Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, December 31, 2015

Voucher Photobook Apps www.qoo10.my Tak Valid


Disepanjang cik iena beli-beli voucher. Pertama kali dapat Voucher yang tidak Valid iaitu daripada www.qoo10.my . memandangkan cik iena memang suka beli voucher photobook jadi cik iena perlu tulis di blog supaya cik iena blacklist dari membeli voucher photobook dari www.qoo10.my.
Cik iena beli pada 1 september 2015. Kebiasaannya cik iena akan buat photobook di hujung-hujung tarikh tamat. Hari ni 31 disember 2015 tarikh akhir tuk print photobook maka cik iena pun buat. Selesai buat album,masuk voucher code dapat message code tak valid.
Huh sakitnya tuh di sini, nasib baik dua je voucher photobook dari www.qoo10.my
Voucher Photobook  Apps www.qoo10.my Tak Valid
Okay memandangkan www.qoo10.my telah melukai hati BETA, BETA mahu blacklist dari shopping di http://www.qoo10.my/ 
sekian untuk makluman

Haaa lepas ni beli voucher photobook kat lazada je
meh klik




Nasib baik lah voucher yg tak valid ni cik iena takde share kat fb








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Saturday, December 26, 2015

Kek Marble Kukus


Kek marble kukus merupakan  kek yang mudah  untuk disediakan.  Kek ini digemari golongan veteren.  Enak dihidang bersama minuman bersusu.



kek marble kukus
 

Bahan bahan

  • 1 cawan mentega
  • 3/4 cawan gula kastor
  • 3 biji telur
  • 1/4 cawan susu pekat
  • 1/4 cawan serikaya (kalau tak ada boleh tambah 1/4 susu pekat lagi)
  • 1 1/2 cawan tepung gandum
  • 1 sudu kecil serbuk penaik
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • Sedikit pewarna merah, hijau, coklat dan kuning
Cara Cara

1. Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur
satu persatu dan pukul sebati.
2. Masukkan susu pekat serikaya dan esen vanilla. Kacau rata
dan masukkan tepung gandum bercampur serbuk penaik.
3. Bila sebati bahagikan kepada 4 bahagian dan letak pewarna
pada setiap adunan.
4. Sendukkan selang seli kedalam loyang yang telah dilengser
dengan margarin.
5. Tutup loyang dengan aluminium foil dan kukus selama 1 jam
atau sehingga masak.
6. Sejukkan dahulu sebelum dipotong



Sumber : www.facebook.com

Nota Blog :  Cik iena update di blog resepi ni untuk rujukan puan ibunda yang suka memasak , yang suka share resepi kat facebook tapi bila cari balik tak jumpa. Jadi bagi memudahkan puan ibunda , cik iena copy di blog senang untuk cari semula :)




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

RESEPI KEK KEJU LEMON


Kek keju atau Cheese Cake semakin menjadi pilihan untuk santapan harian mahupun sebagai kek sambutan hari jadi atau hari-hari istimewa lain. Kek keju Lemon adalah kek keju yang patut anda cuba.
 
 
RESEPI KEK KEJU LEMON
 


Bahan-Bahan:
250 gm mentega
1 paket biskut marie – dipatahkan dan dikisar hancur
250 gm cream cheese
1 1/4 tin susu pekat
2 biji buah lemon – ambil jusnya
Buah lemon untuk hiasan
.
Cara Membuat:
.
1. Mentega dimasukkan dalam kuali dan dicairkan. Kemudian,masukkan biskut yang dikisar tadi dan digaul hingga sebati.
.
2. Selepas itu, masukkan adunan tersebut ke dalam loyang yang dialas dengan aluminium foil.
.
3. Padatkan adunan tadi dalam loyang dengan menggunakan gelas yang digolek atas adunan tersebut. Biarkan sementara.
.
4. Masukkan cream cheese dalam mixer bersama susu pekat serta jus lemon. Kisarkan hingga adunan sebati dan berbentuk cream.
.
5. Akhir sekali,masukkan adunan tersebut ke dalam adunan biskut dalam loyang tadi.
.
6. Hiaskan dengan susunan buah lemon/parutkan kulit lemon dan dihiaskan di atas permukaannya.
.
7. Ratakan ia dan disimpan dalam peti sejuk 3-4 jam. Hidangkan.
.










Sumber : https://www.facebook.com/KongsiKongsiResepi

Nota Blog :  Cik iena update di blog resepi ni untuk rujukan puan ibunda yang suka memasak , yang suka share resepi kat facebook tapi bila cari balik tak jumpa. Jadi bagi memudahkan puan ibunda , cik iena copy di blog senang untuk cari semula :)



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

KEK LAPIS CRAKER BERKRIM


Gabungan Nestum dan milo beserta cream cheese dan sos karamel membuat kek lapis creaker berkrim ini enak  dan lazat penuh berkrim pasti menjadikannya ia di sukai ramai.
 
 
KEK LAPIS CRAKER BERKRIM
 
Bahan-Bahan:
Setengah cawan Nestum
Sedikit serbuk koko @ Milo
Susu Pekat @ Sos Karamel
250gm Cream Cheese
75gm Butter
Setengah cawan gula
1 Pek Cream Cracker – 40 keping
2 cawan susu – rendaman biskut
.
Cara Membuat:

.
1. Masukkan cream cheese, butter serta gula di dalam bekas dan pukul hingga sebati. Rendam biskut jangan terlalu lembik dan susun di dalam loyang.
.
2. Sapukan sebatian cream cheese tadi sehingga rata keatasnya. Jangan terlalu tebal. Kemudian tuangkan susu pekat atau sos karamel. Dilayangkannya agar nipis untuk melekatkan serbuk nestum dan milo.
.
3. Kemudian taburkan serbuk nestum atau milo atau kedua-duannya. Ulang langkah tadi hingga habis. Kemudian masukkan ke dalam peti sejuk. Hidang semasa ia sejuk.
.
P/S: Kek ini amat sedap sekiranya diletakkan sos karamel dan ditabur dengan serbuk nestum disetiap lapisannya. Sesuai juga disajikan untuk menu minum petang anda bersama keluarga. Mudah dan simple sahaja untuk menyediakannya


Sumber : https://www.facebook.com/KongsiKongsiResepi

Nota Blog :  Cik iena update di blog resepi ni untuk rujukan puan ibunda yang suka memasak , yang suka share resepi kat facebook tapi bila cari balik tak jumpa. Jadi bagi memudahkan puan ibunda , cik iena copy di blog senang untuk cari semula :)


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

LEMON BLUEBERRY CHEESE BARS


Rasa Cheese yang di gandingkan dengan blueberry pasti membuat anda teruja .



LEMON BLUEBERRY CHEESE BARS
 
 
Bahan-Bahan:
.
Base –
110g butter, di cairkan
200g digestive biscuits
100g oreo di hancurkan, optional
50g almond flakes, di panggang
2 sb brown sugar
.
Filling –
500g cream cheese
30g butter
129g gula kaster
1 biji parutan kulit lemon
1 biji jus lemon
30g tepung jagung, di ayak
300ml UHT whipping cream
4 biji telur
150g blueberry pie filling
.
Cara Membuat:
.
Buat Base –
1. Satukan semua bahan2 base. Gaul rata.
2. Sediakan loose base tin bersaiz 9′. Masukkan adunan base dalamnya & tekan rata.
3. Simpan dalam peti sejuk sementara membuat filling.
.
Buat Filling –
1. Pukul cream cheese & butter hingga lembut.
2. Masukkan gula, parutan kulit lemon, jus lemon & tepung jagung. Pukul hingga sebati.
3. Kemudian, masukkan whipping cream. Pukul hingga pekat. Masukkan pula telur sedikit demi sedikit. Pukul sebati.
4. Keluarkan loose base tin berisi base tadi, tuang 1/2 adunan filling dalamnya.
5. Guna sudu, masukkan blueberry pie filling atas filling cheese tadi. Tuang pula baki adunan filling perlahan2 hingga habis.
6. Bakar kek guna kaedah water-bath pada suhu 160 C selama 1 jam atau hingga kek masak.
7. Sejukkan sepenuhnya baru di simpan dalam peti sejuk selama 6 jam atau semalaman
.
 
 
 
Nota Blog :  Cik iena update di blog resepi ni untuk rujukan puan ibunda yang suka memasak , yang suka share resepi kat facebook tapi bila cari balik tak jumpa. Jadi bagi memudahkan puan ibunda , cik iena copy di blog senang untuk cari semula :)






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Resepi Tat Limau Nipis


Tat merupakan sejenis kuih yang paling mendapat sambutan pada hari perayaan mahupun untuk santapan harian. Kebiasaan nya tat yang biasa kita makan adalah tat nenas . Selain itu Tat Limau nipis ini juga sangat enak dan unik . Boleh di cuba utuk santapan anda .
 
 
Resepi Tat Limau Nipis
 

.

BAHAN-BAHAN:


BAHAN UNTUK PASTRI COKLAT (ASAS KULIT TAT COKLAT):

BAHAN A:


125gm mentega
80gm gula aising


BAHAN B:

1 biji telur
½ sudu teh esen vanila


BAHAN C:

230gm tepung gandum
50gm serbuk coklat


BAHAN INTI:

3 biji telur
90gm gula kastor
90ml susu segar
70ml jus limau nipis
70ml krim putar UHT
Pewarna hijau secukupnya


CARA MEMASAK:

1. Untuk membuat pastri coklat, campurkan bahan A dan gaul sehingga sebati.

2. Kemudian masukkan bahan B dan bahan C. Gaul adunan sehingga membentuk doh.

3. Rehatkan di dalam peti sejuk selama 30 minit dan bentuk di dalam acuan tat. Bakar selama 15 hingga 20 minit pada suhu 170°C. Asingkan.

4. Untuk bahan inti pula, satukan kesemua bahan dan gaul sebati.

5. Akhir sekali, paipkan adunan ke dalam kulit tat yang telah siap dibakar dan bakar sekali lagi pada suhu 170°C selama 15 hingga 20 minit.



Sekiranya tidak mahu rasa masam yang keterlaluan, bolehlah dikurangkan jus limau nipis di dalam adunan..


Sumber : www.facebook.com
 
Nota Blog :  Cik iena update di blog resepi ni untuk rujukan puan ibunda yang suka memasak , yang suka share resepi kat facebook tapi bila cari balik tak jumpa. Jadi bagi memudahkan puan ibunda , cik iena copy di blog senang untuk cari semula :)


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

KEK BROWNIE BUTTER


Kek Brownie Butter  kek yang meyelerakan lagi sedap , tekstur yang  lembut basah lagi menaikkan selera.



KEK BROWNIE BUTTER

 

Bahan-Bahan:

.
Bahan Brownie –
1/4 cawan mentega
1/4 cawan gula perang
140 gm coklat masakan
1 biji telur gred A – dipukul
1/4 cawan tepung serbaguna
.
Bahan Kek Butter –
1/2 cawan mentega
1/2 cawan gula atau mengikut citarasa masing2
2 biji telur gred A
1 cawan tepung serbaguna
1/4 sudu teh baking powder
50 ml susu segar
.
Cara Membuat:
.
1. Griskan loyang/bekas acuan bersaiz 10cm x 20cm (4×8-in) dengan menggunakan aluminium foil. Panaskan ketuhar pada suhu 180C/350F.
.
2. Cara buat brownie. Cairkan coklat masakan bersama mentega pada suhu ketuhar yang rendah. Keluarkan dan ketepikan sehingga ianya sedikit menyejuk lalu masukkan gula perang hancur dan kacau kesemuanya sehingga sebati.
.
3. Kemudian, adunan tadi dimasukkan ke dalam mixer. Seterusnya, masukkan telur yang telah dipukul, tepung serbaguna dan pukul lagi sehingga sebati.
.
4. Tuangkan adunan tersebut ke dalam loyang dan bakar dalam ketuhar pada selama 15 minit. Keluarkan dan sejukkan.
.
5. Cara buat kek butter. Masukkan telur ke dalam mixer satu persatu dan pukul hingga telur kembang. Kemudian, masukkan gula dan pukul lagi sehingga gula hancur dan ia sebati.
.
6. Seterusnya, masukkan tepung serbaguna serta baking powder. Dan pukul lagi sehingga sebati dan akhirnya masukkan susu segar dan kacau lagi.
.
7. Tuangkan adunan tadi keatas brownie yang telah masak tadi dan bakar dalam ketuhar pada suhu 160C/320F selama 25-30 minit sehingga masak.
.
 
 
 
Sumber : www.facebook.com/KongsiKongsiResepi

Nota Blog :  Cik iena update di blog resepi ni untuk rujukan puan ibunda yang suka memasak , yang suka share resepi kat facebook tapi bila cari balik tak jumpa. Jadi bagi memudahkan puan ibunda , cik iena copy di blog senang untuk cari semula :)
 






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

RESEPI CHEESE MUFFIN


Cheese muffin adalah muffin yang lazat dan enak di makan. Sesuai di buat santapan minum pagi atau petang bersama keluarga mahupun di buat juadah untuk majlis-majlis lain.

 
RESEPI CHEESE MUFFIN
 

Bahan-Bahan:

.
Bahan Kering –
2 cwn tepung gandum
1 sudu besar baking powder
3 sudu besar gula kastor
1 sudu teh garam
.
Bahan Basah –
1 biji telur gred A
1 cwn susu segar/susu cair
1/2 cwn minyak jagung
1/2 cwn cheddar cheese ~ diparut
.
Cara Membuat:
.
1. Ayak bahan kering, baking powder, gula kastor dan garam.
.
2. Dalam mangkuk yang lain campur bahan basah telur, susu, dan minyak. Pukul sekejap sahaja sekadar untuk bercampur adunan.
.
3. Tuang campuran telur yang dipukul tadi ke dalam campuran tepung dan gaul rata. Kemudian masukkan keju parut dan gaul lagi hingga rata.
.
4. Sudukan adunan muffin ke bekas acuan yang sudah diglis dengan sedikit butter dan ditabur sedikit tepung. Boleh juga kalau nak diletakkan dalam papercup, isi 3/4 penuh, tabur sedikit parutan cheedar cheese diatasnya.
.
5. Panaskan oven dengan suhu 180’C ~ 200’C dan bakar selama 20 ~ 25minit.
.
Nota: Muffin memang termasuk kuih yang padat dan agak keras, membuat muffin telur tidak perlu dipukul, cukup dipukul dengan tangan sahaja. Suhu oven sebaiknya tinggi 180~200’C. Panaskan oven dahulu selama 15 minit, bila dah panas masukkan adunan muffin baru turunkan suhu oven, insyalah muffin akan naik dengan cantiknya.



Sumber :www.facebook.com/KongsiKongsiResepi

Nota Blog :  Cik iena update di blog resepi ni untuk rujukan puan ibunda yang suka memasak , yang suka share resepi kat facebook tapi bila cari balik tak jumpa. Jadi bagi memudahkan puan ibunda , cik iena copy di blog senang untuk cari semula :)




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Tuesday, December 22, 2015

Lazada Returns, Refunds and Replacements


Sekiranya anda membuat pembelian dan barangan yang di hantar adalah salah atau rosak anda berhak untuk meminta ianya di gantikan atau meminta pulangan wang.


Lazada Returns, Refunds and Replacements
Baru-baru ini cik iena ada beli sesuatu di Lazada dan, vendor menghantar salah barang di mana vendor telah membuat kesilapan memasukkan barang kepunyaan pelanggan lain di dalam sampul cik iena. Mungkin terlalu banyak barangan di jual pada sales baru-baru ini membuatkan mereka kelam kabut dalam membungkus barangan.
Lazada Returns, Refunds and Replacements
invoice and barang orang lain yang cik iena dapat
Okay kalau anda alami situasi ini mula-mula anda perlu call lazada customer service






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Saturday, December 19, 2015

Elegance bergaya eksklusif di Poh Kong



Wanita sering dikaitkan dengan Emas.Wanita dan emas tidak boleh dipisahkan, begitu jugak dengan lelaki. Lelaki dan motor ibarat lagu dan irama. "Andai dipisah lagu dan irama,  lemah tiada berjiwa hampa".


Elegance bergaya eksklusif di Poh Kong


Dalam keadaan ekonomi Malaysia sekarang, Emas sangat membantu untuk membuat pelaburan yang sangat menguntungkan di masa hadapan. Lebihan wang yang di gunakan untuk membeli Emas adalah sangat bagus kerana kebiasaannya nilai emas akan meningkat dari masa ke semasa berbanding dengan nilai mata wang yang ada turun dan naik sehingga boleh jatuh nilai dengan mendadak.
Setiap wanita pasti sukakan emas dan ingikkan emas, terutama bagi wanita-wanita yang ingin melansungkan majlis pertunangan, pernikahan mahupun perkahwinan. Selain itu emas juga di beli untuk koleksi peribadi dan juga pelaburan. Emas juga sesuai di buat hadiah buat ibunda tercinta yang telah melahirkan kita . Haa cik iena pun belikan hadiah cincin emas buat puan ibunda tau. Ceria tak terkata bila puan ibunda dapat.

Untuk itu cik iena ingin memberitahu anda semua tentang koleksi terbaru daripada Poh Kong dan juga Poh Kong Year End Festive Collection . Kita sedia maklum bahawa Poh Kong merupakan jenama Emas yang terkenal di Malaysia dengan koleksi-koleksi nya yang Eksklusif dan Elegan.
Sempena penutup tahun 2015 ini Poh Kong mengadakan Poh Kong Year End Festive Collection istimewa khas buat anda semua.  Terdapat pelbagai koleksi menarik untuk anda miliki.

Untuk pengetahuan anda, Poh Kong juga merupakan penaja utama Clothes Buffet Malaysia Season 3 2016 yang bakal berlansung pada 26 & 27 March 2016 bertempat di Lot 10,  Bukit Bintang Jam 9.50 AM Hingga 9.00 PM . Poh Kong juga merupakan penaja bagi The Secret Affair Party yang cik iena sertai baru-baru ini. Melihat koleksi Poh Kong yang sangat menarik tertarik , ekslusif serta elegance pada hari tersebut membuat kan cik iena tersangat berkenan dan ingin memiliki koleksi tersebut. Untuk itu, cik iena pun mengorak langkah untuk mengunjungi Poh Kong untuk mengetahui lebih lanjut .


Elegance bergaya eksklusif di Poh Kong



Cik iena ke Poh Kong Mid Valley, malangnya koleksi tersebut telah pun habis. ia nya di keluarkan sedikit-sedikit terlebih dahulu menurut promoter yang melayan cik iena. Kalau nak tempah dulu pun boleh. Seminggu siap katanya. Tapi cik iena nak cuba dulu kat jari. Promoter tersebut cadang kan untuk ke Poh Kong Pavillion kerana kebiasaannya Design baru atau promosi baru akan sampai sana terlebih dahulu. Malangnya cik iena sangat lah sibuk untuk ke sana.


Elegance bergaya eksklusif di Poh Kong


Okay cik iena tunjuk juga sedikit gambar di Poh Kong Mid Valley. Actually tak boleh ambil gambar terutamanya tang Harga tapi cik iena nak kongsi harga-harga yang cik iena tau untuk cincin yang cik iena berkenan :)


Elegance bergaya eksklusif di Poh Kong
cuba cincin lain la sb cincin dalam katalog yang cik iena nak tu takde lagi



poh kong
cuba cincin lain la sb cincin dalam katalog yang cik iena nak tu takde lagi




Walaupun tak dapat nak tengok,try,test ,cuba beli hehe cincin kesukaan cik iena tu tapi puas hati sebab Layanan yang baik dari Poh Kong.Untuk itu cik iena cerita serba sedikit mengenai Koleksi terbaru Poh Kong  yang cik iena berminat dan yang pasti  anda peminat Emas juga akan berminat.



Elegance bergaya eksklusif di Poh Kong


Multiple Joy Ring


Poh Kong memperkenalkan Multiple Joy Ring di mana ia di lengkapi daripada koleksi pelbagai iaitu  emas, emas putih, dan rose gold rings with diamonds . Anda akan terasa muda , cantik bergaya dan meriah untuk  mengenakan cincin eksklusif ini. Ia adalah cincin yang paling melengkapi gaya anda dari Poh Kong. Cik iena sangat menyukai cincin ini kerana design nya yang sangat Eksklusif dan unik sesuai untuk wanita berkerjaya dan selalu ke majlis-majlis pelancaran dan sebagainya  seperti cik iena . Cincin ini agak trendy dan sangat sesuai untuk golongan muda.





Multiple Joy Ring
Multiple Joy Ring


 Untuk design Multiple Joy Ring diatas yang cik iena berminat, harga semasa semasa cik iena ke Poh Kong Mid Valley baru-baru ini adalah RM 1699 . Terdapat 3 design lain lagi yang menarik yang boleh anda miliki seperti di bawah.


Multiple Joy Ring
Cincin pertama atas kiri berharga RM 1599, cincin bersebelahan berharga RM 1699, manakala cincin di bawah kiri berharga RM 1699 dan cincin bersebelahan berharga RM 1699



Tranz oleh Poh Kong



Tranz oleh Poh Kong mempunyai koleksi terbaru barang kemas yang di ilhamkan oleh keindahan dan nikmat alam semulajadi. Ianya direka dalam emas 22K.


Tranz Charm Bangle
Tranz Charm Bangle

 Untuk koleksi Tranz oleh Poh Kong ini cik iena tertarik dengan Tranz Charm Bangle. Ianya mempunyai daya tarikan yang sangat menarik dimana ianya di hiasi dengan unsur-unsur yang berbeza lagi aneh tetapi nampak sangat menarik. Gabungan dragonfly, petite spider,honey bee sangat menarik perhatian .

Tranz oleh Poh Kong boleh di dapati dalam koleksi loket, cincin dan anting-anting.


Tranz
 




ANGEL™ Diamond Oleh Poh Kong


ANGEL™ Diamond Oleh Poh Kong  adalah ikon yang unik dan memikat , mencerminkan cahaya yang sempurna dan kecemerlangan tulen dan berlian persegi yang paling sempurna manis di dunia. Ianya diperbuat oleh tukang berlian terbaik dengan yang paling maju teknologi pemotongan berlian, reka bentuk yang rumit ANGEL™ Diamond pasti membuat an da terpesona dengan keanggunan beserta reka bentuk yang memikat .


Angel Diamond Ring
Angel Diamond Ring

Untuk koleksi  ANGEL™ Diamond, cik iena tertarik dengan keunikan dan kemewahan Angel Diamond Ring yang sangat cantik ini. Sangat sesuai untuk di buat cincin pertunangan mahupun perkahwinan. Koleksi yang cukup unik, cantik lagi menarik serta mewah.



 ANGEL™ Diamond boleh di dapati dalam koleksi loket, cincin dan anting-anting.


ANGEL™ Diamond
ANGEL™ Diamond






Poh Kong Year End Festive Collection


Untuk pengetahuan anda Poh Kong membuat Jualan Hujung Tahun yang Istimewa buat anda semua. Jangan Lupa Kunjungi Poh Kong Berhampiran anda. Terdapat pelbagai lagi koleksi menarik yang tidak sempat cik iena kongsikan. Jadi jangan lupa ke Poh Kong Ya,  Lagi-lagi buat bakal pengantin atau yang bakal bertunang . Sempena hari Natal ini juga anda boleh hadiahkan pada yang tersayang salah satu daripada Koleksi Poh Kong. Pasti Yang Tersayang akan lebih gembira dan terasa sangat di hargai.






Untuk maklumat lanjut menegenai Poh Kong’s new year’s festive collection, sila layari:

Poh Kong Official Website: www.pohkong.com.my     
Facebook: pohkongjewellers
Instagram: pohkongmy








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Friday, December 18, 2015

Red Velvet Garden dari Cake Sense


Red Velvet Garden Cake Sense

Merupakan salah satu kek keluaran istimewa sempena sambutan Hari Natal atau Krismas. Dekorasi yang simple tetapi mampu menarik perhatian dengan buah-buahan, daun beserta cream cheese.




Red Velvet Garden Cake Sense
Rasa cream cheese yang cukup cheezy dan red velvet cake yang lembut  beserta dekorasi buah-buahan yang simple tetapi menarik.

Pada awalnya cik iena bawa sahabat karib ke Cake Sense KLCC, kerana beliau mengidam nak makan Portuguese Egg Tart . Setelah mak buyung ternampak kek yang comel ni mak buyung teringin nak makan. Haa kalau dah mengidam kene lah beli, nanti air liur baby meleleh-leleh. Ouh itu tidak comel.



Red Velvet Garden Cake Sense
Selesai pilih-pilih jom bayar

Kehadiran kami di layan baik oleh pekerja yang cukup ramah menerangkan menu-menu baru seperti roti Eurosoft yang mana ianya menggunakan Yis buatan mereka sendiri. Menarik juga. Next time cik iena cuba . Dan kami di beritahu lagi  Red Velvet Garden ni merupakan salah satu daripada kek istimewa yang di keluarkan hanya pada musim perayaan Hari Natal


Red Velvet Garden Cake Sense
Haa ini kek promosi sempena hari natal, nak balik baru perasan. Ramai sangat customer lalu lalang (^_~)


.

Walaubagaimanapun semua orang boleh membeli kek tersebut. Bukan terhad kepada mereka yang menyambut hari Natal . Cuma ianya di buat khas sempena hari Natal. Ahaa cik iena tak sabar pula nak tengok kek istimewa keluaran hari raya,  tahun baru cina dan deepavali. Mesti menarik juga kan. Ini lah kelainan yang terdapat di Cake Sense :)



Red Velvet Garden Cake Sense
cik iena with bff, riana. Pregy mom yang mengidam :)

CAKE SENSE PRIVATE SALE PUBLIC BANK 17,18 dan 30 Disember 2015


Red Velvet Garden Cake Sense
CAKE SENSE PRIVATE SALE PUBLIC BANK 17,18 dan 30 Disember 2015

 Okay nah belanja gambar kek ni dari pandangan atas.
Cream cheese  yang banyak dan sedap nyummyyy



Red Velvet Garden Cake Sense



Selain daripada  Portuguese Egg Tart , Red Velvet Garden , Ginger Cookies ni pun menarik perhatian kami. Ouchh comel kan. Ramai juga beli yang ni tau :)


CAke Sense Ginger Cookies
CAke Sense Ginger Cookies

Cookies ni memang menjadi kegemaran kanak-kanak dengan dekorasi nye yang menarik perhatian kanak-kanak ditambah dengan gabungan warna yang menceriakan.


Di sebabkan rancangan awal kami nak lepak depan KLCC dan beli Egg tart je, di sebabkan dah terpengaruh dengan Red Velvet Garden Cake yang comel ni, kami perlu cari lokasi untuk lepak makan. Ahaaa jom makan. Layan kan gambar yer. Macam biasa kalau dengan cik iena kamera makan dulu (^_~)



Red Velvet Garden Cake Sense
Deqnor

Red Velvet Garden Cake Sense
with my bff, hehe tu yang asal nye nak makan egg tart :)



Red Velvet Garden Cake Sense
Yeahh cik iena meraikan baby yang bakal lahir nanti. Hope bff dapat baby girl mesti comel



Red Velvet Garden Cake Sense
ish geram pulak cik iena dengan kek comel ni



Red Velvet Garden Cake Sense
Tahniah diatas pregnancy syg.. sory kite x komen kat status fb awak bukan sb kite tak care tp kite bz. Nah special kite celebrate sama sempena your pregnancy (^_~).. Nak tunggu iena tak tau bile..kawen pun belom lagi haha



 Wokiess, Lapa pulak tulis pasal Kek ni, Jangan lupa cuba tau. Kek ni istimewa di bulan Disember sahaja . Kepada sahabat dan pembaca blog yang bakal meraikan Hari Natal. Selamat Hari Natal di ucapkan . Dan Kepada saudara Islam, Selamat Menyambut Maulidur Rasul pada 24 Disember 2015.
Wah cuti bersambung-sambung. Bestnya (^_~)


Untuk Maklumat Lanjut Boleh Layari

Facebook : Cake Sense
Instagram : @my_cakesense
Tel : 03-6272 1851
Fax : 03-6272 1831
Email : info@cakesense.com


Cawangan-cawangan Cake Sense


Petaling Jaya
No 19. Jalan SS 24/8 , Taman Megah
47301 Petaling Jaya
Tel/Fax : 03-7805 

Taman Tun Dr Ismail
No.26 Jalan tun mohd fuad, Taman tun dr ismail 
60000 Kuala Lumpur
Tel/Fax : 03-7727 0176

Tropicana City Mall
Lot LG-45 , Tropicana City Mall, jalan SS20/27 
47400 Petaling Jaya
Tel/fax : 03-7731 1908

Setia City Mall
Pot UG-K02, Setia City Mall , Persiaran setia dagang, Bandar setia alam, SEK U13
40170 Shah Alam

Suria KLCC
C03-C05, Suria KLCC Shopping centre, jalan ampang
50088 Kuala Lumpur
Tel/fax : 03-2163 5951


Paradigm Mall
Lot LG-30 , paradigm mall jalan SS7/26a , 
47301 Kelana jaya
tel : 03-7887 0189

Empire Shopping Gallery
Lot FK03A, First floor, Empire Subang, jalan SS16/1 
SS16, 47500 Subang ajaya
tel/fax : 03-5613 0189





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

Wednesday, December 16, 2015

Salina'z Herbs


Salina'z Herbs


Salina'z Herbs  atau lebih dikenali dengan nama Salinaz Beauty merupakan syarikat bumi putera yang menawarkan pelbagai rangkaian produk kesihatan  dan kecantikan dalaman dan luaran untuk wanita dan lelaki. Beroperasi sejak  tahun 2017. Salina’z Herbs adalah salah satu syarikat bumiputra yang masih berdiri kukuh dalam bidang pengusahaan produk kecantikan wanita dan keluarga. 


Salina’z Herbs adalah satu satunya kedai Jamu yang telah beroperasi di Pusat Membeli Belah Alamanda Putrajaya sejak syarikat Salina’z Herbs ditubuhkan sehinggalah ke hari ini. Walaupun ramai peniaga yang telah silih bertukar ganti, namun dari sinilah Salina’z Herbs telah berjaya membina dan mengembangkan perniagaan mereka.


K08, Lower Ground, South Area Alamanda hopping Centre
Kiosk Salina'z Herb K08, Lower Ground, South Area
Alamanda hopping Centre. Berhadapan Vincci


Bagi warga Putrajaya, kedai jamu Salina’z Beauty adalah kedai jamu yang dapat memberi kemudahan kepada mereka untuk mencari produk penjagaan dan kecantikan diri.
Antara produk produk yang mendapat sambutan yang mengalakkan dari pengguna adalah  Perfect White Slym (minuman tambahan Kolagen) Slimax White Cafe (kopi), Corong Resdung, Minyak Kelapa Dara, Mandian Mujarab serta  Pencuci Wanita.

Pelbagai rangkaian produk yang di tawarkan oleh Salina'z Herbs
Pelbagai rangkaian produk yang di tawarkan oleh Salina'z Herbs


Selain dari produk yang bermutu tinggi, harga yang ditawarkan juga adalah serendah dari RM 19.90 sehingga RM 150.00.  Produk produk keluaran Salina’z Beauty adalah produk yang dihasilkan dari ramuan semulajadi dan kaya dengan pelbagai ramuan herba asli yang dijamin halal dan selamat digunakan untuk wanita dari semua peringkat umur.


Salina'z Herbs


Salina’z Herbs sentiasa memantau dan memastikan produk keluaran syarikat mereka bermutu tinggi, selamat digunakan dan mendapat kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Pihak pengurusan juga sentiasa mengiatkan aktiviti promosi produk dari masa ke semasa melalui media cetak, media elektronik dan juga media sosial.
Bermula dengan hanya satu produk pada tahun 2007, kini Salina’z Herbs telah mempunyai lebih dari 15 produk dibawah jenama Salina’z Herbs.

Bloggers Day Bersama Salina'z Herbs


Baru-baru ini cik iena bersama rakan blogger yang lain telah di jemput untuk menyertai sesi perjumpaan bersama Salina'z Herbs . Di mana ketika ini kami di beri penerangan mengenai produk-produk yang di tawarkakn oleh Salina'z Herbs.


Bersama pengasas Salina Herbs Puan Nor Salina
Bersama pengasas Salina Herbs Puan Nor Salina, terima kasih cik iena dapat tempat kedua untuk contest bergambar bersama produk salina'z herb beserta slogan yang menarik :)

Puan Nor Salina selaku pengasas Salina'z Herb sendiri turun padang untuk sesi bersama blogger ini. Sikap Puan Nor Salina yang sangat peramah dan mudah di dekati lagi memudahkan para blogger bersoal jawab mengenai produk-produk Salina'z Herb

Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb
Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb



Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb bersama adik dan anak lelaki beliau yang merupakan pengamal PERFECT WHITE SLIM
Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb bersama adik dan anak lelaki beliau yang merupakan pengamal PERFECT WHITE SLIM


Gambar diatas merupakan gambar Puan Nor Salina bersama adik perempuan dan anak lelaki beliau yang mengamalkan Perfect White Slim . Dari pandangan mata depan-depan secara lansung gituh. Kulit adik Puan Nor Salina sangat cantik putih gebu. Rasa nak cubit-cubit je pipi dia tau. Pada masa tersebut pun dia datang tanpa make up. Kulit dia memang cantik. Jeles cik iena okay.Anak lelaki Puan Nor Salina pun kulit bersih tiada jerawat. Aha jarang lelaki kulit gebus ni. Tak semestinya perempuan je perlu tampil cantik menawan. Lelaki pun perlu juga tau.  Barulah awek tengok sikit  lalalalalaaaaa.






Salina'z Herbs
ahaa belakang tu rakan blogger yg selalu dgn cik iena pergi event (Rafzan Tomomi). sebab kami berdua biasa pergi naek public transport je. Dua-dua dah paham kalau ade event akan roger-roger untuk pergi sekali. So pada yang selalu ingat cik iena sombong taknak pergi event yang korang ajak tu ke maaf banyak2. Cik iena mmg pergi mana-mana event naek public transport. So cik iena kene pilih tempat dan kalau ada kawan yang boleh pergi sekali baru cik ienaa pergi. Tapi event kali ni cik iena tumpang new blogger comel ni tau, terima kasih banyak2 dilla tumpang kan kami yg comel lagi ceria lalalallala
ehh terima kasih founder hai blogger Halim  sb arrange kan transportation untuk kami (^_~) memahami sungguh hehe





Salina'z Herbs
cik iena & new blogger comel, ehee ni lah dilla, jemput singgah ke blog dilla http://beautyssleepy.blogspot.my












Diantara Produk yang menarik perhatian cik iena adalah Perfect White Slim dan Slimax White Cafe . Dimana kedua-dua produk ini mempunyai khasiat yang pelbagai.


Perfect White Slym




Perfect White Slym
Perfect White Slym

Kelebihan Perfect White Slym :


  • Mampu mencerahkan kulit dalam masa singkat
  • Menghilangkan bekas parut dan jerawat
  • Merawat buasir dan sembelit
  • Menghapuskan rekahan pada badan
  • Mengurangkan berat badan
  • Menghapuskan toksin dalam badan
  • Menggebukan kulit serta melembabkan
  • Melambatkan proses penuaan dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Tiada kesan sampingan yang membebankan
  • Membantu menguatkan akar rambut
  • Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita dan juga individu yang mempunyai masalah alergic.



Packaging terbaru Perfect White Slym
Packaging terbaru Perfect White Slym - PWS21


Harga RM 179.00
Harga Promosi : RM 150
Promosi Akhir Tahun 2015 : Beli Dua Percuma Satu
Untuk mengetahui lanjut tentang produk, Klik Perfect White Slym


Slimax White Cafe



slimax white cafe salina'z herb
slimax white cafe salina'z herb


Formulasi dari Garcinia Combogia yang menghalang pembentukan lemak yang berlebihan dan membuatkan fasa kenyang. Membantu melangsingkan badan, merendahkan kolesteral dan mencerahkan kulit. Habbatus Sawda dapat merawat penyakit, masalah rambut, insomnia, mengurangkan sakit-sakit otot dan sendi, juga menambahkan tenaga. 



slimax white cafe salina'z herb
slimax white cafe salina'z herb




Kelebihan Slimax White Cafe



  • Membantu melangsingkan badan
  • Membantu merendahkan kolesterol
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Membantu merawat penyakit
  • Membantu masalah rambut
  • Membantu masalah insomnia
  • Membantu mengurangkan sakit sendi & otot
  • Membantu menambah tenaga
Harga : RM 39.90 (15 Sachet)
Klik Slimax White Cafe


Nak bagi tau, Alhamdulillah semasa Bloggers day tersebut cik iena telah memenangi tempat kedua untuk contest yang dilansungkan ketika majlis berjalan. Contest bergambar bersama produk Salina'z herb beserta caption yang menarik. Dan, antara hadiah yang cik iena dapat adalah kedua-dua produk yang cik iena berminat ni (^_~)

Haa yang tu nanti dah habis makan cik iena review okay :)


Selain daripada dua produk diatas, antara produk lain yang di jual di  Salina'z Herbs adalah


Gamat Soap / Sabun gamat





Gamat Soap / Sabun gamat
Gamat Soap / Sabun gamat



Membantu mengurangkan masalah jerawat, resdung dan gatal-gatal muka.
Membersihkan kulit serta melembabkan secara semulajadi. Membersihkan kulit berminyak dan menghalus serta mencerahkan kulit.

Harga : RM 16.90


Sabun gamat ini juga ada di datangkan dengan set krim muka yang lain tau  . 
Harga satu Set RM 69.90 .  Sila klik Set Pencerahan Salina'z Herbs untuk info lanjut


Feminine Wash




Pencuci wanita yang boleh mengembalikan kewanitaan dan merapatkan otot vagina yang longgar selepas bersalin. Membantu mengatasi masalah keputihan, kegatalan dan berbau akibat daripada bakteria. Ia juga mengandungi bahan semulajadi seperti ekstrak akar serapat dan manjakani untuk memelihara keseimbangan pH yang memberi kesegaran dan keselesaan sepanjang hari.


feminine wash salina'z herb
feminine wash salina'z herb

 Khasiat-khasiat Feminine Wash  :


  • Mengembalikan kewanitaan
  • Merapatkan otot vagina yang longgar selepas bersalin
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Membantu mengatasi masalah kegatalan
  • Membantu mengatasi masalah berbau akibat daripada bakteria
  • Memelihara keseimbangan pH
  • Memberi kesegaran & keselesaan sepanjang hari








Terdiri daripada jenis perasa iaitu Kenanga dan Strawberi.

Harga : RM 29.90
Untuk info lanjut klik Feminine Wash


Jus Kembali dara



Produk Jus Kembali Dara adalah salah satu produk terlaris dan mendapat tempat di hati wanita. Produk ini bukan sahaja dapat mengekalkan kecantikan dalaman malah juga kecantikan luaran wanita. Telah dilancarkan pada tahun 2014, kini produk Jus Kembali Dara telah dilabel dan diadun dengan teknologi dan formulasi yang terkini bagi memberi manfaat yang maksima kepada pengguna.



Jus Kembali Dara
Cakkkkk kite malu lah.. ehem Jus Kembali Dara gituw tp kite tak kawen lg



Ramuan Jus Kembali Dara ini daripada bahan-bahan asli seperti tumbuhan, daun, akar kayu, buah-buahan, bunga-bungaan asli yang mempunyai khasiat yang tersendiri. Khasiat ramuan tradisi yang terdapat dalam Jus ini  dipercayai mujarab dan berkesan untuk meningkatkan proses imunisasi badan wanita.

Selain dari dapat memberi kesan kepada intimasi wanita ianya juga dapat merawat masalah keputihan, melambatkan proses monopous dan mengurangkan senggugut.


Jus Kembali Dara
Untuk pengetahuan, anak dara pun boleh minum Jus Kembali Dara ni untuk mengtasai masalah keputihan dan juga untuk tenaga yeahhh.. Lepas minum memang akan rasa bertenaga sedikit daripada hari lain. Chewaahhh (^_~)


Kelebihan Jus Kembali Dara


  • Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur
  • Menaikan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok dan anjal
  • Menyuburkan rahim & peranakkan wanita (baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat)
  • Menegang & mencerahkan kulit
  • Melambatkan proses menopaus
  • Memberikan tenaga dalaman wanita
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • Mengurangkan senggugut
  • Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri
  • Sesuai untuk semua wanita sebelum atau selepas rumahtangga
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Mengetat dan mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
  • Menguatkan otot faraj dan mengetatkan faraj
  • Menambah kolagen dalam badan
  • Mencantikan kulit dan nenaikan seri wajah
  • Membantu menghilangkan bau badan
  • Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina
  • Membantu wanita dari dijangkiti penyakit kelamin yang disebabkan oleh jangkitan fungus dan bakteria
 Harga : RM 43.90

Klik Jus Kembali Dara




PUTRI DRINK GOLD  


Diformulasikan dari ramuan semulajadi seperti Pueraria Lobata dan Labisa Pumila (Kacip Fatimah) yang boleh meningkatkan keinginan seksual, kesuburan wanita, keseimbangan hormon dan menambahkan tenaga. Ia juga mengandungi marine Collagen bagi menghilangkan kedutan pada kulit dan mencerahkan kulit agar tampak lebih tegang, cantik dan gebu.


Putri Drink With Collagen Lobata Manjakani
Putri Drink Gold With Collagen Lobata Manjakani

Khasiat-khasiat lain yang ada pada Putri Drink Gold With Collagen Lobata Manjakani

  •  Meningkatkan keinginan seksual
  • Meningkatkan kesuburan wanita
  • Mengimbangi hormon
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Menghilangkan kedutan pada kulit
  • Membantu menegangkan kulit
  • Membantu mencantikan & menggebukan kulit
  • Membantu menambah tenaga

Harga : RM 39.90
Klik Putri Drink Gold






Kesemua produk Salina'z Herbs Boleh dibeli secara terus dari Kedai Jamu Salina’z Beauty, kedai kedai jamu terpilih dan boleh dibeli melalui talian Facebook (online).

Banyak lagi produk yang di tawarkan korang boleh tengok website  www.salinazbeauty.com


Okay Nah cik iena belanja gambar selfie selepas event.
Hari ni dah hari ke 4 cik iena minum Perfect White Slym & Slimax White Cafe
Pada sebelah pagi cik iena akan minum  Slimax White Cafe dan sebelah malam cik iena akan minum  Perfect White Slym



Salina'z Herbs
gambar di pejabat, cik iena ke pejabat memang tak make up :) okay ini lah muka tanpa mekap. masa event tempoh hari ada mekap sikit (^_~)



Kedua-duanya mengenyangkan perut tau patut lah boleh kurus . Kepada yang ingin kurus dan dalam masa yang sama ingin kulit cantik gebus gebas boleh lah cuba ya.
Tapi cik iena tak nak kurus. Oleh yang demikian cik iena mesti paksa diri untuk makan walaupun kenyang

Oh ya lupa nak bagi tau , Slimax White Cafe ni cik iena letak di pejabat sebab untuk minum pagi di pejabat manakala Perfect white Slym cik iena hari2 bawa shaker ni je. Isi dua scope PWS dalam tu dan bawa ke office.  Sebelum balik kerja cik iena akan isi air, shake dan minum yeay.
Sebabnya cara pengambilan yang tepat untuk PWS adalah ketika perut kosong atau pun 30 minit sebelum makan.
Haaaaaaa biasanya cik iena balik kerja terus makan. So maka dengan itu cik iena minum sebelum keluar dari pejabat la. 
Tambahan lagi time berjalan tu organ-organ kita bekerja dengan aktif jadi ianya akan lebih menyerap khasiat2 PWS tersebut. 
(^_~)
Ehhh jangan lupa minum air masak banyak-banyak
kalau tak memang takde makna nya makan supplement tu .



Psssssssssstttttttttttttt
cik iena nak bagi tau ni
Untuk jualan akhir tahun ni ade diskaun yang super duper special
Harga Promosi RM150
Beli dua percuma satu
Ahaa jadi nya sebotol PWS berharga RM100 je lah
Jommm beli yukkkk..
Boleh share-share dengan member yang nak cuba tu
Kalau nak beli boleh directly contact salina'z herb atau pun boleh contact cik iena juga ya
(^_~)

Cik iena pun dah beli okay, walaupun dapat haritu tapi nak beli jugak sebab diskaun yang ditawarkan tu sangat berbaloi.




untuk maklumat lanjut sila hubungi salina herbs :

Instagram :   @salinazhrb
no tel : 019-2796949
email : salinazherb@ymail.com

Cawangan Salina Herbs / Salina Beauty

shah alam

No.10 tingkat 1. Alam budiman,
seksyen U10, Shah alam.

Putrajaya

No.26A, tingkat 1, Jalan Diplomatik, Presint 15,
65025 Putrajaya. K03,
Pasar Awam, Presint 16,
Putrajaya.

K08, Lower Ground, South Area
Alamanda hopping Centre
Jalan Alamanda, Presint 1, Putrajaya










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


read more

UBER PROMO CODE - IENA

UBER PROMO CODE - IENA