Sefajar di Cherating Beach

Hajat di hati nak tengok fajar menyinsing tapi terlewat bangun. Sekitar jam 6.40 sampai di tepi pantai.Hari pun dah terang. Cik iena and adik ambil peluang untuk mandi laut di awal pagi. Cuaca yang redup takde lah sun burn nanti. Skin cik iena memang cepat sun burn T____T

Cerita dan gambar akan dikemaskini selepas pulang bercuti :)



Santai malam di Cherating Cottage

Sementara menunggu keluarga yang masih tak sampai lagi kami lepak di kawasan penginapan. Bezbeza dengan di hotel terlalu banyak protokol. Jika bermalam di challet lebih santai boleh lepak lepak berborak
,masak masak bbq.

Eh comel tak baju tido cik iena boria dengan adek..

Cerita dan gambar akan di kemaskini selepas pulang bercuti :)



Sepetang di Cherating Beach

Memandangkan hari ni baru sampai, jalan jalan dulu tepi pantai menikmati keindahan pesisir pantai. Esok baru kita mandi manda. Today cik iena bergambar je. Biasalah kaki bergambar.

Cerita dan gambar akan di kemaskini selepas bercuti :)




Memancing di Cherating Cottage

Aktiviti petang memancing bersama keluarga. Jenuh juga la cik iena layan naqib mencari cacing. Gali punya gali tanah terjumpa bangkai ayam. Okay hilang mood nak cari cacing, kita memancing pakai roti sebagai umpan je..

Cerita akan dikemaskini selepas pulang bercuti :)



Ikan dan udang segar hasil kutipan sendiri


Menikmati hidangan ikan dan udang yang segar dari laut memang menyelerakan.Ikan dan udang yang segar jauh lebih sedap rasanya berbanding ikan dan udang yang kita beli di pasar. Setelah bersama nelayan mengutip ikan dan udang kami sekeluarga membeli ikan tersebut daripada nelayan. Lebih kurang 3 kilo ikan dengan harga RM 10 . Sangat murah ok. Yang paling penting dapat makan sendiri ikan yang kita tangkap.

 


Ikan dan udang segar hasil kutipan sendiri
ikan bakar

Ikan dan udang segar hasil kutipan sendiri
kuah asam

Ikan dan udang segar hasil kutipan sendiri

Ikan dan udang segar hasil kutipan sendiri
udang

Ikan dan udang segar hasil kutipan sendiri
lepak masak dan makan di perkarangan cherating cottage

Ehh ikan hasil tangkapan nelayan ade je yang besar cuma nya kami beli yang kecil-kecil
tak suka ikan besar-besar. Suka yang kecik comel molek macam cik iena haha



 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com



Sepagi Bersama Nelayan


Pagi ini cik iena berkesempatan untuk bersama nelayan di Kampung pantai sungai karang. Pengalaman bersama nelayan memukat ikan memang sangat menyeronokkan. Kami dilayan mesra oleh para nelayan. Selepas hampir kecewa kerana tidak dapat melihat nelayan memukat kami ingin memulakan perjalanan ke Cherating . Alhamdulillah adik cik iena nampak kelibat nelayan sewaktu memandu di sekitar pantai batu hitam, pahang.

Dengan pantas nya cik iena berpatah balik dan cari parking untuk berhenti melihat aktiviti nelayan memukat ikan. Waktu nelayan memukat lebih kurang pukul 9 ke 10 pagi . Sila take note cik iena. Tadi sampai pukul 8 pagi memang bot nelayan kat dasar laut lagi.Pukatnye belum di tarik ke pesisir pantai. :)

http://www.ienaeliena.com/2015/06/pantai-batu-hitam-pahang.html



Sepagi Bersama Nelayan



Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan

Sepagi Bersama Nelayan


Sepagi Bersama Nelayan





https://www.youtube.com/watch?v=1CX6nR2EneI

Setelah selesai mengutip ikan bersama nelayan, kami membeli sedikit hasil tangkapan untuk di bakar di chalet yang bakal kami menginap . Apa yang seronok kalau bermalam di chalet atau homestay boleh buat bbq , masak2 beramai2 dan juga lepak2 bersama2 kawan dan keluarga tanpa batasan tanpa protokol.



iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Pantai Batu Hitam, Pahang


Pantai Batu Hitam, Pahang

Setibanya kami di pantai batu hitam pahang kami memulakan operasi berjalan di pesisir pantai untuk mencari nelayan memukat ikan. Destinasi percutian kami sebenarnya adalah cherating tapi teringin nak tengok nelayan memukat lagi. Sebelum ni cik iena pernah memukat bersama nelayan di pantai batu hitam . Memandangkan Cherating dan pantai batu hitam tak berapa jauh . Dalam perjalanan ke Cherating cik iena singgah lah pantai batu Hitam.

Tapi Malangnya pencarian ini tidak menemukan nelayan di pesisir pantai .
 
Pantai Batu Hitam, Pahang
di hentian temerloh cik iena tidur sekejap

Tak jumpa Nelayan kita bergambar je lah ye.


Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang


Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang



Video budak takot laut



Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang

Pantai Batu Hitam, Pahang
 
Okay dah penat berjalan di pesisir pantai mencari nelayan. kami pun berangkat ke Cherating. Dalam perjalanan keluar daripada pantai batu hitam. Jeng jeng jeng
 
Baca sini
http://www.ienaeliena.com/2015/05/sepagi-bersama-nelayan.html 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Fashionshow Gaya Koleksi raya 2015 Fashionvalet.com


Fashionshow Gaya Koleksi raya 2015 Fashionvalet.com



Minggu lepas cik iena di jemput untuk menghadiri pertunjukan fashion daripada fashionnvalet.com yang diperagakan oleh Andrew model.Terima kasih kepada dua rakan photographer yang sudi teman cik iena ke majlis ini .


Fashionshow Gaya Koleksi raya 2015 Fashionvalet.com
tangan tak bedung, ketaq2 selfie, tq abg yus n haikal teman kn cik blogger

Fashionshow Gaya Koleksi raya 2015 Fashionvalet.com

Fashionshow Gaya Koleksi raya 2015 Fashionvalet.com

Fashionshow Gaya Koleksi raya 2015 Fashionvalet.com

 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=z4Q6ivMvOZ8 

http://www.fashionvalet.com/
https://www.facebook.com/FashionValet
https://instagram.com/fashionvaletcom/
https://twitter.com/fashionvalet



Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim

Photo By Yusri Ibrahim




 Photo By Mohamad Haikal

 Photo By Mohamad Haikal

 Photo By Mohamad Haikal

 Photo By Mohamad Haikal

 Photo By Mohamad Haikal





iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog