Grab The Promo

Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

HYdeout dikenali sebagai lokasi makan bertema yang mesra keluarga dan menawarkan pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan buat anak-anak yang pertama di Grand Hyatt Kuala Lumpur.
Sejak penampilan sulungnya yang berjaya pada Disember 2020. Berikutan panggilan tirai tema semasa HYdeout, 'Dinotopia', Grand Hyatt Kuala Lumpur berbesar hati untuk memperkenalkan semua tema eksklusif. Terbaharu bermula 09 April 2022, HYdeout menampilkan siri animasi pemenang anugerah yang paling digemari di Malaysia iaitu Upin & Ipin.

Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

 

HYdeout semakin dikenali dan telah berkembang pesat sejak ia menampilkan tema klasik dengan baik buat golongan muda seperti  'Spookyville' dan 'Dinotopia'. Hasil kerja terbaik mereka adalah bersama rakan kongsi imaginatifnya iaitu La Memoria. La Memoria merupakan syarikat pengurusan acara yang disegani di sebalik idea hiasan bertema fenomenal HYdeout.


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

Dari Kiri ke kanan
Karyabudi, Les' Copaque
Asyiela Putri, Pelakon Suara Upin Ipin
Carmen, La Memoria
Hajah Ainon, Les' Copaque Production
Olivier Lenoir, General Manager Grand Hyatt Kuala Lumpur
Ann Foo, Grand Hyatt Kuala Lumpur
Haji Burhanuddin, Managing Director Les' Copaque Production Photo: Mohd Zarin
Photo : Mohd Zarin



Menurut Olivier Lenoir, Pengurus Besar Grand Hyatt Kuala Lumpur, Mereka akan terus mengawal momentum, idea-idea menarik akan menjadi keperluan untuk menegakkan objektif HYdeout yang mementingkan keseronokan keluarga. Mereka juga menganggap bahawa kepentingan tema 'Kampung In The City' akan memberi kesan yang baik kepada tetamu tempatan mahupun antarabangsa. Mereka amat berbesar hati untuk bekerjasama dengan Les' Copaque Production, syarikat penerbitan animasi perintis Malaysia, juga pencipta Upin & Ipin,

 

Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Photo : Mohd Zarin

 

Kejayaan luar biasa watak-watak eponim dalam mempamerkan pengembaraan bersiri yang sangat dikenali ramai oleh kebanyakan rakyat Malaysia adalah bukti kepada kejayaan yang boleh dibanggakan oleh sebuah nama tempatan.


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

 

Menurut Pengasas, Pengarah Urusan dan Penerbit Les' Copaque Production, Haji Burhanuddin Md Radzi

“Adalah kebanggaan dan keistimewaan kami untuk bekerjasama dengan Grand Hyatt Kuala Lumpur untuk tema baharu HYdeout kerana kami mampu membawa elemen Upin & Ipin hidup di luar skrin. Kami berhasrat untuk orang lain memupuk budaya rumah tangga dan hiburan tradisional kami, yang dipentaskan daripada pengembaraan Upin & Ipin, sebagai cara untuk kami menghargai akar umbi kami dan menghidupkan semula nostalgia zaman kanak-kanak di tengah-tengah zaman moden ini. Terima kasih kepada HYdeout, kami berharap pengalaman uniknya akan memupuk rasa akrab yang sama dalam kalangan peminat Upin & Ipin, malah memupuk peminat baharu.”

 


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

 

Tema 'Kampung In The City' yang serba baharu di HYdeout meraikan intipati Upin & Ipin melalui semua yang ditawarkan oleh tempat perlindungan bertema itu daripada bufet makan kepada hiburan yang seperti permainan, permainan tradisional , lukisan 'wau', sudut bacaan, gerai karnival, dinding 3D, tayangan filem dan banyak lagi.  Anak-anak mungkin terkejut dengan penampilan istimewa dari Upin & Ipin sendiri! Untuk pengetahuan bufet ramadan di Upin & Ipin Kampung In The City ini juga menawarkan aneka pilihan makanan terutamanya makanan-makanan kegemaran Upin & Ipin.

 

 

Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur




  


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

 

 

Pengalaman di Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

 

 

Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur Photo : Mohd Zarin
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Photo : Mohd Zarin

 

Ini merupakan pengalaman pertama kali Cik iena ke Hydeout, Grand Hyatt Kuala Lumpur sebelum ini Cik iena cuma pernah makan buffet ramadhan di  JP teres, Grand Hyatt Kuala Lumpur.Pastinya ia merupakan dua pengalaman yang jelas berbeza.


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

 

HYdeout menawarkan pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan buat anak-anak sambil menikmati aneka hidangan yang juga turut ada kaitan dengan kartun animasi Upin & Ipin. Bila Cik iena berada disana terasa seperti berada didalam animasi Upin & Ipin. Dekorasi dalaman yang cantik seperti seolah olah kita berada di perkampungan Upin & Ipin.


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur



 

Masa kecil kecil Cik iena tak merasa macam ni. Untung anak-anak sekarang dapat rasa pengalaman yang sangat menyeronokkan seperti ini.

Disini sambil ibu bapa makan, anak-anak bebas bermain dengan pengawasan teliti daripada staff mereka. Jadi kita tak perlu bimbang akan keselamatan anak-anak. Selain daripada itu kemunculan maskot Upin & Ipin juga pasti akan mebuatkan anak anak anda teruja.

Selain daripada itu kemudahan surau juga disediakan khas buat tetamu di Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout. Lokasi surau yang berdekatan juga amat memudahkan jadi anda tidak perlu risau untuk meninggalkan anak anak anda untuk terus bermain disini. Walaubagaimanapun kelengkapan solat seperti Telekung dan Sejadah tidak disediakan jadi anda perlu membawanya sendiri :)


Jom tonton Vlog Cik iena di  Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

 


 

 

Boleh juga tengok Highlight ig stories iena di  https://www.instagram.com/stories/highlights/17883852326593801/

 

 

Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur

Kepada anda diluar sana yang mempunyai anak kecil terutama buat anak anak yang sangat menggemari Upin & Ipin anda boleh datang membawa anak kesayangan anda untuk merasakan pengalaman hebat lagi menarik di Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur. Ianya pasti akan menjadi kenangan yang sukar dilupakan buat anda dan anak.


Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur
Upin & Ipin Kampung In The City di HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur



 

Bulan Ramadhan
· Tarikh : 9 – 30 April 2022
· Sesi : 06.30 PM – 10.00 PM setiap hari
· Harga : MYR 248 untuk dewasa | MYR 168 untuk kanak-kanak

Waktu Biasa
· Tarikh : 6 Mei 2022 dan seterusnya
· Sesi :11:00 AM – 02:00 PM | Sabtu & Ahad , manakala 07:00 PM – 10:00 PM | Sabtu sahaja
· Harga: MYR 248 untuk dewasa | MYR 168 untuk kanak-kanak

Untuk pertanyaan dan tempahan, boleh hubungi +60 3 2182 1234 / hydeout.kuagh@hyatt.com






14 comments:

  1. Meriahnya Upin Ipin nie. Nie kalau bawa my nephews and nieces, confirm ada yang taknak balik nie

    ReplyDelete
  2. Menariknya sebab konsep Upin Ipin ni disukai ramai. Lagi-lagi kalau bawa anak-anak ke sini mesti mereka excited.

    ReplyDelete
  3. Pandainya mereka buat konsep Upin Dan iPin utk memeriahkan kanak-kanak. Ramadan buffet - banyak makan2! Yummy!

    ReplyDelete
  4. Best nya kalau bawak anak2 berbuka puasa kat sini. Memang dorang suka sangat kalau tema upinipin hehe

    ReplyDelete
  5. cantek giler deko kat sini.. suka tengok... bawa anak2 depa lah yang palinf excited sebenarnya heheh

    ReplyDelete
  6. uniknya tema dan deko dia. anak-anak mesti suka datang sini

    ReplyDelete
  7. Mesti seronokannn.. ibarat macam balik kampung gak ni suasananya tuuu, kena gan tema raya,. kalau rezeki haritu, dapat jumpa Iena.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Bdk2 tentu enjoy adanya upin ipin lg bertambah meriah utk sambut ramadan dan raya

    ReplyDelete
  9. wah menarik yer , kalau bawa anak-anak mesti diorang enjoy sangat sebab peminat upin ipin. boleh tahan juga harga yer tu..hehe

    ReplyDelete
  10. Sangat meriah ye if iftar kat HYdeout Grand Hyatt Kuala Lumpur ni.. the kids sure gonna love it too kan... Nell dah balik kampung, if not, sure wanna experience it too.

    ReplyDelete
  11. Menarik juga kan berbuka puasa kat Grand Hyatt Kuala Lumpur.. Meriah sungguh siap ada activities for the kids bertemakan Upin & Ipin.. even Nell pun teruja taw if pergi iftar kat sini.

    ReplyDelete
  12. Seronok anak-anak akak ke sini. Tambahan ada aktiviti dengan tadika mesra. Dapat bergambar dengan Upin & Ipin lagi lah happy.

    ReplyDelete
  13. Kalau bawa anak buah mahunya deorang taknak balik kalau datang sini.

    ReplyDelete
  14. bestnya bila nmpk hotel international buat collaboration dgn brand2 tempatan malaysia. mmg menarik sgt event ni

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve