Showing posts with label event. Show all posts
Showing posts with label event. Show all posts

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Sepanjang tempoh 7 tahun Cik iena bekerja di sini, ini merupakan kali kedua Annual Dinner di buat di Hotel. kali pertama adalah di JWW Marriot Hotel pada tahun pertama Cik iena bekerja iaitu pada tahun 2012.

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur




Cik iena kongsikan gambar dan juga video aktiviti semasa Majlis makan malam ni untuk rujukan cik iena dan juga kawan-kawan pejabat. Memandangkan cik iena merupakan salah seorang ahlijawatan kuasa. Jadi Cik iena kurang bergambar kerana sibuk menguruskan meja pendaftaran dan juga merakam video aktiviti.

Makan pun Cik iena tak sempat tau.  Pada malam ni Cik iena tak beriya sewa baju atau beli baju kerana kekecewaan pada annual dinner 2018 yang mana pemenang Best Dress bajunya sangatlah mendukacitakan. Walaupun berpakaian tidak cantik tetap boleh menang sekiranga tettttt..Boleh faham sendiri.

Jadi tahun ni memang paka baju yang sedia ada dimana baju ni Cik iena pakai untuk pergi Event. Cik iena pernah pakai semasa premiere screening filem apa Cik iena lupa. Jadi dah jimat. Tak perlu membazir keluar duit beli baju mahupun sewa baju dan tak perlu juga upah make up artis. Semuanya sendirian berhad sebab tragedi tahun sebelumnya memberikan pengajaran buat Cik iena.

Lagi sedih baju yang menang super tak vogue lansung hahaha. Berbanding orang lain yang datang. Pada tahun ni menggunakan sistem undian secara online. Berbeza dengan tahun sebelumnya yang secara manual.Hurmm kalau manual boleh dimanipulasi yer dok  :)




Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur
Pemenang best dress 2019


Tahun ni pemenang best dress memang layak dan baju dia cantik. Kalau tengok pandangan depan macam biasa tapi Cik iena suka belakang dress dia ada tali berpintal bersulam. Memang canti baju dia. Solekan pun simple dan terselah keayuan dia..





Seperti kebiasaannya acara wajib setiap tahun adalah persembahan kumpulan dan juga pertandingan karaoke. Berikut Cik iena kongsikan video


Persembahan Kumpulan

Menariknya pada tahun 2019 buat julung kalinya hadiah tempat pertama bagi persembahan kumpulan bernilai RM1000 dimana kebiasaannya jika tidak silap Cik iena hadiah tempat pertama persembahan kumpulan hanya RM300. Ini merupakan perubahan yang sangat bagus dan harap dikekalkan supaya staff lebih bersemangat untuk membuat persembahan berkumpulan.









Pertandingan Karaoke








Gambar Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur



Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur
Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur


Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Ionnex Annual Dinner 2019 di Hilton Kuala Lumpur

Hairy Mary di Publika Usahasama Dr.Por dan Ardell Aryana


Hairy Mary merupakan pusat rawatan yang menawarkan perkhidmatan membuang dan menyingkirkan bulu-bulu roma/rambut halus di badan dengan mengunakan teknologi terkini oleh parunding kecantikan yang terlatih. Untuk pengetahuan semua Hairy Mary bermula sebagai cawangan  kepada klinik estetik Dr Por, YS Clinic, yang cukup popular dalam perkhidmatan memberi rawatan anti penuaan, pigmentasi dan parut.

Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
Dr.Por,Nadzmi Adhwa,Ardell Aryana, dan Cik iena


Hairy Mary diasaskan pada tahun 2018 dan kini telah mempunyai 3 cawangan yang berjaya dibuka dalam tempoh setahun. Cawangan yang pertama Hairy Mary adalah di Mid Valley, manakala yang kedua di Subang Jaya dan yang ketiga pula adalah di Publika yang mana secara rasminya dibuka untuk orang ramai pada 14 Disember 2019.


Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
Dr.Por dan Ardell Aryana


Untuk pengetahuan, Dr Por Yang Sheng merupakan seorang doktor perubatan berlesen dan ahli Akademi Perubatan Estetik Amerika, beliau.merupakan pengasas kepada Hairy Mary. Namun istimewanya outlet Hairy Mary di Publika adalah pengurusannya secara kerjasama dengan selebriti dan usahawan Ardell Aryana yang begitu pengalaman luas dalam industri kecantikan.

Pasti ramai yang tertanya-tanya apakah faktor yang menyebabkan Dr.Por ingin bekerjasama bersama Ardell Aryana dan siapakah Dr.Por dan Ardell Aryana. Untuk pengetahuan mereka berdua merupakan saudara dimana Dr.Por merupakan pakcik kepada Ardell Aryana.  Untuk mengetahui lebih lanjut tentang mengapa mereka bekerjasama anda boleh rujuk video sidang media yang telah cik iena lampirkan di penghujung artikel.

Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
Ardell Aryana bersama suami tercinta Nadzmi Adhwa


Menurut Ardell ini merupakan perniagaan yang ketiga beliau ceburi. Ardell yang banyak berkongsi minat dalam bidang perniagaan bersama suaminya iaitu Nadzmi Adhwa sememangnya seorang yang sangat optimis dan kreatif secara tidak langsung boleh meningkatkan lagi perkembangan Hairy Mary di Malaysia. Dengan usahsama ini mereka menganggarkan akan membuka 6 cawangan Hairy Mary pada tahun 2020  di negeri  lain yang terpilih.

Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
Bilik consultation


Menurut Dr Por Yang Sheng, semua perunding kecantikan di Hairy Mary adalah pakar dalam bidang ini yang mana mereka telah diberi kursus dan latihan dari mereka yang bertauliah. Kecekapan penggunaan teknologi mesin dan perundingan terbaik menjadikan kita tidak akan rasa was-was ketika mendapat rawatan di sini.

Terdapat beberapa bilik konsultansi dan rawatan di outlet Hairy Mary ini, jadi tidak akan ada masalah sekiranya terdapat lebih daripada seorang pelanggan yang datang untuk mendapatkan rawatan pada satu-satu masa yang sama.


Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
Bilik rawatan

Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
THOR Light Laser


Rawatan di Hairy Mary adalah menggunakan teknologi Korea yang menggunakan THOR Light Laser iaitu rawatan laser yang terkini dan tidak menyakitkan langsung. Apa yang lebih menarik teknologi mensasarkan kawasan rawatan  dengan ketepatan yang lebih tinggi bagi mencapai kecekapan maksimum.

Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
THOR Light Laser


 “This laser emits a more concentrated burst in single wavelengths which means that individual hair follicles can be targeted and destroyed. Energy distribution is also more even. It’s quicker, so clients enjoy shorter treatment sessions,”

Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por

Kemajuan inovatif dalam teknologi laser THOR menggabungkan sistem penyejukan yang dapat meminimumkan kerosakan kepada tisu sekeliling sekaligus mengurangkan kesakitan. Dan teknologi THOR sesuai digunakan untuk semua jenis kulit dan rambut. Ianya tidak seperti IPL yang kurang berkesan pada rambut kasar dan boleh menyebabkan kawasan yang dilakukan rawatan menjadi lebih gelap.


Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por


Bersempena dengan pembukaan outlet yang ketiga di Publika, Hairy Mary menawarkan promosi menarik kepada pelanggannya. Dengan hanya RM118, untuk rawatan selama 1 tahun (12 kali rawatan) untuk bahagian di badan yang terpilih. Namun tawaran ini hanyalah dibuka pada 14 dan 15 Disember 2019.


Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por


Tawaran ini sememang murah dan berbaloi.Jika dilihat pada harga asal, untuk satu rawatan bahagian tertentu sahaja caj yang dikenakan dalam RM150. Dan terdapat juga promosi rawatan lain yang diberikan sehingga  70% diskaun daripada harga biasa.



Hairy Mary di Publika Usahasama Ardell Aryana  dan Dr.Por
Cik iena bersama Ardell Aryana



 Majlis Perasmian Hairy Mary Publika





Sidang Media Hairy Mary Publika bersama Dr.Por dan Ardell Aryana




Untuk Maklumat Lanjut


Instagram : https://www.instagram.com/hairymary.co/
FAcebook : https://www.facebook.com/hairymary.co/
WhatsApp : https://wa.me/60182845887

Alamat
Hairy Mary Publika
A4-1-6 Solaris Dutamas
No 1 Jalan Dutamas
50480 Kuala Lumpur










Shopping dan terima cashback serta komisyen dengan Aplikasi Fingo, KUSM Jalin Kerjasama

Membeli belah didalam talian sudah menjadi trend pada masa kini, tidak mustahil akan datang ada kedai-kedai fizikal yang akan tutup dek kerana trend membeli-belah secara dalam talian yang kian menular.



Antara platform beli belah dalam talian yang tidak asing lagi adalah Shopee dan Lazada. Cik iena yakin semua tau akan kedua-dua platform ini dan juga pasti ada diantara anda juga pernah membeli belah disini.

Shopping dan terima cashback serta komisyen dengan Aplikasi Fingo


Tahukah anda kini anda boleh membeli-belah dan mendapat pulangan balik atau cashback dan juga mendapat komisyen sekiranya anda membeli belah di Aplikasi Fingo. Selain membeli-belah di Aplikasi finggo anda juga boleh menjana pendapatan. Hanya dengan berkongsi link pautan aplikasi finggo dan mengajak rakan-rakan anda membeli belah di Aplikasi Fingo, anda dapat menjana pendapatan secara online.

Fingo dan Kelab Usahawan Selebriti Malaysia Jalin Kerjasama


 Shopping dan terima cashback serta komisyen dengan Aplikasi Fingo, KUSM Jalin Kerjasama

Fingo Sdn. Bhd. merupakan operator pasaran e-dagang sosial yang berjaya mencipta kejayaan luar biasa apabila mencatat keahlian seramai 650,000 pengguna hanya selepas empat bulan beroperasi di pasaran. Yujiao Kong  selaku Ketua Wakil Perniagaannya berkata, daripada jumlah itu seramai 97,500 pengguna adalah Preferred Shopper (pembeli pilihan) iaitu pengguna yang aktif.


Yujiao Kong  selaku Ketua Wakil Fingo
Yujiao Kong  selaku Ketua Wakil Fingo


Menurut beliau lagi, ketika ini Fingo telah merekodkan transaksi jualan sebanyak RM200,000 sehari.
“Fingo kini menjadi dunia membeli belah atas talian yang popular kerana lebih mudah dan jimat kerana semuanya di hujung jari pengguna.

“Ketika ini, terdapat lebih kurang 12,000 produk baru ditawarkan dalam usaha memenuhi keperluan ahli membeli-belah dan Pada masa sama, syarikat menyasarkan sebanyak 30,000 produk akan dipasarkan di Fingo pada 2020,” katanya.

Beliau berkata demikian pada majlis perasmian Fingo Star di sini baru-baru ini selain perasmian logo baharu Kelab Usahawan Selebriti Malaysia (KUSM) dan Komuniti Usahawan Selebriti E-Dagang.
Berikutan itu, Fingo akan menyokong aktiviti KUSM dalam usaha mempromosikan aplikasi itu di kalangan selebriti bagi menambah pendapatan golongan tersebut.

 Shopping dan terima cashback serta komisyen dengan Aplikasi Fingo, KUSM Jalin Kerjasama


Mengulas lanjut mengenai perancangan syarikat, Yujiao Kong memberitahu, Fingo menyasarkan transaksi jualan sebanyak RM3 bilion pada tahun 2020 meliputi pasaran di negara ini, Singapura, Thailand dan Indonesia.

Beliau berkata, sasaran itu akan dipacu oleh penawaran lebih banyak produk tempatan berbanding daripada luar negara.
Ketika ini katanya, produk yang ditawarkan Fingo adalah 80 peratus kebanyakan daripada China dan bakinya adalah jenama tempatan.

“Kami meletakkan sasaran untuk menawarkan lebih banyak produk tempatan dengan nisbah 50:50 pada tahun depan.
“Ini bagi membolehkan proses penghantaran barangan lebih cepat kepada pengguna,” katanya.

Menurut Yujiao Kong  lagi, syarikat mensasarkan untuk terus meneroka pasaran e-dagang secara agresif yang semakin berkembang di negara ini selain meraih peluang perniagaan besar di rantau ASEAN.

 Shopping dan terima cashback serta komisyen dengan Aplikasi Fingo, KUSM Jalin Kerjasama



Apatah lagi katanya, platform Fingo yang menghubungkan rangkaian sosial utama iaitu Whatsapp, Facebook dan Instragram turut menjadikan kami berbeza dengan pesaingnya di pasaran, sekali gus meluaskan capaian perniagaan dan pengguna.

“Kami juga kini memiliki gudang di Sabah dan Sarawak dalam usaha memberi perkhidmatan pantas kepada pengguna di sana.

“Pada masa sama, Fingo akan memasuki pasaran Indonesia pada Mac tahun depan dalam usaha memperluaskan pasaran di negara Asia Tenggara,” katanya.

Sementara itu, Fingo yang merupakan platform e-commerce terbaharu di pasaran negara ini adalah persaing terkini untuk Lazada dan Shopee. Untuk pengetahuan, Keunikan Fingo apabila membolehkan pengguna mendapat faedah daripada sistem pulangan tunai apabila berbelanja di platform itu.

 Shopping dan terima cashback serta komisyen dengan Aplikasi Fingo, KUSM Jalin Kerjasama


Pendaftaran pengguna adalah percuma dan akan mendapat baucer percuma bernilai RM5 dan menikmati diskaun hebat yang ditawarkan dari masa ke semasa. Manakala cara pembayaran di Fingo pula melibatkan tiga kaedah iaitu kredit kad, talian perbankan dan kedai serbaneka 7 Eleven.

Pengguna Fingo boleh menjana pendapatan sampingan dengan menaiktaraf menjadi pembeli pilihan dengan membeli salah satu barang yang tersenarai dengan jumlah minimum RM199

Selepas itu, pengguna Fingo akan mendapat laluan untuk tujuan promosi dan layak menjemput siapa sahaja menyertai Fingo di bawah mereka dan membina rangkaian perniagaan anda.

 Shopping dan terima cashback serta komisyen dengan Aplikasi Fingo, KUSM Jalin Kerjasama




Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi talian 0169191877 atau layari aplikasi Fingo dengan Kod Jemputan: KKXZAG atau layari fingostar di Instagram, Facebook, Twitter dan Youtube.

Sempena pelancaran Fingo Star itu, orang akan mendapat potongan diskaun RM50 selepas berbelanja RM199.

Sementara itu, majlis pelancaran Fingo disempurnakan oleh Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri iaitu Dr Ong Kian Ming pada akhir Julai lalu.





Majlis perasmian Fingo Star di Concorde Hotel Kuala Lumpur


Cik iena juga berkesempatan menghadiri  majlis perasmian Fingo Star tersebut di Concorde Hotel, Kuala Lumpur. Berikut Cik iena kongsikan vlog semasa majlis tersebut yang dihadiri oleh rakan media, blogger dan artis serta tetamu jemputan yang lain.




Untuk pengetahuan Cik iena juga telah menyertai Fingo Star selepas Cik iena menghadiri  majlis perasmian Fingo Star ini. Daripada apa yang pihak Fingo Star kongsikan pada majlis tersebut Cik iena yakin Fingo mampu menjana pendapatan sekiranya kita  betul-betul fokus untuk lakukannya.

Buat masa ni Cik iena masih belum start promoe sebab Cik iena masih sibuk dengan kerja-kerja hakiki sebagai seorang programmer dan juga seperti yang anda tau Cik iena juga sibuk hadiri jemputan2 khas untuk blogger. Jadi Insya Allah bila Cik iena kurang sibuk Cik iena akan kongsikan pengalaman Cik iena dekat semua :)




MZ ROOFTOP GARDEN DEWAN CANTIK UNTUK PELBAGAI MAJLIS DI CHERAS KUALA LUMPUR

Sehari sebelum Cik iena berangkat ke Jogja, Cik iena sempat menghadiri MZ Rooftop Garden Grand Opening di Parkir bertingkat DBKL, Taman Segar, Cheras. Disini Cik iena kongsikan sedikit gambar dan juga vlog semasa Cik iena berada di Majlis tersebut.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening


Majlis ini berlansung dengan cukup meriah dengan kehadiran para tetamu, keluarga, rakan-rakan dan juga bakal-bakal pelanggan. Banyak juadah makanan yang disediakan buat para tetamu dimana kesemua juadah yang disediakan enak-enak belaka. Walaupun cuaca hujan namun tetap meriah dengan kunjungan tetamu yang hadir.

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


Aneka juadah disediakan di dalam mahupun diluar dewan. Semasa majlis ini juga mereka menunjukkan contoh-contoh dekorasi untuk majlis High Tea, Birthday Party, Dinner, candle light dinner. Dimana kesemua contoh dekorasi ni anda boleh lihat dalam vLog Cik iena.

Berikut Cik iena kongsikan gambar menu utama didalam dewan. Untuk makanan di stall luar dewan boleh lihat di dalam vLog Cik iena ya.



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening





 Bagi menghargai tetamu yang hadir mereka juga memberi hadiah buat tetamu yang bertuah menerusi segmen cabutan bertuah.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

DEWAN CANTIK UNTUK PELBAGAI MAJLIS DI CHERAS KUALA LUMPUR , MZ ROOFTOP GARDEN



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening

Untuk anda diluar sana sekiranya anda sedang mencari dewan yang cantik di kawasan Cheras Kuala Lumpur, anda boleh cuba  survey dewan MZ Rooftop Garden! Dewan ini merupakan dewan yang berada di tingkat 5 di atas bangunan tempat letak kerena bertingkat DBKL.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



Istimewanya dewan ini adalah ianya mempunyai dua ruangan iaitu tertutup(berpenghawa dingin) dan ruangan terbuka diluar dewan. Ianya mampu memuatkan seramai 600 tetamu didalam satu masa di bahagian dalam manakala 250 ke 300 tetamu dalam satu masa untuk ruangan luar dewan.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening
Dewan yang dihias bertemakan Ala garden & fairytale ini pasti membuatkan anda jatuh hati. Tambahan lagi jika majlis dijalankan pada waktu malam. Kerdipan lampu-lampu yang menghiasi khemah di luar dewan membuatkan suasana menjadi lebih cantik dan istimewa.



MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



Bukan sahaja untuk majlis perkahwinan,  majlis hari lahir, high tea dan pelbagai majlis lagi boleh diadakan disini kerana ia menawarkan pelbagai kemudahan yang jarang sekali ada di dewan lain. Seperti yang anda dapat lihat dalam vlog Cik iena anda boleh menyewa dewan ini untuk pelbagai majlis.


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening


MZ Rooftop Garden Grand Opening
MZ Rooftop Garden Grand Opening



Istimewanya lagi di sini anda tidak perlu susah-susah untuk mencari katering, pelamin,photographer,videograper, juruacara majlis, PA sistem, baju pengantin mahupun solekan pengantin kerana disini terdapat semua perkihidmatan-perkhidmatan yang anda perlukan untuk majlis istimewa anda.





Antara kemudahan yang terdapat di MZ Rooftop Garden :


  1. Parking disediakan, 4 Level (RM 1 untuk 1 jam)
  2. 10 Parking percuma untuk pengantin
  3. Bilik VVIP
  4. Tandas
  5. Surau
  6. Bilik Persalinan
  7. Bilik Seminar
  8. Ruangan pentas yang besar
  9. Dan lain lain


MZ Rooftop Garden Grand Opening
Bilik Seminar





Untuk maklumat lanjut mengenai dewan ini

Facebook : https://www.facebook.com/mzrooftopgarden/
Instagram : @mzcateringngardenhall
Whatsapp : www.wasap.my/60143180070 (Syazwan)
Alamat : MZ Rooftop Garden
Level 5, Parkir Bertingkat, Kuala Lumpur, J
alan Manis 6, Taman Segar,
56100 Cheras 9 Miles
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve