Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Lady Aderissa Couture sinar baharu dunia hijab


Lady Aderissa Couture merupakan Online Boutique yang berpegang kepada prinsip trendy mengikut syariat . Mereka merupakan salah satu jenama tudung terkenal dalam talian. 
Lady Aderissa Couture atau LAC membawa sinar baharu dalam industri tudung negara apabila ia menawarkan pelbagai jenis tudung bersaiz besar dan labuh dengan rekaan moden yang sangat menarik dan selesa .

Pengasas LAC, Puan Izzah Jaslenda berkata, keistimewaan tudung LAC terletak pada pematuhan kepada tuntutan syariat dan kualitinya.



Menurutnya lagi “Kepakaran kami adalah menghasilkan tudung segera atau instant hijab, tudung separa segera atau semi instant, selendang lebar dan tudung bawal bersaiz besar, labuh, dengan kualiti terbaik. Matlamat kami adalah supaya wanita Islam dapat menutup aurat dengan sempurna mengikut tuntutan syariat namun tetap kelihatan bergaya dan kontemporari,” 

 Puan Izzah Jaslenda
Puan Izzah Jaslenda

Untuk pengetahuan, Puan Izzah Jaslenda  pernah berkhidmat di Bank Negara Malaysia sebelum menceburi bidang keusahawanan tudung secara sepenuh masa. Beliau mengambil keputusan untuk membuat perniagaan ini secara sepenuh masa setelah 3 tahun beroperasi secara dalam talian . 
Kadar permintaan pelanggan yang semakin meningkat membuatkan beliau bertekat untuk membuka butik sendiri.

Lady Aderissa Couture
Lady Aderissa Couture


Kualiti dan keunggulan jenama LAC juga diiktiraf apabila menjadi penaja bagi pelbagai majlis melibatkan selebriti terkemuka negara termasuk tajaan cenderahati eksklusif untuk majlis pernikahan pelakon Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin serta tajaan pakaian untuk telefilem dan drama.

Lady Aderissa Couture
Lady Aderissa Couture

Puan Izzah Jaslenda  berkata, LAC yang membawa moto ‘Jenama Islam No. 1 Anda’ pada awalnya bergerak secara dalam talian termasuk dijual melalui laman web membeli-belah popular ZALORA sejak Disember 2015.

Lady Aderissa Couture
Lady Aderissa Couture


Kini, jenama tudung itu mula melebarkan sayapnya dengan memasuki pasaran runcit dan boleh didapati di AEON Shah Alam serta AEON Kota Bharu bermula awal tahun ini.


Menyentuh mengenai projek terkini LAC, Izzah berkata jenama itu berjaya mengeluarkan pakaian pejabat plus size pertamanya yang menampilkan dua rekaan eksklusif dan bergaya, iaitu #MayesaBlouse dan #BalqeesBlouse.

Lady Aderissa Couture
Lady Aderissa Couture


Katanya lagi , LAC juga mengukir satu lagi sejarah manis apabila ia kini telah membuka butik pertamanya di Bangi Sentral pada awal Ogos yang lalu.

“Hasrat kami adalah untuk memartabatkan tudung yang mewah dan berkualiti dengan harga mampu milik, insya-ALLAH,” katanya.


Lady Aderissa Couture
Lady Aderissa Couture
Baru baru ini cik iena telah berkesempatan menghadirkan diri ke Majlis Pembukaan Rasmi  Lady Aderissa Couture bertempat di Bandar Baru Bangi

Majlis Pembukaan Rasmi  Lady Aderissa Couture (LAC)

 

Majlis ini disambut meriah dengan kehadiran media dan juga pelanggan setia  Lady Aderissa Couture . Pada hari tersebut kesemua koleksi tudung di jual pada harga RM49.90  untuk kesemua koleksi tudung mereka yang mana harga asalnya bermula dari RM49.90 sehingga RM 219 .

Setibanya cik iena di sini sudah pasti cik iena tidak melepaskan peluang untuk melihat koleksi koleksi tudung yang ada. Apa yang cik iena dapati LAC menggunakan Shiffon Pearl yang sangat lembut , berat dan berkualiti . Penggunaan material yang berkualiti juga mampu membuat pelanggan mereka setia pada jenama mereka .

Cik iena juga sempat membeli belah tudung ketika menghadiri majlis tersebut . Kepada peminat tudung dan selendang anda pasti akan jatuh cinta dengan koleksi tudung dari LAC sekiranya anda berkunjung ke Butik mereka begitu juga dengan cik iena :)

Gambar Di Sekitar Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)


Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
cik iena sempat membelek dan membeli tudung semasa Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)

Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
tuanempunya blog shopping sambil selfie

Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
OOTD cik iena ketika Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)

Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
Butik Lady Aderissa Couture (LAC) yang cantik dekorasinya




Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)

Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)


Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)

Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)

Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)
Majlis Pembukaan Rasmi Lady Aderissa Couture (LAC)


JUALAN HARI RAYA AIDILADHA RM49.90 UNTUK KESEMUA JENIS TUDUNG

Bersempena hari  raya aidiladha yang bakal tiba LAC membuat jualan RM49.90 untuk kesemua koleksi tudung mereka sehingga 11 September 2016 . Jadi kepada peminat LAC jangan lupa dapatkan koleksi tudung impian anda dari LAC :)


Untuk maklumat lanjut Sila Layari atau hubungi

Email : ladyaderissacouture@gmail.com
Alamat :  1-11- 3, Jalan Medan Pusat Bandar 7, Bangi Sentral, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor
Nombor telefon 03-89128614.

Lady Aderissa Couture sinar baharu dunia hijab



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Percuma Buy One Free One Dominos Pizza apabila anda membeli belah di 11street


11street’s partnership with Domino’s Pizza Malaysia means that every shopper who buys something from 11street will receive a voucher code to redeem free pizza from Domino’s Pizza Malaysia
Istimewa buat pelanggan 11street dan penggemar pizza, kini anda berpeluang mendapatkan voucher "Buy One Free One Dominos Pizza" apabila anda membuat sebarang pembelian di 11street. Tawaran ini sah daripada 1 septermber 2016 sehingga 30 september 2016 . 


Percuma Buy One Free One Dominos Pizza apabila anda membeli belah di 11street
Step in-store to any Domino’s Pizza Malaysia outlet to receive 11street discount coupons

 

"Buy One Free One Dominos Pizza"

 
Anda cuma perlu membeli belah di 11street . Tiada syarat minimum pembelian di kenakan. Kempen ini sah di kedua dua aplikasi 11street  iaitu desktop dan juga mobile apps.

Untuk penebusan Pizza dominos ianya sah mulai 1 september 2016 sehingga 7 oktober 2016 .

Anda boleh menebus pizza secara online di www.dominos.com.my dengan memasukkan voucher code yang telah di emailkan kepada anda selepas anda selesai membuat pembayan di www.11street.my


Percuma Buy One Free One Dominos Pizza apabila anda membeli belah di 11street
The ‘Buy 1 Get 1 Free Pizza’ promotion on 11street starts 1 September and ends 30 September

Order 'Fabulous Four' di Dominos Malaysia untuk Menerima 11street Voucher



Selain manfaat membeli-belah secara online diatas ,  anda juga berpeluang menerima vaucher dari 11street bernilai RM11 sekiranya anda membuat pesanan 'Fabulous Four'  di mana-mana 164 cawangan Domino Pizza di seluruh negara.



Terima kupon 11street bernilai RM11 apabila anda membeli Fabulous Four baru dari Domino Pizza Malaysia

Terima kupon 11street bernilai RM11 apabila anda membeli Fabulous Four baru dari Domino Pizza Malaysia




Untuk maklumat lanjut mengenai promosi dan tawaran, sila layari 11street di www.11street.my, atau Domino Pizza Malaysia di www.dominos.com.my.









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Sertai Kempen #bersatuTENAGA bersama Faizal Tahir, Jaclyn Victor dan Elizabeth Tan

Sertai Kempen #bersatuTENAGA bersama Faizal Tahir, Jaclyn Victor dan Elizabeth Tan


Bersempena dengan Hari Malaysia yang akan datang, Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah melancarkan kempen di media sosial yang dipanggil #bersatuTENAGA. Kempen ini menggalakkan rakyat Malaysia untuk menyertai dalam mengemukakan video yang mudah mengikut lagu / lirik yang telah disediakan oleh TNB.
Untuk pengetahuan lagu/lirik yang di berikan hanyalah sedikit. Jadi bagi menjayakan lagu ini, anda rakyat malaysia amat dialu-alukan untuk meyertai kempen ini. Bersatu hati dalam membantu tiga rakan artis iaitu  Faizal Tahir, Jaclyn Victor dan Elizabeth Tan dalam menyiapkan lagu ini.  

Untuk menyemarakkan lagi kempen ini, ianya tidak terhad kepada penciptaan lirik mahupun lagu malah anda juga boleh menyumbangkan video yang menarik untuk di kongsi bersama . Walaupun anda tidak mempunyai bakat nyanyianatau rekaan lagu dan lirik  anda juga boleh meniru gaya mahupun membuat video menarik menggunakan lagu dan lirik yang sedia ada.

Anda hanya perlu memuat naik video selama seminit di laman instagram anda sebelum atau pada 9 September 2016 dengan menyertakan harshtag #bersatuTENAGA . Video yang terpilih akan berpeluang untuk di muatkan di dalam video akhir #bersatuTENAGA. Anda mungkin akan menjadi salah seorang dari penyanyi atau mungkin pelakon atau mungkin cerita dalam video anda akan di muatkan di dalam video final #bersatuTENAGA

 Cik iena juga tidak ketinggalan untuk menyahut cabaran kempen ini. Walaupun cik iena tak pandai menyanyi mahupun menulis lirik serta mereka lagu, cik iena juga ingin menyahut cabaran ini dengan memuatnaik video wajah wajah senyuman kesayangan cik iena . Mana lah tau dapat berlakon sama dalam video klip kan. Okay berangan je cik iena ni . takde video muka cik iena pun . yang ada dalam video cik iena adalah senyuman senyuman kesayangan cik iena iaitu mak, abah dan juga adik.


Jemput tonton ya :)

Ahaa ni terpengaruh dengan kempen #bersatutenaga dari @tenaga_nasional lah ni.. Tengok, Faizal Tahir, Jaclyn Victor dan Elizabeth buat video , jena pn nak buat jugak. Memandangkan iena tak pandai nyanyi tapi nak support jugak kempen ni, iena buat video jelah.. Video senyuman2 insan tersayang dalam hidup iena.. Btw happy birthday abah 😘😘😘 Korang yg lain jom Cepat! Nyanyi, joget atau buat je apa-apa aksi dengan lagu ini, rakam dan upload di Instagram. Jangan lupa tag #bersatuTENAGA.Tak semestinya kena nyanyi live, buat apa-apa pun boleh! Yang penting menghiburkan. Klip terpilih akan dimuatkan dalam video klip #bersatuTENAGA tau! @faizal_tahir @jaclyn_victor @elizabethtsm Ehh best plak lagu ni.. Jom nyanyi . Senyumanmu buat aku berasa bahagia Senyumanmu buat aku ceria sentiasa Senyumanmu buat aku bertenaga selalu takkan terpisah kau dan aku.. kau terangi hidupku kau terangi hidupku #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #sheonista #fashionista #love #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood
A video posted by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on

Pada yang masih ragu ragu atau tertanya tanya tentang kempen ini anda boleh lihat 4 video ini sebagai sumber inspirasi anda .

 








Untuk Maklumat Lanjut mengenai Kempen ini sila layari KEMPEN #BERSATUTENAGA
Facebook : TNBCareline
Instagram :  @tenaga_nasional


 OKAY, JANGAN LUPA SERTAI KEMPEN INI TAU. SAHUT CABARAN KEMPEN #BERSATUTENAGA DARI TNB






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


PLAY IT K-POP BODY MIST BY PLAYBOY FRAGRANCES


 
PLAY IT K-POP BODY MIST BY PLAYBOY FRAGRANCES
 
Hai semua, cik iena nak kongsi dengan semua, Playboy Fragrances memperkenalkan Body Mist baru dengan wangian white floral fruity yang bakal menceriakan hidup anda menjadikan anda aktif dan ceria seperti kumpulan Gadis K-Pop :)
Play It K-Pop adalah wangian versi terbaru kepada Body Mist Collection oleh Playboy Fragrances iaitu  Play It Fresh, Play It Sweet dan Play It Chic.



PLAY IT K-POP BODY MIST BY PLAYBOY FRAGRANCES
 
Pertama kali cik iena bau terus jatuh cinta. Bukan setakat cik iena rakat pejabat pun sama tau . Harum satu office membuat yang lain-lain tanya perfume apakah itu?
Walaupun nampak macam budak budak je botol nya tapi serius sangat wangi . Officemate pun nak beli terus tau. Comel je botol Body Mist ni.

 
Body Mist ni comel je boleh muat dalam hand bag dan juga make-up pouch . Untuk pengetahuan make-up pouch yang cik iena pegang tu pun adalah dari Playboy juga . Comel kan Playboy make-up pouch ni, bercahaya gituw :)


 
 
 
 
 
 
Wangian Play It K-Pop ni adalah dari gabungan Mandarin, Lime, Cherry, Raspberry, Juicy Apple
Harga cuma RM6.90 untuk 100ml . Murah dan wangi tau . Anda boleh dapatkan di AEON, Tesco, AEON Big, Parkson dan mana-mana pasaraya besar yang lain.


PLAY IT K-POP BODY MIST BY PLAYBOY FRAGRANCES
PLAY IT K-POP BODY MIST BY PLAYBOY FRAGRANCES AND PLAYBOY MAKE UP POUCH
 
 
#playboyfragrance  #fragrance #bodymist
 


 






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti


Masak kicap merupakan salah satu masakan utama kaum melayu di malaysia. Kebiasaan resepi masak kicap tidak menggunakan rempah. Berbeza pada kali ini cik iena ingin kongsi resepi istimewa ikan masak kicap yang menggunakan rempah untuk menaikkan aroma serta menaikkan lagi kelazatan masakan tersebut .

Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
Ikan Masak Kicap Berampah Mak Siti

Ini merupakan kali pertama cik iena menggunakan rempah untuk resepi masak kicap. Pada awalnya rasa agak pelik namun setelah mencuba resepi ini ternyata ianya lebih lazat dari resepi masak kicap yang biasa . 

Rempah yang menjadi pilihan cik iena adalah REMPAH MAK SITI.Serba sedikit mengenai REMPAH MAK SITI

Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
Resepi Ikan Masak Kicap Berampah Mak Siti

 

REMPAH MAK SITI

Ianya merupakan salah satu sebagai pegeluar herba dan rempah perladangan  terbesar   di Asia, menghasilkan 6 hingga 10 tan metrik herba mentah dan rempah setiap hari . Syarikat ini telah melabur sejumlah besar modal dari segi penyelidikan dan pembangunan bertahun lamanya. Pelaburan yang berterusan dalam menghasilkan produk herba yang lebih baik dan baru menunjukkan komitmennya untuk kesihatan yang lebih baik untuk anda dan keluarga anda.


Bahan Bahan 
  1. Ikan
  2. bawang merah
  3. Bawang Putih
  4. Kicap Pekat
  5. Kicap Cair
  6. Tomato
  7. Rempah IKAN MASAK KICAP dari MAK SITI



Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
bawang merah, bawang putih, halia, rempah ikan masak kicap mak siti, kicap cair dan kicap pekat



Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
Ikan goreng

Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
Cili mErah dan Cili Hijau


Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
Tomato


Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
Rempah Ikan Masak Kicap Mak Siti
Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
Add caption
Cara cara 
  1. Tumiskan bawang merah dan bawang putih  serta halia sehingga naik bau.
  2. Masukkan rempah IKAN MASAK KICAP dari MAK SITI yang telah di bancuh dengan air
  3. Tumis bahan diatas sehingga naik bau
  4. Kemudian masukkan kicap pekat dan kicap cair
  5. Tambah air jika ianya sangat pekat
  6. Masukkan Cili Merah dan Cili Hijau
  7. Masukkan Ikan yang sudah di goreng
  8. Masukkan Tomato
  9. Gaul Rata dan masukkan garam beserta ajinamoto secukup rasa (anda boleh tambahkan gula pada yang suka rasa sedikit sedikit manis)



Mudah shaja kan. Okay boleh rujuk video yang cik iena telah rakam



Resepi Ikan Masak Kicap Berempah Mak Siti
taraa dah siap, sebelum makan wefie dengan adik bongsu dulu


Selain dari Rempah Masak kicap ikan ni terdapat pelbagai lagi rempah yang di jual . Mak Siti mereupakan jenama rempah yang sudah lama bertapak di Malaysia .  Rempah rempah yang di jual sangat berkualiti dan mereka mementingkan kualiti bagi produk keluaran mereka sehingga sekarang mereka masih mampu lagi bertahan sebagai salah satu sebuah syarikat pengeluar rempah di Malaysia.



Rempah Mak Siti
Rempah Mak Siti

Rempah Mak Siti
Rempah Mak Siti

Pada anda yang ingin memberli secara online jga boleh dapatkan pada puan DHIA 01116026692 .  Selain itu boleh dapatkan di pasaraya pasaraya seperti  tesco, jusco, aeon jusco, aeon big, sogo, hero,cs brother, supermarket2 lain . Ianya juga terdapat di kedai-kedai  runcit biasa.



 Okay INysa Allah jika ada kelapangan cik iena akan share lagi beberapa resepi dari rempah mak siti ni ya :)

Antara rempah yang menjadi kegemaran



Rempah Ratus Mak Siti

Rempah Ratus Mak Siti

Rempah Ratus Mak Siti




Rempah Ratus Mak Siti


Jangan lupa tau gunakan produk rempah ratus mak siti
(^_~)



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve