A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik




A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik

Baru-baru ini telah berlansung majlis minum petang bersama CEO baru Natasya iaitu Puan Nursuhaila Eliani Dato Suhaimy di Flora Terrace, Hampshire Place Kuala Lumpur. Majlis  berlansung dengan cukup meriah. Di acarakan oleh Selebriti TV3 iaitu Yasir Mansor & Hasnida Hanim.


A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik



A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
Rangkaian Produk Natasya

Antara Selebriti yang hadir adalah Serina Redzuawan . Turut di undang adalah Bloggers dan Media . Kehadiran Bloggers dan media di sambut dengan bersiar-siar menaiki Limousine bersama Blogger dan En Mohamad Ramdhan Bin Mohamad Radzi selaku Pembantu Peribadi kepada to Dato' Hj Suhaimy Bin Hj Othman .


Super Boat & Limo Services
Super Boat & Limo Services

Sepanjang sesi bersiar-siar menaiki Limousine kami dimaklumkan bahawa perkhidmatan pengangkutan sewa LIMO  ini merupakan salah satu perkhidmatan yang di tawarkan di bawah syarikat naungan Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd . Selain daripada itu Natasya juga mempunyai sebuah Resort yang terletak di Cameron Highlands.

Sightseeing menaiki Limousine bersama Blogger dan  En Ramdhan B Mohamad Radzi PA to Dato' Suhaimy
Sightseeing menaiki Limousine bersama Blogger dan  En Ramdhan B Mohamad Radzi PA to Dato' Suhaimy

Super Boat & Limo Services
Super Boat & Limo Services


Pada majlis minum petang tersebut juga Natasya telah memperkenalkan produk baru keluaran Natasya yang bakal menjadi bualan ramai iaitu Natasya Princess . Set Pencerah Natasya Princess dan Set Jerawat Natasya princess ini di jangka mendapat sambutan ramai kerana harga yang ditawarkan adalah  sangat berpatutan dan boleh dikatakan harga yang ditawarkan adalah harga mampu milik  malahan pelajar juga mampu memilikinya. Set Pencerah Natasya Princess  cuma berharga RM64.90 manakala  Set Jerawat Natasya princess berharga RM69.90 .

Set Pencerah Natasya Princess
Set Pencerah Natasya Princess


Untuk pengetahuan semua Natasya merupakan syarikat di bawah naungan Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd . Selain dari produk kecantikan natasya , Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd juga memiliki Natasya Resort Cameron Highland dan Super Boat & Limo Services.


Pn Nursuhaila Eliani Bt Dato' Hj suhaimy CEO Natasya Holdings
Pn Nursuhaila Eliani Bt Dato' Hj suhaimy CEO Natasya Holdings

Pn Marini Bt Kasim GM Natasya Holdings
Pn Marini Bt Kasim GM Natasya Holdings


A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik



Berikut cik iena nyatakan serba sedikit mengenari syarikat syarikat di bawah naungan Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd.


Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd


Bermula pada tahun 2003 produk penjagaan wajah Natasya diasaskan oleh Datin Hjh Muniroh Binti Kasim di bawah syarikat Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd dipasarkan secara offline dan kecil kecilan di sekitar Utara tanah air. Setelah hampir 13 tahun mengungguli industri kecantikan, jenama ini bukan sahaja diyakini malah turut diterima di pasaran antarabangsa. Kayakinan pengguna hadir berasaskan keberkesanan dan tahap kualiti tinggi menerusi penghasilan produk yang terjamin kualiti dan berkesan serta selamat digunakan. Ini menjadikan syarikat ini sangat berpengalaman tidak kira dalam bidang perawatan kecantikan mahupun operasi penjualan.

Syarikat  Perwanza Properties & Trading Sdn Bhd turut menubuhkan syarikat Bionano Herbs Pharma Sdn Bhd yang dipertanggungjawabkan untuk mengilang semua produk kosmetik Natasya. Setakat ini, produk penjagaan wajah Natasya berasaskan herba semulajadi iaitu Set lengkap Herba (Sabun Herba, Toner, Krim Repairing & Lightening dan Krim Pelindung SPG25) . Manakala Set Natasya Gold pula menggunakan kaedah teknologi Nano iaitu proses pengewapan berulang-ulang kali sehingga menghasilkan produk yang betul-betul halus dalam saiz nanometer. Ini memudahkan produk tersebut meresap dkedalam kulit dengan cepat sekaligus menjaga kulit muka dari dalam.

Kini pengurusan Syarikat diambil alih oleh anak perempuan tunggal, Puan Nur Suhaila Binti Dato' Hj Suhaimy dan aktif memasarkan jenama ini secara online bermula pada tahun 2016


Natasya Resort Cameron Highland


 Dalam mempelbagaikan dan mengembangkan lagi perniagaan sedia ada, Perwanza telah melibatkan diri dalam bidang hospitaliti dengan menubuhkan Natasya Resort yang terletak di Cameron Highlands. ianya merupakan jenama resort tempatan yang dinaungi oleh Dato' Hj Suhaimy Bin Hj Othman milik 100 peratus bumiputera dan telah bertapak sejak tahun 2009. Semua kejayaan ini bukanlah datang secara bergolek dan mudah, pelbagai rintangan dan cabaran terpaksa diharungi namun semua ini dapat diatasi dengan berbekalkan keyakinan diri, kecekalan dan usaha berterusan daripada semua peringkat warga Natasya.

Untuk makluman, setiap penginapan mempunyai keistimewaan tersendiri yang dilengkapi dengan kemudahan dan pelbagai fasiliti moden terkini yang cukup dan lengkap. Resort ini mengamalkan konsep mesra, cekap, bersih dan halal. Antara misi utamanya adalah menjadikan Natasya Resort Cameron Highland satu jenama yang dikenali dalam industri perhotelan di Malaysia serta memastikan kepuasan pelanggan melalui pengurusan perkhidmatan yang cemerlang. dan kemudahan yang unggul menjadikan penginapan pengunjung tidak dapat dilupakan.

Layari www.natasyaresort.com untuk keterangan lebih lanjut ATAU hubungi

Sales/ Reservation Office

Natasya Resort (Cameron Highland) Sdn. Bhd. (1000191-X)
Lot 6, Entertainment Complex,
Kea Farm,
39100 Cameron Highlands,
Pahang Darul Makmur.
Tel: +605-496 1030
Fax: +605-496 1028

E-mail: info@natasyaresort.com


Super Boat & Limo Services


Syarikat ini menawarkan perkhidmatan pengangkutan sewa LIMO dan Yacht bersama pemandu. Pihak Syarikat sentiasa komited untuk memberikan khidmat terbaik kepada para pelanggan dengan visi dan misi menjadi syarikat  pengangkutan yang terunggul di semenanjung Malaysia dengan jaminan perjalanan yang selamat, selesa dan menyeronokkan dengan harga yang sangat berpatutan.

Perkhidmatan Pengangkutan Sewa LIMO dan Yacht ini anda boleh gunakan untuk
  • City Tour
  • Sewa Khas (Syarikat/Peribadi)
  • Rombongan Kahwin
  • Pengambilan/Penghantaran ke lapangan Terbang Antarabangsa KLIA/ KLIA 2
  • Percutian Keluarga
  • Rombongan Perniagaan
  • Lawatan Belajar
  • Balik Kampung
  • Kereta Pengantin
  • Kemana-mana destinasi di seluruh semenanjung (outstation/country tour)

Untuk Tempahan , sila hubungi  En Mohamad Ramdhan Bin Mohamad Radzi di talian +6012-255 5376
Facebook : Superboat Limo


Untuk Maklumat Lanjut Mengenai Produk terbaru Natasya iaitu Set Produk Pencerah Natasya Princess dan Set Jerawat Natasya princess Sila Layari laman facebook
Princess HQ

Website : www.natasya2u.com
Natasya Fb :www.facebook.com/Natasya
Natasya Instagram : @natasya2u


PERWANZA PROPERTIES & TRADING SDN. BHD. (827202-V)
Blok H, Unit M 15 & 17,
Plaza Suria Jalan PJU 10/4B,
PJU10, Damansara Damai,
47830 Petaling Jaya, Selangor.

Tel: (6) 03 6141 3094
Faks: (6) 03 6141 4678 



Untuk pengetahuan semua cik iena merupakan pengguna Natasya pada suatu ketika dulu semasa cik iena sedang melanjutkan pelajaran sekitar tahun 2005 sehingga cik iena mula bekerja sekitar tahun 2008. Selepas beberapa tahun bekerja cik iena bertukar produk kerana salah seorang ahli keluarga menjual produk kecantikan juga. Tapi bukan pemilik produk kecantikan. Agen sahaja. Jadi atas dasar saudara beli lah .

Selepas beberapa tahun cik iena ingat Natasya dah tiada rupanya masih ada lagi. Cik iena sangat kagum dengan Natasya kerana masih kekal bertahan sampai sekarang. Cik iena dapat set pencerah natasya princess sewaktu majlis tersebut , tak sabar nak cuba tau selain itu dapat juga set natasya gold . Wah ini lah produk yang cik iena guna suatu ketika dulu. Cik iena sangat suka serum dia yang awesome. memang pinkish muka cik iena tau gebus gebas. Ahaa tapi tak boleh tunjuk gambar sebab masa tu zaman jahiliah. Cik iena tak berhijab :)



A Day With Natasya #CuitCuitDahCantik
Cik iena bersama Aemy , rakan dalam industri peragaan . Haa sebelum ni kami berdua model. tapi dah pencen hehe. Terima kasih atas jemputan dear.



 Nota Cik iena : Memandangkan event ni pada hari bekerja maka cik iena tak sempat make up. ahahahhaha comotnya. Cik iena ambil half day. Jarang ambil half day sebab cik iena sibuk kerja tapi di sebabkan Aemy yang suggest kan cik iena pada Natasya jadi cik iena taknak menghampakan sahabat cik iena. heheh okay statement poyo (^_~)
Sebenarnya mata cik iena sakit. Ketumbit, so kene pakai spek kalau dekat outdoor :)

 Untuk melihat gambar di sekitar majlis tersebut sila layari A DAY WITH NATASYA




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan





Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan

Beberapa minggu yang lepas cik iena berkesempatan meluangkan masa bersama rakan blogger dan Pakar Dermatologi serta Pakar Bedah Pemindahan Rambut iaitu Dr Ruban Nathan di Klinik beliau yang terletak ni Menara UOA Bangsar.


Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan

Kehadiran para bloggers di sambut baik oleh pihak Dr Ruban Nathan. Selain memberi penerangan tentang servis-servis yang di tawarkan terutamanya tentang pemindahan rambut (Hair Transplant) , kami juga dibawa melawat kawasan sekitar Klinik untuk melihat sendiri peralatan peralatan yang di gunakan di Klinik Tersebut .


Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau

Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
ehh tuan punya blog nak selfie sambil sambil Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau

Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban menunjukkan sebahagian dari peralatan yang di gunakan di klinik beliau
Dr Ruban Nathan merupakan seorang Doktor yang sangat peramah dan mudah mesra serta suka berkongsi pengalaman. Terdapat pelbagai perkara yang kami belajar dari perkongsian Dr Ruban Nathan . Sebelum cik iena meneruskan tentang Servis-servis yang di tawarkan disini terutama Hair Transplant, terlabih dahulu cik iena perkenalkan siapa Dr Ruban Nathan.

Dr. Ruban Satkuna Nathan
Dr. Ruban Satkuna Nathan

Dr. Ruban Satkuna Nathan

  • MBBCh (Ire) FRCP (UK) DipDermSc (UK) FAAD (USA) A.M. (Mal)
  • Diplomate of The American Board of Laser Surgery
  • Dermatologist - Derm & Laser Surgeon - STD Specialist
  • ISHRS - International Society for Hair Restoration Surgery
  • AAHRS - Asian Association Hair Restoration Surgeons
  •     Honorary member of the Harley Street Group International
  •        
  •     Member – ISHRS - International Society Hair Restoration Surgery
  •        
  •     Member AAHRS – Asian Association of Hair Restoration Surgeons



2010 - Member of Asian Association of Hair Restoration Surgeons
2006 – FRCP(UK) – Fellow of the Royal College of Physicians (Edin)
2005 – Member of the Academy of Medicine Malaysia
2004 – Diplomate of the American Board of Laser Surgery
1995 – Diploma in Dermatological Sciences (Cardiff)
1994 – MRCP(UK ) - Member of the Royal College of Physicians (Edin)
1989 – MBBCh - Royal College of Surgeons in Ireland (National University of Ireland)
Since 1996

  • - co-director of the Nathan Skin & Laser Centre, KL, MALAYSIA.
  • - Consultant Dermatologist Pantai Cheras Medical Centre
  • - Visiting Consultant Assunta Hospital
  • - Visiting Consultant Sunway Medical Centre 

Untuk Mengetahui Lebih Lanjut tentang Dr Ruban Nathan sila layari  http://drruban.com/doctors-cv.html



Dr Ruban Sedang menerangkan tentang Hair Transplant
Dr Ruban Sedang menerangkan tentang Hair Transplant



   
Antara topik utama yang menjadi perbincangan kami adalah mengenai  Hair Transplant  . Secara umumnya ramai di kalangan kita yang mengalami masalah keguguran rambut . Begitu juga dengan cik iena. Walaubagaimanapu rambut gugur itu adalah normal . Cuma jika jumlah rambut gugur yang terlalu banyak dan menyebabkan kebotakan perlu diatasi  Khususnya buat Lelaki dan juga wanita yang tidak bertudung . Tidak kurang juga buat wanita yang bertudung, anda juga perlu menjaga rambut anda untuk suami anda tak gitu :)



Kebanyakan kita suka mengambil jalan mudah dengan mengambil ubat-ubatan yang di jual yang belum tentu menjaminkan kesan yang bagus . Ramai juga diantara kita tertipu dengan perkhidmatan-perkhidmatan yang menawarkan servis rawatan rambut yang menjanjikan bahawa rambut anda akan tumbuh lebat dan cantik tetapi malangnya itu hanyalah omongan kosong.

Cik iena kerap mendengar rakan-rakan menyatakan tentang Yun Nam Hair
Care yang dikatakan tidak mampu menyelesaikan masalah mereka. Segala iklan yang keluar hanya testimoni yang berjaya . Tidak semua diantara kita sesuai dengan ubat-ubatan atau rawatan yang di berikan . Ramai juga diantara kenalan yang tidak berjaya mendapatkan hasil yang di inginkan setelah membuat rawatan di Yun Nam .


Hasil daripada penerangan dari  Dr Ruban Nathan disini cik iena ingin mencadangkan kepada rakan-rakan mahupun anda yang membaca nukilan cik iena ini adalah lebih baik jika anda melakukan proses pemindahan rambut yang mana ianya akan menggunakan rambut asal anda sendiri yang dipindahkan ke bahagian rambut yang botak. Ia nya pasti akan membuahkan hasil jika dibandingkan dengan rawatan-rawatan lain yang menggunakan herba atau sebagainya yang mana tidak menjanjikan 100% hasil yang anda iginkan.

Okay jom baca tentang pemindahan rambut atau Hair Transplant ni.


Hair Transplant Surgery


Hair Transplant adalah suatu teknik pemindahan rambut dari kawasan rambut yang lebat ke kawasan rambut yang mengalami kebotakan dari orang yang sama. Pada umumnya kawasan kepala yang berambut paling lebat dan relatif yang tidak mengalami proses kebotakan adalah bahagian belakang, bahagian tersebut sentiasa dijadikan sebagai penderma rambut untuk proses Hair Transplant ini . Kaedah pemindahan dilakukan dengan teknik mini-micrograft atau follicular unit transplantation, sehingga hasil akhir selepas rambut tumbuh akan sangat mendekati semulajadi / natural.








1. Mengapa keguguran rambut berlaku?

Selain daripada bentuk genetik atau lazim, terdapat sebab-sebab autoimun iaitu Alopecia Areata dan Lupus.

Berjangkit menyebabkan seperti Kerion / jangkitan kulat dan yang berkaitan dengan negeri-negeri penyakit seperti Anemia, gangguan tiroid seperti Hipertiroidisme / Hypothyroidism, Kemoterapi, pos kehamilan atau pos berjangkit (seperti denggi) yang dikenali sebagai Telogen Effluvium dan Sindrom Ovari Polycystic.

2. Adakah terdapat sebarang faktor risiko lain yang perlu dilihat?


Faktor faktor lain termasuk lah faktor-faktor gaya hidup seperti merokok, tekanan, kurang senaman dan masalah dengan tidur



3. Apakah pilihan rawatan yang sama untuk alopecia?


Ubat seperti Finasteride adalah ubat oral yang amat berkesan untuk menghalang terjadinya alopecia.
Di samping itu Minoxidil sangat berguna . Tambahan pula, sudah menjadi kelaziman bagi kita untuk menngambil  makanan tambahan Biotin dan Zink. Tetapi adalah di nasihatkan untuk berunding dengan doktor kulit atau Transplant pakar bedah rambut sebelum mengambil sebarang ubat atau makanan tambahan.


4. Bagaimana keberkesanan  makanan tambahan (supplements) dan ubat dalam merawat keadaan ini?


Ubat berfungsi dengan baik - Finasteride mengekalkan folikel yang sedia ada dan meningkatkan ketumpatan juga. Makanan tambahan (supplements) belum dikaji kesannya tetapi di cadangkan untuk mengambil Biotin atau zinc.

5. Di dalam keadaan tertentu, adakah seseorang  akan disyorkan untuk menjalani pemindahan rambut?


Pemindahan rambut adalah perlu bagi mereka yang mengalami masalah  botak  dan mempunyai  kawasan penderma baik pada bahagian rambutnya, janggut mahupun bulu dada (rambut biasanya dituai di belakang kulit kepala). Walaupun kawasan penderma adalah kekurangan, janggut atau kawasan dada kini boleh digunakan sebagai kawasan penderma juga.

Rambut yang  hilang dari peristiwa trauma, seperti terbakar atau kemalangan kenderaan motor boleh dipindahkan juga. Sesetengah lelaki dan wanita sering meminta pemindahan kosmetik untuk meningkatkan ketumpatan kening mereka atau membuat janggut atau goatee. Ini juga akan menghasilkan keputusan yang baik juga.


6. Apa yang seseorang boleh harapkan dari satu  sesi pemindahan rambut? Jelaskan mengenai proses dan juga  kos purata rawatan ?


Prosedur ini dilakukan sepenuhnya di dalam keadaan anda di bius.

Pertama sekali,  kawasan penderma akan dituai. Ini mengambil masa 30 minit ke beberapa jam bergantung sama ada ia adalah dengan Follicular Unit Transplantation (FUT) atau Follicular Unit Pengekstrakan (FUE).

Jika dilakukan dengan proses  FUE, seluruh kulit kepala akan dicukur sebelum memulakan pemindahan prosedur pembedahan.

Sebaliknya jika dilakukan dengan proses FUT, hanya jalur minimum dituai dan pesakit boleh kembali bekerja lebih cepat, seperti dalam beberapa hari.

Graph cantuman tersebut di sediakan dan disimpan dalam plat sejuk. Selepas bius diberikan pada kawasan penerima pada bahagian atas kulit kepala, kawasan atau belahan yang dicipta untuk cantuman rambut berkenaan akan dimasukkan rambut oleh  pasukan jururawat pemindahan. Proses ini mungkin mengambil masa beberapa jam bergantung kepada kepakaran pasukan dan bilangan cantuman.
Kos rawatan ini bergantung kepada perundingan.


7. Apakah salah faham yang biasa mengenai Hair Transplant ini yang mungkin menghalang orang daripada menjalani prosedur ini?


Salah faham timbul kerana ada yang menyangkakan bahawa proses ini menyakitkantetapi ianya adalah sebaliknya kerana sesiapa yang menjalani prosuder ini sudah pastinya akan di bius. Selain itu ada juga yang membayangkan parut yang lebih buruk daripada yang sebenarnya. Semua yang anda perlukan adalah sekitar 1 cm panjang rambut untuk menutupinya.

8. Apakah nasihat untuk individu yang bergelut dengan alopecia?


Jangan menganggap terapi lain yang belum lagi di buktikan oleh kajian yang ianya boleh di percayai dan jangan buang masa berharga serta wang ringgit anda ke pusat yang bukan merupakan medical hair theraphy atau spa sebaliknya pergi ke Medicah hair Theraphy centre yang sepatutnya untuk mengatasi masalah anda.

Untuk pengetahuan anda makanan tambahan atau supplements hanya sekadar terapi sahaja sebaliknya pemindahan rambut atau hair transplant terbukti berjaya. Dengan rambut yang akan bertahan seumur hidup!



before and after - hair transplant
before and after - hair transplant

before and after - hair transplant
before and after - hair transplant



Hair Graft_1
Hair Graft_1

before and after - hair transplant
before and after - hair transplant



Okay anda dah baca mengenai Hair Transplant kan. Jadi kepada anda yang mempunyai masalah rambut botak boleh lah berkunjung ke Klinik Dr Ruban Nathan. Selain rambut, anda juga boleh membuat hair transplant pada janggut, bulu dada dan kawasan-kawasan yang anda inginkan rambut/bulu tumbuh. Untuk pengetahuan anda ada dikalangan artis yang hadir ke klinik tersebut untuk mendapatkan Jambang yang awesome. Ouh nama Artis kami tak boleh nak dedahkan . Maaf ya.

Selain daripada jambang atau janggut. Ada juga kaum lelaki yang meminta untuk membuat rambut ala-ala artis korea dan sebagainya. Semuanya bisa di atur tau. Sebelum menanam rambut Doktor terlebih dahulu akan melukis bentuk rambut yang pelanggan mahukan.  Rambut yang di tanam juga sangat kemas dan tidak menampakkan ianya rambut yang di tanam. Ia di tanam secara teliti agar nampak semulajadi.


Selain daripada hair Transplant terdapat banyak lagi perkhidmatan lain di sini diantaranya Laser Hair Removal  , Vitiligo, Co2 Fractional Laser Resurfacing .


Co2 Fractional Laser Resurfacing
Co2 Fractional Laser Resurfacing

Laser Hair Removal
Laser Hair Removal

Vitiligo
Vitiligo

 servis yang di sediakan oleh klinik Dr Ruban

Banyak juga servis yang di sediakan oleh klinik Dr Ruban ni tau . Selain daripada itu kami juga berkesempatan melihat sendiri Dr Ruban membuang lipoma pada badan salah seorang blogger yang turut serta . 

Untuk pengetahuan anda Lipoma adalah benjolan lemak yang tumbuh secara lambat di antara kulit dan lapisan otot. Lipoma bisa bergerak atau bergeser jika ditekan dengan jari secara perlahan-lahan dan terasa lunak. Ketika ditekan, lipoma biasanya tidak menyebabkan rasa sakit.

Okay jemput tonton video ni ye, secara lansung cik iena rakam tau. Depan mata hehe


Nampaknya ramai juga berminat lihat video macam ni kan, total view mencecah 32,000. Wah banyak juga tu terkejut cik iena. Mesti ramai yang tak tau kan benjolan-benjolan di tubuh badan kita tu sebenarnya mengandungi lemak yang mana ianya kelihatan seperti nanah apabila di buang. Eee yewww geli tau. Siapa yang ada masalah Lipoma ni pun boleh datang Klinik Dr Ruban Tau :)

iena tak sabar nak pergi klinik Dr Rubans nak buat Co2 Fractional Laser Resurfacing. Nanti iena kongsi pengalamamn iena pulak untuk Co2 Fractional Laser Resurfacing tau
(^_~)



Gambar Cik iena dan rakan blogger di Klinik Dr Ruban :)


Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Cik iena bersama Dr Ruban.


Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Bersama rakan blogger Dilla dan ayue

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
Bersama rakan blogger , dilla

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
ehhhh cik iena nak possing depan klinik :)

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
ahahah tuan empunya blog memang suka possing, possing kat dalam klinik pulak :)

Bloggers Evening with Esteemed Dermatologist and Hair Transplant Surgeon - Dr. Ruban Nathan
ehh wefie dengan ayue dan dilla pulak






Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari 


Atau anda boleh datang terus ke Klinik

Dr. Ruban's Skin & Hair Clinic

(+ Nathan Skin Clinic)


Unit 2-3A & 2-5 Level 2
Menara UOA Bangsar
No 5, Jalan Bangsar Utama 1
59000 Kuala Lumpur

Tel : 03-22840557, 03-22822388
Fax : +603 - 2092 5008
email : info@drruban.com


Pantai Cheras Medical Centre


Suite #7, Consultants floor, grd flr
No 1 Jalan 1/96a, 56100 Kuala Lumpur
Tel : 03-9145 2888


Sunway Medical Centre

5th floor OPD,
Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya, Selangor
Tel : 03-7491 1472


Waktu urusniaga

Waktu urusniaga
Waktu urusniaga



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




Siapa Adik Alif Syazwan bersuara merdu yang menyanyikan lagu Putus Terpaksa Ziana Zain

Pada yang pernah melihat video yang di muatnaik oleh cik iena nyayian adik Alif Syazwan  yang mendendangkan lagu Putus terpaksa  oleh Ziana Zain pasti tertanya-tanya siapakah gerangan adik Syazwan yang mempunyai suara  lunak dan merdu itu.


Siapa Adik Alif Syazwan bersuara merdu  yang menyanyikan lagu Putus Terpaksa Ziana Zain




Pada asalnya cik iena upload di fanpage cik iena kerana cik iena suka lagu nyanyian Adik Syazwan . Cik iena dapat hasil dari  perkongsian sahabat di facebook. Di sebabkan suka suara adik syazwan mendendangkan lagu tersebut, cik iena download dan ambil bahagian yang cik iena suka kemudian  upload di fanpage cik iena supaya senang cik iena untuk dengar lagu tersebut.






Pada asalnya video perkongsian di facebook ni panjang. tapi sebab suka lagu yang di nyanyi oleh Adik Syazwan , cik iena sanggup edit video dan upoad  semula. Bila dah upload memang replay selalu lah. Senang nak cari sebab di fanpage sendiri.  Selain untuk cik iena dengar cik iena juga share di fb cik iena dan ramai juga yang turut share video berkenaan sehinggalah jumlah view mencecah 82,000 .

Memang banyak komen yang di berikan tidak kira positif mahupun negatif. Tapi pada cik iena ini adalah minat dia menyanyi, tidak menjadi kesalahan untuk seseorang minat menyanyi atau sebagainya asalkan dapat seimbangkan minat tersebut dengan pelajaran. Kita pun pasti ada minat sendiri kan. So jangan lah nak berfikiran negatif okay (^_~)


Terdetik di hati nak tau siapakah gerangan adik syazwan. Biasanya cik iena memang suka google meng google tapi di sebabkan cik iena tersangat sibuk dengan kerja sepenuh masa dan part time blogger. Memang cik iena mengalami kekangan masa untuk jadi detektif conan (^_~)

Sehinggalah suatu hari ada sumber yang di percayai memberikan maklumat tentang adik Syazwan.
Untuk pengetahuan semua,  Adik Syazwan berasal dari Alor Setar, Kedah . Berusia 13 tahun dan bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Mergong .

Adik Syazwan mula menyanyi di usia 12 tahun  dan mula menonjolkan bakat  di Pertandingan Seni Suara SMK Mergong . Beliau menjadi Juara bagi pertandingan tersebut. Beliau  meminati  lagu penyayi yang  bersuara tinggi seperti ziana zain, lela, exist dan black
Artis yang paling di minati oleh Adik Syazwan adalah  siti nordiana & ziana zain.

Nampaknya kita sama lah dik, akak iena pun minat nana dan ziana zain .Rasa-rasanya kalau Adik Syazwan ni dah besar ade handphone sendiri mesti ada akaun smule . Silap-silap Berduet dengan Nana. Nana pun sporting duet dengan peminat. Ehhh tapi jangan cakap cik iena ajar okay haha. cik  iena ni pun dah terpengaruh dengan smule. Suka dengar nana berduet dengan peminat. Tapi jangan tanya cik iena ada smule account ke tidak. haha memang takde la. Kalau cik iena nnyanyi pecah speaker korang semua nanti haha. Nyanyi dalam bilik air boleh la  (^_~)





 Okay nah baca serba ringkas mengenai adik Syazwan :)




Biodata Adik Alif Syazwan

Siapa Adik Alif Syazwan bersuara merdu  yang menyanyikan lagu Putus Terpaksa Ziana Zain
Nama : Muhammad alif syazwan bin m.radzif
Tarikh Lahir : 18-12-2003
Adik Beradik : Anak ke 4 daripada 4beradik
Sekolah : Sekolah smk mergong tingkatan 1
Hobi : Menyanyi dalam rumah, abang sy selalu main guitar sambil saya nyanyi
Johon seni suara smk mergong
Artis paling minat siti nordiana&ziana zain





Alololo comelnya Adik Syazwan. bam Bam . Cubit pipi kang . ahahahha
Ermm agak-agak kalau cik iena request lagu boleh tak lalallalalalala


Ehh ni nak tunjuk video baru adik Syazwan :)









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




The Crazy Bites SS15 Subang Jaya


The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
The Crazy Bites merupakan restoran makanan segera yang menawarkan pelbagai hidangan yang terdiri daripada burger, pizza, pasta, snack dan juga makanan tempatan seperti Nasi Lemak.

The Crazy Bites diterajui oleh tiga usahawan muda yang mempunyai impian besar dalam industri pemakanan. Restoran ini  di buka  untuk memperkenalkan makanan yang terbaik dengan persekitaran yang selesa kepada semua pelanggan tidak kira muda atau tua mahupun berbilang bangsa. 
Semua makanan yang di tawarkan kebanyakannya adalah Home made, ini termasuk roti burger yang disediakan sendiri oleh The Crazy Bites . Sos yang di gunakan untuk hidangan burger juga adalah Home Made sos yang dihasilkan sendiri oleh The Crazy Bites. 
Untuk pengetahuan semua The Crazy Bites hanya menggunakan bahan-bahan segar  yang Halal .  Buat masa ini The Crazy Bites baru beroperasi selama 8 bulan dan masih belum mempunyai sijil Halal. Ia adalah kerana untuk memiliki sijil halal, sesebuah restoran perlu beroperasi lebih daripada setahun . 
Menurut pemilik The Crazy Bites Mr Johan Yee yang berasal Sumatera, Jambi, Indonesia  pihak  The Crazy Bites akan memastikan untuk mendapatkan sijil Halal setelah cukup syarat setahun setengah beroperasi tersebut. 
The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Seperti kita sedia maklum isu Halal makanan sangat penting kepada rakyat malaysia khususnya yang beragama Islam. Walaubagaimanapun Makanan-makanan yang di hidangkan di sini di perbuat dari sumber-sumber yang halal terutama nya daging dan ayam yang diambil daripada pembekal yang mempunyai sijil Halal.
The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Kaunter untuk order tau, lepas order nanti staff akan hantarkan makanan :)

 
Okay baru baru ini cik iena di undang khas oleh pemilik The Crazy Bites untuk merasa keenakan makanan yang terdapat di sini . Pertama sekali terima kasih tidak terhingga di ucapkan kepada Mr Johan Yee diatas layanan yang cukup baik .

The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
dekorasi hiasan dalaman yang cantik
 
Untuk pengetahuan semua selain pelbagai jenis makanan yang ditawarkan.  The Crazy Bites juga merupakan tempat yang sesuai untuk anda menikmati hidangan sambil menenagkan fikiran . Keadaan restoran yang sangat tenang, dekorasi hiasan dalaman yang sangat cantik yang dapat menyejukkan mata dan menenangkan minda anda.
The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
dekorasi hiasan dalaman yang cantik
The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
dekorasi hiasan dalaman yang cantik

The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
dekorasi hiasan dalaman yang cantik



The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Mudahnya online dekat sini tau, ada wifi ada power supply . tak perlu ke starbucks dah yeayyy
Disamping itu terdapat juga kemudahan wifi dan juga power supply bagi mereka-mereka yang ingin online dan charge laptop mahupun handphone . Ini cik iena sangat suka . Jadi cik iena tidak melepaskan peluang untuk mengemaskini blog di sini . Kepada anda yang merokok terdapat juga ruangan untuk pelanggan yang merokok di sini. 

The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Ruangan luar untuk yang merokok


Okay jom cik iena tunjukkan kongsikan makanan yang cik iena makan di The Crazy Bites. Untuk melihat lebih gambar sila berkunjung ke fanpage cik iena ya The Crazy Bites

The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Sungguh pun berbadan  kecil tapi berselera besar hahaha

Teriyaki Rooster Bites (chicken) RM 16.80 a la carte
Teriyaki Rooster Bites (chicken) RM 16.80 a la carte

Teriyaki Rooster Bites (chicken)
Berharga  RM 16.80 untuk hidangan a la carte . Ini merupakan diantara menu yang cik iena gemari. Sos yang digunakan adalah Home made sauce . Sekali gugitan pasti membuatkan anda ingin lagi . Rasa sos yang cukup enak di gandingkan dengan ayam yang di perap beserta telur dan juga roti yang di buat sendiri . Sebelum ini cik iena takut nak makan roti bewarna hitam macam ni . Okay lepas cuba kat sini. Ahaaa memang sedap okay :)
Nah belanja gambar dekat .Nyummy sangat sedap. Anda semua patut cuba tau.
Teriyaki Rooster Bites (chicken) RM 16.80 a la carte
Teriyaki Rooster Bites (chicken) RM 16.80 a la carte
Harga Teriyaki Rooster Bites (chicken)  ni RM 16.80 untuk burger sahaja . Dengan menambah RM 4.80 anda boleh mendapatkan minuman ringan dan juga Sweet Potato Fries . Kebiasaannya di restoran makanan segera menawarkan Potato Fries. Berbeza dengan The Crazy Bites .  Sweet Potato Friesyang di hidangkan memang menarik perhatian cik iena. Sedap tau , tak rugi cuba . Selalu sangat makan  Potato Fries kali ni cuba  Sweet Potato Friesyang memang manis meruntum kalbu. Ahahahah lepas makan nanti senyum manis je (^_~).


Teriyaki Rooster Bites (chicken) RM 16.80 a la carte
Teriyaki Rooster Bites (chicken) RM 16.80 a la carte + Rm4.80 for soft drink & sweet potato fries


Ox Bites Beef RM 13.80 a la carte
Ox Bites Beef RM 13.80 a la carte

Kepada penggemar daging lembu mesti cuba Ox Bites Beef , Rasa daging yang cukup enak. Cukup perapan nya. Ehh apa bahasa lah . Eh anda cuba sendiri lah baru tau sedap ke tidak  Ox Bites Beef ni .



Spiced Chicken Slider  RM 12.80
Spiced Chicken Slider  RM 12.80


Spiced Chicken Slider berharga  RM 12.80 cukup pedas bagi cik iena . Rasa ayam yang di perap sungguh enak. Tak perlu sos lagi tau. Makan macam tu je memang sedap memang umph memang pedas untuk tahap kepedasan cik iena yang tak berapa pedas lah. Kepada anda yang gemar makan pedas. Ni cuba menu di bawah.



Chicken fire RM12.80
Chicken fire RM12.80

Chicken fire Ni tersangat lah pedas tau . Sekali gigitan cik iena mencari-cari air. Gila pedas boleh masuk hospital untuk perut iena . Hahahah tapi di sebabkan rasa-rasa kari dan rempah yang sedap. Cik iena cuba makan juga. Rasa nya sedap cuma untuk perut iena yang kurang pedas ni iena tak boleh makan banyak lah. memang menangis berpeluh iena makan . Agaknya kalau iena request kurang pedas boleh tak hehhe.iena suka rasa rempah-rempah dia. Ada rasa macam kari. tapi tak tau lah kari ke benda lain. yang pasti memang pedas giler habak hanggggg



Clam Vongole RM 14.80
Clam Vongole RM 14.80
 Spaghetti ni memang kene dengan cita rasa cik iena . Spaghetti ni macam berkuah, ada sup. Sup tu yang mengancam tau. Sedap rasa nya . Tak rugi cuba Clam Vongole ni . Agak-agak mintak resepi , chef bagi tak hahaha. Sedap pula macam nak masak sendiri kat rumah (^_~)


Clam Vongole RM 14.80
Clam Vongole RM 14.80



Johan's Nasi Lemak RM 13.80
Johan's Nasi Lemak RM 13.80
 Johan's Nasi Lemak Memanga nasi lemak yang umphhhhhh. Masa iena upload gambar di instagram ada sahabat yang bertanya ini nasi ayam ke nasi lemak . Heheh ini nasi lemak tau . Tapi untuk memenuhi citarasa perut rakyat malaysia ni perlu ada lauk untuk menambahkan keenakan kesedapan nasi lemak tu . ehhh sebenarnya untuk padankan dengan harga nya la kan . Jual RM13.80 takkan nasi lemak sambal ikan bilis je :)

Nasi lemak ni memang memenuhi citarasa cik iena, nasi yang di masak dengan ekstrak jus daun pandan  memang rasa pandan dan lemak lemak, bau pandan yang harum di lengkapi dengan sambal yang cukup rasa manis, masin, pedas dan di hidangkan lagi dengan ayam yang di perap dengan rempah-rempah rahsia :) .

Ayam goreng dia sangat sangat sedap tau . Makan pula dengan sambal yang cukup rasa tu. Sambal ni di masak lama untuk memastikan cili benar-benar masak dan rasa bahan-bahan yang di tumis tu sedap.
Crazy Hawaiian Chicken RM 14.80 a la carte
Crazy Hawaiian Chicken RM 14.80 a la carte

Crazy Hawaiian Chicken ni memang cukup popular di The Crazy Bites ni tau . Kebanyakan pelanggan yang datang di sini akan repeat order Crazy Hawaiian Chicken . Pizza ni memang sedap dengan rasa Hawaiian Chicken  beserta nenas dan cheese yang banyak . Auhh sedap tau

Crazy Hawaiian Chicken RM 14.80 a la carte
Crazy Hawaiian Chicken RM 14.80 a la carte



Jacket Potato RM 13.80
Jacket Potato RM 13.80

Jacket Potato ini pula di jual dengan harga RM 13.80  yang mana pada iena murah juga sebab Sweet Potato yang digunakan tu sedap manis, macam Sweet Potato import tapi yang ni tak pasti pula sebab cik iena lupa nak tanya :)

Jacket Potato ni di datangkan dengan ayam yang di perap dan juga cheese beserta sos rahsia buatan sendiri gituw . Nampak tak cheese dia banyak, memang cik iena suka lah. Hantu cheese kan . Masa cik iena makan ni dengan kawan-kawn so versi ayu pakai sudu dan garfu . Kalau datang sendiri iena rasa mau iena terus ngap pakai tangan  .



Sibuk bercerita tentang menu makanan, eh mana air  takkan takde air kan . nahhh ini diantara air yang ada di sini . Cik iena paling menggemari Hot Chocolate dan Iced Chocolate . Penggemar coklat kan mestilah suka air coklat . 

Hot chocolate n Iced Chocolate
Hot chocolate n Iced Chocolate
Rasa coklat yang cukup pekat . Penggemar coklat macam cik iena pasti sukakan air ni tau . Tapi kalau nak rasa lagi sedap kesedapan coklat atau nak menikmati kesedapan coklat tu anda boleh cuba Hot Chocolate . Lagi-lagi kalau anda makan makanan yang pedas . Minum pula Hot Chocolate. Ini salah satu cara untuk cik iena mengurangkan kepedasan makanan yang cik iena makan :)



Soft drinks n mocktail
Soft drinks n mocktail

Selain daripada itu anda juga boleh minum Soft drinks dan mocktail . Terdapat pelbagan jenis Soft drinks dan mocktail  yang di tawarkan . Ini hanya sebahagian tau.




Latte Freddo RM 10.80
Latte Freddo RM 10.80


 Nak lagi istimewa cuba air ni Latte Freddo . Cik iena tak berkesempatan nak rasa sebab baru nak rasa dah habis. Dua gelas habis. Sedap sangat lah tu . hehe tak sempat cik iena merasa. Next time cik iena mesti cuba Latte Freddo .

The Crazy Bites SS15 Subang Jaya


Selain daripada makanan diatas terdapat juga dessert yang di jual di sini . Cik iena berkesempatan merasa Peanut Butter & Banana dan Swissy Mushroom Waffle .


Peanut Butter & Banana Waffle RM 9.80
Peanut Butter & Banana Waffle RM 9.80

Peanut Butter & Banana  , gabungan peanut butter dan banana memang sangat serasi di tambah dengan aiskrim vanila dan waffle yang cukup lembut serta rangup . Waffle ni nak rasa kesedapan nya yang pertama terletak pada bancuhan tepung waffle tu . Waffle ni memang lembut rangup. Walaupun dah sejuk masih rangup dan lembut.

Swissy Mushroom Waffle RM9.80
Swissy Mushroom Waffle RM9.80

Swissy Mushroom Waffle agak unik dan rare. Cik iena tidak pernah makan waffle seperti ini. Setelah mencuba ternyata kombinasi yang enak juga waffle dan cendawan beserta cheese. Alahaaaii iena memanglah suka cheese dan cendawan . Waffle ni memang iena yang punya lah. Iena makan sorang. Maaf lah  kawan-kawan semua semua ya ;)

Swissy Mushroom Waffle RM9.80
Swissy Mushroom Waffle RM9.80


Swissy Mushroom Waffle
Nampak tak tu dengan pokok-pokok hiasan sekali iena makan Swissy Mushroom Waffle

Nampak tak tu dengan pokok-pokok hiasan sekali iena makan Swissy Mushroom Waffle
Nampak tak tu dengan pokok-pokok hiasan sekali iena makan Swissy Mushroom Waffle

 

DAPATKAN KIRIKURU DOLLS SECARA PERCUMA  DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90

 

DAPATKAN KIRIKURU DOLLS DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90
DAPATKAN KIRIKURU DOLLS DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90

 

Comel tak patung pink ni, nama dia kirikuru . Anda boleh dapatkan kirikuru secara percuma dengan pembelian berharga RM19.90 Selagi stok masih ada. Jadi kalau nak kirikuru ni kene datang cepat lah ya. takut kehabisan stok pula . Kirikuru ni memang sangat comel. Tiba-tiba harini cik iena tersedondon dengan kirkuru. 

DAPATKAN KIRIKURU DOLLS DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90
DAPATKAN KIRIKURU DOLLS SECARA PERCUMA DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90

 

DAPATKAN KIRIKURU DOLLS SECARA PERCUMA DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90
DAPATKAN KIRIKURU DOLLS SECARA PERCUMA DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90



DAPATKAN KIRIKURU DOLLS SECARA PERCUMA DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90
DAPATKAN KIRIKURU DOLLS SECARA PERCUMA DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90

DAPATKAN KIRIKURU DOLLS SECARA PERCUMA DENGAN PEMBELIAN SEBANYAK RM19.90

 

 

 

 Gambar bersama Rakan Blogger






The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
The Crazy Bites SS15 Subang Jaya

Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya

Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya

Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya


Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya

Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya
Bersama rakan blogger di The Crazy Bites SS15 Subang Jaya



Cik iena bersama Rakan Blogger Joanne
Cik iena bersama Rakan Blogger Joanne, lama tak jumpa joanne :)

Cik iena bersama Rakan Blogger Dilla
Cik iena bersama Rakan Blogger Dilla


Bloggers bergambar bersama pemilik The Crazy Bites Mr Johan Yee
Bloggers bergambar bersama pemilik The Crazy Bites Mr Johan Yee

cik iena bersama pemilik The Crazy Bites Mr Johan Yee yang berasal Sumatera, Jambi, Indonesia
cik iena bersama pemilik The Crazy Bites Mr Johan Yee yang berasal Sumatera, Jambi, Indonesia

Terima kasih Mr Johan Yee diatas layanan yang cukup baik . Makanan di sini pun sedap sedap dan pelbagai pilihan. Dekorasi hiasan dalaman yang cukup indah dan menenangkan :)


Okay kepada anda yang di luarsana khususnya yang tinggal berdekatan subang tu jom singgah The Crazy Bites .



Waktu Operasi
Isnin - Jumaat : 10 Am to 11 PM
Sabtu- Ahad : 8 Am to 11 PM

Alamat : A13,Jalan SS15/4D,
47500 Subang Jaya

Website : http://www.thecrazybites.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/thecrazybites/
Instagram : @thecrazybites



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve