Maker's Cafe Jalan Yap Kwan Seng


Sambungan dari Voucher Maker's Cafe . Semalam semasa makan tengah hari di sini, menu yang menjadi pilihan cik iena adalah Makers Chicken Rice dan Apple Juice . Nasi ayam nya lain daripada yang lain. Kebiasaan nya nasi ayam dihidangkan dengan kuah kicap dan cili. Kelainan disini adalah Nasi Ayam dihidangkan bersama  Black Pepper Sauce dan Cream Sauce  beserta Chili Sauce , sup dan salad. Untuk makluman anda juga Maker's Cafe menggunakan rempah dan perencah daripada produk Maker's sendiri dimana ia merupakan produk halal keluaran bumiputera muslim malaysia.
Jemput Baca -> Maker's Produk Halal Keluaran Bumiputera Muslim

tuan empunya blog yang pemalas nak make up pergi kerja. week day =  free make up day

Jemput lihat menu-menu disini
Pada yang nak voucher tu, boleh refer menu-menu ni ya

Restoran ini baru di buka, so menu dia biasa je. 
Belum siap menu yang canggih-canggih.
Yang pasti bila dapat makanan, cara hiasan makanan tu memang cantik.
Orang kata biasanya tengok menu tu gambarnya cantik, bila dapat macam ape tah.
Tapi yang ni tengok menu kosong tiada gambar.
Bila dapat makanan senyum lebar.
Food presentation yang menarik

Tengok makanan-makanan orang sebelah pun menarik je.
Cik iena dan sharul ain order benda yang sama cuma ir je berbeza so de la gambar menu lain.



apple juice yang cukup  pekat rasa buahnya

orrange juice

Ni, gambar nasi ayam yang menjadi pilihan cik iena


Makers Chicken Rice RM10.90
Makers Chicken Rice RM10.90

Makers Chicken Rice RM10.90
Makers Chicken Rice RM10.90
Makers Chicken Rice RM10.90
Makers Chicken Rice RM10.90






Nampak tak tu Black Pepper Sauce dan Cream Sauce , memang sedap nasi ayam yang ni. Lain daripada yang Lain. Nasi Ayam ala-ala barat gitu.




Okay ini gambar di dalam restoran yang sempat diambil.



 
Maker's Cafe Jalan Yap Kwan Seng
Waktu Urusniaga
Isnin Hingga Jumaat
7 AM hingga 7 PM
Facebook :  facebook.com/pages/MAKERS-CAFE/
Alamat : B-0-2 Megan Avenue2, 12 Jalan Yap Kwan Seng
Kuala Lumpur, Malaysia
Nota Blog : Hari ini hari jumaat . Nak makan mana yer. Cik iena rindu nak makan Tom yam & Mushroom baked rice dari Kungfu Baked Rice . Ehemm bila nak bagi voucher FREE lagi ni Kungfu Baked Rice . Hehe Insya Allah kalau tak banyak kerja nak makan dekat Kungfu Baked Rice KLCC.


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Voucher Maker's Cafe


Kepada rakan yang bekerja berhampiran Jalan Yap Kwan Seng cik iena nak bagi Voucher ni pada yang berminat . Pastikan anda betul-betul berminat dan baca lah dulu terma dan syarat ye. Seperti biasa kesemua Voucher pasti ada syarat . Jangan jadi macam cik iena selalu tak baca syarat pada voucher. Nak dijadikan cerita cik iena dapat voucher yang banyak ni adalah disebabkan kesilapan cik iena tidak membaca terma dan syarat voucher tersebut.


Voucher Maker's Cafe
Cik iena ada dapat satu daripada rakan pejabat. Jadi semalam cik iena ajak sharul ain makan dekat Maker's Cafe . Dengan yakin nye nak bertanya pasal voucher macam tak faham sikit . 
Sekali Encik tu cakap voucher ni boleh diguna minggu depan. Ouh cik iena tak perasan tarikh nya ada pembetulan pakai PEN. 1-15 March 2015.

Haaaaaa malu nye cik iena okay, takpe maintain comel haha jangan gelak macam puntianak okay tempat eksklusif tu . Lepas tu Encik tu bagi lagi 30 Voucher kat kami . Wah banyak nyaaa
Nak harap cik iena makan hari-hari kat situ tak janji lah sebab cik iena tak suka makan berat-berat.
Kuantiti cik iena makan pun sangat sikit . Tengah hari cik iena makan nasi ciput je . 1/3 . Kadang-kadang tak makan nasi. Makan sayur sahaja . Haa semalam baru hari pertama dalam minggu ini cik iena menjamah nasi. Hah jaga body betul tu hari sabtu Insya Allah kalau tiada halangan, ade photoshoot. Badan haruslah selim melim
(^_~)


Voucher Maker's Cafe

Voucher Maker's Cafe

 
Haaa dah bacakan terma dan syarat. Makanya kepada sahabat yang berminat . Message cik iena kat facebook yer. Nanti cik iena bagi. Senang citer korang datang time lunch. Kita Lunch sama, cik iena bagi voucher tapi selebihnya bayar sendirian berhad la yer hihi.

Untuk pengetahuan restoran ni hanya dibuka pada hari bekerja sahaja. Sabtu dan ahad tutup. Almaklumlah kawasan pejabat je kan. Buka sabtu ahad takde income la. rugi bayar bila letrik je nanti kan. Waktu urusniaga pulak 7 AM - 7 PM.

Eh lupa nak bagi tau, rasa nya Encik yang ambil order tu and yang bagi voucher banyak2 tu tuan empunya Restoran. Semoga murah rezeki dan semoga perniagaan Encik bertambah maju dan maju.


Nota Blog : cik iena ni memang suka tak baca terma dan syarat betul2. Semenjak aktif berblogging ni asyik makan free, makan separuh harga. Makan ade voucher. Alhamdulillah . Dan makanya disebabkan itu jugalah cik iena perlu jaga makan pada hari biasa. Makan sayur je ahahahaa.

Ehhh senarai harga makanan dan gambar cik iena makan di Maker's Cafe cik iena akan schedule kan pukul 1 tengah hari nanti okay. 


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Maker's Produk Halal Keluaran Bumiputera Muslim


Maker’s adalah jenama Produk Masakan yang terdiri daripada Perencah dan Rempah. Maker’s adalah Jenama Islam yang diusahakan oleh Syarikat Maker Recipe Sdn Bhd  yang mana ianya dimiliki oleh orang Islam.Terdapat pelbagai jenis perencah dan rempah yang di pasarkan.Untuk maklumat lanjut, sila layari Maker’s

Maker's Produk Halal Keluaran Bumiputera Muslim

Maker's Produk Halal Keluaran Bumiputera Muslim

Maker's Produk Halal Keluaran Bumiputera Muslim

Maker's Produk Halal Keluaran Bumiputera Muslim
 
Produk ini telah mula dikeluarkan di pasaran di tesco-tesco yang terpilih.
Anda juga boleh mendapatkannya secara online di  http://www.maker.com.my/

Nota : Sumber kredit kepada Doktor Google . Cik iena tulis pasal rempah ni sebab tadi semasa makan di Maker's Cafe cik iena perasan ada beberapa tempat produk-produk ini di pamerkan untuk dijual. Rupanya MAker's Cafe ni menggunakan rempah mereka sendiri untuk memasak (^_~)
Okies hari pun dah lewat. Esok cik iena akan update mengenai Maker's Cafe dan Voucher Maker's Cafe yang cik iena nak bagi pada kawan-kawan.

Selamat Malam, cik programmer nak mimpi indah-indah .
 
 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


The Best Design & Printing Services - www.myprintworkz.com


Alhamdulillah servis sangat memuaskan dan sangat pantas. Sebelum ni cik iena ada email syarikat lain untuk simple design and print name card untuk blogger tapi dah dua minggu masih tidak mendapat balasan. Terdapat dua syarikat yang dihubungi yang mana ianya syarikat Melayu. Isnin lalu 23 hb Feb 2015 cik iena email www.myprintworkz.com, memang pantas mereka reply email. Cik iena buat pesanan hari isnin, pukul 10.30 pagi khamis dah sampai pejabat. Harga pun berpatutan.
model iena eliena name card, blogger iena eliena name card

Macam ni lah servis yang diharapkan. Cukup menghampakan dua tempat yang cik iena email yang tidak menjawab email cik iena. Okay mana-mana kawan blogger atau mana-mana kawan-kawan lain yang memerlukan perkhidmatan design and print boleh lah terjah www.myprintworkz.com 
Tak perlu ke kedai, dunia di hujung jari je sekarang. Klik klik bayar and terima barang. Mudah kan. Jimat masa dan tenaga (^_~)

model iena eliena name card, blogger iena eliena name card

Selain name card, banyak lagi perkhidmatan yang ditawarkan.

Ni nak bagi tau, dorang charge RM10 je untuk custome design yang simple macam ni, tak mahal pun.
Kalau ikut template yang sedia ada tiada kene bayaran untuk design. Hanya bayar harga kad dan Postage sahaja .


 

model iena eliena name card, blogger iena eliena name card

model iena eliena name card, blogger iena eliena name card
 
Okies , cik iena tunjukkan order cik iena yer
Mudah sangat nak beli dekat sini . Cik iena sangat berpuas hati.
 
model iena eliena name card, blogger iena eliena name card


model iena eliena name card, blogger iena eliena name card

model iena eliena name card, blogger iena eliena name card

Okay lepas ni pergi event takde la segan-segan silu lagi sebab takde name card.
Selalu pergi event , blogger-blogger akan bagi name card. Cik iena segan cik iena takde pun.
Saya blogger newbie hehe takde name card . Diatas nasihat top blogger kiter  +Bro Framestone  ,
cik iena pun buat lah name card .

okay lepas ni dengan muke comel nye iena akan bagi name card iena 
 
(^_~)

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah



iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah


Majlis berlansung pada 22 Feb 2015. Maaf diatas keterlewatan cik iena . Hampir terlupa sebenarnya.Lewat-lewat pun cik iena datang juga sebab nak tengok baby ct yang mana masa ct pregy kan akif siti mengidam nak makan manggis and cik iena panjatkan pokok manggis untuk siti.

http://www.ienaeliena.com/2014/07/panjat-pokok-manggis-untuk-mak-buyong.html 

Okay jom tengok gambar yang sempat diambil.

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah
yang diraikan, baby akif

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Pelamin dari eddy

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah
cik iena with siti and akif
Bergambar dengan tuan empunya pelamin, ha tengok tu cik iena datang pelamin pun tengah buka
nampak sangat lewat sampai hehe

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

yeayy    aunty iena with akif

iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Okay ini aksi ratu selfie,
selfie sambil dukung baby sebelah tangan
(^_~)

iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

iena eliena Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Tips Cukur rambut bayi


Majlis Cukur Jambul Abdul Akif Shah

Bagi anda yang ingin mencukur rambut bayi anda selepas majlis cukur jambul mungkin anda boleh cuba tips ini. Cik iena dapat semasa pergi kenduri cukur jambul baby Akif. Cik iena datang lewat. So dapat tengok CT cukurkan sendiri rambut anaknye, Tapi memang makan masa lah sebab rambut Akif tebal . Cik iena tak sempat record video penuh sebab adik cik iena dah sampai nak jemput balik rumah hehe..
 
Okay dari apa yang cik iena perhati,
  1. CT sediakan semangkuk air, pisau cukur , gunting dan baby shampoo
  2. air bersih digunakan untuk bersihkan pisau cukur, selepas cukur , rasa dah banyak rambut melekat kita rendam dalam air supaya rambut-rambut tadi hilang dari pisau pencukur.
  3. Untuk memudahkan lagi proses mencukur, gunakan syampoo bayi .
  4. Sebelum cukur rambut bayi, kalau rambut bayi tebal adalah lebih mudah jika kita guntingkan sedikit rambutnya.
 
Jemput tonton video
 
 
 
 
 
Nota Blog : kalau cik iena tak berani nak cukur rambut baby, kepala baby lembik. Takut sangat . Biarlah ayahnye yang buat nanti ahahahah okay berangan (^_~)
 









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog