Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Kepada anda di luar sana yang berhasrat untuk berkumpul beramai-ramai dam makan di sebuah restoran tanpa sebarang masalah di sekitar KL Sentral, cik iena cadangkan
anda makan di Restoran Warisan Yang terletak di level LG Nu Sentral.




Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal





Ini merupakan kali kedua majlis farewell yang cik iena anjurkan untuk rakan pejabat cik iena. Sememangnya sangat mudah berurusan dengan pihak Warisan. Tiada deposit dikenekan kerana mereka mengamalkan sifat "PERCAYA KEPADA PELANGGAN".
Perkataan ini sendiri keluar dari mulut salah seorang pekerja yang melayan cik iena pada hari cik iena membuat tempahan kerana pada ketika itu cik iena menghulurkan sejumlah wang untuk deposit.





Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal



Cik iena sangat terkejut dengan kata-kata pekerja tersebut. Jika sebelum ini urusannya juga mudah cuma mereka ambil deposit yang cik iena beri, berbeza kali ini.
Sangat mudah berurusan dengan Restoran Warisan. Makanan juga di hidang dengan cepat dan pantas tanpa perlu menunggu lama.



Sikap Acuh tak Acuh dan Sambil Lewa Pekerja The Chicken Rice Shop KL Sentral


Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal
Jika mengikut perancangan awal kami merancang untuk mangadakan farewell lunch di the chicken rice shop KL Sentral tetapi malangnya pihak The Chicken Rice Shop KL Sentral sangat mengecewakan. Sebelum hari kejadian cik iena telah bertanya terlebih dahulu tentang cara-cara untuk membuat tempahan.

Mereka menyatakan tembahan awal boleh di buat tetapi perlu membayar jumlah penuh. Jadi cik iena mula mengambil tempahan rakan-rakan dan pada pagi hari kejadian. Cik iena ke
The Chicken Rice Shop untuk membuat tempahan tetapi malangnya ayat yang keluar hari ini berbeza.


Jika sebelum ini mereka tidak menyatakan waktu-waktu larangan untuk tempahan awal dan menu-menu larangan untuk tempahan awal. Jadi terjadi lah sedikit kekecohan kerana sikap acuh tidak acuh pekerja mereka yang memberi informasi yang salah , sedikit sebanyak menganggu kerja-kerja cik iena.

Mereka menyatakan tempahan awal tidak boleh di buat untuk jam 1 ke 2 tengah hari dan terdapat beberapa menu yang tidak boleh di buat tempahan awal. Ini amat mengecewakan cik iena kerana pihak mereka sangat tidak membantu. Walaupun cik iena akan membayar jumlah yang penuh seperti yang diminta mereka tetap tidak mahu mengambil tempahan.






Servis Terbaik dan Pantas di Restoran Warisan Nu Sentral 

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Cik iena sangat-sangat kecewa dengan pengurusan The Chicken Rice Shop KL Sentral. Mungkin nama mereka sudah gah ,mereka boleh bersikap acuh tak acuh, endah tak endah.

Berbeza pula dengan pengurusan Restoran Warisan Nu Sentral.  Selepas di perlakukan begitu cik iena berubah hati dan tawar hati untuk meneruskan tempahan di situ. Cik iena pergi ke Warisan Nu Sentral . Lagi pun sebelum ini cik iena makan di The Chicken Rice Shop KL Sentral walaupun hanya 6 orang servis sangat lambat.

Ternyata pilihan cik iena Restoran Warisan Nu Sentral tidak mengecewakan seperti yang sebelumnya malahan servis mereka bertambah baik. Ini merupakan kali kedua farewell lunch yang cik iena anjurkan di sini. Sebelum ini cuma makan-makan biasa namun servis mereka dan makanan mereka memang terbaik.

Cik iena bersama lebih kurang 30 orang rakan pejabat meraikan farewell lunch untuk rakan pejabat di Warisan Nu Sentral dengan rasa sangat gembira dan puas hati dengan servis. Sejurus tiba rakan-rakan cik iena makanan sedia terhidang, cuma cik iena perlu [astikan sekian menu untuk siapa dan siapa.
Dan ada menu tambahan dari rakan yang perlu di order, walaupun order kemudian makanan sangat cepat di sediakan. Sangat-sangat berbeza jika cik iena makan di The Chicken Rice Shop.

Jadi kepada anda di sekitar KL Sentral yang ingin membuat majlis kecil makan-makan anda boleh berurusan dengan Warisan Nu Sentral. Di bawah cik iena lampirkan nombor terbaru yang cik iena berurusan untuk hantar order.


Cik iena cuma hantar pesanan makanan melalui whatsapp sahaja. Sangat-sangat mudah. Sebelum ini cik iena sering menganjurkan majlis kecil makan-makan bersama rakan-rakan di sekitar KL Sentral dan KLCC.

Warisan merupakan restoran yang sangat mudah untuk berurusan. Maaf cik iena jarang update di Blog megenai program-programm bersama rakan pejabat yang cik iena anjurkan. Cuma kali ini cik iena rajin tulis kerana cik iena rasa terharu sangat dengan servis Warisan. Penyelamat cik iena tau. Cik iena organize small event tiba-tiba The Chicken Rice Shop buat hal sedangkan cik iena dah tanya awal cuma maklumat yang di sampaikan oleh the chicken rice shop menghampakan.

Mohon The Chicken Rice SHop perbaiki lah . Cik eina tau nama awak dah gah tapi mohon jangan buat pelanggan macam tu. Ajar pekerja bagi maklumat penuh. Untuk hari ini dek kesombongan dan kebodohan staff kamu kamu hilang sales lebih kurang RM500. Mungkin tak banyak bagi kamu tapi saya memang tak puas hati dengan pekerja yang memberi maklumat yang tidak lengkap dan menyusahkan pelanggan.





Gambar Farewell Lunch Jessie, Weisern dan Riza


Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal


Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal


Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal


Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal

Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal


Warisan Nu Sentral Menawarkan Servis Terbaik untuk Tempahan Pukal




Okay sekian coretan cik iena hari ini, terima kasih Warisan Nu Sentral dan terima kasih juga rakan-rakan pejabat yang sudi luangkan masa untuk sertai farewell lunch for Jessie, Weisern dan Riza.


To Jessie, Weisern dan Riza jangan lupakan kami okay terutama iena yang sweet nie tau hahaha
#cikienasangatsweet alallalalallalalalaaaaaaaaaa
 kita dapat # tu dari follower instagram yang rajin follow update iena tau .Comel je dia komen .

Ehh okay cik iena nak sambung kerja ..daaaaaaaaaaaaaaaaaaa





Alamat:

 LG, Nu Sentral,Jalan Tun Sambanthan, Brickfields, 50470 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Waktu Operasi · 10AM–10PM

Telefon : 03 22766039
Hp : 601128101807 (ini nombor yang cik iena berurusan untuk hantar menu tempahan)


Nota Blog : Ini bukan paid post atau paid review dan sebagainya tau..hahaha kalau paid post/review pun cik iena update sekurang-kurangya dalam masa seminggu. Ini tak sampai 12 jam. Nampak tak betapa excited dan terharunya dengan servis Warisan dan betapa kecewanya dengan servis The Chicken Rice Shop.


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




2 comments:

  1. Rasanya, sejak Iena pindah opis.... makin comel he...23x

    ReplyDelete
  2. Rasa okay sedap. Tp konsistensj komitmen pekerja di restoran ini masih perlu dibaiki. Pernah ada sekali kami dtg soto ayam dan mee kari ketam. Mereka sajikan kami hidangan yg sejuk. Cuma mangkuk shja yg panas. Mgkin mereka just panaskan di dalam microwave. Bila kami mintak utk dipanaskan semula, pekerja di dapur siap bertanyakan meja customer yg mana yg komplen sambil menunjukkan air muka yg tidak puas hati.
    Lain² pengalaman makan di sini so far semua kay, kecuali satu kes tersebut shja. Harap dpt perbaiki lagi

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog