Grab The Promo
Grab The Promo

Anara, Calia, Elara The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan

Tiara Sendayan merupakan projek perumahan di negeri Sembilan di bawah pemaju Matrix Concepts Holdings Berhad. Ianya meliputi kawasan bandar seluas 6,272 ekar tanah pegangan bebas kelas pertama Bandar Sri Sendayan. Pencapaian projek di Tiara Sendayan amat mengagumkan. Terdapat lebih 13 projek yang habis dijual dalam tempoh 3 tahun dan sambutan yang diterima daripada pembeli amat menggalakkan. Tidak hairanlah Matrix Concepts Holdings Berhad berjaya merangkul pelbagai anugerah berprestij termasuk 

 • The Edge Excellent Award 2022 (TEPEA)
 • The Edge Billion Ringgit Club 2022
 • The Malaysia Developer Awards 2022 (Top 10 for Market
  Capitalisation of RM 1 Billion and above) 
 • Dan banyak lagi.


The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan

The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan

The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan merupakan kawasan kediaman yang berhampiran dengan segala-gala kemudahan yang memenuhi gaya hidup pemastautin dan terdapat pelbagai kemudahan runcit,hab pendidikan, rekreasi luar, taman gaya hidup, Bazar Makanan, Stesen Minyak dan banyak lagi

Kesemua kemudahan  yang terdapat di Tiara Sendayan  adalah Tiara Biz, 12-acre Central Park, Petrol Station, Medan Tiara, Matrix Global Schools, d’Tempat Country Club & X-Park Sendayan, Sendayan Merchant Square telah selesai pembinaan dan sedia berkhidmat untuk masyarakat.

Matrix Concepts mempunyai rekod prestasi kukuh dalam Tiara Sendayan dan fasa sebelumnya telah dijual sepenuhnya sejak 2018, ini membuktikan bahawa produknya diterima dengan baik dalam masyarakat.

Kini Matrix Concepts memperkenalkan Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan.
Residential parcel ini dikelilingi oleh persekitaran yang tenang dan menghijau. Kisah kejayaan fasa sebelumnya adalah bukti dalam menunjukkan Matrix Concepts sentiasa cakna dalam memastikan yang terbaik disediakan mengikut keperluan pasaran di Tiara Sendayan sehingga  menjadikan projek Matric Concept berjaya dan sangat diterima baik oleh orang ramai.

Berpandukan pengalaman fasa sebelum ini, Matric Concepts telah melakukan yang terbaik untuk 
pelancaran baharu fasa yang baru.


The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan

Peluang terakhir untuk menjadi sebahagian daripada komuniti Tiara Sendayan.


Kepada anda diluar sana yang masih lagi tercari cari rumah kediaman untuk dibeli. Ini merupakan peluang terakhir untuk anda menjadi sebahagian daripada komuniti Tiara Sendayan.

Presint 14C3-A&B merupakan landed residential parcel yang terakhir di Tiara Sendayan . Selepas ini Matric Concepts tidak akan membangunkan landed residential kerana ini adalah yang terakhir. Tiada lagi kediaman 1 atau 2 tingkat pada masa hadapan. Ini adalah peluang terakhir untuk anda memiliki memiliki siri rumah tiara. Presint yang terakhir ini dilengkapi dengan ruang hijau yang luas di dalam presint & juga di dalam kawasan kediaman. Kawasan ini sememangnya Cukup untuk menjalani  kehidupan seharian dengan keperluan harian yang sempurna .
 
The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan
 

Final Parcel akan terdiri daripada 336 unit di atas tanah pegangan bebas. Kediaman ini datang dengan saiz yang pelbagai iaitu 20’ x 65’ hingga 20’ x 75’ dan binaan untuk satu tingkat bermula dari 1,056 kaki persegi. Fully extended design dan double storey bermula dari 1,576 kaki persegi. Projek perumahan terbaru ini  menyasarkan pembeli rumah pertama & empty nester.

The final landed residential parcel di Tiara Sendayan akan dilancarkan tidak lama lagi. Kepada anda diluar sana yang berminat utuk membeli perumahan baru ini sila daftar sekarang.
 

The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan
 

Pelancaran Akan Datang

 • Anara, Calia, Elara @ Tiara Sendayan
 • Lot size 20’ x 65’ (Single Storey), 20’ x 70 – 75’ (Double Storey)
 • Built-up from 1,056 sq.ft. (Single Storey), 1,576 (Double Storey)
 • 336 units, 20.54-acre
 • 3 Beds + 2 Baths (Single Storey), 4 Beds + 3 Baths (Double Storey)
 • Price from 225k (Single Storey), 360k (Double Storey)


The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan

 

Kemudahan di Tiara Sendayan

12-acre Central Park dengan pelbagai kemudahn, Gelanggang Futsal , Gelanggang Bola Keranjang,Gym ,Stesen Parcourse, Teres Tempat Duduk, Tempat Perlindungan, Kawasan permainan kanak-kanak dan banyak lagi kemudahan di sekitar Tiara Sendayan. Kemudahan kemudahan sebegini sememangnya amat diperlukan dalam kehidupan seharian bagi melengkapkan lagi hari kita.

d’Tempat Country Club

Kemudahan rumah kelab d’Tempat Country Club yang mempunya pelbagai aktiviti seperti kolam renang saiz olimpik,bowling alley, snooker, movie room, gelanggang tenis, gelanggang badminton,squash, bilik mesyuarat, spa, gim,bar, cafe, kedai makan & sebagainya. Pembeli projek perumahan Tiara Sendayan akan mendapat complimentary keahlian rumah kelab ini dari 2 penggal hingga 5 terma.

Matrix Global Schools

Matric Global Schools dibina di atas tanah seluas 20 ekar dengan seni bina dan dalaman yang unik mengikut gaya klasik Sekolah Kolonial British ini dilengkapi dengan kemudahan dan kurikulum untuk menampung 2,500 pelajar tempatan dan luar negara. Kemudahan pendidikan juga amat penting dalam memilih untuk membeli rumah untuk tujuan kita tinggal bersama keluarga, dengan adanya Matrix Global School menjadikan Tiara Sendayan lokasi yang sangat bagus untuk anda yang ingin membeli rumah untuk bermastautin bersama keluarga tercinta.
 

X-Park

Terdapat X-Park Sendayan yang merupakan Pusat sukan untuk akitiviti luar terbesar di Negeri Sembilan dengan tarikan lebih 18 aktiviti untuk semua peringkat umur seperti go-kart, paint ball,archery gelanggang badminton, gelanggang futsal dan pelbagai lagi yang menjadi faktor Tiara Sendayan menjadi rebutan buat pembeli.

Merchant Square

Terdapat 163 unit pejabat kedai bagi melengkapkan Carnelian Park, taman awam yang dibina oleh pemaju dalam kawasan komersial untuk ikatan komuniti - Dilengkapi dengan tanah seluas 6.4 ekar yang dikhaskan untuk pembangunan pusat membeli-belah kejiranan pada masa akan datang.


The Final Landed Residential Parcel di Tiara Sendayan


Jom Rebut peluang untuk memiliki dan menjadi sebahagian komuni Tiara Sendayan dengan menghubungi 1800-88-2688 atau layari laman web http://www.tiarasendayan.com/. Anda juga boleh ikuti laman sosial mereka untuk mengetahui perkembangan atau promosi terkini mengenai Perumahan di Tiara Sendayan.

#TiaraSendayan #ModernHomes #OwnHome #FirstHomeOwner #DreamHome #NewHome #Freehold #LandedProperty #SelfSustainingCity #PropertyforInvestment #PropertyforSale #PropertyMarket #NegeriSembilan #MatrixConcepts


28 comments:

 1. rumah2 rekaan matrix ni memang cun. design modern dan cantik. berkenan sungguh rumah tiara sendayan ni

  ReplyDelete
 2. Bestnya kemudahan yang disediakan di sini. Mesti seronok duduk sini

  ReplyDelete
 3. Kalau korang tengah cari rumah idaman, cuba recce Tiara Sendayan. Kawasan perumahan ni memang terbaik dengan banyak pokok hijau, kemudahan dan aktiviti yang menyeronokkan. Projek Anara, Calia, dan Elara pun menarik sangat, sebab ni fasa terakhir untuk rumah teres 1 dan 2 tingkat tau. Lagi satu, korang akan dapat keahlian percuma ke d'Tempat Country Club yang memang best gila! Cekidaut okay.

  ReplyDelete
 4. Kalau korang tengah cari rumah idaman, cuba recce Tiara Sendayan. Kawasan perumahan ni memang terbaik dengan banyak pokok hijau, kemudahan dan aktiviti yang menyeronokkan. Projek Anara, Calia, dan Elara pun menarik sangat, sebab ni fasa terakhir untuk rumah teres 1 dan 2 tingkat tau. Lagi satu, korang akan dapat keahlian percuma ke d'Tempat Country Club yang memang best gila! Cekidaut okay.

  ReplyDelete
 5. Suatu projek perumahan yang sangat terancang. Banyak juga kemudahan di sekliling.

  ReplyDelete
 6. suka sangat rekaan rumah kat sini.. cantik dan esdklusif.. kena rebut peluang fasa terakhir ditawarkan untuk unit bertanah

  ReplyDelete
  Replies
  1. cantik kan, tp tu la iena da beli dua rumah hehe

   Delete
 7. Wow nice I love their living environment, so green and spacious

  ReplyDelete
 8. Yes, saya ada checked their FB Page and saw about this. Strategik dan area yang menarik selain the prices are quite affordable.

  ReplyDelete
 9. Pemaju Matrix ni ada buat projek perumahan di Kluang, Johor. Cantik2 rumah mereka dan tiada masalah ketara so far.

  ReplyDelete
 10. Ini peluang terakhir ya untuk grab landed houses by Matrix Concepts! Memang puas hati bila lawat kawasan Sri Sendayan ni, ada rezeki lebih harus go for this bah!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ya, cantik kn, kalau bnyk duit blh beli hehe i da beli dua rumah... kalau tau ni dlu blh beli hehehe..skrg ikat perut utk masa depan :D

   Delete
 11. For those looking to own a new home, this is a good investment with nice environment. Cheers SiennyLovesDrawing

  ReplyDelete
 12. Nama fasa akhir ni pun unik dan menarik macam berada di luar negara. Tengok kemudahan semua dah lengkap.,

  ReplyDelete
 13. semua fasilities dah sedia ada, rugi kalau tak ambil peluang akhir ni :)

  ReplyDelete
 14. Cantik rumah kat sini memang berbaloi kalau sapa yang beli kan Eina..

  ReplyDelete
 15. Cantik cantik rumah kat sini. Harga pun mampu milik kan

  ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve