Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label 8 Reasons to Get an Honor 8. Show all posts
Showing posts with label 8 Reasons to Get an Honor 8. Show all posts

8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8


8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

Honor merupakan salah satu syarikat subsidiari dibawah pihak Huawei, dimana Honor memfokuskan kepada penjualan peranti melalui dalam-talian .Baru baru ini Honor 8 Telah di keluarkan di Malaysia .  Untuk pengetahuan semua .Antara 8 Sebab mengapa cik iena teringin untuk memiliki Honor 8 adalah seperti berikut .



1 . Kamera utama Dual 12 MP + 12 MP, f / 2.2, laser autofocus, dual-LED (dual tone) 

Kamera utama Dual 12 MP + 12 MP, f / 2.2, laser autofocus, dual-LED (dual tone)

Kamera utama Honor 8 menggunakan lensa 12 MP bagi menghasilkan gambar yang cantik dengan kuantiti cahaya yang cukup di tambah lagi dengan Dual LED ini pastinya gambar yang di hasilkan cantik. Fungsi Laser Autofocus juga sangat menarik bagi memastikan gambar yang kita ambil lebih sharp .

Dengan adanya fungsi ini pastinya gambar yang akan cik iena ambil tidak blur. Dengan fungsi fungsi yang ada ini juga mesti video yang cik iena rakamkan akan lagi cantik dan berkualiti gituw . Haa mudah lah lepasni nak buat video review atau tutorial . Kalau sebelum ni bila record video . fokus asyik lari je  T_________T.

Nah belanja gambar cik iena terbang jalan jalan.. dek kerana suka bergambar dan ambil gambar. Gambar ni pun nak ambil. Kalau boleh semua moment cik iena nak ambik


 

2 . Kamera depan 8 MP + LED flash


Kamera depan beserta LED flash ini sangat mengujakan cik iena kerana ianya sangat sesuai dengan cik iena yang suka berselfie tidak kira tempat . Walaupun keadaan gelap atau ditempat minimum cahaya, gambar selfie dapat diambil dengan terang dan cantik dengan adanya LED Flash. Tak perlu lagi bersusah susah mencari lighting . Mencari lighting yang cantik di bawah sinaran matahari sering di lakukan oleh penggemar selfie untuk mendapatkan gambar yang cantik .
 
Kamera depan 8 MP + LED flash
Jadi dengan adanya LED flash di kamera depan ini tak perlu lagi tercari cari lighting. Tambahan pula Honor 8 ada fungsi Perfect Selfie mode . Mesti gambar cik iena akan jadi lebih cantik lagi.

Okay nah cik iena belanja gambar ratu selfie :)




3 . RAM 3 / 4GB dan memori dalaman 32/64 GB


Kandungan RAM 3/4GB beserta memori dalaman/internal memory 32/64 GB ini sudah pastinya akan membuatkan prestasi multitasking cepat dan responsif. Jadi boleh lah cik iena bermain pokemongo dengan lancar walaupun sedang membuka pelbagai aplikasi dalam masa yang sama . Sambil-sambil jalan cari pokemon sambil-sambil tu boleh update blog atau pun ber online shopping di Lazada :) .


RAM 3 / 4GB dan memori dalaman 32/64 GB
Online shopping ni aktiviti wajib cik iena setiap bulan . Kalau takde barang yang cik iena nak beli pun nanti puan ibunda akan message kakngah mak nak itu mak nak ini . Haaa pantang keluar iklan menarik mengenai barangan lazada kat fb tu mesti mak berkenan :)

4 . Mempunyai kemampuan Dual-SIM Standby


Fungsi Dual-SIM Standby yang dimiliki oleh Honor 8 ini membolehkan cik iena menggunakan dua simcard dalam masa yang sama . Tak perlu lagi lah cik iena guna dua atau tiga handphone untuk di usung ke sana sini . Almaklum lah cik iena buat sms services dan ada banyak nombor telefon . Setiap telco ada nombor tau . Pening juga banyak banyak phone . Kalau boleh guna serentak dua sim dalam satu phone ken lebih mudah .

 5 . Fungsi 3D Finger Print

Telefon pintar yang mempunyai Fungsi Finger print sememangnya menjadi pilihan cik iena kerana ianya memudahkan cik iena untuk mengakses talifon cik iena dalam apa jua keadaan mahupun posisi. Honor 8 ini mempunyai fungsi 3D Fingerprint yang memboleh kan talifon di unlock dalam masa 0.4 saat tidak kira dikeadaan/posisi mana pun jari kita jika jari di imbas di bahagian belakang.

Fungsi 3D Finger Print

Fungsi ini memang sangat menarik . Kebiasaannya cik iena sering menggunakan telefon ketika sedang menunggu LRT mahupun didalam LRT yang ramai orang .Cik iena cek email  dan sebagainya termasuk bermain pokemon go . Dengan fungsi 3D finger print ini pasti ianya lebih mudah untuk di buka walau dalam pelbagai kedudukan.

Cuba bayangkan dalam LRT yang penuh orang kalau kita tak cukup ruang nak unlock telefon kita. Dengan Honor 8 ni mudah je. sentuh jari di bahagian pengimbas jeng jeng kemudian dengan pantas telefon akan unlock .

6. Menyokong keupayaan 4G LTE

Antara fungsi yang cik iena suka juga adalah fungsi 4G LTE yang Menyokong keupayaan untuk akses internet dengan super cepat . Fungsi ini sangat cik iena perlukan untuk kerja kerja harian cik iena . Cik iena juga menggunakan talifon dan internet untuk membuat kerja tau . Jadi ianya sangat sangat penting

7.  Mengecas Dengan Pantas


Selain dari sebab sebab diatas, apa yang membuat cik iena teringin memiliki Honor 8 ini adalah ianya mudah di cas dengan pantas. Mampu mengecas sehingga 47% dalam masa 30 minit sahaja .
Powerhouse 3000mAh bateri bagi Honor 8 dilengkapi dengan Smart Power 4.0 untuk meningkatkan stand-by efficiency . Fungsi mengecas dengan pantas ini sangat sangat di perlukan untuk cik iena yang sentiasa sibuk . 

Mengecas Dengan Pantas

Kadang-kadang cik iena terlupa charge handphone dan kelam kabut pergi ke kerja , bila bateri habis cik iena tak bawa powerbank jadi ianya sangat sukar untuk cik iena semak email di pagi hari ketike dalam perjalanan ke kerja . Cik iena ke tempat kerja menaiki kenderaan awam iaitu LRT . Cik iena sejenis orang yang tidak suka membazir masa . Banyak yang cik iena boleh buat dengan menggunakan handphone termasuk kerja-kerja blogging . Jadi dengan fungi mengecas yang pantas ini sambil sambil cik iena mandi dan bersiap ke pejabat handphone boleh di cas dengan pantas :)


8. Free Gift Bila Beli Honor 8 di Lazada

8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

Haaaaa Free Gift NI semua pasti suka kan . Antara Sebab kenapa anda perlu beli Honor 8 (ehh tapi mesti beli di Lazada tau . Tempat lain takde ) Bersempena MyCyberSale ni ni Lazada bagi hadiah istimewa buat anda yang beli Honor 8 di Lazada.
  • Honor 8 32GB (Black or White) – RM1,699 : FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Harga keseluruhan bernilai RM326)
  • Honor 8 64GB (Gold or Blue) – RM1,899 : FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Harga keseluruhan bernilai RM575)

Siapa lagi nak bagi free gift kan . Jadi amatlah berbaloi jika anda beli Honor 8 Di Lazada . Jangan risau Lazada merupakan pengedar Sah Honor . Cik iena sendiri membeli Honor 7 cik iena di Lazada tau . Di jamin tip top servis lazada . Kalau Ragu ragu juga ni cik iena screenshoot kan


Honor 7


Lazada merupakan pengedar Sah Honor tau . Haaa jangan lepaskan peluang beli dekat lazada. Dapat Free gift lagi . Telefon Honor 7 ni pun cik iena masih pakai sampai sekarang . Elok je takde rosak . Sampai pada cik iena pun cepat dan dalam keadaan yang elok. Handphone beli di Lazada ni jugalah banyak membantu cik iena dalam berblogging :)

Pada yang nak dapatkan Honor 8 Sila klik Honor 8 from RM1699 atau klik gambar di bawah .

honor 8



Product NameSelling Price
Honor 8 32GB (Black) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)1699
Honor 8 32GB (White) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)1699
Honor 8 64GB (Blue) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)1899
Honor 8 64GB (Gold) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)1899

MyCyberSale




Selain Honor 8 Terdapat pelbagai lagi promosi menarik bersempena MyCyberSale ni tau  . Untuk pengetahuan semua MyCyberSale  ini sedang rancak di jalankan di Lazada bermula dari 26 September 2016 hingga 30 September 2016 . Terdapat pelbagai barangan menarik beserta diskaun sehingga 95% yang pasti buat anda teruja. Selain daripada itu anda juga boleh mendapatkan lagi diskaun sebanyak 25% . Tertakluk pada terma dan syarat.

mycybersale










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming di Amel Fawz Beauty & Spa




Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming di Amel Fawz Beauty & Spa


Mesotherapy Vshape Lifting & Firming adalah rawatan untuk membantu membuang lemak di sekitar wajah, dagu dan leher.Ia akan memberi kesan kulit yang tegang dan anjal serta merta selepas rawatan.Disamping itu ia nya membantu mengurangkan kedutan pada wajah dan membentuk wajah agar kelihatan runcing.




Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming di Amel Fawz Beauty & Spa
yeahhh ini lah Amel Fawz Beauty & Spa

Rawatan ini sering di lakukan oleh Artis-artis Malaysia untuk mendapatkan dagu yang runcing tanpa suntikan dimana rawatan ini menggunakan teknik urutan khas, dan mesin urutan khas bagi membantu membentuk dagu agar kelihatan runcing. Namun untuk mendapatkan hasil dagu yang runcing anda memerlukan rawatan yang berterusan.


Amel Fawz Beauty & Spa
Amel Fawz Beauty & Spa


Pada anda yang baru mengamalkan rawatan ini, adalah di cadangkan untuk melakukan rawatan ini tiga kali berturut-turut dimana ianya dilakukan seminggu sekali. Bermaksud dalam masa tiga minggu. Anda perlu melakukan sekali seminggu rawatan ini secara berturut. Kemudian di ikuti dengan rawatan dua minggu sekali selama sebulan, bermaksud dalam sebulan itu anda melakukan rawatan ini dua kali secara berturut. dan seterusnya anda hanya perlu melakukan rawatan ini sebulan sekali bagi mengekalkan keruncingan dagu anda.


Amel Fawz Beauty & Spa
keadaan bilik rawatan



Menarik bukan, tanpa perlu suntikan kolagen dan botok anda boleh mendapatkan dagu yang runcing hanya menggunakan teknik urutan khas beserta mesin urutan khas untuk membentuk dagu anda agar kelihatan runcing. Kebanyakan wanita mengamalkan rawatan ini di Amel Fawz Beauty & Spa . Rawatan ini jarang ditawarkan di Spa Lain . Artis juga turut melakukan rawatan ini di sini. Nak tau artis mana, jom lah pergi Amel Fawz Beauty & Spa . Servis yang ditawarkan memang terbaik. Layanan yang cukup baik daripada pekerja dan juga pemilik Amel Fawz Beauty & Spa .


Amel Fawz Beauty & Spa
selepas sesi rawatan, cik iena bersama pemilik Amel Fawz Beauty & Spa  dan miza (rakan blogger)





Jutaan terima kasih di ucapkan kepada pemilik Amel Fawz Beauty & Spa  kerana sudi melayan cik iena, mengurut sendiri wajah cik iena. Wah cik iena terharu sangan, pemilik Amel Fawz Beauty & Spa , Puan Azliana Yusof  yang membuat rawatan itu sendiri. Memandangkan ramai pelanggan yang hadir ketika itu dan ada salah seorang pekerja tidak sihat maka Puan Azliana Yusof    sendiri turun padang untuk memberi khidmat buat pelanggan. Sangat bagus bukan. Boss yang baik okay.



Amel Fawz Beauty & Spa
bersiap sedia untuk baring di sini yeahh



Okay jom baca sedikit prosuder ketika cik iena melakukakn rawatan ini.




Procedure:


1. Cleansing Milk
2. Facial Cleanser
3. Face massage with face massage cream by hand (10mnt)
4. Face massage with lifting & firming serum by Mesotherapy machine (15mnt)
5. Firming & Lifting Mask
6. Ultrasonic with Lifting & Firming Serum
7. Skin Activator Spray for Lifting & Firming
8. Moisturiser

RM200 per treatment


Langkah yang buat cik iena rasa nak tidur bila Puan Azliana Yusof urut wajah cik iena dengan tangan. Rasa seronok pulak orang belai muka kita kan. Kemudian langkah paling penting urutan menggunakan Mesotheraphy machine, hehe cik iena penggeli.

Mula-mula terkejut.Ada rasa macam kebas-kebas enjit semut gitu. Kalau tak rasa macam tu maknanya mesin tu tak bertindak balas la kan.
Selepas Puan Azliana Yusof melakukan urutan tersebut pada bahagian kanan wajah cik iena. Cik iena lihat sendiri hasilnya. MEmang jauh perbezaan pipi kanan dan kiri cik iena. Pipi kanan yang telah di urut semakin kurus dan runcing ke dagu.

Wahhh suka nya cik iena. Tapi cik iena tak boleh nak selfie  sebab semasa rawatan , pelanggan berkemban je. Pelanggan di berikan baju kemban khas. Aahahahha seksi tau. Makanya cik iena tak boleh lah nak ambil gambar. Seksi banget :D
Selepas tu cik iena di pakaikan mask. Okay cik iena tidur terus. Best, sejuk je.



Firming & Lifting Mask
Firming & Lifting Mask, ahaha cik iena tidur waktu ni, gambar diambil oleh pihak spa
Selepas bukak mask ni, memang rasa sangat segar tau, kulit pun rasa lembab, tegang. Lepas tu wajah cik iena di  semburkan dengan Skin Activator Spray for Lifting & Firming dan kemudian krim pelembab. Adoi memang toing-toing kulit lembut macam iklan baby. Itu antara kesan terawal yang cik iena dapat sejurus selepas rawatan. Kulit rasa tegang , anjal dan lembut. Blackheads cik iena hilang serta merta okay. Bersih hidung cik iena.Dah takde rasa keras-keras blackheads kat bahagian hidung. Memang licin dan lembut je bahagian hidung cik iena yang keras ade blackheads tu. Eh tapi dalam gambar memang tak nampak pasal cik iena make up kan (^_~)

Okay selain daripada Rawatan Mesotherapy V-Shape Lifting & Firming  . Terdapat pelbagai lagi rawatan yang di tawarkan di Amel Fawz Beauty & Spa. Okay boleh rujuk gambar di bawah ya

Amel Fawz Beauty & Spa
okay ni senarai rawatan yang ada, haha cik iena saja selfie nak tunjuk ini lah wajah tanpa make up cik iena selepas rawatan tersebut. Gambar awal-awal tu ada make up simple2. Ouh rawatan ini tak boleh hilangkan eyebags harap maklum. itu kesilapan cik iena sendiri kurang tidur hehe




Okay pada anda yang ingin mendapatkan rawatan ini anda boleh hubungi 0196098400 & 0196688400 untuk tempahan dan pertanyaan .  Amel Fawz Beauty & Spa  terletak di Bukit Jelutung Shah Alam.


Official Page : Amel Fawz Official
Instagram : @amelfawzbeaute 
whatsapp : 0196098400 & 0196688400








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve