Majlis pertunangan Aziz M Osman dan Puteri Lily.

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Fri, May 21, 2010 11:22:44 AM

Subject: Fw:Majlis pertunangan Aziz M Osman dan Puteri Lily..

 


Pada 18 April lalu, berlangsung majlis pertunangan antara Aziz dan

Puteri Lily.


















Kurung Moden + Beads + Patch Lace [ the making ]

Berakhirlah mempublish entry foward2 email..now entry pasal iena eyy..
hehe mlm ni nk make over baju kurung moden tuk g wedding sepupu iena kat kuantan 12 jun nie..
baju kurung moden jer..tempah dkt As Sabar Collection Pandan Capital.
Kemas Jahitannyer..mesti bertambah cantek dgn beads nti..
iena gunakan kain lace yg d potong2 + Beads..
k ni gamba yg blm siap tau
baru potoong lace n tampal2 kt baju..
hehe blm jahit lg..
nie nk jahit dlu..pastu bru letak beads
;)
alaa luper nk amek gamba tanpe ltk lace tu..
da letak jarum peniti,malas lk nk tanggalkan..
asalnye baju ni plain..kosong jer..
hehe sb tu ler tmbh lace n beads..
mau kasi malatopp
huhuhuhuhu








hehe nie baru nk start make over..
nanti da siap jahit bru letak gambo yg dh siap eyy
okehhh da setle publish foward email n this will b last entry for this night..
nite u oollsss..nk smbg jahit baju yg kt atas tu
;)


Asal Usul maki

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:Asal Usul maki


 

http://3.bp.blogspot.com/_SBUBVJX3Bhs/SVBPdXffMuI/AAAAAAAAAGw/WfgUalCeBAo/s1600/robert.gif



Sekarang kamu tahu. Hahaha.


Peniaga Melayu Di Alamanda Dianiaya Lagi

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:Peniaga Melayu Di Alamanda Dianiaya Lagi


 


 
  
Selamatkan 
Peniaga Melayu 
Di 
Alamanda Putrajaya 


Assalamualaikum, 
saya adalah seorg peniaga melayu yang sudah hampir 4 tahun berniaga ‘kiosk’ di Alamanda putrajaya. 
Di Alamanda kebanyakan peniaga kecil adalah orang2 melayu. 
Pelanggan kami sudah tentulah kebanyakan dr pekerja kerajaan yang mana anda pasti sudah maklum yg perkerja2 kerajaan kebanyakannya adalah orang melayu.
Sejak saya mula berniaga, 

ketika itu sewanya RM2500. 
Ia sedikit demi sedikit naik setiap tahun. 
Dan sekarang sewanya sudah mencecah RM 3800 untuk sebuah kiosk yang kecil itu.


Sebelum ini, ia diuruskan oleh putrajaya holdings. 

Tetapi, sejak januari 2010, ia dia ambil alih KLCC. 
Dan bermulalah era baru dimana keseluruhan pengurusan telah dirombak, 
dan bermacam2 pula peraturan baru yang kadang kala tidak masuk akal dibuatnya. 
Dahulu bahagian kiosk di incharge oleh ‘AZHAR’,  (good boy) 
sekarang ia telah diambil alih seorg wanita CINA yang bernama MELISA. (very bad…)


Berbalik kepada cerita saya, 

saya adalah penjual baju2 buatan tempatan. 
Minggu lepas saya dipanggil ke pejabat pihak pengurusan. 
Alangkah terkejutnya saya bahawa saya diperintah untuk tutup kedai sebaik sahaja tamat kontrak pada jun ini. 
Mengapa perkara ini berlaku, 
bila saya minta penjelasan, mereke memberi alasan bahawa saya tidak boleh menjual t-shirt. 
Kemudian sya memohon untuk menukar produk, 
ttp dia memberi alasan yang sya sudah mempunyai 3 kiosk. 
Ya mmg saya ada 3, tp bkn kiosk saya. 
Tp ia bukanlah jawapan yang logik. 
  



Saya tidak menolak kemungkinan disini ada unsur RASIST yang mana saya mendapat tahu ada suara memberitahu bahawa MELISA mahu mengeluarkan peniaga MELAYU dan memasukkan peniaga CINA. 

Buktinya sudah ada. 
Apa yang mebuatkan saya rasa tercabar adalah, 
ia berlaku di PUTRAJAYA di mana ia adalah kawasan orang2 melayu. 
KLCC bg saya adalah satu kuasa untuk menjatuhkan orang melayu. Lihat sahaja bertapa MAHAL nya sewa dialamanda.


Siapa yang pernah ke alamanda pasti sudah tahu bertapa mahal nya makanan di RASA. 

Saya boleh jamin jika anda pergi membeli makanan di RASA, 
RM10 itu hanya ckup untuk seorang sahaja. 
Segalanya MAHAL di alamanda. 
Saya sangat2 ingin memberitahu tuan2 dan puan2, 
pengunjung2 di alamanda bukanlah seperti di KLCC. 
Bukanlah pelancong2 asing dan orang2 kaya raya. 
Kenapa management KLCC mahu penjadikan Alamanda seperti KLCC.


Mmg tepat jika saya katakan ia mmg mahu menjatuhkan org melayu. 

Orang kita harus sedar, kita semakin dihimpit. 
Orang cina sebenarnya mahu mengawal dan sudahpun mengawal ekonomi kita. 
Saya di Alamanda sungguh terkilan kerana tiada siapa mahu bersuara, 
dan saya pasti, jika ada yang bersuara mereka akan ditendang keluar. 
Contohnya sudah banyak. 
Termasuk saya sendiri.


Buat pengetahuan anda, salah satu rules beniaga di Alamanda adalah, 

tidak boleh menjual produk yang sama. 
Ok anda faham betul2 ayat itu. 
Disini ada satu cerita, 
Isteri saya adalah penjual slipper dan sandal getah disana, 
pada 3 mac pihak management membuat bazar di centrecouth sempena gong xi fa cai. 
Alangkah terkejut apabila saya dapati ada peniaga cina menjual sliper dan sandal yang 100% sama. 
Dan juga menjual brand imitation yang dilarang sekeras2nya diputrajaya.

Satu persoalan disini, bagaimana kejadian ini blh terlepas pandang? 

Siapa yg x telus? 
Dimana peraturan KLCC yang begitu ketat? 
Dan satu soalan yang harus mereka jawab.. 
Kenapa peniaga cina itu tidak diambil tindakan malah terus menjual produk yang sama sehingga tamat tempoh promosi?

Cerita kedua, peniaga adalah dilarang sekeras2nya menjual produk tiruan. 

Ok, satu hari saya ditegur kerana menjual baju tranformers. 
Ok xpe, sya terima keputusan itu. 
Tetapi bagaimana pula kiosk aunty TOYS yang menjual SPONGEBOB, MICKEY MOUSE, BEN10 dan sebagainya? 
Itu juga barangan tiruan dimana ia harus mendapat licence dari nickelodeon dan warner bros malaysia. 
Ia adalah sangat2 tidak adil.

Satu perkara lagi, 

saya mempunyai seorang rakan yang mahu berniaga di alamanda. 
Saya menyeru supaya dia menyiapakn proposal untuk rujukan management. 
Ok kita lihat disini bagaimana permainan mereka. 
Hari jumaat itu beliau pegi ke managemnt untuk submit bisnes proposal. 
Ketika di kaunter pertanyaan, dia bertayakan tentang kekosongan kiosk. 
Lantas kerani itu memberi no hp MELISA. 
Ketika rakan saya menghubungi MELISA, MELISA memberitahu bahawa bukan dirinya yang ingcharge kiosk. 
Rakan saya terpinga2 kerana siapa yang harus dia hubungi. 
Dan saya memberitahu, kiosk memang diuruskan oleh MELISA dan bukan orang lain.
Dia terdiam seketika, 

dan saya memberitahu dia agar banyak bersabar. 
Ini adalah politik cina. 
Dan MELISA itu adalah seorang RASIST. 
  



Sebenarnya, apa yang saya bimbang satu hari nanti alamanda akan dikawal oleh peniaga cina. 

Dimana pembelinya adalah majoriti melayu. 
Ia tidak mustahil kerana sekarang ini satu persatu peniaga cina masuk. 
Tetapi siapa mahu bersuara? 
Saya amat2 berharap agar anda semua mampu bersama menentang kuasa liberal ini. 
Tidak kiralah anda dari parti mana, 
yang penting anda orang MELAYU. 
Kita harus tegakkan ekonomi orang MELAYU. 
Kita harus bela PENIAGA2 MELAYU. 
Sampai hari ni saya terus berharap agar suatu hari nanti PUTRAJAYA HOLDINGS dapat membuang terus KLCC management dari PUTRAJAYA ini. Jika tidak, selagi itulah orang melayu kita akan ditindas dibumi sendiri. 

ASSALAMUALAIKUM

Ini adalah aduan dari peniaga professional Melayu.
 
tp aku rase mmg btol2 berlaku…….. 
tgk saja kelantan delight yg trpaksa kuar dri KLCC tu.. 
luahan rasa dri peniaga melayu yg bkk butik levis kat KLCC tu pon penah kuar paper 
Harap panjangkan email ni kepada Dr. Mahathir. (<---huhu mmg ade kt foward email tu..)
  


ROTI BAKAR ALAF BARU

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:ROTI BAKAR ALAF BARU



 

Sedap kan!!!!













VERY IMPT

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:VERY IMPT



 

Please forward ...it costs nothing TO US.





[][][][][]



Helping hands is better than praying lips..............
 



pls forward it.................. 2 everyone u know



(Panas) Pergaduhan abang Diana Amir dan Pondan di Facebook & GAMBAR SOSIAL DIANA WITH BF

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:(Panas) Pergaduhan abang Diana Amir dan Pondan di Facebook & GAMBAR SOSIAL DIANA WITH BF.....



 


Mula-mula masa we all terima email ni, terus nengok gambar yang dikirimkan. Confuse juga sebab apa kena mengena pergaduhan tersebut dengan kami. Lepas disemak semula email tersebut agak terkejut la kerana pergaduhan tersebut adalah melibatkan dua orang abang kepada seorang artis perempuan yang sedang meningkat naik iaitu Diana Amir aka Dodi. Pergaduhan kerana apa lagi kalau bukan sebab nak back-up adik sendiri.

Khairul Amir & Shamsul Amir = Abang Kepada Diana Amir

Dodi = nama samaran Diana Amir

Yang menariknya, last comment dari Affy tu, PANASS! Hampir-hampir sangat membuka seribu-satu keburukkan Diana Amir sebelum bergelar artis. Oh, memalukan.

Nampak kesian niat dihati nak backup adik sendiri tapi mungkin terlupa yang kawan-kawan lama adiknya mungkin jauh mengenali siapa adiknya. Maklumlah manusia kalau nak buat jahat, takkan depan-depan family. Ah pandai-pandai lah. Siapa suruh jadi artis.

(Gambar) Diana Amir Bersosial Dengan Kekasih

Panas! memang panas! Kami tak ingin ambil tahu siapa Diana Amir ni sebelum menjadi artis, cuma kami hanya dengar cerita yang penampilan Diana Amir bukanlah begini dulu. Ala-ala gadis kampung yang naif gitu. Banyak peminat yang kecewa melihat Diana Amir semakin hari semakin berubah. Berubah bertambah baik takpe, ini makin lama kain baju semua makin melayang-layang macam tak cukup duit nak beli kain. Kalau baru-baru ini tersebar gambar Diana Amir bersebelahan dengan seorang lelaki yang di’duga kekasihnya, sangkaan itu meleset kerana ini baru betul-betul kekasihnya. No doubt about it! What say you?

Sedikit Maklumat Mengenai Kekasih Diana Amir

-nama dia Subi Al-Yafii. dia mixed arab and acheh. parents dia very religious. his mum ex account teacher and daddy nya accountant. his dad married to minah salleh juga. but his mom was very good lady and she cooked very well. 

-dia designer and owner SD Automobile Aerodynamics di Subang Jaya (dia designed kereta for sazzy yg color oren tu. i naik kereta tu even before sazzy. dia lambat bayar sbb tu tersadai dkt garage SD!) 

-di ex bf Faezah Elai actually. he dumped her sbb dia tak nak org yg ada darah2 hindu/pakistan/seangkatan dgn nya lah. mcm taboo in his family.and faezah ni he said tak lawa. hahahha. boleh tak? 

-he was a best friend of sazzy and her hubby, zizie ezette, farahdiya (dia kata farahdiya tomboy, kaki besar sbb main futsal.hahahahha). he went out with fazura watched ‘My Heart’ and overall he is a ladiesman x

 

Ni gambar dgn bf baru

 



Makna Cinta Dari Nama.....

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:Makna Cinta Dari Nama.....



 


Makna Cinta Dari Nama Mu :



 
 
A - ..seorang yang gila-gila

B - ..sukakan orang dan intimasi

C - ..suka penting kan diri sendiri

D - ..kekasih yang terbaik pernah dimiliki oleh siapapun

E - ..memiliki mata yang cantik

F - ..sukakan pasangan yang agak liar dan gila-gila

G - ..sangat disenangi sesiapa saja

H - ..setia kepada yang satu

I - ..manis dan romatis

J - ..seorang yang agak seksual

K - ..seorang yang hot

L - ..pemberi ciuman yang bagus

M - ..membuat pacaran lebih menarik

O - ..mempunyai personaliti yang bagus

N - ..pemberi ciuman yang bagus juga

P - ..popular dengan semua jenis orang

Q - ..seorang yang hipokrit

R - ..seorang yang lucu

S - ..membuat orang tertawa

T - ..senyuman yang menawan

U - ..disenangi oleh semua orang
 
V - ..tidak suka menghakimi pasangan dan soal cinta

W - ..bisa menjadi lucu dan tolol dalam satu waktu

X - ..tidak suka terima arahan dari si dia

Y - ..disukai oleh sesiapa saja

Z - ..memiliki fikiran yang luas

 

 


CTH:  -  IENA ELIENA

 

I - ..manis dan romatis


E - ..memiliki mata yang cantik

N - ..pemberi ciuman yang bagus juga

A - ..seorang yang gila-gila

E - ..memiliki mata yang cantik


L - ..pemberi ciuman yang bagus

I - ..manis dan romatis

E - ..memiliki mata yang cantik

N - ..pemberi ciuman yang bagus juga

A - ..seorang yang gila-gila

 

haha cam dlm application dlm facebook jer nie


 

SELAMAT MENCUBAAAA.......




TIPS OLEH DR FADZILAH KAMSAH SEMASA KURSUS IBUBAPA SEBAGAI MOTIVATOR ANJURAN PKI PADA 20.02.2010

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:TIPS OLEH DR FADZILAH KAMSAH SEMASA KURSUS IBUBAPA SEBAGAI MOTIVATOR ANJURAN PKI PADA 20.02.2010.

 

Sedikit tips untuk diamalkan.... 

  



TIPS DIPETIK DARI KURSUS IBUBAPA SEBAGAI MOTIVATOR OLEH DATO’ DR FADZILLAH KAMSAH YANG DISERTAI OLEH AHLI PERSATUAN KAKITANGAN ISLAM JOHOR PADA 20.02.2010
  
















1) Dirikan solat dan banyakkan berdo’a – Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo’a turut katakan 
“Ya,Allah jadikan hatiku bersih” dan digalakkan doa 12 pintu. 



2) Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur setiap hari, Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.
  

3) Solat taubat dan solat istikharah bila ada keperluan– Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.  

4) Membaca Al-Quran – Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang-kurangnya bacalah “Qulhu-allah” sebanyak 3X.  

5) Bermaaf-maafan sesama kawan dan pasangan setiap hari – Semasa meminta maaf perlu sebutkan. Kita mungkin tidak boleh mohon maaf kepada semua manusia tetapi kita berupaya untuk memaafkan semua orang. Cara ini mengurangkan beban emosi dan kita akan lebih ceria pada setiap hari.  

6) Bisikan kepada diri perkara yang positif – Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri. katakan lah “Aku sebenarnya……(perkara yang elok-elok belaka) dan ini boleh boleh dipraktikkan kepada anak-anak.  

7) Program minda/cuci minda – Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati “Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif”.  Menurut kajian saikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya.  

8) Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila-bila masa).  

9) Untuk mencuci hati antara aktiviti terbaik adalah dengan mencuci tandas. Mengikut sesetengah pendapat ianya dapat membasuh kesombongan pada hati.  

10) Peluk pasangan setiap hari sekurang-kuranya 3 kali dalam tempoh 10 saat . Jangan lama sangat dikhuatiri kita tidak terpaksa ambil cuti kecemasan (ada faham).  

11) Berkata-kata/menasihat anak kita pada waktu yang sesuai di dalam membentuk jiwa dan ruhaninya. Waktu yang digalakkan  (teachable moments) adalah seperti berikut:-;  

·           Sebelum tidur  

·           Semasa tidur  

·           Selepas tidur  

·           Selepas riadah  

·           Selepas solat  

·           Selepas mandi air suam   

12) Memberi arahan yang jelas kepada anak-anak seperti “
 Nak, solat jangan ditinggalkan ” dan bukannya “ Nak, jadilah anak yang cemerlang ” (umum).   



13) Ibu bapa kena imbangkan emosi keluarga, sekiranya bapa memarahi anak, si ibu perlu memujuk anak dan beri rasional kenapa ayah marah.
   



14) Jangan galakkan anak menjadi artis/penyanyi walaupun berbakat (tidak dijelaskan kenapa rasanya kita dah faham).
   



15) Elakkan dan jangan sekali-kali menyebut perkataan yang negatif kepada anak kerana doa ibu bapa adalah makbul.
  



16) Jangan risau anak tidak mendengar kata kita, tapi risaulah kerana anak-anak melihat perbuatan kita dan mencontohinya.
   



17) Setiap kali balik ke rumah ucapkan Basmallah 3x dan beri salam serta senyum. Pastikan suami dalam keadaan positif semasa pulang ke rumah walaupun penat bekerja. Kaum Bapa bantulah isteri membuat kerja-kerja rumah.
   



18) Makan dan minumlah serta buatlah sesuatu dengan tangan kanan kerana ada 18 enzim yang baik ada pada tangan kanan manakala pada tangan kiri ada 81 enzim yang menjadi anti bakteria dan sesuai untuk aktiviti mencuci qubul dan dubur. (sesungguhnya syaitan makan dengan tangan kiri)
   



19) Amalkan membuang hadas besar dengan menyengetkan badan ke arah kiri dan memegang kepala dengan tangan kanan. Ini akan memudahkan lawas serta mengelakkan penyakit buasir.
   



20) Makan buah dahulu sebelum makan nasi supaya semua vitamin dalam buah tidak hilang!!!
   



21) Untuk lelaki jangan amalkan kencing berdiri (sesungguhnya syaitan itu kencing berdiri) kerana banyak keburukan seperti mendatangkan penyakit seperti ED dan sbgnya.
   



22) Hormatinya buku sebagai guru/ilmu jangan dicampak-campak atau tidak dijaga. Apatah lagi sekiranya kitab-kitab ilmu.
   



23) Amalkan bismillah lima banyak khasiatnya (lanjutan kena berguru dengan Hj Afandi).
   



24) Tarikh lahir boleh mencerminkan peribadi walaupun bukan 100% tepat. Anak-anak yang lahir pada 18 hb hingga 23 hb pada kebiasaanya lebih berupaya menjadi cemerlang atau boleh upaya juga menjadi sebaliknya terpulang kepada didikannya.
   



25) Anak kedua lebih berdikari dan biasanya agak tersisih dalam hiraki keluarga.
   



26) Amalkan tidur mengiring ke kanan.
   



27) Menyebutkan Hadis Qudsi “ Allah bertindak sepertimana yang difikirkan oleh hambanya”. Jadi kena sentiasa positif.
   



28) Ransang anak-anak dengan kata-kata positif sejak dalam kandungan lagi.
   



29) Ransang anak-anak semasa mereka bayi dan seterusnya sehingga dewasa. Apabila dewasa beri kebebasan kepada anak untuk memberi pendapat dan membuat pilihan.
   



30) Doa mempunyai kuasa yang hebat. “Doa itu senjata bagi orang mukmin”.
   



31) Ibubapa kena berubah terlebih dahulu baru boleh meransang perubahan pada keluarga.
   



32) Jangan mendera anak-anak, kerana anak-anak yang didera berkemungkinan besar akan mendera anaknya iaitu cucu kita.
   



33) Didik anak mengikut personaliti masing-masing, tidak boleh samakan semua cara kepada semua anak.
   



34) Orang yang berjaya apabila hari ini lebih baik dari semalam, orang yang rugi apabila hari ini sama dengan semalam dan orang yang celaka apabila hari ini lebih teruk dari semalam (hadis Nabi)
   

 



MAKLUMAT INI ADALAH BENAR.

----- Forwarded Message ----
From: My Friend
Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM
Subject: Fw:MAKLUMAT INI ADALAH BENAR./span>

 

MAKLUMAT INI ADALAH BENAR 

1. Jika anda makan 
satay , jangan pula lupa timun nya, sebabnya 
memakan 
satay  bersama karbon  yang terhasil selepas pembakaran akan 
mendatangkan kesan 
karsinogen !  Apa bendanya karsinogen tu? Ianya 
ialah suatu keadaan yang menyebabkan 
barah .   Timun  pula adalah 
anti-karsinogen. 

2. Jangan makan udang  selepas mengambil pil vitamin C !  Yang mana 
anda akan mati keracunan 
Arsenik  dalam beberapa jam sahaja. 

3. Barah  akibat penggunaan bahan dalam Shampoo .  Balik rumah dan  pergi periksa.  Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika 
kandungan dalam shampoo anda mengandungi 
Sodium Laureth Sulfate 
atau ringkasnya 
SLS .  Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka  masa yang panjang dan ini bukannya jenaka.  Shampoo yang disahkan 
mengandungi bahan ini ialah; 
VO5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, 
Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force 
 dan lain-lain  lagi.   Shampoo Clairol's Herbal Essence  adalah satu-satunya yang 
mengandungi 
Sodium Laureth Sulfate  secara tunggal.  Meskipun 
pertanyaan telah pun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari  mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak 
boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh  mengeluarkan busa yang banyak".  Dalam pada itu, 
Pasta Colgate & Dee 
Dee 
 (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk 
penghasilan busa. 

4. Kepada penggemar makanan jenis mee segera  (tak kiralah maggi, 
koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 
3 hari 
selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang  seterusnya.  Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doctor.   
Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah 
mendapat tahu berkenaan 
salutan wax  ke atas makanan ini.  Inilah yang 
menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila  dimasak.  Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC  (sekarang ni dikenali sebagai TCS).  Beberapa tahun lalu, yang mana 
kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah  mengambil mee segera setiap hari.  Kemudiannya beliau disahkan  menghidap barah.   
Barah nya disebabkan wax  dalam mee segera.  Doktor 
juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 
2 hari  untuk 
membersihkan 
wax  dari sistem badan.  Seorang lagi mangsa yang serupa 
ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya 
ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. 
Dia didapati menghidap 
barah  dan mati  selepas itu.  Sekarang ini tindakan 
memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai 'makan untuk  mendapat barah'.  Kalau istilah James Bond, 'Licence to kill!' 

\

5. Bawang Goreng segera , Seorang kawan melawat ke sebuah 
perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak  straw minuman.  Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan.  Apa yang 
mengejutkan ialah 
straw  yang tidak bewarna dicampur  bersama gorengan 
bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya 
melebur lantas 
menyaluti bawang  tersebut.  Sebab itulah kalau bawang 
goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi  kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.   

Sebarkanlah maklumat ini kepada orang- orang yang anda sayangi dan 
pengguna yang masih belum disedarkan lagi.



Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve