TOMMY 3 WIKOMOBILE : TRENDY, YOUTHFUL,AFFORDABLE


Tanpa telefon pada zaman yang serba canggih ini pasti anda akan menjadi kelam kabut. Oleh sebab itu, telefon memang sudah menjadi keperluan harian yang amat penting untuk umat manusia. Bercakap tentang telefon bimbit, tentu sekali kita bercakap tentang harganya. Ada telefon harganya murah di kelas entry-level, kelas mid-range, dan kelas yang paling mahal sekali high-end.

Tommy 3 dari Wikomobile


Benarkah rakyat Malaysia terlalu obses dengan telefon bimbit?


TOMMY 3 WIKOMOBILE
Rakyat Malaysia dikatakan terlalu Obses dengan telefon bimbit. Disebabkan itu, rakyat Malaysia dikatakan sebagai pengguna telefon bimbit ketiga tertinggi di Asia Pasifik serta melebihi negara maju seperti Amerika Syarikat dan Eropah menurut laporan terbaru firma kajian pengguna .


Mengapa dikatakan Rakyat Malaysia terlalu obses denagn telefon bimbit? Salah satu sebab adalah kerana Ramai  yang terlalu obses dengan talifon bimbit sehingga menyebabkan mereka ditipu dalam pembelian secara online khususnya golongan remaja yang membeli tanpa pengetahuan ibu bapa.


Bagi Cik iena pula Cik iena tidak terlalu obses untuk mendapatkan telefon yang mahal dan mengikut trend terkini. Bagi Cik iena memadai sekiranya ianya lancar untuk digunakan. Mempunyai kamera yang bagus. Harga dan kualiti haruslah setara. Cukuplah hanya satu telefon yang High Spec dan telefon berikutnya cukup sekadar memenuhi keperluan seperti untuk menggunakan pelayar internet serta untuk memuat turun aplikasi tertentu seperti Facebook dan Instagram.

Apa yang penting adalah kita membeli mengikut kemampuan dan keperluan. Sekiranya tidak mampu janganlah sampai terpaksa ikat perut untuk membeli telefon bimbit yang mahal. Dan adakalanya ada yang tertipu dengan harga murah yang ditawarkan penjual online . Hasilnya duit terbang dan telefon tidak dapat. Kejadian ini sememangnya sering terjadi.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE



Tahukan anda, secara purata masyarakat Malaysia menghabiskan masa purata dua jam sehari melayan gajet atau talifon pintar menurut Pensyarah Kanan, Pusat Pengajian Psikologi dan Pembangunan Manusia, Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Profesor Dr. Jamiah Manap.

Jadi tidak hairanlah untuk seseorang itu memeliki lebih dari satu talifon bimbit lagi-lagi bagi pengusaha perniagaan , artis, personaliti media sosial mahupun blogger seperti Cik iena. Cik iena yakin ramai juga dikalangan kawan-kawan blogger yang mempunyai lebih dari satu telefon bimbit.

TOMMY 3 WIKOMOBILE



Tommy 3 dari Wikomobile Mudah melayari internet dan sosial media


Kehidupan sebagai blogger sememangnya lagi memudahkakkan jika mempunyai lebih daripada satu telefon bimbit yang mana satunya boleh digunakan untuk tujuan peribadi manakala satu lagi untuk tujuan kerja sebagai blogger.

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Bagi Cik iena pula telefon bimbit kedua Cik iena digunakan untuk tujuan testing sms services dan apps untuk tujuan kerja pejabat. Kadangkala cik iena guna juga untuk membuka akaun social media. Dengan adanya telefon bimbit baru Tommy 3 dari wikimobile ini Cik iena gunakan khas untuk membuka social media sahaja iaitu facebook dan instagram.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Kehadiran Tommy 3 ni semestinya memudahkan cik iena lagi. Telefon bimbit utama cik iena gunakan untuk tujuan membuat panggilan., melayari internet dan whatsapp . Telefon kedua untuk kegunaan kerja sebagai sms programmer manakala telefon ketiga Tommy 3 dari Wikimobile untuk kegunaan social media.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Setakat dua minggu penggunaan Tommy 3 untuk Cik iena mengaksess Facebook dan Instagram serta email. Ketiga-tiganya berjalan lancar. Cik iena juga dapat online instagram ketika telefon utama sedang digunakan untuk WAZE ketika pemanduann. Kalau drive di Kuala Lumpur memang tak sah kalau jalan tak jammed. Jadi dengan adanya Tommy 3. Sekiranya jalan jammed dapatlah cik iena membuka instagram.





Unboxing Tommy 3 from Wikomobile :) . Untuk pengetahuan harga asal Tommy 3 adalah RM499, sempena bulan ramadhan ni @wikomobilemy Buat promosi pada harga RM329 - *FREE* Gift Box (iRing, Headphone, Selfie Stick) – while stock last - Promo Period: 15 May – 14 June 2018 - Purchase at Authorized Dealer, Lazada, Shopee, WikoMalaysia FB - Warranty – 120 days Replacement (T&C applies) Product Details: - 18:9 Format Widescreen - 5.45" IPS Display - 4G LTE - 16GB ROM (Expandable via MicroSD) - 8MP Rear Camera & 5MP Selfie Flash Front Camera - Camera Features (Auto-HDR, Live filter, Face beauty and more) - Android 7.1 (Nougat) - Dual SIM . . Untuk maklumat lanjut n promosi terkini follow . πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy . #wikomobilemy #wikoTommy3 #wikoraya #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #malaysianblogger
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Cik iena sememangnya suka membuka Instagram tidak kira dimana jua cik iena berada. Cik iena gemar like gambar-gambar di Instagram lagi-lagi jika Cik iena sedang mempromosikan sesuatu di laman instagram cik iena. Pasti cik iena akan lebih kerap membuka instagram dan like serta komen instagram orang lain supaya mereka juga akan ke instagram cik iena. Sedikit sebanyak ianya membantu menyampaikan apa yang ingin cik iena promosikan.

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Selain daripada itu ianya juga nampak sangat trendy dan youthful. Cik iena yang dah 32 tahun terasa muda bila pakai Tommy 3 ni. Warna Cherry memang menjadi kesukaan Cik iena. Selain warna nya yang cantik. Warna nya juga membuatkan Cik iena mudah untuk mencari kenalpasti telefon cik iena.  Kalau balik kampung tu mak, ayah, kakak, adik-adik dan ank buah semuanya ada telefon bimbit. Kalau semua letak satu tempat atas meja, Oleh kerana si Tommy 3 mempunyai Warna terang dan lain daripada lain ,maka ianya mudah nak dikesan :) 

Jadi, kehadiran TOmmy 3 semangnya sangat membantu cik iena tatkala telefon utama perlu diguna untuk tujuan lain dan dalam masa yang sama cik iena ingin membuka instagram .

Tommy 3 dari Wikomobile


Merupakan telefon pintar dari French yang bergaya, nampak muda,  dan mempunyai harga yang berpatutan. Hadir dalam 4 variasi warna iaitu Cherry, Anthracite, Gold dan Bleen.


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE


Warna Tommy 3 dari Wikomobile

  1. Cherry
  2. Anthracite
  3. Gold
  4. Bleen

Warna Tommy 3 dari Wikomobile


Keistimewan Tommy 3 dari Wikomobile


TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE
  1. Ultra-accessible 18:9 wide screen
  2. Bigger display & Compact form
  3. Fast & fluid
  4. Cool images With Special effects
  5. Easily use 2 apps in split screen
  6. Pops of colour 

Boleh baca di sini untuk lebih lanjut https://my-en.wikomobile.com/m2219-tommy3-asia#cherry


Free Gift Box Ramadhan Promotion


RM329 - 16GB ROM, Dual Sim, 8MP Rear Camera & 5MP Selfie Flash Front Camera 😱😱😱😱😱 Biar betul murahnyaaaaa. . Wahh Tommy3, mcm menarik je phone ni nampak trendy & youthful. Kalau tengok spec Smartphone dari France ni nmpk affordable, quality n mampu nilik, value for money. . Untuk pengetahuan harga asal adalah RM499, sempena bulan ramadhan ni @wikomobilemy Buat promosi pada harga RM329 - *FREE* Gift Box (iRing, Headphone, Selfie Stick) – while stock last - Promo Period: 15 May – 14 June 2018 - Purchase at Authorized Dealer, Lazada, Shopee, WikoMalaysia FB - Warranty – 120 days Replacement (T&C applies) Product Details: - 18:9 Format Widescreen - 5.45" IPS Display - 4G LTE - 16GB ROM (Expandable via MicroSD) - 8MP Rear Camera & 5MP Selfie Flash Front Camera - Camera Features (Auto-HDR, Live filter, Face beauty and more) - Android 7.1 (Nougat) - Dual SIM . . Untuk maklumat lanjut n promosi terkini follow . πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy πŸ‘‰ @wikomobilemy . #wikomobilemy #wikoTommy3 #wikoraya #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #malaysianblogger
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Gift Box dari Wiko sempena menyambut bulan Ramadhan ini (sementara stok masih ada) dengan setiap pembelian Wiko Tommy3 (RM 329) dari Mei 15, 2018 - Jun 14, 2018.

Untuk pengetahuan Harga Asal Tommy 3 adalah RM499.

Where to buy? >> PM  at https://www.facebook.com/WikoMalaysia

Apa dalam Gift Box?

  1. iRing
  2. Headphone
  3. Selfie Stick


Spesifikasi Tommy 3 dari Wikomobile


Berikut Cik iena nyatakan spesifikasi bagi Tommy 3 untuk rujukan anda yang sedang mencari telefon bimbit yang menepati citarasa dan budget anda :)

TOMMY 3 WIKOMOBILE
TOMMY 3 WIKOMOBILE

Tommy 3 Main features


Network 4G LTE B1 (2100)/ B3 (1800)/ B7 (2600)/ B8 (900)/ B40 (2300) H+/3G+/3G HSPA+ 850/ 900/ 2100 MHz GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
Data Segment FDD-LTE Category 4 DL 150 Mbps, UL 50Mbps
Operating System Android™ 7.1 (Nougat)
Processor Quad-Core, 1.3 GHz, Cortex-A53
GPU IMG PowerVR GE8100
Design Touch screen
SIM CARD 2 Micro SIM
Available colors Anthracite, Gold, Bleen, Cherry Red
Size 148.8x72x9.1mm
Weight 170g
Battery 2500 mAh Li-ion
Stand-by time Up to 203h
Talk time Up to 26h (2G), 14h (3G)
ROM 16 GB
RAM 1 GB
External memory Micro SD up to 128 GB
Accelerometer Yes
Magnetic sensor Yes
Gyroscope No
Proximity sensor Yes
Light sensor Yes
SAR value Head: 0.907 W/kg, Body: 1.7W/kg

Tommy 3 Display


Size 5.45
Type IPS
Color 16 millions
Display resolution FWVGA+ (960x480 pixels), pixel density: 197 ppi
Multitouch Yes




Tommy 3 Connectivity


Wi-Fi 802.11 b/g/n
Tethering USB, Bluetooth®, Access point Wi-Fi
Bluetooth® 4.1
USB™ OTG Yes
PORT USB™ 2.0
PC synchronization Yes
Audio jack 3.5mm jack



Tommy 3 Photo And Video


Main camera 8 Megapixels
Option Professional, Burst, Auto-HDR, Live filters, Time lapse, Portrait, Night, Face Beauty
Flash Yes
Front Camera 5 Megapixels + Selfie flash
Digital Zoom 4x
Auto Focus Yes
Image editor Yes
White Balance Auto, Incandescent, Daylight, Fluorescent, Cloudy
Video recorder 1080p@30fps


Tommy 3 Multmedia And Entertainment


Stereo FM Radio Yes
Supported sound formats MP3, Midi, AAC, AMR
Supported image formats JPEG, GIF, PNG, BMP
Supported video formats 3GPP, MP4 , 3GP, H.264

Tommy 3 GPS System


GPS Yes
A-GPS Yes


Tommy 3 Customization


Languages French, English, German, Spanish, Italian, Arabic, Portuguese, Dutch, Polish, Chinese, Thai, Japanese, Korean, Laos
Wiko features Wiko Launcher


Google Mobile Services


Applications Yes


What In The Box

AC adapter Battery
AC adapter
Battery
Headset
Micro USB Cable
Wiko mobile phone
Quick Start Guide
Safety Book

TOMMY 3 WIKOMOBILE
WHAT IN THE BOX

Untuk Maklumat Lanjut dan Promosi Terkini Sila Layari:



Website : my-en.wikomobile.com
Facebook : tps://web.facebook.com/WikoMalaysia
Instagram : https://www.instagram.com/wikomobilemy/


#wikomobilemy #wikoTommy3 #wikoraya






Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Hari raya menjelang tiba, pasti ramai yang sibuk mencari kelengkapan raya seperti baju raya. Baru-baru ini Cik iena telah ke Butik Haqqi yang terletak di TTDI, Kuala Lumpur.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur



Butik Haqqi


Untuk pengetahuan Butik Haqqi merupakan hab kelengkapan ibadah haji dan umrah mampu milik terbesar di Malaysia. Selain menawarkan keperluan asas haji dan umrah seperti ihram, telekung, dan pakaian asas serta kelengkapan peribadi untuk menunaikan haji dan umrah bagi lelaki serta wanita., kitab dan buku panduan mengerjakan ibadah, Haqqi juga turut dilengkapi barang keperluan seharian dan fesyen meliputi pakaian lelaki, wanita dan kanak-kanak pelbagai jenama.

 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah
 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah


 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah
 Butik Haqqi - Kelengkapan Haji dan Umrah

Shopping Raya di Haqqi TTDI


Terdapat pelbagai Koleksi Raya 2018 dari Butik Haqqi yang ditawarkan terutamanya pelbagai rekaan jubah yang cantik serta selesa untuk di pakai dan yang peling penting ianya menepati Syariah.
Bukan sekadar Jubah sahaja terdapat juga koleksi lain seperti baju kurung, Baju melayu, kurta dan banyak lagi.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Tidak terhad kepada golongan dewasa wanita dan lelaki, Haqqi juga menawarkan pakaian raya untuk kanak-kanak.Kualiti material yang ditawarkan adalah sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan .
Selain dari menawarkan kualiti kain yang bagus, Haqqi juga mempunyai pekerja yang sangat peramah dan membantu.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Sekiranya anda berasa ragu-ragu tentang pakaian-pakaian umrah atau haji khususnya , anda boleh merujuk kepada pekerja disini yang sedia membantu anda untuk membuat pemilihan .

Susun atur kedudukan pakaian di dalam butik juga sangat teratur dan membuatkan anda akan berasa selesa untuk meluangkan masa membeli-belah pakaian raya disini.

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Untuk pengetahuan anda , sempena Hari Raya Aidilfitri 2018, Butik Haqqi mengadakan promosi untuk Koleksi Raya 2018 . JAdi jangan lepaskan peluang untuk kunjungi Butik Haqqi berhampiran anda.


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Gambar Cik iena Shopping Raya di Haqqi TTDI


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur


Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Shopping Raya di Butik Haqqi TTDI Kuala Lumpur



Cawangan Butik Haqqi


Shah Alam ( Landmark Jakel Sek 7 Shah Alam)

3, Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7, 40000 Shah Alam
Waktu Operasi : 10 Am Hingga 10 PM

Butik Haqqi Bandar Baru Bangi ( landmark Kompleks PKNS)

Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
Waktu Operasi : 10 AM Hingga 9 PM

Butik Haqqi TTDI ( landmark Bersebelahan Butik Neelofa)

No. 14 Jalan Wan Kadir 4, Taman Tun Dr. Ismail
Waktu Operasi : 10 AM Hingga 7 PM
.

Butik Haqqi Terengganu ( Landmark Jakel Terengganu).

Jalan Austin 3, Kampung Banggul Tiang Kulat, 21300 Kuala Terengganu
Waktu Operasi : 10 Am Hingga 10 PM



Untuk Maklumat  Lanjut dan Promosi Terkini Sila layari


Facebook : https://web.facebook.com/haqqi.com.my/
Instagram : @haqqi.com.my
Whatsapp :  011-6318 6439





Lansing dalam masa 14 hari : Kinohimitsu GC Lite


Kinohimitsu merupakan jenama yang tidak asing lagi di Jepun malahan ianya juga semakin dikenali ramai di Malaysia kerana ianya dikenali sebagai produk yang efektif untuk kesihatan dan kecantikan


Kinohimitsu GC Lite

Kinohimitsu GC Lite

Kinohimitsu GC Lite  adalah 100% dari bahan semulajadi dan ianya telah diuji serta disahkan oleh SGS bebas hormon, steroid dan bahan kimia. Ianya juga tidak mengandungi bahan-bahan berasal dari haiwan dimana ianya juga sesuai untuk anda yang vegetarian.

Kinohimitsu GC Lite


Untuk pengetahuan produk ini sesuai diamalkan seawal usia 15 tahun. Ianya tidak mengandungi gula tambahan, julap, bahan pengawet , pewarna dan perasa tiruan. Satu kotak Kinohimitsu GC Lite mengandungi 30 sachet untuk penggunaan 1 bulan.

Kebaikan Kinohimitsu GC Lite


Menyekat selera makan
Blok pembentukan lemak
Meningkatkan kadar metabolisma dalam badan
Melegakan sembelit

Kinohimitsu GC Lite

Kinohimitsu GC Lite Menyekat Faktor Penyebab Lemak


Ia dikatakan mampu menyekat atau menghalang faktor penyebab lemak kerana mengandungi  Garcinia Cambogia dan bahan-bahan yang dikaji secara saintifik yang mampu menghalang pembentukan lemak.

Kandungat Utama Kinohimitsu GC Lite



Kinohimitsu GC Lite

PI2XLIM™

Kandungan ekstrak teh bunga, ekstrak protein kentang dan serat oat mengurangkan rasa lapar dengan meningkatkan isyarat yang memberitahu otak "saya sudah kenyang" oleh itu pengambilan kalori akan berkurang.

Garcinia Cambogia

Menghalang penukaran karbohidrat kepada lemak

Green Coffee Extract

Kaya dengan asid klorogenik yang membantu menghalang penyerapan lemak dan meningkatkan kapasiti pembakaran lemak.

Bifidobacterium Longum (probiotic)

Probiotik yang meningkatkan kesihatan flora usus dan menggalakkan pergerakan usus yang lancar





Tampil lansing dalam masa 14 hari


Kinohimitsu GC Lite



Bagaimana Kinohimitsu GC Lite Bekerja


Block, burn, Curb, & Cleanse  atau Menghalang, Membakar, Menahan & membersih

1. Block/ Menghalang
Mengurangkan lemak dan karbohidrat daripada diserap oleh badan

2. Burn / Membakar
Membakar lemak yang tersimpan dan menukarkannya kepada  tenaga

3. Curb/ Menahan
Kandungan Serat Tinggi membantu meningkatkan perasaan kenyang

4. Cleanse / Membersih
Menggalakkan pergerakan usus untuk mengelakkan pengumpulan sisa  toksin dalam usus besar yang menyumbang kepada peningkatan berat badan.



Kinohimitsu GC Lite



Cara Penggunaan Kinohimitsu GC Lite Semudah 1, 2, 3


Ambil 1 paket sehari, 30 minit sebelum makan.
Makan secara langsung atau campurkan dengan 200ml air




Kinohimitsu GC Lite

Harga Kinohimitsu GC Lite


1 Kotak RM 159 untuk penggunaan sebulan (30 sachet)
Sekarang tengah ada promosi di 11street diamana harganya RM139 .
Untuk pengetahuan harga promosi mungkin akan berubah . Jadi cepat-cepat beli tau :)

Review Kinohimitsu GC Lite


Untuk pengetahuan Cik iena baru beberapa hari sahaja mengambil Kinohimitsu GC Lite, Memandangkan Cik iena nak buat giveaway di Fanpage jadi Cik iena decide publish artikel mengenai info Kinohimitsu GC Lite terlebih dahulu. Kemudian apabila cik iena selesai habiskan sekotak cik iena akan update kesannya.


Kinohimitsu GC Lite


Jadi disini cik iena review terlebih dahulu dari segi rasa dan kesan perubahan selepas makan dalam masa seharian. Walaupun ianya tidak mempunyai perasa dan pewarna tiruan ianya sedap untuk diminum. Cik iena suka akan rasa Kinohimitsu GC Lite. Selain daripada rasa yang sedap  Ianya juga amat mudah untuk dibancuh . Anda juga boleh terum kemam kandungan sachet ini tanpa membancuh dengan air.


Kinohimitsu GC Lite


Untuk kesan selepas makan Kinohimitsu GC Lite ,  badan cik iena akan membuang angin, terasa lega bila angin dalam badan keluar. Dari segi pembuangan air besar masih tahap normal. Kebanyakan ubat untuk menurunkan berat badan akan membuat kita kerap ke toilet. Berbeza dengan Kinohimitsu GC Lite ianya tidak membuat kita kerap membuang air besar walaubagaimanapun ia mengandungi Bifidobacterium Longum, ia merupakan Probiotik yang meningkatkan kesihatan flora usus dan menggalakkan pergerakan usus yang lancar

Pengambilan Kinohimitsu GC Lite ini di bulan puasa ini sememangnya sangat membantu dari segi menahan rasa lapar. Kandungan ekstrak teh bunga, ekstrak protein kentang dan serat oat membuatkan perut berasa kenyang. Jadi cik iena akan makan dalam kuantiti yang sedikit daripada kebiasaan.

Kinohimitsu GC Lite



Walaubagaimanapun harus diingati kesan kepada setiap individu adalah berbeza. Pada anda yang ingin mengurangkan berat badan boleh cuba . Jika ianya berkesan membantu mengurangkan berat anda maka anda boleh teruskan pengambilan sehinga mendapat berat yang di inginkan :)

Lattest Update

Yeayy nah belanja selfie dgn kinohimitsu ajaib yg buat iena kurus semula.. Masa duedate post artikel tu tak kuruih lagi sebab bru mkn kan kan.. Haaa bila beli baju raya baru perasan wakkk.. Nanti la iena update artikel haha.. Kalau thn lepas pakai baju raya baju size 38, lebih kurang size M la.. Tahun ni masa fitting baju raya terkezut pakai 36 longgar. Pakai 34 baru ok wakkk.. Eeeeeee bestnya da kuruih.. Hahaha mohon jaga makan lepas ni tau iena.. Takkan la nk org sponsor tiap bulan.. Tu kene jadi duta la hahahha.. . Haaa pada yg menang contest iena ritu.. uols boleh kurus la lepas raya nty.. Hadiah ditaja oleh @11streetmy @kinohimitsumy . Ada yg iena pos dan by hand time raya nanti sebab pos laju skrg problem.. Mana blh by hand iena bg by hand.. Raya kedua Insya Allah iena ke perak.. Iena bg kt winner okay😁😁😁 . . Kalau korang nak tau Kinohimitsu merupakan jenama yang tidak asing lagi di Jepun malahan ianya juga semakin dikenali ramai di Malaysia kerana ianya dikenali sebagai produk yang efektif untuk kesihatan dan kecantikan. . Kinohimitsu GC Lite bekerja dalam tubuh badan dengan cara Block, burn, Curb, & Cleanse atau Menghalang, Membakar, Menahan & membersih. . Istimewanya Kinohimitsu GC Lite ini lagi adalah ia mengandungi Kandungan ekstrak teh bunga, ekstrak protein kentang dan serat oat mengurangkan rasa lapar dengan meningkatkan isyarat yang memberitahu otak "saya sudah kenyang" oleh itu pengambilan kalori akan berkurang. Kalau cerita banyak dah jadi artikel, so untuk tau lebih lanjut jemput baca http://www.ienaeliena.com/2018/05/Kinohimitsu-GC-Lite.html Harganya Biasa 1 kotak Kinohimitsu GC Lite adalah RM159 untuk penggunaan 1 bulan. Harga Promosi RM139 Pembelian Online di : http://bit.ly/kinohimitsu-gc-lite . . . #ienaeliena #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #malaysianblogger #11streetmy #kinohimitsumy #kinohimitsuGClite #ubatkurus #supplementkurus #weightloss #weightlossproduct
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


JEMPUT JOIN GIVEAWAY CIK IENA

Hai semua, cik iena nak buat giveaway lagi, Nak bagi 3 box Kinohimitsu GC Lite yang ditaja oleh 11Street ❤❤ Caranya...
Posted by ienaeliena.com on Thursday, May 24, 2018


Untuk pembelian secara online anda boleh membuat pembelian di  https://www.11street.my/store/beautywellness



Ramadan Terbaik Syawal #YeosMalaysia 2018

Setiap insan pasti mempunyai kenangan terindah dan mencuit hati ketika bulan ramadan lagi-lagi pengalaman ketika zaman kanak-kanak. Pengalaman ini lah yang akan diceritakan kelak kepada anak-anak dan cucu-cucu kita ketika tiba bulan ramadan nanti.

Ramadan Terbaik Syawal #YeosMalaysia 2018


Video ‘Yeo’s Ramadan Terbaik Syawal’ yang  menceritakan  kenangan mencuit hati Syawal di Bulan Ramadan. Dalam menanti waktu berbuka syawal tertidur . Kemudian Syawal terjaga . Kemudian dengan senyap-senyap  dia telah masuk kebilik dan telah meminum air, Ibu nya terdengar dan memarahi Syawal dan menyatakan rasa kecewanya. Lantas ayah Syawal datang kepadanya dan membawa Syawal ke suatu tempat dimana tempat itu adalah  rumah nenek syawal sendiri.

Ramadhan Terindah Syawal


Ayahnya menceritakan tentang perangai ayahnya yang dulu yang sama seperti Syawal tidak suka berpuasa. Menurut ayahnya nenek memang garang  sehingga ayahnya lari tak cukup tanah bila tau ayahnya tidak berpuasa. tapi kasih sayang nenek tak pernah sikit pun luak kepada ayah nya walaupun mereka tinggal berdua.

Nenek sentiasa beri yang terbaik untuk ayah.
Ramadan Terbaik Syawal #YeosMalaysia 2018


Dan tiba-tiba kedengaran suara ibunya.

"Syawal Bangun Nak buka Dah ni"

Lantas syawal terjaga dari tidurnya . Laaa rupanya syawal bermimpi . Bukan syawal angun tidur dan minum :) . Selepas terjaga dengan pantas syawal terus memeluk ibunya dan berkata

"Mama Syawal Sayang Mama, terima kasih kerana bagi yang terbaik untuk Syawal"
Ramadan Terbaik Syawal #YeosMalaysia 2018


Mula-mula cik iena ingat dia minum betul dalam video tu . Mimpi rupanya .   Anda jangan lupa tonton video di bawah ya.


Bila lihat Video Ramadan Terindah Syawal, Cik iena teringat kisah Cik iena masa kecil dahulu, masa sekolah rendah . Cik iena juga macam Ayah Syawal tau. Curi-curi minum air dekat sinki. Tapi Cik iena tak buat selalu lah . Bila balik lewat dari sekolah ada program disekolah. Balik tu rasa dahaga sangat. Rasa nak pengsan . Nikmatnya dapat minum air kat sinki senyap-senyap haha. Terus segar dan ceria .

iena
Ehh comel ke tidak cik eina masa sekolah :D . Gambar berhingus sekolah rendah takde pulak :(


Selain dari minum air curi-curi kenangan paling seronok bila pergi teraweh dengan kawan-kawan. Seronok sebab dapat berkumpul sama-sama. Dapat moreh . Hahah masa budak-budak, moreh lah yang paling dinanti-nantikan :)

Cik iena yakin anda semua juga pasti ada kenangan nakal-nakal macam ni masa kecil kan. Curi-curi minum air atau curi-curi makan. Tapi kalau takde, memang bagus lah anda-anda semua. Cik iena akui Cik iena memang pernah curi-curi minum air. Ini kalau puan ibunda baca artikel ni agak-agak kene piat telinga tak? haha

Bercakap mengenai puasa ni lagi-lagi buat anda yang sibuk bekerja, tentu anda juga adakalanya pening kepala nak makan apa untuk juadah berbuka.

Ramadan Terbaik Syawal #YeosMalaysia 2018


Bila memikirkan balik kerja perlu menghadap jalan sesak , mesti anda kesuntukan masa  untuk menyediakan juadah yang berbaloi untuk dimakan buat berbuka. Walau dalam kesibukan apa pun, anda perlu pastikan makanan yang anda ambil nanti Sedap dan tentu sekali Sihat ! Sebagai  Contoh seperti Minuman  Yeo’s.

Minuman Yeo's sememangnya menjadi kegemaran ramai rakyat Malaysia . Tidak kurang juga CIk iena. Cik iena juga merupakan penggemar kepada minuman Yeo's. Yeo's bukan sahaja sedap, ianya juga sihat untuk diamalkan dalam kehidupan seharian.


Sebagai contoh, Yeo’s Soya  sesuai dijamah pada waktu berbuka dengan dua biji kurma. Jadi bolehlah anda menunaikan solat Maghrib dahulu sebelum makan makanan  yang lebih berat. Selain itu  minum Yeo’s The Krisantimum yang rasanya lebih ringan , mampu menghilangkan rengsa atau panas badan. Almaklumlah seharian bekerja dan berpuasa, mungkin bila sampai rumah untuk berbuka tak sempat nak mandi dahulu, jadi minum Yeo’s Teh Krisantimum dengan kuih-muih sedikit.

Tapi antara kedua minuman Yeo's yang cik iena nyatakan, yang menjuarai carta hati Cik iena tentulah Yeo’s campur. Cik iena suka gabungan Yeo’s Cincau dan Yeo’s Soya. Kedua gabungan ini selain mengenyangkan ianya juga menyejukkan dan melegakan kepenatan badan. Cik iena yakin anda juga pasti telah mencubanya, jika masih belum mencuba Yeo's campur, Apalagi campurlah berbuka kali ini!

Untuk Maklumat lanjut sila layari www.yeos.com.my atau hubungi talian 1300-80-2828


Izreen Azminda Dilantik Sebagai Duta Produk Magika

Baru-baru ini pelakon yang hangat dengan  kontroversi rumahtangga terbarunya Izreen Azminda yang dikatakan telah ditamatkan kontrak sebagai Duta dari produk kecantikan Meeracle secara rasminya telah dilantik sebagai Duta Produk Magika iaitu Magika Argan Cleansing Flakes oleh
Pengasas produk Magika Argan Cleansing Flakes, Puan Azura Baharudin.

Izreen Azminda Dilantik Sebagai Duta Produk Magika
Majlis Sidang Media Pelantikan Izreen Azminda Sebagai Duta Produk Magika

Puan Azura Baharudin selaku Pengasas  Syarikat pengeluar produk kecantikan dan kesihatan, Magika tidak gentar berhadapan dengan risiko diboikot oleh pengguna ekoran dari pelantikan Izreen Azminda sebagai duta produk keluaran Syarikatnya. Beliau mengakui sedar akan kewujudan risiko itu dan akan menyerahkan segalanya kepada Allah dalam menentukan rezeki setiap hamba-Nya.

Izreen Azminda Dilantik Sebagai Duta Produk Magika
Majlis Sidang Media Pelantikan Izreen Azminda Sebagai Duta Produk Magika

Menurut Beliau lagi
“Saya sentiasa yakin dan percaya bahawa Allah itu Maha Kuasa. Dia takkan menurunkan ujian yang tidak mampu dihadapi oleh seseorang manusia.

“Siapa tahu, kerjasama antara Magika dan Izreen akan membuka satu lembaran baharu yang menguntungkan kedua-dua belah pihak,”
katanya menjawab soalan media.



Sementara itu menurut Pelakon Izreen Azminda,  beliau mengakui terkejut apabila masih menerima tawaran sebagai duta produk walaupun dirinya dilanda kontroversi hingga dikecam teruk sejak November lalu. Menurut Izreen, beliau menganggap tawaran yang diterima itu sebagai rezeki dan tidak mahu mengambil kira kritikan orang lain.

Izreen Azminda Dilantik Sebagai Duta Produk Magika
Majlis Sidang Media Pelantikan Izreen Azminda Sebagai Duta Produk Magika


Tambah beliau lagi  beliau tidak mahu apa yang terjadi sebelum ini mematahkan semangat beliau untuk bekerja kerana beliau juga perlu meneruskan hidup seperti orang lain untuk membayar bil setiap bulan, katanya ketika ditemui pada majlis sidang media pelantikan duta produk Magika, di Ara Event Hall, Taman Melawati, baru-baru ini.





Majlis Sidang Media Pelantikan Duta Produk Magika

Izreen Azminda Dilantik Sebagai Duta Produk Magika
Majlis Sidang Media Pelantikan Izreen Azminda Sebagai Duta Produk Magika


Puan Azura  tidak gentar berhadapan dengan risiko dengan mengambil Izreen Azmindasebagai Duta.


Kenapa Izreen Azminda tergerak hati untuk bekerjasama dengan Magica ?



Izreen Azminda Dilantik Sebagai Duta Produk Magika
Majlis Sidang Media Pelantikan Izreen Azminda Sebagai Duta Produk Magika



Ini merupakan pertama kali Cik iena dapat mendekati  Izreen Azmida semasa Majlis Sidang Media Pelantikan Beliau Sebagai Duta Produk Magika. Sebelum ini Cik iena pernah bertemu di Event tapi tidak berkesempatan untuk mengenali beliau. Ternyata Izreen Azmida seorang yang sangat peramah dan telatahnya semangnya menghiburkan. Beliau juga sangat disenangi rakan wartawan kerana beliau merupakan artis yang tidak sombong dan mudah didekati berbeza dengan segelintir artis yang agak sombong.

Izreen Azminda Dilantik Sebagai Duta Produk Magika
Majlis Sidang Media Pelantikan Izreen Azminda Sebagai Duta Produk Magika


Walaupun ada diantara anda diluar sana masih marah akan  Izreen Azmida diatas kontroversi rumahtangga beliau. Masalah ini biarlah jadi pengajaran buat kita semua. Kita tak layak untuk menghukum orang. Apa-apa yang terjadi hidup perlu diteruskan. Hari ini hari dia, esok lusa mungkin kita .

Berbalik mengenai produk , berikut cik iena terangkan sedikit mengenai produk Magika Argan Cleansing Flakes.



Magika Argan Cleansing Flakes

Magika Argan Cleansing Flakes
Magika Argan Cleansing Flakes

MAGIKA ARGAN CLEANSING FLAKES adalah Pencuci muka atau  makeup remover yang dihasilkan dalam bentuk unik, iaitu menjadi kepingan kertas dan 100% daripada bahan semulajadi. Antara kelebihan MACF ini ialah merawat kulit wajah yang bermasalah seperti jerawat, bintik-bintik hitam, kulit kusam, berminyak atau berjeragat.


Magika Argan Cleansing Flakes
Magika Argan Cleansing Flakes

Fungsi Dan Kelebihan Magika Argan Cleansing Flakes:

  • Mengandungi 100 kepingan kertas nipis, untuk penggunaan sehingga 2 bulan.
  • Mudah dibawa ke mana sahaja
  • Membersih dengan pantas, lembut tapi mendalam
  • Memberi nutrien pada kulit
  • Memelihara kelembapan semulajadi, mencerah juga menganjalkan kulit
  • Menghalus dan mengecilkan liang pori
  • Melindungi kulit dari sinar UV
  • Mengecutkan jerawat & memudarkan parut
  • Kulit lebih glowing & flawless semulajadi
  • Sesuai untuk semua jantina (orang Asia)
  • Boleh diguna seawal usia 12 tahun
  • PH yang rendah
  • Mesra Wudhuk (Mudah dicuci)

Magika Argan Cleansing Flakes
Magika Argan Cleansing Flakes

Bahan utama :

  1. Minyak argan
  2. Madu
  3. Lemon
  4. Lidah buaya
  5. Minyak mawar
  6. Witch hazel
  7. Bunga arnica

 Kebaikan bunga Arnica :

  • Menjaga kelembutan kulit
  • Membersihkan pori2 dari kotoran
  • Merawat jerawat

Kebaikan lemon :

  • Memutihkan wajah
  • Menghapuskan jerawat
  • Menghapuskan bintik hitam
  • Memulihkan jerawat& ekzema
  • Menghilangkan tompok gelap

Kebaikan Minyak Mawar :

  • Mencerahkan kulit wajah
  • Baik untuk kulit kering
  • Mengurangkan jerawat
  • Menyegarkan kulit 
  • Mencegah penuaan
Magika Argan Cleansing Flakes
Magika Argan Cleansing Flakes


Cara Penggunaan Magika Argan Cleansing Flakes:


Titiskan 4-5 titis air ke atas kepingan Magika Argan Cleansing Flakes dan gosok dengan tangan yang bersih sehingga berbuih. Kemudian usap ke muka dalam gerakan mengurut dan bersihkan muka seperti biasa.



 Untuk Maklumat Lanjut :


Facebook : Magika HQ
Instagram : @magikahq






Powered by Jasper Roberts - Blog