Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

AIK CHEONG IT’S SIX PACK

Kopi Merupakan antara minuman paling digemari kerana ia dapat mengurangkan rasa mengantuk. Tahukah anda kopi sebenarnya mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan tubuh badan. Malah, kopi adalah minuman yang selamat untuk diminum setiap hari. Namun sebagai langkah yang selamat, minumlah sekadar yang perlu iaitu satu atau dua cawan sehari sahaja.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK
AIK CHEONG IT’S SIX PACK

 
Di Malaysia terdapat pelbagai jenis kopi  segera yang berada di pasaran. Mungkin ada sesetengah yang Anda pernah cuba dan mungkin juga belum. Antara jenama kopi yang dikenali di Malaysia adalah Aik Cheong Coffee. Berikut Cik iena kongsikan mengenai Aik Cheong Coffee dan beberapa jenis produk Aik Cheong Coffee yang telah Cik iena cuba sendiri keenakannya.

 

AIK CHEONG COFFEE

Aik Cheong merupakan Jenama kopi yang dikenali ramai di Malaysi. Aik Cheong telah menjangkau usia 66 tahun yang mana ianya telah ditubuhkan pada  tahun 1955. Jenama ini menawarkan air yang segar, sihat dan berkualiti kepada pelanggan. Mempunyai pelbagai rangkaian produk minuman segera yang popular dari Kopi-O, “White Coffee”, Teh Susu, Minuman Coklat Malt, Minuman Bijiran dan lain-lain.

 

AIK CHEONG IT’S SIX PACK
AIK CHEONG IT’S SIX PACK

Aik Cheong Coffee sentiasa menekankan “nikmati kopi sebenar di rumah” dan dengan inisiatif kuat dalam mengembangkan produk. Selepas kejayaan minuman panas cawan segera yang dikenali IT’S Coffee series  kini Aik Cheong Coffee hadir dengan keluaran baru iaitu It's Six Pack series.

Sebelum Cik iena kongsikan mengenai It's Six Pack series, Cik iena kongsikan terlebih dahulu versi awal It's Six Pack series iaitu  IT'S More Than Just Series dan juga salah satu produk Aik Cheong Coffee yang menjadi kegemaran Cik iena juga iaitu IT’S Granola.


AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES
AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

IT'S More Than Just Series merupakan minuman panas cawan segera .IT'S More Than Just Series atau  IT’S Coffee series ini sememangnya sangat catchy dan membuat mata mata terpaku dan terpukau dengan pembungkusannya yang memilih rona warna yang terang. Pemilihan warna yang terang ini membuatkan IT’S Coffee series ini menjadi lebih menarik.


AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES
AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

Ianya juga sangat mudah disediakan dan sangat sesuai untuk anda yang sibuk seperti Cik iena khususnya. Dalam kesibukan bekerja dengan IT’S Cup series, dapatlah Cik iena menikmati aneka IT’S Cup series yang sedap dengan kepelbagaian perasa yang ada.

IT’S Cup series atau IT'S More Than Just Series ini terdiri daripada  6 perasa iaitu

  • Long Black (Extra Shot)
  • Flat White (Extra Shot)
  • Cappuccino (Choco Toppings)
  • Matcha Latte (Nata De Coco)
  • Teh Tarik (Gula Melaka)
  • Chocolate (Mashmallow)

 

AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES
AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

AIK CHEONG IT’S GRANOLA

Granola adalah salah satu makanan sihat yang baik untuk diet .Ianya merupakan sejenis makanan yang terdiri dari beberapa komponen, seperti oat, kacang-kacangan, biji-bijian, dan buah-buahan kering. Granola merupakan makanan tinggi fiber  dan juga merupakan sumber protein. Sangat sesuai dimakan ketika sarapan mahupun ketika minum petang.


AIK CHEONG IT’S GRANOLA
AIK CHEONG IT’S GRANOLA

 

Aik Cheong juga menawarkan It's Granola yang terdiri dari dua jenis granola yang pastinya akan membuat anda suka akan campuran dua jenis granola yang ditawarkan. Tambahan lagi Granola ini tidak mengandungi artificial flavour ataupun gula tambahan, ianya adalah berasaskan kandungan semulajadi. Dua jenis granola dari Aik Cheong tersebut adalah It's granola berries cup 50g dan it's granola mix fruits and nuts 50g.



AIK CHEONG  IT’S Granola
IT'S GRANOLA MIX FRUITS AND NUTS

 


IT'S GRANOLA BERRIES
IT'S GRANOLA BERRIES



AIK CHEONG IT’S GRANOLA
AIK CHEONG IT’S GRANOLA

 

 AIK CHEONG IT’S SIX PACK

It's Six Pack series merupakan keluaran terbaru Aik Cheong dimana ianya berkonsepkan “Family-styled boxed” . Tt's sixpax series mengekalkan konsep nikmati kopi sebenar di rumah . Ianya juga merupakan lanjutan dari IT’S Cup series atau IT'S More Than Just Series. It's Cup series hanya menawarkan 1 hidangan minuman segera manakala  It's Six Pack serie ini lanjutan dari It's cup yang mana ianya menawarkan 6 hidangan minuman segera dalam 1 box yang sangat cantik , menarik dan eksklusif. Pembungkusannya juga sesuai untuk di jadikan hadiah buat teman mahu keluraga tercinta.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK

 

Terdapat empat pilihan untuk  It's SixPack series iaitu

  1.  IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow
  2. IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping
  3. IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka
  4. IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka

 

 

1. AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow

 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow
AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow

Chocolate sering dikaitan dengan penurunan tekanan kerana ia mengandungii enzim dalam rasa coklat yang mampu membuat  anda berasa tenang. Bagi menampilkan kelainan dan rasa unik menggoda,  Marshmallow  ditambah  bagi memberi rasa kemanisan yang lebih sekata. Dalam cawan bewarna merah jambu ini pasti membuatkan anda lebih relax dan santai menikmati minuman coklat panas ini.

 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow
AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow

 

IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow mengandungi

  • Chocolate Premix 40g x 6 sachets
  • Marshmallow 3g x 6 sachets
  • Brown Sugar 5g x 12 sachets 



2. AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping

 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping
AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping

 

 Masa untuk tea time dan anda boleh berehat sebentar dengan secawan Cappuccino Choco Topping dalam cawan menarik bewarna  biru. Ia juga mudah untuk disediakan dengan tambah air panas dan ia sedia untuk dinikmati selang waktu rehat seketika. 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping

 

IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping mengandungi

  • Cappuccino Premix 25g x 6 sachets
  • Choco Toppings 0.5g x 6 sachets
  • Brown Sugar 5g x 12 sachets



3. AIK CHEONG IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka

 

AIK CHEONG IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka

 

Jika anda beristirehat minum dengan raan-rakan apa yang anda sering pesan untuk minum mestilah secawan Teh Tarik bukan?. Ia bagaikan satu nostalgik kepada suasana santai dan berborak yang lebih panjang. Kali ini Teh Tarik Aik Cheong menggunakan Gula Melaka sebagai ganti kepada gula konvensional atau susu pekat. Jadi tak salah nikmati Teh Tarik sihat ini dengan cara mudah dalam cawan menarik bewarna coklat ini.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka

 

 IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka mengandungi

  • Teh Tarik Premix 40g x 6 sachets
  • Nata De Coco 32g x 6 pcs


4. AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka


AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka
AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka

 

White coffee salted gula melaka merupakan campuran kopi  Arabica, liberica dan Bobusta yang diadunkan dengan Salted Gula Melaka (gula asal Melaka). Campuran kopi istimewa ini pasti akan membuat anda mengimbau kenangan kisah dongeng keluarga dan anak-anak yang sedang berlarian di perkampungan kembali menjelma ketika anda sedang menghirup campuran kopi ini.



AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka
AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka

 

IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka 

  • White coffee premix 30g x 6 sachets
  • Freeze dried coffee 1g x 6 sachets

 

 Untuk pengetahuan anda, sekiranya anda membeli Aik Cheong It's Six Pack series Sempena perayaan hari Raya ini , anda akan dapat percuma 1 set sampul raya (angpow) bagi setiap box.

Baiklah, nak tengok macam mana rupa air ni boleh tonton video dibawah Cik iena bancuh semua air It's Sixpax series.

Aik Cheong IT’S SIXPACK berkonsepkan “Family-Styled Boxed” 


 

 

Dapatkan Variasi Produk Aik Cheong Secara Online


AIK CHEONG IT’S SIX PACK
 
 
Selaras dengan kemajuan teknologi terkini, kini anda boleh dapatkan produk Aik Cheong secara online di Official store mereka seperti dibawah.
 

Anda juga boleh dapatkan  variasi produk Aik Cheong di Aeon Big, Giant dan  Mydin.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK

Untuk Maklumat Lanjut

Aik Cheong Instagram : @aikcheong_official
 
 IT's more than just Facebook : https://www.facebook.com/itsbyacc
 IT's more than just Instagram :  @its_by_acc

 

 

 

 

 



Tips Staycation di Hotel Semasa Pandemic

Dalam musim pandemicCovid-19 yang melanda satu dunia ini. Antara industi yang terkesan teruk adalah industri pelancongan. Terdapat juga banyak hotel yang terpaksa ditutup disebabkan pandemic ini.  Justeru itu dalam membantu industri pelancongan negara kita, kita juga boleh membantu dari segi  percutian dalam negara atau staycation.

Semasa pandemic covid-19 ini kita juga boleh pergi staycation bersama keluarga di Hotel hotel yang berdekatan dengan kita. Sekiranya aktiviti rentas negeri dibenarkan boleh lah ke negeri lain. Namun haruslah di dalam Malaysia.

Tips Staycation di Hotel  Semasa Pandemic

 

Tipu lah kalau kata tak rindu nak travel. Cik iena memang rindu sangat nak travel. Tapi mungkin dalam masa terdekat semasa musim pandemic ini Cik iena nak rancang staycation di Hotel sahaja. Tak perlu keluar berjalan jalan ke tempat public. Cuma nak Self reward dengan pergi staycation berdekatan. Bermalam di hotel tenangkan fikiran. Makan makanan sedap di Hotel dan mungkin juga boleh "Work From Hotel" bila da bosan asyik "work from home" je kan.

Baiklah bagi sesiapa yang merancang untuk Staycation di Hotel pada musim pandemic Covid-19 boleh lah ikut tips staycation dibawah. Tapi jangan pergi staycation semasa PKP 3.0 ni pula ya. Tunggu PKP 3.0 habis tau. Sebelum tu kita cuma rancang dulu.

Berikut Cik ienai Kongsikan 7 tips untuk anda yang nak buat staycation atau holiday masa Covid-19 belum reda ni.

Tips Staycation di Hotel  Semasa Pandemic


1. Bawa dan Gunakan Disinfectant /Sanitizers


Jangan lupa sepanjang anda berada di hotel, pastikan anda bawa hand sanitizer anda.Perkara pertama yang perlu disanitasi ialah kad bilik atau kunci yang anda dapat . Selepas dapat kunci anda  juga perlu  sanitasi semula ic dan kad kredit anda yang dipulangkan oleh staff front desk.


Germ Killer Produk Pembasmi Kuman berasaskan Air

 



Kemudian sejurus tiba dibilik anda juga perlu sanitasi bilik anda. Walaupun pihak Hotel telah sanitasi bilik tersebut  namun tak rugi jika anda membersihkannya sekali lagi. Sanitasi kawasan selalu disentuh seperti tombol pintu, suis lampu, remote tv, sehinggalah ke kawasan letak tangan di meja dan kerusi.  

Sekiranya anda dapat bilik yang mana tingkap boleh dibuka. Buka ia sebentar. Beri udara segar masuk sekali-sekali.

Review The Everly Putrajaya Hotel



2. Pilih Hotel Baru / Rangkaian Antarabangsa


Tips Staycation di Hotel  Semasa Pandemic


Kebanyakan hotel baru ada ventilasi dengan standard terkini dan juga fasiliti yang baru. Ada yang dilengkapi dengan sistem penapis HEPA. Walaupun pakar tidak sepakat tentang kadar jangkitan Covid disebabkan sistem ventilasi, lebih baik untuk anda tinggal di hotel baru dari yang berusia. Seeloknya juga anda tempah hotel rangkaian antarabangsa. Hotel sebegini lazimnya serius dengan tahap kebersihan semasa Covid. 


Tips Staycation di Hotel  Semasa Pandemic

 

Kebiasaannya Hotel sebegini juga ada doktor yang dilantik khas oleh hotel jika ada sebarang kecemasan. Staff mereka juga lebih terlatih untuk kes yang melibatkan Covid dibandingkan dengan hotel bajet milik keluarga.

Tips Staycation di Hotel  Semasa Pandemic

 

Sekiranya anda ingin bercuti di sekitar Kuala Lumpur anda banyak pilihan hotel yang menarik untuk Staycation KL. Untuk orang melaka pula anda boleh cuba bercuti di The Pines Melaka. Bagi anda yang berada ni negeri sembilan jangan lepaskan peluang bercuti di  Lexis Hibiscus Port Dickson . Bolah lah pilih bilik yang ada private pool. 

Tips Staycation di Hotel  Semasa Pandemic



3. Baca Review. Elak Hotel Dengan Masalah Aircond


Antara  benda perlu dititikberatkan sebelum booking hotel anda perlu membaca review hotel . Ianya sangat penting lagi lagi semasa musim pandemic Covid ni.Apa yang perlu anda elakkan adalah hotel yang mempunyai masalah aircond. Kalau anda dapati ada yang merungut tentang air aircon yang menitik, berbau atau tidak sejuk, anda boleh cari hotel lain.


Review The Everly Putrajaya Hotel


Ada kemungkinan yang ianya tidak diservis dengan baik, dipenuhi habuk tebal dan berpeluang memerangkap kuman dan virus di dalam penapisnya. Anda juga perlu rajin-rajin juga untuk terus ke laman web rasmi atau FB hotel yang anda ingin menginap. Lihat samada mereka ada bercerita tentang langkah yang mereka ambil semasa Covid. Kalau tiada sebarang hebahan tentang cara mereka mensanitasi atau beradaptasi semasa Covid, pilih hotel lain.

4. Terhadkan Masa di Kawasan Sesak Hotel



Semasa berada di Hotel, kurangkan duduk lama dan bersembang kosong semasa makan di restoran hotel, jangan bersantai di lobi dan di kawasan awam hotel lain. Elakkan dari pergi gym, spa dan kolam renang walaupun ia dibuka. Tetapi kalau nak pergi juga perlu patuh sop.


Review The Everly Putrajaya Hotel



5. Kurangkan Contact dengan Orang Lain


Sekiranya anda biasa menggunakan valet parking, ini masa untuk anda park kereta anda sendiri. Seeloknya juga tidak perlu ambil service housekeeping. Anda boleh beritahu pekerja front desk yang anda tidak perlukan housekeeping.Ini adalah kerana sebelum ke bilik anda, staf housekeeping telah masuk ke banyak bilik lain dan mungkin terdedah kepada virus .


Review The Everly Putrajaya Hotel



Sekiranyasebelum ini anak-anak suka aktiviti pool dan biasa layan Kids Club, anda bolehlah skip aktiviti sebegini Anak anda boleh lakukan aktiviti mandi tub di dalam bilik hotel sahaja..Manakala sekiranya anda makan, lebih baik untuk anda order room service dari makan di restoran hotel kerana pada waktu ini, semua tetamu yang hadir membuka pelitup muka masing-masing. Anda tak tahu siapa sihat, siapa sakit.

 

6.  Tandas 

Sekiranya anda berada dikawasan lain di hotel jangan gunakan tandas lain di kawasan hotel. Sebaiknya gunakan tandas dibilik anda sahaja. Ini lebih selamat kerana toilet di kawasan awam hotel pasti ramai pelanggan dah guna dan kita pun tidak tau mereka bebas dari virus atau tidak.



7. Yang Penting – Jaga SOP


Ini juga sangat penting tidak kira dimana jua anda berada. jaga SOP. Jaga jarak fizikal anda bersama orang lain sekurang kurangnya 1 meter. Kerap pakai sanitizer dan jangan terlalu lama berborak dengan orang lain. Tidak kira dimana jua anda berada sila jaga SOP okay.

Kepada anda yang tidak sihat, Mohon jangan tidur di hotel kalau anda rasa kurang sihat, atau anda tinggal di dalam rumah yang ada mereka yang bergejala. Duduk di rumah adalah cara terbaik untuk anda mengelak dari dijangkiti, atau menjangkitkan orang lain dengan virus ini.

Tapi kalau anda sihat dan nak tidur di hotel sebab lemas di rumah semasa PKP,  ikut saranan WHO dan 7 tips yang cik iena kongsi diatas

Semoga kita semua dilindungi dari wabak ini.Aminn



Raya Bujang PKP 3.0 | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini 2021 sememangnya sangat menyedihkan bagi Cik iena dan Deqnor. Ini merupakan pertama kali kami beraya tanpa mak dan juga abah serta adik beradik yang lain. Jika sebelum ini semasa PKP 1.0 Cik iena dan Deqnor masih lagi beraya bersama keluarga kerana beberapa minggu sebelum raya dibenarkan untuk merentas daerah.

 

Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

 


Dikesempatan itu lah kami balik ke Batang Kali, Walaupun batang Kali di Negeri Selangor dan bukan di Kuala Lumpur namun ianya dikira rentas daerah bukan negeri. Jadi kalau kerajaan benarkan rentas daerah kami boleh balik batang kali. Jika rentas daerah tak dibenarkan kami tak boleh balik.


Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

 

Jadi raya tahun ini kami beraya 2 orang sahaja di Maxim Residence Cheras. Sebelum raya kami ada merancang untuk ajak kawan kawan yang bujang datang beraya pada raya pertama. Lauk pun dah di beli. TIba tiba kerajaan umumkan pkp 3.0 dan tiada aktiviti ziarah raya dibenarkan.

Maka dengan itu terpaksalah batalkan rancangan tersebut. Beraya berdua sahajalah kami di rumah. Walaupun beraya bujang still sediakan juadah raya seperti biasa tapi yang simple je dan sikit je. Sebab duduk berdua je kan.

Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

 

Deqnor masak rendang ayam, Cik iena masak kuah kacang and nasi impit. Malam raya pula syarikat ada hantar lemang dan rendang daging untuk semua staff. Syarikat tau ramai pekerja yang stay bujang yang tak dapat balik kampung. Mesti rindu masakan raya macam rendang and lemang.


Selesai makan dan video call bersama keluarga dan rakan rakan kami pun nak hilangkan bosan buat video tukar tukar baju raya boria. INgatkan tahun ni dapat beraya. Banyak baju raya boria nya. Tapi tak semu kami tukar kain and tudung sebab malas. Yang mana sesuai dengan kain and tudung hitam tu tak yah tukar haha.


Raya Bujang PKP 3.0  | Pertama Kali Beraya Tanpa Mak abah

Hari raya berikutnya kami turun joging dan skipping di level 7. Kemudian kami di kejutkan dengan berita yang arwah paklang sakit tenat pada hari ahad 16 Mei 2021. Hari yang sangat kelam kabut dan sibuk dengan urusan memohon permit pergerakan perintah kawalan pergerakan. Memang susah tau tak. Ini gara-gara artis, instafamous dan golongan kayangan yang salah guna permit rentas negeri.

 

VLOG RAYA PKP




Okay Cik iena kongsi gambar raya bujang PKP buat kenang kenangan

 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung


 


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung 
 
 
 
Beli Zalia Balloon Sleeves Floral Kurung : https://t.productlink.io/a0536m0
 
 

Lubna Printed Organza Wrap Top 

 
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
 
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
 
 

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

 


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Lubna Printed Organza Wrap Top
 
 
Beli Lubna Printed Organza Wrap Top :  https://t.productlink.io/a0536m1
 

Baju Kuning ni dah habis takde link


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
RAYA PKP 3.0 PERTAMA
RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA

RAYA PKP 3.0 PERTAMA


Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set


RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

RAYA PKP 3.0 PERTAMA
Zalia Pleated Peplum Top Kurung Set

Inilah kerja kami raya pertama, tukar tukar baju boria raya untuk bergambar and buat video. Sangat bosan okay raya bujang tanpa keluarga ni.


RAYA PKP 3.0  KEDUA


RAYA PKP 3.0  KEDUA
Raya kedua takde aktiviti, makan tidur makan tidur dan joging
 

RAYA PKP 3.0  KETIGA


RAYA PKP 3.0  KETIGA
raya ketiga 15 Mei , so iena pergi mynynews shopping sebab ada extra 5X point. Baju raya ni dari zalora juga.Koleksi PETRA tapi dah habis so takde link nak kongsi

 

RAYA PKP 3.0  KETIGA
Macam biasa nak hilangkan bosan turun joging

 

RAYA PKP 3.0  KEEMPAT

Dapat Perkhabaran Arwah paklang, abang kandung kepada mak sakit tenat. Start hari ni takde kongsi gambar di social media dan satu hari suntuk raya ke 4 takde insta story.. Sebab sibuk uruskan urusan permit rentas daerah/negeri.

 

Raya Berikutnya suram selepas dikabarkan pemergian Arwah paklang tercinta pada 18 Mei 2021.


 




Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve