Akaun Maybank2u di block : M2U Reject code: [1202]

Akaun Maybank2u di block  : M2U Reject code: [1202]

Malam ni semasa cik iena nak transfer duit ke akaun bank islam , maybank2u cik iena di block sebab salah jawab security question.

Soalannya Who is your father name ?
alahai takkan lah saya salah taip nama ayah saya tiga kali.

Your M2U ID have been locked out. You may contact our Maybank Group. Reject code: [1202]

Cik iena terus call maybank , pegawai khidmat pelanggan yang bertugas bernama En Muhammad. setelah En Muhammad minta nombor akaun ,nombor kad bank, nama penuh nombor kad pengenalan untuk semakan. Cik iena diminta untuk tunggu sementara mereka membuat semakan. Mengikut kata En Muhammad , security question tu memang case sensitive, huruf besar huruf kecil . Hurm boleh diterima pakai. Tapi mana lah cik iena nak ingat yang mana cik iena buat huruf besar yang mana huruf kecil .Yang pasti nama ayah tu da memang betul lah.
Tapi tak kisah lah yang tu. Yang menjadi kisah nya En Muhammad kata akaun cik iena tak kena block sedangkan cik iena login tak boleh.

Agak lama juga dalam 15 minit tunggu untuk call balik. Bila En Muhammad call dia cakap akaun cik iena ok tiada sekatan. Sedangkan cik iena memang tak boleh access . Cik iena bacakan error yang keluar.
En Muhammad cakap itu berkenaan security question. Tapi dalam sistem dia akaun cik iena tiada menunjukkan apa-apa sekatan. Semakin pelik cik iena ni. Kenapa dengan sistem maybank2u ni.
Cik iena diminta tunggu lagi untuk dia buat semakan sekali lagi.

Hurm da pukul 11.30  malam ni , tak call lagi .


Update 11:33 PM :
En Muhammad call and bagi tahu memang tiada sekatan. Cik iena diminta login sekali lagi .
Memang tak boleh . En Muhammad kata maybe sebab pernah tukar kad. Ada kemungkinan jugak. Cik iena pernah tuka kad bank tapi tak sure bank mana. Banyak benar bank nye (^_~)
Kebetulan pulak sistem maybank tengah down. En Muhammad tak dapat cek hari ni
Kata nya esok dia akan semak semula . Dia akan call. Hurmm okay terima kasih :)

Update 11: 49 PM :
Ehh En Muhammad call sekali lagi inform esok pukul 8 pagi cuba login balik and En Muhammad minta tukar personal detail -maybank2u challange question. And dia akan monitor kata nya if takde pertukaran lagi means cik iena tak boleh login dan dia akan call. Ok good.
Keep it up customer service maybank (^_~)
Update 5.56 AM (the next day)

Yeayy Alhamdulillah dah boleh login maybank2u
Thanks En Muhammad. Okay jom update MAYBANK2U CHALLANGE QUESTIONS










Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


1 comments:

  1. Ths article is really helpful. im in d same problem too. hv been call maybank for many times but cant reach them ;( how is it?

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve