Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Contest. Show all posts
Showing posts with label Contest. Show all posts

Menang Proton x70 dengan Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019

Bulan Ramadan menjelang tiba. Pasti ramai yang sudah memulakan membuat perancangaan untuk bulan Ramadhan dan juga sekaligus persiapan raya. Bagi yang mempunyai kerjaya yang agak sibuk dan mempunyai jadual yang agak padat pastinya anda mempunyai kekangan masa dalam penyediaan juadah makanan dan minuman untuk berbuka puasa.  Begitu juga dengan Cik iena, untuk memastikan Cik iena dapat hadapi masalah kekangan masa dalam penyediaan juadah berbuka puasa terutamanya penyediaan minuman, Cik iena akan pastikan Cik iena membeli dan menyimpan stok air kotak mahupun botol  dari Yeo’s.


Menang Proton x70 dengan Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019
Jom Menang Proton x70 dengan Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019

Selain daripada itu untuk membantu memudahkan dalam penyediaan makanan untuk bersahur mahupun untuk berbuka ketika Cik iena kesuntukan masa Produk Makanan dalam tin Yeo’s juga  amat membantu. Jadi untuk persiapan Ramadhan nanti Cik iena akan pastikan dapur Cik iena dilengkapkan dengan produk dari Yeo’s . Tambahan lagi Ramadhan tahun ini Pihak Yeo’s ada menganjurkan Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019 yang menawarkan Proton x70 sebagai hadiah utama. Bertambah banyak lah produk Yeo’s yang akan Cik iena beli , mana lah tau Cik iena menang Proton x70. Boleh lah bawa keluarga Beraya dengan kereta baru.



Menang Proton x70 dengan Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019





Menang Proton x70 dengan Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019


Untuk pengetahuan Yeo’s Malaysia sedang menganjurkan Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019 bermula 15 April 2019 sehingga 9 Jun 2019 . Peraduan ini adalah bagi menghargai pelanggan Yeo’s yang sentiasa menjadikan Yeo’s produk pilihan untuk seisi keluarga. Sebanyak RM 200,000.00  hadiah terkumpul untuk anda menangi pada Ramadhan kali ini . Sudah pastinya Cik iena aim Hadiah  Utama Proton x70 .Tapi kalau tiada rezeki  dapat duit raya RM500 pun ok juga .  Cik iena akan  kongsikan bagai mana caranya untuk sertai peraduan ini tapi sebelum tu kita lihat dulu Hadiah yang ditawarkan.

Hadiah Mingguan
  • 200 x RM 500.00 Wang Tunai

Jadual Cabutan Mingguan
  • •    Minggu 1: 15 Apr – 21 Apr 2019
  • •    Minggu 2: 22 Apr – 28 Apr 2019
  • •    Minggu 3: 29 Apr – 5 Mei 2019
  • •    Minggu 4: 6 Mei – 12 Mei 2019
  • •    Minggu 5: 13 Mei – 19 Mei 2019
  • •    Minggu 6: 20 Mei – 26 Mei 2019
  • •    Minggu 7: 27 Mei – 2 Jun 2019
  • •    Minggu 8: 3 Jun – 9 Jun 2019
                       
Hadiah Utama
  • 1 x Proton SUV X70 1.8 TGDI Standard 2WD 


Cara Menyertai Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019

Langkah 1:
  • Beli mana-mana makanan (makanan dalam tin, sos, mi) dan/atau minuman Yeo’s, dan/atau Cintan (Produk Yeo’s) dan/atau Justea ( Product Yeo’s) dan/atau Tong Nam (Produk Yeo’s) bernilai RM 8.00 di dalam satu Resit Rasmi. 


Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019
Cik iena pun nak sertai Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019, nak menang Proton x70 :)

  • Wajib minima satu minuman Yeo’s dalam botol. (1 resit = 1 penyertaan peraduan)
  • Resit Rasmi kedai perlu dicetak dengan jelas jenama Produk Yeo’s bersama nilai pembelian yang bertarikh dalam Tempoh Peraduan.




Langkah 2:
  • Buka aplikasi WhatsApp , muat naik gambar Resit Rasmi pembelian dan sertakan maklumat (Nama Penuh,   Nombor Kad Pengenalan & Nombor Resit Rasmi).

muat naik gambar Resit Rasmi pembelian dan sertakan maklumat (Nama Penuh,   Nombor Kad Pengenalan & Nombor Resit Rasmi).muat naik gambar Resit Rasmi pembelian dan sertakan maklumat (Nama Penuh,   Nombor Kad Pengenalan & Nombor Resit Rasmi).
muat naik gambar Resit Rasmi pembelian dan sertakan maklumat (Nama Penuh,   Nombor Kad Pengenalan & Nombor Resit Rasmi).
  • Lampiran gambar resit hendaklah memenuhi kriteria yang berikut:-
  1. Menunjukkan dengan jelas nama kedai, tarikh, nombor Resit Rasmi, kuantiti dan nilai pembelian Produk Yeo’s. Resit Rasmi yang berlipat tidak akan diterima.
  2. Gambar-gambar hendaklah memenuhi standard kualiti visual yang minima. Kejelasan imej yang terjejas oleh pencampuran warna, kekasaran, kekaburan, pendedahan berlebihan, artifak mampatan atau lain-lain degradasi yang jelas kelihatan tidak akan diterima dan akan dibatalkan.

Langkah 3:   
  • Hantar penyertaan melalui aplikasi WhatsApp ke nombor telefon 012-2124873
  • Peserta akan menerima satu notifikasi rasmi melalui aplikasi WhatsApp dari Penganjur dalam tempoh 1 hingga 3 hari bekerja bagi setiap penyertaan yang diterima.



Langkah 4:
  • Simpan Resit Rasmi pembelian untuk tujuan pengesahan.




Mudah bukan nak sertai Peraduan Yeo’s Raya Bergaya 2019 ni. Beli dan menang dengan bergaya . Tak perlu muatnaik gambar di laman sosial. Terus whatsapp ke nombor yang diberikan sahaja. Cik iena pun kalau pertandingan yang perlu muat naik gambar ni perlu fikir juga banyak kali juga kalau nak sertai. Perlu atur strategi dan perlukan gambar yang cantic serta kreatif. Tapi jika peraduan yang tidak memerlukan cik iena memuat naik gambar sememangnya Cik iena akan sertai. Kepada anda terutamanya pengguna tetap produk Yeo’s jangan lepaskan peluang keemasan ini. Hantarkan penyertaan anda kepada Yeo’s sebanyak yang mungkin. Tuah ayam Nampak dikaki tuah manusia tak siapa yang tau. Mana tau dapat menang hadiah utama Proton x70, boleh lah raya dengan kereta baru :)

Ouh ya jika anda tidak ada idea untuk beli produk Yeo’s apa untuk sertai peraduan ini. Jika anda perasan salah satu syarat peraduan ini adalah Wajib minima satu minuman Yeo’s dalam botol. Jadi disini Cik iena nak cadangkan Produk Yeo’s dalam botol yang boleh anda beli iaitu Yeo’s Soya 1 Liter.


Yeo’s Susu Soya 1 Liter Kini Dalam Botol Baharu.


Yeo’s susu soya 1 Liter
Yeo’s susu soya 1 Liter


Kini anda boleh dapatkan Yeo’s susu soya 1 Liter dalam botol. Jika sebelum ni dalam kotak . Kini ianya diperbaharu dengan menggunakan teknologi pemprosesan pengisian sejuk bagi mengekalkan kesegaran susu soya tersebut. Selain daripada itu dengan pembungkusan dalam botal yang baru ini ianya sangat mudah alih dan mudah untuk disimpan serta ianya tidak mudah tumpah dan paling penting botol Yeo’s soya boleh dikitar semula.


Untuk Maklumat lanjut sila layari www.yeos.com.my/yeos-peraduan-raya-bergaya/

Lazada Online Revolution 2017


Dah lama rasanya Cik iena tak join Blogger Contest . Tapi kali ni nak join  Lazada Online Revolution Blogger Contest . Sebelum Cik iena menjawab soalan-soalan untuk contest ni Cik iena ceritakan Terlebih dahulu mengenai Lazada Online Revolution.


Lazada Online Revolution


Lazada Online Revolution


Apa itu “ONLINE REVOLUTION” Lazada


“ONLINE REVOLUTION” Lazada adalah acara menjual dan membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara.

Lazada Online Revolution


Lazada memulakan “ONLINE REVOLUTION” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan pada setiap tahun.

Semenjak itu, “ONLINE REVOLUTION” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara.




Okay cik iena nak jawab soalan contest ni :)




Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?



Sudah pasti cik iena lupa barang apa yang cik iena beli secara online kerana cik iena semamngnya membeli barang secara online termasuk perabut . Jadi untuk soalan ini cik iena  sertakan artikal pertama cik iena mengenai barangan Lazada yang cik iena beli iaitu http://www.ienaeliena.com/2014/11/skg-garment-steamer-ss99-purple-from.html

Cik iena beli ni pun semasa LAzada Online Revolution 2014 .  Sebelum ni lazada boleh view order yang lama-lama . tapi sekarang setakat tahun 2017. Jadi cik iena tak dapat nak tunjuk barang apa yang pertama sekali cik iena beli. Yang pasti bukan Steam iron ni la .



Which types of products would you prefer buying online?


Barangan elektrik, gadget , makanan kesihatan tambahan, dan perabot kecil .  Kalau boleh barang dapur pun cik iena nak beli online di sebabkan faktor kekangan masa. Almaklumlah kerjaya sebagai seorang programmer dan part time blogger memang sangat sibuk T___T


What to you love about online shopping?

Apa yang cik iena suka tentang Online Shopping adalah ianya sangat memudahkan cik iena dan menjimatkan masa serta duit petrol. Hanya menggunakan perbankan internet untuk pembayaran. Sangat mudah .

Untuk pengetahuan sangat banyak barangan yang cik iena beli secara online di lazada termasuklah tv, chrome cast, peti ais, mesin basuh, oven, microwave, pengukus, katil, tilam, supplement, gadget, ring light, light nox dan banyak lagi . Boleh baca artikal cik iena berkaitan lazada atau shopping barangan lazada  di http://www.ienaeliena.com/search/label/lazada


Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?


Kalau ikut hati sangat banyak. Untuk Online revolution versi 11.11 antara barangan yang cik iena beli adalah :

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11


Ehh bila tengok senarai order in 2017 ni dah 4 pages :D . Boleh tahan cik iena shopping online


Untuk Online revolution 12.12 cik iena nak beli  semua ni kalau boleh . hahah banyak kan whishlist. Tapi tak boleh tamak. Banyak komitmen tak boleh boros sangat.



whishlist online revolution 2017 versi 12.12
whishlist online revolution 2017 versi 12.12


Maka dengan itu yang harus cik iena beli pada sales 12.12 adalah Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue 



 Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue


Kalua ikut hati nak pink tapi takde pink . Cik iena nak beli latop ni sebab pertama sekali terjebak dengan Neyra. Dia pakai laptop ni tapi yang memory 2G, yang ni 4G . Cik iena tengok neyra bawak kemana-mana event mudah, ringan je .

Laptop cik iena sekarang besar sedikit dan agak berat. So dengan adanya laptop ni nanti boleh lah cik iena update blog di mana-mana sama macam neyra  :)

Cik iena harap harga laptop tersebut pada 12.12 akan lebih murah atau ada voucher code yang boleh digunakan utuk dapatkan harga yang murah :)


Wokay cik iena dah jawab semua soalan. Semoga cik iena bertuah yeayyy. Kalau bertuah boleh lah shopping banyak barang lagi. Laptop tu memang dah ada dalam whishlist must buy item. Diharapkan dapat lah diskaun lagi. PM tepi voucher code plz lazada (^_~)

Okay korang jangan lupa terjah  https://www.lazada.com.my/online-revolution/


 Kepada kawan-kawan blogger yang lain jom join Lazada Online Revolution Blogger contest . Mana tau ada rezeki :)

Lazada Online Revolution Blogger contest



Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA




Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIAPemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA


Beberapa hari lepas cik iena ada anjurkan Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA di laman instagram cik iena . Tidak sampai 24 jam, lebih kurang 10 jam sahaja lebih dari 400 penyertaan yang di terima.



Hai semua, iena nk share voucher Sushi King nie.. Voucher bernilai sehingga RM150 utk d menangi. . Syaratnya πŸ’˜πŸ’˜ 1. Follow @ienaeliena dan @sushikingmalaysia 2. Komen Saya Nak Voucher @sushikingmalaysia dan tag 3 rakan anda. Komen n Tag seberapa ramai kawan anda dalam post ini. Lebih banyak tag lebih tinggi peluang untuk anda menang sebab cik iena akan tulis setiap nama yg komen untuk di cabut nama anda. 😘 Contest ini tamat hari ini Selasa , 18 April 2017 jam 11.59 pm. Maaf cik iena lambat buat sebab demam😰😰 Contest ini valid untuk penyertaan di Instagram sahaja. Semoga berjaya ! πŸ€— . 3 pemenang akan dipilih secara cabutan random . Setiap pemenang akn dpt voucher sushi king bernilai RM50 #contestmalaysia #contestgram #contestday #giveaway #giveawaymalaysia #contestgiveaway #SushiKingMY #MySKCurry #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #foodblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #fashion #igers #instadaily #instagood #photooftheday #beautiful #happy #cute #foodreview #foodporn #foodie #ienaelienawithsushiking
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Terima Kasih pada yang join terutama rakan-rakan blogger. Terima kasih atas sokongan . Agaknya kalau cik iena biar 24 jam atau lebih lagi jenuh lah cik iena kene lipat-lipat nama peserta untuk di buat cabutan .

Walaupun boleh je guna web random.org tapi cik iena rasa suka buat cabutan nama macam ni. Baru meriah sikit. Walaupun ianya agak memakan masa terutama kalau ramai yang sertai.
Terimakasih pada kawan cik iena yang tolong gunting dan lipat, terima kasih juga pada adik cik iena, balik kerja semalam tolong lipat nama.


Semasa cik iena umumkan pemenang cik iena record 3 angle. Kanan cik iena hanphone untuk LIve Instagram, di sebelah kiri cik iena handphone untuk Live FB untuk fanpage cik iena dan di tengah-tengah kamera utama untuk youtube dan video ig.

Live video instagram tak boleh tengok balik, yang boleh di fb je. Ok ini yang di FB, maaf tak perasan muka half je haha


Okay Jemput tunton pula video  utama di tengah-tengah yang cik iena upload di youtube.




Tahniah kepada para pemenang .
1. @afnylovato
2. @shadhira_
3. @penaberkala


Tahniah kepada para pemenang
Tahniah kepada para pemenang


 Video umum pemenang versi di pendekkan di instagram

Okay nak tau siapa pemenang contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA jom tgk video ni😁😁😁 Btw tq @sushikingmalaysia sponsor hadiah❤❤❤❤ . Actually iena ada buat live video dekat fb fanpage n instagram pagi td sblm pkl 9 pg.. Live video kt fb blh tgk balik.. Full video iena upload dekat www.youtube.com/ienaelienadotcom . Tahniah kepada pemenang. . Diminta para pemenang DM iena ye utk cik iena bg voucher tersebut.. . Ehh nak bagi tau.. Tudung bawal world map sponsor by @auraserishawl ❤❤❤❤ @auraserishawl ❤❤❤❤ @auraserishawl ❤❤❤❤ @auraserishawl ❤❤❤❤ . Thanks a lot πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. πŸ’˜ @sushikingmalaysia πŸ’˜. #contestmalaysia #contestgram #contestday #giveaway #giveawaymalaysia #contestgiveaway #SushiKingMY #MySKCurry #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #foodblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #fashion #igers #instadaily #instagood #photooftheday #beautiful #happy #cute #foodreview #foodporn #foodie #ienaelienawithsushiking
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Okay korang dah tau ke menu terbaru sushi king yang berasaskan kari . Kalau tak tau lagi jemput baca http://www.ienaeliena.com/2017/04/Menu-Terbaru-Sushi-King-Berasaskan-Japanese-Curry.html?m=0


Okay cik iena nak share juga gambar behind the scene. Sejak time lunch semalam 19 April 2017 cik iena mula print senarai nama peserta dan juga sesi gunting dan lipat. Tak sempat lipat time lunch sambung balik kerja sampai malam :)


Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA

Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA

Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA

Pemenang Contest SAYA NAK VOUCHER @SUSHIKINGMALAYSIA


Okay thanks Again pada yang sertai.
Dan Thanks juga Sushi King Malaysia


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Menangi Jemputan ke Majlis BOH Green Tea Latte Party


Hai semua, Selamat bekerja kembali . Tiga hari cuti mesti seronokkan, lagi seronok bagi mereka yang menghabiskan cuti tahunan :)

Okay di sini cik iena nak kongsikan dengan rakan pembaca sekalian tentang BOH Green Tea Latte Party yang bakal diadakan pada 14 Januari 2017 bertempat di Merchant's Lane Cafe, Jalan Petaling Off Chinatown, Kuala Lumpur pada jam11.00 am sehingga  to 2.00 pm.

Menangi Jemputan ke Majlis BOH Green Tea Latte Party


Istimewa buat rakan pembaca blog mahupun facebook serta instagram cik iena, anda berpeluang mengikuti cik iena untuk hadir  ke Majlis BOH Green Tea Latte Party tersebut yang mana terdapat pelbagai aktiviti menarik akan berlangsung dan anda juga berpeluang memenangi Hadiah istimewa daripada "BOH" semasa  Majlis BOH Green Tea Latte Party tersebut.

Untuk pengetahuan, pihak "BOH" akan memilih 5 orang pemenang yang menepati kriteria yang telah di tetapkan oleh pihak BOH sendiri  iaitu memuat naik gambar menarik berkonsepkan  "GREEN Photo Moment" dengan di sertakan penggunaan harshtag #MyGreenTeaLatteMoment dan #ienaelienagiveaway

Contest ini bermula pada hari ini iaitu 27 Disember 2016 dan akan berakhir pada 6 Januari 2017 jam 11:59PM. Pemenang akan di umum kan di laman Instagram, facebook serta blog cik iena pada 7 Januari 2017 .




Menangi Jemputa ke Majlis BOH Green Tea Latte Party



Photo Credit to : https://www.facebook.com/memorablephotographyservices/?fref=ts



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015



Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015



Dapatkan Diskaun sehingga 95 % di Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015 (Online Revolution) . Pelbagai barangan di tawarkan dengan harga diskaun yang sangat berbaloi. 
Pada yang masih belum ke Lazada, jom nikmati jualan diskaun terbesar akhir tahun dari Lazada. harga yang di tawarkan pasti berbaloi.

Beberapa hari sebelum online revolution di mulakan cik iena ke kedai elektrik ,sen heng dan jusco untuk melihat harga-harga peti ais. Cik iena nak beli peti ais yang tak berapa kecik dan tak berapa besar yang sesuai untuk orang bujang .  Setelah meneliti harga di luar. Ternyata Lazada adalah yang murah . Makanya cik iena membuat keputusan membeli dengan Lazada.

Pada online revolution 11.11.2015 juga cik iena telah membeli Honor 7 daripada Lazada. Harga yang berpatutan ditambah dengan voucher beserta percuma casing dan juga dengan perkhidmatan penghantaran yang sangat pantas. Cik iena beli honor 7 pada 11.11.2015 dan cik iena terima pada keesokan harinya 12.11.2015. Dan yang pasti penghantaran adalah percuma.

Jadi sangat rugi kalau anda tak membeli semasa online revolution ni. Semalam je 10.12.2015 cik iena dah beli dua barang dari lazada. Kedua-duanya beli secara berasingan. Tak perlu risau kerana tiada kos penghantaran untuk jualan diskaun terbesar hujung tahun ini.
Okay ni cik iena nak cerita yang sedang hangat berlansung di Lazada

Hottest Deal on 12 December Sale Infographic




Hottest Deal on 12 December Sale Infographic


diatas merupakan antara barangan yang terhangat dan terlaris di Lazada untuk jualan diskaun terbesar akhir tahun ini. Harga yang ditawarkan sangat berbaloi berbanding harga di luar . 


Ouh ya Lenovo External hard Disk tu memang sangat bagus dan murah. Sebelum ni cik iena ada beli juga di Lazada dan masih pakai lagi. Untuk programmer dan blogger memang sangat perlu pen drive dan juga external hard disk 
(^_~)



Okay cik iena juga nak share barangan yang menarik perhatian cik iena untuk di beli dan dan dan
dan sudah beli pun sempena jualan 11.11 dan 12.12
ahaaaaaaaaaaaaa
Nak tau tak apa dia?


Okay jom

LAZADA ONLINE REVOLUTION 11.11

 

 

 

Huawei Honor 7 16GB
Huawei Honor 7 16GB




 Nampak tak tu beli 11.11.2015 dapat pada 12.11.2015
memang fast delivery, cik iena pun terkejut
Tambahan lagi ade voucher RM100
ni tengok bawah
Untuk tawaran 10.12.2015 - 12.12.2015 ni pun sama jugak tau



Huawei Honor 7 16GB
Huawei Honor 7 16GB



Okay selain Honor 7 cik iena juga beli Micro SDHC dan wedges ni




 cik iena juga beli Micro SDHC dan wedges ni
cik iena juga beli Micro SDHC dan wedges ni



Okay tak nampak harga kan, meh tengok bawah. Ada voucher lagi lalallalalaaaaaaaaaa


Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015





semasa sales 11.11 cik iena beli wedges ni RM 33 sahaja , kali ni mahal sikit RM36.10  tapi still murah kalau nak banding dengan harga asal RM95 . Kualiti nya sangat bagus tau



Nah klik www.lazada.com.my/lzd-cross-strap-wedges-cream-1710255.html



cik iena beli wedges ni RM 33 sahaja
cik iena beli wedges ni RM 33 sahaja



Kemudian dah beli HP kene la beli SD card








semasa sales 11.11 cik iena beli dengan harga RM90, haaaaaaaa
sales kali ni lagu murah tau RM85 je


semasa sales 11.11 cik iena beli dengan harga RM90, haaaaaaaa  sales kali ni lagu murah tau RM85 je




Okay selesai sales 11.11, nie cik iena nak share apa yang menarik perhatian cik iena pada jualan diskaun kali ni..Menarik tertarik dan terbeli dah pun. Setakat Jam 5.00 pm 11 DEC 2015. Selepas ni ahaa macam ada je. Cik iena ni bukan tentu. Naik lrt usha-usha lazada tup terjatuh cinta pastu beli 
(^_~)




LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12

 

 


Cik iena beli peti ais untuk rumah bujang cik iena. memang sangat murah jika di banding dengan di luar. Cik iena dah survey harga. Murah RM100++




LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12


 Harga standard di luar RM629, sama tapi sebelum sales ni dalam RM500++ tapi semasa sales ni murah sangat RM 459.90 cik iena beli
Tetapi malangnya baru hari ni 
Out of stock dan dah takde diskaun
sorry korang terlambat
tapi semalam cik iena sempat share di fanpage cik iena lah harga murah ni
Alhamdulillah cik iena sempat beli yeayyyyyyyy



LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12






LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12
Sandisk CZ52 16GB Flash Drive Cruzer Blade Black




 Selain itu cik iena juga beli  Sandisk CZ52 16GB Flash Drive Cruzer Blade Black  dengan harga RM16 melalui apps lazada . Kalau beli di website RM18 selepas diskaun. banyak tu diskaun, rasa rugi kalau tak beli.



LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12


Haa setakat entry ni di taip baru ni lah . Selepas ni sehingga esok jeng jeng jeng
(^_~)


Nahhh new update 12.12.2015 cik iena tambah order lagi
Kan dah kata cik iena ni takleh percaya, memang kaki shopping
pantang ade sales.
huh beberapa hari lepas pun dah menderma dekat Sogo, haiyaa tu lagi banyak branded sales
T______T
nangis abes duit ujung tahun
haha


Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015



BLOGGER CONTEST 1212


BLOGGER CONTEST 1212
BLOGGER CONTEST 1212

Haaaaaaaaaa panjang nye cerita cik iena, entry ini di khas kan untuk  BLOGGER CONTEST 1212  yang telah di anjurkan Oleh LAZADA MALAYSIA, istimewa buat blogger-blogger Malaysia.
Hadiah yang di tawarkan tersangat menarik dan pastinya bagi pelanggan setia lazada amat mudah untuk menceritakan tentang Lazada . Jadi cik iena tak lepaskan peluang untuk sertai.
Ada diantara sahabat cik iena yang menggelarkan cik iena cik ZALORA BINTI LAZADA kerana cik iena sering kongsi mengenai ZALORA dan LAZADA lagi-lagi jika barangan yang di jual itu murah atau jika cik iena ada voucher code untuk di kongsi bersama rakan-rakan



Okay Kepada Blogger-Blogger jom sertai contest ini.
Untuk maklumat lanjut contest ni boleh rujuk
www.sayaiday.com
Tarikh tamat contest : 12.12.2015 3.00 PM


"Istimewa kepada kepada anda di luar sana khususnya pembaca blog cik iena, jangan lupa intai-intai Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015 yang mana harga nya pasti berbaloi diakui sendri oleh tuan empunya blog yang telah pun membeli belah dua bulan berturut semasa Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada daripada 11.11 sehingga kempen sekarang 10.12 - 12.12 jom terjah





Ehhh belum habis lagi
Untuk pengetahuan Lazada telah mengadakan beberapa contest buat anda semua.
Anda perlu follow Instagram @lazada_my untuk mengetahui pelbagai contest yang dianjurkan
Diantara contest yang sedang berlansung adalah
giveaway Nexus 6P
HaaaSenang-senang je dapat smartphone. Boleh check contest dekat sini 

giveaway Nexus 6P
giveaway Nexus 6P












iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Persiapan baju pertandingan 'MISS PETITE' Contest


Pertandingan ini diadakan  bagi menghargai bakat2 model bertubuh genit yang mana ketinggiannya kurang dari 158 cm.

Genit ke cik iena ?
ehh cik iena tak boleh masuk as talent sebab cik iena tak genit
cik iena tinggi daripada syarat. So untuk contest ni cik iena join as Designer sahaja.
Ini merupakan kali pertama cik iena join as Designer.
http://www.ienaeliena.com/2014/11/miss-petite-inspire-2014-sungei-wang.html


Alhamdulillah malam tadi cik iena berjaya siapkan.
Semoga berjaya cik iena . Cik iena dah usahakan yang sehabis baek.






Bersemangat betul cik iena jahit manik sebelum pergi event majalah libur karangkraf
minggu lepas.
Masa yang terluang guna untuk jahit manik.
Ye lah cik iena ni bz kerja hari biasa. balik kerja pun lewat.
Rasa2 ada masa and sesuai untuk menjahit manik,
cik iena akan bawak baju ni untuk dijahit
tempohari cik iena sakit, 
dekat klinik sementara tunggu giliran pun cik iena menjahit manik
nampak tak usaha keras disitu hehe
Semoga Allah Merestui dan Merahmati Usaha cik iena
Aminnn

 







Nota Blog : pertandingan ini akan diadakan esok tapi cik iena tak dapat hadir , pergi kenduri kawen di segamat, johor. Cik iena doakan talent cik iena dapat peragakan baju cik  iena dengan baek. Cik iena tau baju cik iena tak cantek macam designer lain. I'm still newbie dalam bidang rekaan fashion ni. Cik iena just cuba nasib je. Cik iena dah jahit sebaik mungkin . Apa2 pun thanks pada talent cik iena sebab sudi wakilkan cik iena sebab cik iena tak dapat hadir pada hari kejadian.






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Pemenang giveaway follower ke 2,300 Bro Framestone


Thanks Bro Framestone For the gift. Okay comel patung tu (^_~)
Insya Allah next contest iena join lagi.
Setakat ni sentiasa join la kan
Tapi tag leww supaya tak terlepas
(^_~)





 



 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Kenapa Saya Nak Bercuti Di Busan?



Jawapan kepada persoalan diatas tentulah kerana Korea adalah sebuah Negara yang tersangat menarik untuk dilawati, suasana yang damai dan tenang dapat memberikan anda ketenangan jiwa.
Sekiranya anda telah menjejakkan kaki ke Korea sudah pastinya anda berasa lebih teruja untuk pergi ke Korea buat kali kedua dan seterus nya.

Pada tahun lepas , tuan empunya blog telah pun menjejakkan kaki ke bandar pertama terbesar di Korea iaitu Seol . Disebabkan faktor kekangan masa dan terdapat banyak tempat menarik untuk dilawati. Percutian tuan empunya blog hanya terhad di sekitar bandar Seol.

Maka dengan itu dengan ada nya   Cabaran Winter In Busan Blooggers Majalah Libur bersama Man Raja Lawak Anjuran Bloogers Dot Com dan Majalah Libur tuan empunya blog amat berharap agar dapat peluang kedua untuk bercuti di bandar kedua terbesar di korea selatan iaitu BUSAN.


Jikalau anda ingin mengetahui tempat tempat menarik di Busan, anda boleh membaca tugasan pertama bagi cabaran ini - APA YANG MENARIK DI BUSAN?

Pasti ramai blogger blogger yang menyertai cabaran ini, tuan empunya blog pun ingin mencuba nasib. Insya Allah jika ada rezeki pasti tuan empunya blog dapat menjejakkan kaki buat kali kedua di Korea. Terasa rindu dihati dengan ketenangan dan keindahan di Korea.

Kepada yang menjangkakan untuk melihat awek awek comel di Korea, secara jujurnya awek awek korea tidak lah semua nya cantik cantik seperti didalam cerita cerita korea yang anda lihat. Tetapi kulit mereka sangat cantik jika dibandingkan dengan kulit orang Malaysia ni. Putih gebu gituw.
Ini adalah kerana faktor cuaca disana. Selama 6 hari tuan empunya blog berada di Korea, perubahan pada diri yang dapat tuan empunya blog rasakan adalah Kulit tuan empunya blog menjadi gebu , lembut . Terasa macam orang Korea pulak.

Sedikit tips untuk anda anda yang ingin bercuti di Korea , kebanyakan rakyat korea tidak gemar menggunakan bahasa inggeris . Maka dengan itu kita amat digalakkan untuk mempelajari bahasa Korea untuk memudahkan perjalanan anda di Korea . Walaupun ada diantara mereka yang memahami bahasa inggeris, mereka tetap akan membalas dengan bahasa ibunda mereka.

Pengalaman tuan empunya blog di korea ketika membeli belah di pasar pasar biasa . Terasa seperti ayam dan itik untuk sesi tawar menawar harga sehingga terpaksa menggunakan google translate on the spot dan menggunakan calculator untuk menawar harga. Tetapi sekiranya anda membeli belah di kawasan pusat membeli belah, kebanyakan mereka boleh berbahasa inggeris.




Sekian untuk tugasan kedua bagi cabaran ini.
Diharapkan tuan empunya blog menjadi insan yang bertuah untuk menyertai Cabaran Winter In Busan Blooggers Majalah Libur bersama Man Raja Lawak Anjuran Bloogers Dot Com dan Majalah Libur



Korea Korea Cik iena rindu awak, rindu nak bernafas udara keluar berasap2, hehe tapi dalam gambar tak nampak la

Jom tengok video yang buat cik iena rindu sangat2 dekat korea , harap dapat lah menjejakkan kaki ke Busan, bandar kedua terbesar di korea.















 




Maaf, video record guna handphone je (^_~)
Rindu Korea Rindu Korea




Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve