Review Missha Coloring Multi Stick From Althea

Pemakaian pemerah pipi atau dikenali sebagai blusher boleh menaikkan lagi seri wajah seseorang. Ia dikatakan sebagai pelengkap solekan wajah.Walaupun hanya mengenakan solekan ringkas, pemakaian pemerah pipi dapat memberi kelainan pada wajah dengan efek-efek kemerahan di pipi supaya wajah anda tidak kelihatan pucat. Ini menambahkan lagi seri seseorang wanita itu.

Review Missha Coloring Multi Stick From Althea


Dewasa kini terdapat pelbagai jenis  pemerah pipi dari pelbagai rangkaian jenama di pasaran,iaitu cecair/ liquid, cream, tabur/debu, compact,duo , bronzer/ pinkish dan tint blusher . Mungkin selepas ini akan keluar pemerah pipi berjenis lain :)

Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Kali ini Cik iena  nak review pemerah pipi berjenis cream dalam bentuk stick dari Althea iaitu  Missha Coloring Multi Stick.

Althea Korea


Sebelum itu, apa itu Althea? Cik iena yakin, pada anda gemar bersolek anda pasti kenal akan portal online yang menjual barangan mekap iaitu Althea. Althea  merupakan portal online yang menjual barangan kecantikan dari Korea . ALTHEA menawarkan produk-prdouct K-Beauty (Korea) dengan harga termurah, 100% asli, dan ianya juga menawarkan penghantaran percuma seluruh dunia.


Missha Coloring Multi Stick



Ia merupakan blusher atau pemerah pipi yang bertekstur krim . Mudah untuk diaplikasikan dan hasilnya lebih menarik berbanding blusher berjenis compact yang biasa anda gunakan. Missha Coloring Multi Stick hadir dengan 10 pilihan warna yang menarik.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Missha Coloring Multi Stick Sesuai untuk semua jenis kulit . Ia merupakan produk keluaran Korea dan ianya sangat di gemari oleh remaja korea yang suka bersolek ringkas menggunakan pemerah pipi dan pemerah bibir sahaja bagi solekan natural yang sangat terkenal di Korea.


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea



Istimewanya blusher ini lagi adalah ianya hadir bersama berus . Dimana berus ini digunakan untuk meratakan blusher yang anda aplikasikan pada pipi anda. Ianya sangat praktikal dan mudah untuk di bawa kemana-mana.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea



Kali ini Cik iena mencuba warna Rosy Angle. Warna pink-pink peach . Cik iena memang suka warna-warna macam ni. Selain daripada warna Rosy Angle terdapat 9 lagi warna-warna untuk di jadikan pilihan anda.


Warna-warna  Missha Coloring Multi Stick



Warna-warna  Missha Coloring Multi Stick




Cara penggunaan


Selepas memakai foundation sebelum memakai bedak asas, sapukan blusher pada pipi dan ratakan menggunakan berus. Perlu di ingatkan untuk blusher atau pemerah pipi berjenis krim, ianya perlu di pakai sebelum anda memakai bedak. Jika anda memakainya selepas memakai bedak ianya akan bercapuk.


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Jadi pastikan anda memakan pemerah pipi ini terlebih dahulu sebelam memakai bedak. Selepas memakai pemerah pipi berjenis krim ini anda juga boleh memakai blusher jenis compact jika anda tidak suka efek lembab dan glowing dari blusher berjenis krim ini.


Review  Missha Coloring Multi Stick


Cik iena suka Blusher ni sebab ianya didatangkan sekali dengan berus . Jadi pemakaian blusher lebih mudah. Tak perlu bawa blusher dan berus berasingan di dalam handbag. Warna blusher ini juga cantik cuma bagi Cik iena ia tak pigment sangat. Anda memakai dalam amaun yang lebih jika anda jenis seperti cik iena yang suka warna terang jelas kelihatan di pipi.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Untuk Cik iena yang gemar warna-warna terang . CIk iena memang suka pipi kelihatan pink, merah mahupun peach. Untuk blusher ini cik iena akan pakai dalam amaun lebih berbanding Blusher stick lain yang akan cik iena review dalam artikel berikutnya. Blusher tersebut juga dari Althea :)


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Selain dari aplikasikan ianya di bahagian pipi, cik iena juga gunakan sebagai highlight di bawah dagu dan juga tepi hidung . Dah kata produk korea mesti nak bersolek nampak ala-ala gadis korea ,muka pink-pink (^_~)


Rating

7/10

Harga Missha Coloring Multi Stick


Harga Missha Coloring Multi Stick


Harga promosi semasa Artikel ini di tulis RM50 (diskaun 33%)
Harga Asal RM75

Kepada anda yang ingin mendapatkannya anda boleh beli di http://my.althea.kr/coloring-multi-stick-2016-new

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : http://my.althea.kr
Facebook : Althea
Instagram :  @altheakorea
Youtube : https://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/









MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA


Baru-baru ini Cik iena telah berkesempatan menghadiri satu Majlis Anugerah yang julung-julung kali  diadakan istimewa sebagai tanda pernghargaan buat menghargai  sokongan tinggi agensi agensi, persatuan dan badan berkaitan kerajaan pelancongan.

MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


Pihak pengurusan Felda D'Saji menghargai sumbangan mereka melalui penganjuran Anugerah Pelancongan D'Saji KL Titiwangsa 2017/2018 . Anugerah Perlancongan D'Saji KL Titiwangsa yang pertama kali diadakan ini berlangsung pada hari Sabtu, 24 Februari pada jam 6.30 petang di Arabic Orchid Restaurant, Restoran Terapung D'Saji KL Titwangsa.

MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018



Restoran Terapung D'Saji KL Titiwangsa 


Restoran Terapung D'Saji KL Titiwangsa merupakan Restoran milik penuh Felda D'Saji yang juga merupakan anak syarikat milik Koperasi Permodalan Felda Berhad dan FELDA.
Untuk pengetahuan,  Restoran ini mula beroperasi pada bulan Mei 2015, dimana ianya telah dirasmikan oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur pada masa itu iaitu Datuk Seri Ahmad Phesal Talib.


MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


Restoran Terapung D'Saji KL Titiwangsa mempunyai kapasiti 1700 orang pada satu-satu masa dan mempunyai 3 buah dewan banquet yang pelbagai saiz, bilik seminar, bilik  mesyuarat dan ruang restoran terbuka dengan pentas yang dilengkapi sistem bunyi dan lampu berteknologi tinggi.


MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
ootd cik iena ke MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


Selain terkenal dengan tempahan pakej perkahwinan dan lokasi pelbagai majlis dan seminar, Restoran Terapung D'Saji KL Titiwangsa amat berbangga kerana menawarkan produk pelancongan Makan Malam Dengan Tarian Kebudayaan Malaysia setiap malam khusus untuk pelancong luar Negara dan tempatan mempelajari budaya Malaysia sambil menikmati hidangan bufet yang menawarkan puluhan juadah istimewa Malaysia.


MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
BERSAMA RAKAN BLOGGER DI MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


Harga yang ditawarkan adalah RM59 + seorang , dimana ianya adalah antara Harga yang terendah di Lembah Kelang berdasarkan perbandingan produk yang sama dengan pesaing lain.

Memandangkan ianya mendapat sokongan tinggi agensi agensi, persatuan dan badan berkaitan kerajaan pelancongan, pengurusan Felda D'Saji amat menghargai sumbangan mereka melalui penganjuran Anugerah Pelancongan D'Saji KL Titiwangsa 2017/2018. 



MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


Melalui anugerah ini, pengurusan Felda D'Saji telah memilih sebanyak 16 penerima anugerah dengan satu daripadanya menerima anugerah khas di atas sumbangan pelancong tertinggi sepanjang tahun 2017.

ANTARA PEMENANG ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
ANTARA PEMENANG ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


Jumlah pelancong luar negara D'Saji KL Titiwangsa pada tahun 2017 yang telah disumbangkan oleh keseluruhan pemenang pemenang kali ini ialah 21,000 orang dengan nilai jualan melebihi RM1 juta.


ANTARA PEMENANG ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
ANTARA PEMENANG ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
ANTARA PEMENANG ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
ANTARA PEMENANG ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018


Majlis ini dihadiri oleh 200 orang yang terdiri daripada kumpulan pengurusan Felda, wakil agensi pelancongan kerajaan berkaitan pelancongan, persatuan-persatuan pelancongan, agensi-gensi pelancongan, syarikat hiburan tempatan dan rakan-rakan media cetak dan media dalam talian.


Arabic Orchid Restaurant


Semasa majlis yang cukup meriah ini, tetamu dihidangkan dengan produk terbaru pelancongan D'Saji KL Titiwangsa yang khusus menu Timur Tengah Arabic Orchid Restaurant khusus untuk menarik pelancong Timur Tengah dan penggemar di kalangan masyarakat tempatan.


MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa

Melalui penganjuran majlis ini, pengurusan Felda D 'Saji  amat mengharapkan sokongan berterusan daripada pemain industri pelancongan kepada produk produk D'Saji KL Titwangsa dan seterusnya berharap pada masa akan datang dapat memperbesarkan lagi senarai penerima anugerah perlancongan.


Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa
Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa


MAJLIS ANUGERAH PELANCONGAN D'SAJI KL TITIWANGSA 2017/2018
Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa

Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa
Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa

Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa
Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa


Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa
Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa


Lokasi lain Felda D'Saj selain Restoran Terapung D'Saji KL Titiwangsa


1. Dewan Perdana Felda, Jalan Semarak
2. Dewan Merak Kayangan, Jalan Gurney
3. Dewan Besar Tun Rahah, Jalan Bukit Bintang
4. Dewan Bankuet Menara FELDA. Persiaran KLCC
5. Dewan Residensi UTMKL
6. Kajang Perdana Avenue, Kajang
7. Dewan Gemilang Kelana Jaya
8. Orchard Villa, Jalan Gombak
9. Villa Lake Cempaka, Bandar Baru Bangi
10. Taman Warisan Pertanian, Putrajaya
11. Dewan Institut Semarak Felda ,Bangi


Diskaun 10% di Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa


Bersempena dengan Majlis Anugerah Pelancongan D Saji KL Titiwangsa 2017/2018, pihak pengurusan Felda D'Saji menawarkan potongan diskaun 10% di Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa kepada rakyat Malaysia sepanjang bulan Mac 2018 bagi memberikan lebih banyak peluang kepada pelanggan tempatan menikmati produk pelancongan baru ini.

Jadi kepada anda di luar sana jangan lepaskan peluang untuk nikmati hidangan makanan timur tengah yang lazat di Restoran Arabic Orchid, D'Saji KL Titiwangsa . Cik iena sendiri telah merasa beberapa menu ketika majlis anugerah tersebut dan ianya sememangnya sedap dan patut anda cuba . Cik iena suka Ayam Mandy yang cik iena makan :)

Maaf nama menu lain tak ingat sebab Cik iena bukan penggemar makanan Arab tapi bila Cik iena makan Ayam MAndy memang sedap :)


Untuk maklumat lanjut mengenai pakej Felda D'Saji sila hubungi nombor di bawah

FELDA D'SAJI SDN BHD

Kuala Lumpur Tel : 03-2698 8302
                         Fax : 03-2694 4159
                         03-2693 2139
Email : salesdsaji@felda.net.my

Instagram :
  1. https://www.instagram.com/dsajikltitiwangsa/
  2. https://www.instagram.com/orchid_restaurant_titiwangsa/ 

Untuk keterangan lanjut mengenai maklumat Majlis Anugerah Pelancongan D'Saji KL Titiwangsa, hubungi En. Muinuddin Dzulkifli di talian 019-2111601 atau email ke muinuddin dz@felda.net.my





Review Daniel Wellington Classic Petite


Setiap individu biasanya akan memakai jam tangan sebagai perhiasan untuk ke mana-mana. Jika anda merupakan peminat atau pengumpul jam tangan, cik iena yakin anda pasti kenal dengan jenama Daniel Wellington ini. Rekaan jam jenama ini boleh dikatakan sesuai untuk digayakan pada bila-bila masa sahaja samaada casual atau untuk ke acara-acara lain mahupun acara rasmi .

Daniel Wellington Original


Cik iena bukan lah pengumpul mahupun peminat jam tangan. Malahan sebelum ini Cik iena memang tidak memakai jam. Tetapi pertama kali Cik iena lihat jam tangan yang di pakai oleh rakan pejabat Cik iena jadi berminat.  Dan bermula lah operasi CIk iena membuat survey harga untuk membeli jam tersebut .

Daniel Wellington Original
Berangan nak jadi model Daniel Wellington


Jemput baca di http://www.ienaeliena.com/2018/01/nak-jam-tangan-daniel-wellington-murah.html




Review Jam Tangan Daniel Wellington Classic Petite Dari @dwclassicpetite




Jam tangan Daniel Wellington koleksi Classic Petite sangat elegant. Ianya sesuai untuk di gunakan untuk acara casual mahupun ke majlis-majlis tertentu .


Daniel Wellington
Daniel Wellington

Classic Petite  sangat berbeza dari koleksi DW yang  lain kerana menggunakan tali jejaring. Di samping itu, Classic Petite juga mempunyai saiz terkecil, dari diameter bezel (32 mm) hingga lebar tali (14 mm). Saiz kecil dan tali jejaring ini menjadikan Classic Petite kelihatan sangat feminin dan manis, sesuai untuk di bawa ke Majlis-Majlis.



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dan Daniel Wellington sterling black



Setakat ini cik iena pakai jam ni memang elok dan ianya berkualiti dan memang persis jam mahal . Menurut kawan cik iena yang dah lama pakai pun kualiti jam memang bagus. Tiada kerosakan mahupun calar walaupun beliau seorang yang lasak.


 Beli Daniel Wellington di @dwclassicpetite



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white

Pada yang berminat untuk membeli boleh terus beli di http://bit.ly/jam-daniel-wellington
atau boleh DM mereka di instagram. Sejujurnya pada awalnya Cik iena rasa kurang percaya dengan link yang di berikan tetapi di sebabkan ianya dari kawan dan menurut kawan link tersebut bukan scam. Jadi diatas jaminan beliau cik iena pun beli di link tersebut.


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari @dwclassicpetite


Jika di lihat pada harga di website Daniel Wellington Malaysia, harga yang di tawarkan agak murah berbanding website rasmi. Menurut seller ianya adalah original-OEM. Memandangkan rakan pejabat cik iena ,Afni telah pergi  ke Butik Daniel Wellington di Mid Valley untuk memastikan  jam yang beliau dapat itu Original atau tidak tidak . Dan pihak Butik Daniel Wellington di Mid Valley memaklumkan bahawa ianya adalah jam tangan DW  original . Maka Cik iena pun beli.

Daniel Wellington
Daniel Wellington


Cik iena  tidak ragu-ragu untuk beli sebab  Butik kata Original.  Kalau nak beli di butik dia mahal sangat cik iena rasa sebab banyak benda lain lagi nak guna duit :)  So cik iena beli di link yang di berikan diatas.

Gambar Jam Tangan Daniel Wellington dari @dwclassicpetite

Disini cik iena kongsikan gambar Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite yang cik iena beli . Memang sangat cantik dan berkualiti . Tangan cik iena kecil dari wanita normal . Sangat kecil macam budak sekolah .

Pada awalnya Cik iena khuatir susah nak adjust tapi salah jangkaan cik iena. Mudah je nak adjust . So kalau tangan besar ke kecil ke a, anda tak perlu risau boleh adjust tak perlu pergi kedai untuk tebuk lubang atau potong :)


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite




Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Cik iena sangat puas hati dengan material dan kualiti pada harga yang di tawakan . Mesti ramai risau, raagu-ragu dan khuatir kan. So selepas baca ni dah tau nak beli pada seller mana kan. Memang sangat ramai yang jual cuma kita tak tau kualiti produk tersebut. Sekarang Cik iena kongsi sebab ramai yang bertanya .

Susah tau nak cerita banyak kali, ulang-ulang jawab soalan yang sama pada orang yang berbeza maka dengan itu artkel ini di karang supaya mudah cik iena nak menjawab persoalan. Boleh baca di Blog (^_~)

Ini review jam  tapi Review jujur dari hati cik iena  untuk page yang dia suruh beli tu memang page tu nampak macam scam . Biasalah mind set orang malaysia taku sikit nak beli online terutama dari page yang tak pernah di dengari dan takde main page. Kita rasa ragu-ragu lah.

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Nasib baik kawan dah pun pergi sendiri Butik Daniel Wellington di Mid Valley untuk tanya tentang keaslian jam dia tu.  Pada yang tak tau macam mana nak beli cik iena ada screenshoot sikit. Kalau tak berani beli sendiri boleh DM instagram @dwclassicpetite  atau kalau nak cik iena tolong belikan pun boleh . Tapi kene bank in duit pada cik iena dulu lah ya . Yang ni boleh email cik iena di iena@ienaeliena.com

Okay jom tengok macam mana nak beli :)


Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah


Cik iena rasa tak ramai yang berani beli kat sini sebab cik iena pun berperasaan macam tu sebelum ni . So lebih baik yang nak beli direct DM ig @dwclassicpetite atau whatsapp mereka di https://api.whatsapp.com/send?phone=601123262969


DW MOMENTS



Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat dan lunch di Nu sentral, Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena keluar berjalan memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington Original
cik iena ke kenduri kawen memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Classic Petite
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington Original
cik iena ke malam gala filem surf this love mengenakan Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
bergaya dengan Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat dengan memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Mak aiiiiiiii meletup blog. Banyak betul gambar #DWMOMENTS  . Wokay sekian review dari Cik iena (^_~)





Powered by Jasper Roberts - Blog