Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Tuesday, June 30, 2015

Doa Orang Teraniaya

Doa Orang Teraniaya


Dari Mu’adz bin Jabal Radhiyallahu ‘anhu bahwasanya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda :
“Ertinya  Takutlah kepada doa orang-orang yang teraniyaya, sebab tidak ada hijab antaranya dengan Allah (untuk mengabulkan)”.
(Shahih Muslim, kitab Iman 1/37-38)

Orang teraniaya atau orang yang di zalimi yaitu orang yang diperlakukan secara tidak benar oleh orang lain. 

Rasulullah saw. bersabda:

“Tiga do’a yang dikabulkan, yaitu do’a orang yang berpuasa, do’a orang yang bepergian, dan do’a orang yang teraniaya.” (HR. Uqaili, dari Abu Hurairah)

”Ada tiga doa yang tak akan ditolak oleh Allah SWT, yakni doa orang tua kepada anaknya, doa orang yang teraniaya, dan doa seorang musafir.” (HR. Abu Hurairah)





Ya Allah perkenankan la doa hamba-Mu yang teraniaya Amin..

Doa orang yang teraniaya


1. Mohon pada Allah, untuk menggantikan penipuan dan sebagainya dengan rezeki yang lebih baik dan bertambah-tambah. Baca " Allahuma ajurni fi musibati, wakh lufli khairan minha ".

ATAU

2. Sebutkan doa di dalam bahasa kita " Ya Allah. Mereka ini ( sebut nama mereka ) zalim pada aku. Aku mohon balasan yang setimpal ke atas mereka. Serta bantulah aku keluar dari kesusahan ini. "

ATAU 

3. Biarkan Allah balas mereka di Padang Mahsyar. Tuntut dari Allah segala pahala mereka dan minta Allah campakkan dosa-dosa kita pada mereka. Mereka akan kekal memikul dosa kita dan menerima balasan buat selama-lamanya.

Doa Orang Teraniaya



Doa orang teraniaya ni  cepat di makbulkan Allah . Cik iena pernah mengalaminya baru-baru ini dimana beg duit adik cik iena di curi ketika berada di dalam sebuah pasaraya . Kejadian begitu pantas tanpa di sedari pencuri mengambil dompet . Setelah menyedari kehilangan dompet tersebut . Kami berjumpa pihak pengurusan untuk melihat rakaman cc tv bagi melihat kelibat pencuri tetapi malang nya kamera tertutup tidak ada pada semua tempat . Dalam pada masa itu adik cik iena berdoa supaya dompet di pulangkan. Alhamdulillah semasa sedang melihat rakaman cc tv ayah talifon memberitahu ada pasangan suami isteri datang hantar dompet tetapi duit sudah diambil lebih kurang RM200. Menurutnya dompet di jumpa di tepi Jalan .
Sekurang-kurang nya Allah makbulkan doa agar dompet di pulangkan . Banyak kad-kad yang sangat penting di dalam tu jika di bandingkan dengan wang ringgit . Selebihnya semoga Allah membalas pembuatan si pencuri di padang Masyar. Eh tapi cik iena menulis mengenai doa orang teraniaya ini bukan kerana kes ni . 
Tapi kes yang terjadi pada sahabat cik iena yang dianiaya oleh insan yang sudah dianggap seperti keluarga sendiri . Mempergunakan kawan cik iena tu demi kepentingan sendiri. Sedih sangat. Bisness yang di rancang tidak menjadi akibat berlaku nya ketidak jujuran insan tersebut. Tidak amanah dalam melakukan sesuatu . Mengambil kesempatan keatas barang-barang dagangan. Akan tetapi kawan cik iena tu cukup penyabar orang nya. Walaupun dia di perlakukan begitu dia masih tidak menegur ketidak jujuran dan penindasan insan tersebut . Mulia sungguh hati mu sahabat . Semoga Allah meberi balasan yang setimpal nya buat si penaniaya. Mungkin takde rezeki berurusan dengan dia , Bersyukur Allah dah buka pintu hati cik sahabat agar nampak ketidak jujuran insan tersebut dan keluar dari keponpong penindasan.







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi


Pada 7 Jun 2015 telah berlansungnya Majlis ramah mesra bersama Warga Multi Goat's Milk / Susu Kambing Multi di Flora Kafe AmpWalk , Jalan Ampang Kuala Lumpur . Multi Goat's Milk / Susu Kambing Multi Merupakan jenama susu kambing organik yang di percayai ramai . Susu ini tiada bahan perisa tiruan , tiada gula tambahan , 100% asli tanpa campuram susu skim dan tidak hamis. Susu kambing merupakan susu kedua terbaik selepas susu ibu .


Multi Goat's Milk




Untuk mengetahui tentang Multi Goat's Milk / Susu Kambing Multi boleh baca 

Multi Goat's Milk



Video Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk Oleh Cik iena


 

VIDEO PRODUCT SHARING

  Perkongsian daripada Puan Gee, mengenai kesan kebaikan pengambilan susu kambing multi kepada anak beliau yang cacat/kurang upaya sejak kecil . Menurut beliau anak nya mengalami alahan yang teruk kepada makanan yang mengandungi perisa tambahan dan makanan yang mengandungi pewarna. Alhamdulillah setelah mengamalkan susu kambing multi ternyata susu multi terbukti tidak mengandungi bahan-bahan perisa tambahan dan juga pewarna .

 

 https://www.youtube.com/watch?v=xSVEfdU8gBk


MAJLIS INI TELAH DI TAJA OLEH 


penaja Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk
puan shireen, founder susu kambing multi bersama penaja G Adore Beauty, Tea Amor Tiara & Shawl By Cleo Closet

 

 
 

GAMBAR SEBELUM KEHADIRAN TETAMU


 

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk
bersama founder multi goat's milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk


Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk
bersama founder multi goat's milk dan Gorgeous Burning Mist


Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk
bersama puan shireen , founder multi goat's milk




GAMBAR BERSAMA WARGA MULTI


Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk

Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk


Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Multi Goat's Milk
bersama founder Gorgeous Burning Mist , Puan Gee
 
 

Hubungi:


FB page: https://www.facebook.com/pages/Multi-Goats-Milk-HQ/1494335467475229?sk=timeline


Instagram: susu_kambing_multi

Whatsapp: 011-12318511 (Hotline)

Website: www.sge4u.lelong.my & www.susukambingmulti.com


Senarai pengedar: https://www.facebook.com/notes/multi-goats-milk-hq/senarai-senarai-pengedar-mgm/1504007236508052

 Diedarkan oleh

Shireen Glow Enterprise
Suite 331, MBE Alamanda, Lot KP0203B Jalan Amanda Precint 1
6200 Putrajaya

 Testimoni sebenar :
 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1495548210687288.1073741831.1494335467475229&type=3


 


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Katalog Avon Kempen 13 2015


Katalog Avon Kempen 13 2015


Tarikh

01- 29 Julai 2015
"Sulami tradisi lebaran dengan Avon, pilihan terbaik SYAWAL Far Away Bella Sunset "




Wahh Far Away ada haruman terbaru lah
Far Away Bella Sunset
Kepada peminat Far Away Avon harus lah beli untuk menambah koleksi Far Away anda
tambahan pula ada hadiah percuma dengan pembelian wangian ini pada risalah kemuncak ini.
Nak tau apa hadiah tengok kat bawah ye

Katalog Avon Kempen 13 2015


Haa cantik kan hadiah dia
sweet sangat warna purple

Katalog Avon Kempen 13 2015


Okay jom tengok lebih lanjut lagi

 
 Katalog AVON kempen 13 2015




 Katalog Sebelum

 Katalog AVON kempen 12 2015

Katalog Semasa Sila Klik
KATALOG ONLINE AVON






Untuk membuat Pesanan secara online
Sila hubungi adik manis

Shila

Atau boleh datang ke mana-mana butik Avon berhampiran anda mahupun dealer-dealer avon berhampiran anda
(^_~)
 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%

Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%
 
Selamat pagi , cik iena nak share photobook ada buat mid year sale . Diskaun yang tiwarkan sehingga 75%. Menarik bukan. Kepada anda yang suka merakamkan detik indah dalam bentuk gambor jom ambil peluang ni , boleh cetak gambar anda sebagai photobook mahupun wall deco . Kali ini cik iena tertarik untuk membeli wall deco memandangkan kesemua photobook dan photo print cik iena dah pernah beli di sini.  Kali ini nak cuba wall deco pulak . Cik iena nak print gambar raya tahun ni dan nak frame kan letak kat wall rumah . Mesti cantik  ahahahahha
 
KLIK UNTUK KE PHOTOBOOK
 
 
 
Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%

Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%

Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%
 
 
 
Okay pada yang tak tau macam mana nak beli meh cik iena tunjuk kan macam mana nak beli
Mudah je tau
 
 
 
 
Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%

 
 


Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%
 
 


Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%



Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%


Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%

Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%







Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%



 
Photobook Mid Year Sale | Diskaun sehingga 75%

Haa mudah je kan , seterusnya dalam email voucher tu akan di tunjukkan macam mana untuk print gambar tu . Bukan print di kedai gambar okay . Print di photobook . Anda cuma perlu upload gambar anda sahaja . Tak perlu ke kedai . Selepas upload boleh edit dan checkout untuk print . Semasa checkout ni voucher code diperlukan untuk mendapatkan harga diskaun tapi sebelum itu pastikan anda memilih options yang betul sewaktu create project sebagai contoh yang link bawah ni untuk print gambar 4R.



iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

Roti John Cheese

Roti John Cheese

Dengar je nama Roti John Cheese , para penggemar Cheese pasti menyukainya termasuklah cik iena .
Cik iena ni pantang ada makanan atau air yang ada cheese mesti cik iena nak cuba . Cik iena tertarik dengan roti john cheese ni di bazar ramadhan bandar tun razak KL. Harga Roti John Biasa RM3 manakala Roti John Cheese RM 5 . Perbezaan yang sungguh ketara harga nya. Makanya cik iena membayangkan Cheese yang banyak yang melimpah ruah.
Akan tetapi sangkaan cik iena tidak tepat. Cukup hampa dengan roti john cheese ni. Cik iena tak jumpa pun cheese nya. Mungkin dia letak terlalu sikit atau terlupa letak. Takkan lah terlupa letak kan . Hurmm okay ini memang first and last lah beli dengan brother tu . Tak sukeeee
cheese tak de



 
Roti John Cheese

 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

Monday, June 29, 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015


Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015


Baru-baru ini 25 Jun 2015 , Vivo Jenama telefon pintar China melancarkan model terbaharu keluarannya iaitu Vivo X5Pro di pasaran Malaysia pada harga RM1,599 seunit. Ini merupakan Majlis pelancaran vivo yang pertama kali di Malaysia. Naib Presiden Vivo Global, Alex Feng berkata, Vivo X5Pro mempunyai permukaan yang menyerupai air dan dilengkapi dengan kaca 2.5D digabungkan dengan bingkai logam serta kemasan yang menakjubkan.


Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015




Vivo X5Pro yang turut digelar ‘Sentuhan Kecantikan’ mempunyai kualiti bunyi Hi-Fi professional bagi kualiti bunyi yang mengagumkan. Peranti pintar itu juga memiliki skrin paparan bersaiz 5.2 inci Super Amoled dengan resolusi 1080 x 1920 piksel.

Vivo X5Pro beroperasi menggunakan sistem operasi Fun Touch OS Android 5.0 lolipop dengan ruang penyimpanan 2GB RAM dan 16GB ROM,” katanya pada majlis pelancaran Vivo X5Pro . Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Vivo Malaysia, Lewis Zhang.

Sementara itu, Zhang berkata, dari segi fungsi, Vivo X5Pro dipasang dengan SmartWake yang membolehkan pengguna mengawal telefon tersebut dengan isyarat tangan.
“Ia juga mempunyai kamera 13 megapiksel yang mampu mengenal pasti jantina serta individu di dalam gambar secara automatik,” katanya.


Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015


Spesifikasi vivo X5Pro

 

vivo X5Pro adalah telefon pintar berkuasa tinggi yang dilengkapi CPU Qualcomm Snapdragon 615 64-bit, 2GB RAM dan 16GB storan dalaman. Vivo X5Pro menampilkan rekabentuk nipis setebal 6.44mm sahaja, dengan kerangka besi serta diapit kaca lengkung sisi 2.5D di bahagian depan dan belakang. Skrinnya sebesar 5.2-inci dengan Super AMOLED beresolusi HD Penuh 1920×1080.

vivo X5Pro mempunyai kamera belakang 13MP dengan apertur F2.2 dan LED Flash. Manakala kamera hadapannya 8MP. Seperti siri-X yang lain, X5Pro dilengkapi DAC untuk penghasilan audio berkualiti tinggi.

Bateri vivo X5Pro berkapasiti 2450mAh dan ia menyokong dwi-sim 4G LTE yang berkongsi slot kedua dengan kad memori mikro-SD. vivo X5Pro menjalankan sistem operasi Android 5.0 Lollipop dengan antaramuka vivo FunTouch 2.1.


Acara pelancaran vivo X5Pro ini turut dihadiri selebriti terkenal Malaysia, Soo Wincci dan juga Amber Chia.

 "Touched by Beauty" —— vivo X5Pro
 

  UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA LAYARI 

Website : http://www.vivo.my/
 
Fb : www.facebook.com/vivoMobileMalaysia
 








 
 
 
GAMBAR DI SEPANJANG MAJLIS PELANCARAN
 
Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015
bersama rakan blogger, kak iera

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015
sebelum majlis bermula


Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015


Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015



Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015


Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015

Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015
 
 
 
Selepas majlis pelancaran, majlis berbuka puasa untuk pihak media .
 
Majlis Pelancaran Vivo Malaysia 2015





iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
read more

UBER PROMO CODE - IENA

UBER PROMO CODE - IENA