Grab The Promo
Grab The Promo

How to Navigate Kuala Lumpur and Not Look Like a Tourist


Apabila anda melawat negara lain, salah satu perkara pertama yang ramai orang mahu lakukan adalah mengelakkan kelihatan seperti seorang pelancong. Sambil mengakui anda bukan seorang tempatan adalah baik, ia lebih stereotaip pelancongan yang menjadi keliru dengan konsep dan hilang yang perlu dielakkan. Bukan sahaja ini terbuka anda sehingga kecurian berpotensi, tetapi ia juga akan menghalang anda daripada melihat beberapa bahagian lebih menarik bandar destinasi anda. Penduduk tempatan tidak menghargai pengunjung yang tidak mengambil notis daripada mereka, jadi salah satu perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah untuk melihat, dan bukannya komen, sekurang-kurangnya dalam beberapa hari pertama perjalanan anda. Selain pendekatan ini, anda juga boleh mengambil langkah-langkah lain untuk memastikan bahawa perjalanan anda untuk Malaysia adalah memperkaya, salah satu pengalaman yang baik hati. Berikut adalah beberapa cara untuk membuat jalan anda melalui Kuala Lumpur seperti orang tempatan.


How to Navigate Kuala Lumpur and Not Look Like a Tourist


1. Figure Out What You Want to See in Advance


Terdapat pelbagai jenis aktiviti yang perlu dilakukan dan laman web untuk melihat pengunjung ke Kuala Lumpur. Time Out menonjolkan 101 perkara yang perlu dilakukan di KL apabila anda melawat, yang terdiri daripada minuman dan pencuci mulut bar tradisional untuk campuran yang jelas budaya dan hiburan boleh didapati di destinasi seperti Muzium Kesenian Islam Malaysia. Oleh itu, salah satu perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan terlebih dahulu perjalanan adalah untuk melihat dalam talian dan melihat apa yang menarik minat anda. Menggunakan masa dengan bijak semasa dalam perjalanan, tidak kira tempoh lawatan anda, adalah apa yang menetapkan pelancong selain kasual dan benar penetap jet dunia. Penyelidikan dalam talian dan melihat bahagian kepentingan KL anda. Cari acara semasa yang akan berlaku semasa lawatan anda. Ini adalah jenis pendekatan proaktif yang akan membuat pengalaman anda semua lebih bermakna, berbanding dengan hanya melangkah keluar dari kapal terbang atau kereta api dan mengharapkan keseronokan untuk muncul.

2. Menyewa Rumah daripada menyewa hotal


Keindahan abad ke-21 adalah bahawa anda tidak lagi perlu berpuas hati dengan apa sahaja hotel mahal anda. Panduan perjalanan memberitahu anda untuk menempah. Pada hari ini dan umur, sebahagian besar pelancong merancang untuk jangka panjang, melawat tempat baru selama beberapa bulan untuk teroka. Tanpa mengira masa perjalanan yang dirancang anda, walaupun, mencari PropertyGuru Malaysia untuk sebuah apartmen untuk disewa di KL adalah cara yang baik untuk memintas mentaliti hotel dan bergerak terus ke pendekatan yang mengasyikkan. Banyak hartanah di Malaysia, termasuk Kuala Lumpur dan tempat kerja lain, boleh disewa untuk masa yang singkat. negara ini mengalu-alukan pengunjung dan warga asing yang ingin meneroka dan melabur. Oleh itu, anda pasti untuk mencari banyak penyenaraian yang akan memenuhi keperluan anda dengan harga yang berpatutan. Bukan itu sahaja, tetapi jika anda menempah apartmen untuk perjalanan anda, dan bukannya bilik hotel yang kecil, anda juga akan mempunyai akses kepada kemudahan-kemudahan lain seperti dapur yang lengkap dan perkhidmatan dobi. Dalam jangka masa panjang, ini sebenarnya dapat menjimatkan sedikit wang.

3. Apa yang perlu anda Jangkakan Apabila Anda berada disana


Panduan kasar menyifatkan KL sebagai mish-mash gaya seni bina dan kawasan-kawasan perumahan, dengan pelbagai kemudahan yang ada enklaf yang berbeza dan tapak ditemui dalam setiap satu. Secara umumnya, ia adalah sebuah bandar yang sangat selamat, yang popular di kalangan pelancong, dan menjadi tuan rumah kepada kubu membeli-belah, hiburan, dan pilihan tempat makan. Oleh itu, jangan takut untuk meneroka dan pergi tak biasa. Salah satu petunjuk paling jelas bahawa anda seorang pelancong yang tidak tahu apa yang mereka lakukan adalah apabila anda berpegang semata-mata dengan mercu tanda popular dan tarikan. Jika anda mahu pengalaman luas yang penuh dengan apa KL tawarkan, maka anda pasti perlu memilih beberapa kawasan yang berbeza, atau bahkan mendapatkan cadangan daripada jiran sementara anda jika anda menyewa sebuah apartmen. Jika anda mahu berkelakuan seperti tempatan, maka cara terbaik untuk meneruskan adalah untuk meminta penduduk tempatan sebenar mana hendak pergi dan apa yang perlu dilihat.

4. Tahu Cara Dapatkan dari sini ke sana


Salah satu muslihat yang terdedah ialah untuk kedua-dua, dan juga detail mengecewakan, adalah bagaimana untuk mendapatkan dari satu tempat ke tempat lain. Nasib baik untuk warga asing, terdapat banyak mod pengangkutan di KL. Sebagai sebuah bandar yang besar dan juga sebagai ibu negara ini, terdapat banyak cara untuk melakukan perjalanan di sekitarnya, termasuk taxies, transit massa, dan kereta persendirian. Terdapat dua lapangan terbang yang juga dihubungkan dengan bandar, jadi terbang masuk atau keluar adalah mudah. Merancang keluar laluan anda terlebih dahulu adalah dinasihatkan. Kuala Lumpur adalah salah satu bandar yang paling ramai penduduk dan kosmopolitan di Asia, berkhidmat sebagai ibu negara Malaysia dan hab perdagangan dan percutian. Sama ada anda merancang untuk melawat selama sebulan atau hujung minggu, dan bergantung kepada di mana anda datang dari, ada sesuatu di bandar ini untuk semua orang. Anda akan dilakukan dengan baik untuk mengelakkan hotel terlalu mahal, dan melekat dengan penginapan tempatan serta nasihat daripada penduduk tempatan tentang di mana untuk pergi.

Find a perfect Tour

1 comments:

  1. selalu pergi kl mesti checkin hotel dekat puduraya. sebab ada lrt plaza rakyat. itu je la uyul tahu hahaa.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve