Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Petua memutihkan kulit muka


Ambil sebatang timun batang diparut isi dalam nya dan campur bersama 1/2 biji limau nipis bersama bedak sejuk dipakai dimuka tiap-tiap malam. Pakai sebagai masker hingga kering dan kemudian cuci dengan air bersih. Insyaallah kulit muka akan jadi putih dan jerawat pun hilang.

atau

Gunakan gel daun Lidah Buaya. Lumurkan ke muka 2 kali sehari. Setelah kering, bersihkan dengan air suam.

Petua Tambahan;

Parutkan lobak+telur kuning+air limau nipis
cara2: sebatikan dan tempek pada muka dalam setengah jam atau lebih,basuh muka dengan air bersih dan hasilnya memuaskan,lepas basuh anda akan dapat lihat 


cik iena : wahh xpernah cuba lg timun + limau nipis..
cik iena suka wat masker2 traditional nie(^_~)
Jom kite cube!!






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Khasiat Jus Manggis


Buat pengetahuan anda buah manggis amat berkhasiat terutama di bahagian kulit dalam manggis dan biji buah manggis. Secara tradisi kulit manggis dilumat dan digunakan untuk merawat penyakit seperti Malaria, TB, penyakit kulit, cirit-birit dan dysentry. Di Thailand buah manggis dijemur dan dikeringkan untuk membuat bahan kosmetik seperti syampu, sabun untuk menghaluskan kulit dan mencegah penyakit kulit.

Untuk pengetahuan anda sekalian, buah manggis amat berkhasiat! Bahan aktif XANTHONE dalam buah manggis mempunyai khasiat yang amat menakjubkan. Terutama dibahagian dalam kulit dan biji manggis. Ramai saintis telah mengkaji khasiat buah manggis sejak tahun 1970an. Dan manggis telah dihasilkan dalam bentuk jus supaya enak diminum selain dari mendapatkan hasil yang menakjubkan. Pelbagai masaalah penyakit dapat diatasi dengan minum jus manggis yang asli. Tiada pengawet, perisa asli dan tidak ditambah gula.




Khasiat xanthone iaitu bahan aktif dalam buah manggis dapat membantu pelbagai jenis masaalah seperti alergi, resdung, lelah, pelbagai penyakit kulit seperti eczema, gatal-gatal, psoriasis, seborrhea, jangkitan kulat, luka-luka yang biasa pada mulut, melecur, selepas pembedahan, penyakit darah tinggi, kencing manis, lebihan kolesterol , keletihan, kekurangan darah, ulser, gastrik, saluran usus yang bengkak dan insyaallah pelbagai lagi masaalah.





cik iena : Buah manggis sedap..tak sabar nk tgu musim buah nak panjat pokok manggis(^_~)







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Segmen Saya Suka Blogwalking + Skodeng Blog



Jom skodeng2..
cuti nie kiter blogwalking
(^_~)


Maaf lah yer tetibe tuan tanah rajin plak nk join segmen2 yg bloggers buat










Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

SEGMEN : BLOGLIST MAY BY IERA


Anda Blogger ?
jika ya

 ANDA DI TAG

hihihi
moh ler kiter memeriahkan suasana


(^_~)







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Segmen: Review by Lily


Tonight cik iena nak merajinkan diri join segmen nie
pada yg berminat nak join

Nak tag member pun boleh
taknak pn boleh
(^_~)


jom rajin kan diri join
mudah je..

kebaikan join segmen2 mcm nie baik utk blog korang jugak.
kalau kite rajin join segmen yg review2 mcm nie & segmen2 blog list ..
"Sites Linking In" utk blog kite akan meningkat..
makin banyak org share link blog kite
makin dikenali la kite..

nk tgk "Sites Linking In"
blog korang blh klik sini

ops sebelum cik iena merapu
nk cau cin cau dlu
heheheh
good night 
(^_~)



            







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve