : 8/10


6. Green Bean with Wheat Dessert





Green Bean with Wheat Dessert
Green Bean with Wheat Dessert


Green Bean with Wheat Dessert
Green Bean with Wheat Dessert

Cara masakan Green Bean with Wheat Dessert sama seperti Red Bean with Wheat Dessert. Yang membezakan nya kacang hijau dan kacang merah. Gandum dan kacang hijau yang lembut serta kuah yang tidak terlalu manis .Ianya juga boleh dimakan pada waktu tengah malam jika anda lapar.


Green Bean with Wheat Dessert
Green Bean with Wheat Dessert


Rating Green Bean with Wheat Dessert (RM5.90): 8/10




Menu apa menjadi Kesukaan Cik iena ?


Antara keenam menu ini menu yang menjadi kegemaran Cik iena semestinya Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid. Semasa percutian di Penang lagi Cik iena dah jatuh hati dengan Nasi Lemak with ‘Non-Meat’ Squid ni. Kacang goreng dan ikan bilis goreng sudah cukup membuatkan anda berasa seperti makan nasi lemak yang di beli di gerai-gerai. 

Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia
Kart's Quick Meal to Go at 7-Eleven Malaysia


Selain itu antara yang Cik iena suka adalah Green Bean with Wheat Dessert. Satu menu baru yang Cik iena cuba yang agak menarik. Sangat sesuai untuk anda penggemar dessert yang menjaga badan terutamanya kerana ianya tidak mengandungi santan dan ianya juga tidak terlalu manis, ditambah dengan tekstur kacang hijau serta gandum yang lembut ia pasti membuat anda rindukan rasa dessert ini. Jika tiba-tiba tengah malam anda craving nak makan dessert, ini adalah dessert yang sedap dan mudah didapati  di 7-Eleven.


Special promotion with 7-Eleven 



7Eleven ‘Jom Makan & Minum’ campaign featuring Kart’s RTE + 12oz Slurpee @ RM7.30
7Eleven ‘Jom Makan & Minum’ campaign featuring Kart’s RTE + 12oz Slurpee @ RM7.30



7Eleven ‘Jom Makan & Minum’ campaign featuring Kart’s RTE + 12oz Slurpee @ RM7.30

Istimewa buat anda diluar sana kini anda boleh dapatkan promosi istimewa iaitu Jom Makan & Minum. Anda boleh mendapatkan Kart's Quick Meal To Go dan Slurpee 12oz pada harga RM7.30 sahaja bermula pada 5 November 2019 sehingga 30 Disember 2019.


7Eleven ‘Jom Makan & Minum’ campaign featuring Kart’s RTE + 12oz Slurpee @ RM7.30
Cik iena sedang meminum Slurpee berperisa Tutti Frutti.



Untuk Maklumat Lanjut mengenai  Kart's Quick Meal to Go Layari laman sesawang mereka di https://www.facebook.com/KartFoodMalaysia/




Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve