Showing posts with label online banking. Show all posts
Showing posts with label online banking. Show all posts

Online Shopping Sephora di Zalora Sebelum GST


Online Shopping Sephora di Zalora Sebelum GST

Isu GST hangat di perkatakan, cik iena tidak melepaskan peluang untuk membeli barangan make up untuk kegunaan job make up cik iena. Cik iena memang suka shopping barangan make up di Sephora kerana pelbagai jenama make up boleh di dapati di sephora. Memandangkan 1 April hanya tinggal beberapa jam sahaja lagi. Cik iena mengambil keputusan untuk membeli secara online di ZALORA .


Online Shopping Sephora di Zalora Sebelum GST

Wah cepatnye my order has been shipped.
Tak sabar nak dapat
(^_~)

Online Shopping Sephora di Zalora Sebelum GST


cik iena  tak beli banyak pun, dua item sahaja sebab bulan yang sama march cik iena dah restock banyak barang make up(RM500 ++)
Minggu baru ni mekap kak lieya baru cik iena sedari. Make Up cik iena penuh box make up yg besar bertingkat-tingkat tu. kalau tak susun betul memang tak muat lah.
Jumlah nilai make up dalam tu lebih dr 2K


Nota Blog : Harga perkhidmatan make up berkemungkinan akak dinaik kan selepas GST . Kene tengok ape yang naek nanti . Minyak ? tol? barang make up confirm naek. cik iena pulak guna imported make up.huh pitam mak jemah pasni beli mekap ratusan plus dengan kenaikan harga secara sengaja sebelum GST dan caj GST. huh Ouh Malaysia Tanah Air ku

 Senarai 139 Produk Kecantikan dan Kesihatan Dikenakan GST

Eh ni beli semalam 30 April 2015,  
Thanks Zalora sebab bagi cik iena voucher RM100

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CHANGE MAYBANK2U CHALLANGE QUESTIONS


Salam subuh, berikutan daripada kes cik iena kene block dari maybank2u semalam sebab tersalah jawab soalan. Maka dengan nasihat EN.Muhammad kita tukar la. Menurut beliau , untuk jawab soalan ni dia case sensitive , Maksudnya kalau korang key in kan Huruf besar huruf kecil . Bila jawab salah huruf besar kecilnya. Maka salah ler jadi nye . Huhu da macam password nye kriteria pulak kan.

Lepas ni cik iena isi semua huruf kecil , senang sikit hehe

Ehh tapi kan semalam En Muhammad suruh try login pukul 8 pagi. HiHi tapi awal cik iena try login sebelum subuh (^_~)
Alhamdulillah dah boleh login .

CHANGE MAYBANK2U CHALLANGE QUESTIONS





Last login 23:37
Tapi cik iena tak dapat login pun time tu
maybe dia record masa nak try login tu kot.
dah masuk login bile verify tak boleh proceed sebab kene block
Think positif je lah
yang penting dah blh login
Mekasih ya En. Muhammad
(^_~)


CHANGE MAYBANK2U CHALLANGE QUESTIONS

CHANGE MAYBANK2U CHALLANGE QUESTIONS

CHANGE MAYBANK2U CHALLANGE QUESTIONS







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Akaun Maybank2u di block : M2U Reject code: [1202]

Akaun Maybank2u di block  : M2U Reject code: [1202]

Malam ni semasa cik iena nak transfer duit ke akaun bank islam , maybank2u cik iena di block sebab salah jawab security question.

Soalannya Who is your father name ?
alahai takkan lah saya salah taip nama ayah saya tiga kali.

Your M2U ID have been locked out. You may contact our Maybank Group. Reject code: [1202]

Cik iena terus call maybank , pegawai khidmat pelanggan yang bertugas bernama En Muhammad. setelah En Muhammad minta nombor akaun ,nombor kad bank, nama penuh nombor kad pengenalan untuk semakan. Cik iena diminta untuk tunggu sementara mereka membuat semakan. Mengikut kata En Muhammad , security question tu memang case sensitive, huruf besar huruf kecil . Hurm boleh diterima pakai. Tapi mana lah cik iena nak ingat yang mana cik iena buat huruf besar yang mana huruf kecil .Yang pasti nama ayah tu da memang betul lah.
Tapi tak kisah lah yang tu. Yang menjadi kisah nya En Muhammad kata akaun cik iena tak kena block sedangkan cik iena login tak boleh.

Agak lama juga dalam 15 minit tunggu untuk call balik. Bila En Muhammad call dia cakap akaun cik iena ok tiada sekatan. Sedangkan cik iena memang tak boleh access . Cik iena bacakan error yang keluar.
En Muhammad cakap itu berkenaan security question. Tapi dalam sistem dia akaun cik iena tiada menunjukkan apa-apa sekatan. Semakin pelik cik iena ni. Kenapa dengan sistem maybank2u ni.
Cik iena diminta tunggu lagi untuk dia buat semakan sekali lagi.

Hurm da pukul 11.30  malam ni , tak call lagi .


Update 11:33 PM :
En Muhammad call and bagi tahu memang tiada sekatan. Cik iena diminta login sekali lagi .
Memang tak boleh . En Muhammad kata maybe sebab pernah tukar kad. Ada kemungkinan jugak. Cik iena pernah tuka kad bank tapi tak sure bank mana. Banyak benar bank nye (^_~)
Kebetulan pulak sistem maybank tengah down. En Muhammad tak dapat cek hari ni
Kata nya esok dia akan semak semula . Dia akan call. Hurmm okay terima kasih :)

Update 11: 49 PM :
Ehh En Muhammad call sekali lagi inform esok pukul 8 pagi cuba login balik and En Muhammad minta tukar personal detail -maybank2u challange question. And dia akan monitor kata nya if takde pertukaran lagi means cik iena tak boleh login dan dia akan call. Ok good.
Keep it up customer service maybank (^_~)
Update 5.56 AM (the next day)

Yeayy Alhamdulillah dah boleh login maybank2u
Thanks En Muhammad. Okay jom update MAYBANK2U CHALLANGE QUESTIONS










Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

SenHeng Online Grand Launching - Free Online Cash Voucher RM50


Pihak senheng Berbesar hati nk bg online cash voucher RM50. opss tapi hanya pembelian secara online okay. Sacara cash tak boleh sistem barter pon tak boleh..hutang pon tak boleh.. hihi hanya pembelian secara online di http://www.senheng.com.my Valid Until 23 DIsember 2013
 
Cik iena pun tau dari boss 
hihi boss dah pun beli iron yang berharga RM50
shipping RM8
online voucher RM50
so total to pay only RM8
jadi nye iron tu free la
(^_~)
tapi tapi tapi kan..
 dlm kul 10 mlm td cik iena tgk item yg harga RM50 tu dah di disable kan
haha maybe pihak senheng baru sedar dengan membernarkan pembelian barang yg berharga RM50
secara tidak lansung mereka telah memberi barang itu secara PERCUMA kepada customer
ahaaa baik sungguh pulak kan..
ade pulak komen dr org yg ckp dia ade printscreen dia bru je tgk item still ade berapa tah jumah nye
bile refresh..tgk2 item dh d disable kan
haha 
Hurmm..Tapii..tak baek salah sangka tau cik iena..mungkin barang yg harga RM50 tu da abes orang beli la kan kan kan
okeyhh think positive
"FIRST COME FIRST SERVE"
Nk tau mcm mane gune Online cash voucher ni
SILA KLIK SINI
tak pun nie haa
cik iena printscreen yg cik iena belikan tuk member mlm td..
tp ade sedikit tanda tanya disitu
petang smlm cik iena beli 
terus dapat email dr senheng
email pengesahan order,email payment d terima,email pendaftaran
tp yg try mlm nye tuk member
satu email dr senheng xde
email dari payment provider dpt email payment success
hurmm mungkin lah programmer dia tgh fix kan bugs yg ade
haha ouhh senheng,
tak testing dlu ke sistem tu sblm launching
ahaha company cik iena keje nie pon buat bnda cmnie gak
tp sblm launch
kene test dulu..
haha staff pon kene test  sebagai user..
haha nk make sure system running well
ahaa ouh Seng Heng susah2 bagi job untuk wat onlineshop tu kat company kami je la
(^_~)
eyhhh laen plak da cite nye
okeyhh meyhh ni yg d printscreen kan
 
mule2 kene g kat
http://www.senheng.com.my
pastuh ade menu2 tu kan ..pilih lah kategori ape
as example cik iena pilih kitchen appliance
then pilih blender

haa keluar la page tuk blender2 tuh
first sekali cik iena akan sort by price
hihi amek yg lowest dlu la kn
beli yg murah2 cukup



haa
tu diaaaa yg paling murah RM62
tapi member cik iena berminat yg RM 102


haa dah pilih..
sila click 
ADD TO CART
nty gambar blender tu terbang ke atas belah kanan
haha


Lepastu dkat tempat dia terbang td 
Sila click CHECKOUT



dah CHECKOUT 
nanti keluar page nie
sila masukkan Voucher code kat bawah tu
SH50


da masukkan voucher code tu
sila tekan
OK

taraaaaaaa
tuh tengok de da tolak RM50
tapi shipping RM8 kite kene byr
RM8 je kan..
lebey kurang cm kite beli online dgn tmpt laen



Lepas tu
hahh ape lagi
register la dlu




Pilih payment method


PILIH PAYMENT METHOD





then click
PROCEED


PILIH BANK
and click

AGREE AND CONTINUE


pastuh nty akak popup online bankling nye login
ape lagi login n bayor ler




Success je bayar nty akan kuar page nie
sila print ok..



print la ape2 yg patot



lepas je setel bayar
akan direct ke page bawah nie
hurmm tp programmer de mcm buat keje tak betol je
xde pape info pon kan kan
hahha 
ini menimbulkan tanda tanya
memandangkan petang smlm cik iena da beli
n da dapat confirmation order
so cik iena copy je link de bg tu
paste kt browser yg cik iena gune
nie

hah naseb la still ade session yg register td tu kn



bwh ni link yg dpt dr confirmation order



Sampai skrg still x dapat lagi email dr senheng
hurmm tp takpe sume da print screen

kite tengok dapat tak barang
kalau x dapat sure senheng kene saman
da melanggar etika penjualan online
haha

so jangan lepaskan peluang nie k
sila lah terjah

eyhhh sebelum tuh
nie nk tunjuk yg beli atas nie
blender nie



yg cik iena beli petang semalam pulak


setakat entry ni d taip ade 84 item in stock lg

setakat entry nie d taip ade 78 item in stock lg

okies bloggers n readers
just grab this opportunity (^_~)







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Email from Public Bank On-line Banking-TIPU!!!!

1 Alert Message(s) - PBeBank
...
Thu, February 4, 2010 2:09:08 PM

From:
"2010-Public-Bank@manulife.com.my" <2010-Public-Bank@manulife.com.my>
...
Add to Contacts
To:  



Dear Public Bank On-line Banking

Dear Public Bank On-line Banking customer!

Our support is carrying out a scheduled Bankline Internet Banking software upgrade

By following the link below you will open the form of the user details update :



Personal Banking / Business Banking



Online banking : Access





These instructions are to be e-mailed and followed by all member of the Public Bank Berhad.

Public Bank does apologize for any troubles caused, and is very grateful for your help.



***This is an automated email, please do not reply***





Copyright © 2010 Public Bank Berhad (6463-H) ALL RIGHTS RESERVED




kahkah bengong tol
iena mane ader public bank account
tibe2 lak jd Public Bank On-line Banking customer!
kehkeh..
ngok ngek kepala kemek..
to all readers..
hati2 yer..
pihak bank takkan berurusan melalui email..
ni nama nyer

CROSS SITE SCRIPTING VULNERABILITIES


ni mmg slalu terjadi..hantar email..pastu bg link suh login n tuka password..
yg hantar tu hackers sebenarnyer


dia cube perdaya kan kiter..
kunun2 nk update itu ini lah
suh login pastu dia simpan password n id kiter..
login page tu dia akan tiru bulat2
mmg same
sebijik..kale pn same..
pastu kn kt email tu ckp from...dia wat nama bank..
kunun2 bank tu nyer email..
cettt tipu saja tu..itu dia tulus jer..kehkeh..
iena pn boleh anta email kt org tp..letak from/daripada alamat email org lain..
:)
so hati2 yer..
maner2 bank pun same..
sblm ni pnh dapat cimb n maybank
tapi time tu x der blog lg
kehkeh..xder la nk publish kn..
so sumer hati2 tau..
hackers mmg selalu perdayakan kiter memalui cara nie
sb cara nie paling mudah
:)






JIKA RAJIN..SILA KLICK..



Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve