Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label web education. Show all posts
Showing posts with label web education. Show all posts

Sanggup g Macdonald utk dptkn internet access


nie kisah di macdonald pandan mewah..





nk jadikan citer jumaat lepas sblm balik kampung kami singgah makan kat macdonald pandan indah..
datang la aunty cine n anak dia..
bawak beg,buku n laptop..
kebetulan pulak jumaat lepas kn iena wat entry pasal WEB EDUCATION..
so iena ingatkan wahh aunty nie bagus nyer bawak anak dia g macdonald tuk dapatkan internet access tuk study..
bagus nye ade mak mcm ni..
takde intenet kt umah g macdonald tuk dptkn internet access utk study..
terharunya saye..
sekali biler dia bukak laptop dia..
haha nk tau dia wat aper?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

main game kat facebook ruper nyer




haha iena ingatkan mak dia bwak dia study gune internet ke..
maner lau tau dia beli produck web education pastu tade intenet kat umah
terpakse g macdonald tuk dptkn internet access ker..
haha sekali dia teman anak dia bermain game kat facebook da...
dtg macdonald berbekalkan air yg d bawak dr rumah ..pastu order ayam 1 & burger 1..
kuang kuang kuang
aunty aunty..
ku sangkakan nk study ruper nyer men game facebook..
hmmm kalau anda2 nk tau pasal web education product ley bace kat sini




UPDATE ENTRY : ahaa ade member ym cakap tak baik iena gelakkan aunty tu sb member iena pn g mcd nk on9..
uhuuu sory2 jika anda sume terase..
yang iena maksudkan kat sini bukan lah iena nak gelak2 kan mereka2 yg g mcd utk on9 facebook..
tak salah pn..memang ramai yg on9 kat mcd..
yg cube iena ketengahkan ni pasal ibu yg mengajar anak nye main game kat facebook
kalau men game kt umah ok lg
nie g mcd smate2 nk men game kt facebook..
kalau mcm org dewasa tu tak kesah lah masing2 da besa..
da tau baik buruk
da tau sempadan
yg nie budak skolah rendah..
hehe okay2..nk smbg keje..
sory eyy klu terase
;)








IKLAN












iena nak mintak jasa baik korang




untuk undi iena ley tak







haha muker tak tau malu btul..







hehe ;)







buley la.. buley la erk..







korang ley undi kat blog mrs weiyda














contest number iena 29.SITI FAZLINA







undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010











http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







Pendidikan Alternatif Melalui Internet

Zaman sekarang merupakan zaman IT..
masyarakat sudah mula berjinak2 dengan dunia internet..
haa iena yakin n pasti mesti ramai punyer yg dah join facebook,myspace,friendster,twitter dan mcm2 lagi sosial networking yg ade kat alam maya nie
budak2 pun dah ade facebook tau..
wahh hebat kan..pandai dorang main game kat facebook..

Anda2 sebagai ibu bapa / kakak / abang sedikit sebanyak mesti risau jugak kalau anak2 atau adik2 anda sentiasa online menghadap innternet tanpa belajar..
hurmm takot la kalau pelajaran di abaikan..huh musnah mase depan..kuikui...
camner lah nk stop kn dorang ni dr keep berfacebook jer kn..
hurmm nk tau tak skrg kiter da ade pendidikan alternatif melaui internet.. "WEB EDUCATION" hmm menarikkan web education..mungkin ader yg dh tau dan mungkin ada yg masih belum tahu
owkay meh iena citer pasal web education nie..
kasi ringkas sket la yer..

Web education portal ni actually dah lama ditubuhkan sejak tahun 1999 dan telah dilancarkan di 14 buah Sekolah Bestari di Malaysia pada tahun 2002.
kemudian Dipasarkan secara berperingkat.
Bagi memperkenalkan Portal Web Education ni kepada umum agar lebih ramai masyarakat dapat menyedari kewujudan produk pembelajaran yang hebat ini
portal web education telah dipasarkan secara meluas melalui konsep jaringan pemasaran .

As programmer iena mmg sokong web education nie
memang dapat membantu pelajar..
kemudahan2 yang terdapat dalam web education nie mmg berguna dan dapat memberi kesan kpd pelajar dan juga ibu bapa.
uhuuu mesti ade yg da tau ape roduk web education nie..
hehe susah betul nk taip panjang2 kn..portal web education ni name nye Score A..

Ehhh nanti2..jgn la close dlu..
jom kiter tgk ape yg ade dlm Score A nie


Ciri-Ciri Unik Score A












Hurmm Menarik kan ader E-Reportcard..
kite pun boleh pantau prestasi pendidikan anak2 kiter..
kiter boleh tgk chapter mane yg anak kiter lemah..
so kiter boley lah tumpukan pada chapter yg anak kiter lemah sket tu..
tp jgn abaikan yg lain pulak..
Score A ni memudah kan ibu bapa memantau prestasi pembelajaran anak2..
Jom kiter tgk setiap bahagian yg ader..



eTopic™







  • Pembelajaran output sebaik sahaja selesai pelajaran input tentang sesuatu topik bagi membantu pelajar lebih memahami setiap topik dalam mata pelajaran yang mereka pelajari;
  • Markah lulus 80% iaitu A;
  • Penandaan adalah serta-merta; juga
  • Keputusan adalah serta-merta dan di hantar ke e-Report Card dan sms ke telefon bimbit ibubapa.








"Keputusan adalah serta-merta dan di hantar ke e-Report Card dan sms ke telefon bimbit ibubapa" wahhh menarikkan..kalau kiter tgh keje kiter ley tau anak kiter dah pun siap wat latihan..
ade sms alert lagi..


eAssessment™








  • Latihan output secara serta merta yang tidak terhad menguatkan kemahiran pelajar dalam menghadapi peperiksaan;
  • Seperti kaedah bermain game, terdapat sistem ranking yang menggalakkan persaingan sihat;
  • Pelajar perlu lulus tahap pertama untuk pergi ke tahap seterusnya;
  • Penandaan dan keputusan adalah serta merta; juga
  • Keputusan akan dihantar ke e-Report Card dan di sms ke telefon bimbit ibubapa.






"Seperti kaedah bermain game, terdapat sistem ranking yang menggalakkan persaingan sihat" haa kaedah game..dapat menarik minat pelajar..der la tgk kertas putih jerk kn..

eTrial Exam™






  • Dicipta seolah-olah peperiksaan sebenar untuk membantu pelajar bersedia dan meningkatkan keyakinan sebelum peperiksaan sebenar;
  • Melatih pelajar agar pandai mengurus masa dan terdedah dengan pelbagai bentuk soalan peperiksaan; juga
  • Keputusan adalah serta merta dan dihantar ke e-Report Card dan di sms kepada ibubapa.









eNational Trial Exam™






  • Peperiksaan percubaan secara online yang diadakan serentak di seluruh Negara.









ePast Year Exam™







  • Soalan-soalan peperiksaan tahun-tahun lepas disediakan khas untuk membantu pelajar mengenal corak dan bentuk soalan sebenar supaya pelajar mencapai kecemerlangan ‘A’; juga
  • Satu-satunya e-learning yang diberikan hak untuk menerbitkan kembali kertas-kertas peperiksaan sebenar UPSR dan PMR daripada tahun 1993 sehingga sekarang daripada Lembaga Peperiksaan Malaysia.








eTopic™ & eAssessment™








  • Modul soalan berkonsepkan latih tubi & pengukuhan.
  • Pemeriksaan serta-merta dan kata-kata motivasi. (buku tak boleh buat ni… ibubapa pun tak selalu dapat buat ni…)
  • Membantu pelajar menjawap soalan dalam keadaan yang menyeronokkan.








eTrial Exam™ & ePast Year Exam™








  • Modul soalan berkonsepkan peperiksaan.
  • “Coundown Timer” berdasarkan jangkamasa peperiksaan sebenar. (buku tak boleh buat ni…)
  • Pelajar akan sentiasa bersedia (exam ready) untuk menghadapi suasana peperiksaan yang sebenar.









eProgress™








  • Carta pemantauan yang membolehkan ibubapa mengikuti perkembangan anak-anak melalui eTopic™. Ciri ini adalah satu kaedah pemantauan yang efektif. Ia direkabentuk untuk memastikan bahawa ibubapa sentiasa diberitahu tentang kesemua latihan-latihan eTopic™ anak-anak mereka.
  • Ibubapa juga akan dikemaskinikan tentang bilangan percubaan yang telah dilakukan oleh anak untuk setiap topik. Justeru itu menunjukkan topik-topik yang didapati sukar. Maklumat ini membolehkan ibubapa mengenal pasti topik-topik yang bermasalah dan bukan mengkategorikan kelemahan mengikut subjek.









eNotes™








  • Nota ringkas tetapi padat
  • Disediakan dari guru-guru pakar mata pelajaran
  • Membantu pelajar untuk mengulangkaji dan membuat rujukan
  • Berkonsepkan peta minda.









eDictionary™






Khas untuk mata pelajaran Bahasa Inggeris, Sains dan Matematik, sebagai penterjemah kepada perkataan-perkataan yang tidak difahami oleh pelajar.








eReport Card™ (Online dan sms)








  • Memudahkan ibubapa memeriksa prestasi akademik anak;
  • Membantu ibubapa memantau kekuatan dan kelemahan anak;
  • Mendapat tahu perkembangan anak pada bila-bila masa; juga
  • Membolehkan ibubapa memberi bantuan serta-merta.
  • Tidak lagi sekadar mengharapkan report card daripada sekolah sahaja yang mana pada masa itu semuanya sudah terlambat.











Senarai Penganugerahan 100 Pelajar Cemerlang Seluruh Malaysia








  • Direka untuk memberitahu ibubapa tahap anak-anak mereka berbanding dengan anak-anak murid setaraf di seluruh negara.
  • Ini menggalakkan pelajar berusaha dengan lebih gigih supaya nama mereka dipamerkan didalam senarai penganugerahan ini.








Banyak kn feature yg ader..
kan best benda ni ade mase iena skola dulu..
hurmmm cedey cedey..
dulu mak anta g tuisyen..tapi cam xdpt aper sb g tusyen pn student lain ade
cikgu tu tak dpt tumpukan pd kiter sorang..
haha bile da ramai tu paham2 jer lah..
borak2 je keje nyer..
iena sekadar nak share dgn korang jer..
kalau korang berminat nak tau lebih lanjut tentang produk web education nie
korang boleh call Pn Melia.


Pn.Melia







H/P : 012 6414057
EMAIL : mellymasram@yahoo.com

Untuk keterangan lanjut mengenai produk ni boleh lah bertanya kepada Pn Melia
kalau nak story kat sini memang banyak sangat..
lebih elok kalau dapat berjumpa..lagi senang nak tau ape2 mengenai produk nie





JIKA RAJIN..SILA KLICK..




Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve